-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
leo81
aktív tag
válasz
#08176384 #120865 üzenetére
Nekem anno az S20 ultra XEH softwarrel nem ment fel a Telekom 5G-re. Tarifacsomag, SIM, és a lefedettség is megvolt. De samsungék csak értetlenkedtek... Már odáig fajult a dolog, hogy a fogyasztóvédelemmel fenyegettem őket. Mondtam nekik, ha a következő frissítés után sem elérhető az 5G akkor feljelentem őket. És láss csodát, frissítés után lett 5G a telefonon. Szóval szemrebbenés nélkül eladnak egy 5G-s telefont úgy, hogy le van tiltva benne az 5G elérés. Ezen kívül a Telenor VoLTE-val a mai napig nem lehet használni a telefont, mert szaggat a vonal. Vicc... ~500 ezerért ezt kapjuk.
-
4Grider
félisten
válasz
#08176384 #120858 üzenetére
Ez nem kívánságműsor. Vagy pontszerű lesz a lefedettség jó sebességgel (telefonon ennek nem sok értelme van), vagy lesz normális lefedettség 4G-től csak egy kicsit jobb sebességgel.
Még mindig nem célja a mobilszolgáltatóknak, hogy tömegesen térjenek át rájuk vezetékes internet-előfizetők, mert ebbe még nagy frekvenciás 5G-vel is belefulladnak. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
#08176384 #120422 üzenetére
Szia!
1. trükk:
Torrent leállítása.
2. trükk:
A router rendszeres (vagy időzített) újraindítása.
3. trükk:
Ha nagyon lassú a net, 3 G-re kapcsolás. (nálam már október 30. óta ez van)
4. trükk:
VPN használata, de ez nem mindig válik be.
5. trükk:
Cég alapítása, vagy Vállalkozási engedély kiváltása és céges tarifa kötése.
Ekkor kikerülhetsz a NAT mögül.
A 5. trükk szerintem nem éri meg...
-
AAntii
őstag
válasz
#08176384 #120111 üzenetére
Telenor HD helyett lesz (19-23 között 2 megabitre korlátozva), szerintem annál jobb lesz és ha három korlátlan mobilnetes lehetőségként számolom, amiből kettőre egyébként is szükségem lenne, akkor ár/értékben sem rossz. Úgy emlékszem a HD is natolt. Egyébként köszönöm, hogy szóltál. Biztos ami biztos hűséget nem kötök rá, meglátom milyen lesz, ha mégis használhatatlan, akkor kuka.
-
Tompika777
senior tag
válasz
#08176384 #120019 üzenetére
A Telekommal kapcsolatos dolgokat alá tudom támasztani. Nekem routerben van, és naponta minimum egyszer, de inkább többször újra építi a kapcsolatot, random megszakadások vannak, és valóban nem felhasználástól függnek ezek,tehát lehet letölt egyben 100gigat, aztán két óra múlva egy FB fotó megnézése közben lecsatlakozik a hálózatról, aztán meg vissza. SIM csere sem befolyásolta ezt, de én ettől még végül is elvagyok vele.
-
MadMancs
veterán
válasz
#08176384 #120022 üzenetére
Ennyire részletesen nem teszteltem. Mikor UPC jó egy hétre meg volt halva akkor osztottam meg PC ( kevés torrent, FTP, böngészés )nek és TV ( HBO Go, RTL Most) nek. Nem volt vele baj. Fogalmam sincs tűzfal mennyire szigorú, de működött, nekem az a lényeg.
Ettől függetlenül elhiszem hogy routerben nem oké, ezt sose próbáltam.
-
Diák66
őstag
válasz
#08176384 #120007 üzenetére
Valószínűleg jobb az adótornyok optikai ellátottsága. Bár fene tudja.. Telekomnak adott, sok helyen tud saját vezetékes hálózatba kapcsolódni, Telenor régen MVM optikán, AH optikán (ez mondjuk most adott a 25 % miatt) és talán kisebb részben Ivitech hálózaton ment a saját optikán kívül. Csak sejtem, de a Vodafone nagyon vegyes lehet, de a UPC hálózat jól jöhetett nekik, mert saját optika nem lehetett valami sok. Mikrohullámon meg ugye nem az igazi......
-
bociusz
aktív tag
válasz
#08176384 #119618 üzenetére
Nem feltétlenül a legközelebbihez kapcsolódik, engem közös területen rendszeresen a "honos" B3 felé terel a hálózat.
Ha a tárcsázóból felhívod a *3001#12345#* számot, akkor megnyílik a Field Test Mode, amivel iPhone-on meg tudod nézni, hogy melyik toronyhoz vagy aktuálisan kapcsolódva. A Wifit érdemes kikapcsolni, különben régi adatok jelenhetnek meg. A "cell_id" mezőt kell 256-tal leosztani, az lesz a torony azonosítója, a maradék pedig a cellaszám (van erre kész kalkulátor is). -
bociusz
aktív tag
válasz
#08176384 #119611 üzenetére
Az, hogy 5G-t ír az állapotsorban, nem feltétlenül jelenti azt, hogy kapcsolódnia is sikerült rá. Csak azt jelzi, hogy a torony, amire 4G-vel kapcsolódsz, 5G kapcsolatot is képes felépíteni. Ha ez 3,6 GHz-en van kiépítve, akkor könnyen lehet, hogy ennek a jele már nem ér el a telefonig.
Ha jól sejtem, ilyenkor nem fog össze több 4G sávot, hanem az 5G-set keresi a CA-ba, emiatt a sebesség is alacsonyabb lesz, mint ha 4G+ módban üzemelne.
-
törölt tag
válasz
#08176384 #119499 üzenetére
Szóval utána kérdeztem a dolognak. Budaörsön nincs hálózati hiba, hanem ennyit tud a hálózat max, ahol nem történt fejlesztés. Ez az 1es út vonala, az Auchan és környéke, lakótelep és tovább Biatorbágy felé.
Most éppen “hasít” 4-8 megabit. A Tesco környéken, ahol nem igazán lakik senki, csak boltok vannak, meg ipari park, 5G van 650 megabittel. Nem kicsit marketing 5G van ez ebben a formában. A Home Office és online oktatás betette a kaput. Olyan a hálózat, mint anno a Balatonon volt két éve, nagyon gyenge sajnos. Azt nem értem, ha elkezdik egy településen az 5G, akkor miért nem csináljak meg normálisan. Miért lefednek valamit, utána meg ohh van már 5G lefedettség. Siófok ugyanígy van megcsinálva, de a város nagy részén legalább van 5G. Budaörsről ez nem éppen elmondható. Lehet ezek teszt Telenor cellák, amikre fel van már engedve a Telekom, mivel a lefedettség érdekes módon a Telenor székház környékén van. -
-
m1lan
őstag
válasz
#08176384 #119419 üzenetére
Mindig is One App volt belsős körökben az "új" alkalmazás neve, valószínűleg a kezdetekben így különböztették meg a régi applikációtól, amit pár éve leváltott. Becsúszhatott valami hiba az iOS-es frissítésbe, Androidon továbbra is "Telekom" felirat van az ikon alatt.
-
-
kovacsmi_74
senior tag
-
cocka
veterán
válasz
#08176384 #118632 üzenetére
Ja, de mondom azért fura, mert a Telenor is natolt címet ad, de ott mégis megy. Mondjuk igaz, hogy itt a környéken annak a sebessége is jobb.
Kb. mindkettő löketekben nyomja az adatot, azzal különbséggel, hogy ennek ellenére a Telenor képes a "löketek" ellenére is folyamatos töltésre: értsd, ha feltöltesz nem szakad meg a szerverrel a kommunikáció, a késleltetés ideje meg gondolom még a timeout időn belül van, tehát tudja folytatni.
Telekomnál nemcsak hogy gyakrabbak a "löketek", de a pillanatnyi megszakadások ideje is hosszabb, aztán lutri, hogy hanyadik az adott feltöltési session szempontjából a "végleges". És akkor utána ugye bukod az egészet, mert kezdheted elölről. És ugye semmilyen keep alive vagy NOOP funkció se működne, mert teljesen elvész az IP-d is.
Huawei b818 asztali routert, lte cat 19 és 8x8 mimo is van benne,
Egy B535 nem elég?
-
MadMancs
veterán
válasz
#08176384 #118632 üzenetére
Voda se natol és publikus IP-t ad ha a standardnet.vodafone.net apn-t használod az internet.vodafone.net helyett.
-
-
Buckey
őstag
válasz
#08176384 #118564 üzenetére
Ez igen, tényleg jó router, csak elkéstek vele pár évet. De a Telenor ajánlata így igen csábító, ha van megfelelő lefedettség/ sebesség, és elég a 150GB is, mert eddig nem sok helyen jártam, ahol ki is lehet használni az 50+ Mbps feletti sebességet.
Lassan, kb. 1-2 év múlva szinte mindenhol 5G lesz, így felesleges érte kiadni a listaárat, hogy másik (pl. Telekom) szolgáltatóval használjuk.
Szerintem. -
Masato
tag
válasz
#08176384 #118547 üzenetére
Egy ügyfelemnek volt hasonló gondja. Némi kutakodás után kiderült, hogy a TP-Link LTE routerekben lévő modem Androidon fut, maga az eszköz meg Linuxos. Igen két firmware fut benne. Na innentől azt mondtam, hogy végeztem a márkával.
Huawei routert meg lehet olcsón venni egy nagy internetes aukciós oldalról, általában Lettországból, ingyenes szállítással, kb. 20-25e Ft-nak megfelelő €-ért.
-
martonl
senior tag
válasz
#08176384 #117310 üzenetére
Én Sopron környékén tapasztaltam elnézést, hogy így írom, "digis" lefedettséget. Lakott területen nagyjából volt, de azt elhagyva sokszor szinte semmi. Kicsit azért izmosabb lefedettségre számítottam. Ágfalván, a biciklis határátkelőnél keresgéltem a hálózatot, de csak Vodát találtam az itteniek közül. Nem egy sűrűn lakott vidék, de azért egy-két B20-as még elfért volna.
-
MadMancs
veterán
válasz
#08176384 #117310 üzenetére
Én fordítva tapasztalom. 33km re vagyok siófoktól, nagy mozgáskörzetemben nagyon ritkán mászik Telekom Telenor B20 ra, az tényleg semmire se jó, viszont 99%ban le van fedve Telekom B3 al ami viszont fényévekkel jobb (65-70mbps) Telenornak csak B20 van, átlag 0,5-1mbps le, 0.1-0,5mbps fel, ezért cseréltem le Telenor backup kártyám telekomra. Fő simem voda, az stabilan hozza a 11-12 le fel B20 on ( nem tudom mit tud mert red free van).
-
viktorhu
veterán
válasz
#08176384 #117037 üzenetére
Erről beszélt ő is, hogy az 1080p-hez elég, annál többre meg nem is a mobilnet való jelenleg (és a mostani 5G-pályázat is csak szűk helyekre fogja ezt elhozni). Soha nem lesz annyi frekvencia egy szolgáltatónak (meg még összesen sem), mint madzagon, így soha nem fogja a mobil a vezetékest utolérni.
-
Littoral
aktív tag
válasz
#08176384 #117014 üzenetére
Siófokon nyaraltunk. Telenor lefedettség beltéren a kijelzés szerint: 4G. Amikor elindítottam a Facebookot, szinte azonnal leesett H+-ra, a betöltés megállt, és úgy is maradt. Az udvaron _valamennyire_ magához tért, valamennyire. A beszéd működött.
Telekom: mindenféle kijelzés nélküli térerő, az adat lassacskán, de csordogál, nem hal be semmi, a beszédet nem próbáltam. -
válasz
#08176384 #116216 üzenetére
Tőlem nem kér a Telekom előleget akkor sem, ha 2 db mobiltelefont szeretnék részletre venni. 0 nap munkaviszonnyal rendelkezem. Ha elmennék bankhoz 0% THM-es kölcsönért, akkor elküldenének, mert hitelképtelen vagyok a bankok szerint.
• 2020.06.05. napon rendeltem részletre a Telekomtól Samsung Galaxy Note 10+ 5G mobiltelefont és nem kért tőlem előleget.
• 2020.07.09. napon rendeltem volna részletre a Telekomtól Samsung Galaxy S20 Ultra 5G mobiltelefont és nem kért tőlem előleget.
Viszont nekem elég a Samsung Galaxy Note 10+ 5G mobiltelefon, ezért amikor véglegesíteni kellett volna a szerződést, akkor töröltem a rendelést.Samsung Galaxy Note 10+ 5G kisker árlista (2020.06.05.): 625.743 HUF
Samsung Galaxy Note 10+ 5G alap árlista (2020.06.05.): 438.020 HUF
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G kisker árlista (2020.07.09.): 661.571 HUF
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G alap árlista (2020.07.09.): 463.100 HUF -
Lackooo84
nagyúr
válasz
#08176384 #116224 üzenetére
Nem. Legkisebb csomagot kell csak fizetni 2 évig, (anyum nevére 15% kedvezménnyel a havidíj 24x1607Ft, amúgy 1890, de még úgyis röhögve megérte volna), amiben van havi 3GB net + ugye domino előfizura váltással a teló 0Ft volt az egész ára lejött kedvezménynek -89000Ft.
Na így már azért más volt nem?
Csak megjegyzem, hogy 1x 3.5GB net dominora 3600Ft körül van, szóval 3GB netért 1600-1900Ft jó deal, és még kaptál mellé ingyen egy zászlós SoC telót...
Meg előtte volt még azt hiszem 10 havi akcióban is, akkor is valami potom összeg volt a teló, és csak 10 hónapot kellett aláírni.
-
válasz
#08176384 #116218 üzenetére
Nem írtam ugyan, de van, a szeptemberben lejáróra ebben a hónapban fizetendő az utolsó részlet, egy akkor elég drága készüléké. (Nem is tudom, miért nem fizettem már be régen egyben az egészet, azóta több telefont is vettem, de nem szolgáltatónál, hanem üzletben, egyben kifizetve.)
596.860 Ft-os végösszeggel sem kér előleget. -
adika4444
addikt
válasz
#08176384 #113496 üzenetére
Ez a téma itt nagyon OFF, de ezzel maximálisan egyetértek. Sajnos nagyon sokan nyomják itthon a "influenzába is meghónak párezren" típusú ócska érvet. Ez nyilván kétségtelen tény, csak a valósággal nehéz vitatkozni, azaz magasabb mortalitás, és ugye nem tudjuk hogyan fog zajlani. A 30 nap meg ismét csak reális időtartam, egy sima megfázás reggeli köhögései tartanak vagy plusz két hétig.
-
4Grider
félisten
válasz
#08176384 #113487 üzenetére
A Telekom a kezdetektől bedobott mindent amit akart, mostanra ért fel a kereslet a kínálathoz. Nagyon sok korlátlan csomagot eladtak az elmúlt egy-két évben. Előtte való két évben meg a Telenort rogyasztotta ugyanaz meg...
A Balaton mellett szezonális jelleggel be szoktak üzemelni egy csomó ideiglenes átjátszót. Ezt a szokásukat a Telenor is átvette 1-2 éve, csak ők rájöttek, hogy a mobil tornyokat nem mindenütt érdemes elbontani télire, mert sok helyütt többe kerül a bontás/szállítás/építés mint a területek bérleti díjai.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Vezetékes FEJhallgatók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest