Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemperlama
csendes tag
Sziasztok,
"Amlogic S905, S912 processzoros készülékek" topic vezetett ide, jelenleg egy MINIX Neo U9-H lejatszon futtatok kodi-t, amire egy erosito es egy 4k TV van kotve.
Kineztem egy Dune HD Pro Vision 4K lejatszot, a chipset elvileg tamogatj a Dolby Vision-t is.Egyaltalan nem ismerem a Dune vilagat, azt szeretnem kerdeni, hogy itt mennyi hekkeles van, ha alapvetoen csak media tartalmat szeretnek lejatszani, esetleg a forced feliratokat kiiktatni?
Koszonom elore is!
udv,
kemperlama
-
Sziszifeca
őstag
válasz
captainnemo
üzenetére
Na most jól müködik
kopp kopp -
captainnemo
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Én ilyet nem tapasztaltam.
-
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Na este felfrissítette magát a cucc most már 14 van nekem is. Csináltam egy gyári visszaállitást..
Tegnap viszont azt vettem észre még a 11-nél hogy ha ki van kapcsolva egy ideig a lejátszó utána nem tudom visszakapcsolni távirányítóval. Ez mi? Lehet valami beállitás? Ma a 14-es verzióban este tesztelem ugyanolyan e még. -
Sziszifeca
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Aa mégsem 14 can rajta sima atv11

A rendszerfrissítéssel nekem még nem frissít 14-re. Miért?
Azt írja naprakész
-
blakey
titán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Igen, így kezd el használni
-
Sziszifeca
őstag
Dune Homatics box R 4 K plus - holnap megyek érte a szervízbe, mert bootlogo hibát nem tudták orvosolni, emiatt adnak újat, vagyis a régi dobozomba egy újat lejátszót küldtek vissza elvileg.
Nem tudom milyen firmware lesz rajta. Ahogy olvasom akkor magától frissülni fog ATV 14-re? Csináljam meg a frissítést, és utána csináljak egy gyári visszaállítást és kezdjem használni? Csak hogy mire számítsak. -
blakey
titán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Elírtam, mert 5394 az a bizonyos fw. Visszatérni megfelelő fw-vel lehet, de amíg nyitott a frissítés, addig csak úgy lehet elkerülni az újabb ATV14-es verziót, hogy routerben tiltani kell néhány dolgot, ami nem biztos, hogy jót tesz a rendszernek. Linket nem tudok küldeni, mert nem vagyok gép közelében. Talán itt a topikban meg lehet taláni.
-
blakey
titán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Gyári visszaállítás. Amúgy továbbra is sz@r az ATV14, vannak, akik megint visszatértek az ATV12 6394-es verziójára, ami mostani állapotok szerint kezd a legjobb FW-vé válni.
-
captainnemo
senior tag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Nekem rendesen működik, de az atv 14 frissítés után, egyből csináltam egy factory reset-et.
-
oszkarfincs
aktív tag
Dune Homatics box R 4 K plus android tv 14 óta 2-3 naponta eljátsza, hogy nem hajlandó semmilyen forrásból lejátszani semmit. A menüben tudok mászkálni, hálózati mappákat meg tudom nyitni, de médiafájl esetén feketw képernyő van. Újraindítaskor nem csinál semmit, csak ha kihúzom a falból. Ja és a LED zöldden pulzál végig, mint alvó módban. Ez mitől lehet?
-
DasBoot
aktív tag
válasz
junior19
üzenetére
Jó szerencsét! Vártam, hogy valaki jelentkezzen. Konkrétan egyelőre NFS-en keresztül csatlakozik a NAS megadott mappájához, SMB-n kér jelszót, de egyrészt nem csatlakozik, másrészt azt sem kell beírni, hanem már be van írva. Aztán HDmax csak egy van. Mindjárt elolvasom a leírást. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Korábbi hozzászólásokat olvasva nem találtam választ, miszerint egy HDmax-on szeretnék beállítani jelszót a hálózati könyvtár belépéséhez, ami egy Synology NAS-on található. Kérem a hozzáértők segítségét, hogy hogyan tudom ezt megtenni. Üdv.: Joe
-
blakey
titán
Ezek nem az Amlogic korlátai, hanem a Dune fejlesztőinek korlátja, Kodival, vagy CoreELEC-kel hibátlanul működik. Már gondolkodom azon, hogy írok a Dune-nek egy listát a még felfedezett hibákról. A másik dolog, hogy a Dune kapcsolattartójával beszélgetve kiderült, hogy a Dune szoftver csak a hivatalos megoldásokat támogatja, tehát hiába viszi a Kodi vagy bármi, ha a fájl nem a hivatalosan támogatott megoldás, akkor nem fogják megoldani. Több ilyen anyagot próbáltam hibaként leírni és az volt a válasz, hogy az egy házilag "összetákolt" megoldás, tegyem át megfelelő konténerbe vagy válasszak másik fájlt.
mp4 és mkv-kat szerezz be. -
viera
őstag
Ismét belefutottam egy hibába a Dune Max8K-nál, ami gondolom az Amlogic processzor hiányossága.
Korábban írtam, hogy nem játsza le a Gemini Man-t ami ts konténerben van. Most ugyanez van a Creed II ts konténeres változatával. Hang van de kép nincs. -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Disney+-nál évekig nem volt Atmos, HBO Max (bármi, ami előtte volt) esetében is volt, hogy csak 1080p ment, valamint a feliratokat nem lehetett kikapcsolni, mindig aktív volt. Android TV-re elég rosszul vannak megoldva ezek az alkalmazások. Csak szakember tudja az okát, az üfsz. nem fog válaszolni.
-
captainnemo
senior tag
válasz
blakey
üzenetére
Szerencsére én nem fizetek rá elő.
Vicces a szolgáltató honlapján, a kompatibilitási leírásában a 4k uhd részben amit írnak.
Android TV: Shield Android TV, BRAVIA 4K VH2, Bravia 4K UR3, Bravia 4K UR2, HAT4KDTV, BRAVIA 8K UR2, MiBOX4, TPM191E, Bravia VH1, Bravia 4K GB ATV3, Bravia 4K GB. Ha ellenőrizni szeretnéd, hogy Android TV-d támogatja-e a 4K technológiát, tájékozódj a gyártó kézikönyvéből vagy webhelyéről.
Azaz van ahol igen van ahol nem, talán android tv változattól függ (vagy esetleg hardware is soc?, vagy kapcsolódó alacsony szintű api-tól függ valahogy), és elvileg van ahol működik. Elég horror. -
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Melyik streaming szolgáltató esetében van csak 1080p SDR Android TV esetében?
- SkyShowtime -
captainnemo
senior tag
-
Csabi1984
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Igazad van rosszul fogalmaztam sőt némileg butaságot írtam de az tény két különböző módon működnek. Tehát amit esetleg le lehet tölteni Homaticsre zippből Android frissítés azt a Dune Provisionra nem hinném, hogy javasolt csak mert Android frissítés"
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
Ha szigorúan vesszük, akkor sajnos az Android TV is csak korlátozottan alkalmas streamingre. Nincs maradéktalan streaming támogatása, van, amelyik csak 1080p SDR, volt olyan, amelyiknél nem volt Atmos, illetve sok olyan van, amelyik nem vált fps-t. Őszintén szólva a Homatics/Premier 4K-t nem használom streaming-re, töröltem, sőt, már egy jó ideje be sem kapcsoltam, csak a 8K Plus-t használom.
-
captainnemo
senior tag
-
blakey
titán
válasz
captainnemo
üzenetére
A különbség közte és a Dune homatics közt annyi kb. azon egy Android tv van widevine L1 licencet el, ezen még egy "sima" Android
- Az L1 megvan a Pro Vision 4K esetében esetében is. -
captainnemo
senior tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
Dehogynem Android, a Dune DMC az csak egy "shell" rajta. Igaz elég jól elfedi az alap oprendszert. A különbség közte és a Dune homatics közt annyi kb. azon egy Android tv van widevine L1 licencet el, ezen még egy "sima" Android. A streaming miatt cseréltem le ezt a lejátszót a homatics változatra
-
-
Csabi1984
addikt
válasz
captainnemo
üzenetére
Provision nem Android alapú készülék hanem Dune saját rendszere fut. Erre nem szabad Androidot semmilyen módon felrakni!!
Dune HD Homatics Box R 4K Plus / Dune HD Premier 4K Pro a példának kedvéért Android alapon futnak amihez a Dune apk-val érhető el a szó értelmében kimondott Dune felület.
A Pro Vision 4K ellenkezőleg Dune OS rendszer fut amely mögött egy Android 11 fut ez utóbbi valószínűleg nem fog frissülni ellenben a Dune verziója.
-
maci74
tag
válasz
captainnemo
üzenetére
Én sem nyúltam hozzá, ám a héten frissítette magát. Pirosan -kéken villódzott a led az elején, majd újra indult s azóta nem indul a dune rendszere. Csak a logoig jut és ennyi. Szerencsére a CE megy, de az csak wifin. Nem érzékeli a bedugott lan kábelt.
-
maci74
tag
válasz
blakey
üzenetére
Szia.
Így sem sikerült életet lehelnem bele, megjelenik a logo de utána nincs helyreállítási menü.
Az AV csatin belül van a reset gomb, de hiába nyomom folyamatosan csak a logoig jut, majd újraindul. A Dune oldaláról leszedtem firmvare-t de azt sem sikerült rátennem mert akkor is csak ujraindulgat.Szerintem holnap hívom az üzletet ahol vettem aztán megy szervizbe vissza.
-
Csabi1984
addikt
Kiváncsi leszek lesz-e orvosság a CE-re felélesztésre
? -
-
Beni2360
félisten
válasz
oszkarfincs
üzenetére
6 éves az OLED C8, soha nem nagyítottam mivel érdekel mi történik a film két szélén is.
És nincs semmi nyoma a fekete csíknak.
Te nem hiányolod amit az alkotó "megálmodott"? -
blakey
titán
válasz
maci74
üzenetére
A Dune, így majdnem 3 év után valahol jogosan küldi a frissítéseket, de csak az Android TV-t futtató eszközökre, Homatics, Premier 4K Pro, Cinema 8K, a Dune saját rendszerét nem erőlteti, hanem követi a felhasználó beállításait. Ha nem sikerül működésre bírni, akkor szükség lesz a fogpiszkálós gyári visszaállításra. Előtte próbáld ki a pár perces áramtalanítást.
-
maci74
tag
válasz
Csabi1984
üzenetére
A héten felraktam az Avdvplus R9 ce alapú firm frissítését aminek eddigi verziója eddig is hiba nélkül ment. Eddig is felkínálta a dune rendszerét indítva a frissítést, amit eddig elutasítottam. Ám tegnap elindítva a boxot dune logoig jutott a boot, a led pirosan kéken villogva villódzott. Valaki fentebb írta h. a rendszer frissítést forszírozza a dune, autómatikusan lefrissül ezért hagytam a boxot csinálja a dolgát.
Ám miután újraindult csak a dune logo fogadott, s újraindul folyamatában.
A ce-vel indítva rendesen elindul, csak most nincs hálózat. -
Csabi1984
addikt
Kicsit off téma de Dunével kapcsolatos lesz

Gondoltam napokba beüzemelem régi 3D TV-met (Samsung 40H6400).
Valaki annak idején hasonlította már össze BD lejátszóval lejátszott 3D Bluray hatást az úgy nevezett SBS-el szemben? Utóbbit a Dune kezeli míg az MVC-t sajnos nem! -
maci74
tag
sziasztok.
van egy Dune HD Pro Vision 4K készülékem, ami a dune logonál folyamatosan újra indul. Olvastam itt h. forszírozzák az atv 14 frissítést, amit szerintem elindított magától. Ki nem írt semmit csak a dune logo világított folyamatosan, majd egyszer újraindult. Na azóta folyamatosan csak újraindul. Tudok rá valahogy flashelni működő rendszert?
-
blakey
titán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Akkor ATV11 lehetett. A DMC-t ajánlott lett volna előtte frissíteni, de mindegy, ha friss telepítés után sem működik. Ha áruházban még a régi DMC van, akkor innen letölthető a legújabb.
Soha nem használtam ezt a funkció, számomra haszontalan és felesleges, semmi baja nem lesz az oled TV-dnek, tökéletesen hozzásfrissíti a panelt, mert ugye az oled minden kikapcsolás után, vagy 4 óránként, valamint 500/1000 óránként is lefuttat kisebb, nagyobb panelfrissítést, pont az ilyenek elkerülése végett. Tehát nyugodtan használd úgy, ahogy megalkották. -
mikrofon
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Én azt vettem észre hogy a Homatics (nem Dune) nekem akkor vált sárgára vagy sárga villogásra nem emlékszem pontosan, ha nincs hálózati elérés. Pl, ha azt a mesh egységet kikapcsolom amire kábelen csatlakozik. Szivárványos meg szerintem akkor amikor újraindítás után vagy bekapcsolás után bootol az android. De majd ha tudom ellenőrzöm. Zölddel nem találkoztam még. Azt nem tudom hogy számít-e hogy ezen nincs CE csak Androiddal használom.
-
arcitec
addikt
válasz
oszkarfincs
üzenetére
De pont ezt írtam, hogy lehet a tv-vel széthúzni, méretarányosan. Igaz kissé levon a teljes képi látványból, de a kép az nagyobb is lesz annyival. De mint írtam kinek mi. Mondjuk
Pana GT60 50"-os akinek 65" vagy nagyobb van ott más a szitu. -
oszkarfincs
aktív tag
válasz
blakey
üzenetére
Az android verziót nem tudom, mert szerintem sosem frissítettem 2023 október óta és ugye most sem szólt róla. A DMC-t már azután frissítettem, hogy az ATV14 rákerült és nem ment a zoomolás, itt ha jól emlékszem 2025 szeptemberi verzió volt a megelőző.
De mivel Kodiban sem műküdik a zoom, gondolom ez inkább az ATV hibája. Ott ugye van egy csúszka, amivel százalékosan lehet nagyítani. Ez most csak vertikálisan nagyít, ha a függőleges felbontás kisebb, mint a képernyő, tehát csak nyújtani tud. Letterbox 16:9-nél ez sem csinál semmit.
@arcitec: hát nem tudom, akkor biztos én vagyok ilyen különleges, de szinte az összes mozifilm 21:9-es fekete csíkkal, sőt az újabb sorozatok is. TV adást nem nézek.
-
arcitec
addikt
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Nem ugyan az, de még nem találkoztam Dune zoom-al. A menü nem érint, mert ha megy a film ha akarom zoom be, majd ha szükséges ki. A feliratot meg lehet a Dune-vel állítani.
Kinek mi, nekem ez bevált ..... Nyilván aki csak fekete sávos filmeket néz annál egy idő után lehet valami, na de amúgy nem hinném, hogy ez a nézési mód jellemző lenne. -
Csabi1984
addikt
Nálam az új android verzióval a CEC nem működik

Se a TV-t se az AVR-t nem kapcsolja be de ki se. -
blakey
titán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Eddig melyik Android TV és DMC verzió futott az eszközön?
-
oszkarfincs
aktív tag
A beégést úgy értem, hogy ha az a része a TV-nek nincsen használva "soha" akkor egy idő után látszódni fog a képen, mert nem ugyanúgy öregednek azok a pixelek.
Most végeztem több tesztet Dune Media playerrel, olyan anyagokkal, ahol a film 21:9-ben lett felvéve (vagy akörüli képaránnyal, tehát nem 16:9) és amikbe ATV12-n még bele tudtam zoomolni. Ahol letterbox szerepel, ott a filmen gyárilag van alsó-felső fekete sáv, így kiegészítve 16:9-re.
3860x2160 letterbox H265
- Zoom Fullscreen: semmi nem történik
- Zoom Enlarge: semmi nem történik3860x1600 H265
- Zoom Fullscreen: függőlegesen megnyújtja, így kitölti a képernyőt minden irányba, de ez így zavaró és torz
- Zoom Enlarge: függőlegesen megnyújtja mint az előbb, bár minimálisan eltér, de ugyanúgy szarul néz ki1920x804 H264
- Zoom Fullscreen: itt jól működik, úgy tölti ki a képernyőt, hogy a kép széleit levágja
- Zoom Enlarge: nem teszteltem1920x804 H265
- Zoom Fullscreen: függőlegesen megnyújtja, mint amikor 4K volt a felbontás
- Zoom Enlarge: függőlegesen megnyújtja, szar1920x1080 letterbox H264
- Zoom Enlarge: itt jól működik, úgy tölti ki a képernyőt, hogy a kép széleit levágja1920x1080 letterbox H265
- Zoom Enlarge: semmi nem történikRöviden H265 esetén mindig rossz, H264 fullHD esetén működik. H264 4K anyagom nincs.
@arcitec: ha a TV-vel zoomolsz, akkor a feliratba is zoomolsz, meg a Dune menüjébe. Nem ugyanaz a kettő.
-
arcitec
addikt
Nem értem ezt a zoom problémát, Tud Dune zoomolni-? Eszembe se jutna! Azt a tv-nek kell tudnia. Amúgy az alsó fekete sáv az a film része az nem tud beégni, max ronthatja a homogenitását, van aki állítja, hogy igen van aki meg, hogy nem találkozott vele és nem zoomol. Szerintem sem lehet nagyon sok gond vele pláne, ha tv adást is néz, vagy "tele" képeket is...
-
captainnemo
senior tag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Nem akarok kötözködni de kikapcsolt képpont nem tud beégni.

Én kodit nem használok, Dune appon ránézek.
Szerk.
Nem működik valóban a crop DMC alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Diablo II: Classic és Resurrected
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Genius SW 5.1 Home Theater
- E-book olvasók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- További aktív témák...
- iKing.hu Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Gold használt, megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4494, 100% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
kopp kopp
Ezt azért jelenteni fogom nekik én is.