-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
otps
aktív tag
válasz
lugosi #87989 üzenetére
@lugosi: Maradjunk a magánszemélyeknél. (Cég vegyen flottát.)
Amiket írsz:
Aki nem akar töltögetést figyelni és attól függeni hogy van-e egyenlege. Nem akar ott állni letolt gatyával hogy nem tud adott esetben mobilról megvenni egy parkolójegyet vagy egy autópálya matricát.
Ezeket egy tudatos vásárló simán megugorja azzal, hogy nem akkor tölt rá az egyenlegére, ha az 0-hoz közeledik, hanem ha lecsökken egy X (X>0) összegre. Feltöltőkártyát általában ún. tudatos vásárlók használnak. Ismerve saját hívási/költési szokásainkat (ezért vagyunk tudatos vásárlók), havonta egyszer nem nagyobb macera, mint az előfizetést menedzselni,
Kivéve korlátlan beszéd, sok mobilnet (az OP mobilent nélküli csomagot keresett), sok SMS. Magyarországon aki sok SMS-t küld, valószínűleg cég. (Az USA-ban része szinte minden csomagnak a korlátlan SMS, ott az emberek alapvetően így kommunikálnak, az USA-n kívül drága a lakossági SMS, ezért lett sikeres a WhatsApp és társai.)
@radio100jozs: A cikkből kiderül, hogy a prepaid percdíj valójában 14 Ft.
@twofatcat: Készülék kamatmentes részlet miatt
Sikeres ember nem vesz.
Vagy megveszi a MediaMarktban, Extreme Digitalnál olcsóbban, kártyafüggetlenül.Nem probléma, ha valakinek nincs pénze a legújabb/legdrágább/legcsillogóbb kütyüre, ez valószínűleg csak azt jelenti, hogy igazából nincs is szüksége rá. Ez nem olyan nagy baj; még mindig meg tudja venni az olcsóbbat egy összegben, ami valószínűleg ugyanolyan jó szolgálatot fog tenni nála.
-
radio100jozs
őstag
válasz
lugosi #87989 üzenetére
Én pl. pont ezekért jövök vissza előfizetésbe (magán), mert ez az adategyeztetési mizéria volt az utolsó csepp a pohárba, hogy hiába a 19 Ft-os percdíjak, ha ezek az adminisztrációs gondok, na meg a roaming körül is amik mennek (pl. adatroaming EU-n kívül nincs Vodánál) elég volt ez a pár hónap. Fő számnak nem vennék feltöltőset, csak ahogy van még nekem, mellékes másod számnak fogok továbbra is használni.
-
válasz
lugosi #87559 üzenetére
Picit azért talán egy francia kártyát szerezni egy átlag magyarnak bonyolultabb
Mondanám, hogy ismerős Párizsban dolgozik és csütörtökön jön haza, szóval hozhatna kártyát.
Csak éppen az életben sem beszéltünk vele mobilon, mert mindig viberen hívjuk.
Tényleg nem kell bonyolítani
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
lugosi #87340 üzenetére
A fix csomag 25ft/perc,sms díjakat kînál, tehát a weboldal jól írja.
A Most opció kínál 9/19 ftos perc,sms díjat, így ezek a díjak a Most opció leírásában kell, hogy szerepeljenek.Előfizetéses szám esetén is csak a benne foglalt adatokat írja, az extra netet külön tünteti fel, ha vettél.
-
tsteve
senior tag
válasz
lugosi #87058 üzenetére
én pl. éveken át védtem legtöbbször a telekomot, gyakran kapott nemtelen támadásokat is különböző fórumokon, gyakran jogtalanul... mostanában kezd változni a véleményem róluk.. kb. amióta egy nem túl hozzáértő emberke került a lakossági üzletág élére náluk... azóta botránysorozat a telekom működése számomra... mindent betetőzött az, hogy nem hagytak értelmes roaming díjcsomagot domino-ban... az ilyen károgó (általad is idézett) hozzászólások pedig természetesen csak abban erősítenek, hogy erősíteni kell a fogyasztói önvédelmet is..
-
quailstorm
félisten
válasz
lugosi #86789 üzenetére
Már túl vagyok rajta, Árkádban megcsinálták pár perc alatt.
Tudom, hogy elveszik ha nincs megcsinálva, undorító féreg dolognak tartom az egész lebonyolítást, időseknek ez rémálom. Főleg vidéken.
Hogy lehessen érteni, családban mindenki dominos, két ilyen fost megcsináltam weben már, 2 csettintés.
Eljött nagymamám, csináljuk meg (lehetőleg 1 másodperc alatt, de inkább -2).
3 böngészőben plusz telefonon szar volt, én meg agyrákot kaptam. Ez a hiba max akkor érvényes ha 0 egyenlegre rátöltés után azonnal próbálod, legalábbis a Telekomos ügyfélszolgálatos szerint. -
-
bepe79
addikt
válasz
lugosi #86558 üzenetére
Dehogy kár. A saját vermüket/sírjukat ássák. El kell menni tőlük a 3.14csába, ahogy én is tettem, amikor más szolgáltató korlátlan 4G hipernet-et ad 5900-ért, meg az otthoni szolgáltatásokban is sokkal jobb, és nincs bünti, stb.
"Kár hogy telekom ennyit tudott összehozni."
-
gianone
őstag
válasz
lugosi #86466 üzenetére
Amíg ilyen országban élünk, és ilyen a verseny vagy inkább annak a hiánya, kooperálni kell. Nálunk az egész bővebb család egy számlán van már most is Magenta miatt. Tesóméknak van otthoni, nincs is más lehetőségük, ezért nekem is és sógornőm apjának is bevitték a számát. Nekem van egy Dominóm és anyámnak is. Epackkel mindenki fizeti a saját számláját, és lejön a 25 %. Családi mobil opció. TVGO, wifin fon, lenyúltam az 50000-et is, nekik nem kellett új szám, időszaki akicók. Nekünk jól jöhetne ez az új csomag ártól függően.
Egyébként nem értem az optimizmusotokat, most lettek új díjcsomagok, a Magenta sem régi, miből gondoljátok, hogy olcsóbban adnának sokkal többet, mint azokban? 30-ért is bőven akciós, mint rámutattam. Persze én csak örülnék, csak nem értem, mire alapoztok.
-
gianone
őstag
válasz
lugosi #86462 üzenetére
Nem is mondtam, hogy ez egy bő piac egy ilyen csóró országban. De nyilván nem is az a cél, ha a Magenta fölé tesznek valamit. Márpedig ez még csak az alapcsomag, ha a kiírás nem csal, szóval ez egy prémium valami akar lenni. Ha Magenta helyett volna, akkor nagy dobás, de nem hinném.
Beca1990
A környező országokban más az adózás. Lengyeleknél 4000 egy korlátlan csomag, nálunk 10000, telóval 15000. 30-ért olcsóbb volna, mint Magenta Next ATK-val és egy Next M, és hozzácsapnak HBO-t stb. Kétszer 100 000 készülékkedvezményt. Matekoljál már azért.
-
Bferibörs
addikt
válasz
lugosi #86317 üzenetére
most pont a melóban használt m.netemet futtatom, fordulónap van , még 3GB adattal,gondoltam lefogyasztom ha már ennyi maradt
így részt vesz az állítólagos tesztben is
egyébként tényleg általában a feltöltőkártyákkal próbálják ki az új műszaki és egyéb próbálkozásokat, a domino fixel is ezt csinálták anno, valami új technológiát vezettek be vele
(#86320) Kbali
sokan használnak dominót munkára , akinek nem kell állandóan neten lógnia-olvastam itt is
-
Soulfly842
addikt
válasz
lugosi #86317 üzenetére
Az a csapat kocka a legveszélyesebb műfaj ebben
Aki munka céljából használja munkaidőben az internetet, azoknak elenyésző az adatforgalmuk!
(97%-uknak kb)
Vangelis,
ja... persze, hétvégén van a legnagyobb kiesés
A statisztikák ezt cáfolják.. ilyenkor van a legnagyobb kiugrás mobilinterneten is...
Más/kicsit off:
A tegnapi naptól én is csatlakoztam az S8 felhasználók sorába
Az első tapasztalatok kiválóak, S6 után nagy az előrelépés
És végre megint bővíthetőő...
Visztont egy 64GB-s memóriakártyámat belerakva brutálisan belassult... Azt legutoljára Note 3-ba használtam. Jó minőségű class 10-es... Lehet a fájlrendszer sérült/nem tetszik neki, mert elvileg a memóriakártyával nem volt baj... Mindenesetre egy formatálás után remélem jó lesz :S
-
zoltanz
nagyúr
válasz
lugosi #86041 üzenetére
Nem kaptam kedvezményt a csomagra, teljesen standard. Havi számlám 4-8 000 Ft olyan 1 GB adat.
A családban van több UPC-s szolgáltatás, elég nagy kedvezményt kapnék társkártyára (több mint egy éve van mobil is, teljesen rendben van a szolgáltatás), azért elkezdek árajánlatokat gyűjteni. -
tsteve
senior tag
válasz
lugosi #85767 üzenetére
óriási balhék lesznek itt, s a balfék média lesz a bűnös, ha tovább hallgat a fontos dolgokról, én pl. hetek óta küldözgetem ezeket az apróbetűs infókat az indexnek.. sz@rn@k bele ők is, csak az unalmas (szinte mindenki által régóta ismert) infókat hozzák le... de a többi lap is hasonló sajnos
-
Bferibörs
addikt
válasz
lugosi #85520 üzenetére
hát passz, ha a kormányhivatalnak küldik az adatokat az nem olyan egyszerű
sajnos használom egy részét , úgy car az egész ahogy van, sok a probléma(#85516) St3ven
ehhez képest a telekom erre hívja fel a figyelmet a domino fix oldalán, más szöveg nincs:
Adategyeztetés
Egyeztesd feltöltőkártyás (Domino) előfizetésed adatait online, és hétvégi díjmentes beszélgetést adunk neked! Az adategyeztetést 2017. június 30-áig jogszabály írja elő, és annak hiányában hívószámod megszűnik 2017. július 1-jén. -
gianone
őstag
válasz
lugosi #85468 üzenetére
Látom, nem érted a különbséget.
St3ven
"Jogi értelemben" nem. Önmagában persze nem hivatalos dokumentum, de adott esetben egy jogi eljárásban simán bizonyító erejű, lehet rá hivatkozni. Pl. egy bíró megkérdezné a másik peres felet, ha vitatná a regisztrációt, hogy akkor hogy kaptál róla sms-t, és erre tudnia kellene válaszolni.
-
gianone
őstag
válasz
lugosi #85461 üzenetére
Pedig ez tök egyértelmű, semmilyen hivatalos helyen nincs 3 rublika, ezért nincs itt sem. Akinek két keresztneve van, annak az utóneve hivatalosan a kettő együtt. Eddig max. neked azért nem tűnt fel, mert máshol nem dob azonnal hibát karaktertévesztésre. De attól még mindenhol így kell(ene) megadni.
-
St3ven
addikt
válasz
lugosi #85458 üzenetére
Én lassan két hete megcsináltam az adategyeztetést online, de még mindig nem küldték meg sem a beígért SMS-t, sem e-mailt.
Csak zárójelben jegyzem meg: nem tudom, miért lepődtök meg, hogy meg kell adni a második keresztnevet, az is a nevetek, nem? Bent van a születési anyakönyvi kivonatotokban, személyitekben...
-
-
-
-
válasz
lugosi #85226 üzenetére
A pénz elvileg nem veszik el, szerintem át tudod rakni a pénzt, de nem éppen egyszerűen és gyorsan
Ki kell várni a 365 napot, aztán a lejárat után 90 napra visszautaltathatod a bankszámládra, utána ebből az összegből fel tudod tölteni a másik kártyát.
(Ha még élsz és Telekom kártyád van
)
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
lugosi #85127 üzenetére
Egyszerre max. 500 megmenthető vagy aktív kártya volt a nevén, ha a példádat vesszük.
Mivel fel nem töltik, mert többnyire lenyomozható lehetne és csak 1 hívásra használják.Ha nincs rá szabályozás miért terhelné a rendszert felesleges folyamattal a telco cég?
Ha a jelenlegi ajánlatot nézzük egy 6-7 fős nagyobb család(nagyszülők, szülők, gyerekek), akár 100 SIMet is el használ 1 évben, ha spórolni akar 80perc és 1giga net van jelenleg 990 forintért, de volt 490ért 12x10perc.
Ha valaki nem akar előfizetést, mert nem akar kötelezettséget, változó az igény, akkor ez számára a legolcsóbb megoldás, 1 SIMet pedig elérhetőségként van a nagyobb családtagoknak. Egyszerűség kedvéért apuka aktiválja be, mert ő követi, hogy kinek mikor kell új kártya, mert fogy az adat pl.
Olcsóbban kap mindent, mintha feltöltögetne, ráadásul a riasztóba is olcsóbb 990ért 1 évre, mint a kötelező 2500as feltöltés.S mivel ezek feltöltős kártyák, ha elfogyott a jó áras net/hívás, megy a kukába. Azzal a különbséggel, hogy most kevesebb kártya lesz egyszerre a nevén az apukának, mert 1et mindig ki kell löknie, ha 10 fölött aktiválna.
Tehát hol lenne az a határ, amit te már jeleznél?
Nem beszélve arról, hogy ez egy plusz folyamat, amit neked ki kell találnod, csak úgy önszorgalomból inkább ilyenbe ölsz pénzt egy jó weboldal helyett?
Jó weboldalra sincs keret, nemhogy egy ilyen folyamatra magától költsön pénzt a szolgáltató...Ha a hatóság kötelezi persze megvalósítja, mert nem akar bírságot, de nem fáradozik.
-
Soulfly842
addikt
válasz
lugosi #85121 üzenetére
Nem, ez csak egy médiabullshit.
Az az egy ügyfél kb 10 év alatt vásárolt annyi kártyát... s nem csak a Telekomnál (!) (bár a szám lehet jóval nagyobb is)... A média ugyebár szereti színezni a dolgokat, s működik a propaganda
S jobban hangzott úgy a kifestőkönyv színezés, hogy egy szolgáltatónál, néhány nap alatt. S mivel okafogyott minden hivatalosabb médiavízhang (más kérdés, hogy ezt hogy lehetne ecsetelni hivatalos formában) ezért annyiban hagyták az átlagos olvasók kicsiny képzeletében
Szinte az összes használt mobilos üzletben ezeket a kártyákat árulták... így a szám érthető... neki ez egy üzleti profil volt...
-
[P]laci
senior tag
válasz
lugosi #84522 üzenetére
imádom mikor valaki ok nélkül fröcsög!
Startkor lesz csak ezekre elérhető a szolgáltatás, azaz majd bővülni fog, ergo hamarosan az összes kínálatban megjelenő telefon képes lehet akár erre.
Az hogy Telekom sw-függővé teszik a dolgot egyáltalán nem meglepő, hisz ez nem olyan mint a SIM-kártya kisebb méretre törése, hanem teljesülnie kell néhány követelménynek egyszerre a működéshez. Spoiler alert a Wi-Fi calling is ilyen szolgáltatás lesz majd egyszer a jövőben. De ez ugyanígy megy minden külföldi szolgáltatónál és így is fog működni a jövőben. -
Soulfly842
addikt
válasz
lugosi #84208 üzenetére
"2. Telekom szerint "cseréljem azért ki a kártyát mert a rendszerük szerint megtörtént a váltás".
Mivel telekom ügyfél és nem Vodafone, így szerintem neki személy szerint semmi tennivalója a vodafonnal."
Ez nem teljesen így van
1, A telekom irányából ez esetben elment a deaktiválási kérelem a sikeres hordozást követően. Tehát a sikeres aktiválást követően kezelte a "meghatalmazás szerinti deaktiválást is", de ennek egyelőre a Voda nem tett eleget.
2, Az ügyfél ebből eredően még a Vodafone ügyfele is... Tehát az irányukba is jogos az intézkedés kérése.
"A telekom majd lemeccseli a vodafonnal a dolgot"
Ez viszont biztos, hogy így lesz
-
gatto_
senior tag
válasz
lugosi #84208 üzenetére
Pontosan ezt mondta a Vodás ügyfélszolgálatos is. Őket is felhívtam. Ha a kimenő hívást kijelzett hívószámmal megoldották akkor a bejövőnek is működni kéne. A voda ügyfélszolgálatos részükről rendben találta a dolgot.
Persze azóta sem történt semmi, úgyhogy kivárom a 72 órát aztán majd meglátjuk. -
ForRedGlory
félisten
válasz
lugosi #83935 üzenetére
Nem mondtam, hogy a Szolgáltatói nézőpont jó, csak az éremnek két oldala van. Totál felesleges azokon levezetni, akik a legkevésbé tehetnek róla. Ott a lehetőség, lehet panaszt írni, de az nekem sok, ha még vissza is megy valaki magyarázni egy sort, pláne mert fogalma sincs, mi van a háttérben.
-
tsteve
senior tag
válasz
lugosi #83628 üzenetére
pl. ott hogy akármelyik régi csomag leírást nyitod meg az oldal alján, egyikben sincsenek ott a jelenleg érvényes kb. másfél eurocentes eu-n belüli hívásfogadási dijak roaming helyzetben, a 8 centes dijak van az utolsóban is, azaz 2013-as pdf-ben is.
Tehát a brit gigász Three nagy ívben tesz az új eu-s szabályokra a lezárt csomagjai esetében, sőt, -úgy tűnik- 2013 óta hozzá sem nyúlt azok ÁSZF-éhez, nem módosított az eu-s változások szerint. A 8 centes dij 5-szörösen haladja meg az eu által jelenleg engedélyezett maximális fogadási dijat.
Nagyon örülnék ha kötelező lenne a módosítás a lezárt csomagopkra, de ez valószínűleg nincs igy, ha a Three ezt meg meri lépni.
Egyéni szolgáltatói döntés lesz szerintem, hogy pl. a lebeszélhető percek működnek-e majd roamingban vagy sem a lezárt csomagok esetében.. -
tsteve
senior tag
-
törölt tag
válasz
lugosi #83397 üzenetére
De ezt kérdezem már mióta, h ugyan hova lehetne bemenni a blue-val, de szinte mki csak okoskodik, de a választ nem tudja ski. A dominó legalább tiszta sor, h hova menjek, ha addig nem jön sms, azzal nincs is smi gondom.
Van kinti kártyám, amit meg itthon is használok. De miért is kéne ettől feladnom a magyart, és fizettetni külföldi hívást másokkal?! Akár magyarokkal, akár kintiekkel. A roamingdíjat kibírom, többórás beszélgetéseknél is, hívni meg arról hívok, ahol vagyok. Mit olyan nehéz ezen felfogni?
-
törölt tag
válasz
lugosi #82877 üzenetére
Lehetséges, amennyiben nem alacsonyabb csomagot választasz, mint a hűségben foglalt csomag. Elvileg lehetséges, az általad írt, mivel magasabb szolgáltatást kérsz, mint a next S. Erre nem kell kötbér sem, szerintem, de az a legbiztosabb, ha rákérdezel.
Szoktam nagy ritkán váltogatni csomagokat ezelőtt, Next S ATK-t szoktam néha felváltani Next M-re, majd vissza. Havonta egyszer lehet. Gondolom az új csomagokkal megtehető lesz ugyanúgy, hogy mindig a legalacsonyabb kötött hűségről váltogathatsz felfelé. -
törölt tag
válasz
lugosi #82823 üzenetére
Mikor értitek meg végre, hogy nem számoljuk az előfizetés árát a telefonba? Vagy veszel egy előfizut, amit nem is használsz?
Pl. a mostani előfizuval úgy vettem meg a telefonom, hogy 60 ropival volt olcsóbb, mint a listaára. És 40-el, mint a szabad bolti árak. Az előfizum pedig már lassan az ötödik éve változatlan. Ha nem veszek új mobilt, akkor is ezt fizetem, mert erre van szükségem. Ha pedig ismét úgy döntök, hogy kell az előfizuvel egy új telefon, akkor ugyanúgy meg fogom venni, csak akkor a már módosult csomaggal. Ami a mostanihoz számolva nem is drágább. Egyedül a társkártyákhoz nem tudok telefont venni, ha nem akarom, hogy módosuljon az előfizetésük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged