Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szpeti40 #209543 üzenetére
Az baráti a mostaniak között. 1.3 esetében talán a nyelestengely lehet - morgó hang a váltó felől -, ami előjön, mint csontváz, de más nem nagyon van ennél a típusnál. Szokták még mondani az ABS kockát, de az azért megy tönkre, mert nem cserélnek fékolajat az autóban sok-sok évig.
-
válasz
macilaci78 #209515 üzenetére
Igazából a nyúlványoknál is az van, hogy egy részét még mindig csavarral oldhatod, ha nagyot kap vagy oldalról ütik meg, akkor lehet, hogy ott vágni kell valamit, de még az se a világvége. A gond ott van, amikor nekiállnak hajlítgatni, meg hegesztgetni dolgokat, amiket nagyon nem kéne.
A betalálást ne is mond, asszony pöpec Aurisán 1,5 hónap alatt már a 2. horpadás van függőlegesen, az egyiknél olyan erővel b*szták neki az óvodánál az ajtót, hogy a díszléc se fogta meg.
-
válasz
Tothgera30 #209503 üzenetére
Nem, az átlag magyar vásárló ezt akarja.
10-20 évesen is patika lakkozás, elemsérülés, elem javítás, netán csere szóba sem jöhet, futásra 200k alatt legyen, mert különben agyonhajszolt melós autó - igaz, hogy ő napi ingával évi 20k-t belevág, ami 20 év alatt 400k, de sebaj -.
Én akkor kezdtem el elengedni ezeket a dolgokat, amikor elkezdtem többet járni a lakatosunkhoz. Egyik ilyen kedvencem a balesetes autókról: fauvé, mekis parkolóból tolattak neki az orrának miközben csorgott, de eldurrant minden légzsák az autóban. És gyakorlatilag csak annyi történt, hogy nagyon szerencsétlen szögben érte el a másik autó, de idehaza már menne a kombinálás, hogy biztos TK volt a gépsárkány...
-
válasz
aero. #209502 üzenetére
Azért, mert szerintem akkor lenne teljesen korrekt, ha ugyanúgy járna el, mintha a telepen nézném az autót, nem pedig biankó szerződéssel veszem olyantól, akit sose láttam. Én is nézem a videóit, normális az ember, értem, hogy miért biankózik, de na, azért ezt ne állítsuk már be, mint egy normális dolgot. Egyébként ők sem néznek élő diagnosztikát, ha jól tudom, de a fizikai dolgok alapján elég jól szűrnek, az viszont tény.
-
válasz
aero. #209500 üzenetére
Ad, a saját részre behozott autókra, amiket aztán a telephelyen nézelődve veszel meg. Különbség nyilván van egy klasszikus kavicsos, benzinkutas nepper között - őt legalább eléred, ha van valami. Persze valószínűleg ha benéz valamit, akkor próbál segíteni, de a biankó szerződéssel vásárolt autók esetében jogilag teljesen védve van minden olyantól, ami neki nagyon fájna.
-
Nekem 2 autóm van tőle, az egyik még megvan és egyiket se bántam meg. Alapvetően szép autókat válogat, de azt halkan mondom, hogy egyébként "nem ért az autókhoz", nem dug rá semmilyen diagnosztikai eszközt, egyszerűen annyi, hogy a felsőbb sávból válogat, azokból pedig könnyebb jobbakat kifogni. Az egyik autónknál pl nem mondta vagy nem tudta megmondani, hogy a tető fényezve volt - valószínűleg kavicsot kapott, mert csak a vastagság tér el és sehol nem tudtam kiugróan vastag értéket mérni, illetve a burkolat belül is sértetlen volt, nincs nyoma sehol semmilyen beavatkozásnak. Illetve például mondta, hogy megkímélt autó volt, mert amikor leállította a próbaút után, akkor az eco rating az maxos volt - ja csak az indulástól megállásig érvényes, tehát ő vezette úgy -. Plusz kint van pénz általában az autók karbantartására és kevesebb a csaló is. Nyilván ő is minél többet lát, annál avatottam lesz, nekem se az a szakmám, csak meló miatt láttam már néhány ezer autót, így tudom, hogy hogyan öregszik 1-1 típus mondjuk 150k km-ig, meg hogyan néz ki egy javított autó - nem is félek tőlük annyira, mint itthon szokás.
-
-
válasz
mézespálinka #209490 üzenetére
-
válasz
D1Rect #209476 üzenetére
Még mindig a sablon válaszlevelet használja - amiben bullshitel, hogy mint nepper nem lát bele az autóba, kvázi próbálja lemosni magáról, hogy bármilyen felelősség terhelné őt a választás után? Nekem kicsit olyan meh érzésem volt tőle, meg árban is elég szépet kért, így végül nem őt választottam.
-
Én amikor az RS twingokat néztem volt egy Gordini, 4 évesen jött haza 30k km alatti futással. akkor pördültek vele egyet, így pár elem sérült volt - nem nagy kaland, csak a tulaj letagadta, pedig a matricák se kerültek vissza pl. a csomagtartóra -. A gond ott volt, hogy a Renault 1 garanciális bejegyzést látott rá, 3 hónapos korában, akkor több, mint 12.000 Km volt már benne. Nem vettem meg, viszont a mai napig látom az autót, hébe-hóba itt Bp környékén.
-
válasz
Vismajor01 #209465 üzenetére
Na, le is írtad, hogy lesz egy német dízel pályacirkálóban 5 évesen 60-100k km. Max óra szerint.
-
válasz
macilaci78 #209455 üzenetére
Változott valamit az ülések elhelyezése? Anno, amikor megjelent, akkor a Vitara S-sel toltam pár hónapot és kényelmesen elfértem a majd 2 méteres magasságommal.
-
válasz
tibbike01 #209445 üzenetére
Ez már nagyon nincs így, annak kell örülni, ha árgaranciát adnak és 1-2 év múlva az átvett autókra nem kell ráfizetned. Beragadt autó nincs, a készleten lévőket felszívja a piac.
A flottásoknak is minimális az árrésük, hiába vesznek éves szinten egy adott márkánál többszáz autót.
-
válasz
szabonagyur #209352 üzenetére
Jaja.
-
válasz
szabonagyur #209348 üzenetére
Vagy hosszú a körme a használónak és szeret lendületből rámarkolni. Sajnos kb. minden autót meg lehet így "gyalázni". Viszont igen, Suzikat vékonyan fújják általában, Skodánál meg a lakk szerek könnyen pattogni.
-
válasz
BigBlackDog #209345 üzenetére
Nem is olyan rég még SSS-ből kaptál olyan 1.8-ért, ami megszólalt, most meg a nem is olyan top sima vasalók mennek annyiért. Sejthető volt, már nálunk is flotta szinten az van, hogy a ~3 éves autók annyiért mennek el, mint amennyiért vettük őket használtan.
-
válasz
szpeti40 #209323 üzenetére
WTF. Basszus milyen árak vannak és amellett mekkora romokat árulnak.
Apró megjegyzés:
Szürke: hátulja sérült volt, elég rondán fújták azt a lököst és a bal felét nem igazán sikerült jól visszatenni.Másik fekete: én mindenképpen alánéznék, szerintem alul sem lesz makulátlan sajnos az autó. Olyan szinten rozsdás minden csavar mindenhol, hogy az már gyanús, plusz első lökös sem gyári felhelyezés már.
-
válasz
Dare2Live #209032 üzenetére
Ha a hibrid-dízelre gondolsz, akkor azért nem, mert:
- jelenleg azt hiszem rev4-nél jár feszítő verziója és még mindig nem oldja meg a gondot, tehát amit beszerelnek a meghibásodás után, az idő valószínűleg újra rossz lesz.
- a szoftveres frissítés - kvázi nyomaték csökkentés - nem oldja meg a dolgot- egyébként sincs elég alkatrész, így nem hívják vissza őket tömegesen, csak ami nyűglődik, szétesik.Mondom ezt úgy, hogy mivel az elmúlt években nem volt gondunk a Kiaval, a flotta egy része most azokból áll. Az érintett dízel-hibrid változat 100-as nagyságrendben van jelen és stabilan 60 százalék feletti meghibásodása van, 10k-30k alatti km futással. Ha időben elkapják, leállítják, akkor csak vezérlés javítás, ha nem akkor motorcsere megy. Tömegesen.
-
válasz
molnarpeter #189140 üzenetére
Igen.
-
válasz
pomorski #189142 üzenetére
Az új autóval együtt lehet szétnéznék a helyi szerelők között is. Már a francia autós dolog is nettó általánosítás, a Renaultok rendszerint mentesek a PSA féle can bus elektronikai betegségektől. A koreaiak autóival már nagyon régóta nincsen semmi gond - Korea az új Japán vagy mi -, csak régebben (15? év) még volt némi gondjuk a designnal. Ahogy írta gzbotii is, a nagy átlag 6.2 körül van az első yarisnál, az szerintem egy hagyományos benzines autótól nem rossz érték. Ahogy írták, Panda, Yaris, Corsa, Ignis, de én még bedobnám a körbe a twingot is (2004 utániakat).
-
válasz
gzbotii #189102 üzenetére
1.6 TDi: kb. 20 ilyen egyforma Golf kombink van, mind a 20 darab nulla km-es kora óta eszi az olajat, kell a literes flakon a csomiba, két olajcsere között. 150-180k körül kezdenek hullani a porlasztók, autónként változó, hogy mennyi. Mi nem javasoljuk ismerőseinknek, hogy ezekből vásároljanak saját használatra.
-
válasz
olajbogyo #189080 üzenetére
Nem km-t veszünk, hanem állapotot > nepperek ezt úgy értelmezték, hogy ők beállítják a km-t az állapothoz, sajnos. Kavicsos nepper, az kavicsos nepper marad, diploma nem kell hozzá, madár pedig mindig jön. Az idehaza a hirdetett autók szerintem jó 95-98%-a nem őszinte valamilyen okból, ezt bele kell kalkulálni sajnos. Aki nem ért hozzá vagy nincs szeme hozzá, az egyedül ne vegyen használt autót, nem szabad.
-
válasz
alázógyík #188604 üzenetére
3x annyit futott, mint a linkelt Jazz, plusz ez elől és hátul is sérült volt. Remek ajánlás...
Jazz körül valóban nagyobb a hype, mint egy random francia/német körül, ez az árakon is látszik, ugyanakkor műszakilag rendben vannak, sok gond nincs velük és öregedve is szépen tartják az árukat.
-
Lancia azért állt bele a földbe, mert el kellett engedniük a kézzel készített autókat és át kellett állni a sorozatgyártásra, ráadásul kötött, a konszern által adott technológiával. Teljesen más koncepció alapján készültek az autóik akkor, amikor még nem vegetálva próbálták elkerülni a halált. Egyébként már rég halott volt a márka, csak nem akarták levenni a lélegeztetőgépről.
Fiatnál (ahogy például a Peugeotnál sem) nem a személyautók hozzák a pénzt, hanem a haszongépjárművek. Abból pedig nem állnak rosszuk, pl: mi is előbb veszünk a flottába Ducatokat és Fiorinokat, mint mondjuk Jumpert/Transitot vagy couriert, mert kevesebb a gond velük és egész jó áruk van.
-
válasz
q13579 #188217 üzenetére
Octavia nem rossz választás, egész vállalható anyaghasználattal, nagy térrel. Audiban szvsz A6 és fölött igazán prémium a beltér, a kicsi audik még nem akkora durranások. És peterkeTnek igaza van, dízelnél millió és egy dolog lehet, ami ennyibe fáj javítani, az állapot a fontosabb.
-
válasz
parandroid #188178 üzenetére
Egyébként néha meg nem mondanád egy emberről, hogy milyen igénytelen az autójára. Volt olyan férfi, aki teljesen korrekt, ápolt, jó humorú, ügyvezető volt egy cégnél, a BMWje mégis úgy nézett ki belül, hogy a szervizvezető elvitte a saját költségükön kárpit tisztításra, mert nem bírta nézni, hogy milyen ronda a vaj színű bőr kárpit. Csajból is volt hasonló, fiatal is, idősebb is, ránézésre patika nő, de mellé nem ültem volna be fólia nélkül.
-
válasz
parandroid #188176 üzenetére
Én nem nézem le őket, csak leírtam, hogy mi néhány ezer autó átlaga, amit láttam.
-
válasz
parandroid #188142 üzenetére
Nálunk a céges flotta alapján állíthatom, hogy a hölgyek sokkal rosszabbak, ha az átlagot nézzük és nem feltétlenül a vezetési képesség miatt. A nők olyan szinten be tudják lakni az autókat, hogy arra egy férfi nem képes. Kezdjük az állandó kézkrémezéssel, ami megöli a kormányon és a váltón a bőrt, ha olyan a cucc, akkor még a műszerfal gumis bevonatát is, aztán ott van a hajgumik sora a váltón, benne egy halom hajszállal, az egyéb dobozok, cuccok, kacatok, bizbaszok, cipők stb. az autó különböző részeire elszórva. Aztán a szemét kérdés, ha zacskóba gyűjti, akkor azt nem üríti ki. Találtam/láttam már női tangát is kallódni autóban, férfi alsógatyát még nem. Vannak kivételek, de furcsa mód a nők többsége nem tudja/akarja az autót tisztán/rendben tartani, legalábbis a mi flottánkban.
-
válasz
Doki16 #188098 üzenetére
Attól is függ, hogy mekkora a kolléga. Ha nagyobb méretű, akkor lehet marad a gombóc Auris, 2010-12 közöttiek, bár ott a csomagtér lesz a necces. Vízpumpa pedig ugye ~100k körüli összeg, bár az is igaz, hogy egy dízel/automata bármilyen javítási költségéhez képest töredék összeg.
Egyébként egyetértek, napi ingázáshoz vagy villany vagy egy HSD kell a népnek.
-
válasz
szabonagyur #188029 üzenetére
Használták, problem?
-
Attól függ milyen autó, a sok tulaj nem csak és kizárólag azért lehet, mert rossz az autó. Pl: flottakezelőnél, ha kifut az autó, mire magánszemélyhez kerül, már átmegy pár emberen (Bank > flottakezelő > kereskedő > magánszemély), mégis valószínűleg ő lesz a második tényleges használója.
A twingo RSemnek én vagyok azt hiszem a 4. vagy 5. tulajdonosa itthon, volt, akinél csak 3 hetet volt az autó, abból 1,5 hetet kb. együtt töltöttünk, mert én gondolkoztam rajta, hogy kell-e nekem vagy sem.
Az egyik tulajnál ~1 évet volt, de az autó értékének a harmadát ráverte (vezérlés csere, futómű felújítás.) Az ilyen darabok szerintem csak azoknál maradnak meg hosszabb távon, akik tényleg elviselik ezt a fajta típusú autót, a többség már.
-
válasz
Pttypang #187953 üzenetére
Azt mondják, hogy kb. 70k-t bír ki átlagosan, utána felújítás szükséges, a korai turbós motorok a Renaultnál sem voltak valami fényesek. Pedig mindennapokban talán élhetőbb, ha nem bírod a kemény futóművet. Az RSnek a sima és a CUP változata is kőkemény, manapság már nagyon ritka az ennyire betonkemény futóművel szerelt autó, vagy talán nincs is. GT ugye nem kapott "body kit"-et, a teljes futóműve azonos a sima változattal (RSnél szélesebb, mások és erősebbek a merevítések, bekötési pontok, más a bölcső is stb.).
Mauzes: Nem olyan vészesek azok, jobban bírja az akkuja, mint a Leafeknek, mármint kevésbé degradálódik. Viszont hatótávban 100 fölé nem nagyon terveznék egy körben (főleg nem télen, mert klasszikus fűtése van). Minden elektromos autó ilyen minőségű, beltérben egyik sem 10 milliós kategória, mint amennyibe került újkorában.Még gen2 leaf sem az szerintem, az első, aminek kellemes a belső tere az az e-niro.
-
válasz
inf3rno #187927 üzenetére
Minden típusnál vannak dolgok, amik gyengébbek, minden típusnál lehetnek problémák, amik az elhanyagolt állapot miatt "típusbetegség"-nek szeretnek hívni (pl: vasaló swift ABS kocka). Én annyit tudok mondani, hogy ha kevés gondot akarnék, akkor tuti, hogy egy Suzuki felé mennék.
-
válasz
Pttypang #187925 üzenetére
Kettes twingot elfelejtem inkabb, az a 100 kilo nagyon sok melle a 75 lovas motornak.
100-nal raleptem otodikben es nem tortent semmi. Konkretan semmi.Ez kb. minden ilyen erős autónál így van, nem twingo specialitás. Kb. az összes kisautót kilőheted akkor a továbbiakban, mert az újabbak rendre nehezebbek a régi társaiknál. Vagy vissza 3 és úgy már mutat valamit.
Ez a fekete egyébként, amit korábban linkeltél?
-
válasz
inf3rno #187905 üzenetére
Korábban említett I20 vagy Kia megfelelője, a technika ugyanaz. Suzukik közül ami tetszik, azoknak nagy gondjuk nincs, még a turbósoknak sem (Vitara S is futott nálunk 100k feletti futásteljesítményt, kötelező dolgok voltak csak). Hondából ott van mindenki kedvence a Jazz, azokkal sincs annyira nagy gond, főleg a már említett prémiumokhoz képest. Toyotából a Yaris szintén jó lehet, bár mostanában elég komolyan tolják a tudatmódosítókat a designerek náluk.
-
válasz
macilaci78 #187876 üzenetére
A Ducatoban/Jumperben te nem fejeled le a felső irattartót? Én ~ 2 méter vagyok és mindig attól félek, hogy egy balesetnél kitöri a nyakamat ahogy előre borulok.
-
válasz
macilaci78 #187855 üzenetére
Alulról zártak ezek a rendszerek, nem sokat érne.
Sajnos a Nissan még az új Leafeknél sem csinált hűtést (léghűtést sem), ezért haszongépjárművekben nem az igazi ez a fajta megoldás, pl: melegben van, hogy az első villámozásnál is már belassul, ha épp olyan a csillagok állása.
-
válasz
Napfénysüti #187799 üzenetére
Az, tipikusan úgy néz ki, mint valami indiai házi hekkelés, ahol egy Roverből próbáltak egy BMWt faragni.
-
válasz
parandroid #187796 üzenetére
Mármint az E46/5 (compactról) van szó, ugye, nem az E46 coupéról?
-
válasz
Doki16 #187772 üzenetére
Én még mindig várom, hogy mi lesz majd elérhetőbb áron, hogy asszony Aurisát becseréljük egyre. Skoda citigoe iv anno is jó áron volt, amíg el nem fogyott a pár darabos készlet, de egy ZE twingonak is örülnék, ha végre hozná a Renault. Zoé 8 milláért még mindig kicsit erős ebben a méretben. Bár az is lehet, hogy előbb vált munkahelyet, mint, hogy autót cserélünk, ha már nem fut évi 20k-t az autóval, akkor nem feltétlenül akkora üzlet a dolog. Bár az tény, hogy remekül tervezhetőek a költségei.
-
válasz
Pttypang #187602 üzenetére
Ja, azt továbbra is megnézném a kevés fotó alapján, ár/értékben ígéretes, jó a felszereltsége és megvan a telefontartó tüsi, ami twingoknál kb. a szent Grál, mert olyan ritka.
peterkeT: +1, Euro 6-os motor szinte biztosan nem fog elmenni 20 évet probléma nélkül, főleg nem egy euro 6d.
Laybee: Ceed amúgy nem rossz autó, én azokra lőnék, bár korábban volt valami láncfeszítő bajuk állítólag, ami annyira nem volt egészséges. Cégnél többnyire dízelek futnak, azok gond nélkül üzemelnek.
-
válasz
gaborbol #187525 üzenetére
Ajtónál nem lehet, hogy kifeszítették? Pl: "lufival" bezárt kulcs miatt? Fél centi azért már nem olyan kevés. Alul rendben voltak az élek, hézagok?
Ha olyan a sávtartó, mint itthon, akkor kell neki rendesen a felfestett csíkozás, mert amint az elmarad, elég gyorsan elbizonytalanodik.
-
válasz
gaborbol #187428 üzenetére
Cellát itthon 8k /dbért cseréltek anno, munkadíj 0 Ft volt, mert kértem takarítást egyébként is, az egy húszas volt. Plusz ebbe beletartozott a cellák átrendezése (középről szélre, illetve feszültség kiegyenlítés, stb. De az akku az akku, aki pl. sokat nyomkodta az EV módot anno, az simán megölhette az egész pakkot, ami szép lassan megdöglik.
Mondjuk itthon azért elég nagy ipar épül ezek javítására, Teslát, amperát is javítanak, pedig egyiket se könnyű.Ez a hybrid egyik része nem termel érdekes, hibakódra emlékszel esetleg?
Kint a bontó legalább fizet érte valamit?
-
válasz
BurgBurg #187424 üzenetére
Pedig nem kell, nekem is volt anno modul cserélve - darabja talán 8k volt, egyet kellett cserelni, de biztonsági okokból inkább 3 lett belőle - utána még 2 évig hiba nélkül ment, utána eladtam. Néha akkupakk cserének hívják, de azt kb. csak a Toyota csinálja egyben.
-
válasz
Drughi #187406 üzenetére
Eredetileg azt hiszem 2004-ben kezdték gyártani, csak ugye jött még a Classic sorozat is, így ezért találni belőle fiatalabbakat is. Nekünk anno volt flottában, dízelekkel nem volt nagy gond, de az emberek nem szerették, mert kb. 0 pakoló rekesz van, értsd: a telefont se tudod letenni sehova. Az autó egyébként nehéz, így a gyengébb motoros benzinesek kissé szenvedősek, nem és eszegetnek is, olajból kevesebbet, benzinből többet. A beltere egyébként strapabíró, keményebbre vannak tömve az ülések, a váltónak van súlya, ezt sokan nem szeretik. Rohadni nem rohad, azt hiszem a toronycsapágynál tudott elrohadni egyedül, de ezt javították visszahívás során.
-
válasz
gaborbol #187393 üzenetére
Camryből akkor az már az XV70, viszont nem a HSD, hanem a sima benzines? A sima váltót nem ismerem a Camryben, de ha belegondolok, nem is venném meg, ha nem hybrid lenne. Az a fő érv egy Camry mellett, ha mellé állítasz egy hasonló kategóriás autót.
zoo8800: a régebbi gömböc aurisokból a sima kb, 1-1,5 millió, a hybrid meg 2,5-3+ millió. Elég combos felára van sajnos.
-
-
-
Persze, sőt...
A mai autókkal azért biztonságosabb a 150 feletti tempó, mint anno az átépített kettes golfokkal.
Csak azok ugye nem szalonból kigurult új autók voltak. Ezek többsége autópályán ment ennyit, az annyira nem is durva, bár az itthoni vezetési kultúra hiánya miatt szerintem GPS szerinti 180-190 már erősen balesetveszélyes.
-
válasz
rbalint88 #185973 üzenetére
Suzukiból felszereltségek nincsenek meg, ami volt/van Vitara az mind magas. Az első szériás S is a legmagasabb sima Vitarát jelentette + az 1.4T motort (meg a piros varrást), ahhoz járt a keyless funkció, a sima kulcs valóban nem szép, ha olyan, mint a vasaló 2.0 swift kulcsa.
Az, hogy nincs benne anyag az egy régi tévhit, a külső karosszéria elemek már nagyon régóta csak díszként vannak az autókon, nem energiaelnyelők (kivéve első-hátsó lökhárító). A lemezek nem vastagok, pont ezért viszonylag könnyű is, és élvezhető autó, de ettől függetlenül a Vitara anno 5*-ot kapott az NCAP teszten, az oldalvédelme pedig különösen jó volt.
Cégesből meg kb. bármi jó, amit nem az ember szervizeltet a saját zsebéből. Kivéve a Fiat Linea, az nem kéne, egy életre megutáltam azt a típust, azóta nem bírom a Fiat belső terét.
-
válasz
rbalint88 #185970 üzenetére
Vitara hányásbiztos ajtajai valóban kicsit méltatlanok, viszont az autó maga zseniális. Flottában volt pár, az egyik Vitara S-t én használtam huzamosabb ideig. Pöpec motor, jó váltó, jó áttételezés, ment mint a mérgezett egér úgy
160-ig. Futóműve feszes, de nem öl meg, jó kis autó. -
válasz
BigBlackDog #185964 üzenetére
Tudnak, talán 1-2 cég van, ahol kifejezetten kérte a tulajdonos, hogy ne áruljuk el.
Aki olyan, azt nem érdekli.
-
Qru: Újoncként anno a flottakezelőnél az első autók között volt egy superb, amit átadtam. Átadás után 20 perccel jelzett a GPS rendszer, hogy 190-es tempóval hasít a pályán...
Március havi toplistások nálunk:
Infinity Q70, 188 km/h, Sukoró, M7, E71,
Mondeo kombi, 187 km/h, Hódmezôvásárhely, 47
Ford Kuga, 175 km/h, Kápolnásnyék, M7, E71
Custom kombi (!), 168 km/h, Turda, A3 (Románia)
Mondeo, 166 km/h, Balatonfôkajár, M7, E71Van 1-2 bárányka, akik most kimaradtak, van pl: egy Mercis, az idióta, padlógáz, padlóféken megy, a tárcsák mindig lilára égve és rendszeresen eléri a Vmaxot, ahol lehet.
-
válasz
Ádám16 #185949 üzenetére
A jó oldala, hogy általában elvégzik az összes szervizt, amit kell azt kicseréltetik benne, nem használnak hibás, félig üzembiztos autókat, javarészt márkaszervizekben csináltatják a dolgokat (kivéve akiknek saját szervizük van). Azért mondom, hogy általában, mert tudok olyan flottakezelőről, akik pl kintről bérlik az autókat és kb. 100k vagy alatta visszaadják a kinti cégeknek. Papíron mindent megcsinálnak rajta, gyakorlatilag olajat töltenek utána és a hibákat "javítják". Boldog-boldogtalan meg hozza kintről a fiatal autót, nem is sok futással...
Bérlő függő egyébként, hogy mennyire pusztul az autó, tudnék olyat mutatni, amibe 30k után max hányni ülne be az ember, de olyat is, ami 150k után patika. És ez nem függ az autó értékétől, volt már olyan Bömbi sofőrünk, akinek az autóján a márkaszerviz saját költségén csinált kárpittisztítást, mert nem bírták nézni a vajszínű bőr állapotát.
-
válasz
molnarpeter #185933 üzenetére
Általában új autó értékesítésnél kompenzálnak vételár kedvezménnyel az adott márka központjai, csak bosszantó a tendencia. Ford 2.2-es motorjai sokkal jobbak voltak, mint a mostaniak.
-
válasz
kisza25 #185931 üzenetére
Kb. így van, nálunk 30k alatt ritkán mennek autók (általában a különlegesebb darabok, amiket utána saját használatra megvesznek és a cég állja az értékcsökkenést), haszongépjárműveknél van köztes olajcserénk, mert azok a 40-50k-s periódusok már túl vannak a vicc kategórián. Enélkül is egyfolytában hullanak a Jumperek, Transitok.
A tervezhető szervizek tervezhető költséget jelentenek, az a kisebbik gond, eleve úgy megy ki az árajánlat, hogy ezek benne vannak. A gond azzal van, amikor hullik az autó, pl: most a Transitoknál elreped az adblue tartály és nincs gyártás, nincs cseredarab. Áll heteket az autó, assistance buszt/áruszállítót kb. soha nem tud adni, ha tud, akkor is pár napra alapvetően. Na ez az igazi szívás, mert így ez az autó nem keres és helyette egy másikat is be kell fogni doglozni.
És jól tudod, az olajcsere is beleszámít, ezért is vannak így kitolva az intervallumok.
-
válasz
AMD Power #185895 üzenetére
Nekem fekete van, asszonynak gyöngyház fehér, átérzem, amit írtok.
kisza25: Bocs, de én se értem a dolgot. Nálunk pl: pont nem számít, hogy válság van vagy sem, nem az alapján választják a felszereltséget, az autókat az ügyfelek, plusz kb. 2021-ig még vannak tervezett gyártások, aláírt szerződések lerendelt autókra, amiken nem fognak már változtatni.
-
válasz
GeneraL_XTX #185767 üzenetére
Tehát akkor már magyar papíros? Vagy ő megvette, a kinti forgalmi papír van a nevén, de nem honosította?
-
válasz
GeneraL_XTX #185762 üzenetére
Ja, biankó szerződés, egyből a nevedre írja. Gyakorlatilag nagyon nehéz bármit is számon kérni a kereskedőn ilyen esetben. Az alja amúgy rendben van az autónak?
-
Csatlakozom az előttem szólókhoz, 1 gyerekkel bőven elég. Mi Twingoval toltuk, amikor még egy gyerkőc volt. És akkor még nem volt másik autó. A csomagtérből meg amennyi van, az tele lesz pakolva. Volt már, hogy 9 fős kisbusz asszony telepakolta úgy, hogy csak a 2 gyereket vittük... Én megtartanám inkább.
Dízelt meg évi 20k-ra ne. Tényleg ne.
-
válasz
molnarpeter #185595 üzenetére
Meg mert kevesebb gond van velük, mint egy Forddal vagy fauvével.
-
válasz
rbalint88 #185509 üzenetére
2013 utáni auris jóval kisebb elől, mint az elődje. Annyira, hogy én az asszony 2010es HSDjében kényelmesen ülök, a 2013 utáni példányokba meg beszorulok.
Citroghost: technika ugyanaz, Auris európai a modell, kevésbé fapad belül, szvsz sokkal jobb a futóműve, az ülései. Priusban pedig több az eyecandy, nagyobb a hátsó sorban a hely + a csomagtartóban. Igazából ízlés dolga ki mit választ, Priust talán jobban keresik, ezért is magasabb az ára.
-
válasz
forras2 #185434 üzenetére
Külföldi autó lehet jobb állapotú, kevesebb km van benne, jobban karban volt tartva, azért lesz drágább. Én pl: azért vettem kintről, mert ott fix volt a km, nem volt benne babrálás, a típushoz képest olyan felszereltsége volt, ami az itthoni példányok csak néhány százalékánál volt meg.
-
válasz
rbalint88 #185432 üzenetére
Rugó nem csak a km után törik P2ben, egyszerűen a kor miatt is. Csoportban néha felbukkannak olcsóbb példányok, nem gondolnám, hogy azokkal különösebb gond lehet, ha ismert az előélet. Én ültem Jenő #ODO500-asában, annyira nem volt vállalhatatlan belül. És ahogy hallottam tőle sokat nem költött rá, még váltóolajat sem cseréltek benne soha.
-
válasz
Zolás #185405 üzenetére
Kamionok csak 80-at mennek- a 60-as szűkítésnél
- vagy dugó van, így nem lesz gond.
Tesztkörre nem tudtok esetleg elmenni? Az autó fizikailag biztosan tudja a 120-as tempót, az más kérdés, hogy neked mennyire lesz az elég. Nyilván nem lesz a világ összes ereje a tiéd ezzel a motorral.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest