- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Már telepíthető is az Android 17 erre a Motorolára
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Megvillantotta a K100 Pro Maxot a Redmi
- Elvarázsolja a Honor a kameraszigetet
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Zuhanórepülésben a mobilpiac
-
102682 - 102601
102682 - 102601 102600 - 102501 102500 - 102401 102400 - 102301 102300 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
-
ritkaság
aktív tag
Ha nem elég akkor még van a Storage Spaces, de az már bonyolult, én sose használtam, nem tudok benne segíteni, meg jelentősen belassíthatja a gépet. [link] [link]
Amit kraftxld ír, hogy a Windows\Installer mappát kilinkelni az is jó, az tud nagy lenni és nem a napi rendszerműködéshez kell.WinDirStat mit mond?
Hali!
Kösz! Sajnos nekem már a Compact kínai!
WinDirStat most csinálom.
-
4ron
senior tag
Sziasztok.
Tudtok ajánlani megbizható hűtőgép szerelőt?
Úgy néz ki hogy valami lett a hűtővel,már levettem a hőmérsékletet 1C⁰-ra,de kb 10-11 fok van benne.
Kövecs Mihály
06203114730 -
quailstorm
félisten
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem. Adott egy Alcatel 12 plus - Win10 tablet. Gyárilag kicsi a tárhely. Van valami progi ami a win bizonyos részeit átrakná sd kártyára? Vagy hogyan lehetne ezt a gondot megoldani. Állandóan frissítene, de nincs hely. Frissítést nem lehet kikapcsolni.
Ha nem elég akkor még van a Storage Spaces, de az már bonyolult, én sose használtam, nem tudok benne segíteni, meg jelentősen belassíthatja a gépet. [link] [link]
Amit kraftxld ír, hogy a Windows\Installer mappát kilinkelni az is jó, az tud nagy lenni és nem a napi rendszerműködéshez kell.WinDirStat mit mond?
-
ritkaság
aktív tag
30Gb az egész. cleanmgr 6 Mb!
-
kraftxld
félisten
Sziasztok!
Lenne egy érdekes kérdésem. Adott egy Alcatel 12 plus - Win10 tablet. Gyárilag kicsi a tárhely. Van valami progi ami a win bizonyos részeit átrakná sd kártyára? Vagy hogyan lehetne ezt a gondot megoldani. Állandóan frissítene, de nincs hely. Frissítést nem lehet kikapcsolni.
Mekkora tárhely van benne?
A szokásos cleanmgr, DISM parancsok meg némi takarítás után sincs hely? Melyik mappa foglal sok helyet?
Az Installer mappa szokott elég szépen hízni (innen is rohadj meg Adobe a szar frissítéseiddel
), azt pl át lehet tenni mklink-el egy másik helyre [link] -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
-
szabzoltan1
tag
Sziasztok.
Tudtok ajánlani megbizható hűtőgép szerelőt?
Úgy néz ki hogy valami lett a hűtővel,már levettem a hőmérsékletet 1C⁰-ra,de kb 10-11 fok van benne.
-
r3dsnake
nagyúr
A Daikin témához: mi hosszú távra vettünk tavaly klímákat, egy Daikin Sensira FTXF35E az emeletre és egy FTXF50E az alsó szintre. Azt nem tudom, hogy hány évig fognak üzemelni hibátlanul, de azt meg tudom erősíteni, hogy fényévekkel jobb a komfortja, mint egy Gree/Midea hasonló áru terméknek. A kisebb nem volt sokkal drágább, mint egy kínai márka hasonló teljesítményű modellje.
A hálószobában konkrétan éjszaka nem hallani, ha csendes üzemmódban megy, illetve lehűti a teljes tetőteres felső szintet 2 óra alatt az egy darab gép.
Persze ha csak pár évre terveznénk, akkor vennék valami olcsó TCL-t én is.
Hozzám Midea All Easy Pro lett pár héttel ezelőtt, és ha újra kéne vennem, akkor is ezt választanám. Konkrétan hangtalan, és szanaszét lehet configolni/automatizálni HomeAssistant-en keresztül. Még a lapát állását is. (Így ha gépnél ülök, vagy ha alszok, vagy ha elhagyom a lakást, automatikusan megváltoznak a lamellák állásai). Nem tudom ezt a többi klíma tudja-e, de én oda vissza vagyok érte mennyire testreszabható a HA-n keresztül. A gyári app mondjuk egy fos.

-
4ron
senior tag
A Daikin témához: mi hosszú távra vettünk tavaly klímákat, egy Daikin Sensira FTXF35E az emeletre és egy FTXF50E az alsó szintre. Azt nem tudom, hogy hány évig fognak üzemelni hibátlanul, de azt meg tudom erősíteni, hogy fényévekkel jobb a komfortja, mint egy Gree/Midea hasonló áru terméknek. A kisebb nem volt sokkal drágább, mint egy kínai márka hasonló teljesítményű modellje.
A hálószobában konkrétan éjszaka nem hallani, ha csendes üzemmódban megy, illetve lehűti a teljes tetőteres felső szintet 2 óra alatt az egy darab gép.
Persze ha csak pár évre terveznénk, akkor vennék valami olcsó TCL-t én is.
-
lemmy71
őstag
Nálunk a "telephelyen" egy cirka 18 évvel ezelőtt felszerelt "alap" midea van. Szerelőt akkor látott amikor feltették, azóta évente egyszer valamelyik "tanuló inas" kompresszorral portalanitja. Nem mondom hogy nem add ki néha egy két fura hangot, viszont a lényeg hogy működik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én most a lányom lakásába egy AUX -t akartam, de az egyik itteni fórumtárs infója alapján, sikerült megcsípni egy 200 alatti mideat. Szerintem ezzel sem lesz gond,. Én úgy látom hogy ha nem kell a luxus és frenkizés, akkor 150 - 200K közt, már lehet hosszútávra klímát venni
-
tisn
veterán
Az nem luxus, ha 10+ évre veszek valamit

Pont az a luxus, ha a legolcsóbb vackot veszem meg és pár évvel később megint meg kell venni egy másikat. Ráadásul mindegyikhez külön szerelőt hívni és mindig kicsengetni a szerelési költséget, tehát 10 éves távlatban még drágább is lehet az olcsóbb.
meglepne, ha evi 2 het hasznalattal nem menne el 10 evet. en valoszinuleg garis tisztitasra se hivnek ki szerelot, 5 ev utan kernek egy nagyobb mosast, tisztitast, addig meg en kifertotlenitenem hasznalat elott.
-
SirRasor
addikt
Az nem luxus, ha 10+ évre veszek valamit

Pont az a luxus, ha a legolcsóbb vackot veszem meg és pár évvel később megint meg kell venni egy másikat. Ráadásul mindegyikhez külön szerelőt hívni és mindig kicsengetni a szerelési költséget, tehát 10 éves távlatban még drágább is lehet az olcsóbb.
-
tisn
veterán
Gemini:
Röviden: A TCL a „jó büdzséklíma”. Ha a Daikin a Mercedes, a Midea a jól felszerelt Skoda, akkor a TCL a Dacia/Suzuki vonal – a célnak hűtésre tökéletesen megfelel, de nem prémium műszaki csemege.Persze szerencséje is lehet az embernek. Az emeleten Lakes klíma van, ami kb. a legalja, de szerencsére még működik.
"regi panat" japán prémium minőségűt persze, hogy nem cseréled le

nem tudom mi lehet a seerje, de valoszinuleg 3 koruli

es mint irom a te kis nyaralodba a tcl a logikus valasztas
ha 200 millas ujszegedi hazad lenne, akkor meggondolnnam a daikint, de neked ez felesleges luxizas. de persze mindenki azt vesz, amit akar. -
SirRasor
addikt
adalek
gemini:Ha évente mindössze 2 hétig (14 napig) használja a klímát, a SEER 8 és SEER 6 közötti megtakarítás pénzben kifejezve elenyésző, mindössze kb. 600 – 1150 Ft között mozog évente.
meg az ide extra nyaron is kb. 2 hetet ment a klima
(ezert a regi panat nem is cserelem le, minek? egy gazfeltoltest kap)volt olyan nyar az elmult tiz evben, hogy kb. ket napot klimaztam
ez egy tarsashaz, szigeteles nelkul, ketretegu muanyag ablakokkal
Gemini:
Röviden: A TCL a „jó büdzséklíma”. Ha a Daikin a Mercedes, a Midea a jól felszerelt Skoda, akkor a TCL a Dacia/Suzuki vonal – a célnak hűtésre tökéletesen megfelel, de nem prémium műszaki csemege.Persze szerencséje is lehet az embernek. Az emeleten Lakes klíma van, ami kb. a legalja, de szerencsére még működik.
"regi panat" japán prémium minőségűt persze, hogy nem cseréled le

-
tisn
veterán
adalek
gemini:Ha évente mindössze 2 hétig (14 napig) használja a klímát, a SEER 8 és SEER 6 közötti megtakarítás pénzben kifejezve elenyésző, mindössze kb. 600 – 1150 Ft között mozog évente.
meg az ide extra nyaron is kb. 2 hetet ment a klima
(ezert a regi panat nem is cserelem le, minek? egy gazfeltoltest kap)volt olyan nyar az elmult tiz evben, hogy kb. ket napot klimaztam
ez egy tarsashaz, szigeteles nelkul, ketretegu muanyag ablakokkal
-
tisn
veterán
miert kellene a tcl-t cserelni 2 ev utan? oke, nem japan, de egy jo ar/ertek aranyu kinai klima... egy nyaraloba minek jobb?

6-os seer teljesen jo egy alap gepnel
-
SirRasor
addikt
Mert silány anyagokból rakják össze. Illetve amíg működik, többet fogyaszt (nézd meg a SEER értékét: már most nem ajánlanak olyat, ami 8.5 alatt van!) és jóval hangosabb.
Női logika azért nem egészen ilyen. Tehát ha maradunk, akkor otthonosabbá szeretné tenni; nincs ebben semmi meglepő.
-
Gergello
addikt
Miért gondolod, hogy 2 évet bír ki egy klíma ?
Ez a női logika, hogy el kéne költözni, de szőnyeg meg függöny azért legyen még ide előtte -
macilaci78
nagyúr
-
Gergello
addikt
Csillapodott olyan szintre, hogy mindketten mennénk, de most a gyerekek miatt még maradunk...valameddig. Lehet az 1-2 év vagy akár több.
Ezzel csak az a szívás, hogy akkor pár dolgot meg kéne csinálni.
-ajtócsere - Nívó kültéri kezdő ár 500k, gyanítom 600k beszereléssel
-nagyszoba szőnyeg 100k
-Klíma a földszintre: 400k (minimum Daikin)
-konyhabútor csere sütővel, mosogatógéppel: 1M
-hátsó bontandó épület tetőcsere: ? - talán 500k? vagy kókányolunk 100k anyagköltségből
Ha 2 év múlva megyünk, akkor miért öntsünk most még bele majd 2,5M-t?Hihi-haha 2 napja vett a "nyugis, csendes" szomszéd egy ugatós kutyát
Fuck me..Ezekből melyik a nélkülözhetetlen mission critical ?
Klímából rakjátok a legolcsóbbat, 2 év múlva annyit fog számítani hogy van e klíma vagy nincs, senki nem fogja a daikin felárát fizetni.
Többivel nem nagyon foglalkoznék, még a konyha valami minimum programot kapjon. -
tisn
veterán
Csillapodott olyan szintre, hogy mindketten mennénk, de most a gyerekek miatt még maradunk...valameddig. Lehet az 1-2 év vagy akár több.
-nagyszoba szőnyeg 100k
-hátsó bontandó épület tetőcsere: ? - talán 500k? vagy kókányolunk 100k anyagköltségből
Ha 2 év múlva megyünk, akkor miért öntsünk most még bele majd 2,5M-t?Hihi-haha 2 napja vett a "nyugis, csendes" szomszéd egy ugatós kutyát
Fuck me..-Klíma a földszintre: 400k (minimum Daikin)
mi a fasznak? tcl elite 3.5kW most 100k kuponnal emagon, 100k-ert felrakjak remelhetoleg. -
garga pista
addikt
5 emeletes panel 2.on, elöl-hátul van kevés árnyék, de a ház nem szigetelt. Rolók leengedve, szellőztetés csak este 9-10 után, de akkor ami lehet nyitva teljesen (szúnyoghálós ablakok). Így ment fel kb 28-30°C-ig a nappaliban. Háló hűvösebb az É felé néz. Nappaliban van klíma (kültéri a háló ablaka alatt van kint), de én nem vagyok oda érte, a múltkori pokolban 2x kapcsoltam be délután. Van egy fém ventilátor, azzal keverem a levegőt napközben ha itthonról melózok. Nekem így jobban elviselhető ha megyek valamerre, mert így is simán van 10°C különbség klíma nélkül a kinti-benti között.
A hálóban van egy párásító (nem ultrahangos, hanem rendes evaporatív), mert sokszor kiszárad a torkom, orrom és kapar a száraz levegő miatt (panelban meg halmozottan száraz), az este 7-9 között automatán felnyomja a párát a hálóban, kimondottan hűvös érzetem van ahogy bemegyek.
-
SirRasor
addikt
-nagyszoba szőnyeg 100k
Fuck me.. -
Gergello
addikt
Költözési láz csillapodott ? Hogy jobb kedved legyen felvázolok egy helyzetet, képzeld el ua. a logisztikai feladatot abban a helyzetben, hogy a ház mondjuk kint van szatymazon zsombón stb. /nem helyi iskolával/
-
lemmy71
őstag
Nincs hőmérőm bent de olyan 29 - 30 C közé lőném be.
Ág utca harmadik emeleti panel, keleti tájolású, azt hiszem 12 cm szigetelés és persze redőny.
Klíma a nappaliban 🤣
Ablakok redőnyök zárva, néha az ajtót kinyitom hogy egy kis lépcsőházi szusszanásra.
Festek és nemesvakolok bent, így olyan a klíma mint az amazonas partján 🥵 -
fradi81
veterán
-
zsotesz81
senior tag
bent 29 fok körül van, a legmelegebb talán 32 fok volt, az erkélyen volt egyszer 45 fok bár ott lehet pont rásütött a nap a szenzorra
, panelprogram mentes a lépcsőház -
SirRasor
addikt
Mai körkérdés:
Aki nem klímázik, kinél hány fok van/volt a hőkupola alatt a legmelegebben? Emelet, panel, tégla, szigetelés stb tekintetében érdekel.
-itt tetőtér/földszint 30,5/29,5 fok, tégla, 5 cm szigetelés. -
duo
addikt
Sziasztok!
Valaki esetleg autózik Debrecen-Szeged vonalon a hét második felében?
Egy állvanyos hangfalpárt kellene elhozni és letenni HMVhelyen. (22kg a kettő) Még nem 100% de ma-holnap kész van-felujitas atepites, várom a mester jelzését.
Beleszállok az üzemanyagba, illetve hideg sört tudok felajánlani
-
ritkaság
aktív tag
A kaktusz nem igényli nagyon, de ha puhább földet akarsz kicsit locsold be.
Sajna az nem segít rajta. Mint a beton!
-
Ted_Beneky
senior tag
-
SirRasor
addikt
Melyik utcában laksz? Holnap délelőtt megyünk a pláza felé: ha útba esik, beadom.
Ilyesmi kapánk van, hosszú nyéllel:
Meg egy normális Fiskars ásó. -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
A panelház előtt szeretnék egy kaktusz ágyást csinálni, de nagyon kemény a föld. Valaki Szegeden tudna kölcsön adni ásót és kis fejű kapát?
-
lemmy71
őstag
Természetesen vállalja,nekem is tisztította most a másik klímám,szétszerelve,nem csak mosva! ,15 ezer volt.
Regisztrálni kell a felszerelt klímát egy honlapon,kell egy telepítési tanúsítvány,amit elküldesz a boltba,onnan indul a gari.Köszi, így már boldogulok. Elnézést a sok kérdésért, de a szomszédos megyéből, bő 100km -ről arrébb járok a felújítandó lakásba. Így nem mindennel vagyok képbe itt, de már látom az alagút végét
A gyereknek lesz még tanul és ezért szeretnék mindent flottul rendbe tenni, nem hiányzik hogy kétnaponta csörögjön a telefon, hogy gyere apa mert ez meg az halt be. -
vizslakutya
senior tag
Rákerestem a megadott "szakira" majd hívom ha meghozta a futár a csomagot. Egy cirka 50 nm. -s 3. emeleti leszigetelt ablakcserélt keleti fekvésű panel nagyszobájába lesz. Most még fúrhat faraghat a "szaki" kedvére, mert abban a szobában, csak a villanyszerelés és a padlócsiszolással vagyok kész
Amúgy a garancia hogy van erre, a beszerelői és az éves karbantartási igazolás kell majd hozzá, ezt a Havai Z. vállalja?
Természetesen vállalja,nekem is tisztította most a másik klímám,szétszerelve,nem csak mosva! ,15 ezer volt.
Regisztrálni kell a felszerelt klímát egy honlapon,kell egy telepítési tanúsítvány,amit elküldesz a boltba,onnan indul a gari. -
lemmy71
őstag
Írtam a szakit is. Annyi a változás,hogy jövő hét végéig szabin van.
Amúgy ennyi áron is nagyon megéri,nagyon jó klíma,ami a fontos,hogy ha jól beállítod ,akkor szinte hangtalan a beltéri egység és nem fújja le a fejed a nyakadról!Rákerestem a megadott "szakira" majd hívom ha meghozta a futár a csomagot. Egy cirka 50 nm. -s 3. emeleti leszigetelt ablakcserélt keleti fekvésű panel nagyszobájába lesz. Most még fúrhat faraghat a "szaki" kedvére, mert abban a szobában, csak a villanyszerelés és a padlócsiszolással vagyok kész
Amúgy a garancia hogy van erre, a beszerelői és az éves karbantartási igazolás kell majd hozzá, ezt a Havai Z. vállalja?
-
vizslakutya
senior tag
Már mindegy, megrendeltem ennyiért (bruttó199.900ft) ebben a házhozszállítás is benne van.
Megnéztem egy rakás ajánltatott, már jojózott a szemem, szerintem ezzel, árban és minőségben nem igazán lőttem mellé. Már csak egy "szakit" kell találnom aki földhöz ragadt árakon dolgozik. Az hogy a csomag mit tartalmaz nem tudom, van hozzá fali konzol stb. sosem vettem még így klímát
Írtam a szakit is. Annyi a változás,hogy jövő hét végéig szabin van.
Amúgy ennyi áron is nagyon megéri,nagyon jó klíma,ami a fontos,hogy ha jól beállítod ,akkor szinte hangtalan a beltéri egység és nem fújja le a fejed a nyakadról! -
tisn
veterán
Eszerint ~55k-ért szerelik, viszont sokkal drágább a klíma

Biztos innen rendelted? Keresnem kell egy relatíve olcsó klímást.tlac jelenleg nem. Azért vettem, hogy 5+ évig ne kelljen vele foglalkoznom és mindent vigyen kimaxolva.
en majd oktoberben szereltetek. remelem lesz olcson. multkor volt emagon 100k-ert klima, az boven eleg lett volna. lanyom <15m2-es szobajaba kellene egy, meg a nappaliban levo regi panaszkodikot feltolteni, tisztitani.
-
tisn
veterán
lehet, hogy fillérbaszás, de amikor odateszem a kezem a gép hátuljához, akkor 10 centiről is süti a kezemet a kifújt forró levegő.
Ilyen téren a nagyobbik fiam régi gépe az RTX 3070 TI-vel volt a legdurvább a 250W-os GPU fogyasztással. Amikor az ment télen fűteni se kellett a szobában, nyáron meg a légkondi mellett is érezhetően megemelkedett a szoba hőmérséklete.
Az RTX 4060 képkocka limittel viszont csak kellemes meleget fúj ki.
Szóval fillérbaszás vagy nem, gyere ide a tetőtérbe, ülj be egy 15 nm-es alapterületű szobába, aminek befelé dőlnek a falai, és játszál napi 6-8 órát egy erősebb gamer géppel, és nézzük meg, hogy érezni fogod-e a különbséget a szoba hőmérsékletében.hat, az eleg sok, ha annyit jatszik.,
-
lemmy71
őstag
Már mindegy, megrendeltem ennyiért (bruttó199.900ft) ebben a házhozszállítás is benne van.
Megnéztem egy rakás ajánltatott, már jojózott a szemem, szerintem ezzel, árban és minőségben nem igazán lőttem mellé. Már csak egy "szakit" kell találnom aki földhöz ragadt árakon dolgozik. Az hogy a csomag mit tartalmaz nem tudom, van hozzá fali konzol stb. sosem vettem még így klímát
-
r3dsnake
nagyúr
Kértem egy kedvezményes ajánltatott a webklímától az általad is vásárolt típusról és írtam nekik hogy bruttó 170.000ft -t azonnal veszek egyet vagy lehet hogy kettőt is.
Ezt a választ kaptam:
"Sajnos a korábban, pár héttel ezelőtt érvényes 170.000 Ft-os kedvezményes árat jelenleg nem tudjuk biztosítani, így ezt az árat nem tudjuk garantálni."
48 óra múlva újra megpróbálom, hátha akkor már megadja a meghirdetett 30% -s kedvezményt
Központi akció volt szerintem, mert máshol is láttam ennyiért. Értelemszerűen nem fogja bukóval megvenni neked 48 óra múlva se.
-
lemmy71
őstag
Webklíma.hu , ott vettem a Midea Brezeeless E 3.5 kw-os klímát 170 ezerért. Egy hónapja szerelték fel 80 ezer forintért. Belefért a 3 méterbe,tartót,gumibakokat ő adta. Reggel nyolckor kezdte,délre kész volt,úgy,hogy a régi klímát is leszerelte!
Dermedve klíma vagy Havai Zoltán.Kértem egy kedvezményes ajánltatott a webklímától az általad is vásárolt típusról és írtam nekik hogy bruttó 170.000ft -t azonnal veszek egyet vagy lehet hogy kettőt is.
Ezt a választ kaptam:
"Sajnos a korábban, pár héttel ezelőtt érvényes 170.000 Ft-os kedvezményes árat jelenleg nem tudjuk biztosítani, így ezt az árat nem tudjuk garantálni."
48 óra múlva újra megpróbálom, hátha akkor már megadja a meghirdetett 30% -s kedvezményt
-
SirRasor
addikt
Webklíma.hu , ott vettem a Midea Brezeeless E 3.5 kw-os klímát 170 ezerért. Egy hónapja szerelték fel 80 ezer forintért. Belefért a 3 méterbe,tartót,gumibakokat ő adta. Reggel nyolckor kezdte,délre kész volt,úgy,hogy a régi klímát is leszerelte!
Dermedve klíma vagy Havai Zoltán.Eszerint ~55k-ért szerelik, viszont sokkal drágább a klíma

Biztos innen rendelted? Keresnem kell egy relatíve olcsó klímást.tlac jelenleg nem. Azért vettem, hogy 5+ évig ne kelljen vele foglalkoznom és mindent vigyen kimaxolva.
-
lemmy71
őstag
Dermedve klíma vagy Havai Zoltán.Köszi az infót, tetszik az ár, utána fogok nézni

-
vizslakutya
senior tag
Üdv!
Szeretnék egy klímát rakatni egy csongrádi úti felújítás alatti panel lakásba (elektromos betáplálás már megoldva).
3.5 kw. az elgondolás Kaisai FLY vagy AUX Delta (kültéri és a beltéri egység közötti bekötési távolság cirka 5m.) Erre kellene nekem egy "vállalkozó" aki nincs elszállva az árakkal, esetleg ha valaki mostanában szereltetett hasonló opcióban, akkor örülnék egy megközelítő árhoz, hogy tudjak mihez viszonyítani.
Köszönöm
Dermedve klíma vagy Havai Zoltán. -
tlac
nagyúr
akkor nem igazán használod ki a kártya teljesítményét
4k 60fps vsync-et szoktam beállítani a játékok alá és ott bizony a 100%-os használatot közelíti és úgy megeszik kb. 300w-ot
(pl. ez a kártya az indiana jones-t ray tracing nélkül kimaxolva viszi natív 4k-n) -
SirRasor
addikt
Igen FHD-ban és FSR-t is használok, ha éppen elérhető és nem látok minőségbeli romlást.
Kkingdom Come Deliverance 2-ben például látok, úgyhogy ott natívban megy. Az terheli amúgy is a legjobban a VGA-t, úgyhogy most megnézem mennyit kajál.
Na jó, egy picit 100w fölé szalad
-
tlac
nagyúr

Így nem is sok a 20k havonta.
A többit szerintem egyszer már megtárgyaltuk: az itteniek se híresek a spórolásról, úgyhogy teljesen átérzem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Érdekes ez a fillérb*szás a PC-nél, én ugyanezt csináltam, csak picit elegánsabban:
A hőmérséklet a probléma, úgyhogy nem alulfeszelek, hanem Ryzen 5 8600G-nél BIOS-ban konkrétan meg lehet mondani, hogy maximum hány C°-ra engedje a procit.
...de még addig se mentem el lustaságból. X éve teljesen véletlen rájöttem, hogy ha windows energiatakarékosságon belül a max CPU teljesítményt 100%-ról akár csak 95%-ra leveszem, egy jó egységgel limitálja a proci max órajelét:
Tudom, hogy tudod, hogy hol kell beállítani. A többieknek mutatom
Igazából a BIOS-os jobb, mert ha éppen engedi a hőmérséklet, akár 5 GHz-re is fel tudna ugrani pár másodpercre, így meg nem, de olyan erős a proci, hogy teljesen mind1

Játék alatt se nagyon fűt az RX 9070 XT - 60 FPS limittel 100w alatt kajál kb. mindenben. Meg amúgy nincs nagyon idő játszani...EDIT: érdekességként 28,5 C° van most a szobában és idle+böngészés+torrent mellett ilyen
meleglangyos:
Persze 210W TDP-ig jó brutális hűtőt tettem a papíron 65W TDP-s procira
Játék alatt se nagyon fűt az RX 9070 XT - 60 FPS limittel 100w alatt kajál kb. mindenben.
azt nehezen hiszem el, hogy csak 100w-ot enne
full hd-ben játszol vele? -
SirRasor
addikt

A többit szerintem egyszer már megtárgyaltuk: az itteniek se híresek a spórolásról, úgyhogy teljesen átérzem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Érdekes ez a fillérb*szás a PC-nél, én ugyanezt csináltam, csak picit elegánsabban:
A hőmérséklet a probléma, úgyhogy nem alulfeszelek, hanem Ryzen 5 8600G-nél BIOS-ban konkrétan meg lehet mondani, hogy maximum hány C°-ra engedje a procit.
...de még addig se mentem el lustaságból. X éve teljesen véletlen rájöttem, hogy ha windows energiatakarékosságon belül a max CPU teljesítményt 100%-ról akár csak 95%-ra leveszem, egy jó egységgel limitálja a proci max órajelét:
Igazából a BIOS-os jobb, mert ha éppen engedi a hőmérséklet, akár 5 GHz-re is fel tudna ugrani pár másodpercre, így meg nem, de olyan erős a proci, hogy teljesen mind1

Játék alatt se nagyon fűt az RX 9070 XT - 60 FPS limittel 100w alatt kajál kb. mindenben. Meg amúgy nincs nagyon idő játszani...EDIT: érdekességként 28,5 C° van most a szobában és idle+böngészés+torrent mellett ilyen
meleglangyos:
Érdekes, most 100%-ról elkezdtem csökkenteni 50%-ig és azt láttam CoreTemp-ben, hogy a VID-et csökkenti, amitól van, hogy az órajel nő, mert csökken a hőmérséklet (Ryzen logika
)
100%-on 1.0xx, amitől HF2-ben 33w-ot kajál 3 GHz-n.
95%-on 0.9xx VID mellett 25w-ot kajál 4,25 GHz-n.
95% alatt már esik az órajel is és a fogyasztás csak minimálisan csökken, úgyhogy jólvanezígy. -
SirRasor
addikt
nálunk 7/24 megy a légkondi,i gaz csak 25-26 fokra állítva.
Nyári szünetben 4 gyerek + én itthon vagyunk, bődületes mennyiségű hőt termelünk, plusz tetőtérben lakunk, ami hááát nem a hűvösségéről híres.
A család 3 női tagja teljesen idióta, be vannak oltva rezsitakarékosság ellen, noha folyamatosan próbálom e téren fejleszteni őket (az elmúlt éveket figyelembe véve, kijelenthetem, hogy nulla eredménnyel).
Képtelenek felfogni, hogy nem kell minden étkezéshez főtt étel, de még ha nagy ritkán kenyeret esznek, azt is megpirítják. Sütnek - főznek megállás nélkül (villany tűzhely, villany sütő). Gyakorlatilag mintha folyamatosan járatnánk egy nagy teljesítményű hősugárzót a lakás közepén.
Emellett az asszony vasalás mániás, amivel faszán fel tudja fűteni a hálószobát. Plusz a 4 gyerek, amiből szerencsétlenségemre 2 lány, olyan mennyiségű mosnivalót termel, hogy néha nem elég kiteregetni, hanem még nyáron is be kell indítani a szárítógépet, ami szintén meleget termel ezerrel.
A fiaim gamer PC-inek hőtermelését viszont egészen jól sikerült visszafogni, mióta a nagyobbik laptopra váltott, a kisebbiknek meg BIOS-ból beállítottam az energiatakarékosságot a procira, a GPU képkockasebességét meg maximalizáltam driverből.
Ezek mellett elektromos autót is töltünk itthon.
Ééééés így mindezzel fizetünk télen-nyáron fix 20.000 villanyszámlát (évente egyszer jön elszámoló számla pár ezer Ft-nyi különbözettel). Noha az is igaz, hogy van fent egy minimális 2Kw-nyi napelem a tetőn.

meleglangyos:
-
Elemental
addikt
Nyári szünetben 4 gyerek + én itthon vagyunk, bődületes mennyiségű hőt termelünk, plusz tetőtérben lakunk, ami hááát nem a hűvösségéről híres.
A család 3 női tagja teljesen idióta, be vannak oltva rezsitakarékosság ellen, noha folyamatosan próbálom e téren fejleszteni őket (az elmúlt éveket figyelembe véve, kijelenthetem, hogy nulla eredménnyel).
Képtelenek felfogni, hogy nem kell minden étkezéshez főtt étel, de még ha nagy ritkán kenyeret esznek, azt is megpirítják. Sütnek - főznek megállás nélkül (villany tűzhely, villany sütő). Gyakorlatilag mintha folyamatosan járatnánk egy nagy teljesítményű hősugárzót a lakás közepén.
Emellett az asszony vasalás mániás, amivel faszán fel tudja fűteni a hálószobát. Plusz a 4 gyerek, amiből szerencsétlenségemre 2 lány, olyan mennyiségű mosnivalót termel, hogy néha nem elég kiteregetni, hanem még nyáron is be kell indítani a szárítógépet, ami szintén meleget termel ezerrel.
A fiaim gamer PC-inek hőtermelését viszont egészen jól sikerült visszafogni, mióta a nagyobbik laptopra váltott, a kisebbiknek meg BIOS-ból beállítottam az energiatakarékosságot a procira, a GPU képkockasebességét meg maximalizáltam driverből.
Ééééés így mindezzel fizetünk télen-nyáron fix 20.000 villanyszámlát (évente egyszer jön elszámoló számla pár ezer Ft-nyi különbözettel). Noha az is igaz, hogy van fent egy minimális 2Kw-nyi napelem a tetőn.Én csak egy értéket változtattam. Alulfesz, undervolt. 90 -->60 fokos proci.
-
martonx
veterán
"kisebbiknek meg BIOS-ból beállítottam az energiatakarékosságot a procira, a GPU képkockasebességét meg maximalizáltam driverből."
Na mondjuk ez tényleg a fillérb*szás kategória. A PC bőven nem fogyaszt sokat, és a hőtermelése is elhanyagolható, pláne klíma mellett. Szerintem kár szegény gyerek gépét mesterségesen lebutítani.
lehet, hogy fillérbaszás, de amikor odateszem a kezem a gép hátuljához, akkor 10 centiről is süti a kezemet a kifújt forró levegő.
Ilyen téren a nagyobbik fiam régi gépe az RTX 3070 TI-vel volt a legdurvább a 250W-os GPU fogyasztással. Amikor az ment télen fűteni se kellett a szobában, nyáron meg a légkondi mellett is érezhetően megemelkedett a szoba hőmérséklete.
Az RTX 4060 képkocka limittel viszont csak kellemes meleget fúj ki.
Szóval fillérbaszás vagy nem, gyere ide a tetőtérbe, ülj be egy 15 nm-es alapterületű szobába, aminek befelé dőlnek a falai, és játszál napi 6-8 órát egy erősebb gamer géppel, és nézzük meg, hogy érezni fogod-e a különbséget a szoba hőmérsékletében. -
pulutodurumo
őstag
"kisebbiknek meg BIOS-ból beállítottam az energiatakarékosságot a procira, a GPU képkockasebességét meg maximalizáltam driverből."
Na mondjuk ez tényleg a fillérb*szás kategória. A PC bőven nem fogyaszt sokat, és a hőtermelése is elhanyagolható, pláne klíma mellett. Szerintem kár szegény gyerek gépét mesterségesen lebutítani.
Hát az én szobám messze van a klímától. Egy jó Cyberpunk után pusztulok megfele. Elhanyagolható hőtermelés? A hatvan fokos GPU az nem egy extrém dolog, de valahogy nekem nem komfortos.
Persze ha közben dől a nyakadba a hideg, akkor mindent ki lehet bírni. Arra gondoltál már, hogy nem mindenki pont ugyan úgy él, és pont ugyan olyan mint te? -
r3dsnake
nagyúr
Ééééés így mindezzel fizetünk télen-nyáron fix 20.000 villanyszámlát (évente egyszer jön elszámoló számla pár ezer Ft-nyi különbözettel). Noha az is igaz, hogy van fent egy minimális 2Kw-nyi napelem a tetőn."kisebbiknek meg BIOS-ból beállítottam az energiatakarékosságot a procira, a GPU képkockasebességét meg maximalizáltam driverből."
-
martonx
veterán
+többiek: jól van belőve a fogyasztásmérő. Egyszerűen csak keveset klímázunk.
Panelban is úgy használtuk a klímát, hogy a 35+ fokos napokon este bekapcsoltuk mondjuk 1 órára és ennyi. Nálatok meg folyamatosan megy 6-8 órákat?
Szóval panelban átlagosan 5500 ft/-os havi áram 5600-ra ment fel a klímával. Nem mostunk kevesebbet, de talán kevesebbet ment a TV
itt meg a 32+ fokos napokon arra jövök haza, hogy az emeleten játszanak és nem megy a klíma. 28-29 fokban elvannak. Ha felmegyek játszani, akkor bekapcsolom mondjuk egy fél órára.
Este, amikor rakjuk le a babát aludni, előtte szellőztetünk egy jót és bekapcsoljuk a klímát 15-20 percre, hogy valamennyire visszahűtse a levegőt.
De például ma az óriási hőség ellenére nem hallottam, hogy bekapcsolta volna feleségem a klímát, amíg fürdettem a babát. Kellemesen járt fent a levegő és nyitott ablaknál alszik.
30,5 van most az emeleten.
Idelent 29,5.
Azért van egy inverteres Tosot venti, ami majdnem minimum fokozaton, 0 zajjal tolja éppen rám a levegőt. Anélkül már hőgutát kaptam volna. Ja olyan 2-3 wattot fogyaszt
Ééééés így mindezzel fizetünk télen-nyáron fix 20.000 villanyszámlát (évente egyszer jön elszámoló számla pár ezer Ft-nyi különbözettel). Noha az is igaz, hogy van fent egy minimális 2Kw-nyi napelem a tetőn. -
r3dsnake
nagyúr
Panelban is úgy használtuk a klímát, hogy a 35+ fokos napokon este bekapcsoltuk mondjuk 1 órára és ennyi. Nálatok meg folyamatosan megy 6-8 órákat?
Szóval panelban átlagosan 5500 ft/-os havi áram 5600-ra ment fel a klímával. Nem mostunk kevesebbet, de talán kevesebbet ment a TV
itt meg a 32+ fokos napokon arra jövök haza, hogy az emeleten játszanak és nem megy a klíma. 28-29 fokban elvannak. Ha felmegyek játszani, akkor bekapcsolom mondjuk egy fél órára.
Este, amikor rakjuk le a babát aludni, előtte szellőztetünk egy jót és bekapcsoljuk a klímát 15-20 percre, hogy valamennyire visszahűtse a levegőt.
De például ma az óriási hőség ellenére nem hallottam, hogy bekapcsolta volna feleségem a klímát, amíg fürdettem a babát. Kellemesen járt fent a levegő és nyitott ablaknál alszik.
Idelent 29,5.
Azért van egy inverteres Tosot venti, ami majdnem minimum fokozaton, 0 zajjal tolja éppen rám a levegőt. Anélkül már hőgutát kaptam volna. Ja olyan 2-3 wattot fogyaszt
Itt megy nonstop, minek kapcsolgassam? Főleg, ha jórészt itthon vagyok. Ha elmegyek ittonról, akkor kikapcsol magától,, de amúgy megy. Home assistanttal van automatizálva kinti/benti hőfok szerint, meg az alapján, hogy itthon vagyok-e. Éjszakára hűvösebbre átáll, amikor az apple watch-ot sleep mode-ba teszem. Ébredéskor vissza.
Ha kikapcsolom hirtelen lesz nagyon furán fullasztóan meleg. Nem a hőfok zavar, kinn 35 fokban is bringafutárkodok vagy fizikai munkát végzek. De a gépnél ülve jobb, ha mozog a levegő, és lehetőleg nem forró. Meg ha elkezdek valami exportálni, vagy főzni, vagy gamelni, akkor nem kell utánállítgatnom semmit, ha a klíma automatikusan teszi a dolgát. Így konstans 26 fok van a nappaliban (éjszaka kevesebb), nekem ez így bevált. Azt a havi 4-5ezer pluszt megéri (kánikulában kicsit több), hogy produktívabb vagyok itthon.
-
tixem
addikt
Idelent 29,5.
Nálam az egyik gyakorlatilag 24 órában megy 24-26 fokra állítva mikor mennyire akarom hidegre. Éjszaka egy fél órát szellőztetek, addig ventire nyomom, aztán vissza klíma, kb nonstop megy, gyűlölöm a nyarat. Az se érdekel, ha 30 ezer lesz a villanyszámla, inkább, minthogy 30 fokban üljek a panelben. Hiába panelprogram meg szigetelés, ilyen tarhonyaszárító tartós hőségben xart se ér.
#102625 r3dsnake
sokkal keveésbé hatékony, ha kapcsolgatja az ember. Ha nem menne folyamatosan, sokkal többet fogyasztana, ha folyton vissza kellene hűtenie a lakást. Kb fél óra alatt visszamelegszik az egész ilyen időben, akármit csinál az ember -
zsotesz81
senior tag
Idelent 29,5.
Én most a napokban este 10 körül nyomtam be(25 vagy 26 fokra állítom), aztán általában olyan hajnali 3-4 körül fel szoktam ébredni , aztán kinyomom, mondjuk ma reggel pont nem ébredtem fel így ment reggel 6-ig
, 3-4 kW-tot megeszik -
SirRasor
addikt
Idelent 29,5.
-
r3dsnake
nagyúr
Sok függ a lakástól/háztól, mind fekvésben, mind négyzetméterben, mind hőszigetelésben. Nálunk napi 6-7 órát megy 24 fokra állítva és ebben a kánikulában napi 3-4KW.
Hát akkor kb. ugyanaz, mert én 24 órára írtam, és magasabb hőfokkal a 10kw-t
-
Ted_Beneky
senior tag
Sok függ a lakástól/háztól, mind fekvésben, mind négyzetméterben, mind hőszigetelésben. Nálunk napi 6-7 órát megy 24 fokra állítva és ebben a kánikulában napi 3-4KW.
-
r3dsnake
nagyúr
Azt hogy produkálja az a régi klíma?
2008-as a klíma a mostani albérletben. Nem inverteres, de minőségi. Gatyánk rá fog menni a rezsire, már most egy hónapban a leosztott átlagfogyasztás többszörösét fogyasztjuk. És ez még az előző, róvidebb hőkupolás időszak tapasztalata, a mostani időszakra rá sem merek nézni.
Nekem most lett klíma, midea 3,5kw. 26 fokra szoktam belőni. Enyhe időnél 3-4kW-t fogyaszt / nap (120-150ft), kánikulánál 10kW (400ft).
Én még bőven benne vagyok a kedvezményes árban, de kb 2x ennyi, ha valaki már fölötte van. -
ShadowX
őstag
Igen, többet fogyaszt. És?
Egy új klímával szerintem 150-300 watt körül megállna, ha folyamatosan menne.
Most 1000w-ot kajál be.
Egy új, közepes minőségű A+++-os minimum SEER 8.5 klíma szereléssel 350-400k
Számold ki megéri-e újat venni, hogy havi 2000 Ft-ot spóroljunk a nyáron.
..illetve június elején rádugtam fogyasztásmérőt, beállítottam az áram tarifát. Jelenleg kb. 450 Ft-nál járunk
EDIT: azzal zártam az előzőt, hogy "mégis érzetre nagyon kellemes". Tehát ha fentről lemegyek a 29,5 fokba, nem döglök meg. Hogy ez meg legyen oldva, lentre is kell új klíma, tehát akkor már ~700-800k-ból lehetne normálisan rendezni a helyzetet.
Azt hogy produkálja az a régi klíma?
2008-as a klíma a mostani albérletben. Nem inverteres, de minőségi. Gatyánk rá fog menni a rezsire, már most egy hónapban a leosztott átlagfogyasztás többszörösét fogyasztjuk. És ez még az előző, róvidebb hőkupolás időszak tapasztalata, a mostani időszakra rá sem merek nézni.
-
lemmy71
őstag
-
r3dsnake
nagyúr
Most 1000w-ot kajál be.
..illetve június elején rádugtam fogyasztásmérőt, beállítottam az áram tarifát. Jelenleg kb. 450 Ft-nál járunk
EDIT: azzal zártam az előzőt, hogy "mégis érzetre nagyon kellemes". Tehát ha fentről lemegyek a 29,5 fokba, nem döglök meg. Hogy ez meg legyen oldva, lentre is kell új klíma, tehát akkor már ~700-800k-ból lehetne normálisan rendezni a helyzetet.
"..illetve június elején rádugtam fogyasztásmérőt, beállítottam az áram tarifát. Jelenleg kb. 450 Ft-nál járunk"
Akkor valamit nagyon rosszul állítottál be.
-
SirRasor
addikt
Ezzel én is így vagyok (<26 ok, <27 necces, afölött már nem jó), de próbálok alkalmazkodni, amennyire lehet.
Gyerekek panelban panaszkodtak a 30 fokra, itt meg nem, ezt se nagyon értem. De ha nem panaszkodnak, én se reklamálok nagyon
-
martonx
veterán
30 fok van most fent. Az jó?

Viccet félretéve, több helyen láttam, hogy nem becsomagolt panelban akár 33-34 fok is lehet, szóval ahhoz képest nem rossz. Télen hamarabb lehűl, mint a lenti szoba, mert a tetőfelület túl nagy, de ha jön nagy hideg, deresek a cserepek, tehát elvileg nem rossz a szigetelése felül sem.
A gipszkarton hőtartása meg vicc - kb. mint a panelban: ha lekapcsolom a klímát, akkor pár perc után már meleg van.
De a fenti klíma ~10-15 éves, csak 2,4 kw-os és szerintem némi gáz is hiányzik belőle, szóval nem hűt valami acélosan. Viszont pont annyira hűt, hogy elviselhető legyen 30 -> 29 fokot képes csinálni fél óra alatt, ami nem tűnik soknak, mégis érzetre nagyon kellemes.Kinek mi számít kellemesnek, ez elég szubjektív. Én 26 fok felett nem érzem komfortosnak, 27 fok felett a lakásban pedig kifejezetten szarul érzem magam.
-
SirRasor
addikt
Most 1000w-ot kajál be.
-
pilóta
nagyúr

Viccet félretéve, több helyen láttam, hogy nem becsomagolt panelban akár 33-34 fok is lehet, szóval ahhoz képest nem rossz. Télen hamarabb lehűl, mint a lenti szoba, mert a tetőfelület túl nagy, de ha jön nagy hideg, deresek a cserepek, tehát elvileg nem rossz a szigetelése felül sem.
A gipszkarton hőtartása meg vicc - kb. mint a panelban: ha lekapcsolom a klímát, akkor pár perc után már meleg van.
De a fenti klíma ~10-15 éves, csak 2,4 kw-os és szerintem némi gáz is hiányzik belőle, szóval nem hűt valami acélosan. Viszont pont annyira hűt, hogy elviselhető legyen 30 -> 29 fokot képes csinálni fél óra alatt, ami nem tűnik soknak, mégis érzetre nagyon kellemes.És így, hogy régi és a gáz is kevés, többet fogyaszt, mintha egy új klímával 24 fokot csinálnál...
-
SirRasor
addikt

De a fenti klíma ~10-15 éves, csak 2,4 kw-os és szerintem némi gáz is hiányzik belőle, szóval nem hűt valami acélosan. Viszont pont annyira hűt, hogy elviselhető legyen 30 -> 29 fokot képes csinálni fél óra alatt, ami nem tűnik soknak, mégis érzetre nagyon kellemes. -
hodigy
tag
Falak terhelhetősége passz, de az emeleten nem opció, mert a nagy része csapott tető gipszkartonnal. Vagy belső elválasztók, szintén gipszkartonnal. Azaz körben a fő fal marad, ami ~120 cm-ig használható, utána indul a tető (illetve alatta ~10-20 cm is gipszkarton.
Ááá így egyszerűbb elképzelni: (széltében ~4,7 méter - hosszában az ablakig 6,45 méter) Mögöttem van még1 szoba, azt nem számoltam bele.
A képen 90%-ban gipszkarton látszik.
Meg az idiótán kialakított kisszoba
Látszik, hogy nem 50%-ban osztották el, nehogy véletlen a másik oldalt is le lehessen szeparálni normális méretű szobává. Illetve túl messze van innen az ajtós fal. 1 méterrel közelebb - alatta - FŐFAL van. De akkor miért nem csinálták nagyobbra a szobát? Hacsak nem statikailag van valami, ami erősen indokolta ezt a kialakítást.Szerintem ha klímázás nélkül (vagy kevés klimázással) is jól használható az emelet, akkor legalább a szigetelés jól meg van csinálva a házadon, az is nagyon fontos.
-
tixem
addikt
Köszi értem.
Akkor valószínűleg neked az ECO modell van, megnéztem a hivatalos árlistát gyorsan, speciel az már nincs, gondolom egy ráncfelvarrott van helyette. Nálam is hasonló a helyzet két szemközti szoba közte a (fürdő, konyha, gardrób folyosó) annyi különbséggel hogy keleti tájolású. A kisszoba a teraszos, oda majd egy mobil klímát teszek ha szükséges (a betáp vezetéket, előre behúztam oda is, akár egy eszterga gépet is beállíthatok
)
Esetleg egy forgalmazó és beépítéssel foglalkozó kontaktot, tudnál mondani.
Máskülönben nincs nagy igényem, legyen benne wifi és ne hulljon szét pár év alatt, extra dizájn stb. nem érdekel.igazából kértem árajánlatokat pár nagyobb szegedi klmíás cégtől, aztán ez lett a befutó árban és vállalási határidőben is [link]
Azzal nem akartam vesződni, hogy megveszem magam a klímát aztán vadászok hozzá szerelőt meg nemtom. Egy csapással le akartam mindent tudni.
-
lemmy71
őstag
Ezt itt. Engem igazából hidegen hagyott miféle, legyen benne wifi, a többit lexarom, meg legyen rá viszonylag értelmes garancia, erre speciel 5 év. És legfőképp olcsó legyen.
Egy kutya kölke ez mind, ez speciel 1-2 generációval ezelőtti kiufott Midea technika rebrand. Ami tényleg osztályokkal jobb/többet tud, az ott indul, hogy Daikin meg 400+ ezer/db
55 négyzetméteres, 2 egyforma nagyságú szobás lakás az ötödiken, szobák a két átellenes oldalon egymással szemben, közöttük a többi helyiség. Zárószint, déli tájolás, reggeltől estig tűz a nap. Mindkét szobába szereltettem egyet, így az egész lakást pillanatok alatt behűti. Csendes (nekem az, relatív), jól és gyorsan hűt, wifiről távirányítós. Számomra ezzel a funkcióját vastagon be is tölti.
Köszi értem.
Akkor valószínűleg neked az ECO modell van, megnéztem a hivatalos árlistát gyorsan, speciel az már nincs, gondolom egy ráncfelvarrott van helyette. Nálam is hasonló a helyzet két szemközti szoba közte a (fürdő, konyha, gardrób folyosó) annyi különbséggel hogy keleti tájolású. A kisszoba a teraszos, oda majd egy mobil klímát teszek ha szükséges (a betáp vezetéket, előre behúztam oda is, akár egy eszterga gépet is beállíthatok
)
Máskülönben nincs nagy igényem, legyen benne wifi és ne hulljon szét pár év alatt, extra dizájn stb. nem érdekel. -
mAtech
aktív tag
Én is tavaly rakattam be. 3,5kW Fischer klíma ami hűt és fűt, 6 év gari. Szereléssel 350 ezer. Gyorsan megvoltak vele, 2-en szerelték. Céget tudok ajánlani ha kell. Számla is van természetesen és utalni is lehetett.
-
szabzoltan1
tag
Milyen platformot használtok kommunikációra? Itt van egy on-the-fly fordító app: 5 Steps To Live Translate Viber Calls | AI Live Captions
Személyes beszélgetésbe szeretnénk bevonni a vejkót.A lány fordít,de szeretnénk hogy ne legyen motíválatlan a kommunikáció hiánya miatt.
Az unokát rá tudjuk kényszeríteni a magyarra,,de nekünk nehéz a francia a vejkónak nehéz a magyar,angulul meg nem beszélünk.😠 -
Ted_Beneky
senior tag
Üdv!
Szeretnék egy klímát rakatni egy csongrádi úti felújítás alatti panel lakásba (elektromos betáplálás már megoldva).
3.5 kw. az elgondolás Kaisai FLY vagy AUX Delta (kültéri és a beltéri egység közötti bekötési távolság cirka 5m.) Erre kellene nekem egy "vállalkozó" aki nincs elszállva az árakkal, esetleg ha valaki mostanában szereltetett hasonló opcióban, akkor örülnék egy megközelítő árhoz, hogy tudjak mihez viszonyítani.
Köszönöm
Tavaly szereltettünk be 3,5-es hűtő/fűtő Fischer klímát, szereléssel együtt 300K volt. Nálunk is kb. 5méter volt a bekötési távolság. reggel 8tól délután 3ig ketten szerelték földszintes hőszigetelt házba. Akkoriban mi is körülnéztünk a piacon és ennél olcsóbban csak Pista bácsi szerelte volna be szerbiából áthozott és oda garanciás klímát úgy, hogy Pista bácsinak nem volt klímaszerelő engedélye. Apukámnál 2,4es csak hűtő klímát rakott fel egy másik szerelő, valami noném márkát, nála 240K volt.
-
tixem
addikt
Ezt itt. Engem igazából hidegen hagyott miféle, legyen benne wifi, a többit lexarom, meg legyen rá viszonylag értelmes garancia, erre speciel 5 év. És legfőképp olcsó legyen.
Egy kutya kölke ez mind, ez speciel 1-2 generációval ezelőtti kiufott Midea technika rebrand. Ami tényleg osztályokkal jobb/többet tud, az ott indul, hogy Daikin meg 400+ ezer/db
55 négyzetméteres, 2 egyforma nagyságú szobás lakás az ötödiken, szobák a két átellenes oldalon egymással szemben, közöttük a többi helyiség. Zárószint, déli tájolás, reggeltől estig tűz a nap. Mindkét szobába szereltettem egyet, így az egész lakást pillanatok alatt behűti. Csendes (nekem az, relatív), jól és gyorsan hűt, wifiről távirányítós. Számomra ezzel a funkcióját vastagon be is tölti.
-
Gergello
addikt
Én félek ezektől, tudom nem agysebészet vagy repülőgép vezetés
, de ezek a nagyon olcsóknál attól tartok, hogy olyan alak jön felrakni, aki ha 7 lukat tud fúrni egy falba akkor klímaszerelő. -
lemmy71
őstag
Melyik típust szerelték, mert azért típusonként van ám árkülönbség rendesen.
Nekem egy páran azt tanácsolták hogy minimum FLY vagy ICE -t válasszam, azalatt ne, vagy az előbbiekben említett AUX Delta vagy Gamma. Ok persze vannak még prémium márkák és tudom hogy a határ a csillagos ég, de én olyan cirka 250k + szerelés környékén, szeretném meghúzni a határt. -
lemmy71
őstag
Köszi. Az előbb én is néztem hasonlókat a facen, meglepően sok Smart -ot találtam bontatlan akciós csomagolásban, akciós beépítéssel együtt.
Tavaly ősszel volt kint egy szaki a lakásban és ő kimondottan AUX -kat forgalmaz és szerel, akkor nekem a 3.5kw. Delta 3. és a Gammat ajánlotta, bruttó 230k teljes kiépítéssel.
Sajnos volt egy "balesetem" és hónapokig az ágyat nyomtam, ráadásul elkeveredett az ember ajánlata és elérhetősége is
Most meg teljes gőzerővel csinálom, mert azt a cirka hat hónapos kiesést tanévkezdésig pótolnom kell.
Új hozzászólás Aktív témák
-
102682 - 102601
102682 - 102601 102600 - 102501 102500 - 102401 102400 - 102301 102300 - 102201 102200 - 102101 102100 - 102001 102000 - 101901 101900 - 101801 101800 - 101701 101700 - 101601 101600 - 101501 101500 - 101401 101400 - 101301 101300 - 101201 101200 - 101101 101100 - 101001 101000 - 100901 100900 - 100801 100800 - 100701 100700 - 100601 100600 - 100501 100500 - 100401 100400 - 100301 100300 - 100201 100200 - 100101 100100 - 100001 100000 - 98001 98000 - 96001 96000 - 94001 94000 - 92001 92000 - 90001 90000 - 88001 88000 - 86001 86000 - 84001 84000 - 82001 82000 - 80001 80000 - 78001 78000 - 76001 76000 - 74001 74000 - 72001 72000 - 70001 70000 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Már telepíthető is az Android 17 erre a Motorolára
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB -1TB - Azonnal Átvehető Deák.
- ÚJSZERŰ, GARIS! Dell Latitude 5540 - 15,6" FHD IPS / i5-1335U / 32GB DDR4 / 512GB NVMe SSD / HDMI
- iPhone 15 Pro 128/256/512GB, Fekete, Fehér, Kék, Natúr Titán, Független - Számla, 2ÉV Garancia!
- Microsoft Xbox Series S, 512Gb szép állapotban eladó
- HONOR Magic 8 Pro 5G 512GB (Arany) Végig tokban, fóliázott! 2029-ig garanciális!
- ÚJRA KÉSZLETEN! RÓZSASZÍN MACBOOK NEO!!!! -20%! MAGYAR BILLES! - HAJNALPÍR AJÁNDÉKKAL!
- iPhone 11 Pro Max 256GB (3 Hónap Garancia) - Felújított
- Új HP 15-FD0003SF FHD LED i5-1334U 4.6Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 286 - Lenovo Legion Pro 5 (16AFR10) - AMD Ryzen 9 9955HX, RTX 5070

), azt pl át lehet tenni mklink-el egy másik helyre
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fuck me..