- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Vírusirtó topic
- (kiemelt téma)
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Yettel topik
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Xiaomi 17T Pro – korábban érkezik a siker?
- A Galaxy Watch9 és a Watch Ultra2 hardveréről is érkeznek az infók
- One mobilszolgáltatások
-
79940 - 79801
79940 - 79801 79800 - 79701 79700 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-29 08:30 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregory91
senior tag
Van egy olyan érzésem hogy a svchost.exe egyes példányait állítod be a teljes helyett,az svchost.exe számos szolgáltatásért felel.
Tedd kivételekhez a svchost.exe-t(saját felelőségre). -
flash-
veterán
Malwarebytes windows firewall controlban tud valaki segiteni?
állandóan előjon hogy az svchost és egyéb már korábban jóváhagyott folyamatok blokkolva.. nem jegyzi meg azokat amiket egyszer engedélyezek. Minden újrainditás után kérdez mindent..
erre van valami megoldás? -
Genesist
tag
-
Mikulásbá
nagyúr
Nincs, de egy jó reklámblokkoló az kell.
-
Genesist
tag
Van annak bármi jelentősége biztonsági szempontból, hogy McAfee mellett nem használom a WebAdvisor beépülőt? Sajnos az összes böngészőben random lassulásokat okoz. Az oldalak ilyenkor lassan töltenek be. Ha kikapcsolom, akkor minden ok.
-
Szellem.
Topikgazda
Én erre csak annyit mondok, hogy unalmas, mennyire félnek az emberek a változástol. Az emberiség nem jutott volna sehova, ha állandóak lennénk és nem változnánkk, változtatnánk.
Amúgy telepítettem. Más a felület, van pár új funkció, de külön fül tartalmazza a free programot is. A modulok a régiben és az úrban ugyanúgy testreszabhatod, csak itt utólag.A változással nincs semmi baj, mert az állandó és az ember nem tudja elkerülni. Csak a kérdés az, hogy milyen a változás iránya? Pozitív vagy negatív?
Láttuk már a történelemben, hogy egy programot elkezdtek rossz irányba fejleszteni és vissza kellett, hogy térjenek a gyökerekhez. És volt olyanis, amikor a változás sokkal jobb lett, mint a korábbi volt. -
Csöves
őstag
Amúgy ezt a fajta ingyenes vs. fizetős változat kialakítást szeretem: gyakorlatilag MINDEN fontos funkció elérhető az ingyenesben a fizetősben inkább pár plusz kényelmi funkció vagy pár extra biztonsági elem kap helyet de ezek olyanok melyek nélkül is megfelelő biztonságban tud lenni az ember.
Köszönöm szépen.
-
Cs1csó
titán
Amúgy ezt a fajta ingyenes vs. fizetős változat kialakítást szeretem: gyakorlatilag MINDEN fontos funkció elérhető az ingyenesben a fizetősben inkább pár plusz kényelmi funkció vagy pár extra biztonsági elem kap helyet de ezek olyanok melyek nélkül is megfelelő biztonságban tud lenni az ember.
-
Cs1csó
titán
Ingyenes. Nekem amit tud az bőven megfelelő. Nem is tudom mit takar a fizetős verzió milyen plusz szolgáltatás amire nekem szükségem lenne.
Amire én használom:
- asztali Windows rendszeren a Firefox böngészőben ezzel töltöm ki, jegyeztetem meg a jelszavaimat (anno nem csak azért álltam át mert jobban bíztam a Firefox jelszókezelőjében, hanem valamiért volt ahol nem töltötte ki rendesen vagy egyéb probléma volt a BitWarden-nel nem volt gond)
- android-os telón szintén a böngészőben de ott rendszer szinten is ezt használom, tehát pl. Messenger, Facebook, vagy akár bármilyen más fiókot belépési adatot igénylő alkalmazásnálKeresgéltem és semmi olyan funkciót nem is találtam amit használnék, a Reddit-en írta valaki, hogy ő csak azért fizet elő, hogy támogassa a fejlesztőt, mert ő sem használja ki azon plusz funkciókat melyeket a prémium ad.
-
Csöves
őstag
-
junior11
veterán
-
Csöves
őstag

Pont ez az amit nem akarnak a hardcore Avast használók. NEM az elnevezéssel van a gond, legyen ONE, de már így is megszivatják a jónépet:
az Avast EGYIK hatalmas előnye (amellett, hogy nem kell hozzá "fiók" mint pl. a Kaspersky-hez, könnyű megtalálni a magyar nyelvű telepítőt stb.)
a M O D U L Á R I S telepítő, azaz leegyszerűsítve: a sok bloatware cucc telepítése elől ki lehetett venni a PIPÁT és csak a tényleg fontosak (minimális telepítés néven is választható volt) azaz fáj-, web-, viselkedésvédelem modulok.NA ma már eljutottunk oda, hogy ha letölti az ember az Avast Free online telepítőjét (azt jelenti az online, hogy a letöltött fájl csak pár kbyte és a többit a netről húzza le a telepítés közben) már nem tartalmazza a telepítés elején ezt a választó oldalt (nekem legalábbis nem sikerült elővarázsolni)
SŐT erre a hivatalos Avast fórumon is volt panasz, legutóbb kerestem ezt a bejegyzést és hogy milyen valódi választ jött rá a készítőktől de nem találtam lehet nem jól kerestem vagy kínos a téma ezért jegelték.
SZERENCSÉRE annyi még megmaradt, hogy telepítés után ha az ember bemegy az PROGRAMOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK részbe vagy akár a gépház részbe ahol a programok fel vannak sorolva és ott kattint arra, hogy az Avast eltávolítása akkor feljön egy ablak kérdéssel: ELTÁVOLÍTJA VAGY MÓDOSÍTJA a programot és ekkor ha a módosításra kattintunk akkor feljön az a választó menü ami korábban még a program telepítésekor megjelent és ott ki lehet venni a pipát a sok bloatware cucc elől ami csak az erőforrást és a helyet eszi, és az Avast Free gyakorlatilag újratelepíti magát már a minimális setuppal.
Mint írtam elég a webvédelem, fájlvédelem, viselkedésvédelem modulok.Amúgy pont most lett kicsit elegem belőlük, és gyalultam őket, és csak a Microsoft beépített védelme dogozik a Windows Defender.
Nyilván a rendszer programok naprakészek, a böngészőben van Ublock Origin ami nem csak reklámokat hanem a káros oldalakat is figyeli, van a fontosabb dolgokról mentés és persze egy külön programot használok a jelszóvédelemre a BitWarden-t.Ez a BitWarden csak fizetős van?
-
Jack Oneill
veterán

Pont ez az amit nem akarnak a hardcore Avast használók. NEM az elnevezéssel van a gond, legyen ONE, de már így is megszivatják a jónépet:
az Avast EGYIK hatalmas előnye (amellett, hogy nem kell hozzá "fiók" mint pl. a Kaspersky-hez, könnyű megtalálni a magyar nyelvű telepítőt stb.)
a M O D U L Á R I S telepítő, azaz leegyszerűsítve: a sok bloatware cucc telepítése elől ki lehetett venni a PIPÁT és csak a tényleg fontosak (minimális telepítés néven is választható volt) azaz fáj-, web-, viselkedésvédelem modulok.NA ma már eljutottunk oda, hogy ha letölti az ember az Avast Free online telepítőjét (azt jelenti az online, hogy a letöltött fájl csak pár kbyte és a többit a netről húzza le a telepítés közben) már nem tartalmazza a telepítés elején ezt a választó oldalt (nekem legalábbis nem sikerült elővarázsolni)
SŐT erre a hivatalos Avast fórumon is volt panasz, legutóbb kerestem ezt a bejegyzést és hogy milyen valódi választ jött rá a készítőktől de nem találtam lehet nem jól kerestem vagy kínos a téma ezért jegelték.
SZERENCSÉRE annyi még megmaradt, hogy telepítés után ha az ember bemegy az PROGRAMOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK részbe vagy akár a gépház részbe ahol a programok fel vannak sorolva és ott kattint arra, hogy az Avast eltávolítása akkor feljön egy ablak kérdéssel: ELTÁVOLÍTJA VAGY MÓDOSÍTJA a programot és ekkor ha a módosításra kattintunk akkor feljön az a választó menü ami korábban még a program telepítésekor megjelent és ott ki lehet venni a pipát a sok bloatware cucc elől ami csak az erőforrást és a helyet eszi, és az Avast Free gyakorlatilag újratelepíti magát már a minimális setuppal.
Mint írtam elég a webvédelem, fájlvédelem, viselkedésvédelem modulok.Amúgy pont most lett kicsit elegem belőlük, és gyalultam őket, és csak a Microsoft beépített védelme dogozik a Windows Defender.
Nyilván a rendszer programok naprakészek, a böngészőben van Ublock Origin ami nem csak reklámokat hanem a káros oldalakat is figyeli, van a fontosabb dolgokról mentés és persze egy külön programot használok a jelszóvédelemre a BitWarden-t.Én erre csak annyit mondok, hogy unalmas, mennyire félnek az emberek a változástol. Az emberiség nem jutott volna sehova, ha állandóak lennénk és nem változnánkk, változtatnánk.
Amúgy telepítettem. Más a felület, van pár új funkció, de külön fül tartalmazza a free programot is. A modulok a régiben és az úrban ugyanúgy testreszabhatod, csak itt utólag. -
Cs1csó
titán
Kis érdekesség.
Sikerült egy nagyon segítőkész emberrel beszélnem az Avast ügyfélszolgálatán. Tanácsára kipróbálom az Avast One terméket. Elmondta, hogy szép lassan megszüntetik a free verziót. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz ingyenes védelem, hanem szépen lassan az új, párhuzamosan futó termékük az Avast One lesz a végleges, ingyenes termék, ami egy új felhasználói felülettel és enyhén kibővített képességekkel rendelkezik, tartalmazva a free minden moduljat. Kipróbálom a hétvégén, aztán beszámolok róla.
Nyilván a rendszer programok naprakészek, a böngészőben van Ublock Origin ami nem csak reklámokat hanem a káros oldalakat is figyeli, van a fontosabb dolgokról mentés és persze egy külön programot használok a jelszóvédelemre a BitWarden-t. -
Jack Oneill
veterán
Kis érdekesség.
Sikerült egy nagyon segítőkész emberrel beszélnem az Avast ügyfélszolgálatán. Tanácsára kipróbálom az Avast One terméket. Elmondta, hogy szép lassan megszüntetik a free verziót. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz ingyenes védelem, hanem szépen lassan az új, párhuzamosan futó termékük az Avast One lesz a végleges, ingyenes termék, ami egy új felhasználói felülettel és enyhén kibővített képességekkel rendelkezik, tartalmazva a free minden moduljat. Kipróbálom a hétvégén, aztán beszámolok róla. -
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
TESZTELD. Első körben az UO Lite-ot aztán ha erről van némi inger, akkor jöhet az AdGuard.
Az UO Lite "talán" egyszerűbb, érdemes azt ajánlani, ha valakinek problémája van esetleg a filterekkel lehet variálni de ha mégsem klappol akkor jöhet az AdGuard. -
GEPESZ66
veterán
-
Cs1csó
titán
-
thomasa
senior tag
-
Mikulásbá
nagyúr
-
flash-
veterán
Aki csak defendert futtat, az most kicsit erősítsen rá a védelemre, mert rés van a pajzson.
"Microsoft Defender sérülékenység, amire még nincs javítás:https://msrc.microsoft.com/.../vulnerability/CVE-2026-50656"A Microsoft megerősítette, hogy biztonsági frissítést fejleszt a Microsoft Defender egy újonnan nyilvánosságra hozott nulladik napi sebezhetőségének javítására, miután nyilvánosan megjelent egy exploit kód, amely a kutatók szerint RENDSZER szintű jogosultságokat adhat a támadóknak a teljesen javított Windows rendszereken."(forrás: Linkedin - The Cyber Security Hub)"
Egy napos a hír.
aki csak defendert használ mivel érdemes kiegészíteni?
-
labeda
aktív tag
Számomra megvetendő az a cég(vezetés) ami bármilyen felmerülő gazdasági problémára gyakorlatilag azt az egyetlen megoldást látja: "rúgjunk ki jó sok embert!"
Egy államot vezető kormányról is ugyanez a véleményem ha a pénzügyi problémákra egyetlen megoldást tudnak csak alkalmazni (permanensen) hogy adót emelnek vagy új adót vetnek ki.
Ugyanez a "nyugdíjrendszer átalakítása" (vagy "reform" szokták ezt így is mondani elegánsabbnak hat) egyetlen megoldást tudnak: emelni a korhatárt.
Ezek a vezetők sok évet eltöltöttek egyetemen, azt üzleti életben és ilyenkor derül ki, hogy a döntéseik kb. olyan szintűek, amit én NULLA hasonló képesítéssel is simán meg tudnék lépni. Ez nem stratégia, még csak taktika sem, ez valami ad hoc jellegű tűzoltás.
Egyszóval: rühellem
+1 !
-
fekete-puma
kezdő
Számomra megvetendő az a cég(vezetés) ami bármilyen felmerülő gazdasági problémára gyakorlatilag azt az egyetlen megoldást látja: "rúgjunk ki jó sok embert!"
Egy államot vezető kormányról is ugyanez a véleményem ha a pénzügyi problémákra egyetlen megoldást tudnak csak alkalmazni (permanensen) hogy adót emelnek vagy új adót vetnek ki.
Ugyanez a "nyugdíjrendszer átalakítása" (vagy "reform" szokták ezt így is mondani elegánsabbnak hat) egyetlen megoldást tudnak: emelni a korhatárt.
Ezek a vezetők sok évet eltöltöttek egyetemen, azt üzleti életben és ilyenkor derül ki, hogy a döntéseik kb. olyan szintűek, amit én NULLA hasonló képesítéssel is simán meg tudnék lépni. Ez nem stratégia, még csak taktika sem, ez valami ad hoc jellegű tűzoltás.
Csak magadon tudsz változtatni, vár a Linux vár a Mac.
Ott is lesznek problémák, csak nem alap szintű állandóan. -
Cs1csó
titán
Elég sok programozót elengettek eddig, pontosan mennyit, azt csak sejteni lehet. [link]
-
fekete-puma
kezdő
A Defivel szerintem komoly gond nincs, mindig van és lesz is valamilyen sebezetőség.
A Windows mint operációs rendszer már érdekesebb, ugye már jó ideje nem ebből jön a pénz a Microsoft-nak hanem pl. az AZURE-ból és ugye emiatt a Windows-on nem a "legjobb" fejlesztői dolgoznak. A legjobbakat - már ha a Windows-nál is kezd az illető, és ott derül ki róla hogy kiemelkedően jó - elszipkázzák a fontosabb projektekre.
Sajnos ennek az az eredménye, hogy csökken a Windows fejlesztésének, javításának színvonala.Elég sok programozót elengettek eddig, pontosan mennyit, azt csak sejteni lehet. [link]
-
Aweriot
aktív tag
-
Pano
veterán
Apple oldalon is katasztrofális ami megy a 26-al. Windows ahhoz képest istenes.
-
bobalazs
nagyúr
Aki csak defendert futtat, az most kicsit erősítsen rá a védelemre, mert rés van a pajzson.
"Microsoft Defender sérülékenység, amire még nincs javítás:https://msrc.microsoft.com/.../vulnerability/CVE-2026-50656"A Microsoft megerősítette, hogy biztonsági frissítést fejleszt a Microsoft Defender egy újonnan nyilvánosságra hozott nulladik napi sebezhetőségének javítására, miután nyilvánosan megjelent egy exploit kód, amely a kutatók szerint RENDSZER szintű jogosultságokat adhat a támadóknak a teljesen javított Windows rendszereken."(forrás: Linkedin - The Cyber Security Hub)"
Egy napos a hír.
Inkább fizette volna ki a kutatót. Jobb neki ez a hacacáré?
-
Cs1csó
titán
A Defivel szerintem komoly gond nincs, mindig van és lesz is valamilyen sebezetőség.
A Windows mint operációs rendszer már érdekesebb, ugye már jó ideje nem ebből jön a pénz a Microsoft-nak hanem pl. az AZURE-ból és ugye emiatt a Windows-on nem a "legjobb" fejlesztői dolgoznak. A legjobbakat - már ha a Windows-nál is kezd az illető, és ott derül ki róla hogy kiemelkedően jó - elszipkázzák a fontosabb projektekre.
Sajnos ennek az az eredménye, hogy csökken a Windows fejlesztésének, javításának színvonala. -
Cs1csó
titán
Egy napos a hír.
MINDIG az a kérdés, honnan és hogyan tudsz megfertőződni. Mert az egy dolog, hogy jelenleg a Defi letolt gatyával várja ezt, de neked/nekem ezt be is kel nyalni.
Mert ha továbbra is kell valamilyen szintű felhasználói hülyeség akkor kérdés, ránk mennyire veszélyes. -
Szellem.
Topikgazda
Egy napos a hír.
Már tragikomikus amit a MS csináél az operációs rendszerével. Nincs olyan windows update amikor valamit ne rontanának el, vagy épp a Defenderben valami sérülékenység. Nem tudom, hogy kik dolgoznak ott, de egyre siralmasabb amit művelnek.
-
riki
senior tag
Egy napos a hír.
-
flash-
veterán
sziasztok!
tűzfalnak ajánlottátok korábban a malwraebytes windows firewall control-t
na az a gondom vele hogy minden nap ugyanazokra a programokra kapcsolatokra előjön az előreugró ablak hogy kimenő kapcsolat blokkolva
tudom engedályezni, blokkolni, vagy most blokkolni és kérdezze meg később.mindig rámegyek hogy program engedélyezése, mégis legközelebb ha újrainditom a gépet megint ugyanarra a programra process-re előjön az ablak.
erre valami megoldás?
-
Aweriot
aktív tag
-
ledgeri
nagyúr
-
Aweriot
aktív tag
-
ledgeri
nagyúr
-
Aweriot
aktív tag
-
ledgeri
nagyúr
Sziasztok, adott egy weboldal, livestreamlinks.net (biztonsági okokból nem másolom be a linkét), állítólag egy ingyenes, live strem katalógus, ahol nézhetőek az adások külföldről is, magyar a weboldal, nekem az M4 SPORT miatt kellene, mert külföldről blokkolva van mindenütt a Forma-1.
A kérdésem, szerintetek, biztonságos ilyen weboldalon nézni az adást? Nem látok semmi gyanúsat, nincsenek felugró ablakok (Edge Win11, UO aktív), virustotalon lefuttatva egyedül egy ismeretlen noname cég jelzett rá (Seclookup), hogy "malicous", lehet, tévesen?, az összes többi ismert szerint "clean". MS Defendert használok.
Mit gondoltok, használhatom az oldalt az említett célra nyugodtan biztonsági szempontból? Vagy esetleg milyen oldalak segítségével érdmes még "ránézni, ellenőrizni"? Köszi minden tanácsot.Én inkább egy külön, automata cookie-törlősre beállított, uBlock originnel hard mode-ban indított böngészőt ajánlanék, az után miután egy másik böngészőben böngésztél eleget uBO Harmd mode alatt annyit, hogy tudd melyik CDN hasznos, és melyikfelesleges, és hogy hogyan is oldd fel az adott webelemeket.
Ránézés után ez az oldal picit kevésbe necces, mint amit az f1 topikban ajánlottak:
Az streaming átjtászós oldalakat gyűjt, amik tele vannak reklámmal, abból is a telioldalt feledő javascriptel másik fület nyitósból is akad - na az necces... de ubo....
Ez -amennyire láttam- csak proxy-zza a streameket, mert pl az m4-gyel próbálkozva ugyanar a lejátszó aka indulni, mint ott (mediaklikk.hu)...csak valamiért nem ment, meg google cuccot akart még betölteni, olyat amilyet csak akkor engedek, amikor nekem kifejezetten kell...
Mullvad-ban próbáltam ami ilyen szempontból megint egy külön történet. -
ledgeri
nagyúr
Ezekre az oldalakra nagyjából az ökölszabály az, hogy csakis VPN alól, csakis olyan böngészővel amiben nincs semmilyen személyes cookie stb. és lehetőleg még szentelt vizet is rakj a monitor alá.
A Médiaklikk és egy tetszőleges VPN (vagy egy sweet tv előfizu) M4 Sport nézésre fényévekkel jobb a vérnyomásodnak.
Miért kéne VPN?
-
Aweriot
aktív tag
Sziasztok, adott egy weboldal, livestreamlinks.net (biztonsági okokból nem másolom be a linkét), állítólag egy ingyenes, live strem katalógus, ahol nézhetőek az adások külföldről is, magyar a weboldal, nekem az M4 SPORT miatt kellene, mert külföldről blokkolva van mindenütt a Forma-1.
A kérdésem, szerintetek, biztonságos ilyen weboldalon nézni az adást? Nem látok semmi gyanúsat, nincsenek felugró ablakok (Edge Win11, UO aktív), virustotalon lefuttatva egyedül egy ismeretlen noname cég jelzett rá (Seclookup), hogy "malicous", lehet, tévesen?, az összes többi ismert szerint "clean". MS Defendert használok.
Mit gondoltok, használhatom az oldalt az említett célra nyugodtan biztonsági szempontból? Vagy esetleg milyen oldalak segítségével érdmes még "ránézni, ellenőrizni"? Köszi minden tanácsot.Ezekre az oldalakra nagyjából az ökölszabály az, hogy csakis VPN alól, csakis olyan böngészővel amiben nincs semmilyen személyes cookie stb. és lehetőleg még szentelt vizet is rakj a monitor alá.
A Médiaklikk és egy tetszőleges VPN (vagy egy sweet tv előfizu) M4 Sport nézésre fényévekkel jobb a vérnyomásodnak.
-
junior11
veterán
Mit gondoltok, használhatom az oldalt az említett célra nyugodtan biztonsági szempontból? Vagy esetleg milyen oldalak segítségével érdmes még "ránézni, ellenőrizni"? Köszi minden tanácsot. -
karavánmestr
csendes tag
-
ledgeri
nagyúr
Azért ez is egy olysasmi cikk, hogy " Vigyázzon, az útkezelő nem állja a javítási költséget!" a cím!
Aztán kiderül, hogy nemcsak, hogy a gagyi tiktokos videót veszi valaki figyelembe, ami szerint millió kilóméterenként elég az olajcsere... abban a videóban még az is benne van, hogy job a porcukrot előtte picit megkaramelizálni, mert jobban folyik majd később a motoron belül...
mindezt a miheztartás végett a futóműbeállítos topikba...KB ennyire vírusírtós topik a téma, ennyire hackerek a "hackerek" a cikkben, ennyire múlik a cikkbéli useren az, hogy mennyire ismeri amit használ, meg az itteni olvasón, hogy kattint HVGs-cikk linkre, alapból...
-
Jarod1
veterán
-
Mikulásbá
nagyúr
-
szaki26a
aktív tag
Anno volt egy hírhedt csak a linux network stack-ban élő vírus ami sosem írt a filerendszerbe és emiatt gyakorlatilag sokáig észrevétlen tudott maradni. Ezek ellen a módszerek ellen, mostani technika elég sebezhető. Comodo féle izoláció talán segít, de teljes memoritartalmat scanelni nem lehet.
-
ledgeri
nagyúr
Rápróbálni általában gyorsabb az ilyesmit (Értsd, ha az első boot bajos, bármi átllítása nélkül, 5 perc alatt megvan, és már tudod. Ha meg nem bajos, meg van oldva. Most meg én sem tudom a biztosat írni... és már 4+ óra eltelt
) -
GEPESZ66
veterán
Néha átszoktam nézetni a gépemet a Kaspersky Rescue Disc-el.
Ennél is ki kell-e már kapcsolni BIOS-ban a Secure Boot-ot, ha futtatni akarom pendrive-ről, mint pl. a Macrium Reflect esetében? -
Mikulásbá
nagyúr
-
Jarod1
veterán
-
törölt tag
Ugy voltam vele, hogy a kaspersky regebben is bevalt csendben tette a dolgat. mcafee termekem soha nem volt. Nortonnal valahogy meg mindig ugy vagyok hogy 20 eve minden alaplaphoz stb-hez adtak arra jo volt hogy legyen virusirtod de ennyi. neztem virusirto tesztet meglepoen jol muzsikalt
Annyit nem használtam, hogy a teljesítményét meg tudjam ítélni, én is a tesztek miatt, és a kedvező ára miatt választottam, mert a Win10-es gépem támogatása megszűnik októberben, gondoltam valami csak kellene. Beleestem a csapdába, ebből nincs trial, maga az account létrehozása is komplikált volt, mert nem akartam megadni a kártyaadatokat a megújításhoz. De ez a borzasztó felület....mintha évtizedeket repültem volna vissza. Emellett még el tudtam volna menni, de a zéró konfigurálás, ahhoz képest amit pl. egy Kaspersky nyújt, ez nem fér bele nálam. És folyamatosan zaklat...na, ha használnám. Már nagyon bánom, hogy nem egy G-Data-át, vagy Kasperskyt választottam.

-
eisento
addikt
Sokkal jobban jártál vele, mint a Mcaffe-vel. Én is vettem egy öt gépes 2 éves kulcsot Total Protection-t, hát finoman szólva sem erre gondoltam. Lapáttal összehányt GUI, idegesítő értesítések, gyakorlatilag minimális konfigurálási lehetőség. Hagytam is parlagon azóta, de szerencsére legalább nem volt drága... Maradtam a Tinywall-Defender párosnál, néha ránézek az Emsisoft EK-el.
Ugy voltam vele, hogy a kaspersky regebben is bevalt csendben tette a dolgat. mcafee termekem soha nem volt. Nortonnal valahogy meg mindig ugy vagyok hogy 20 eve minden alaplaphoz stb-hez adtak arra jo volt hogy legyen virusirtod de ennyi. neztem virusirto tesztet meglepoen jol muzsikalt
-
törölt tag
Sokkal jobban jártál vele, mint a Mcaffe-vel. Én is vettem egy öt gépes 2 éves kulcsot Total Protection-t, hát finoman szólva sem erre gondoltam. Lapáttal összehányt GUI, idegesítő értesítések, gyakorlatilag minimális konfigurálási lehetőség. Hagytam is parlagon azóta, de szerencsére legalább nem volt drága... Maradtam a Tinywall-Defender párosnál, néha ránézek az Emsisoft EK-el.
-
eisento
addikt
-
Aweriot
aktív tag
Sziasztok. Mennyire jo otlet g2a.com -rol virusirto kulcsot venni? Most latok pl. Mcafee 1 ev 1 eszkoz kodot 1023ft-ert, Esetleg kaspersky standard 4130ft? Norton 360 premium 3720ft
Eddig F-secure volt egyik kedves forumtars behivott anno de ez a lehetoseg megszunt igy akkor neznek valamit.
Működni fog? Valószínűleg? Simán elvehetik? El. Valószínű lopott kártyával vette az árus? Erősen.
-
eisento
addikt
Sziasztok. Mennyire jo otlet g2a.com -rol virusirto kulcsot venni? Most latok pl. Mcafee 1 ev 1 eszkoz kodot 1023ft-ert, Esetleg kaspersky standard 4130ft? Norton 360 premium 3720ft
Eddig F-secure volt egyik kedves forumtars behivott anno de ez a lehetoseg megszunt igy akkor neznek valamit.
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Ha egy .img kiterjesztésű lemezkép file-t elindítok (ami utólag kiderült vírusos), de csak a biztonsági figyelmeztetésig engedem ("ismeretlen gyártó, biztos megnyitja...?"), de nem kattintok a megnyitásra, akkor gondolom nincs gond, ha törlöm a file-t...?
Munkahelyi mailre érkezett rendelés címen és azt hittem fotó dokumentum. Letöltöttem, futtattam egy vírusellenőrzést, nem jelzett hibát, aztán elindítottam, de csak a fentiekig engedtem...
84 KB az egész
Sajnos csak ezután töltöttem fel a VírusTotal-ra, ahol 5/59 biztonsági szolgáltató rosszindulatúként jelölte meg, a többi Undetected:
[kép]Köszönöm előre is!
img nem képfile hanem egy pendrive mentési file kb olyan mint az iso
de ha 84 kb az kamu... -
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Ha egy .img kiterjesztésű lemezkép file-t elindítok (ami utólag kiderült vírusos), de csak a biztonsági figyelmeztetésig engedem ("ismeretlen gyártó, biztos megnyitja...?"), de nem kattintok a megnyitásra, akkor gondolom nincs gond, ha törlöm a file-t...?
Munkahelyi mailre érkezett rendelés címen és azt hittem fotó dokumentum. Letöltöttem, futtattam egy vírusellenőrzést, nem jelzett hibát, aztán elindítottam, de csak a fentiekig engedtem...
84 KB az egész
Sajnos csak ezután töltöttem fel a VírusTotal-ra, ahol 5/59 biztonsági szolgáltató rosszindulatúként jelölte meg, a többi Undetected:
[kép]Köszönöm előre is!
-
Semplar
őstag
Comodo Overcomes AntiGravity
Nekem nem elég a defender
-
UserX
addikt
Akkor kölcsönösen örülünk!
Az MBAM korábban az éllovasok között volt, de itt azt írták az igazi guruk, hogy már nem a régi fényében tündököl!
Nekem volt LT licencem, de 'elajándékoztam', nem bánom...! -
akác44
csendes újonc
-
UserX
addikt
Szia!
Lehetséges!
EEK és KVRT szerint tiszta a gépem!
-
akác44
csendes újonc
Azért érdemes kéthetente/havonta lefuttatni az Emsisoft Emergency Kit-et és a Kaspersky Removal Tool-t. Ezek is ingyenesek, de nem rendelkeznek valós idejű védelemmel. Most ment végig a Norton Power Erasure és nyomott egy halom FP-t (pl.: Hasleo)!
Ezt is átvette az AVAST?
Így már nem ajánlanám senkinek vszínűleg el is tüntetem a gépemről!Üdv!
Már jó ideje én is időnként lefuttatom a Norton Power Erasure soha semmit sem talált tegnap nekem is nyomott sok FP-t.Csak nem azért mert megszüntetik és ezzel akarják megijeszteni a felhasználókat,hogy fizessenek elő a nortonra? Ezért talált sok falst? -
Szellem.
Topikgazda
Azért érdemes kéthetente/havonta lefuttatni az Emsisoft Emergency Kit-et és a Kaspersky Removal Tool-t. Ezek is ingyenesek, de nem rendelkeznek valós idejű védelemmel. Most ment végig a Norton Power Erasure és nyomott egy halom FP-t (pl.: Hasleo)!
Ezt is átvette az AVAST?
Így már nem ajánlanám senkinek vszínűleg el is tüntetem a gépemről!Április 30.-ig él. Utána nyugodtan letörölheted, mert megszűnik.
End-of-Life announcement for Norton Power Eraser -
UserX
addikt
Ezt is átvette az AVAST?
Így már nem ajánlanám senkinek vszínűleg el is tüntetem a gépemről! -
dokee78
félisten
-
Pano
veterán
Nem a te hülyeséged, sokan vannak így ezzel (én is).
Azt viszont tudni kell, hogy azért vállalati szinten a defender mellett rengeteg egyéb szigorú biztonsági megoldások működnek. Már-már túl durván le van szabályozva minden.
Egyedül a phishing ami már veszélyt jelent ilyen környezetben. Más nem nagyon rúghat már labdába. -
Cs1csó
titán
-
UserX
addikt
Eredetileg dokee78 volt a kérdező. Én is a Kaspersky Free-t javasolnám neki. Azt már többször leírtad itt, hogy kell telepíteni!
-
Cs1csó
titán
Az ESET az egyik legdrágább. Neked lehet a legjobb opció a Kaspersky Free lenne, gyakorlatilag egy rendes fizetős Kaspersky vírusírtó csak pár dolog ki van hagyva belőle, melyek nem feltétlen szükségesek.
-
UserX
addikt
Hát nem tudom...Én valahogy mégsem tudom elfogadni, de valószínűleg az én hülyeségem! Az asztali PC-n ESET-et használok (sikerült decemberben 10€-ért megcsípni a hosszabbítást), a laposon F-Secure-t. -
Pano
veterán
-
UserX
addikt
Nem, a Defender nem csak tűzfal, hanem az MS komplett védelmi rendszere. Átlagos használatra tökéletesen elegendő! Ahogy fejlesztik, egyre jobb lesz, szinte fezárkózott a 'nagyokhoz'.
-
dokee78
félisten
Helló, most én is Avast Free-t használok. Amúgy ingyenes vonalon ezen alternatívák vannak:
- Defender - a beépített Windows-os védelem, egy DefenderUI-val kicsit interaktívabbá lehet tenni (nekem sokszor ez volt a problémám vele, hogy kérdezzen ha valami nem tetszik neki, és persze könnyen lehessen karanténból visszaállítani és persze ne töröljön semmit kérdezés nélkül.- Kaspersky Free - kicsit macerás hogy magyar nyelven legyen telepítve de az angol nyelvűt sem könnyű megszerezni, nem tudom miért ilyen macerásan tolják. Kell Kaspersky fiók is hozzá.
- Bitdefender Free - ezt is ki lehet próbálni, kell hozzá BD fiók
Van még más ingyenes védelem de ezek mellett egyszerűen nem ajánlott.
Defender az nem csak tüzfal?
Avastot használtam évek óta,csak ma a tüzfal része elkezdett minden kimenő kapcsolatra rá kérdezni.
Ha meg ki kapcsolom akkor ki írja nem fut a védelem. -
Cs1csó
titán
Helló, most én is Avast Free-t használok. Amúgy ingyenes vonalon ezen alternatívák vannak:
- Defender - a beépített Windows-os védelem, egy DefenderUI-val kicsit interaktívabbá lehet tenni (nekem sokszor ez volt a problémám vele, hogy kérdezzen ha valami nem tetszik neki, és persze könnyen lehessen karanténból visszaállítani és persze ne töröljön semmit kérdezés nélkül.- Kaspersky Free - kicsit macerás hogy magyar nyelven legyen telepítve de az angol nyelvűt sem könnyű megszerezni, nem tudom miért ilyen macerásan tolják. Kell Kaspersky fiók is hozzá.
- Bitdefender Free - ezt is ki lehet próbálni, kell hozzá BD fiók
Van még más ingyenes védelem de ezek mellett egyszerűen nem ajánlott.
-
Mikulásbá
nagyúr
-
UserX
addikt
-
dokee78
félisten
Avast ellenében tudtok ajánlani free virus irtót Windows 10-re?
-
szeky81
tag
Közben eltűnt és azóta nem ugrik fel. Lehet kellett neki a promó időszak....
-
szeky81
tag
Webrootot használókhoz szólnék!
Újratettem a gépem és azóta a jobb alsó sarokban az óra felett előjön egy kis ablak, hogy "public wifit használok... buy now..." felirat. Eddig ez nem volt. El lehet tüntetni valahogy? Ki lehet x-szelni, de akár hányszor a programra kattintok előugrik. Bosszantó...
-
UserX
addikt
-
Cs1csó
titán
Sziasztok
Hamarosan lejár az ESET Internet Security license-em.
Megújítva, 3 évre, 36k HUF lenne (kedvezménnyel), úgy, hogy több gépen használjuk, de a license-ben valójában a gépszám 1
Létezik olyan AV, ami hozza ezt a stabilitást, esetleg még ad mellé VPN-t, több (3 db) gépen is használható és hasonló árban van? 😬
Soha nem hallottam itt olyan opciót, hogy a MEGÚJÍTÁS jobb opció lenne. Gyakorlatilag mindig bebizonyosodott, hogy keresgélni és újat venni olcsóbb.
-
Mikulásbá
nagyúr
Sziasztok
Megújítva, 3 évre, 36k HUF lenne (kedvezménnyel), úgy, hogy több gépen használjuk, de a license-ben valójában a gépszám 1
Létezik olyan AV, ami hozza ezt a stabilitást, esetleg még ad mellé VPN-t, több (3 db) gépen is használható és hasonló árban van? 😬
McAfee Total Protection
-
Phobion
addikt
Sziasztok
-
Cs1csó
titán
SOHA ne megújítást válassz! Ezt felejtsd el - sajnos - örökre. Mindig keress ajánlatokat amennyi neked kell és annyi időre valót (1 gép 1 év vagy 3 gép 2 év stb.)
Aztán a legjobb áron megveszed. Nyilván azért valami megbízható eladó, bolt legyen, ennyi. -
Mikulásbá
nagyúr
Ne megújítást válassz, hanem egy új licencet kell venni. A Kaspersky topikban biztos segítenek, hogyan is érdemes csinálni.
-
gorgo
őstag
-
Mikulásbá
nagyúr
-
Bazijoe73
senior tag
Nekem nem sokára lejár a kasperskym. Cseréljek valami másra vagy folytassam vele?
-
Szellem.
Topikgazda
-
salaud
aktív tag
-
Semplar
őstag
-
Cs1csó
titán
-
Semplar
őstag
-
junior11
veterán
Szia Zoli, szívesen, a továbbiakban is, valamint szintén köszönöm a sok segítséget, tanácsot, véleményt... Van vmi változás?
-
UserX
addikt
...Részemről is nagyon szívesen, de én is várnám a folytatást!...Csak találgatni tudok...Defender oszt' jól van...?
-
Mikulásbá
nagyúr
Szívesen, továbbra is - vagy valami komoly változás van? Akarsz róla beszélni?

-
ƵøŁĭ
veterán
Sziasztok!
Köszönöm az elmúlt években a kooperatív beszélgetést minden aktív és már nem aktív felhasználóval.
Plag,blattida,TFSi,szaki26a,Qasam,HZoli87,Greenebola
Pano,UserX,salaud,Mikulásbá,csaba1203 és még sokan
.

-
thomasa
senior tag
-
riki
senior tag
Ki akartam írni egy cd-t évek óta nem volt semmilyen íróm, imgburn akadt a kezembe, mint free. Itt kezdődtek a bonyodalmak, letöltöttem, elindítottam a telepítőt, de már későn vettem észre, hogy ez nem az, az oldaluk meg van hekkelve. Felmászott egy Alsulics Service nevű malware, amit sajnos nem tudtam kiírtani, ezért újratelepítés lett.
Szóval Bitdefender total sem letöltéskor, sem futtatáskor nem jelzett semmit az égvilágon.
Online scannerrel Kaspersky-vel végignéztem, az sem talált semmit. Szóval ez egy nagy mínusz a Bitdefendernek.Érdekes, hogy a nagy nevek elvéreztek . MBAM még videót is mellékel az eltávolításhoz. [link] .Elméletben a másodvonalasok is ismerik ,ezt a kriptos vackot.
-
GEPESZ66
veterán
-
thomasa
senior tag
-
GEPESZ66
veterán
Ki akartam írni egy cd-t évek óta nem volt semmilyen íróm, imgburn akadt a kezembe, mint free. Itt kezdődtek a bonyodalmak, letöltöttem, elindítottam a telepítőt, de már későn vettem észre, hogy ez nem az, az oldaluk meg van hekkelve. Felmászott egy Alsulics Service nevű malware, amit sajnos nem tudtam kiírtani, ezért újratelepítés lett.
Szóval Bitdefender total sem letöltéskor, sem futtatáskor nem jelzett semmit az égvilágon.
Online scannerrel Kaspersky-vel végignéztem, az sem talált semmit. Szóval ez egy nagy mínusz a Bitdefendernek.Az oldalra, ahonnan letöltötted, arre sem riasztott a Bitdefender?
-
thomasa
senior tag
Online scannerrel Kaspersky-vel végignéztem, az sem talált semmit. Szóval ez egy nagy mínusz a Bitdefendernek. -
Mikulásbá
nagyúr
-
-Nomad-
tag
-
qqcqqc
őstag
Szerintem pénzkidobás.
Defender: a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkezik, de ha nem Edge böngészőt használsz akkor a böngészőt nem igazán védi, de érdemes tartalom (reklám) blokkolót használni azok sok káros oldalt is védenek.
Szerintem a fájlelérést még mindig lassítja, tehát megnyitsz egy mappát, könyvtárat amiben sok fájl van és érezhetően lassabban nyílik meg mint egy külső védelem mellett.
A karanténozás, és az onnan visszaállítás is problémás lehet.
De akár az is amikor talál valamit és erről jelez e kérdést tesz e fel stb.Kaspersky Free: piszok jó NULLA reklám gyakorlatilag, kis gépterhelés mint a RAM mind a CPU.
Minden téren. Ami macerás, hogy MAGYAR nyelvű Kaspersky Free telepítőhöz juss. De minden téren kiváló.Avast Free: sokat javult a CPU-t már nem tekeri mint régen a RAM fogyasztása sem magas, sok folyamattal operál de összességében nem vészes a fogyasztása, a GUI nehezebben átlátható hiszen tolja a fizetős dolgokat és riogat is de ha egyszer jól beállítod akkor nincs gond. A legkönnyebb telepíteni nem kell hozzá semmilyen fiók letöltöd telepíted és kész is.
A REKLÁM az lehet nem sok de előfordulhat.Bitdefender Free: erről kevesebbet tudok, régebben használtam - de már akkor is ezt az új változatot. - fontos előny a régi BD Free-vel szemben, hogy ez egy az egyben a fizetős változat csak kicsit "lebutítva" de ez a szó nem fedi a lényeget, mert inkább a sok bullshit az amitől megszabadították ami inkább a fizetős védelmét "terheli"
Tehát ez is egy ajánlott védelem.A többi ingyenes védelem ezek mellett kevésbé versenyképes.
Érdemes a tulajdonosi hátteret is megnézni: a Defender ugye USA, az Avast USA és Cseh, a BD román, a Kaspersky Orosz.
Ha jól tudom .+1 a Bitdefender Free változatára. Jó ideje az van a gépemen, és körülöttem sok embernek ajánlottam. Nincs mindenféle reklám, hogy vegyél tőlük nagyobb csomagot, a WIn11 feltételeinek megfelelő gépen érszrevétlen fut, szerintem kevesebb erőforrást eszik, mint a beépített megoldás és elég átlátható, laikosok számára is érthető a kezelőfelülete.
-
Cs1csó
titán
Szerintem pénzkidobás.
Defender: a legnagyobb felhasználói bázissal rendelkezik, de ha nem Edge böngészőt használsz akkor a böngészőt nem igazán védi, de érdemes tartalom (reklám) blokkolót használni azok sok káros oldalt is védenek.
Szerintem a fájlelérést még mindig lassítja, tehát megnyitsz egy mappát, könyvtárat amiben sok fájl van és érezhetően lassabban nyílik meg mint egy külső védelem mellett.
A karanténozás, és az onnan visszaállítás is problémás lehet.
De akár az is amikor talál valamit és erről jelez e kérdést tesz e fel stb.Kaspersky Free: piszok jó NULLA reklám gyakorlatilag, kis gépterhelés mint a RAM mind a CPU.
Minden téren. Ami macerás, hogy MAGYAR nyelvű Kaspersky Free telepítőhöz juss. De minden téren kiváló.Avast Free: sokat javult a CPU-t már nem tekeri mint régen a RAM fogyasztása sem magas, sok folyamattal operál de összességében nem vészes a fogyasztása, a GUI nehezebben átlátható hiszen tolja a fizetős dolgokat és riogat is de ha egyszer jól beállítod akkor nincs gond. A legkönnyebb telepíteni nem kell hozzá semmilyen fiók letöltöd telepíted és kész is.
A REKLÁM az lehet nem sok de előfordulhat.Bitdefender Free: erről kevesebbet tudok, régebben használtam - de már akkor is ezt az új változatot. - fontos előny a régi BD Free-vel szemben, hogy ez egy az egyben a fizetős változat csak kicsit "lebutítva" de ez a szó nem fedi a lényeget, mert inkább a sok bullshit az amitől megszabadították ami inkább a fizetős védelmét "terheli"
Tehát ez is egy ajánlott védelem.A többi ingyenes védelem ezek mellett kevésbé versenyképes.
Érdemes a tulajdonosi hátteret is megnézni: a Defender ugye USA, az Avast USA és Cseh, a BD román, a Kaspersky Orosz.
Ha jól tudom . -
NIceh
tag
Köszi mindenkinek.
Nem halok bele a Kaspersky előfizetèsèbe sem.
Azèrt kèrdzem, hogy èrdemes-e "beruhàzni", ha igen akkor mibe, de ùgy làtom megoszlanak a vèlemènyek.
Valòszinű egyelőre marad a Defender aztàn meglàjuk az mennyire tudja stabilan tartani a masinàt.
-
Cs1csó
titán
de ha valamit karanténoz nehéz visszaszerezni, és a fájlelérése is lassabb pl. megnyitsz egy fájlokkal teli mappát TC-vel vagy intézővel és lassabban nyílik meg mint más védelem mellett.
A kérdezzen nem karanténozzon is hagy kívánni valót maga után.Amúgy azt meg sokan elfelejtik, hogy a LEGTÖBB Windows PC-n a Defender fut aktívan. (nyilván minden modernebb Windows oprendszeren van Defender de aki inaktiválja és mást használ az ugye nem számít)
-
Mikulásbá
nagyúr
-
NIceh
tag
Szòval akkor nem életbevàgòan fontos manapsàg a vìrusìrtò...
Egy közepes configon gamelek, filmezek, netezek.
Szeretnèm a gyorsasàgot megtartani.
-
akos_ur
aktív tag
-
Mikulásbá
nagyúr
-
NIceh
tag
Sziasztok!
Nemrèg jàrt le a Kaspersky vìrusìrtòm.
Mit javasolnàtok?
Valami ùgygondolomnszüksèges, hogy legyen.Köszi szèpen!
-
Jack Oneill
veterán
Korábban írtam már róla, hogy a Vivaldi és Brave böngészőket javaslom: [link] Nagyon szofisztikált, sokoldalú, biztonságos megoldások az Edge helyett.
Ha elolvasod az azt követő néhány hozzászólást, a többiek részéről találsz hasznos kiegészítést a Brave beállításával kapcsolatban is.
Innen tudod letölteni a böngősző programokat:
[Vivaldi Browser]
[Brave Browser]Brave en is azt javaslom. Talan 1 eve tertem at teljes mertekben otthoni, mobil es munkahelyi környezetben. Teljesen mas elmeny a bongeszes, foleg a youtubozas 🤣
-
Piftuka
veterán
jbl és akos_ur!
megoldódott a probléma!

Köszönöm a segítséget!
Nem vagyok képben a vírusokkal és lehet, hogy ez a z én szégyenem de hosszú évek óta nem volt ilyen problémám. Nem látogatok ukrán animalporno oldalakat, szimplán böngészgetek és eddig a win beépített (és rendszeresen frissített) vírusirtója elég volt.
Ma is tanultam valamit, mégegyszer köszi!Korábban írtam már róla, hogy a Vivaldi és Brave böngészőket javaslom: [link] Nagyon szofisztikált, sokoldalú, biztonságos megoldások az Edge helyett.
Ha elolvasod az azt követő néhány hozzászólást, a többiek részéről találsz hasznos kiegészítést a Brave beállításával kapcsolatban is.
Innen tudod letölteni a böngősző programokat:
[Vivaldi Browser]
[Brave Browser] -
jbl
senior tag
jbl és akos_ur!
megoldódott a probléma!

Köszönöm a segítséget!
Nem vagyok képben a vírusokkal és lehet, hogy ez a z én szégyenem de hosszú évek óta nem volt ilyen problémám. Nem látogatok ukrán animalporno oldalakat, szimplán böngészgetek és eddig a win beépített (és rendszeresen frissített) vírusirtója elég volt.
Ma is tanultam valamit, mégegyszer köszi!Nincs mit, örülök, hogy segíthettem.
-
akos_ur
aktív tag
jbl és akos_ur!
megoldódott a probléma!

Köszönöm a segítséget!
Ma is tanultam valamit, mégegyszer köszi!nincs mit, előfordul

-
mefistofeles
veterán
Nem, a géped valószínűleg nincs megfertőzve igazi vírussal. Ez a képernyőképen látható popup egy klasszikus böngészős scam (átverés), nem egy valódi vírusirtó figyelmeztetés.Mi történik pontosan?A jobb oldalon látható „Viruses Found (5)”, Norton, McAfee és WebAdvisor feliratú ablakok fake értesítések (hamis értesítések).Ezeket a böngésződ (Microsoft Edge) küldi, mert korábban valamikor engedélyezted egy gyanús oldalnak (pl. lantanh.co.in vagy hasonló .co.in domain), hogy értesítéseket (notifications) küldjön neked.Ezek az oldalak szándékosan ijesztgetnek, hogy rákattints a „Delete Viruses” vagy hasonló gombra → ott általában egy újabb átverést (fake antivirus letöltést vagy pénz kicsalást) próbálnak rád tukmálni.A prohardver.hu maga egy régi, megbízható magyar hardveres fórum, nem vírusos oldal. Valószínűleg csak ott böngésztél, és közben egy rossz hirdetés vagy popup engedte meg ezeket az értesítéseket.Mit tegyél most azonnal?Ne kattints semmire a popupokon! Ne tölts le semmit, ne „renew” semmit, ne hívj fel semmilyen számot.Zárd be az összes ilyen ablakot.Távolítsd el a rossz értesítéseket az Edge-ben:Nyisd meg az Edge-et.Menj a beállításokba: edge://settings/content/notificationsKeresd meg a lantanh.co.in (vagy bármilyen gyanús .co.in, ismeretlen oldalt) és távolítsd el az engedélyezett oldalak közül.Ha van „Allow notifications” lista, mindent törölj ki, amit nem ismersz.Indítsd újra az Edge-et.Extra óvintézkedésekFuttass egy teljes rendszervizsgálatot a beépített Windows Defenderrel (Windows Security → Vírus- és fenyegetésvédelem → Teljes vizsgálat).Ha van telepített vírusirtód (Norton, McAfee stb.), futtass azzal is egyet, de ne a popupból indítsd!A jövőben: amikor egy oldal kérdezi, hogy „Engedélyezed az értesítéseket?”, mindig Tiltás.Ha ezek után is jönnek a popupok, vagy furcsa dolgokat tapasztalsz (pl. lassulás, idegen programok települnek), írd meg, és részletesebben megnézzük (pl. melyik bővítmények vannak telepítve az Edge-ben).Nyugi, ez nagyon gyakori átverés, és 99%-ban csak böngészőszintű ijesztgetés, nem fertőzte meg a gépedet.
[link]
jbl és akos_ur!
megoldódott a probléma!

Köszönöm a segítséget!
Ma is tanultam valamit, mégegyszer köszi! -
akos_ur
aktív tag
a "https://" szedd ki az elejéről
vagy ezt próbáld: edge://settings/privacy/sitePermissions/allPermissions/notifications
-
mefistofeles
veterán
-
jbl
senior tag
Srácok! S.O.S. segítség kéne. vagy 10 éve nem volt semmiféle vírusom de szerintem most benyeltem egyet. Szimplán egy wallpapert kerestem. A windows beépített keresőjén kívül nincs más megoldás a gépemen. Mióta felléptem az adott oldalra, állandóan feldob egy halom ablakot, hogy ezzel, meg azzal scanneljem a gépemet. egy vírusirtó sincs sem letöltve, sem előfizetve.
mi lehet ez és mit tanácsoltok mivel írtsam ki? Ha nem gáz nem fizetnék érte, de ha másképp nem megy azt is bevállalom.
Nem, a géped valószínűleg nincs megfertőzve igazi vírussal. Ez a képernyőképen látható popup egy klasszikus böngészős scam (átverés), nem egy valódi vírusirtó figyelmeztetés.Mi történik pontosan?A jobb oldalon látható „Viruses Found (5)”, Norton, McAfee és WebAdvisor feliratú ablakok fake értesítések (hamis értesítések).Ezeket a böngésződ (Microsoft Edge) küldi, mert korábban valamikor engedélyezted egy gyanús oldalnak (pl. lantanh.co.in vagy hasonló .co.in domain), hogy értesítéseket (notifications) küldjön neked.Ezek az oldalak szándékosan ijesztgetnek, hogy rákattints a „Delete Viruses” vagy hasonló gombra → ott általában egy újabb átverést (fake antivirus letöltést vagy pénz kicsalást) próbálnak rád tukmálni.A prohardver.hu maga egy régi, megbízható magyar hardveres fórum, nem vírusos oldal. Valószínűleg csak ott böngésztél, és közben egy rossz hirdetés vagy popup engedte meg ezeket az értesítéseket.Mit tegyél most azonnal?Ne kattints semmire a popupokon! Ne tölts le semmit, ne „renew” semmit, ne hívj fel semmilyen számot.Zárd be az összes ilyen ablakot.Távolítsd el a rossz értesítéseket az Edge-ben:Nyisd meg az Edge-et.Menj a beállításokba: edge://settings/content/notificationsKeresd meg a lantanh.co.in (vagy bármilyen gyanús .co.in, ismeretlen oldalt) és távolítsd el az engedélyezett oldalak közül.Ha van „Allow notifications” lista, mindent törölj ki, amit nem ismersz.Indítsd újra az Edge-et.Extra óvintézkedésekFuttass egy teljes rendszervizsgálatot a beépített Windows Defenderrel (Windows Security → Vírus- és fenyegetésvédelem → Teljes vizsgálat).Ha van telepített vírusirtód (Norton, McAfee stb.), futtass azzal is egyet, de ne a popupból indítsd!A jövőben: amikor egy oldal kérdezi, hogy „Engedélyezed az értesítéseket?”, mindig Tiltás.Ha ezek után is jönnek a popupok, vagy furcsa dolgokat tapasztalsz (pl. lassulás, idegen programok települnek), írd meg, és részletesebben megnézzük (pl. melyik bővítmények vannak telepítve az Edge-ben).Nyugi, ez nagyon gyakori átverés, és 99%-ban csak böngészőszintű ijesztgetés, nem fertőzte meg a gépedet.
[link]
-
Mikulásbá
nagyúr
Nem is használok chrome-ot. Edge böngésző és folyamatosan dobálja fel az ablakokat.Norton, McAfee stb....
Próbáld ki az AdwCleaner-t.
-
akos_ur
aktív tag
Nem is használok chrome-ot. Edge böngésző és folyamatosan dobálja fel az ablakokat.Norton, McAfee stb....
az is chrome alapú, ugyan ez a link működik, onnan jön, hidd el

-
mefistofeles
veterán
-
akos_ur
aktív tag
Srácok! S.O.S. segítség kéne. vagy 10 éve nem volt semmiféle vírusom de szerintem most benyeltem egyet. Szimplán egy wallpapert kerestem. A windows beépített keresőjén kívül nincs más megoldás a gépemen. Mióta felléptem az adott oldalra, állandóan feldob egy halom ablakot, hogy ezzel, meg azzal scanneljem a gépemet. egy vírusirtó sincs sem letöltve, sem előfizetve.
mi lehet ez és mit tanácsoltok mivel írtsam ki? Ha nem gáz nem fizetnék érte, de ha másképp nem megy azt is bevállalom.
ez csak chrome értesítés, a weboldal küldi
itt szedd ki: [link]
-
mefistofeles
veterán
a beépített kereső persze nem talál semmit.
Vagy töröljem az egész meghajtót és telepítsem újra a windowst? -
mefistofeles
veterán
-
szabeska
addikt
-
UserX
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
79940 - 79801
79940 - 79801 79800 - 79701 79700 - 79601 79600 - 79501 79500 - 79401 79400 - 79301 79300 - 79201 79200 - 79101 79100 - 79001 79000 - 78901 78900 - 78801 78800 - 78701 78700 - 78601 78600 - 78501 78500 - 78401 78400 - 78301 78300 - 78201 78200 - 78101 78100 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Vírusirtó topic
- (kiemelt téma)
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
A topik Antivirus Programokról szól, tehát az ezekkel kapcsolatos hírekről, teszteredményekről, hibákról, fejlesztésekről, észrevételekről stb. Nem sebezhetőségekről, nem az adott operációs rendszer biztonsági problémáiról vagy a hozzátartozó alkalmazásbolt problémáiról.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az NVIDIA vezére szerint a kódolás ma már csak pötyögés
- Fandom TV Musoraink
- Motoros topic
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Szólánc.
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Rap, Hip-hop 90'
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC-Assassin's Creed Shadows Collector's Edition
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Apple Airpods Max type c,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L14 G3i - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell Precision M4700 15,6" FHD, i7 3720QM, 16GB RAM, Quadro K1000M VGA, 256GB SSD, számla, gar
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- ÁFÁS iMac Pro 27", 64 GB RAM, 18 MAGOS CPU, 8 GB GPU, 1 TB SSD - (0441AB)

)
Ezt is átvette az AVAST?
Bocs!