Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
lockdown90 #227325 üzenetére
-
-
-
-
válasz
molnarpeter #225096 üzenetére
Mintha ez is BXE lenne.
-
-
-
-
-
Megane 3 1.6 szívó motorral szerelt verzióból melyik a Best/buy? Érdemes fl modelleket keresni?
-
válasz
OPiiPO #222958 üzenetére
Anyagminőség, beltér, de ilyen apróságok mint kesztyűtartó világítás elhagyása, vagy csomagtérben oldalsó tároló műanyag zárának "elfelejtése". Tehát összességében a J után erősen éreztem a spórolást. De ettől még nem rossz autó, illetve súlyán is kellett faragni, tehát van ami felírható annak. Valahogy én is azon az állásponton vagyok hogy a 2000-es évek eleje volt a csúcs, onnan több esetben spórolás ment.
-
-
-
válasz
scott_free #222557 üzenetére
Lehet rámennék egy Duster/Vitara 1.6-ra. Nem vagyok oda a SUV-okért, de nyugdíjasként könnyebb ki-be szállni, rálát a forgalomra, parkolni egyszerűbb, és használtan 4-5m között kap korrekt állapotúakat is. Más esetben a Yany álltal említett Yaris is elég lehet. Keresztanyám nyugdíjas tanárnő, ő nagyon elégedett vele.
-
-
-
válasz
Micsurin #222252 üzenetére
Az a gond hogy abból is ami jó(-nak tűnik), az nem lesz meg annyiból. Inkább 1,3-1,5m.
-
-
-
-
-
válasz
molnarpeter #222044 üzenetére
90 lovas TDI lenne már elvitték volna.
-
-
-
válasz
rhunseeker #221613 üzenetére
Engedd el. Minden szempontból jobb az FL.
-
válasz
kisza25 #221567 üzenetére
Teljesen alaptalan ekkora szakadékot állítani. Eleve nem mindegy mekkora bódét/tömeget rángat, milyen a felhasználás módja, és szervízintervallum. A beépített alkatrészek minősége pedig hab a tortán. Köbcentire bevezetve hogy melyik mennyit megy el... hát pl: 16XER -> 18XER nagyjából ugyan az, mégsem lesz közöttük tartósságban különbség.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
molnarpeter #220002 üzenetére
Z14XEP-et ajánlom, kis pénzből fenntartható, minden kiforrott hozzá. Abban a lánc relatív sokáig bírja, gyári olajcsere periódus esetén 200k körül, de pl. szerelőm 9-10 ezrenként ledobta a folyadékot és 600k-nál cserélte le a gyári láncot. Családban kettő van, mindkettőn gyári, bár 126k és 138k körül jár. A14XER-t inkább nem, akkor már 16XER vagy (ha van) 18XER.
-
-
válasz
molnarpeter #219977 üzenetére
Mervia B 1.4 (A14XER) és Twinport rudazat? Ez nem okoskerekes?
-
-
-
-
-
válasz
molnarpeter #219159 üzenetére
-
-
-
-
-
válasz
zgospel #218411 üzenetére
Sajátos vásárlási metódusom hogy általában a kínálat tetejéről választok. Emiatt ilyen negatív tapasztalataim nincsenek. Pedig két 2008-as G Classic II-t extráztam fel, és szedtem le az ajtókárpitokat, majd tettem vissza, de egyik sem zörög. Három Astra van a családban, mindegyik patent, bár egyik sem a mezőny aljáról lett beszerezve.
#218410 kenguru99: Pedig szereti csipegetni az olajat. Ismerős újított már fel ilyen blokkot mert annyira ette (O2).
-
-
válasz
grizlisandor #218386 üzenetére
Csak a keretbe nem igazán fog beleférni egy 2. gen M32-es FL J Astra 1.4T (A14NEL/NET) J Astra, amit ajánlani is lehet. Bár vicces hogy sarkítva lényegében az egy Z14XEP más hengerfejjel és csigával. A hűtőkör csövei gyenge minőségűek, kiegyenlítőtartály és vákumcsövek is szeretnek repedni, bár nálunk 9 éves 1.6 szívónál még minden gyári.
-
-
válasz
szabonagyur #218237 üzenetére
Corsa D 1.4?
-
válasz
molnarpeter #218198 üzenetére
Ott is volt több változás, széria végi Z14XEP-ek kifejezetten jók, legalábbis az egyik "legproblémamentesebb" motor.
#218197 Kis Tigris: A leírt keretbe nem fog beleférni egy szép állapotú.
-
-
válasz
molnarpeter #218109 üzenetére
Eddig nézett példányok 5-9 évesek. Ezek között is biztosan ajánlott az 1.2TSI?
#218110 footy: A négy szonda engem is riaszt, viszont a karosszériaforma a szememnek eddig a legkellemesebb.
-
válasz
Bdanyy #218103 üzenetére
Pedig kifejezetten szimpatikus karaszaterikával bír az a motor. Bár persze kizárom, nem megyünk annyit hogy megérje.
#218104 molnarpeter: 1.2TSI-től nem biztosabb döntés egy "akármilyen" 1.4-1.6 szívó motor? Eddig 1.6 Ti-Vct és A16XER/B16XER tűnik biztosnak számomra, bár lehet csak egy téves sztereotípia.
-
-
Keresünk a családba kompakt hatchback vagy kombi szgk.-t. Ritkán lenne használva, azaz maximum évi 10 ezer km-re. Keret 3,5m körül. Kritérium az alacsony fenntartási költség (inkább szívó benzinmotor), kettő-három (185-190cm-es) ember transzportálása kényelmesen. Extrák közül klíma, tempomat, multikormány, kényelmes (akár AGR) ülés, ISOFIX szükséges, AT váltó és Xenon sem kizáró ok. Astra J Fl már ismert, Focus Mk3.5, Megane Mk3 lett kinézve. Női kizáró okok: Grafit szín előny, szürke és fekete kizárva.
-
válasz
szőröscica #218019 üzenetére
Olajfüggő. 5W30-ről talán 0W20-ra írták át a követelményt.
-
válasz
kovacsroli #218011 üzenetére
1.4T jó. 125/150le szerintem mindegy.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Astra H Fl. 2008-9 körüli Z14XEP-el. Minap pont ezt nézegettem. Munkatársam feleségének is ilyesmit szeretne napi 2x20-25km-re.
-
válasz
slett27 #213641 üzenetére
"15+ -os kocsik annyira le vannak pusztítva, hogy elképesztő. Tudjátok gurul, jön-megy teszi a dolgát.
Ez a legjobb, na meg a következő : füstmentes motor, koppanásmentes futómű. Ez a fake ! Milyen vonzó." - Ami jó az eléggé felértékelődött, ahogy nézem 1m alatt értelmes autót alig, vagy nem is kapni. Inkább 1,3-1,5m-től indul ami manapság úgymond költségmentes.
-
-
-
válasz
vzsryl #213380 üzenetére
Esélyes hogy a következő 6-os már túlzó lenne az európai szemnek. Dilemmáztunk a múltkori sörözés alkalmával egy pár barátommal, hogy ha lecserélném a 2008-as Astra G Classic II-met, akkor mire. Nem sok lehetőség van amire ugyan ezt a tartós és gazdaságos jelzőt rá tudnám akasztani. Ez a SUV/Crossover vonal kiakaszt, kombi vagy hatchback minden téren ésszerűbb ugyan olyan áron.
-
-
Ő írt róla, érdemes átolvasni a blogját.
#213316 mycso: Napi használósnak inkább olyan autó választása a reálisabb amiből minden sarkon van. Alkatrész beszerzése lényegesen olcsóbb/könnyebb. Ez a félúton találkozós móka igen érdekes. Hoztak már nekem is Yamaha Neos-t, mert már képről szép állapotú volt, és a srác épp arra járt így elhozta. Viszont én akadtam már bele olyan "vevőbe" hogy elvittem neki egy LED szettet, át is vette, és pár nap múlva hívott hogy tulajdonképpen mégsem tetszik, nem-e lehet visszacsinálni. Érdekesek az emberek.
-
válasz
rbalint88 #213313 üzenetére
Az a gond hogy ami Best/buy, annak a 98%-ra rámennek a nepperek. A maradékért pedig azonnal menni kell, vagy kell ismerös/rokon/barát helyben aki le tudja foglalózni. Átlag user pedig nem foglalkozik ilyesmivel, helyben, vagy minimális távolságra nézelődik, végül megunja és helyi neppernél vesz valaki pirosat, zöldet, kéket, vagy ami jól néz ki.
-
-
válasz
szabonagyur #213140 üzenetére
I3, eGolf, Leaf.
-
válasz
kisza25 #213082 üzenetére
Ez egy alváz-üregvédőzéses történettel megelőzhető lett volna.
213084 tboldi : Ennyiért már tuti nem egy ritka, kicsi, gyenge 2007-es Lancia Ypsilon lenne az álmom.
-
-
Ismerős keres 500k körül, kis költségvetésű benzines 5 ajtós, 5 személyes városi ingázóst. Van valami tuti tipp?
-
-
-
-
-
-
válasz
rbalint88 #212359 üzenetére
Olvass és értelmezz. Mint írtam kettő között van az igazság. Szerintem a H Fl jó autó, de a J Fl azért lényegesen jobb.
212357 Qru: Azért mert sokat szívott, abból is az Fl simán vehető. 1.6 szívó nyugodt használattal élhető, bár tisztában kell lenni hogy kortársainál jóval nehezebb a bódé.
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest