- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Google Pixel topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- One mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
mikrofon #10729 üzenetére
Már ez is segített, az android hang beallitasokban a passtrough, duneben pcm helyett bitstream és máris van Atmos, köszi
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
mikrofon
veterán
válasz
_seth_ #10728 üzenetére
Szia!
Szerintem jobban jársz, ha ebben a topikban kérdezel a Homatics-szal kapcsolatban, mert van pár homatics szakértő, aki ezt nem olvassa azt meg igen.
Ha oda írsz, akkor a kérdésedet egészítsd ki azzal az infóval, hogy CE alatt vagy Android alatt próbálod-e, ill. az utóbbi esetén melyik lejátszóval és milyen FW verzióval.
Valamint az is hasznos infó lehet, hogy milyen beállításokat használsz a hangra, mert ez kb. csak egy beállítás probléma lesz. Az atmos hangot a homatics jól kezeli -
_seth_
veterán
LG C3 és Denon X2600H mellé vettem egy Homaticsot, mert a tv saját lejátszója sok esetben hibár írt ki hanglejátszásál, ellenben atmos hangot ki tudta küldeni sokszor a házimozira. A homaticsnál eddig egyik filmet sem tudta atmos hanggal lejátszani.
Mit kell állítani, telepíteni rajta, hogy ez működjön? Elvileg az alap appnak is tudnia kellene, van, hogy fel is ismeri, hogy atmos 7.1 hangja van egy filmnek, de akkor is "csak" dolby surround megy ki az erősítőre.
Előre is köszi
Ami érdekes: elvileg a dolby vision megjelenítéssel szokot gond lenni, na itt mindegyik filmnél megy a DV, az atmos ami egyiknél sem.
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
fPApi
őstag
A DUNE saját lejátszójával lehet használni a trakt-ot?
-
Reedly
tag
A Global TV működik valakinél? Addig jutottam vele, hogy az országok, csatornák száma bejön, de az ikonokat hiba nyomkodom.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az újabb formátumok esetén ugye a szoftveres gyorsítás is szóba jöhet mint opció, csak azt nem tudom hogy az ilyen média lejátszó eszközök esetében ez megoldható-e.
H264 már szerintem kb kenyér piriton is elmegy.
Pl nemrég az Google megcsinálta azt hogy rendszerszinten belarakta a vlc féle dav1d-t és azóta az av1 videók 4k@30 fps verziók tökéletesen futnak, míg korábban ezzel voltak gondok.
Az av1 youtube számára a hasznosabb. -
zazenke
őstag
válasz
blakey #10723 üzenetére
igen olvastam hogy streaming-nél kb fele akkora adatfogalommal jár ugyanaz a minőség . szinte biztos hogy nem hagyják ki ezt .Most még nyilván nem sok értelme van csak ezért venni lejátszót mert mire ez elterjed addigra úgy is lecserélésre kerül az eszköz
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
zazenke #10722 üzenetére
Ha más nem akkor torrentes filmeknél divatba fog jönni
- AV1-et sem használják, pedig régóta jelen van, és jobb, mint a HEVC. A VVC (h266) is régóta elérhető, mégsem jelenik meg a napi használatban. A gyártók sem nagyon “pörögnek” rá. Aki takarékoskodni akar a hellyel, az átkódoltatja magának. A streamingnél hamarabb fog megjelenni, AV1 már elég népszerű*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
arcitec
addikt
válasz
zazenke #10719 üzenetére
És arról tudni lehet valamit, hogy miféle források lesznek vele kódolva, amit aztán a felhasználok is használhatnak? Mert még mindig nagy számosságban a H264 a jellemző,
igaz FHD felett a H265, de az sem nagyon tolakszik...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
zazenke
őstag
válasz
titanium_100 #10717 üzenetére
én úgy tudom hogy a közelgő s905x5 fogja ezt már tudni de még egyik gyártó sem adott ki bárki által megvásárolható ilyen lejátszót . de készen van és az sdmc már be is mutatta kiálításon. és a következő hónapokra igérik a pletykák
-
arcitec
addikt
válasz
titanium_100 #10717 üzenetére
Mondjuk ez engem is érdekelne, bár még nem akadtam erre a formátumra és kérdés(részemről) hogy lesz-e tartalom egyáltalán. Továbbá kérdés, hogy érdemes-e
lejátszóra várni, bár talán a következő fokozat talán ez lehetne. Lásd legutóbb kiadott Dunék is elérték a 8K-t és innentől, vagy feljebb lehetne értelme a H266-nak.
Korábban talán itt valaki említette, hogy mintha az Ugoos-tól jöhetne az első...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
titanium_100
tag
Hi
Melyik típusú lejátszó játszik le h.266-os tömörítésű .mkv fájlokat? Ha esetleg nem Dune az is érdekel. -
blakey
titán
Ha beállítottad, hogy legyen net, akkor van a My Collection Jukebox, ami a régebbi eszközökre havidíjas, illetve ott a régi yaDIS, amit én is használtam. Más hirtelen nem jut szembe.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz
blakey #10713 üzenetére
Régi lejátszóim egyikén szeretném megoldani, hogy a filmek adatait (magyar cím, szereplők, rövid tartalom stb.) megjelenítse. Ez már nagyon régen működő dolog, de nem éreztem szükségét, most eljött az ideje, mert feleségem folyton rágja a fülemet, hogy a legutóbb letöltött 10-12 sorozat és film közül melyik micsoda.
Legfőbb akadály eddig az internet kapcsolat hiánya volt, lusta voltam kábelt behúzni, pedig évek óta ott van a padláson egy 25 méteres tekercs LAN drót. Viszont pár hete kaptam egy WiFi sticket, tehát elhárult az akadály.
Kérlek segíts, mit és hogyan?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10712 üzenetére
Még telepíthető pl. az Emotn áruház, az több appot képes telepíteni, ha netán szükség lenne rá.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10710 üzenetére
Magáról a Dune OS-ről tudok nyilatkozni, mivel beállítás után nem éreztem szükségét, hogy aktiváljam a Play áruházat és ezáltal az Android TV felületet. A Dune OS Android TV alapú, de belenyúltak, megtudja kerülni az Android hülyeségeit, gyakorlatilag semmi sincs előre telepítve, viszont az előre rögzített app ikonoknak köszönhetően, gyorsan és egyszerűen telepíthető pl. az Aptoide TV áruház, a Kodi, az Airpin Pro (Airplay), YouTube (Smarttube is), ráklikkelsz és felajánlja a telepítést. Így az általam használt appok működnek, Aptoide, Kodi Maven, Spotify, Smarttube, X-Plore. Letöltött apk-kat is lehet telepíteni. Streaming-re nem alkalmas, nem működnek az Android TV-s verziók, igaz én már a Homaticsokat sem használom arra, mivel csak a probléma van velük az Android TV-s rendszeren, nincs fps-váltás, van amelyiknél nincs Atmos, a másiknál nincs 4K HDR, vagy állandóan felirattal indul, annak ellenére, hogy az ki van kapcsolva, a másik rossz felirattal indul, stb. TV-n és Apple TV-n használom ezeket a szolgáltatásokat, ott jól működnek.
-
-
blakey
titán
Nem alkalmazást telepítesz, hanem a Dune Media Centerhez egy kiegészítőt, tehát úgy, ahogy van a DMC alatt nyomsz egy entert és telepíted. Jól töltődik le a fájl? Másik kiegészítőt tudsz telepíteni? A DMC pont az olyan fájlokban erős, amiket te is használnál, sajnos ebben a Kodi gyengébb.
-
-
beteg
őstag
hát én sajna rögtön az elején elakadtam, hogy:
"Download and install the following plugin (press ENTER on the ZIP file in file browser on Dune HD media player):..."
Megnyitja a zip fájlt, talózni tudok benne, de installálni semmitDune HD Homatics
Mber_19953
-
blakey
titán
-
beteg
őstag
válasz
blakey #10699 üzenetére
De jó!!
és még Web Interface is! D Szuper!!
[ Szerkesztve ]
Mber_19953
-
blakey
titán
My Collections
Van telefonos app, amivel kezelhető.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
beteg
őstag
Sziasztok!
My Collecton-ben szeretném kezelni a zenei dvd-jeimet. Mást nem, csak erre használnám gyakorlatilag a boxot.
Ráeresztettem az automatikus keresést, de sok anyagot nem jól ismert fel.
Próbálok rájönni, hogy hogyan lehet javítani, de annyira nem triviális.
Tudtok javasolni valami leírást vagy oktató videót?
Olyat lehet, hogy a mappába, ami tartalmazza az iso-t, vagy mkv-t teszek egy borítóképet és azt használja a tartalomhoz?
Régen talán kodiban volt olyan, hogy egy txt--ben meg lehetett adni az imdb linkjét és azt figyelembe vette. Itt lehet ilyet?
Ha egy rosszul azonosított anyagnál bemegyek a módosításba, akkor csak olyat látok, hogy "Automatikus keresés" és x számú találat, amiből kiválaszthatnám a megfelelőt. Ha lenne. Ilyenkor mit lehet tenni?
Távolról csatlakozva a boxhoz lehet mókolni, vagy csak a guiján?
Köszi szépen!!!
Mber_19953
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #10693 üzenetére
A felskálázás jobb, CE szempontjából nem az, mert jelenleg nincs olyan CE, ami FEL képes és futna ezen a SoC-on. A dupla árat nem feltétlenül éri meg, de az OS jobb, mint a Homaticsokon futó Android, eltekintve attól, hogy streaming-re nem jó. Ha van egy jó Homatics, ami mindenre elég, és kell a P7 FEL, akkor a Pro 8K Plus nem lesz jobb. Ha a Dolby Vision nem lételem, de kell egy jobb eszköz, ami 99%-ban hozza a CE tudását, nincs szükség alternatív telepítésre, akkor jó választás, rendkívül hűvös, gyors, stabil a rendszer, és talán jobban értenek a javításhoz, mint a Homatics-nál, így esélyes, hogy a jövőben jobb lesz.
-
blakey
titán
válasz
olajbogyo #10692 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen eszközöket használsz, de a nagyfelbontású, mély dinamikatartományú jelek érzékenyek, így nem árt megfelelő, HDMI.org által tanúsított kábel használni, ami annyit tesz, hogy rajta van a matrica. Ez általában garancia a megfelelő minőségre. Ezek a kábelek nem feltétlenül drágák, de nem a legolcsóbb kategória, pl. a "zöldmanós kábelek" tanúsítottak.
A másik a beállítás, előfordul, hogy a TV nem szereti a 444-et, inkább a 422 vagy 420-val tud elboldogulni. A 8/10/12 bitekkel is lehet próbálkozni.
Elképzelhető, hogy hibás a kábel, Nem szoktam a dobozban lévő kábeleket használni, persze előfordul, hogy nagyon jó minőségű a hozzáadott kábel, de ha már van egy bevált, akkor nem kell lecserélni.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
olajbogyo
aktív tag
Mivel ma is előfordult, hogy nem volt jel a tv n, ezért nálam kijelenthető, hogy nem oldotta meg a problémát, a dune lejátszóm teljes kikapcsolásra állítás, a videokimenet lekapcsolása helyett. A baj az, hogy most direkt nem nyúltam semmihez, nehogy megjavuljon, erre nem bejött a jel így is. A fene vinné el, pedig gondoltam cserélem a gyári hozzáadott HDMI kábelt, egy általam vett 2.1 es HDMI re. Mert akárhol lesem kinti fórumokon is mindenhol ezek jönnek elő, mint lehetséges hibaforrás:
-HDMI kábel csere (HDMI handshake probléma, az eszközök között időnként megszakad a kommunikáció)
-Video kimenet fixálás pl 4k@60Hz, automatikus helyett
-HDMI-CEC kikapcsolás mindkét eszközön(ezen túl vagyok, nekem nem oldotta meg a jelek szerint)
-Firmware frissítés( a legfrissebben vagyok)
- Gyári alaphelyzetbe állítás, ahogyan (blakey) fórumtárs is tanácsolta ugye.
-HDCP (digitális tartalomvédelmi rendszer is okozhat ilyen jelenségeket)
Lehet egyszerűbb lenne egy gyári alapba állítás, de először inkább kicseréltem mindenféleképpen a HDMI kábelt, aztán várom előjön e újra. Bár nem gondolom, hogy olyat adnának hozzá gyárilag, ami gagyi lenne, persze ránézésre semmit nem tükröz a minőségről..... én ráérek, egy próbát teszek vele."Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
blakey #10689 üzenetére
Nekem csak a dune megy az erősítőre, a tv earc on kommunkál az erősítővel, semmi más nincs. Még az asztalim pc m is közvetlenül a tvm re megy egy másik HDMI re, az sincs az erősítőn, mégis volt már ilyen gubanc 2-3 szor, és teljesen független a lejátszott film minden tulajdonságától. Lehet, hogy a mobilomra telepített denon app, ami azonnal észleli ha bekapcsolom az erősítőt, és annak a HEOS vagy Spotify alkalmazása zavarja össze? Tényleg fogalmam sincs, megvárom még újra előjön, (remélem nem fog) és majd akkor próbálok más megoldást mit bemeneteleket váltogatni.
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
olajbogyo #10688 üzenetére
Nekem még a real vision 4k-nál rémlik hogy volt ilyen, hogy film indításánál egy-két másodpercre nem volt jel képernyőt láttam a C9en, de aztán ott ez megszűnt talán egy szoftverfrissítés után.
Az biztos hogy neki most az van bekapcsolva hogy rendes kikapcsolás legyen és ne csak a videó kimenet kikapcsolása.
Nála mondjuk nincs erősítő stb..a tv-be megy a Dune alapból.
-
blakey
titán
válasz
olajbogyo #10688 üzenetére
Nagyon hasonló fagyások, lassúlások akkor fordulnak elő, ha pl. az USB-re csatlakoztatva van egy olyan eszköz, amit nem tud tökéletesen kiszolgálni, pl. egy USB-DAC, amit nem tud azonosítani, mert elvárja a kapcsolatot, de valamiért nem éri el, pl. nincs bekapcsolva, vagy a lejátszásnál a DAC van kiválasztva, de akár egy lassú HDD/SSD is lehet. Ez nem feltétlenül Dune specifikus, mert én ilyet CoreELEC alatt tapasztaltam, nem volt bekapcsolva a DAC, ezért a rendszer akadozott, alig talált magára.
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Tyrone89 #10685 üzenetére
Nekem is előfordult már vagy 2×, a dune logo bejött aztán amikor elinditottam a filmet, és a szintén LG tv m nincs jel, pontosabban képernyőkímélő képeket kezdte el vetíteni, hang az van, az erősítőm megszólal. Aztán az AVR ben a távon nyomtam egy TV/Audio, majd vissza a Media player bemenetre, és lett kép. Nem tudtam hová tenni, de érdekes hogy másnak is van ilyen, akkor ez valami gebasz lesz. Én csöpp agyammal annyit csináltam(nem röhög 🤭), hogy a dune power beállításnál áttettem a csak hdmi kikapcsról, teljes leállításra. Ezek szerint csak véletlen, hogy azóta nem volt ilyen nálam.
Ha lesz, akkor "blakey" javaslatára, megcsinálom a gyári visszaállítást.
Mindenesetre mostmár különösen érdekel az oka, már az is megfordult a fejembe, hogy hátha a dune hez adott HDMI kábelt a ludas, és cserélem majd. Meg arra is gondoltam, hogyha újra előfordul nem nyúlok semmihez sem, hanem direktbe dugom a tv bemenetre, kihagyom az erősítőmet, hátha az erősítő szarakodik. Mondjuk ez így már majdnem kilőhető, ha másnál is van ilyen, de ahhoz hogy meglássam ugye, megint elő kellene jöjjön a hiba."Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
blakey
titán
válasz
Tyrone89 #10685 üzenetére
Működnie kell az OTA frissítésnek is, hétfőn frissítettem, semmi probléma nem volt.
-
blakey
titán
-
Tyrone89
aktív tag
Sziasztok, múltkorában írtam hogy munkatársam is beruházott egy pro vision 4K-ra. Végül pendrive-ról tudtuk csak a firmware-t frissíteni, mert netről az Istenért sem akarta, mindig hibára futott 8% körül. Azóta azt tapasztalja, ha elindít egy filmet..jó pár másodperc múlva indul csak el, közben (LG A2 Oled) képernyőjén bejön hogy nincs jel, ez is több másodpercig is megtart, majd végül újra van jel és elindul a film, de van hogy akadozva..mind1 hogy FHD SDR vagy 4K HDR anyag. Ha beleteker utaná már jó elvileg. De mitől lehet ez?
Mert nálam ilyen probléma nem áll fent a pro vision esetén. Elindítom a filmet 1-2 másodperc és megy is a film..nincs közben nincs jel képernyő stb
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
zazenke #10681 üzenetére
A Kodit nem szoktam kihagyni, egyes kiegészítők miatt sokat használom, így nem felesleges, plusz az adatbázisomat a Plex kezeli.
A DMC jó médialejátszásra, régen volt hozzá Plex integráció is, hátha újra lesz, ahogy Infuse esetében is.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
blakey
titán
válasz
zazenke #10676 üzenetére
Nyilván tudom, hogy mit kell megnyomni, de aszerint nem vált, egyébként meg igen, úgy tűnik.
-
zazenke
őstag
válasz
blakey #10674 üzenetére
nem értem ezt hogy a kodi nem irja ki hogy éppen milyen felbontás és frekvencia az aktuális. ha jól emlékszem az "o" vagy a "z" gombot kell megnyomni és akkor ott a valóságot kell kiírnia hogy éppen miben fut.. az lehetetlen hogy ne az legyen mint ami éppen oda ki van jelezve.
-
blakey
titán
Akinek van olyan eszköze, lementi, de nem tudom, hogy mennyire jó vagy sem. [link]
-
blakey
titán
válasz
zazenke #10648 üzenetére
Dune HD Pro 8K Plus, figyelmen kívül hagyom a P7 FEL-t, streaming szolgáltatásokat, akinek az kell, annak a Homatics (Premier 4K Pro) + CE-NG a megfelelő. Hozzáteszem, hogy A streaming Android TV-n pocsék a webOS és tvOS-hez képest, pl. A Disney" nem veszi át normálisan a beállított feliratokat, sem a rendszertől, sem a központilag beállítottal sem egyezik, csak közel van hozzá, elméletileg nincs Atmos, de ezt nem tudom megerősíteni, Max minden esetben felirattal indul, manuálisan kell kikapcsolni, SkyShowtime esetében a felirat kikapcsolhatatlan, nincs HDR, és egyiknél sincs fps-váltás, mindezek az LG TV-n (bár fps-váltás itt sincs) és az Apple TV-n hibátlanok, minden jól működik, úh. én emiatt már egy ideje nem használom Android TV-n futó streaming-et.
A szoftver Android 11 alapó, amolyan keveréke a sima Android és az Android TV-nek, mivel TV-re optimalizált, de nincs Google hitelesítése, cserébe a Dune megoldott sok mindent, ahhoz, hogy jobb legyen a médialejátszás, mint a normál Androidon. A DMC SDR anyagok és kodekek esetében jobbnak tűnik, mint a CE, stabil, jól működik, nem volt olyan SDR anyagom, ami ne működött volna. VC-1 is hibátlan. ISO-ban a legjobb a CE és az Apple TV futó Infuse-hoz képest. Semmilyen ISO problémám nem volt, a Dolby Vision ISO-k is tökéletesen működtek, legalábbis az a néhány tesztanyag jó volt, CE-n és Infuse-on némelyikkel vannak problémák. Dolby Vision esetében valamivel jobban megoldott, mint Infuse-nál, de nem vagyok biztos, hogy valódi DV a konverzió.
Egyébként mindent visz, VS10 teszi a dolgát, HDR10+-t szépen átalakítja DV-be, ha a TV nem HDR10+ kompatibilis. A hangokkal sincs probléma, mindent kezel. Az S928X AI felskálázása nagyon jó, azt használom, mert egyáltalán nem problémás.
Az előre telepített alkalmazások minimálisak, szépen integrált SmartTube a YouTube-ba, engedélyezése után, első klikkel telepíti, Kodi is ilyen, de ott másik Kodit használok. Szépen fut, elég sok mindent tud, kb. ua., mint a Homaticsokon is, többet nem tud. Spotify is jól működik, X-Plore fájlkezelő is rendben van, AirPlay is működik, AirPin Pro engedélyezve, telepíti és működik. Kb. ennyit használok, ezek jól működnek. Elméletileg minden app esetében működik az FPS-váltás, de pl. a Kodi nem azt írja ki, viszont semmilyen akadást nem láttam és máshol is olvastam, hogy tudják az alkalmazások, nem is kell nekik engedélyezni. Műszer hiányában nem tudom megerősíteni, mindenesetre, teljesen jól használható a Kodi és a SmartTube. Ahogy a jobb hangminőséget is megoldották az Androidot megkerülve, így el tudom képzelni, hogy a háttérben a videókat is valahogy a megfelelő fps-re igazítja, de erről nem tudok semmit, tehát a 25 fps anyag, 60Hz-en is akadásmentes, amit még nem tudok felfogni, mert hibáznia kéne, de nem találtam, nyilván a 23,976 és 24 fps problémamentes.
Ha nem kell a teljes DV-támogatottság (P7 FEL), nem kell a streaming, megfelel az a felemás OS, akkor egy jó eszköz, erős, gyors, és nem mellesleg az eddigi leghűvösebb lejátszóm, többnyire 29°C körül van, nem nagyon láttam nagyobb számokat, de nyáron lehet, hogy lesz az 35°C is.
Ennek fényében érdemes lejátszót választani. Most egy darabig tesztelem, használom aztán meglátom, hogy marad-e véglegesnek vagy megy vissza valamelyik Homatics.
-
mikrofon
veterán
válasz
Beni2360 #10659 üzenetére
Pontosan erre gondoltam. A kis fordulatú ventilátor által kifújt levegő nem tud fejjel lefelé kiáramlani a szellőző nyílásokon, hanem lefelé vagy oldalirányban kell erősebben kifújni, hogy ne ragadjon bent vagy ne melegítsen más komponenst. Ami ugye normál elhelyezéskor könnyebben megtörténik mert a meleg levegő felfelé áramlik.
Szerintem arra kell gondolni, hogy ha egy ilyen plusz funkciót bele terveztek és bele is szereltek, akkor arra szükség van hiszen növeli a gyártási költséget. Ráadásul ez nem egy olyan funkció ami jobban mutat a specifikációban és ezért jobban eladható.[ Szerkesztve ]
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
pisti31 #10665 üzenetére
Csak egy kérdés, biztosan nem rendelkezik 180⁰ elforgató funkcióval a projektorod? Azok a projektorok melyek a mennyezeti rögzítést támogatják, automatikusan forgatják tudtommal a képet. Ez a funkció általában a projektor "Projection Mode" vagy hasonló beállításaiban érhető el, ahol kiválasztható a mennyezeti üzemmód.
[ Szerkesztve ]
"Nem vagyok lusta, csak energiatakarékos üzemmódban vagyok."
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
pisti31 #10665 üzenetére
Még egy kérdés, vajon a Dune-ra felrakott CE is megfordul, ha a screen rotation 180?
- teljesen másik OS. Szerintem nem tudja.#10664 pch
Atmosnak is mennie kéne, de tudtommal az áruházból telepített nem tudja, viszont a Fire TV-ről lementett igen. Ez is egy példa, hogy Android TV-n a streaming sz@rul "optimalizált".[ Szerkesztve ]
-
pch
senior tag
Box R 4K van. A Disney viszont csak pcm 2.0-ba továbbítja az erősítőnek. Van rá valami megoldás? Elméletileg Dolby Digital plus-nak kellene lennie.
http://sb-soft.hu - "A" számlázó
-
blakey
titán
Ugyanaz a SoC. Ha a Dune beállításaiban minden ki van kapcsolva, akkor nincs különbség.
Streaming megy Kodi alatt, úh, az is használható megfelelő minnőségben. Az Android TV-s appok sajnos nem a legjobbak a TV-ken illetve Apple TV-n lévőkhöz képest.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Swenk
aktív tag
válasz
pisti31 #10658 üzenetére
Szívesen. Nekem van mind a két box. A Dune, szerintem letisztultabb, gyorsabb valamivel a menüje, szerintem nagyon gyors, nekem még nem fagyott le. A kép beállításokban több lehetőség van, mint a Homaticsnál, talán szebb a képe a Dune-nak, kicsit telítettebbekek a színei. Én a Dune-t használom, a Homa pihen a dobozában, kettő ilyen hasonló boxra nincs szükségem már. Ha A FEL 7 nem kell, tökéltes mindkettő.Ja, és a Dune-ra is rá lehet tennia CE-t. Ha kellenek a streaming szolgáltatók, akkor meg a Homa nyert. Én a 65C805 tv-m belső streaming applikációit használom, elégedetten. Ha a Homa-nál döntesz, keress meg, ha gondolod.
-
blakey
titán
válasz
pisti31 #10658 üzenetére
A Pro Vision képminősége egyébként jobb, mint a Homatics-é?
- nem, ahhoz többet kéne áldozni, pl. Pro 8K Plusra. Viszont a Homatics hűtése gyengébb a műanyag háznak köszönhetően.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
válasz
mikrofon #10656 üzenetére
Szerintem pedig az égő hütése végett van.
Ugye alap állásban a teteje felé felfelé a rácson távozik a hő. Fejjel lefelé már a gép belsejébe irányul a meleg és kell a több hűtés neki. Szvsz ezért emelkedik a fordulat szám, hogy jobban tudja hűteni az égőt.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
pisti31
csendes tag
Köszönöm "Swenk", hogy kifotóztad, ez a Pro Vision egyre szimpatikusabbnak tűnik, bár "mikrofon" ventilátor okfejtése kicsit elbizonytalanít. A Pro Vision képminősége egyébként jobb, mint a Homatics-é? Alapból azt szerettem volna venni a Netflix miatt, de feladnám cserébe a jobb képminőségért.
-
BBéci
legenda
válasz
mikrofon #10656 üzenetére
A ventilátor(ok) által mozgatott levegő áramlására pár arasznyi távolságon belül hatással van a gravitáció? Ezt erősen kétlem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mikrofon
veterán
válasz
pisti31 #10654 üzenetére
Nem azért nagyobb a sebesség mert a plafon közelében meleg van. Olyan nagy hőmérséklet különbség normál esetben nem lehet.
Ennek a ventilátor fordulatszám növelésének az lehet.az oka, hogy alapvetően a természetes hőáramlásra segít rá a ventilátor. Amikor te fejjel lefelé helyezed el akkor a természetes hőáramlással szemben kell dolgoznia a ventilátornak és olyan alkatrészek is kapnak hőterhelést amik normál helyzetben nem, mert fordított helyzetben a hőáramlással útjába kerülnek. Ez plusz 20-30 fokot is jelenthet. Így növelni kell a légáramlatot. Ipari gépeknél ez már régóta bevett szokás. Meglepő hogy projektoron is alkalmazzák. -
pisti31
csendes tag
Köszi a kérdéseket. Egy Epson EH-TW650 a projektor. Arra nem volt nehéz rájönni, hogy plafon módban erősebben hűt, feltételezve a melegebbet, de ez egy kb. 60-70 cm-es tartón lóg le a plafonról, egy szuterénben, ahol kicsit sincs meleg abban a magasságban, így semmi értelme a nagyobb sebességnek, csak jóval hangosabb tőle. Szekrényre rakni nem tudom, mert olyan jól van kitalálva, hogy a lábára állítva nem egyenesen előre vetít, hanem kicsit felfelé, így a kép fele a plafonon lenne, ezért inkább hagynám lelógva a tartón. Szóval az tűnik a legjobb megoldásnak, ha megfordítanám a képet és nézegetve a youtube videókat, úgy látom, hogy a Pro Vision 4K menüjében van ilyen opció. Valaki meg tudná erősíteni?
-
Beni2360
félisten
Nem a mestertől kérdeztem.
De egyébként nem erre gondoltam a kérdés feltevésekor.Nálam anno 60 cm tartón logott le.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
pisti31
csendes tag
Sziasztok! Homatics, Premier 4K, Pro Vision 4K közül film lejátszásnál valamelyiken megfordítható a kép 180 fokkal? Egy mennyezetről lógó projektort használok, aminek a menüjét ezért "plafon" módba kell raknom és a ventinek így nagyon erős a hangja. Ha visszarakom a menüt "asztal" módba, sokkal halkabb, de így meg kellene fordítanom a képet. Köszi a segítséget előre is.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #10644 üzenetére
Lehet akkor beruházok egy Homatics, Premier 4K Pro-ra…
- jó gondolat, CoreELEC alatt megtudod, hogy milyen hang- és képminőségre képes, Android alatt meg kipróbálhatod a Dune app-ot, ami ugyanazt tudja, mint a nagyok, annyi különbséggel, hogy az Android 1-2 korlátozása nem biztosítja a hibátlan élményt kép és hang szempontjából. Ha tovább lépnél, akkor jöhetnek a nagyobb verziók, ahol a Dune saját rendszerén már meglenne a jó kép és hang. 1 kivétel azért lenne, mégpedig a P7 FEL, amit ugye nem tudna.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kokokka
őstag
-
blakey
titán
válasz
kokokka #10641 üzenetére
Miben jobb streamre, mint a Fire TV Max 2-m? Sosem volt Apple TV-m, így érdekelne a válasz.
- kényelmesebb, minden szolgáltatótól megkapja a maximális segítséget, viszont, ha a Fire TV-vel elégedett vagy, megfelelő az a szolgáltatás, valamint a manuális "foltozgatás" nem gond, pl. csak úgy tudod feltenni a SkyShowtime-ot, vagy Magyaroszág nincs a támogatottak listáján, nincs Google Cast és Airplay (bár utóbbihoz elég jó megoldás az Airpin), külön USB átalakítóval van vezetékes net meg hasonlók, akkor jó a Fire TV Stick, egyet én is használok.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz
kokokka #10641 üzenetére
Fogalmam sincs, nem próbáltam, de elfogadom blakey véleményét, mivel ő nagyon sok készüléket kipróbált. Nálam egyelőre a streamelés nem létezik.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz
blakey #10637 üzenetére
Ezt már kitárgyaltuk néhány napja.
"az Apple TV tömörítetten Dolby TrueHD Atmos hangot nem tudja
- de tudja, pont ezért képes átalakítani, de amire te gondolsz, az a továbbküldés, mert azt valóban csak részben,"
A "tömörítetten ... nem tudja" az tény és való, mert mindenki egyértelműen az érintetlen, tömörített állapotú továbbküldésre gondol, azt nem tudja.
Egy lejátszó ne akarjon okosabb lenni, mint a felhasználója! Kutya kötelessége minden kép- és hangformátumot érintetlenül kiadni magából! Azért vásároljuk a drága és nagytudású AVR-eket, processzorokat, mert azok képesek a lehető legjobb minőségben elvégezni a dekódolást. Kivéve PC-k és high end lejátszók, de az Apple TV nem tartozik közéjük. Elfogadom, hogy streamelésre a lehető legkiválóbb eszköz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #10636 üzenetére
A külföldi vélemények olvasva egy Dune-nek szebb képe van
- Lehet ezeken vitatkozni, de az Apple TV konstans hozza a magas szintet. az Amlogic pontosabban dolgozik, de a felskálázása gyengébb. az S928X-é már egész jó.az Apple TV tömörítetten Dolby TrueHD Atmos hangot nem tudja
- de tudja, pont ezért képes átalakítani, de amire te gondolsz, az a továbbküldés, mert azt valóban csak részben, néhány formátum esetében valósul meg, a többit többcsatornás LPCM-be küld9 tovább.a DV FEL-t sem.
.- az említett Dune sem, tehát itt pont 0 a különbség.Motoszkál bennem ha már cserélem a TV-t(DV képes) akkor beruházok egy másik lejátszóra is háthat előrelépés lesz képben és hangban is
- 10 éve párhuzamosan használok több lejátszót, többnyire Amlogic, Apple TV és asztali lejátszó, mindegyiknek megvan a maga helye. Apple TV-t semmilyen módon nem szándékozom leváltani, kiváltani, stb.Nem volt még nálam Dune nem tudom, hogy megérné-e azt a felárat érte.
- akkor szerintem érdemesebb kisebben kezdeni, nekem itt van pl. a Homatics, Premier 4K Pro, ezek tudnak FEL-t is a CE-vel, ebben az esetben jobbak, és a Maxhoz képest is jobbak, mivel minden formátumot ismernek. valamint olcsóbbak is. Az S928X, akkor jó, ha nem kell a P7 FEL, nincs szükség "streaming"-re, valamint van egy olyan hangrendszered és igényed, ami megköveteli, hogy használd, pl. USB-s DAC, jól kialakított Atmos DTS:X rendszer. USB-S DAC-ot használok, de pl. azt tudom használni az Apple TV-vel is BT-on keresztül, szinte tökéletes úgy is. Ha motoszkál a kíváncsiság, akkor érdemes kipróbálni 1-2 dolgot, de kisebbek kéne kezdeni és szépen haladni felfelé, ha úgy érzed, hogy jó az irány.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Cool Face
aktív tag
válasz
blakey #10635 üzenetére
A külföldi vélemények olvasva egy Dune-nek szebb képe van, az Apple TV tömörítetten Dolby TrueHD Atmos hangot nem tudja, a DV FEL-t sem. Imádom az Apple TV-t infuseal minden lejátszik, gyors és a hanggal is elégedett vagyok amúgy. Motoszkál bennem ha már cserélem a TV-t(DV képes) akkor beruházok egy másik lejátszóra is háthat előrelépés lesz képben és hangban is. Nem volt még nálam Dune nem tudom, hogy megérné-e azt a felárat érte.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #10634 üzenetére
A "feljebb lépést" mire érted? Apple TV-m 10 éve fix, csak a modell változik, amint kijön egy újabb, annál stabilabb lejátszót jelenleg nem találsz. Ha kell a P7 FEL, akkor Dune vonalon Homatics, Premier 4K Pro vagy Pro Vision 4K és CoreELEC.
-
Cool Face
aktív tag
Ezek a videók elég beszédesek, a sötét részekénél részletezőbb a kép tény, viszont nem tudom, hogy egy vaktesztnél mennyire szembetűnő lenne a különbség. Az Zidoo UHD8000 és a DUNE HD Max 8K-is erre a SOC-ra épít. Ahogy olvastam a jövőben sem lesz rá biztosan támogatás mert a Dolby csak a 4.9-es kernelig támogatta. Apple TV 4K-ről lépnék feljebb vagyis tenném mellé.
-
blakey
titán
válasz
Cool Face #10631 üzenetére
Amlogic S928X esetében lehet a régi kernelt 4.9-et futtatni?
- Sajnos nem kompatibilis a régebbi kernellel.Sok mindenről lemaradok ha nincs P7 FEL?
- amennyiben nem olyan anyagot szerzel be, akkor semmiről. P7 FEL összehasonlító videó, némileg látható, hogy mekkora a különbség a "lenni" és a "nem lenni" között.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
Cool Face #10631 üzenetére
Azt nem tudom arra a készülékre meg lehet e oldani a Coreelec használatát, elvileg talán erre nem, DE nyugodt szívvel mondom, hogy lehet a FEL hiányával is élni. Ténylegesen hozzátesz a FEL a megjelenített képhez, akár extra fényességben és részletekben is, még egy hibás képet is javíthat, de az emberi szem a szűk keresztmetszet. Egymás után nézve egy pl P8 DV és egy P7 FEL anyagot, nem valószínű hogy megtudnád mondani melyiket nézted épp. Ettől függetlenül nem hülyeség, vagy felesleges a FEL, sőt..de lehet élni nélküle ne aggódj.
itt egy videó amin láthatod kb mit ad a FEL a képhez:
Neked kell eldönteni mennyit ér a FEL
-
Cool Face
aktív tag
Sziasztok! Amlogic S928X esetében lehet a régi kernelt 4.9-et futtatni? Sok mindenről lemaradok ha nincs P7 FEL? Dune HD Max 8k-val szemezgetek ezért lenne érdekes.
-
bagaba1
tag
válasz
Tyrone89 #10629 üzenetére
Köszi a tippeket, megnézem őket.
A hangsávok nem is a stream, elsősorban a SMB szerverről jövő filmekhez kell. A Dune egy Yamaha RX-V485-be megy, majd onnan tovább a TV-be, így eddig nem okozott gondot a hang, lényegében kezel mindent. A jelenlegi Samsung QE55Q6FNA sajnos nem tud se dolby visiont, se DTS-t(bár ez így irreleváns). A problémám ott van jelenleg, hogy ha a TV-n megy a youtube akkor csak PCM-ben küldi a hangot az erősítőre, ezért azt Dune-ból kéne indítani, a Stream viszont nem jó Dune-n. Az is megoldás lenne nekem ha a TV Youtube tudna bitfolyamot kiküldeni.
[ Szerkesztve ]
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
bagaba1 #10628 üzenetére
Hello!
Szerintem Dune Homatics box R 4K Plus vagy Dune Premier 4K Pro megfelelő lehet számodra. Ezek ha jól tudom tudják a streaming szolgáltatásokat is. Streaming esetében tudomásom szerint nincs is dts, dts-hd, truehd hangsáv. ddp atmos szerintem a "legjobb" amit használnak. Ellenben letöltött anyagokhoz jól jöhet a fentebb említett hangsávokat kezelni tudó készülék, viszont ennek úgy lenne értelme szerintem, ha a médialejátszó közvetlenül az erősítőbe lenne csatlakoztatva amennyiben az tudja a 4K HDR/DV-t. Én amúgy, ha úgy is tv-t fogsz vásárolni, a streaming szolgáltatásokat arról használnám, de ez csak személyes vélemény.
-
bagaba1
tag
Sziasztok,
Régóta használok egy Dune HD Magic 4K eszközt. Alapvetően elégedett vagyok vele, de azért megvannak a maga nyűgjei. Közeljövőben cserélnék TV-t, ami miatt gondoltam frissítem akkor a médialejátszót is már.
Eddig a TV-n indítottam Netflix/MAX/Disney/Youtube streamingeket, de pl. utóbbi esetében a TV csak PCM hangot küld az erősítőre. Eddig nem zavart, de gondoltam most rendbeteszem a dolgot. A Dune Youtube app megy is gond nélkül, viszont a többi Stream esetén teljesen lehasal. Netflix alkalmazása használhatatlan, sak a Jukeboxon keresztül megy. Max pont ellenkezőleg, Jukebox integráció nincs, csak alkalamzás. A képminőség mindkettő esetén csapnivaló..
Összefoglalva, keresnék egy olyan utódot amit nem akaszt meg egyik Stream sem, kezel Dolby Vision-t, DTS-t, SMB szervert, a távirányító nem hasal le az ARC-től(Dune Remote a hangerőt nem állítja CEC-n, csak a saját felületén).
+1 A kezelőfelület minden eszköznél megegyezik? Továbbra sem vagyok elvarázsolva a Dune Jukeboxtól.
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
dodoroli #10624 üzenetére
Magával a DV profilok lejátszásával elvileg nincs gond, mert lejátssza őket, csak a profil 7 esetében magát a javítóréteget nem használja fel ténylegesen. Úgyhogy elviekben maximum MEL szinten vagy arra "butítva" láthatod a filmet. A FEL réteg nem kerül felhasználásra. Meg lehetne oldani android alatt is, ahogy javítottak engem is ebben a témában korábban, csak az új kernelek nem támogatják ezt. Coreelec alatt megoldott, de ott is csak korábbi kernel esetén
-
blakey
titán
válasz
dodoroli #10624 üzenetére
Akkor a droid miatt nem támogatja igaz?
- kernel miatt, többször leírtuk, 4.9-es kernel támogatja, az újabbak már nem.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Az fps váltást nem tudom, mert nem szoktam vele foglalkozni.
- csak érdekelt volna, hogy működik-e egyéb alkalmazás esetében is.[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
Annak a fejlesztése tudtommal nagyon régen véget ért. Pedig lehet, hogy jó lenne.
A Pro 8K Plus-on a Kodi, Plex, Smarttube vált fps-t? Vagy csak a Dune app működik megfelelően.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
fPApi
őstag
Az emplexer-ről tudunk valamit, hogy működike-e, vagy valami más a plex integrálásához? Tudom, használjam a plex app-ot, de ezt most hagyjuk.
-
mikeman
csendes tag
Azon vacillálok hogy milyen boxot vegyek, Volt düne, volt z1000pro, van 30pro 8k. Nem rossz a masina de még kiforratlan, a fagyások idegesítőek, Azon felül meg ha rossz frissítés jön akkor nem lehet visszarakni az előzőt. Nem úgy mint a dünénél ahol meg igen. Gondolom a 8k dünéknek is megvannak a a kis nyűgjeik. Ugyan akkor ha belekukkantunk egy hd max 8k ba ,amibe azért sok dolgot belepakoltak, az olyan kaliberü mint egy zidoo 8000 .Nem véletlenül sok helyen ezt a két típust mérik össze.Pedig a kettő között 300ezer a különbség.A düne beleseje és az összetevői eléggé jónak hatnak és a zidoo 3000esével szemben. persze ez lehet nem jelent semmi a használat során. Sok komoly tudással rendelkező emberke van itt, így szívesen venném az észrevételeket a témában. Amire használva lesz az 4k tartalmak, dolby vision. Tudom egyik sem tökéletes és nem játszák le a FEL t szóval ezekbe nem kívánnék belemenni.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz
mikrofon #10617 üzenetére
R4 távirányítóval azért jobb a helyzet [link] :
Compatible with non-Google-certified Dune HD media players:
Yes, fully compatible (can be used as the main remote or as an additional remote; both Bluetooth mode and IR mode are supported).
Compatible with Google-certified Dune HD media players (Dune HD Homatics, Dune HD Premier, BOXY):
Partially (can be used only an additional remote, the standard remote must be paired too; only Bluetooth mode is supported).
Can control the media player via Bluetooth:
Yes.
Can control the media player via IR:
Yes. The remote can be manually switched into IR mode. In IR mode, the remote will generate Dune HD IR codes (with "CF CF" customer code). These IR codes are compatible with all 2018+ Dune HD media player models except Google-certified Dune HD models.Tehát ezek alapján a Google tanúsítvánnyal rendelkező boxokkal az R3 nem megy rendesen és CE alatt se fog remote.conf segítségével.
Ezzel szemben az R4 használható BT kapcsolattal Android alatt és megfelelő remote.conf fájlal pedig CE alatt is.
R4 Remote.conf fájl készítéshez ez lehet segítség: [link][ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #10607 üzenetére
Megtaláltam a választ a dune gyári oldalán [link] :
Can control the media player via IR (when not connected via Bluetooth):
No. Can control the media player via Bluetooth only.
Compatible with non-Google-certified Dune HD media players (with Bluetooth support):
Yes, fully compatible (can be used as the main remote or as an additional remote).Compatible with Google-certified Dune HD media players (Dune HD Homatics, Dune HD Premier, BOXY):
Partially (can be used only an additional remote, the standard remote must be paired too, and some buttons do not work).[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #10614 üzenetére
Homaticson beforrasztottam egy IR vevőt, így nálam az is megy IR-rel.
Ha androidon Kodit indítasz akkor mennek a gombok média vezérlők is?
Mikor utoljára próbáltam BT -s kapcsolattal, akkor csak pár gomb ment android alatt. viszont látom, hogy van r3-hoz firmware frissítés, lehet arra van szükségem nekem is és utána jobb lesz.
Ki is próbálom. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #10614 üzenetére
Én anno használtam egy sima, nem Dune Homatics-ot. Az nem IR volt. Az CE alatt teljesen halott volt. Bekapcsolni sem lehetett vele a boxot.
- csak tudni kell használni, mert pl. CEC-el hibátlanul működik, tehát alapból lesz távvezérlés és a BT távot is párosíthatod, minden működik. A bekapcsolás egyszerű, a TV adott kimenetére kapcsolva, bekapcsol, utána megy a vezérlés, kikapcsolod a TV-t, akkor kikapcsol. Tökéletesen működik és teljesen élhető.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Qtya123
őstag
válasz
mikrofon #10609 üzenetére
Én anno használtam egy sima, nem Dune Homatics-ot. Az nem IR volt. Az CE alatt teljesen halott volt. Bekapcsolni sem lehetett vele a boxot.
Ennél az van, hogy amíg nem fut a CE és kikapcsolt állapotban van a Pro Vision, addig reagál az R3 távirányító jelére, tehát be tudom vele kapcsolni. De ahogy elkezd futni a CE, halott.
Android alatt normálisan működik nálam az R3. -
blakey
titán
válasz
mikrofon #10610 üzenetére
R4 milyen szinten vezérli a sima Homatics-ot?
- csak Androidon használtam, gyakorlatilag hibátlanul, minden funkciója működik. CE alatt nem próbáltam, mivel ott adott a B25-ös táv.#10611 Swenk
Homatics, Premier 4K Pro, ahhoz minden elérhető és adott a jó rendszer.Amúgy az új DMC (250101) elég jól sikerült, SDR anyagok esetében jobbnak tűnik, mint a CE.
[ Szerkesztve ]
-
Swenk
aktív tag
Munkatársam CE-t akar futtatni Dune boxon. Melyiket javasolnátok megvételre: Homatic Box R 4K Plus, vagy Dune HD Pro Vision 4k-t?
Árban hasonlóak. -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #10608 üzenetére
Az általam linkelt oldalon fel van sorolva az összes kompatibilis eszköz és nincs közöttük a Homatics-on és a Premier 4K Pro. Nem tudom mi lehet az oka. Lehet ennyivel több az R4. Mikor én vettem a DuneHD Homatics-ot akkor volt új az R3 és még nem volt R4.
Támogatott DuneHD-Készülékek (R3):
- Dune HD NEO 4K mit Bluetooth;
- Dune HD SKY 4K Plus;
- Dune HD Smartbox 4K;
- Dune HD Smartbox 4K Plus;
- Dune HD Magic 4K Plus;
- Dune HD Magic 4K Plus;
- Dune HD Traveler;
- Dune HD Realbox 4K
- Dune HD Pro 4K II;
- Dune HD Pro 4K Plus II;
- Dune HD Real Vision 4K;
- Dune HD Max 4K;
- Dune HD Max Vision 4K;
- Dune HD Pro Vision 4K Solo;
- Dune HD Ultra 4K;R4 milyen szinten vezérli a sima Homatics-ot? Androidon és CE-n is működik? BT és IR módban is használható az összes gomb?
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz
Qtya123 #10607 üzenetére
Ezzel kezdődik a leírás:
"43 gombos Bluetooth-os távvezérlő AirMouse és tanítható gombok funkcióval, beépített mikrofonnal. TV-k távirányításához infra adót is tartalmaz, amely alaphelyzetben az LG TV-k irányításához szükséges kódokat továbbítja, de tanítható, így bármilyen más infrás készülékhez is használható."
"TV-k távirányításához infra adót is tartalmaz" Szerintem ezért van bekarikázva négy gomb kékkel és bele írva kékkel a TV felirat és ez van előre beprogramozva LG TV-khez. Én legalábbis így értelmezem most már. Mikor megvettem akkor én is úgy gondoltam, hogy jó lesz a DuneHD homaticshoz.Ha neked van igazad, akkor igazából csak egy remot.Conf fájlt kéne hozzá készíteni és legalább CE alatt működne.
Nekem Android alatt se sikerült működésre bírnom... -
blakey
titán
válasz
mikrofon #10605 üzenetére
A lejátszóra értettem, hiszen azt írta, hogy nem tudja fogadni az IR-t.
Az R3 tanítható része leginkább a TV-re értendő, nekem R4 van, alapból LG-t vezérel és tanítható. Csak android alatt próbáltam. R3 jövő héten lesz, de az ua., mint az R4, csak kevesebb tanítható gomb és nincs háttérvilágítás.
R4 pl. tökéletesen működik a Homatics-on és a Premier 4K Pro-n.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
maci74
tag
válasz
blakey #10604 üzenetére
Most nézem a gyári Dune oldalt és ott ezt írják a lejátszó spec.ében:
"IR receiver: Built-in IR receiver, supports Dune HD IR codes and Google IR codes"
Akkor eszerint mégis van benne?
Bár amit küldtél conf fájl létrehozás linket, elsőre nagyon kínai nekem."De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #10604 üzenetére
Ha erről a Dune HD R3 távirányítóról beszélünk, akkor ez nem tud infrát. A négy kékkel karikázott gombja tanítható infrára.
Nekem nem sikerült se Homatics-on se DuneHD Homatics-on beüzemelnem.
Mondjuk nincs is a kompatibilitási listán a DuneHD Homatics vagy Premier 4K...
Ezt még nem tudtam mikor megvettem, hanem bedőltem az első képen lévő feliratnak: "für alle Bluetooth-fähig Dune HD-Geräte der neuen Generation"
De ha valakinek mégis sikerülne akkor én is örülnék a módszer megosztásának...[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
maci74 #10603 üzenetére
Nem néztem utána, de ha nem tud infrát, akkor a Bluetooth is tanítható. Homatics-ok ebből a szempontból előnyben vannak, mert van infra (remote.conf is), valamint a Bluetooth-os vezérlés is működik.
-
maci74
tag
válasz
blakey #10602 üzenetére
Tudtommal a Pro vision 4k nem tud infrát fogadni, bár az R3 tudja. Azt írják h. tanítható a táv, akkor a tv-re betanítva annak a cec-én keresztül lehet h. működne?
Lehet h. blődséget kérdezek,de laikus vagyok."De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
-
blakey
titán
válasz
maci74 #10601 üzenetére
Ha a Dune R3 tud infrát, akkor létre kell hozni egy remote.conf fájlt. A Homatics-hoz is így lett elkészítve. BuzzTV-hez is így készítettem. Nem bonyolult.
-
maci74
tag
válasz
Qtya123 #10600 üzenetére
Akkor te sem találtál hozzá semmi használhatót. Én is bújtam a dune fórumot ill. a CE-t is de nem volt semmi használható. Próbáltam a dune homatics config fájlt is rámásolni + annak a távját de ez sem járt eredménnyel.
A samsung tv távjával a cec-en keresztül megy az irányítás, csak jó lett volna a sajátjával kezeltetni."De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- Futás, futópályák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...