- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Mobil flották
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Aktív témák
-
ulveczkii
tag
ha ez igaz akkor az elég jó
-
ulveczkii
tag
"RV790 DIE nagyobb lesz valoszinuleg, tobb retegu dragabb nyak a HD4870-hoz kepest"
Ezt miből gondolod?
Ha te 10% körül gondolkodsz akkor a 800SP-s változatról beszélünk ami legrosszabb esetben is maximum ugyanakkoral lehet mint az rv770 és szerintem ha ugyanezt a vonalat követjük akkor a többrétegű nyák sem indokolt, talán csak némi áttervezést igényel és kicsit mégjobb minőségű alkatrészeket.Másrész amennyire én tudom legrosszabb esetben is (vagyis a szimpla órajelemelés) legalább 15-20% töbletről beszélnek ami körülbelül egálba hozná a gtx280-nal. De véleményem szerinte nem az a lényeges hanem sokkal inkább az hogy az X2 verje a gtx 295 öt és ezzel visszavegye a képzeletbeli trónt.
-
ulveczkii
tag
-
ulveczkii
tag
válasz
zed1983 #1076 üzenetére
Szevasz! kicsi a világ
Én csak azt furcsállom a dologban hogy így csak egy karit tudnak kihozni vagy átnevezgetnek. Amitől én kicsit idegenkedek, és nem így ismerem az atit. Talán még amit el tudnék képzelni az a 4855 4875, csak akkor csúcsnak a 4895 lenne a logiks.
mindenesetre fura. -
ulveczkii
tag
Nekem kicsit furcsa hogy 4890 néven jön az új kati. Ez vagy azt jelenti hogy tényleg max +20% és kész, vagy azt hogy kiszorják az rv770-es készletet és jönnek az rv790-nel szerelt 4870 és 4850ek ami nem lenne egy rossz húzás mivel mégtovább tudnák csökkenteni az előállítási költséget.
pl
4850-960SP 600Mhz
4870-960SP 700Mhz
4890-960SP 850Mhz -
ulveczkii
tag
-
ulveczkii
tag
Nemrégiben szó volt arról hogy egyszer lefogy az NV pénze is. ÉS ERRE
Persze ettől MÉG van lóvé de legalább már nem gyarapszik
-
ulveczkii
tag
Én értem hogy az NV most arra megy hátha valaki vesz drága karit a PhysX miatt, dehát csak a Mirrors Edge kedvéjért? Az első nem az lenne hogy egy kis teret nyerjek a technológiához? Én biztos maglépném hogy csinálnék egy a lehető legkissebb magot tartalmazó kis nyákos lassú olcsó kevés (mondjuk 128mb) memóriát tartalmazó megjelenítőcsatlakozók nélküli PCIe 1xes csatlakozós külön PhysX kártyát és minimális haszonnal szornám kifele. Akkor talán énis elgondolkoztam volna egyen ha 6-8kér osztogatnák.
-
ulveczkii
tag
-
ulveczkii
tag
-
ulveczkii
tag
-
ulveczkii
tag
Hogyha onnan közelítjük meg a dolgot hogy az AMD az egész stratégiáját a költségek minimalizálása okán alakítja, és azt vesszül alapul hogy ők azt a chipméretet keresik amit 100%-ot minél inkább megközelítő kihozatallal tudnak gyártani. Akkor szerintem apszulult elképzelhető egy 2000SP körüli chip kb 250mm2-en hisz addigra valószínűleg a gyártástehnológia simán lehetővé teszi. Viszont ekkora chipből 2nél többet nemhiszem hogy rá lehet pakolmni egy kártyára. Ebben az esetben a magok reletíve nagy mérete és hődisszipációja okán az MCM kialakítást se tartanám valószínűnek.
Bár ez a variáció kicsit unalmasnak hat hisz maradnak a megszokott felépítésnék. Azért mégis kapnánk egy 4000SP-os karit 6-7Tflops környékén ami azért nem semmi.
-
ulveczkii
tag
Szerintem az ATI nem annyira buta hogy engedjen a gyeplőn. Szerintem egyszerően csak jól ki akarják futtatni a jelenlegi chipeket. Talán ha már tavaj kiadják az infókat erről a kátyáról akkor sokan úgy döntenek hogy inkább kivárják és nem vesznek meg egy 4870/50 kártyát. Azis igaz hogy az Nv most nagyon nyomja az utiterveket dehát ezzel még nem megyünk sokara, neki most nincs sok választása a jelenlegi ínséges időszakban.
-
ulveczkii
tag
Azért ez biztos nem ilyen egyszerű.
Egyrészt a chip hiába van kész ha a gyártástecnológia nem áll rendelkezésre. Valószínűleg márciusra lesznek képesek olyan verziót és akkora mennyiséget gyártani a kitűzott magfrekivel, a megfelelő kihozatallal és akkor mannyiégben hogy ne csak mutatóba jusson egy két tesztoldalnak.
Másrészt nem hiszem hogy nagyobb fejlesztésre és több időre lenne szükség az rv790 esetében hisz a gyártástechnológiai átálláson túl apróbb módosításokat várhatunk az rv770 hez képest. 20%kal több sp és kész, gondolom kicsit gyorsabb ddr5-öt raknak mellé és kész. ezzel szemben az rv740-ben az rv730hoz képest nagyobb változások történtek. És szerintem a legyártása se ró jelentősen nagyobb feladatot az illetékesekre hisz az a 150-160 mm2 nem nevezhető nagy magméretnek, a TSMC biztos simán veszi az akadájt.MÁRHA BÁRMIIS IGAZ A PLETYKÁBÓL
-
ulveczkii
tag
960 SP és 48 TMU
-
ulveczkii
tag
Bocsesz srácok de van egy nagyon off kérdésem.
X48as lapomon az egyik slot ami felül van, nem 16x-os hanem 1xes PCIe módban megy és nemtudom hogy mit tudok vele kezdeni a rendszerrakáson kívül. Légyszi segítsetek ha tudtok.
Mégegyszer bocsi hogy szétoffolom a topikot. -
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #337 üzenetére
A SC2-nek se fog kelleni izom gép (ahogy igazán egy stratégiának se).
Én vettem a fáradtságot és kipróbáltam a RA3-at de nem sok kellett az uninstalhoz és image törléshez. Talán a vízre rá lehet mondani hogy jól néz ki de az is totál irreális, minden más alapból nevetséges (tankból kilőhető ejtőernyős, harci kamikáze medve, STB) tovább nem is nagyon bírtam úgyhogy biztos 1000 baromság van még benne. Egy ismerősöm se játszott vele mlítésreméltó ideig pedig sok RA fant ismerek.
Dehát ízlések és pofonok. -
ulveczkii
tag
Nme igazán értek hozzá talán abu erre keveredik és elmagyarázza de a lényeg az hogy minden rv770 160 összetett és 640 egyszerű Shader Prociból ál, ez adja ki a 800at. Mindenegyes összetett SP mellett 4 egyszerű található és így alkotnak egy blokkot.
Így jön ki a 20 "sor" szor 8 "oszlop" suorozva 5tel vagyis 800 +van még soronként egy tartalék blokk tehát +20x5 vagyis 900. Nade a logikai összefüggést soronként kell figyelni és ebből a szempontból csak 4gyel osztható szám jöhet szóba mivel egy ciklus alat 4 múbelet tartozik logikailag együvé,ezért a 8 az ideális viszont a 9már nem felel meg a kiritériumnak. Ezáltal az a +100SP lehet hogy sok esetben nem gyorsulást hanem inkább lassulást hozna. Vagy akár az is lehetséges hogy m chip tervezése okán nem enged 8nál több bolokkot aktiválni soronként mert 8ra tervezték és kész.Szómi szó én 100%ig biztos vagyok benn hogy az ATI-nak nem lesz több 55nm-es chippel szerelt kártyája.
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #287 üzenetére
Nállam sokkal okosabb ember (abu) magyarátzák meg valahol (demár megenem találom). Valami köze van a 4es számhoz
Hamondjuk nem 20 hanem 22 "sor" lenne annak már lenne értelme de az "oszlopok" számának növelése szinte semmi gyorsulást nem hozna mert nem ösztható 4gyel így egy ciklusra lebontva lenne "valami"ami nem "juna át"
De mégegyszer mondom laikus szemmel fizikailag lehetségesnek tűnik csakhát 900SP-ről nem volt túl nagy hírverés
-
ulveczkii
tag
válasz
ulveczkii #283 üzenetére
Valami hoasonót tudnék elképzelni.
A mag 950-1000Mhz környékén a jelenlegi arhitektőrával és 800SP-al 1.5-1,6 TFlops vagyis a 4 mag 6-6,5 TFlops nyers számítási teljesítménnyel bírna ami 2.5xese a 4870x2-nek.
(A chip méretek hozzávetőleg arányosak de egyesetleges hosszúkás kialakítás jobban elhejezhető lenne)
-
ulveczkii
tag
A fentiekben említett (1+4) Master Chip design-t én sem tartom valószínűnek (sőtt ikább elképzelhetetlennek) de ha az MCM design megvalósul akkor valószínűnek tartom hogy hogy a két lapka Master Slave kapcsolatban lesznek (mégha két egyforma lapkáról lesz is szó) hisz eléggé elbonyolítaná a nyákot a CF kapcsolatból adódó dupla memória vezetékelés és kétszerannyi memó chip elhejezése. Éshát az x2 maradna x2 de inmáron 4 chippel. Még esetleg elképzelhetőnek tartom ha a PCIe elosztót integrálják a chipekbe akkor megvalósulhat egy x3 változat is.
nixx-21: Még a kép sincs jól számozva mert 20 sor van. de ez mind1 is. Nem lesz 840SP-s rv770. Esetleg 880az lehetne de annak se lenne ebben az elrendezésben sok értelme.
-
ulveczkii
tag
válasz
csatahajós #276 üzenetére
A Rambus FlexIO Interface lesz a várható csatolási felület ha megvalózul belőle valami.
Én valami olyasmit tudok elképzelni hogy master slave kapcsolat két egyforma chip felhasználásával és felesleg cuccok letiltásával a slave chipben. És mindez egy lapkán. És ebből csinálnak még egy X2 változatot. Azért az egy lapkás két chipes (4870 köv genes megfelelője) 800SP 1000Mhz körüli magokkal jócskán verheti a 4870X2-t körülbelül a 4870 gyártási költségével. És szerintem ez a változat hihetőnek hangzik és megvalósíthatónak tűnik. -
ulveczkii
tag
Én is remélem hogy azért a nagy halgatás mert már a kezükben a fegyver és nem azért mert még nagyon kérdéses a köv. nagy durranás megjelenési dátuma. Nemtudom mik igazak ebből a master slave kialakítási jóslásos dologgal mert egyébként jó ötletnek tűnik csak a megvalósítás során belefuthatnak pár váratlan akadájba. Egyébként már egyszer kérdeztem és Abu akkor azt mondta hogy jövőév vége felé ígérik a 8xos CFx-et. Új kérdésem van. Ez a master slave kapcsolat ez CF kapcsolatnak minősül vagyez valami más? Mert ha megvalósul és jönnek a 1+4magos akik akkor a 8x-os CF kevés 2 ilyen kari összeközéséhaz. Abu rég jártál felénk. Jó lenne ha megosztanál velünk néhány új sejtést elgondolást, te mit gyanítasz.
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #267 üzenetére
Jogos. De azért én egy esetleges 40nm-es gtx260 mellé minimum egy 4870 1gb-ot állítanék vetéjtársként amin azért a ddr5 szerintem csak drágább egy kicsivel. Igen talán az egyszerűbb és olcsóbb nyák illetve a bejáratott technika okán kissebb selejtarány miatt még mindíg olcsóbbak lennének az rv770re épülő karik de mi biztos jól járnánk mert az ati rá lenne kényszerítve egy esetleges tetemes árcsökknetésre.
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #262 üzenetére
Persze ezt én is tudom csak arra utaltam hogy a 220mm2 nem lehetetlen vállalkozás és akkor lépni kell az AMD-nek még az rv870 előtt vagy minél hamarabb kihozni azt. De egy biztos hogy egy jelenlegihez mérten félárhoz közeli összegért kihozható gt200 utód jó hatással lenne az árakra.
-
ulveczkii
tag
válasz
ulveczkii #260 üzenetére
Kicsit számolgattam és nemis tűnik túl elképzelhetetlennek egy gt200 40nm-en hisz úgy a magméret mindössze 220mm2 körül lenne ami nem elképzelhetetlen. Bár nemtudom mi értelme volt akkor az 55nmes átállásnak. Kíváncsi lennék mivel lesz több a gt212 merthát egy sima csíkszélességcsökkentés esetén a logokán elindulva a gt200c
nevet kellett volna kapnia.
-
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #247 üzenetére
Tudom hogy lesz vistára is de gondolom kiadni aztis csak win7-tel fogják.
A várakozást nem úgy értettem hogy egy kész chipet hagynak elavulni a fiók méjjén de egy kis finomítgatás, órajelemeléd sosem jön rosszól. És egy a kihozatali arány növekedésének köszönhetőnen bekövetkezett olcsóbb előállítási költségnek és ezáltal alacsonyabb árnak a vásárlók is örülnek. Nembeszélve az esetleges üzemfreki növelésről. Fontos a verseny és a presztizs de van ennél fontosabb dolog is amit úgy hívnak hogy PROFIT. És attól hogy nem adnak ki nyakra főre új karikat még haladhatnak jól a fejlesztésekkel. De énis örülnék ha mihamarabb jönne!!!!! -
ulveczkii
tag
Ha jól tudom a Win7 kiadását 09 decre időzítik tehát én sokkal előtte nem látom különösebb okát az rv870 kiadásának, vagyis leghamarabb októberre saccolnék. Persze kiadhathatnák előbb is de ha nincs rá okuk akkor még nyugodtan csiszolgassák csak a magok és inkább 1-2 hónapot csúsztatva de mondjuk 100Mhz-vel magasabb órajelen dobják ki. Az is igaz hogy az ati nem nyugodhat a babérjain és szerintem nem is teszi de ameddig nincs rászorítva a konkurencia okán egy "elkapkodott kiadásnak" addig nem is fog kapkodni hanem inkább szépen kifuttatja az addigi családokat.
Amit még elképzelhetőnek artanék az rv740 esetében az egy MCM megoldásos X2 ami hihetetlen olcsón és masszívan verne egy GTX280at hisz körülbelül 4850X2 szint lenne 4850 előállítási költség alatt.
Én egyébként amit nagyon szívesen láthék az egy teszt amiben két azonos órajeleken üzemelő 4850el egy 4830et hasonlítanak össze. Kíváncsi lennék mennyire apadna az az amúgysem tetemes előny
-
ulveczkii
tag
Boldog békés karácsonyt kívánok mindenkinek!
-
ulveczkii
tag
Érdekes infó. Követő módba kapcsolt az Nv.
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #201 üzenetére
Én egyébként a következő felső kategóriát (nevezzűk 49xx-nek) legalább 1040/1200SP-vel képzelem el de majd csak júni/júli környékén. Nem hinném hogy csak egyszrű gyártástechnológiai átállásról lenne szó. Ha ittkörülre belövik a felső kategóriát akkor a 640SP-s középkategória annyira nemis elképzelhetetlen. Az AMD-nél mostanában nem volt divat az Nv-től már megszokott tiltsuk le a selejtes részt és adjuk el olcsóbban más tipusjellel filozófia (erre lehet példálózni a 4830 al de én nem vagyok benne biztos hogy az a kártya a nagy selejtaránynak köszönheti a létezését, szerintem roppant tudatosan betömtek vele egy piaci rést és bár biztos van olyan amiben találhatók selejtes részek és olyanok is amelyen nem selejtek csak nem bírják stabilan az rv770pro magórajelét de szerintem nagy részben egyszerűen visszabutított magokról van szó).
Másrészt hozzátenném hogy az AMD-t nem sürgeti senki sehova, nincs szüksége arra hogy félkészen piacra dobjon egy chipet. véleményem szerint arról lehet szó hogy egyszerűen kiakarnak hozni egy középkategóriát célzó "bestboy" karit minden szempontból a jó ár/teljesítmény mutatót szem előtt tartva. Gondolom a 128/256bit dillemmában sem a hasukra ütöttek hanam a költségeket szemelőtt tartva döntöttek úgy hogy bár drágább ram de kissebb chip és egyszerűbb, kissebb nyák. (Juteszembe Abu tarthatnál egy kis felvilágosítást a jelenlegi ram árakról nameg hogy milyen nyákot mennyibe keról legyártani) Egyébként (ha egyáltalán igaz a pletyka) ha be tödják lőni a magot legalább csak a környékére a 4670-nek vagyis 700-750Mhz-re akkor szerintem a 4850 oszlopának csúcsát is megpiszkálja alulról felülről az általunk olyan nagyon szeretett grafikonokon az a bizonyos kis szines csík.
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #197 üzenetére
Szerintem tuti hogy új meg.
1-egy 800SP-s mag nem 100mm2
2-nem hívnák rv740-nek
3-nem 128 bites lenne
4-ilyet egyszerűen nem csinálnak és készNem adnák ki most hanem tökéletesítenék a gyártást és kiadnák 800SPvel. Nameg gondoljunk bele hogy mennyi lenne a teljesen kukás darab ha ekkora szórása lenne a chipnek.
Ja és nem valószínű hogy az rv770 volt a kiindulási pont hanem inkább az rv730 lett továbbfejlesztve.
-
ulveczkii
tag
válasz
Gonosz15 #195 üzenetére
Nameg a franc se tudja hogy mennyi abból a selejt mert szerintem nincs neki annyi selejtje hogy kielégítse a fentemlített piaci csegmenset. Biztos raktározott elég sokat a kezdeti időszakokból de mára alig termel selejtet. Nade sebaj kerül rá rv770pro butítva és márcsak az a tény is jó hogy le van fedve mégegy szegmens megéri. Nameg még így is van rajta haszon rendesen. Szerintem ma kb egy 4850et féláron is lehetne adni még akkor is termelne hasznot.
Igazán rendezhettek volna egy EGYET FIZET KETTŐT VIHET akciót így karácsony környékén.
-
ulveczkii
tag
Elég merész infók de akár elképzelhetőek is. 640SP
Ha így van és a magot be tudják lóni 750MHz környékére akkor megközelítenék a 4850-et ami középkategóriának egészen jó
. Főleg 110mm2 környéki magmérettel és 100dolcsi körüli árral.
-
ulveczkii
tag
Hát nem tudom de látványban nagy különbséget nem szabad várnunk de ha sebbesség beli különbség demonstrációjárol van szó akkor rakd fel a Unigine Tropics nevű kis tesztprogit és számszerűleg mérhetővé válik a a különbség DX10 és DX10.1 között.
-
ulveczkii
tag
Nevetséges.
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #165 üzenetére
Én ezt nagyon jól tudom és azthiszem már valahol le is írtam. És csak saccoltam annak figyelembevétele mellett hogy nem váltoik a SP arhitektúra.
"Az rv770-et azért nem hasonlítgatnám az rv670-nel mert més a SP-k felépítése. Ha jol tudom akkor kivettek valamilyen cachet egyenként a magokból és közös tárat hozatk létre mivel nem igazán volt használva. Lényeg a lényeg hogy ők nem összehasonlíthatók."
De ezt csak valahol hallottam de talán abu tudna nekünk segíteni.
Szerintem jelen esetben nem lesz ilyen átdolgozás. -
ulveczkii
tag
Légyszi akkor tégy igazságot.
Mi a jó viszonyítási mód? Mert már nagyon hülyének érzem magam
55/65=07272 0,7272x150=110?
Vagy az hogy még a 0,7272-t négyzerte kell emelni vagyis olyan 0.524 misterint változatlan rv 730 arhitektúra esetén olyan 75mm2-et kellene kapni. És esetlegesen te azt gyanítod/tudod hogy nem 320 SP lesz benne hanam mondjuk 400-480. -
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #146 üzenetére
Egyértelmű hogy jelen pillanatban amíg az AMD meg nem erőssíti minden csak pletyka.
R600 - rv670 példázza a legjobban hogy meg lehet csinálni az átállást hisz ott is kissabb módosításokkal csak csíkszélesség csökkentést hajtottak végre. Tehát itt is lehetséges és itt még kisebb a csíkszélességváltás.Szerintem a számítási módomban nincs hibe (40/55=0,7272 --> 0,7272*260=189,09) de ha tévedek akkor kövezzetek meg. Lehet hogy tovább optimalizálják a magot és kivesznek/egyszerűsítenek ezt azt de 40nm-es rv770 180mm2-nél nem lehet kissebb.
Az rv770-et azért nem hasonlítgatnám az rv670-nel mert més a SP-k felépítése. Ha jol tudom akkor kivettek valamilyen cachet egyenként a magokból és közös tárat hozatk létre mivel nem igazán volt használva. Léányeg a lényeg hogy ők nem összehasonlíthatók.
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #144 üzenetére
Ennek elletmondó hírek jelennek meg
Én egyre inkább biztos vagyok benne hogy 40nm lesz de nem januárban egy kicsit később. Nagyon jó lett az rv770 és szerintem lemásolják egy az egyben 40nm-en. Szerintem jól haladnak a technológiával és egy 190mm2 körüli chipet jó kihozatallal fognak tudni gyártani addigra. Esetleg elképzelhetőnek tartom hogy felkészítik a chipeket az MCM kiakalításra és így mégolcsóbban gyárthatnának x2 karikat. Szinte 100% hogy az 55nm már lejárt lemez és igen akár fogadhatunk is.
Az Nv-s promózásról csak annyit hogy kicsit tulzásnak tartom és én azt is kétlem hogy 240SP lesz benne mivel akkor szerintem a ram is 512 bites lenne és 1 giga lenne magonként.
-
ulveczkii
tag
válasz
Bluegene #132 üzenetére
Én ezt úgy tudom hogy m nden 80as blokkban van egy pér + SP amiból a selejteket pótolják de minimális mennyiség és így biztosítják hogy ne legyen használhatatlan blokk.
Ha esetleg mégis van benne selejt akkor eladjuk 4830-nak. Én például egy ilyen selejtest is elcserélnék a 3870emre. Tehát ténleg csak 10 blokk van benne és nincs honnan előcsalni +SP-ket.
De cáfoljatok meg ha rosszúl tudom.
-
ulveczkii
tag
válasz
Dare2Live #129 üzenetére
Szerintem Tud valamit amit nem szabad megosztania velünk és inkább hozzánk se szól
Bár legalább azt elmondhatná hogy mi nem lesz
De egyvalami már biztos. Hogy nem lehetséges a 840SP csakúgymint a 48 textúrázú úgyhogy a expreview által közölt infók nem valósulhatnak meg.
-
ulveczkii
tag
Thát 5000es széria csak kb egy év mulva amit most várhatunk az kérdőjel. (Én még mindíg bízok a 40nm-ben, jövőév végéig csaknem hagyják kihasználatlanúl a technológiát)
-
ulveczkii
tag
válasz
csatahajós #81 üzenetére
Ha azt nézzük hogy 2 db 2magos, magonként 800SP-os 40nm-es 900-1000Mhz-s 180-190m2 simán elképzelhető akkor már megis valósult a 3200SP. És az akkor már 5TFlops körül van.
-
ulveczkii
tag
RV790 talán = RV775XT
Aprócsak hírfoszlány de egy foszlán. Ami elég sok kérdést vet fel.
Vajon ez miben más mint az RV770. Remélem nem csak egy parasztvakítás szagú válogatott emelt órajeles RV770. Dehát akkor szerintem nem tették volna utánna azt az 5öst. Amire én gondolok és reménykedek hogy az RV770 40nm-es változatáról van szó mégkissebb gyártási költséggel emelt órajelekkel és csökkentett fogysztással. Talán ezzel kövezik ki a 40nm-t a nagyobb durraná előtt. Talán 1 - 1.5 hónapja láttam a hírt miszerint készenáll a gyártástechnológia. Lehetséges hogy már gyártásra készen áll egy RV770 komplexitásó chip 40nm-en?Ezek csak fikciók és vágyálmok.
-
ulveczkii
tag
De szerintem máshogy esik a latban 2/4x egy MCMes kis dupla magos chip mint 4/8 kölönállú. Hiszen lesz köztük egy a jelenleginél sokkal gyorsabb komunikációs sin (mondjuk HyperTransport átültetés) és biztosítva lesz a közös memóriakezelés amiáltal sokkal közelebb fog állni egy egységes maghoz mint a jelenlegi x2-es kártyák.
SZERINTEM
-
ulveczkii
tag
Ha marad a 800SP és a 200^körüli magméret nameg megvalósul MCM által az x4 (ami ebben a formában reálisnak hagzik a kezdeti infókkal ellentétben) akkor hogy elsz a több karis rendszer? Hisz most négy mag a maximum! Felkészítik a drivereket 8-12-16 magra?
Egyébként én az 512bitet ógy tudom elképzelni hogy MCM 2x256 chip közös 1G memórián.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Steam Deck
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- BestBuy topik
- Crypto Trade
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest