Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gzbotii
nagyúr
válasz
rbalint88 #221620 üzenetére
Hétvégén még nézegettem a kínálatot, pár tesztet - elég jó áron is vannak az e-Golfok, meg tényleg relatív olcsó is hozzá ami a belsőégésű társaival megegyezik.
Akkumulátorra van valamilyen garanciaz a VW-nél? Követsz valamilyen csoportot, klubbot - esetleg mennyire jellemző akuprobléma ennél a modellnél - ha egyáltalán?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
rbalint88 #221617 üzenetére
Köszi a saját tapasztalatokat - akkor nálatok is hasonló volt a felállás.
Legközelebbi nagyvárosok/repterek 90-210km vannak (Brassó, Vásárhely, Kolozsvár), praktikusan az oda eljutás miatt lenne jó egy olyan elektromos, ami esetleg egy töltéssel odáig eljut + csomagok is beférnek. De igen, az év többi 355 napján kisvárosi rohangálás, 15-60km-es távok lennének. Arra az évi egy-két útra meg a Priussal is el lehet gurulni.
e-Golf ellen nekem egyedül az szól, hogy szokványos a formaterv, nincs benne semmi kreténség mint egy i3-ban 🤪
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Sunnam #221615 üzenetére
Igen, azokat is néztem meg belőle a GTE-t (bár nem tudom, VAG-éknak mennyire megy a hibrid technológia tartósan).
Az a baj az e-Golffal ahogy levettem, hogy relatív kicsi a hatótáv, lassan tölt és még a csomagtér is csökkent. Na meg nem is látszik rajta, hogy ez nem dízel. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Bár még csak tervek, ősszel vagy jövőre esedékes, akkora remélhetőleg kerül napeleme is a házra - van normális villanyautó 7.8-8 millió körül? Régi Zoe, Leaf kerül ennyiért bőven, de azokkal van is kompromisszum meg nem is tetszenek, inkább nem. e-Up tetszik is, vezettem, jó áron is van, de kicsi, babakocsi sem fér be.
i3 is van 7 körül, csak ha azt az ember kicsit megcsukja, gyakorlatilag GTK. Első generációs Model S nagyon bejön, de abból kínálat legalja van csak ennyiért. Hyundai Ioniq kicsit állatorvosi ló - bátor kijelentés egy Prius tulajtól, tudom.Hatótáv: ha tud normális töltést akkor 250km bőven elég, amúgy is főleg rövid távokat megyünk.
Valakinek egyéb ötlet?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
gzbotii #219966 üzenetére
Most jelenleg ott tart a válogatás apósomékni, hogy a következő autók közül kell választani. A szín és a földrajzi lokáció lelimitálja a dolgokat kicsit (igen, tudom). Egy 2016-os 1.6 Dustert az orrúnk elől vittek el. A többi autó vagy nem tetszik nekik, vagy meg ennél is rosszabb motorral szerelték őket (korai 1.4 TSI, etc). 2017-18as évjáratokból lett inkább az évtized eleje, ha már költeni is kell ezekre majd…
Szóval, ezekből néznénk meg kettőt szombaton, le van már beszélve:Skoda Fabia kombi 1.2 HTP, 2011
VW Touran 1.2 TSI, 2012 (tippre ez még láncos)
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe, 2014 -
gzbotii
nagyúr
válasz
Bondix #219988 üzenetére
2009-es autók kötött talán még lehet a nem túl jónak tartott 1.2-ből - főleg, hogy mindenki a 2009 február utáni kiadású autóját kerekíti 2010-esre, vagy a forgalombahelyezés dátumát veszi, ami hónapokkal későbbi lehet a gyártásétól.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Tothgera30 #219980 üzenetére
A szívó 1.2 és 1.4 D Corsa sem ajánlott?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #219975 üzenetére
Jelen helyzetben egy 2017-es B-Maxról van szó, gyártás végi.
Tegnap megnézték apósomék és eléggé tetszett nekik. Másik kiszemelt egy 2013-as Focus volt, az még a visszahívás előtti, arról elbeszéltek őket mindenképp. -
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #219972 üzenetére
Facelift utáni 1.0 EcoBoost sem sokkal jobb?
den89: meg van elégedve vele teljes mértékben?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #219970 üzenetére
1.2 PureTech C-Elysée?
Másik nagy gond, hogy 50km körzetben szeretnék letudni a vásárlást, hogy ne kelljen sokat autózni érte. Én az ősszel 200km+ mentem egy Priusért, na de nekik ennyit nem ér.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #219967 üzenetére
2012 október előtti, még láncos TSI-ből a 1.2 vállalható lehet?
Mondjuk, eddig szinte kizárólag 1.4 jött szembe.Kaptunk a városban kereskedőnél egy piros Golf 6-ot, 1.4 szívóval, de szín miatt kiesik...
Illetve még sima szívó 1.4/1.6 Golf Plust ajánlgatok nekik, de azok meg öregek.
A végén egy 1.2 D Corsa lesz a befutó -
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #219967 üzenetére
Igen, közben keresgéltem, és én is arra jutottam, hogy inkább az sem kellene nekik
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Apósomék autót szeretnének vásárolni. Az egyik kiszemelt típus a Sandero Stepway - magasabb üléspozíció és crossoveres mivolta miatt vonzó számukra, így 60 felett. Mivel főleg rövid távokat mennek, benzines jöhet szóba csak.
0.9 TCe mennyire ajánlható, megbízható motor?
Eddig főleg korai (2011-14) 1.0 EcoBoost illetve frissítés előtti TSI-vel szerelt autókat néztek ki, amiről sikerült azért lebeszélni őket.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Volvóból - 2010 utáni, árban 3 millióig mi az ami ajánlott modell, évjárat? Van értékelhető benzinmotor (12 mp alatti 0-100, átlagban 8L alatti fogyasztás) vagy csak az 1.6 dízel?
Ismerős keres autót jeligére
-
gzbotii
nagyúr
válasz
vzsryl #194577 üzenetére
Nekem volt 2014-2016 között egy ötajtós '94-es 1.4 90Le B Corsa. Elég patika állapotban volt, belseje is (igaz, hogy az előző tulaj már lakatoltatta).
Feszes futóműnek köszönhetően nagyon jól lehetett kanyargós utakon csapatni vele. Eladtam mert elég sok helyen kezdett kijönni a rozsda, és a Golf mellett nem akartam ezzel is foglalkozni. Aztán rá fél évre, már bántam, akkor lett volna keret rá, hogy megtartsam második autónak.
Mai napig rákívánok, ha látok egy szép példányt. De eléggé kihaltak azért.😶 -
gzbotii
nagyúr
válasz
focvis #194529 üzenetére
Nálunk mindenkinek van saját autója, intézi, amit és ahogy akar (karbantartás, tankolás, etc). Következő autómat én választom ki, már van pár jelölt, neki mindegy, mert az nekem fontos. Cserébe nem szólok bele, hogy milyen konyhabútort terveztetett magának, mert az meg az ő terepe. Se abba, hogy milyen függöny legyen a nappaliban.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #194506 üzenetére
Recepció, futár.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
BigBlackDog #193673 üzenetére
Fűthető szélvédőnél a fűtőszálak a probléma?
Haverom Passatjába is fűthető az első szélvédő, egy fél éve jártunk már együtt melóba, amikor feltűnt, hogy az a szélvédő is fűtött.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Zsombe #193611 üzenetére
Én azt is várom egy hibridtől, hogy hátha kicsit lenyugszom tőle. Nem egy sportkocsival járok, de amikor előttem szerencsétlenkedik egy mazsola (jellemzően C Corsával), akkor néha elrugom neki az 1.9 TDI-vel, ott is ahol nem kéne
Országúton sem épp alszom. Változni kéne, na de hát túl sok a bóbita az úton. -
gzbotii
nagyúr
válasz
BigBlackDog #193591 üzenetére
Szálszakadás.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
hEngi #193513 üzenetére
Ha a forma teljesen nem riaszt el, és fontos az automata, akkor 3 millióért már van Prius 3.
2-est meg simán kapsz ennyiért, és még a kötelező körök is beleférnek az összegbe (átírás, olajcsere, etc, etc).
Következő autónál nálam fontos szempont lenne az automata, és minden út a Toyota féle eCVT-hez vezet. -
gzbotii
nagyúr
válasz
szabonagyur #193403 üzenetére
55km-re járok munkába (már amikor, 2020 jelentős része HO volt). 45-55 perc az átlagom, országúton, falvakon át. Igaz, haladósan és BP-re.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szabonagyur #193400 üzenetére
...vagy 45 perc
-
gzbotii
nagyúr
A Skoda alatt ugyan az a rendszer van mint Passat B5 Alltrack, nem?
Igazából a 4x4 arra kell, ha lehull a hegyekben egy óra alatt 30-40cm hó, és haza kell jutni. Szülővárosomat három irányból is csak nagyobb hegyeken keresztül lehet megközelíteni, ahol láttam már érdekes dolgokat (hegy egyik oldalán zöld fű, a másikon enyhe havazás, fent meg akkora és olyan intenzitású havazás, hogy alig tudtam átvergődni, rengeteg autó elakadt, sáncba csúszott). Összkerékhajtás nem old meg mindent, de jobbak az esélyek. -
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #193361 üzenetére
Köszi, már akartalak pingelni updateért, mert felcsigáztál
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #193286 üzenetére
Emelt kombi alatt mire gondolsz, egész pontosan?
Tiguanból ennyiért az kínálat alja van.
BMW nem kéne, főleg nem régi X széria. Van nekem anélkül is elég bajom
PSA 2.2 dízel élhető, strapás motor?
Rav4 alapvetően elég kevés van 2.0-val, inkább a 2.2 az elterjedtebb, ahogy nézem.
Qru: tényleg, a Hondákat kihagytam. -
gzbotii
nagyúr
Egyelőre nagyon elméleti kérdés: 2.5 millióig, SUV, 4x4 kell - mit lenne érdemes megnézni?
Bónusz, ha bírja a rossz utakat (pl BP) és pályán se lesz rosszul, ha tempomattal kell menni 600km-et 140-el. Fogyasztás 10 liter alatt rendben van
Ami nekem eszembe jutott az Qashqai, Duster, ASX, Vitara, Sorrento. Ennél többért Sportage, ix35.
Amiből tudtommal nincs normális motor az a Rav4 (2.2) és Outlander (VAG féle 2.0 PD TDI), így kizártam. Régi SantaFe és Tucson meg ronda de rendesen. -
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #193277 üzenetére
Azért ez mekkora:
"Ezt a terméket azért készítettük, mert felmerült az igény rá."
Maga az ötlet nem rossz, sok másik gyártó is forgalmaz hasonlókat.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Richard! #193247 üzenetére
Szuper. Esetleg tudsz róla, szokott ezzel az extrával gond lenni (szakadás, etc miatt)?
P... leszek, de nekem is jól jönne, amikor hidegben (-10 alatt) kell menni 10-20km a dízellel, és még mindig nincs meleg. A menyasszonyom, meg amióta tud ilyen extráról, más szóba se jöhet nála -
gzbotii
nagyúr
válasz
[CS]Blade2 #191766 üzenetére
Mondjuk azt megnézném, hogy, hogy menne rá a egy Focus I, Hyundai Elantrára 11.000.000Ft ha még 15-16 évet akarja használni az ember, és a teljes üzembiztonság és használhatóság a cél, nem OT-t épít.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
SpaceKombajn #191254 üzenetére
+Ampera aksik bele, hogy legyen nagyobb a villanyos hatótáv
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Luck Dragon #191217 üzenetére
Aha. Román sajtóban mindenhol november végét említik.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Luck Dragon #191212 üzenetére
Mert?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
molnarpeter #191070 üzenetére
Csak ha történik vele valami kocc, akkor gyakorlatilag GTK.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szabonagyur #191028 üzenetére
Nekem az is, meg a piros is tetszik belőle
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Coccolino_O #191000 üzenetére
Kettőtömegű, DPF és a turbó sem szereti a rövid utakat, ebben egyik sincs.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Somatom #190807 üzenetére
Az biztos, hogy az évszázad találmányai között kellene számontartani. Csak azért az elég sok modellben nem is lehet kérni.
NagyFeketeKutya: fűtött garázsnak azért sok hátránya is van - folyton ráolvad a sós keverék, amivel az utat szórják. Nálam tényleg ezért nem lesz fűtött a garázs.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
diegho #190773 üzenetére
Ha van tartalék arra, hogy 3-4-6 hónapig fizesd a hitelt, akkor is, ha gond van...akkor miért ne.
Mondjuk, én inkább a nagyobb havi törlesztőt választanám a rövidebb futamidő miatt.Ja, és Renaultnak szokott lenni akció, elég kedvező hitelfeltételekkel, érdemes rákérdezni.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
tboldi #190630 üzenetére
Túlárazott Jazzek között? HaHun 1.2-1.5 között megy a többség, ami 1 millió alatt van, az képek alapján olyan is. Automatából megy az egyik legolcsóbb.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #190619 üzenetére
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Stylewars_kp #190588 üzenetére
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #190287 üzenetére
JEW rendszámú G Astra hatchbacket többet is láttam a XIII-ban.
-
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Doki16 #189385 üzenetére
Priusra nekem azt írták, hogy egy átlagos autószerelő fékbetétet sem tud rajta cserélni, ezért kérdeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest