- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Nagyot mentek a Xiaomi tabletek 2024-ben
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Xiaomi Redmi 4X - Mi-ért hagytál el engem?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VincentVG
senior tag
nincs igazan ra jo magyar szo. kézi PC eleg bena. ( lenne )
amugy meg: "A játékkonzol nem más, mint egy olyan célszámítógép,, azaz egyetlen feladatra tervezett eszköz, amely kifejezetten számítógép,es játékok futtatására szántak."
eleg durvan jatekra celszerszam azert ezzel a kialakitassal, ebben megegyezhetunk.
de ja, lehet sok minden masra is hasznalni.
-
peet05
aktív tag
Sziasztok!
Csatlakozom én is egy Ally-X-el a csapathoz!
Első konzolom, ráadásul Win alapon, de eddig nagyon tetszik, hogy mi mindenre képes ez a kis "gyösz". Zseniális.
Egyelőre Kingdom Come Deliverance II-őt próbálgatom.
1600*900, medium (spec. beállításoknál is med.), FSR-quality - sajna a screenshot-on nem látszik az AMD szoftver saját mérője (AC-t használtam képlövésre), de így ezekkel a beállításokkal szépen tartja a 45-60fps-t, akkuról performance-on, 17W.
-
kissbill
tag
Ti mar feltettetek az uj VGA drivert ? Redditen mindenki ilyen plusz 5 FPS-t ir javulasnak, hogy ez a driver vegre jol sikerult.
PS2 emulaciot viszont megfingatja, meg a 4k yt lejatszast, random megakad a kep . -
kissbill
tag
válasz
mAtThEw0319 #1835 üzenetére
Általában akkor szoktak hackelni AMD drivert az Allyra ha az már túl lemaradt az asztali VGA driverektol és olyan dolgok vannak benne ami a sokat dobna teljesítményben a kis kézi konzolon.
Lasd videó : https://youtu.be/vfEXkV2dDfE?si=nQAZx_nBOq35HlQs -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
mAtThEw0319 #1810 üzenetére
Erre valaki?
-
elder troll
őstag
WD19S tud freesync-et?
Találtam helyben 55€-ért egyet 180W-os táppal, ennyiért csinálok asztali pc-t a kis masinából -
radar
tag
Ally X-nek várhatóan mikora fog csökkenni az ára?
Mert ezt 380 ezert nagyon sokalom, de gondolom más is így van ezzel.[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Oculus Rift 2 (vagy 3) VR-ral próbálta már valaki?
Tettem pár próbát 2-essel; Beat Saber gyakorlatilag hibátlan, de a Half Life Alyx eléggé recegős még full low beállításokkal is.Viszont nem vagyok profi, illetve nem is volt lehetőséem, csupán egy órácskát tesztelni. El tudnám képzelni, hogy driverek mókolásával valamit el lehetne érni (én csak annyit tettem, hogy manualban felnyomtam 25W-ra, illetve a két driver lehetőségnél az opciókat be- illetve kikapcsolva megnéztem). ... Nem tudom pl. azt sem, hogy az a bizonyos Linux alapú OS miként hajtaná meg (ha egyáltalán kompatibilis), valamit szerintetek a CPU (és a 16Gb) nem szűk keresztmetszet, az elég lehet mindenre és egy külső VGA megoldás mindenre?
Apropó külső VGA; egy külső VGA helyett nem jobb döntés inkább egy Ally X? (bocsánat, nem vagyok igazán képben az árakkal sem, lehet eleve hülyeséget kérdezek, illetve almát a körtével...)
Akárhogy is, érdekelne a véleményetek az Ally es a VR kombóval kapcsolatban
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
affli
tag
Aki esetleg még venni akar új ally-t most tegye, mert már csak elvétve lehet kapni itt-ott, gondolom ahol épp beragadt a raktárba.
Lehet 250 körül még mindig jobban megéri, mint 380ért az iksz..
Úgy látom, lassan fél milla alatt nem lehet majd kapni windózos handheldet..
[ Szerkesztve ]
Retro RULZ:)
-
axlfsi
veterán
Hasonlóképpen gondolom. Túl nagy a különbség a két gép között árban, amit tudásban nem kapsz vissza (nem oly mértékben).
Pl.: egy makulátlan Z1E használtan (pár hónaposan) 150 körül bőven találni... Az (ráncfelvarrott) utódja közel kétszer annyi még.
...és ha ősszel egy komplett generációs ugrás érkezik, akkor pláne érdemes kivárni (hogy aztán az újat vagy az X-et olcsóbban behúzni).Persze, igények függvénye a döntés.
-
Sapphi
aktív tag
Én vettem egy ROG Ally Z1 Extreme-et használtan (kb. akkor, mikor az X megjelent), hogy kipróbáljam mégis milyen. Sokaknak nem jön be (sok eladó is van nem véletlenül), de amire én használom arra tökéletes.
Én így már kivárom a "next-gen"-t és egyből lecsapok majd rá!
Persze, ha a pénz nem számít akkor ROG Ally X ez nem is kérdés.
-
peet05
aktív tag
Gyors kérdés!
Perpill vennétek Ally-X-et, vagy érdemes várni a "next-gen"-re? -
Sapphi
aktív tag
A League of Legends pörög rajta ezerrel.
AAA játékkal még nem is játszottam rajta. Megvárom a leértékeléseket, amikkel még nem játszottam (előtte volt PS5-öm). Meg ezért szeretnék majd egy eGPU-t, hogy monitoron is tudjak komolyabb játékokkal játszani.
Amúgy főleg indie címekkel játszom rajta handheld módban.
-
affli
tag
Én egy AOC 100Hz-es freesync-es monitort vettem nemrég, mert a régi lcd-m pixelhibás lett. Minden műxik, kivéve a HDR-t, a windóz szerint nem kompatibilis
Próbáltam HDMI kábellel charger dock-on keresztül, és direktbe USB-c kábellel, (tudja tölteni is 65wattal a monitor az allyt, nem kell dokkoló. ha hamarabb tudom, hogy létezik ilyen nem veszek dokkot
) de sehogy nem működik....
Valami ötlet? Elvileg az ally tudja a HDR-t, a dock chargerben nem vagyok biztos, semmi infót nem találtam...
-
axlfsi
veterán
... de ha a FreeSync-et ki sem tudod használni (mert valamiért nem megy), a 240Hz hol opció ezen a kis vackon, mikor annak örülönk, ha egy AAA játék stabil 60 fps-t tud?
No offense, csak kérdezem. PC - mint olyan - "működik" 60Hz-en is(a mai napig úgy használom a laptopom, céges gépem, vagy otthon ... persze, tudom, van jobb is már, de na).
-
Sapphi
aktív tag
Csak HDMI csatlakozóban tud többet a JSAUX (HDMI 2.1). Én azért vettem, mert van FreeSync-es monitorom és mondhatni PC-ként használom a kis gépet (a FreeSync pont nem működik, de a 240Hz legalább igen.
).
Remélem nyáron érkezik majd a ROG Ally 2, ahhoz már veszek majd egy eGPU-t, hogy teljesen legyen a szett, de ha szeretnék az ágyban játszani, akkor arra is legyen lehetőségem.
-
axlfsi
veterán
Köszi srácok az infókat, tapasztalatokat!
Egyelőre nincs VRR-képes monitorom (és annyira nem is aktuális a monitoról játszás).
Egy ideje ez az egyik kedvenc dokkolóm és ha jobban belegondolok, az RGB csicsán kívül, sokkal nem is lennék beljebb az JSAUX-szal (?)
Axagon-t azért szeretem, mert alapból egy nagyon frankó billentyűzetem is van vele...
Ismeritek, esetleg használjátok Ti is?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Sapphi
aktív tag
Szia!
Nekem a HB0801S van, de firmware frissítés után a VRR megadta magát és sajnos a JSAUX sem tudott segíteni, elég hosszasan beszéltem velük erről. Ami nekem gyárilag rájta volt firmware arról azt állították, hogy nem is létezik, hiába küldtem nekik róla képet.
Ezen felül nálam van egy olyan hiba, hogy a monitor nem tud energiatakarékos állapotra váltani (ezt reddit-en másik is irták), ha a ROG Ally-al használtam és kikapcsolom (vagy elmegy alvó állapotba). MacBook Pro-nál ezt a hibát nem tapasztaltam.
Amúgy valakinél meg tökéletesen működik a VRR, de itt végső soron nekem azt mondta a JSAUX, hogy amit használok monitort azt nem támogatja a cucc (de akkor hogy működött a gyári firmware-el?
).
Ettől függeltlenül használom, mert a VRR-on kívül jól teszi a dolgát.
Remélem majd adnak ki rá egy frissítést, ami ezeket rendberakja.
-
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Vajon miért árulják sokan a garanciális rog ally konzolokat döglött SD kártya olvasóval?
Ezt nem javítja a szervíz garanciában? -
mAtThEw0319
senior tag
válasz
NightLord #1707 üzenetére
Van erről vmi YT videó? Bár nen igazán értem miről van pontosan szó, mert nekem gyárilag fent volt az AMD Software (Adrenalin Edition) mikor Cloud Recovery-ből állítottam vissza a Win-t egy SSD upgrade után.
Kifejtenéd, hogy mit jelent ez:Az egyetlen "trükkös" dolog a GPU driver lecserélése az AMD saját driverére
Miért? Gyárilag nem AMD driver van fent? Bocs, ha láma a kérdés..
Igazából csak azért kérdezősködöm, mert nekem hol működik az AC-ben a Performance opciók állítgatása hol nem, (mármint állítgatni engedi, de pl. vmikor nem kapcsol be egy funkcó, hiába engedélyeztem..) de a Radeon Software-ben is néha megy, néha nem..
Nekem az is elég, ha van erről egy YT videó, hogy mit kell csinálni egy "szűz" Rog Ally X-el, hogy minden f**za legyen! -
VincentVG
senior tag
vegre aljutottam oda h kicsit teszteljem az emulatoros tudasat a gepnek ( ally X ).
mivel en fokent sport gaming-re hasznalom, (hordozhato modban pont jo 20-40perces session-okre) de nagyon hianyzott pl egy Fight Night, vagy UFC.
a PS3 nosztalgia miatt: RPCS3 / Vimm.net comboval kezdtem.
Mindenkinek ajanlom: nagyon szep es stabil 60fps-eket lehet elerni, nehany shader problemat leszamitva ( van ahol tokeletes ez a resz is mondjuk) - plusz a kis kepernyo miatt szuper a grafika is.
Teniszbol a TopSpin sorozat utolso PS3 verzioja majdnem hozza ugyanazt mint az uj 2K25, es sokkal stabilabb fps-el.
Erdemes kiprobalni.
-
peet05
aktív tag
Egy kis érdekesség: [link]
-
Nirvatti
tag
-
-
válasz
Lacielvtárs #1798 üzenetére
Sima restart a start menűből (nem shut down), vagy CMD: shutdown -r -t 0.
-
-
affli
tag
Gyári dokk chargerrel így néz ki a dokkolt kép, 2 tv-vel is kipróbáltam, a másik nem is érzékeli az allyt.
Másik Usb kábellel és Hdmi-vel is ugyanez a helyzet. Tegnap még semmi baja nem volt... A töltés az működik. Valaki találkozott már ilyennel?Retro RULZ:)
-
imre687
tag
válasz
mAtThEw0319 #1787 üzenetére
De igen, gyárilag rajta a steam. Én akár hányszor újra rakta Bios módszerrel, mindig rajta volt.
üdv:imre
-
mAtThEw0319
senior tag
Megy a Cloud Recovery szépen, erre ezt látom: [kép]
Gyárilag nincs is rajta Steam, nem értem
Amúgy nagyon f***a kis masina, eddig nagyon megvagyok elégedve vele!
Kíváncsi leszek milyen lesz a 990 Pro-val, nemsokára azt is tesztelem, már a Windows-t állítom be, aztán jöhet a Steam és a játékok telepítése! -
axlfsi
veterán
Tegnap este kicsit többet (próbáltam) nyúzni; ha nem fagyott ki pár percen belül, akkor akár elment fél órát is, de előbb vagy utóbb kimered a kép majd 1-2 perc múlva desktop és crash report párbeszédablak. Próbáltam úgy is, hogy kikapcsoltam a modokat (Withcher 3 telepítéskor mentek fel, de indításkor kikapcsolható), illetve a GOG appot is kilőttem indulás után azonnal... semmi egyéb nem fut a háttérben (leszámítva armoury cratet)...
Nem vágom miért ilyen gagyi, de most egyelőre nincs igazán időm többet vacakolni vele...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
affli
tag
Na megtörtént az ssd csere, klónoztam a meghajtót, úgyhogy nem kellett bajlódni a felhővel, minden flottul működik.
Elég porosak is voltak a lamellák és a ventik egy év után, úgyhogy ki is takarítottam, ha már szétszedtem...
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
-
axlfsi
veterán
válasz
kissbill #1780 üzenetére
Hmm, köszi a tippet, ezt csekkolom majd! (nincs másik GOG-os telepítve, de akkor felteszek valami apróságot...).
A lényeg, hogy GOG kliens nélkül is el kellene indulnia a játéknak? (de akkor hol "authentikál", hogy az egy GOG-os fiókhoz tartozó játék?˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Sziasztok!
The Witcher 3 nálatok simán fut, futott, nem kellett semmit mókolni rajta? GOG-os telepítés (ha esetleg számítana) és egyszerűen a legelején, amikor a szobában vagyok az asszonnyal, pár perc mászkálás után kimered a kép, kifagy, majd 1 perc után crashel is és kidob a desktopra, ...
Mit tehetnék, merre haladjak vele, miért lehet ez vajon?
-
válasz
mAtThEw0319 #1775 üzenetére
Igen.
Ha van rá módod, inkább klónozd az SSD-t. Rengeteg időt spórolsz meg vele.
-
mAtThEw0319
senior tag
Üdv, sziasztok!
[link] Ez tényleg így van A Cloud Recovery-nél?
Automatikusan telepíti a legfrissebb illesztőprogramokat és szoftvereket a manuális telepítés nélkül.
Az a terv, a még ki sem bontott (nem vagyok otthon) ROG Ally X-el, hogy kap egy 2TB-s, heatsink-es 990 PRO-t, szerintem az több mint elegendő lesz.
Szóval ennyi? Kiszedem az SSD-t, berakom az újat és irány a BIOS, Cloud Recovery és mindent megcsinál? Max a Windows-t kell frissíteni?[ Szerkesztve ]
-
válasz
kissbill #1773 üzenetére
Persze, kaptam több oldalas jegyzőkönyvet a cseréről.
Mivel nem a típusból eredő extra szolgáltatás, hanem a teljesítmény a mérőszám, ezért sajnos megtehették.
A harmadik cserére adtak egy tényleg patika 1070 Ti-t. Ez egy jó fél éves herce hurca volt. Akkor szálltak el a videókártya árak a bányászat miatt ezért relatíve jó áron inkább eladtam. Mehettem volna a békéltető testülethez, de közel sem biztos, hogy megérte volna az időt és energiát. Van még pár ilyen sztorim.
Egyszer visszaadták a pénzt. Mondjuk elég ritka volt az az alaplap, gondolom nem volt javított belőle. -
válasz
kissbill #1771 üzenetére
Az Asus nem szokott újat adni. Kicseréli egy javított alaplapra.
Anno a karc és pormentes 980Ti Matrix Platinum videókártyám helyett adott egy össze karcolt, leélt, penésszagú reballozott bányaszökevény 1070Ti-t. A harmadik csere lett jó belőle. Mondanom sem kell, hogy a Strix nem egy kategória a Matrixal. Mintha a kényelmes 7-es BMW helyett adnának egy egyel újabb 3-ast, mondván ugyan annyi a lóerő. -
kissbill
tag
Jol gondolom, ha az SD card reader meghalt es az RT gomb, akkor nem leforrasztjak oket, hanem vadiuj alaplapot raknak be az ASUS szervizbe ?
-
axlfsi
veterán
Egyáltalán nem csodálom, ... ahogy a garanciális feltételeket is próbálják már a legszigorúbban venni (pl. ragaszkodnak már a számla bemutatáshozo), hiszen megunták a sok kártyaolvasó meghibásodást...
ui.: mondjuk, ehhez az árhoz képest, szerintem még mindig BB egy sima Ally pár hónaposan, megőrzött állapotban 150k körül, mint az X majd 400k-ért...
[ Szerkesztve ]
-
affli
tag
Az Asus webshopjában már csak az AllyX rendelhető... Nem tartott túl sokáig...
-
affli
tag
Vennék egy 2550-es sorozatú Micron ssd-t itt a Ph-n, van rá esély, hogy nem jó az allyhoz?
-
axlfsi
veterán
válasz
kissbill #1761 üzenetére
Jajjistenem, hát itt is?! ... tiszta dejavu érzésem van; amennyire imádtam az MS Elite 2-es kontrollerét, annyira gyűlöletes és gyalázatos minősége volt (sajnos). Nem vagyok (már) nagy gamer, szinte semmi időm pár éve és ennek ellenére(!) 3-at elfogyasztottam gariba, miután meguntam és lecseréltem hall szenzoros kapcsolósra... egyszerűen az LB ott is nagyon hamar megmakkan (pedig tényleg keveset játszottam, soha nem dobáltam vagy hasonló).
... hát itt is nem a legjobb ezekszerint a mikrokapcsoló minősége.
Mindegy, sokáig garis és ha még utána is megmaradna, majd cserélem jobb minőségűre.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
kissbill
tag
Aki volt mar garancias ugyintezeseben, az megtudna mondani, hogy a rendszer ilyenkor le kell formazni ? Vagy kell a servizeseknek egy vendeg fiokot csinalni ?
Honnan tudjak, hogy mukodik-e a hardver ha nem loggolnak-be 'megnezni' ?
[ Sajnos a RB gomb megadta magat.... redditen utana olvastam, van masnak is par ilyen esete .... de azert eleg gaz.... ]
-
elder troll
őstag
válasz
mAtThEw0319 #1759 üzenetére
Nálam eléggé "kedvezőtlen csillagállások" voltak, valszeg megszívtam egy félresikerült firmware frissítéssel, aminek köszönhetően 1-2 magos celeron gépek teljesítményét hozta. De miután volt egy kisebb diskurzus ezzel kapcsolatban, frissítettem mindent is a gépen, működik, nem vettem észre komolyabb anomáliát. Valamiért manuálisan kell minden egyes indításnál a kontroller módját átváltani desktop-ról gaming-re, de ez apróság.
D4-ben nem lehet couch coop-ozni 2-nél többen (Series S), így vinnem kellett a karácsonyi össznépi diablózáshoz az Ally-t. Úgyhogy az elmúlt egy hétben sokat volt használva a gép, és az előbb említett apróságot leszámítva nem volt gond vele. Unokatesó tett pár "porszívós" megjegyzést a gép hangjára, de adott pillanatban 30W-os módban volt. Általában 18-19W körül használom egyéni fordulatszámgörbével, hogy ne menjen 60 fok fölé, hátha ezzel megmentem a memóriakártya olvasót, amit amúgy sose használtam[ Szerkesztve ]
-
mAtThEw0319
senior tag
válasz
eldiablo #1758 üzenetére
Köszönöm!
A MyASUS appal is működik a driver frissítés vagy azt nem ajánlott erre használni? Most jelenleg nincsenek bugok vagy bármi anomália a géppel?
Amúgy kíváncsi vagyok már nagyon, várom hogy megjöjjön!
Remélem nem lesz olyan anomáliám mint elder troll fórumtársnak.. eléggé belém tette a parát..[ Szerkesztve ]
-
válasz
mAtThEw0319 #1757 üzenetére
Szia,
Win Update lehúzza az OS frissítéseket. A gép specifikus drivereket az előtelepített Armoury Crate-en keresztül tudod frissíteni. Easy-peasy.
Tudod offline fiókkal is telepíteni az Ally-t.
Kell egy külső billentyűzetet csatlakoztatni.
Nyelv választó képernyőn Shift + F10
Command ablakba be kel gépelni: OOBE\BYPASSNRO majd Enter. A gép újraindul.[ Szerkesztve ]
-
mAtThEw0319
senior tag
Sziasztok!
Pár órája rendeltem egy Ally X-t, régebben volt SD-m, azt is Windows-al használtam, de az nem igazán jött be, azaz a Gameloop COD Mobile verzió eléggé megizzasztotta, de ahogy néztem a YT-t, a Legion Go simán viszi, akkor gondolom az Ally X is
Olvasgattam a topikot és hát kicsit beparáztam, hogy lehet rosszul döntöttem.. de bízom benne, hogy nem.
Eltudnátok látni pár tanáccsal & infóval, hogy mikor bebootolt a Win, utána hogyan álljak neki a frissítéseknek stb, hogy minden flottul működjön? A Win minden update-t letud szedni, a drivereket is, vagy azokat máshonnan kell beszereznem? -
beteg
őstag
Köszönöm szépen!
Újraindítottam a windowst és most jó.Mber_19953
-
beteg
őstag
Próbálta valaki már az Ally-n a Stray-t?
Nálam szaggat, rettenetes hangja van. Létezik, hogy ennyire kevés neki a vas?Mber_19953
-
Norbika88
senior tag
Sziasztok!
Rog ally z1 extreme, memória freki beragadt 800mhz-en hiába rakom turbó módra vagy manual. Újra telepítettem, asus oldalról töltöttem le a drivereket de ugyan az, mintha nem akarna "3D re feltekerni az órajeleket" volt már hasonló esetleg valakinek?
Köszönöm.Be quiet! Shadow Base 800 FX | Be quiet! Straight Power 12 1200W | ASUS TUF Gaming B650-Plus | Ryzen 9 7800x3d | Sapphire 7900 gre nitro+ | KINGSTON FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 | ARCTIC Liquid Freezer III 420 RGB
-
VincentVG
senior tag
bevallom nekem is kicsit csalodas egyelore az AFMF2. en 4-5 jatekkal probalgattam, hiaba jon fps pluszban, nekem a vsync nelkul ez igy mindig darabos, screen tearinges kicsit. talan egy jatek volt ahol hasznalni fogom, de ez biztos preferencia kerdese lesz kinek mi a zavaro.
de azt meg mindig tartom h elkepeszto korulmenyes ezt figyelgetni probalgatni egy atlag user-nek. FSR vs AFMF vs mit hova allitottam. vsync ki, borderless talan, kozben ha egy labon allok es jobb kezzel fogom a fulemet, az lehet h meg plusz 8 frame
) konkretan meg a ROG sajat bemutaton is volt egy kis kavarodas mi lett elinditva, mi ,lett atallitva, etc..
-
affli
tag
válasz
VincentVG #1747 üzenetére
Már lefrissül az armory crate-en vagy a myasus-on keresztül is a vga driver
Egyébként a vulcan és az opengl is támogatott lett, nem csak a dx, és borderless is lehet.
FSRtől szebb lesz a grafika, AFMFtől gyorsabb. Nem nagyon teszteltem még, de nálam a Genshin jobban fut AFMF nélkül, lehet én vagyok a béna..
[ Szerkesztve ]
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1746 üzenetére
"Fontos, hogy Vsync off, full screen és nem borderless, és DX11-12 kell legyen a program."
koszi, ez egy eleg fontos info volt, a full screen nem volt meg nalam...
akkor igy tesztelgetem.gondolom ha AC bol a kis ikonokkal "kapcsolom" be akkor az AFMF ott is mar az AFMF 2-ot "Inditja".
bonus kerdes: az FSR ki/bekapcsolgatas mennyire befolyasolja? ti hasznaljatok AFMF melle?
-
elder troll
őstag
válasz
eldiablo #1742 üzenetére
De, pontosan ez történt.
De akkor részben jól emlékeztem, hogy másik overlay kellett hozzá, csak arra már nem emlékeztem, hogy pontosan melyik volt. Nagyon régóta nem használok rivatuner-t (~10 év), voltak korábban anomáliák vele, és azóta használom az amd-s verziót (talán 290x óta). De Ally megvétele után meg az asus féle verziót használtam, valszeg egy AFMF1 teszt erejéig rúghattam be a gyári amd-t, csak a csökött agyam ezt nem nagyon memorizálta
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
válasz
elder troll #1741 üzenetére
Félve kérdezem, de nem lehet hogy kevered az Asus overlay-t az AMD-vel?
Mert ez ugye az Armoury Crate overlay:
Így jelzi az Asus overlay hogy miatta nem megy az AFMF:Ez pedig a Radeonos:
Külön az AMD software-ből tudod bekapcsolni:
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
Na akkor kérnék egy kis segítséget, egyelőre csak kérdőjelek repkednek az agyam helyén.
Mindent is frissítettem, oprendszer, uefi/bios, egyéb firmware, minden driver és játék kliens.
Korábban az AFMF-et teszteltem, és emlékeim szerint látszott fps-ben a különbség. Valszeg rosszul emlékeztem, hogy az amd overlay-jel összeveszett, és steam-eset kellett használni. Szóval emlékből nem mondom meg, hogy pontosan melyik overlay mutatta a különbséget, csak arra emlékszem, hogy látszott.
Jelenleg az amd overlay-ben piros felkiáltójel szerepel, nálam ez azt szimbolizálja, hogy valami nem kerek. Viszont logikailag wtf kategóriába esik azok után, hogy fórumtársunk szerint csak azzal szabad nézni.
Vsync alapból off, mindig fullscreen játszok, de egy árva fps-sel sem lett több statisztika alapján, egyedül a frame time tűnt furcsának szemmel, és elég látványos képtörés volt.
Úgyhogy valaki homályosítson fel, hogy pontosan mit csinálok rosszul. Egyelőre be van melegítve az ecetes kalapács a balta mellett, bár egy lord of the dance-t is eltolnék előtte rajta.szerk.: fent van a nem "X"-es vga driver is a support oldalon, rá is nézek, hogy mi a difi.
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz
eldiablo #1739 üzenetére
Tegnap a radeon overlay felkiáltójelet mutatott AFMF1 esetén, és akkor villant be, hogy van valami gixer az overlay-ekkel, de akkor külsőt nem szabad használni. Korábban teszteltem az AFMF1-et, és dobott az fps-en, azért nem értettem, hogy most miért nem látszik. Mindig fullscreen játszok, vsync élből off. Mivel az összes eszköz itthon már 24H2 volt, így nem néztem utána, hogy milyen módon lehet ráerőltetni. Azt gondoltam, hogy az MS honlapjáról kell leszedni egy exe-t, ami rásegít a történetre. 23H2-re volt külön fél megás "átbillentő" fájl, bár az igazából arról szólt, hogy már rég lefrissült gépeken aktiválta 23H2-t, de ez a nem win11 kompatibilis gépek esetén volt érdekes.
Köszi az infókat[ Szerkesztve ]
-
válasz
elder troll #1738 üzenetére
-"Manuálisan telepítettem az Ally X support oldaláról az új vga drivert, csontra fagyott a gép újraindításnál. Teljesen fekete képernyő fehér világító led mellett, 0 reakció, csak a power gomb 5 mp-es nyomására kapcsolt ki."
Én jobban bíznék a ref. AMD driverben. Az másoknál is jól működik (Le.Go pl.).
-"...steam-es fps számláló használtam."
Driver szintű a frame generálás, azt nem detektálja semmi más, csak a Radeon szoftver overly-e.
Fontos, hogy Vsync off, full screen és nem borderless, és DX11-12 kell legyen a program.-"párszor újraindítottam, hátha bedobja win update."
Nem fogja, mert nem restarthoz kötött, hanem időponthoz.
Lehet force-olni, bemész a WinUpdate-be és ott van "Frissítések keresése" gomb.[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz
VincentVG #1728 üzenetére
Manuálisan telepítettem az Ally X support oldaláról az új vga drivert, csontra fagyott a gép újraindításnál. Teljesen fekete képernyő fehér világító led mellett, 0 reakció, csak a power gomb 5 mp-es nyomására kapcsolt ki. Nyilván vártam 10-15 percet, de nem úgy nézett ki, mint ami még ma be akart volna kapcsolni.
Újraindítás után elvileg az új driver volt fent, de semmilyen gyorsulást nem vettem észre GTA 5 alatt AFMF2 hatására, nyilván steam-es fps számláló használtam. Úgyhogy most frissítem a gépet 24H2-re, tegnap este ezt nem ajánlotta fel, pedig csak azért párszor újraindítottam, hátha bedobja win update.Szóval lehet fikázni engem, amiért nálad éppen működik a gép, de inkább örülj neki
-
EmThor
addikt
Köszi a tippet. 890m mini pc láttam, az eleg drága felárú a 780m-hez képest. Tehát +10% teljesítmény, de kb +50% felár. Szóval ha normálisan árazzák be ally2-be akkor jó vétel lehet.
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
peet05
aktív tag
Én is nézegettem az elmúlt hetekben/hónapokban, elsőnek Ally-t, aztán Ally-X-et, elfogott a kell ez nekem érzés, és egy újabb kütyü, amit lehet "bazirgálni", mert csak.
Lehet, hogy kivárok (nem mintha az X teljesítménye ne lenne elég), 2025-ös CES (Január), ha minden jól megy, akkor lesz Ally 2 bemutató, Z2 (Extreme) elméletileg 890M-mel, vagy erősebb igp-vel. -
válasz
Peaceliker #1732 üzenetére
"Persze, azt vágom, na de mégis milyen ez már."
Nem elegáns, de ha működik, könnyen kivitelezhető, akkor miért ne?Amúgy Androidra van már "PC emulátor".
Komolyabb telefonokon már lehet PC-s játékokkal játszani.Meg persze komplett Linuxot is, ha van elég RAM-od.
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo #1729 üzenetére
koszi. nekem vegul csak innen sikerult:
https://rog.asus.com/us/gaming-handhelds/rog-ally/rog-ally-x-2024/helpdesk_download/btw meg mindig nem teljesen ertem hol teljesit jobban. Fifa-val probaltam ( FC24) - igy elsore ott semmivel sem smooth-abb a mozgas, + Teardown-al, ott sem lett sokkal jobb.
de majd meg kiserletezgetek, mert latom mas tesztekben h az FPS szamban komoly elorelepes. nalam mindenhol egy stabil 60fps lenne a cel, bezuhanas nelkul / vsync.
mondjuk nem csodalom h aki nem PC-zett annak remalom az ally. FSR, AFMF, ki - be vsync vagy nem, kulon letoltogetes, monitoroznad AFMF nel csak a sajat layeren latod, stbstbstb
-
-
válasz
Peaceliker #1730 üzenetére
Bármilyen gépen ki lehet csomagolni a szoftvert, nem kell hogy képes legyen futtatni. Céges, irodai, nagyi pc etc... teljesen mindegy.
Aki Steam Decket tart otthon laptop vagy desktop helyett, az meg is érdemli a kínt.
-
válasz
VincentVG #1728 üzenetére
AllyX-re kint van tegnap óta. Sima Ally-ra nem írja az Asus support oldala.
Peaceliker
"Volt ami egyszerű volt, de eleve nem tetszett ez az egyik rendszerben telepítem, másikban használom."
Miért? A lehető legegyszerűbb megoldás és biztos, hogy működik.GOG-os játékaimat is pont ugyan így húztam rá WLAN-on és simán ment. Mindenki más a Deck fórumban aki nem tudta megoldani a mappa megosztást vagy nem preferálta ezt a metódust meg panaszkodott, hogy nehéz Decken elindítani nem Steames játékokat.
Ha magadat szivatod az nem a gép hibája.
-
VincentVG
senior tag
elvileg AFMF2 live
mondjuk nalam nem jon fel myASUS ban szval nem sikerultnalatok megjelenik?
( mindent update-eltem ) -
Peaceliker
addikt
válasz
consono #1724 üzenetére
Én mondjuk nem nagyon játszom gépen egy 20 éve
Én mondjuk nem babráltam allyn semmit. Egyszer kellett egy bios fw csere, de ezen kívül csak frissítettem rajta.eldiablo
Volt több metodus, ami franc sem tudja miért, nekem cseszett elindulni. Végül valami 3rd appbol telepítve ment.
Volt ami egyszerű volt, de eleve nem tetszett ez az egyik rendszerben telepítem, másikban használom. Ehhez képest ally next next finish"Oh my Goa'uld!"
-
válasz
Peaceliker #1723 üzenetére
Kb 5 perc volt how to videók nélkül D4-et BNet launcherrel együtt beüzemelni Decken.
Írtam is akkor a Deck fórumba, hogyan csináltam. Mindenki füstölőzött, meg idézett, utána meg terminálal szivatta magát. Én meg copy-paste a kicsomagolt launcehert és be tallóztam Steam-nek és kész. Ment.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy how-to videók sokszor nettó autofellációk.
Persze Windows/Linux bézik nem árt.[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz
Peaceliker #1723 üzenetére
Azért a PC gaming sem ilyen már 2024-ben, vagy marha nagy mázlista vagyok. Kicsit több mint 2 éve van játékra is képes notim (de alapjában véve konzolon játszom), a driver meg Windows frissítéseken kívül, amiket az OS intéz semmi macera nem volt. Ilyen horror sztorik meg pláne nem...
"Mechazilla has caught the booster."
-
Peaceliker
addikt
Nem tudom, szerintem pc az ilyen
Teszem hozzá, hogy volt steam deckem ezelőtt. Na az kinyírt idegileg. Ha nem steam könyvtárból akartál játszani, az számomra mocskos nagy szenvedés volt, mire elindult valami. Nagyon fájt, hogy ahhoz, hogy egy szaros diablo 4 fusson nemtom mennyi how to videót kellett néznem. Aztán egyszer csak befosott és elölről... Ahhoz képest ez nekem egy álom"Oh my Goa'uld!"
-
elder troll
őstag
Amúgy utoljára augusztus elején volt használva a gép, Forza Horizon 3-at töltöttem le a gép szerint. Szerintem itt futottam bele, hogy frissíteni kellett az xbox app-ot, amit valami oknál fogva külön nem tudtam frissíteni, és 10 perc után rányomtam az összes frissítésre store-on belül, és feltételezem, hogy ekkor kaphattam meg ezt a firmware-t, ami okozhatta a galibát. Volt egy ideig N6000 alapú passzív laposom, annál már lehetett érezni egy windows frissítést, de olyat nem csinált, hogy gépházon belül nem nyitotta meg a rendszer részt, hogy átnézzem az energiagazdálkodást. Ally-on ment a win update, és nem tudtam megnézni, hogy mennyi idő múlva megy el aludni a gép kábelre kötve, mert be se töltötte a gépház azon részét. Gyakorlatilag egy N6000 kettéhugyozta a Z1E-t. Kb ez lehetett a pont, amikor hagytam a 'csába.
De frissítés óta jónak tűnik jelenleg, hozta a megfelelő számokat (GTA 5, fullhd high freesync range-en belül volt 18W-os manuális módban 59-60 fok körül).[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
válasz
elder troll #1720 üzenetére
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
elder troll
őstag
Bő 3 óra frissítés után alapvetően használhatóvá vált a gép, volt pár 10+ perces újraindítás meg egy két hajam eldobom pillanat, de jellemzően nem volt köze a frissítésekhez. Bebugolt a firmware frissítés, nekem is folyamatosan dobálta fel, de egy végtelennek tűnő újraindítás után nem reklamált többet.
De ami ez után jött: minden kliens frissült, egy steam-es gta5-höz még a rockstar kliensnek is frissülnie kellett, ami nyilván eldobta a felhasználói adatokat, így újra meg kellett szülnöm ezeket. Közel fél órámba került a gta5 elindítása úgy, hogy amúgy fel volt telepítve meg minden, de ez teljesen független volt a géptől.
Viszont még mindig jól néz ki és jól is megy a gta5, diablo 3 10W-os módban is teljesen rendben van, egyedül a steam-es kontroller irányítást nem tudtam ráerőszakolni, pedig betallóztam nem steam-es játékként, és mindent beállítottam...TLDR: előfordulnak kevésbé szerencsés időszakok, amikor vagy a vga driver vagy egy elcseszett firmware frissítés okozhat kellemetlenségeket. Nekem mindegyikbe sikerült belefutnom külön-külön, de elvileg most nincs para ilyen téren, jelenleg működik.
[ Szerkesztve ]
-
EmThor
addikt
válasz
elder troll #1718 üzenetére
Tényleg ennyire kuka mindenkinek a gép? A teljesítménye vonzó, egy ally x-et nézegetek ha olcsóbb lesz, de ez így eléggé elvette a kedvem...
(Red alerten és mókoláson nőttem fel ha számít)
-
elder troll
őstag
válasz
NightLord #1716 üzenetére
Próbálom egy kicsit pozitívabb oldalról megközelíteni az ojjektumot:
-megfelelő előkészületek után tud kezes bárány lenni a gép,
igaz, ez jellemzően a legközelebbi elfuserált ilyen-olyan frissítés után tova száll.
-ilyen árban lehetetlen kategória volt még csak megközelítőleg hasonló tudású eszközt vásárolni: 8 db Zen 4 mag, villámgyors ssd, korrekt integrált vga, 120hz-es és freesync kijelző, stb. Ne vegyük figyelembe a szériahibás kártyaolvasót és az egy órás akkut. Szóval a hardver alapvetően rendben van.
-hatalmas élmény volt ilyen minőségben játszani a gyerekkori kedvencekkel (Half-Life és Crysis széria). Nyilván vegyük ki a képletből, hogy egy ideig lehetetlen volt a Crysis Remastered Trilogy-t futtatni a gépen, rosszkor rossz helyen tipikus esete.Viszont most esett le, hogy még csak egy hónapja vagy tulajdonos
Előre szólok, hogy fél év múlva nem lesz ilyen őszinte a mosolyod
Amúgy igen, a múltkori "töltőre kellett rakni a gépet egy újraindítás miatt" esemény óta szerintem be se kapcsoltam, talán egy GP-s játékkal játszottam rajta (Octopath Traveller), bár szerintem ez inkább az emlegetett "esemény" előtt lehetett. Őszintén megvallva minden stresszforrást kerültem új melóhely miatt, ezért az átlagnál nagyobb ívben kerültem a gépet. Mert engem felb@sz agyilag, hogy egy 8 magos zen4-es gépen 10 percet kell várni egy újraindításra. Nyilván ennyi idő sem volt elég ennek a bonyolult folyamatnak, ezért raktam töltőre.[ Szerkesztve ]
-
NightLord
tag
válasz
elder troll #1715 üzenetére
Nemtom én egy hónapja vettem, gyári állapotú volt, bekapcsoltam, frissítettem, aztán ment minden. Tweaker b*zi vagyok, azért kezdtem csak jobban beleásni magam, hogy mit lehet még kihozni belőle, nem azért, mert funkcionálisan bármi nem ment volna.
Egy haverom is most vette 2 hete, első nap persze anyázott a két orányi updaten, de azóta nála is hiba nélkül teszi a dolgát a gép, és neki teljesen stock állapotban van, AC-vel, még a GPU drivert se cserélte.Fuss neki mégegyszer, ha már hónapok óta nem használtad, lehet javult a helyzet : )
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz
NightLord #1714 üzenetére
Köszi a cloud recovery-s infót, így már más a gyerek fekvése. Eladás miatt a gyári rendszer nagy jelentőséggel bírt nálam, de egy kérdőjel kipipálva
Mondom, nem tudom mi volt a helyzet 1 évvel ezelőtt, most ha gyári állapotban bekapcsolod gépet, és mindent befrissítesz rajta, teljesen használható rendszert kapsz, minden működik.
Akkor ezt légyszíves tolmácsold kissbill fórumtársunknak is(hozzászólása)
Még azonos hardver és nagyjából megegyező verziószámmal vagy egyéb jelöléssel ellátott oprendszer esetén sem állják meg helyüket a valóságban az általad leírtak. Tapasztalatból írom, nem olvastam vagy hallottam róla a szomszédtól. De örülök, hogy valakinek működik, csak sajnos nem szerencsés halmazba kerültem.[ Szerkesztve ]
-
NightLord
tag
válasz
elder troll #1709 üzenetére
Feltételezem, hogy te sem "csak úgy" húztál rá szűz rendszert. Szóval nem azért tetted, mert annyira elégedett voltál a végeredménnyel.
Mondom, csak a nyelvi probléma (ami egy MS "feature", az allyhoz nem sok köze van) miatt mentem neki a clean installnak, egyébként előtte a gyárilag rajta lévő rendszerből is eljutottam ugyanoda, ahova a clean installal. Szóval alapvetően semmi szükség rá, de opciónak mindenesetre megvan, ha valaki nem akar a gyári recoveryvel órákat szenvedni.
le kellene menteni a gyári oprendszert a backup partícióval együtt
Cloud recovery van, ha azt elinditod UEFI-ből, akkor egy teljesen szűz SSD-re is rátolja a rendszert gyári állapotban. Csak emiatt fölösleges backupot készíteni.
De ettől függetlenül még mindig ki merem jelenteni, hogy ennek out of the box működnie kellene megfelelően. Ebben elhasalt a masina, ezt ti sem tudjátok tagadni, hiszen minden létező szoftveres trükkökkel próbáljátok használhatóvá tenni a masinát, amit a gyártónak nem sikerült összehoznia.
Mondom, nem tudom mi volt a helyzet 1 évvel ezelőtt, most ha gyári állapotban bekapcsolod gépet, és mindent befrissítesz rajta, teljesen használható rendszert kapsz, minden működik. Megvan az opció, hogy poweruserkedéssel tovább finomíts rajta, de meggyőződésem, hogy jelenlegi állapotában enélkül is teljesen használható a gép.
Ettől még ez egy windows-os PC az összes windowsos marhasággal együtt, de ezzel azért számolni kell, ha az ember egy windowsos gépet vesz. Ez a tradeoff azért , hogy cserében _minden_ PC játék futtatható rajta, még az anticheates multiplayer címek is.
-
elder troll
őstag
válasz
kissbill #1711 üzenetére
Ahogy elnézem, nem olvasgattál az elmúlt pár napban ebben a témában.
Ez egy tökéletesen rendszer, amiről írtál, azokat konkrétan hallucinálod, úgyhogy keresd fel a megfelelő szakorvost
Amúgy egy korábbi szintén elkefélt firmware-be futottam bele, véletlenül én is frissítettem amikor a xbox alkalmazás reklamált frissítésért (anélkül nem indult el az adott játék). 10x nyomtam rá store-on belül, hogy csak és kizárólag az xbox alkalmazást frissítse, de nem csinált semmit, így 10-20 perc után rányomtam az összes frissítésre. Aztán a többit valszeg nem kell bemutatni[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
Közel 30 éves pc-s pályafutásom alatt volt lehetőségem megbarátkozni a windows-zal. De nem rejtem véka alá, hogy elkényelmesedtem bányászláznak köszönhető konzolos pályafutásom alatt. Gyakorlatilag lehetetlen volt értelmes áron vga-t találni, ami volt, azok meg a szokásos garázsban tartott női tulajdonostól voltak, azaz mekkbányászott™ példányok voltak. Több ismerőst tereltem a konzol irányába, mert egy vga árából komplett játékra használható rendszert kaptak. 10-20 éve fejlesztgettem a gépeiket (+ a nyugdíjas apjuk "tankos" gépe), de adott pillanatban nem volt racionális döntés egy 5-10x túlárazott vga-s rendszer.
Nem azt mondom, hogy kezdek kinőni belőle, de a hátam közepére sem kívánom, hogy órákat/napokat töltsek el egy szoftveres bug miatt.
A legalapvetőbb pc-s kritériumnak sem tudott megfelelni a gép február környékén:can it run crysis?
A válasz egyértelműen nem volt
Nyilván rosszkor voltam rossz helyen, mert több ezer másik játékkal játszhattam volna adott pillanatban, de nekem nyilván pont akkor pont azzal kellett kockulnom -
kissbill
tag
Ti nektek felment az utolso firmware update ? En egyszer veletlen ranyomtam, frissitse, de loop-ba maradt. Restart es utana ujra felugrott a kinyomhatatlan firmware pop up, eleg idegesito. Raadasul, ha jatszok , majd hibernacioba rakom, majd kesobb ujra jatszok, random ido mulva ujra feldobja a frissitest .... Asus appban pedig ki van kapcsolva az auto update.
Amugy ha felakarom varazsolni egyaltalan, akkor hogy tegyem, h ne loop charsh-eljen ? -
affli
tag
válasz
elder troll #1709 üzenetére
Én spec semmiféle trükköt nem alkalmazok, mióta kigyomláltam annó a windózt minden tökéletesen működik. Ha nem akarja az ember az utolsó csepp vért is kisajtolni a gépből egy kilowattos szörnyeken futó játékokkal, akkor tényleg szövetséges lesz.
Asus részéről am nem értem a bloatware-t, van a myasus meg az armoury crate oszt csókolom.
Ha meg fúj windóz, akkor gőzfedélzetet kell venni, mert más megoldás egyelőre nincs...
-
elder troll
őstag
válasz
NightLord #1707 üzenetére
Igazából a szoftveres rétegen nem vágom mit értesz
MS oprendszert és Asus bloatware-t értettem rajta.
Feltételezem, hogy te sem "csak úgy" húztál rá szűz rendszert. Szóval nem azért tetted, mert annyira elégedett voltál a végeredménnyel. Ez szerintem már sokat elárul a témáról.
Őszintén megvallva dokkoló nélkül neki sem mertem volna állni a dolognak, mert féltem volna, hogy valami nem működne (pl.: érintőkijelző, extra kezelőszervek, stb.). Ráadásul el szeretném adni a gépet, szóval le kellene menteni a gyári oprendszert a backup partícióval együtt, ami megint problémás, mert az összes gépemben m2 ssd-n van a rendszer, és mindhárom gépben csak 1db m2 slot van. Szóval túlbiztosítok mindent ilyen téren, igaz jelenleg nem melós gépparkról van szó, de sajnos az ilyen beidegződéseket nehéz levetkőzni.
De ettől függetlenül még mindig ki merem jelenteni, hogy ennek out of the box működnie kellene megfelelően. Ebben elhasalt a masina, ezt ti sem tudjátok tagadni, hiszen minden létező szoftveres trükkökkel próbáljátok használhatóvá tenni a masinát, amit a gyártónak nem sikerült összehoznia.[ Szerkesztve ]
-
válasz
elder troll #1706 üzenetére
Nálam is megtörtént ami nálad, se le, se fel nem ment semmilyen GPU driver és nem működött az AC sem.
Dev.managerben addig nyomkodtam a driver végleges eltávolítása gombot, amig semmi más nem maradt, csak az M$ illesztó. Aztán AC uninstall, és vissza minden stock szoftver. Olykor az egyszerű megoldások működnek a legjobban (de legalábbis kényelmesen).AllyX-nél már rutinos voltam, minden update csak manuálisan mehet fel. Ezzel meg is szűnt az, hogy magától visszaáll a GPU driver és meg hülyíti a Radeon Control Centert, ami kinyírja az AC-et probléma. Lehet van elegánsabb megoldás is, de nekem ez működik stabilan.
Próbáltam az auto driver updatet kinyírni registryből, de random mégis megtörtént valamiért. Gondolom az updatek visszaállították automatikusra.Én sem sírom vissza azokat az időket. A W7 nekem pici puha vonalon megváltás volt. XP is egy tákolt borzalom, örülök hogy nem kell többet foglalkoznom vele. Gyüjteményben vannak bőven pre XP-s konfigok, de ha csak díszként tekintek rájuk, akkor nem üt be a PTSD.
-
NightLord
tag
válasz
elder troll #1704 üzenetére
Igazából a szoftveres rétegen nem vágom mit értesz, nem olyan bonyolult ez az ally, ez egy egyszerű windows-os pc. Feltolod rá a win-t, telepíted az eszközillesztőket és működik minden funkciója, semmi extra nem kell hozzá. Az egyetlen "trükkös" dolog a GPU driver lecserélése az AMD saját driverére, de ehhez is csak azt kell tudni, hogyan kell inf-ből eszközillesztőt cserelni, utana meg manualisan telepiteni a drivercsomagból az AMD Radeon software-t.
Ami plusz "szoftveres réteg", az max az Armory Crate, de azt sem kötelező használni. A gyári rendszerén sem emlékszem, hogy különösebben sok bloat lett volna, az Armory Crate uninstallálható (az egyetlen fontos funkciója a TDP szabályozás, de az máshogy is megoldható), azon kívül egy elég stock windows van rajta. A clean install-t csak azért csináltam, mert gyárilag magyar lokalizációs windows volt rajta, és angolra akartam cserélni. Ilyen belassulásos élményem még sosem volt vele.
Hozzáteszem, friss tulaj vagyok, lehet, hogy 1 évvel ezelőtt még nagyobb szopás volt az élet az ally-val.Hú ez a fejből gépelem a win95 / millenium kulcsot élmény nekem is megvolt annó, nem sírom vissza : )
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz
eldiablo #1705 üzenetére
Szerintem nálad nem fost össze magát, csak nem tudtad, hogyan kell vissza állítani az előző meghajtó csomagot.
Nem mondom, hogy nem így volt, emlékből nehéz elővadászni 10 hónapos távlatból.
Nekem mondod, naponta telepítettem windows 95-öt egy szakadék 486-osra, mert mindig eldobta a hangkártyát, fejből tudtam a 95-98-millennium kódokat (+SC1). Szóval én sem mostanában kezdtem, de jellemzően DDU és friss driver telepítésben merült ki a vga driver témakör nálam, valszeg nem volt többre szükség még lanparty-kon sem, mert nyilván szervező-házigazda teendők mellé még kaptam 5-10 fos pc-t a nyakamba legalább 1 hardveres hibával.
Szerintem amúgy több driverrel is próbálkozhattam, de egységnyi elszabott idő arányosan a gyári beállítások visszaállítása tűnt gyorsabbnak. Nyilván tévedtem, mert bő fél napra nem számítottam...[ Szerkesztve ]
-
válasz
elder troll #1704 üzenetére
Szerintem nálad nem fost össze magát, csak nem tudtad, hogyan kell vissza állítani az előző meghajtó csomagot.
Ha a kézi driver telepítés erőszak, akkor mi anno 95/98 idején hatalmas erőszak tevők voltunk, mert a PnP USB pendrive driverét is kézzel kellett "beerőszakolni" floppy-ról.
Igazából, a mai napig kézzel tolom be a hálózati printernek a PCL6 drivert, mert az legalább működik. -
elder troll
őstag
válasz
NightLord #1702 üzenetére
Type-C usb kulcs nélkül nehéz ilyet tenni, dokkolóm sincs.
De ha egyszer megcsinalod, onnantol mar csak jatszani kell vele.
Ez csak részben igaz. Igen, be kell lakni a rendszert, pepecselni kell vele, és utána jó lehetne. De ha jön 1-2 ilyen-olyan firmware frissítés nyakon öntve egy elszabott windows update-tel, és 10 perc várakozás után töltőre dugom a gépet egy újraindítás miatt...
Azt is azért tettem, mert 1-2 magos celeron szintjét súrolta a gép gyengébb pillanataiban, és reménykedtem, hogy egy újraindítás megoldja... 8 db Zen 4 mag, hiperszupergyors ssd-vel. 0 warez, csak steam, epic, bnet és gamepass játékokat telepítettem. Azért írtam, hogy nagyon jó vas van alatta, de a szoftveres réteggel legyilkolták a gépet. Még te is azzal indítasz, hogy akkor most kezdjünk egy clean install-lal. Ennek out of the box működnie kellene, de csak sok utánajárás után után ilyen-olyan haxolással lehet használni. Ahogy a #1703-as hozzászólásban eldiablo is említi, debloat-olni kell a windows-t, meg szerencsés esetben az aktuális amd driver felerőszakolása után nem fossa össze magát a gép, ahogy nálam tette egy vga driveres próbálkozáskor. -
válasz
elder troll #1701 üzenetére
Most is van jól működő DeckOS szerű Linux Ally-ra. Csodát az sem fog művelni.
Szvsz, szépen debloatolni kell a W11-et, fel kell rakni az AFMF2 drivert.
Witcher 3 pl manuál 15W módban medium beállításon 50-60fps meg van. -
NightLord
tag
válasz
elder troll #1701 üzenetére
Konkretan 15 perc alatt huztam ujra a rendszert egy stock 24H2 telepitorol. Nyilvan ezt se fogja mindenki megcsinalni, de ha ertesz hozza, tudsz iso-bol windows telepiteni, ez ennyi ido, nem tobb. Nem muszaj a cloud recoveryvel meg ilyen marhasagokkal szenvedni.
A testreszabashoz, minden aprosag beallitasahoz persze ido kell, ez igy van, ez a windows "szepsege". De ha egyszer megcsinalod, onnantol mar csak jatszani kell vele.[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz
NightLord #1698 üzenetére
A vas, ami benne van, elkepeszto dolgokra kepes.
A vas nagyon rendben van, brutális erőt adtak a kezünkbe, csak szoftveresen két vállra fektették. Újrahúzni a rendszert fél délután, nem viccből írtam, hogy core2duo gépekre gyorsabban raktam fel oprendszert. Ráadásul akkoriban még nem nagyon voltak elérhetőek az ssd-k, így velociraptorok voltak az említett gépekben.
A vásárlók zöme elfogadja, és tisztában is van vele, hogy ez egy windows pc minden előnyével és hátrányával együtt. Ha van hozzá türelme az adott usernek, akkor frankón beállítható, nekem a 18W volt az aranyközépút 60 fok körül.
Egyelőre várakozó állásponton vagyok, bár most karácsonykor könnyebb lenne eladni, de kivárnám a SteamOS támogatást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Excel topic
- Nintendo Switch 2
- Futás, futópályák
- Béta iOS-t használók topikja
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- PlayStation 5
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Francia AI-t használ a világ egyik legnagyobb autógyártója
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- 81 Eladó Hp 250 g7 i5 8 gen laptop FHD 256SSD 16GB RAM Zsír új akkuval a képek szerinti állapotban
- 80 Eladó Dell Inspiron 3593 15.6" FullHD laptop, Intel Core i7-1065G7, 8GB, 512GB SSD Új Akkuval!
- Dell Latitude 5490 14" FHD IPS érintő i5-8350U 16GB 256GB gar
- MSI Creator Z16P Notebook! 16" 165Hz / i9-12900H / RTX 3080 Ti / 32GB DDR5 / 2TB SSD! BeszámítOK
- Precision 7750 17.3" 4K IPS Xeon W-10885M RTX 4000 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest