- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
oio1i10o
lelkes újonc
válasz
Sirandrish #47 üzenetére
Nem csak "lopás" miatt kaphatsz ban-t. Ha bármilyen Nintendo által nem megáldott 3rd party alkalmazást telepítenél (pl. más platformon legálisan megvett/open source játékok, bármilyen utility/tool, emulátor, videólejátszó, stb) ahhoz exploitolni kell a konzolt és már jár érte a ban.
Azért mert ezekre neked nincs szükséged, még nem jelenti azt, hogy ez csúnya gonosz dolog vagy bárkit kár ér miatta.
-
Igen, a JD egy eléggé jó példa.
Ha jól tudom, kint már nyertek pert emiatt ellenük. Fő mezőgazdasági szezon, a gépeknek menniük kellene éjjel-nappal. Valami elromlik. A tulajdonos kicseréli az alkatrészt (ne fedélzeti számítógép szintű egységre gondoljunk, hanem mondjuk egy üzemanyag adagolóra). A gép nem indul, mert egy JD szerelőnek össze kell párosítania a géppel. A JD szerelő viszont csak napok múlva tud kimenni. Elég jól forintosítható (dollárosítható) az ezzel okozott kár.
-
ricsip
addikt
adott esetben megvonhatja a garanciát
Ez egy igencsak aktuális ingoványos talaj, mert a Right to Repair mozgalom pont azért harcol, h. ilyen giga gyártók ne közelezhessék a vevőiket irreálisan túlárazott szervizekre csak azért h. a garanciális státusza az eszköznek megmaradjon. Illetve ne tudják ellehetetleníteni 3rd party független külsős szervizeket h. ők is megjavíthassák pl. garanciaidőn belül is a terméket.
És itt most ne 1 szaros nintendo switch-re gondoljunk, hanem pl. egy Tesla-ra, vagy a hirhedt John Deere traktorjaira. Ugyanaz a szituáció: interneten keresztül letiltott v. működésképtelenné tett, legálisan megvásárolt eszközök. -
Nemfértkiaze
kezdő
Nna, megint jönnek a földön fetrengve őrjöngős hülyegyerek videók, mert kibannolták a szviccskettőjét. Akik etetik ezt az ordas nagy ló..sz céget, azok azt kapják ami jár.
-
PTM
aktív tag
válasz
Sirandrish #46 üzenetére
Elvi és bizalmi problémáim vannak ezzel a lépéssel. Nem fogok az utcára menni miatta, de annyira szemet szúrt, hogy pár kommentet szánjak rá.
A "ne lopj" is érdekes lehet egyébként, 10-15 év múlva, vagy amikor már letűnik az eredeti platform. Nem tudom, hogy a Dreamcast vagy Wii emuláció pl. hogyan áll most, jogszerű-e, ezeknek utánamennek-e. De ez más dolog.
-
dabadab
titán
válasz
Sirandrish #47 üzenetére
Az a problémád hogy ha lopsz, akkor büntit kapsz!
Te tényleg ennyire nem érted, hogy mit beszélek?
Egyébként újra felteszem a kérdést: mennyiben fogadnál abban, hogy csak akkor kapod meg a bant, ha meglopod a céget?
-
Sirandrish
legenda
Legyen így!
Megyek Mario Wonderezni a még működő gépemen -
válasz
Sirandrish #47 üzenetére
Úgy látom, a saját (korlátozott) álláspontod harsogásán kívül nagyon nem akarod megérteni, amit mások írnak.
Lopni csúnya dolog, nem tesszük.
Egy (vélt!) lopást károkozással megtorolni csúnya dolog, azt sem tesszük.
Sőt, még egy (vélt!) lopási szándékot jogsértő módon megelőzni (áramot vezetni a kerítésbe, vagy a felhasználó gépéről személyes adatokat leszipkázni) szintén csúnya dolog, azt sem tesszük.A jogszerű módja ennek az, hogy ha bárki kalózkodást, vagy más, EULÁba nem férő dolgot észlel, akkor ezt továbbítja a rendőrségre, ami a bizonyítékok összegyűjtése után továbbítja az ügyészségre, ami megteszi a vádemelést a bíróságon.
-
Sirandrish
legenda
-
dabadab
titán
válasz
Sirandrish #44 üzenetére
Abszolút semmilyen felvetett problémára nem válaszoltál.
-
Sirandrish
legenda
Az elmúlt kb 15-16 évben csak eredeti játékokkal játszom minden platformon, és még soha sehonnan nem bannoltak még fél órára sem. Ha a Nintendo tönkreteszi a gépem úgy hogy én közben jófej módjára csak eredeti játékokkal játszom, akkor visszatérhetünk erre.
Egyelőre ott tartunk hogy mi lesz ha..
Egyébként a valódi probléma (nekem) az az, hogy ki kell pengetnem kb 80-100K felárat azért mert horduzható a gép, miközben nekem a dockolóba rohad meg a gépem. Nah ez egy valós probléma, mert olyanért fizetek amit nem használok!
De ha Zeldázni, Mariozni, DK-zni akarok akkor sajna le kell nyelnem a keserű pirulát.
És nem azért mert fan vagyok, hanem mert azokkal a játékokkal szeretnék játszani.
A PS4-et és PS5öt is megvettem néhány exklúzív játék miatt, de mivel ők már mindent kiadnak PC-re is kis csúszással, így arra már nincs szükségem.. -
PTM
aktív tag
válasz
Sirandrish #40 üzenetére
Én sem akarom meglopni, de húzok egy határt, hogy ha kifizeti valaki a hardvert, akkor az igenis az övé (nem a Nintendóé), és használja ahogy szeretné. A Nintendo adott esetben megvonhatja a garanciát, tilthatja a fiókot, de távolról szánt szándékkal ne szabotálhassa már magát a gépet. Azért mi a fasz.
-
dabadab
titán
válasz
Sirandrish #40 üzenetére
Vagy talán mert nem akarom meglopni a céget
És mennyiben fogadnál abban, hogy csak akkor kapod meg a bant, ha meglopod a céget?
(Azt már meg sem kérdezed, hogy nem látsz-e abban semmi problémát, hogy a Nintendo egyszerre akar áldozat, bíró és itéletvégrehajtó is lenni - nyilván ez így teljesen rendben van)Ez a "nem akarom meglopni" csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet a valódi problémákról, rádadásul egyelőre ott tartunk, hogy a Nintendo az, aki határozottan meg akarja lopni a közt.
-
Sirandrish
legenda
Vagy talán mert nem akarom meglopni a céget
Más céget sem...
Ha már csinál valaki valami olyat, amivel jól szórakozok akár 4-6 vagy 8-10 órát, akkor megtisztelem annyival őt is meg a munkáját is hogy nem lopom meg/el.
Ha túl kemény a kifli csücske, akkor a péket is meglopod? -
dabadab
titán
Biztosan csak én nem figyeltem, hogy érvet hoztál, mert sehol nem láttam.
te mit szólnál hozzá, ha warezolnák a termékeid?
Nézd, ajánlom figyelmedbe a BTK-ból az "önbíráskodás" részt annak megmagyarázására, hogy miért van az, hogy ha valami nem tetszik nekem, akkor az nem jogosít fel bármire.
-
dabadab
titán
válasz
Sirandrish #35 üzenetére
Engem miért nem zavar ez?
Ha már így rákérdeztél: mert akkor Nintendó fanboi vagy, hogy kb. mindent elnézel nekik.
-
Alogonomus
őstag
Szavaiddal élve "gy.k": A fórumozó társunk pont arra adott egy ténylegesen megtörtént példát, amiről én még csak elméleti kérdésként írtam a saját hozzászólásomban. A Nintendo bevezette a "halálbüntetést", de közben az "igazságszolgáltatási rendszere" hibásan működik, mert egy bizonyos usernév triggerelt valamit a Nintendo ellenőrző rendszerének az algoritmusában.
Egyébként valószínűleg erről az esetről van szó, ha érdekel a dolog. -
Crus
őstag
válasz
shiftythefox #32 üzenetére
Nem kéne értelmezni a szöveget mielőtt reagálsz rá? Leírtam világosan Rátkai István módszerét 40 évvel ezelőttről. Gy.k.: Ezek voltak a "Rátkai átkai".
Még gy.k.: Már akkoriban is voltak fejlesztők, akik nem éppen elítélhető módon szerettek volna megélni abból amit csinálnak. A fentebb leírtak egy kezdetleges, de egyébként ott és akkor nagyon is zseniálisan működö sw védelmi megoldások voltak.
Most, hogy eltelt 40 év, kiakadni azon, hogy a helyzet keleten is változatlan és továbbra is védenék a fejlesztők a termékeiket, az kád széle keménységű...
"A Switch 2 esetében a Nintendo nagyon bekeményített, ugyanis konkrétan beleírták a felhasználói szerződésbe, hogy ha nem hivatalos módon használják az ügyfelek a gépet, akkor a japán vállalat fenntartja magának a jogot, hogy egy távolról küldött paranccsal működésképtelenné tegyék az adott hardvert, mellette pedig letiltják a jogsértésen kapott felhasználói fiókot is." - Ezt emésztgesd még egy kicsit.
Segítek: Kit érdekel "a srác"? Hogy jön ez ide? Miért nem olvastad el a cikket, ami alá kommentelsz??? A cikk továbbra is arról szól, hogy a Nintendo még szigorúbban védi, mint a hw, mind a sw termékeit. Amit az EULA-val el is fogadsz. Pont.
-
Crus
őstag
Veled ellentétben hoztam érvet (amit ignoráltál), miközben te a kiinduló posztoddal csak egy általános luftot rúgtál. Ráadásul jól bele is szaladtál abba a bizonyos erdőbe, mert képtelen leszel megindokolni, hogy vajon te mit szólnál hozzá, ha warezolnák a termékeid? Elmennél asztalosnak te is?
Valóban dobtam a kockával egy hatost, de te még csak játékban se vagy
-
-
-
ricsip
addikt
Lenovo csinálta pár éve a zen2-es threadriperes workstation-jeinél h. az első indításkor az alaplap bizonyos azonosító ID-ja e-fuse módszerrel beleégetődött a cpu-ba. Így másik gépbe átrakva a processzort az működésképtelenné válik.
-
dabadab
titán
válasz
Alogonomus #18 üzenetére
mert csak 1-2 téves detektálás miatti konzolgyilkolás is hatalmas presztízsveszteség lenne a Nintendo-nak
Igazábl egyetlen, akár a szempontjukból jogos konzolgyilkolásnak is simán lehetnek büntetőjogi következményei a Nintendo számára, nem csak presztízsveszteség.
Ez így nem is tudom, hogy kinek jutott az eszébe, meg kik voltak azok, akik erre rábólintottak, hogy jó lesz ez.
-
Drachoo
senior tag
válasz
Alogonomus #18 üzenetére
Vagy jönnek a jóindulatú hackerek és megtalálják a rést a pajzson…
-
válasz
Alogonomus #18 üzenetére
Így
@cSuwwi : Így legyen
@dabadab : Detektálás annak is lesz, aki megveszi, így lehetséges adatszivattyú is...
-
cami][us
senior tag
Már megint az járt szarul, akinek volt mersze pénzt adni nekik. Ha más nem, hardverre.
-
cSuwwi
senior tag
-
Alogonomus
őstag
Valamint a detektálásnak minden elképzelhető tévedést okozó hatással szemben maximálisan ellenállónak kell lennie, mert csak 1-2 téves detektálás miatti konzolgyilkolás is hatalmas presztízsveszteség lenne a Nintendo-nak. A legalább százmilliós nagyságrendűnek remélt eszközállomány esetén pedig egy "10 a mínusz sokadikon" valószínűségű hibalehetőség is valós veszélyt hordoz.
Utána hiába mutogatna a Nintendo a kozmikus háttérsugárzás miatti bit-flipping esetére, vagy egy "elveszett" IP-csomagra, túl gyorsan degradálódott alkatrészre, vagy bármi másra, amitől az autentikáció hibára futott. -
Crus
őstag
Már mikre? Hoztam egy cirka 40 éves példát arra, hogy a fejlesztő már akkor se szerette, ha munkáját lesza... lemásolgatják. És Rátkai ott és ekkor eléggé kellemes cuccokat tett le az asztalra, ahogy Nintendo is teszi ezt az exclu címeivel nagyon régóta.
Egyetlen egy árva érvet nem tudtok felhozni arra, hogy miért is kellene, hogy a Sony, MS és a Nintendo ne védje meg a saját konzol hardverét és szoftvereit. (Csak szólok, hogy PS és Xbox banról is tudunk, sőt még Steam acc banról is.)
Segítek, mert ide úgy látom nagyon elkél: Abból nem lesz újabb Metroid rész, ha könnyen és gyorsan le lehet nyúlni, majd egy tört gépen futtatni. Abból lesz új bármi, ha a fejlesztő fejleszt, a munkájáért bért kap, melyet az eladások fedeznek, majd ebből újra lehet továbblépni, újabb fejlesztéseket eszközölni akár hw, akár sw fronton. Te pontosan így tennél fordított helyzetben.
De ezen nincs is mit magyarázni, aki ezzel nincs képben, az nem igazán értem mit akar egy IT fórumon.
-
Ja, kiüthető biztosíték alatt én rendes biztosítékot értettem, mint az akkukban, ahol a vezérlő le tudja vágni a cellákat. Tudom, mi az a fuse bit, ezért írtam, amit.
Meg hát, a távolról kinyíráshoz előbb detektálni kell, hogy valaki mókolja a konzolt
Nem holnapra lesz meg az eljárás, de szerintem ha jópár év múlva is, de törni fogják
-
cSuwwi
senior tag
Gondolod, hogy ezekre nem gondoltak? Sok kis apróság lehet, főleg hogy a switch 1 release után nem sokkal kiderült hogy akár 1 gemkapoccsal is recovery módba rakható utána már a boot megpiszkálás után mindent is elhisz a masina, még azt is hogy kenyérpirító bizonyára ezért is fut rajta a skyrim
> Egy kiüthető bizti cseréje nem nagy dolog
Ez egy kicsit más. Magában a prociban vannak ezek a biztosítékok (fuse), amit pl. firmware updatenél kiégetnek, így korlátozható hogy pl. ne tudd downgradelni később. De ha egy ilyen kiégetésével kiütik a procit, akkor bajos lesz procicsere nélkül életre kelteni, mert a kulcsokat ki kellene nyerni előtte, hogy a majdani hack egyáltalán megvalósulhasson, feltételezve hogy a switch1-hez hasonló lesz. -
Crus
őstag
Nagy itt a sötétség
Ezt figyeld:
- Bizonyos adatokat törölt vagy felülírt a memóriában.
- Váratlan helyeken fagyott le a program.
- Rossz pályákat töltött be, vagy hibás grafikát mutatott.
- Néha észrevétlenül rontotta el a mentést, hogy csak később bukjon ki a hiba.
- Rejtett jelek a kazettán vagy lemezen (például hibás szektorok).
- Olyan memóriaterületek használata, amiket egy másolóprogram simán nem másolt.
- Önvizsgálat: a program ellenőrizte, hogy sértetlen-e a betöltött kód.Üdvözöl téged is Rátkai István 1980-ból!
Tl, dr.: Ez megint csak annak érdekes, aki lopni akarja a Nintendo játékait, mindenki más le se fo... tojja.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Drachoo
senior tag
-
Alogonomus
őstag
Sőt licenszeljék is a "moszat" technológiáját, és robbanjon is fel a Switch 2 a felhasználó kezében.
Ez már kezd olyan irányt venni, mint amikor réges-régen bizonyos másolt játékok aktiválódó másolásvédelme – büntetésként – vírust telepített a delikvens gépére... -
solasola
csendes tag
Na ezektől sem veszek semmit az egyszer biztos.
Herórom van az ilyen gusztustalan, felhasználót és tulajdonjogot semmibe vevő cégektől
Ha majd a mostani Steam Deck nem lesz elég, akkor kivárom a kettest vagy csak játszom a nagy gépemen.
-
-
rxmiss
aktív tag
remelem ez nem tamadasi felulet is: kedves hekkerek szazszamra tennenek tonkre switch2-ket, mert pl bajuk tamadt a nintendoval...
es akkor hcl-nek felviragzik az uzlet
-
-
-
-
-
Értsd: Majd kiszedik a licencszerződésből, és csak simán, fű alatt fogják kivégezni a gépet. Aztán a kedvesjúzer viheti garanciáztatni, ahol majd elhajtják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest