- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Ha van Fun S csomagom, és rajta korlátlan böngészés adatopció, akkor ha esetleg ráaktiválok egy Maratont vagy Net-et (EU-s használat céljából, de ez lényegtelen), akkor nem úszik el a korlátlan opció?
Rövidebben: Kiüti-e az egyik opció aktiválása a másikat? -
dptrsk
Topikgazda
válasz
Soulfly842 #91497 üzenetére
Hát T-s flottával még nem volt dolgom, csak publikus lakossági havidíjassal, s ott többször jól jött a díjmentes átirányítás.
Ezek szerint, akkor ez a kiskapu flotta esetén kilőve. -
Soulfly842
addikt
válasz
dptrsk #91496 üzenetére
Egy szépséghiba van ezzel. Ha Telemátrix opció van a flottán (Flották 98%-a kb ezzel működik) akkor nincs átirányítás a flottán kívülre. Hasonlóképpen a családbarátnál sincs. Ezek kizáró opciók mert pl. az ingyenes hívás nem irányítható tovább...
Ha jól emlékszek fejből TMX mellett 25Ft/perc az átirányítás díja.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
kaposznyak #91495 üzenetére
Ha csak a 0ft csoporton belül miatt van a flotta és a flottás SIMen ingyenes az átirányítás(Telekom mobil irányba), akkor veszel egy dominos SIMet, átirányítod rá a flottás SIMet, s te csak megcsörgeted a flottatagokat, ők visszahívnak a flottás számodon.
Neked van nem havidíjas neted mégis félig ingyen beszélsz a flottatagokkal.Ha nem csak emiatt vagy flottás, akkor sajnos nincs jobb ötletem, ami 1 SIMes készülékkel kivitelezhető.
dual SIM esetén pedig elég egy dominos SIM és arról menjen a net. -
-
togvau
senior tag
válasz
fornettisuti #91392 üzenetére
Igen, de az érdekel, hogy mi miatt nem működik normálisan a fallback. 4G-ről miért 2G-re fallbackel, és miért nem 3G-re (mikor elérhető)? Miért kell a HD voice-hoz 3G-re állítanom a preferált hálózatot. (na meg az is érdekel, hogy állítólag a telekom bevezette az LTE 800mhz-t, még is budapesten belül sokszor a 3G-nek fullos térereje van, a 4G-nek meg 1 csík. Ráadásul ugyan azon a helyen szobában, asztalon lévő telefonnál néha full a 4G térerő, néha 1 csík)
-
válasz
dptrsk #91483 üzenetére
Próbáltam privát módban, másik böngészőben, másik gépen, telefonon, tableten, sehol sem jó.
Lehet, hogy az a baj, hogy eddig kaptam ilyen 'dolgozói teke kedvezményt', mert egy családtag dolgozott a T-nél (6 ezret levontak a számlámból), viszont most októberben megszűnt a munkaviszonya és lehet valami gáz van a rendszerben.
Na mindegy, majd holnap bemegyek befizetni meg rákérdezek.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
Ron Swanson #91482 üzenetére
Privát módban próbáltad?
Böngészési adatok törlése megvolt a 2 próbálkozás között? -
válasz
vizslakutya #91481 üzenetére
Akkor nálam van valami gond.. Tegnap délután óta legalább 20-szor próbáltam és nem jó. Belépéskor is kapok egy ilyen hibaüzenetet:
-
vizslakutya
senior tag
válasz
Ron Swanson #91480 üzenetére
Kb 5 perce fizettem a honlapon,minden flottul működött.
-
Sikerült valakinek ma vagy tegnap számlát befizetnie bankkártyával? mindig hibát ír..
-
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
kaposznyak #91476 üzenetére
nem.
Havidíjas mellé havidíjas net van. -
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
Flottás előfizetés ( alacsony havidíj, minden extra nélkül) mellé kéne mobilinternet, de nem havidíjas, hanem pl. 4gb/4000Ft/1év.
Létezik ilyesmi?
Kösz!
-
taki01
őstag
válasz
#08205312 #91424 üzenetére
Csak kicsit vissza kellett volna olvasni mert erről már eset szó. Júniusban vettem és független az eszköz.
-
migabi24
nagyúr
Üdv, valaki leírná nekem pontosan mit is kell csinálnom ha élni szeretnék ezzel a 14 napos visszaküldéssel, még soha nem csináltam ilyet
-
-
Huroq
senior tag
válasz
Soulfly842 #91454 üzenetére
Ezzel a kötbérrel kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Ha a "Szerződés kiegészítés kötbér kikötéséről" dokumentumban az szerepel, hogy Eszköz listaár: 433400 Ft, illetve Eszköz kedvezményes vételára: 303380 Ft, akkor melyik alapján számolják a kötbért? Tehát ha elhoztam, mondjuk 150000 Ft -ért, akkor melyik összeg különbözetét kellene kifizetni? -
Draken
őstag
válasz
Soulfly842 #91467 üzenetére
És akkor most mi a megoldás? Mennyi az annyi, ha kifizetésre kerül?
-
Soulfly842
addikt
válasz
MK VII #91464 üzenetére
Persze, tiszta sor. De faramuci, jogilag egymillió bástyával körbeépített dolgok ezek mind a szolgáltató, mind az előfizető részéről.
Az előfizető részéről is, mivel az NMHH is megköti a játékszabályokat, ami az előfizetőért is van.
Egy aláírt határozott idejű szerződés paramétereit viszont utólagosan sem az egyik fél, sem a másik fél számára nem lehet.
A készülék adott volt, amit az előfizető ez alatt használt is. Ha a készülék kiesik a történetből egy csereigazolás miatt, akkor ez egy olyan feltétel, amit felül lehet írni, még más részletet nem (pl. készülék nélküli, havidíj kedvezménnyé... (bár ez alapban érdekes lenne, hiszen ő másról szerződött és használta is a készüléket)). Ez ilyen egyszerű, s ahogy írtam is a lehetőségek is kötöttek sajnos.
-
MK VII
veterán
válasz
dinersgala #91465 üzenetére
Milyen csomagban vagy?
A régi csomagokat még mindig csak lassítják, de az újakat teljesen kilövik, ha elfogy a kereted. -
dinersgala
tag
helo, eddig ha elfogyott a mobilnet még 32 kbps el lehetett netezni, de most már a messenger meg semmi se tölt be így. Vagy be kell kapcsolnom valamit?
-
MK VII
veterán
válasz
Soulfly842 #91457 üzenetére
Ja természetesen semmi harag vagy ilyesmi... Félre ne érts.. Értem én a Te álláspontodat is.
Viszont, ha egy készülék listaára xy forint, DE megkapod egy bizonyos előfizetéssel xy-60000ft-ért, mert elkötelezed magad náluk 2 évre meg fizeted a, -mondok egy számot 9000ft havidíjat ami amúgy csak 7500 lenne ,de mivel telefonnal vetted ezért drágább-, akkor miért is nem a teljes listaár illet meg téged vételár visszafizetésnél? Hisz egyetlen egy oka volt, hogy olcsóbban kaptad a készüléket, az pedig az, hogy elkötelezted magad náluk és drágább havidíjat fizettettek veled. Ergo ugyan úgy kifizetted a teljes listaárat csak nem konkrétan a telefon árában hanem a 2 év rabságban és a drágább havidíjban.Ezért nem az akciós árat kell visszakapd.
Na most a jelenlegi helyzetben a barátnője is ugyan úgy rabságot vállalt 2 évre, hogy megkapja olcsóbban a készüléket, itt még hozzájött egy okos óra.
A vásárláskori készülékár itt ami a lényeges óra nélkül. Ezt kell kideríteni.De aztán nekem tényleg mindegy, hogy ki hogy intézi a dolgait, csak gondoltam szólok, hogy nem kell rögtön mindent elhinni a szolgáltatónak.
-
Corsa02
őstag
-
Draken
őstag
válasz
Corsa02 #91459 üzenetére
Köszi! Csak itt a számlán egyszerre két tétel szerepel(nem tudtak gondolom túladni az órán, így belerakták) így nem tudni mennyi csak a telefon. Lassan lejár a hűsége is(hűséggel vette) és a számlán szereplő összeg egy kedvezmény a két év miatt is pl. Nem egyszerű a helyzet, átveretni meg nem fogom magam, vagyis a bnőmet!
-
Corsa02
őstag
válasz
Draken #91458 üzenetére
Szia!
Nekem tavaly állítottak ki csereigazolást a Galaxy Alpha-ra, mert már nem lehetett javítani és cserélni sem tudták. Befáradtam az csereigazolással és az eredeti számlával (120.800.- FT) a T-Mobilehoz, mondták, hogy nem tudnak ilyen telefont adni mert már kifutott. Én meg mondtam, hogy más ami náluk van az meg nekem nem tetszik, igy szeretném kérni vissza a 120.800.-Ft-ot. Hívta az ügyintéző az üzletvezetőt, elmondtuk neki is dolgot, kiállították a dokumentumokat, leszámolták a zsét és jöttem is el.
Ezt csak azért írtam le, mert ez igy működött tavaly novemberben és szerintem ez most is igy működik. A lényeg, hogy rendes Telekom fiókba menj be, ne pedig partnerüzletbe mert azok vakon vannak teljesen. -
Draken
őstag
Kezd egy kicsit kaotikus lenni ez az egész, de ami lényeget kivettem belőle és még mindig nem értem:
akció keretén belül lett értékesítve az óra és a telefon együtt, de tételesen nincs leírva melyik mennyi-erre rájött a 2év rablánc, így jött ki a végösszeg, ami a számlán szerepel (ami ki lett fizetve), no de mégis mennyit ér a telefon(?)-abban az esetben- ha ugyanúgy itt vásárol, de jóval drágább tételben? Egyáltalán miért ne lenne lehetséges ez? Pl. adott egy ár, ami magasabb a számlán szereplő árnál, de szifon 7 plust szeretne: adott a kedvezményes teljes ár 2 év hűségért (számításba véve a csomag általi kedvezményt), ebből levonódik az előző telefonért kapott összeg, a maradékot meg kifizeti részletben!? -
Soulfly842
addikt
válasz
MK VII #91455 üzenetére
Értelek, akkor ha vett egy készüléket 215380 Ft-ért és 307686 Ft-ot kell visszafizetni a szolgálatónak.
Ha valaki vett egy eszközt a MediaMarktban, amit 40%-kal kedvezőbben értékesítettek a normál árhoz képest, akkor ott is a magasabb árat kell visszatéríteni
Kicsit elmentél most az eredeti szálaktól, egy kreált irányába
A (#75335) tzsolesz -nél leírtak sem erről szólnak.
Ott is csak arról szólt a fáma, hogy tévesen valaki a kisker akciós árakat vette össze a normál kisker árakkal.
Itt Forintális visszatérítés nem történt, csak miután egyeztették a listaárakat ("Hogy lehet hogy megegyezik. Így is lett, 5 percre rá előkerült az a lista is amin az S5 listaára 230.000.- Ft. A hölgy szabadkozott, hogy nem direkt volt, az úriember is biztos vágott valamilyen képet.
229.000.- Ft-ért volt náluk egy zaffír-fekete S6 edge. ")S eszerint itt csak közvetlen garanciális csere történt más típusra, s nem több.
Béke!
-
törölt tag
válasz
alexander12 #91453 üzenetére
nagyon szépen köszönöm a választ. Közben chat-en rákérdeztem egy telekomos operátortól: szerinte függő....de hát mi mást mondhatna
Újabb kérdés: a 14 napos elállás működik a "domino"-s konstrukcióban vásárolt készülékek esetén? Ha mégis függő lenne...
-
MK VII
veterán
válasz
Soulfly842 #91454 üzenetére
"Másodlagosan, ha más típusra akarja cserélni, értékeltéréssel, akkor ez alapján amit írsz, a vásárlási árhoz képest jóval magasabb 307686 Ft-ot kellene?"
Bocsánat.. Nem cserénél..
Hanem pénz visszatérítésnél igenis az akkori kiskerárát kell megtéríteni...
Nem kell ezt túlbonyolítani.. Ez így van!! -
Soulfly842
addikt
válasz
MK VII #91449 üzenetére
Nekem hidd el nem kell ilyen példa, hogy megértsem
Hogy szemléletesebb legyek.
Az akciós kisker árlista szerinti ár, illetve a dominós ár azonos.Az egyszerűség és a szemléletesség végett egy olyan készüléket hozok fel példaként, ami jelenleg is szerepel az árlistában:
Samsung Galaxy S8 215380 Ft. (dominós ár, illetve az akciós kisker árlista szerinti ár szerint).
Tegyük fel másfél év múlva meghibásodik és akkor már nem forgalmazza a Telekom, ill a gyártó sem tud rendelkezésre bocsátani:
1, Értékegyeztetés alapján az akkori kisker árlista szerinti árat veszik alapul, ami a jelenlegiek szerint:
307 686 FtEhhez viszonyítva +/- öszegekkel ha szerepel készülék, ami az ügyfél számára megfelel: Akkor egyszerű a történet közvetlen csere.
Másodlagosan, ha más típusra akarja cserélni, értékeltéréssel, akkor ez alapján amit írsz, a vásárlási árhoz képest jóval magasabb 307686 Ft-ot kellene?
Nem. Itt már az eredeti vásárlási ár visszatérítése történik és beszámítása egy újonnan vásárolt készülékbe. Ergo, ha hűségidős: a korábbi szerződésállapot visszaállítása, visszatérítése, s egy új készülék vásárlása az új kondíciók szerint.
A szolgáltatóknál a kedvezményadás mértéke nem a listaárhoz viszonyítva történik, hanem az akciós kisker listaárhoz. A kötbérképzés logikája ettől egy teljesen független dolog volt (ami ezernyi szálon jogilag leszabályozott dolog volt). Bár hozzátenném, hogy az is radikálisan átváltozott, s kedvezőbb lett alakítva az új porfóliós díjcsomagok létrejötte óta...
-
MK VII
veterán
válasz
Watto1991 #91450 üzenetére
Azért, mert így működik...
Nem nettó baromság..
De hisz ott van a konkrét példa és annak ellenére baromságnak tartod?
Nem a levegőbe beszélek.. Anno rengeteg ilyen eset volt itt topikban és ez így működik.."Miért kapná vissza a listaárat, ha feleannyit fizetett érte ténylegesen ?"
Mert, ha előfizetéssel vette akkor az előfizetés mértékéhez viszonyítva kapta meg olcsóbban, de mivel az előfizetés havidíját is fizette amire a kedvezményt kapta ezért a teljes vételárat kifizette gyakorlatilag, nem csak a felét. Nem véletlen drágább egy előfizetés havidíja, ha készülékkel veszed mint készülék nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Autós topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Acer notebook topic
- LEGO klub
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest