- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParmaBoy
tag
válasz
Drughi #225253 üzenetére
Liszensz cucc, ami Ford fhev, tehat az elv toyota, de a megvalositas ford, a motor/valto is.
Vezettem mar kb az osszes generacios toyota hybridet mindenfele kombinacioban es azt kell mondjam, hogy a ford megoldasa sokkal finomabb, csendesebb, nincs az a klasszikus felbeges, csak enyhen, nagy gazra.
Sajnos a 2.5-es ford hybridhez nem volt meg szerencsem, csak a mondeo 2.0fhev-val jarkaltam, igy szerviztapasztalat is arra ervenyes.
Szoval a ford zajszigetelese jobb, mint a toyotanak (ez nem meglepo), a fogyasztas az a szint es annak a kocsinak, ami a flottamhoz tartozik kutya baja, 5 ev es 160e km alatt csak a kotelezoek, ugyanakkor a fekeket erdekes modon jobban eszi, foleg a hatsot, mint japan testvere.DE komoly hibakrol hallani a ford fele hybrid rendszernel (ismetlem, ez a 2.0, nem tudom, hogy a 2.5 is erintett-e), nagy melegben minfenfele elojel nelkul meghalo benzinpumpa (treler), valtohibak (igen, a toyota fele e-cvt orok elet meg egy nap, itt pedig ..), konkretabban a dolog ott kezdodik, hogy sporoltak fordek, es amik a toyo eseten egy kulon olajszivattyu hajtja az olajat elektromos uzemben, addig itt ez kimaradt, szarazon jar. Erre jon meg, hogy a balos feltengelynek a kihajtas tamcsapagya neha enged nemi jatekot, amit egy ido utan a szimering nem tud kimozogni es minden elojel nelkul elkez szivarogni az olaj. Ami onmagaban meg nem nagy ugy, mert a szoroolajzas kielegiti a kis nyomatcsucsu jarast, de amennyiben az olajszint alacsonyabb a kelletenel, jon a lecsapagyasodas a semmibol elojel nelkul es akkor a komplett valto cseres (sok milla) a ford szerint. Van mar elvileg kis speci muhely, ahol 700 korul javitjak, de na. Hallottam 60ezernel szethullorol meg 350felett stabilrol is.
Szoval: alapvetoen read only vagyok, de tobbszor lattam, hogy ajanlasra kerul a ford fele fhev, egy lapon emlitve a toyotaval "az valami toyota cucc, veheto" cimszoval.
Igen, nem egy katasztrofalis cucc, de azert van hibaja boven, nem veletlenul olcsobb egy mondeo egy camrynel joval.
-
válasz
Drughi #225253 üzenetére
Jaaaa! A fhev! Igen, elnézést. Azok az utolsó darabok. (Én is szerettem volna olyat, de akkor már megvolt az 1.5EB)
De a fhev nem 2.5T.
Az szívó, nem turbó tudtommal. Atkinson ciklusú benzines.3 gyerek mellé csak egyterű, semelyik kombi nem lesz jó. Tudom. Tapasztalat. Bárki bármit mond.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Drughi #225191 üzenetére
Ferdehátú H Astra-t vezettem ezzel a 140 lovassal. Úgy dobálta a motor a verdát, mint kiskutya a papucsot. Tuti kamu a gyár által megadott 0-100, mert érzésre is és youtube videók szerint is 8 mp-en belül képes rá. A Vectra nagyobb és nehezebb, de tuti, hogy jól mozgatja azt a bódét is.
Amúgy másfélért van ferdehátú Laguna 3-as is a 2.0 MPI-vel, ami a futóműve miatt is kellemes vezetési élményt nyújt. Nekem az ~1 mázsával nehezebb kombit is szépen mozgatja. Ráadásul korosztályban inkább az Insignia ellenfele, nem a Vectráé.
pl: [link] -
dellfanboy
őstag
válasz
Drughi #225188 üzenetére
mármint te a fickóság alatt a súly lóerő arányt érted?
mert sztem a focusnak jobb a futóműve+ váltókiosztása ergo egy versenypályán gyorsabban körbeérsz vele, +ne adj isten egy körforgalomba is nagyobb mosollyal jössz ki... arról nem is beszélve ha néha eljutsz egy szerpentinre
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Drughi #224927 üzenetére
Többek között az olajban futó szíj miatt nem a legjobb a híre, de létezik helyette lánc is hozzá. Ha lehetne választani, inkább az 1.6 90 LE. Amúgy azt hiszem DPF nincs, befecskendező rendszer talán mintha érzékenyebb fajta volna, lendkeréknek kéne még utánajárni (ennél a motornál nem olyan tartós emlékeim szerint, ha kettőstömegű van rajta), ezeket egy alkatrészes oldalon kitúrva meg lehetne találni.
-
RexpecT
addikt
válasz
Drughi #197358 üzenetére
Igen, elég valószínű, hogy "tolattak" vele.
Visszaolvastam, írta valaki, hogy 1.4-es motorral jobban ajánlott, de nekem kb. évi 5000km menne bele, fele városban, illetve pályázni nem tervezek vele, így talán elég ez a kisebb motor is.
Közben kiderült, hogy már el is vitték... -
válasz
Drughi #196841 üzenetére
2008-2009 körüli G Astra Classic II, Z14XEP. Apróért van hozzá minden, bódé galvanizált, ha megkímélt és 5w30-at vagy 5w40-et kapott akkor az olajat sem eszi. Bár 900k-as keret fölé fog lógni picivel, de nem lesz meglepetés. Az Ignis után jóval autószerűbb. Szerelőt pedig tudok hozzá ajánlani helyben, olajcserék miatt.
-
oliwire
őstag
válasz
Drughi #190010 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom ezeket az appokat, és vezetni fogom, többet ér így az autó eladáskor, ha azt látja a vevő, hogy ezzel törődtek
Ott akkor valami gebasz lehet, ha ennyi pénzért sem akarják elvinni..
Itt van helyileg Nyíregyházán, ha lesz időm, kíváncsiságból megnézném. Mire kellene egy ilyen típusnál figyelni, hogy ne legyen belőle pénznyelő?
(#190012) tboy93
Ez a Walletet minden költésre használod, vagy csak a kocsira? -
tboldi
nagyúr
válasz
Drughi #189674 üzenetére
Szerintem a kopó-fogyó alkatrészek nem drágábbak, mint a többihez. Karosszériaelem már lehet húzósabb, de érdeklődésképp dobhatsz egy emailt mondjuk a csepeli bontónak.
(#189677) inf3rno:
Mármint 250.000?
Jazz-hez 30k körül láttam múltkor fűtéses, indexes, de nem gombnyomásra behajtós tükröt.(#189675) Paxker315: "itt debbie-ben kb minden utcában tucat Yaris meg Jazz császkál"
A Hondára van magyarázat, közel van az ország egyik, ha nem a legjobb Jazz-szerelője, Varga Miklós. -
alázógyík
addikt
válasz
Drughi #189255 üzenetére
Ha tetszik a tologathatós hátsó ülés sor, ill. elég oda 2, akkor less rá a C-Maxra. Abban is kivehetőek az ülések, ill. a középsőt hátra lehet tolni a csomagtartóba, és a két szélső ülés marad csak, és hatalmas hely lesz.
Belül szerintem sokkal rosszabb minőségű mint a 308, és szerednek rohadni is...
Nagy nyomású szervócső, lengéscsillapítók, motortartó bakok könnyen fáradnak.
A benzinesek nem túl jól mennek, főleg a 100Le, cserébe durván fogyaszt. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Drughi #189251 üzenetére
1,6HDI motorral ajánlatosabb. Természetesen, ha lesz hajtva, mert városi közlekedést nem szereti az EGR. Lent említett betegségei ellenére is szerintem pofás ki autó. Ülései elég keskenyek, azzal számolni kell. Nem tudom hirtelen, de ezt gyártották 2,0HDI-vel?
Mod.: francia ide vagy oda, minden elektronikája Bosch. Sztereotípiákat szerintem enged el. 3F szabály vagy mi...
-
alázógyík
addikt
válasz
Drughi #189245 üzenetére
Élni él, de ezt a motort felejtsd el rögtön.
Se a 308-ban, se Miniben, se C4 és Picasso variánsaiban, se Bmwben nem szabad ránézni se.
Folyamatosan eszik az olajat, nyúlik a lánc, elállítódik a vezérlés, döglenek a szolenoid szelepek és a lambda szondák, plusz a 308-ban igen könnyen tönkremennek a klíma kompresszorok. Az ajtó határolók mindben szarok. A futóműben szeretnek a rugók törni.
Ennyi pénzért kapott Bravo, Astra, Megane, Ceed, i30 100x jobb vétel. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
Drughi #188558 üzenetére
Ha kulcsos autó, akkor lehet. De amikor egy emberre van bízva az autó azt nem biztos, hogy kitaposták. Üzletkötő ismerősöm szokott szólni amikor 2 évente kap új autót, hogy érdekel-e. Amit Ő használ azt megvenném. Ha van ilyen az nem lehet rossz. Igaz beleteker 250 ezret 2 év alatt, de pályázik vele 90%-ban.
-
FrankMonzano
őstag
válasz
Drughi #188543 üzenetére
Kellene rá költögetni. Szelepfedél körül folyik az olaj, egyszer cserélve lett,de nem oldotta kerékcsapágy zúg+recseg elől valami a futóműben. Gázadáskor csörög, 100-as benzinre enyhül vagy megszűnik, erre nem jöttem még rá, hogy mitől lehet, mert ugye itt már nem lehet állítani az előgyújtást, mint a régebbieknél. Hidrotőke szól hidegen, legalábbis a hang alapján.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Drughi #188105 üzenetére
H Astra ennyiért? Jó vicc.
Amúgy eléggé hülye árak vannak, nem feltétlen van túlárazva.
Én ismerősnek keresek 2 hónapja eleinte max 600 de most 700 körüli kerettel kisautót aminél a klíma az egyetlen elvárás és 20 éves autó ha van, de nagyrészt klíma nem megy vagy nagyon rossz állapotban.
Ha ezt veszem alapul az 1M nem sok érte (ha valóságban is jó állapotban van).
-
válasz
Drughi #187756 üzenetére
Nekem első autónak Calibra volt az az ultimate boyracer.
Az is kijön ennyiből, és telibe lehet szárnyazni meg ragasztani meg tököm tudja mi a menő. Megbízható, olcsón fenntartható, a 8 szelepes motort is lehet padlózni bátran. Haverom mai napig hajtja kicsit hengerfejesen mert eszi a vizet a sok hideg padlózás miatt. Padkázni, körbetörni, menőzni stb jó.
-
kisza25
félisten
válasz
Drughi #187406 üzenetére
meg is válaszoltad a kérdést, ennyi idős autót akkor már inkább vennék egy golf4-et, vagy egy leont, 2008 válság miatt elég sok platform váltás elmaradt, még elkészülteket is kukáztak.
A vw megtehette, hogy vált, meg is tette 2009-ben, polo, ibiza, fabia, a1 új platformra került, szinte mindenki más meg gyártotta tovább az addigi régit költséghatékonyság miatt, vagy párhuzamosan gyártották a régit és az újat (opel astra, skoda octavia) -
válasz
Drughi #187406 üzenetére
Eredetileg azt hiszem 2004-ben kezdték gyártani, csak ugye jött még a Classic sorozat is, így ezért találni belőle fiatalabbakat is. Nekünk anno volt flottában, dízelekkel nem volt nagy gond, de az emberek nem szerették, mert kb. 0 pakoló rekesz van, értsd: a telefont se tudod letenni sehova. Az autó egyébként nehéz, így a gyengébb motoros benzinesek kissé szenvedősek, nem és eszegetnek is, olajból kevesebbet, benzinből többet. A beltere egyébként strapabíró, keményebbre vannak tömve az ülések, a váltónak van súlya, ezt sokan nem szeretik. Rohadni nem rohad, azt hiszem a toronycsapágynál tudott elrohadni egyedül, de ezt javították visszahívás során.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Drughi #185620 üzenetére
Azonos évjáratot hasonlíts, ne 2 évvel fiatalabbat.
A dizel kmek hahun jellemzően vicc kategóriában vannak. Nem vettek, vesznek dízelt évi 30.000km alatt. De inkább több. Ellenben nem ritkák a évi 10-15kkmet futó benzinesek. De amikor második kocsi még akár kevesebb is lehet. Na és nem mindegy, hogy 9év alatt futott 300.000km+t vagy 9év alatt 90.000kmet... persze ez is csak egy szempont.
Meg ha a régi euro5 elötti dizeleket kitiltják pl BPről na az össze fogja verni a régiek árát. NE adj isten ha rendőrség szűrné öket...
-
rbalint88
addikt
válasz
Drughi #185620 üzenetére
Mivel a dizeleket elkezdtek erosen tamadni az utobbi 2-3 evben, behajtasi korlatozasokkal, stb es mivel a dizeleket legtobbszor cegek veszik ujonnan, ezert el vannak koltsegelve, kevesbe faj olcson adni oket, mint a maganszemelynek a (ironia alert) feltve orzott, megvigyazott autojat
-
Mauzes
addikt
válasz
Drughi #185620 üzenetére
Környezetvédelmi szempontból azt mondom, ne vegyen senki dízelt, de egyszer eljön az a pont, amikor az árkülönbség (és a jobb fogyasztás) már eléri azt a szintet, ami behozhatja a későbbi (esetleges) magasabb fenntartási költséget. Ez úgy is csak utólag derül ki, a benzinesekkel is van ám gond.
-
Drughi
addikt
válasz
Drughi #185585 üzenetére
Kezdem magamat beleásni a témába és ami feltűnt egy keresés után, hogy a dízel gépek sokkal olcsóbbak.
Eddig nem gondolkodtam ebben, mert sem a felhasználási szokásaim se az autós előéletem nem volt dízel párti. De ezek az ár különbségek most nagyon feltűntek.
Miért olcsóbb egy 2013-as 1.6os crdi mint mondjuk egy 2011-es 1.6os benzines?
Ez nem egy kiragadt példa, sokkal több olcsóbb dízelt látok épp a hahu-n. -
dj79
senior tag
válasz
Drughi #185592 üzenetére
2013-tól szíjasok, golf7-től, onnantól "csak" koxosodnak, de az nem annyira rumli.
Előtte csak láncos megoldás volt.Ennyiért szerintem tényleg a megane lenne az ideális, ráadásul elég kiforrottnak mondják.
(volt m1, m2 is, ár-érték arányban illetve használati értékükben jóval többet adtak a "hahukedvenc" márkáknál). -
Mauzes
addikt
-
Gaben92
őstag
-
dj79
senior tag
válasz
Drughi #182066 üzenetére
Mindig az kerül többe, amelyiknek nem jó gazdája volt
Városi használatra szinte biztos, hogy az 1.6 szívó a legkevésbé problémás, leszámítva a vezérlésmódosító cuccot.
Szerintem érdemes lenne kipróbálni azt az egyhatos szívót, tényleg ilyen határeset kategória az autó súlyából adódóan.V.Stryker: az ismert előélet és a motor miatt én simán rámennék ennyiért.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Drughi #182060 üzenetére
Nem tudom, mennyire egyedi az eset, vagy sem, de unokatesóm 8 hónapos (!) J Astrája pár napja ezt csinálta, immáron másodjára. Egyelőre még nem derült ki, mi okozza.
Mindenesetre nekem elment tőle a kedvem (már ha volt is egyáltalán valamennyi), mert az nem olyan vicces, ha a sötét országúton haladva egyszer csak elmegy a világítás és leáll a motor... Ami a videón van, az már csak az "utórengés".
-
-
válasz
Drughi #180794 üzenetére
bocs hogy bezavarok a nyomozásba Sherlock, de az autókereskedők 99% ban kivonják forgalomból amit hirdetnek, hiszen miért is fizetne cégautó adót és biztosítást rá
a 3 tulajdonos pedig jó eséllyel azért van, mert lízinges volt (első tulaj a bank, ezután lejárt a lízing megvette a használója (2) olcsón és eladta a kereskedőnek (3))aztán persze lehet hogy nem ez van és valami nagy összeesküvés van a háttérben, de 4 éves 100 k körül futott autóknál ez szokott lenni
ettől még persze meg kell nézni, de nehogy már ez legyen a gyanús
az információ beszerzés is fontos, de az értelmezés is -
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest