- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek lehetnek a Realme 14 Pro és 14 Pro+ európai árai
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hamarosan intézkedhet az EU a DeepSeekkel szemben
- Jövő héten érkezik a OnePlus Watch 3
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3065 üzenetére
Akkor az nem attól lett
Megnéztem ezt a Békésszentandrásit, és kb hasonló készültségi állapotban van itt a faluban is egy épület, tavaly kora tavasszal elkezdett épülni egy igencsak méretes családi házikó, 10×20 méteres szintekből rögtön három is. Egész gyorsan haladtak vele egy darabig, végül felkerült rá a tető, sőt szürkén már be is van pucolva, ablakok még nincsennek berakva, meg van még bőven tennivaló. Majd tavaly augusztus közepe fele egyszercsak leállt a meló, de totál. Hogy mesterhiány, anyaghiány vagy pénz hiány, azt nem tudom, de nagyon csúnyán megállt a project egyik pillanatról a másikra, pedig aug közepén még bőven lehetett volna vele haladni.
Erről írtam hobizoli-nak a politika topic #390351 postjában. Annyi változás történt azóta, hogy másnap délelőtt miután írtam róla (tehát feb 4-én) kikerült rá az ELADÓ tábla.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3064 üzenetére
Nekem durva fejfájásom lett tőle, igaz, közben valami influenzaféle is kerülgetett
Békésszentandrás, besült/elpárologtak a szakik és/vagy elfogyott a lé.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3063 üzenetére
"ahol Januárban lehetne strandolni" - már hogyne lenne? Még MO-n is van. Hajdúszoboszló, Hévíz ...
Amikor voltam Cipruson akkor télen, pont k* sokat esett az eső, viszont végig 10-15 fok volt, a helyiek meg nagykabátba jártak, hogy BRRR de rohadt hideg van, és megakartak fagyni. (Az oroszok meg rövidgatyába, hogy de meleg van XD )
De nem egy ismerős küldött onnan decemberben is tengerben fürdős képet. Hangsúlyzom : ez a tengerparti (elsősorban a déli-keleti partról van tapasztalatom) területre igaz. A sziget közepén fent, ugyanúgy négy évszak van mint MO-n, és télen a hó is simán esik. Amúgy tök szépSzaharai porvihart is éltem át, semmim nem fájt, csak durva volt, hogy olyan volt mintha köd lenne de fura sárga köd, Ez a saját kép eléggé jól visszaadja, és minden autó, stb olyan lett mintha már évek óta kint állna, vastagon poros lett. Én inkább élveztem, de sokan maszkban rohangáltak (2015), én még annak sem éreztem szükségét.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3062 üzenetére
Annyi, hogy szerencsétlen Európában 1m2 olyan rész nincs, ahol Januárban lehetne strandolni és/vagy ténylegesen 0.0 fűtési ktggel meglenne a 20 fok a házban úgy, hogy nyáron nincs 40 fok (voltunk már Június végén, karácsonykor és februárban is). Így lesz ebből a pár szigetecskéből "fehérmigráns" menedék. Amúgy ez a fűtési ktg dolog az amúgy enyhe klímájú Skóciához képest is megvan évi 3k€ előny, ami egy évtized alatt már elég komoly összeg. Ok Ciprus tényleg egy jelölt, bár tudtommal a decembertől februárig tartó időszak ott se annyira nyerő, Krétáról legalábbis azt írják, hogyha oda akarsz költözni, akkor először november vége felé röppenj le pár hétre: ha kibírtad, maradhatsz
.
Az időjárásban ami kezd elromlani, az az egyre gyakoribb calima, szaharai porvihar. Ez durván nyomasztó, fejfájós jelenség tud lenni.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3059 üzenetére
Teneriffe se különb. Az meg konkrétan a félbehagyott épületek szigete, van annyi elhagyott félbehagyott épület, hogy hihetetlen. És még azt hittem, hogy Cipruson láttam sokat.
Itt gondolom az örök napfény és jó idő van beleárazva az ingatlanokba. Pedig Teneriffén spec az örök jó idő sem igaz. A sziget magasabb területein simán kontinentális idő van, a tengerparton jobb. bár északon 3-4 fokkal hidegebb mint délen. Télen nappal 22-23 fok, de éjszaka egy 10-essel kevesebb.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
t72killer
titán
válasz
dellfanboy #3060 üzenetére
Naigen. Tenerifei FB csoportban olvastam, hogy alap szerszámokat keresett valaki és nem volt, pedig az egy jóval nagyobb hely. A németek lejönnek furgonnal és csinálják, amit tudnak, gyakran a szakit is hozzák.
-
t72killer
titán
Kanárin nyaralunk, picit körülnéztem "élőben" az ingatlanpiacon:
La Palma egy vulkán sújtotta sziget, 2021ben konkrétan több dalut tarolt le a láva és jelentős területek még mindíg le vannak zárva túl magas CO2 koncentráció miatt - pl a lávát megúszott Puerto Naos félig kísértetváros. Bármikor, bárhol a szigeten megismétlődhet. Az élelmiszerellátás véleményes (ha van kerdted, akkor persze szuper), munka, pláne normális fizuval nincs.Ennek ELLENÉRE a németajkú "ingatlaniroda" nem szégyell 7-800EZER EUR-kat elkérni egy családi házért, olyanokért, ami pár éve kapható volt 120-150ezerért. Konkrét lakhatatlan romokért kérnek 80-100kEUR-kat, egy apartman-lyuk 150eEUR.
Egy telket néztem meg eddig helyben: 400m2, van rajta egy bontandó, semmire se jó kőrom és egy szintén semmire se jó 90m2-es(!) beton platform, közepén egy vízgyűjtő lyukkal: ezért is vmi helyi maffiózónak kéne könyörögni, h verje szét és vigye el: 50eEUR. Megközelíthetőség: rosszabb, mintha Kréta vmi hátsó falvacskáiban lennél. Szomszédság: 8 másik rom, amit "elfelejtettek" piacra tenni.
SzVSz ez a lufi se húzza sokáig, főleg a területen lévő romos ingatlan miatt: előbb-utóbb a versenytársak is piacra kerülnek. Bár rizikó a spanyoloknál, h rendkívül kevés a gyerek, így ha örökös nélkül halnak ki egy házból, azt nemigen van, aki eladja.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Bammeg ... nem elég, hogy egy faluban laktunk a franc tudja meddig, de ugyanott is nőttünk fel???
Asszem a 125 volt az első 8 emeletes rész.
Egy lépcsőházzal arrébb laktunk, ugyanabban a házban. Aztán jött a hatodik meg a 133-ban. *A kanyar utáni fagyis ha jól emlékszem, akkor a 101 volt, és oda mi is sokat jártunk. Emlékszem, hogy a férfiak sokat feküdtek a szoci kocsik alatt vagy épp mosták, és a többiek meg rage-eltek, hogy emiatt magas a közös ktg, hogy a szeméttárolóban lévő csapra slagot kötve a parkolóban mosták a kocsijukat.
A park is megvan, anno sokat jártunk focizni, kezdetben csak a kanyar felöli homokozó és hinta és társai voltak a "vadászterületem" de aztán hamar kiterjesztettem az egész parkra, a focipályáig bezárólag, később inkább a boltig (volt ott a kék házak előtt egy nagyobb ABC, később CBA). Annyira imádtam ott lakni, ott nagyon jó élet volt. Sokszor elgondolkodok még ma is, hogy vajon milyen lett volna az élet ott maradva?
Egyébként pár éve elvittem abba a parkba barátnőmet, és mikor besötétedett az egyik padon csendben bontottunk egy üveg bort, erre egy nyanya a 131-ből ránkhívta a rendőrségetInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #3055 üzenetére
Toci: Tudom, ott laktam fel gyerekkoromban, talan pont a 125-ben, majdnem pont ott, ahol linkelted.
Volt ott egy kisbolt, talan a 135 aljaban, de ha jol latom, mar megszunt szegeny. Mindig volt nekik valami olcso csoki, gombrago, stb a penztarhoz kozel, volt par forintunk, mindig azonnal rohantunk oda. Vagy a fagyishoz a "kanyar" utan.Imadtam amugy, akkora elet volt, hogy az nem igaz. Mondjuk a kozosseget a "fasza, megbizhato, sose volt veluk semmi baj" regi szovjet kocsik hoztak ossze, mert minden pentek delutan meg sokszor hetvegen is a fel lakoparkbol a ferfiak a kocsik alatt fekudtek, a nok meg adogattak a szerszamot meg pletyiztek, aztan meg a lakasok mogotti parkokban osszegyultek sorozni meg minden, mi kolkok meg fociztunk, rohangaltunk, fara masztunk, bicikliztunk. Imadtam.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3054 üzenetére
Az elsőnél a szembe szomszédság a lehangoló, kilátás helyett egy romos falat nézel. A padlás szoba kifejezetten tetszik, de rohadt drága ez, a negyedéért is az lenne.
A második meg... van 1-2 kedves részlete de valahogy nem tetszik
-
KROK640
nagyúr
Igen. én is úgy emlékszem, hogy mindenféle zárt fekete vasajtó állta utamat mikor magam is ki akartam próbálni. Viszont az István 111 és 109 között működött, mert haverom aki idősebb és nagyobb volt, egyszer megcsinálta, hogy lement a 111-be a pincébe, és a 109-es lépcsőházból jött ki. Kicsi voltam, és nem mertem még lemenni egyedül a pincébe (5 éves körül lehettem). Aztán lehet, hogy valami trükkel csinálta, de simán lehet, hogy tényleg volt átjárás, mert ő is ennek bizonyítására csinálta. Később sokat járkáltam a pincékben, de sok helyen zárt ajtók fogadtak.
De ha már erőd téma, állítólag liftek sem véletlenül voltak pont akkorák amekkorák, és nézd meg a kanyarházaknál a lépcsőházakat, előtte külön blokkban lépcső, mellette virágágyásként 30 centi beton 2m föld, 30 cm beton, gyönyörűen védi a ház alapszerkezetétEmelet : Nekem a harmadik emelet után a hatodik emelet (ugyanazon ház 5 lépcsőházzal arrébb, ugyanaz a tájolású, ugyanarra néz) sokkal halkabb volt.
Lift : Nekem a liftes kutyás volt a legutáltabb emberem. Ráadásul a kutya sosem hallgatott a gazdira, aki jóformán csak az illem kedvéért vigyorogva szólt rá a kutyára, hogy mégis ne tapicskoljon már össze, már amikor éppen nem a "nyugi csak játszik" kártyát játszotta ki. Egyébként nálunk rendszeresen előfordult, hogy sétára lefelé a liftben a kutya már úgy gondolta, hogy ez is a területe és jól megjelöli.
Betörő : Igen, mindkét esetben profikat emlegetettek a rendőrök, a 10-ediken valami vállalkozó lakott akkoriban, hozzá törtek be. A kilencediken volt érdekes a betörés után, mindhárom helyen vadi új pont ugyanúgy kinéző ajtó, ugyanazzal a vastokozással stb. Tuti füles volt mindkettő. BTW nálunk is volt biztonsági intézkedés, pont részben ezek hatására, párnázott ajtó (de nagy divat volt a 80-as években), egy olyan zár ami két oldalt a falba tolja a nyelvet (így ha kiszakítja a fakeretből az ajtót akkor sem tud bemenni), persze a normál és a felső kis elfordítós zár meg a lánc és a kukucskáló mellett, en plus egy riasztó, és egy "térfigyelő kamera" szemközti szomszéd néni, szóval fel lett volna annak adva a lecke aki hozzánk be akar jönni.
Panelprogram ügyben én is a 2000-es években mikor kerestem lakást okosodtam ki, hogy rohadtul nem mindegy, hogy volt vagy nem, és ha nem volt akkor könnyen lehet, hogy belátható időn belül nem is lesz. Egy csomó épületről tudok a városban ahol 1-2 szomszédoson megvolt az említetten meg még nem, holott a 2000-es évek közepén (2005-2008 elég sok ház átesett rajta) csinálták ezeket (mikor még arra mentek az uniós támogatások amikre valók voltak). Manapság már sajnos - legalábbis Debrecenben - nem is nagyon látok ilyet, sőt, most így jobban belegondolva 2010 óta nem si tudok újabb házat ami átesett ezen Debrecenben.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer #3052 üzenetére
Másik "osztrákhatáros": pakold a kályhát 42misiért, 76nm-en...
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3049 üzenetére
"Közüzemi számla kizárólag áram számlából áll, ez az EGYETLEN közüzemi számla, ami összességeben egyáltalán nem megterhelő! " - Tehát akkor elmondhatjuk, hogy :
1. nincs internet
2. Ha áramszünet van semmi sem működikDe nem értem pl a madártávlatos képnél a sárga össze-vissza futó kerítést sem, hogy akkor ezek most kerítések még a telken belül, hogy minek? Vagy ott már az a szomszédé? (mondjuk nem úgy tűnik)
#3050 dellfanboy : Én egy darab székelykaput sem látok itt, csak azt, hogy szegény szeretne nagyon mediterránnak tűnni a mérsékelt égövön. Belülről csicsás, de hiába hajaz egy (rom)kocsmára a pince, itt szórakozóhelyet az elhelyezkedése miatt kb reménytelen lenne üzemeltetni.
-
t72killer
titán
válasz
dellfanboy #3050 üzenetére
Ház m2-re mondjuk valóban el lehet elvileg kérni arrafelé ennyit, de akinek 300+m2 kell, ill kiránt a zsebéből 175 miskót, az az emeletről se akar szomszédot látni.
-
opr
nagyúr
válasz
KROK640 #3048 üzenetére
Tóci, összekötött pincék: így van.
Bár mára sokat lezártak valamiért (mármint az átjárást), ha más nem, valami vas ajtóval, aminek ki tudja, hol a kulcsa...Emelet:
Zaj: lófaszt.Pont a hatodikról költöztem át a tizedikre, a szomszéd panelbe anno (értsd: ugyan az az épület gyakorlatilag), ugyan olyan beosztású, ugyan akkora lakásba, aminek ugyan oda nézett az ugyan akkora ablaka... össze se lehet hasonlítani a különbséget. Kb mint a Váci út vs kertváros. Annyival csendesebb, hogy anno még fura is volt.
Világítás, ilyesmi: yapp. Ilyen szempontokból zseniális a tizedik emeleti lakás.Lift: ohhhh, igen, a liftes kutyás! Amikor hozza haza a futtatóból a hót retkes dögöt, ami ugrál mindenkire, a paraszt gazdi még csak mosolyog, hogy "nyugi csak játszik"... kurva anyád nem attól félek, hogy megharap, hanem hogy szétcseszi a ruhámat. Volt is olyan sztori, mikor mentem állásinterjúra, öltönyben mindenben, és úgy szállt be a paraszt. Úgy összebaszta a ruhám a kutya, hogy le kellett mondani az interjút (át tettük másik napra), én meg mehettem a tisztítóba inkább. Persze amikor mondtam a parasztnak, hogy jön egy tisztító árával, én voltam a bunkó. Amikor legközelebb ez után meg nem engedtem beszállni, pláne.
Betörő: az igen! Ott már azért biztos volt valami, ami miatt megérte ez nekik. Kizárt, hogy ilyen akciót tervezés nélkül lenyomjanak. Kaptak egy fülest, hogy van sok arany vagy valami szvsz, mert ez nagyon nem a telepi C szint.
Másik betörő: szintén, ez 100%, hogy fülesre mentek. Mert egy ilyen akcióhoz tudni kell előre, hogy mikor lesz olyan, hogy nincs ott senki, és nem is megy haza legalább 1-2 órán át. De jah, a konklúzió nyilván az, hogy tökéletes biztonság nincs.Panel program: nagyon jogos észrevétel! Így van, pontosan.
"Lement a felújítás, minden zajával és kényelmetlenségével."
... úgyhogy végre Black+Decker Tibor nekiállhat összenyitni két szobát![ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
t72killer
titán
Luxusputri Debrecen környékén, kategóriához képest minitelken: 175misi.
Feleslegesen nagy (ha valaki kastélyt akar, ahhoz terület is kell)
Batár medence, amivel az év 2/3ában csak a baj van
Drága bohóckodás a pöcegödörrel és a megújulókkal olyan helyen, ahol erre semmi szükség[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Apró kiegészítések egy évtizednyit én is lehúzva panelben :
A legtöbb két liftes panelben egymás mellett van a két lift, általában egy kisebb és egy nagyobb, de tulajdonképp mindkettő naggyá alakítható. Általában. (pl Debrecenben a Tóciban így van, de a tóciban kicsit sokminden tér el a normálistól, ugyanis anno kifejezetten erődnek épült, és ha jól megnézed utalnak is erre jelek, pl a tetőn és a pincében is összekötött lépcsőházak, a pincében összekötött házak, bár ezutóbbit sosem teszteltem ténylegesen így van-e de nagyon sok mindenkitől hallottam, hogy igen. Vagy nézd meg a házak elhelyezkedését a kanyarházakat fedezik a tornyok, minden átjárás tűz alatt tartható, de a lift méret sem véletlenül akkora amekkora és még sorolhatnám)Már nem csak a 10-ik emelet halk, gyakorlatilag az ötödiktől felfelé, de így van a tizediken már semmi nem jön át kb a város zajából, de a játszótérről sem. Sőt, ott már az utcai világítás sem világít be az ablakodon, kiesik a fényszennyezés, megjelenik a csillagos ég stb.
A liftes tapasztalatod is szín igaz de megfejelném azzal, hogy gyakran beszáll valami kutyás, akinek a kutyája nem bírja ki, hogy össze ne ugráljon mire felérsz/nek az X-edikre, és elválnak útjaitok. Mert sajnos vannak bizonyos embertársak akiknek van valami zárlat az agyukban és jó ötletnek vélik a panelben a kutyatartást, különösen nagytestű kutyánál büntetném ezt.
Betörés : itt azért hozok két példát, jó régről, ami azért ellentmond, de inkább csak azért, hogy nem 100% biztonság ez önmagában. A 80-as évek végén a Tóciban ahol mi laktunk lépcsőházban egyszer volt a tizedikre egy betörés, a tetőről(!) mentek be, valószínűleg valamilyen szerelőnek öltözve. A rendőrség csak annyit ismételgetett, hogy hát ezek profik voltak.
A másik eset később történt, akkor egy szép napfényes délelőtt a kilencediken törték fel mind a három lakást(!) (három lakás volt egy emeleten) és senki sem vette észre. Mindkét helyen a kicsi értékes dolgokat vitték el, tehát senki ne képzeljen el színes képcsöves TVvel lefelé korzózó betörőket.
Ettől eltekintve a nagy tapasztalatom nekem is az, hogy a betörők az első és a második emeltre a legveszélyesebbek (a földszinten túl nagy a forgalom).Panelprogramos ház : nem csak az élhetőség miatt érdemes panelprogramos házat venni, hanem maga a program miatt is : ugyanis a lakóknak is kell belerakni egy csinos önrészt (legalábbis a 2000-es években még így volt), ami semmikor sem fog jól esni. A panel program megléte pedig az eladás során komoly értéknövelő tényező, ráadásul az már azt jelenti, hogy ott elkészült. Lement a felújítás, minden zajával és kényelmetlenségével. Na meg mivel van önrész, sok helyen eléggé nehéz keresztülverni a lakógyűlésen, tudok Budapesten olyan házat, ahol 15 éve nem lehet átverekedni a lakókon a panelprogramot.
Egy jól sikerült teljes panel program mellé, egy alapos lakásfelújítás után belülről az ember simán hiheti azt, hogy egy új építésű házban van (láttam már ilyet).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
opr
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3044 üzenetére
Szintén egy szavazat a 10. emeletre. Bár tegyük hozzá, hogy kizárólag akkor, ha azért nem probléma, ha évente 1-2 hétig lépcsőzni kell. Mert van lift, van lift, kivéve amikor nincs.
Amúgy én éltem 10. emeleti 54nm-es 1,5 szobás panelben 2 évig, BP XI. kerületben, a Vőfély utcában.
A környék azért fontos, hogy lehessen látni, hogy alapból ugyan nem egy hangos környék (én nagyon szerettem), viszont ott van az ablak alatt a játszótér, annak tud hangja lenni.Szóval, 10.emeleti élet, tapasztalatok (jó is, rossz is):
- nagyon meleg
- nagyon huzatos, mert a központi szellőzőnek (ami a fürdőben van pl) ott a legnagyobb az ereje. De tényleg, mint egy porszívó, nagyon durva. Na, ha ezt megoldod egy fasza kis ajtócskával, amit beeszkábálsz a szellőzőbe, akkor meg van oldva, hogy nyáron akkora legyen a folyamatos huzat, hogy panelhez képest teljesen élhető, télen meg nulla a fűtés költség, mert bezárod, nincs huzat, és mindenki neked fűt.
- nekünk olyan volt a panel, hogy egy kettő, így két lift volt, az ötödik meg tizedik emeleten átjárással, tehát ha az egyik lift kiesett, volt másik, no para. Kivéve amikor mindkettő kiesett egyszerre. Természetesen ez pont a 40+ fokos melegben történt, két hétig meg se javították, öregeknek, akiknek esélye nem volt ezt megmászni, járkáltunk a boltba cuccért. Mondjuk az egyik úgy döntött, hogy biztos a kajáját is mi álltuk, ha már ilyen rendesek voltunk, annak nem mentem többet, az ilyen tőlem nyugodtan megdögölhet.
- ami hatalmas előnye a 10. emeletnek, az az, hogy HALK. De tényleg. Még a karácsonyi ütvefúrós minden panel átka parasztot is alig hallod. Utca zaj, kocsi zaj az gyakorlatilag nincs, hacsak nem valami nagyon forgalmas útra néz az ablak. Még a játszótér is alig hallatszott fel, pedig nagy is volt meg sok is volt a gyerek, tudtak visongatni rendesen.
- ha beázás vagy bármi van, minden hülye téged jön basztatni először.
- ha valakit zavar a felső szomszédja, az esetek legalább felében úgy fogja gondolni, hogy igazából te zavarod, és baromi nehéz elmagyarázni a túlképzett díszpolgárnak, hogy nem, bazmeg, nem azt hallod az ötödiken este, hogy én a tizediken járkálok.
- ha mindezt a fenti módon közlöd vele, miután hajnali kettőkor ráfeküdt a csengőre a vén barom, aminek köszönhetően immáron üvölt az újszülött (ok, kb fél éves) gyereked, akit éppen szoktatsz ráfele, hogy aludja át a teljes éjszakát, ráadásul külön, akkor te vagy a bunkó. És igen, ha ilyet ütsz agyon, a bíróságon sajnos minden egyéb bizonyíték ellenére is embernek tekintik.
- mivel magasan van a lakás nagyon, fele annyira se poros, mint a panelek szoktak lenni.
- lift van, de általában elég picike, és kb soha nem lesz olyan, hogy végig tudsz vele menni a nélkül, hogy megálljon még vagy 3 emeleten. És úgy tűnik, hogy az emberek jobban szeretnek egymáshoz dörgölőzni, mint várni még egy kört. Ez különösen jó, amikor beszáll melléd az alkoholista festő, a halál szagú nyugger a banyatankkal, és Proteinshake János edzés után, augusztusban. Ezek külön külön is halálosak tudnak lenni. Együtt... az meg már Genfi hatáskör.
- hatalmas előnye a tizediknek, hogy gyakorlatilag nincs betörés. Nálunk volt rá példa párszor, hogy bejutott valahogy némi rejtett munkaerő a lépcsőházba és ott "nézelődött ártatlanul keziccsókolom azt szabad nem?!" amíg el nem lett zavarva a picsába, se soha nem ment magasabbra, mint az 5. emelet. Gondolom kifelé aránytalanul nagyobb a kockázat, hogy lebukik egy páróratisztes meló után, mire leér.
- ahogy fentebb is írták, beázás minden jelére nagyon kell figyelni, különben csinálhatod az egész panel tetejét saját zsebből. Nálunk nem volt ezzel gáz soha, de fontos.
- kizárólag panel programos lakást vegyél ha magasra mész, különben élhetetlen lesz.Így hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdés, jöhet nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
blp85
senior tag
válasz
IntelKiller7 #3039 üzenetére
Ha nem számít, hogy 10 emeletes, akkor azt. A nagyobb lakás előny, jobban élhető és pakolható.
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
KROK640
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3044 üzenetére
Szerintem vidd a 10 emeleteset. Nekem úgy tűnik egyértelműen az a jobb vétel
-
IntelKiller7
veterán
válasz
KROK640 #3042 üzenetére
Szamomra is a 10 emeletes lenne a fav, de most pl 8-bol 6 embert beszelt ma le ismeros korben.
Mert, hogy a felso szintek mindig olcsobbak, oke ez lift nelkulire igaz is lehet, de itt nem mindegy?
Nagyobb is, oke nem sokkal, de a furdo pl igy nagyobb.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
KROK640
nagyúr
Én is szeretek lépcsőzni, első 13 évemben paneleben nőttem fel.
Később két barátnőm is volt, az egyik 16 emeletesben a 9-iken lakott, a másik meg 14 emeletesben a 12-iken. Mindkettőjükhöz gyalog jártamAz utóbbi rendszeresen próbált beparancsolni a liftbe, de hacsak nem vele voltam, inkább lépcsőztem.
De egyrészt az idő telik, és az ember sem tud mindig olyan fitt lenni, pláne ha munkából sok cuccal jön haza, másrészt ami ilyenkor roppant fontos :
Te/én bírod a lépcsőzést, de vajon az is fogja aki bármilyen okból jönne hozzád? Egy költöztetésnél például a lift hiánya súlyos extra 10 ezreseket jelent a melósok részéről. Ha van lift, még lépcsőzhetsz, viszont ha nincs lift, akkor nem liftezhetsz.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Csak a liftes venném számításba, mert költözéskor pl nagyon számít. Plusz abból a kilátásod is jobb, és a fűtés is kevesebb lesz. És még beljebb is van a város felé, szóval szerintem ez teljesen egyértelmű. (maximum balhés roma szomszédság vagy ilyesmi okozhatna zavart az amúgy egyértelmű kérdésben)
-
Revolit
senior tag
válasz
Egyet értek, kb mindegy, hogy 4. vagy 9. emelet, legalább is ha lift szempontjából közelítjük meg. Azért ritkán romlanak el, és ha a 4. fel tudsz gyalogolni, megy az a 9. emeletig is
Na de azért nem 10. írtam, mert én parázok tőleg (írtam korábban, beázás, meleg stb.) de erre érkeztek más reakciók is, szóval ez tök egyéni félelem, Neked kell tudni, bevállalod-e. Szerettem amúgy a 8. lakni, tényleg király volt a panoráma. És az utca zaja se hallatszott fel már.
-
Arms
csendes tag
válasz
Én pl. összességében szeretek lépcsőzni, sokat laktam 4 emeletes panel felső szintjén. Amikor lakást kerestem, ezért a 10 emeletesekben lévő lakásokat 4. emeletig vettem számításba (mert a lépcsőzésből is megárt a sok
), viszont a liftet szerettem volna kihagyni a képletből. De persze van, aki meg éppen a jó panorámáért kedveli a felsőbb szinteket.
-
IntelKiller7
veterán
Kozben a 10. Emeleti lakas arat ingstlanosok mar kilottek 39.9-re. De a tulaj nekem odaadna 37-be.
1. lakas 36.4-es ajanlatom szerintem mar nem el, mert felvittek 37.8-ra.
50nm 4 emeletesben 3. Emeleten. Lift nincs.
2. Lakas 1.1km-el beljebb a varos fele mint az elso.
54nm 10 emeletesben 10. Emelet. Liftes
37.5-ert volt fent. 37-ra azt mondtak oke, viszont tegnap ingatlanosok mar 39.9-ert hirdettek.
Melyiket vennetek meg inkabb? 😀 engem most akarnak lebeszelni a 10.rol, mert, hogy felszobb szintek olcsobbak, meg stb. De liftesnel szerintem ez halal mindegy, hogy 2. Vagy 8.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
IntelKiller7
veterán
válasz
KROK640 #3030 üzenetére
Közben annyit sikerült kideríteni még, hogy a közös képviselő is a 10.-en lakik.
Meg, hogy a ház eleje/hátulja 25/26-ban kapja a hőszigetelést.
Tavaly nyár eleje óta van a mostani tulajok birtokában az ingatlan, azóta nem volt a lakáson belül beázás vagy ilyesmi. Szomszédok sem panaszkodtak ilyenre.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
hobizoli
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3036 üzenetére
a felso szintes a kegli es K-i tajolasa miatt telibe veri a nap mar reggeltol, akkor mindig 1 teljesitmeny lepcsovel nagyobb klimat illik felrakatni, mint egyebkent kene egy alsobb szinten levo, es a faktol arnyekosabb keconal
több drón kell ;P
-
IntelKiller7
veterán
válasz
hobizoli #3035 üzenetére
Anno havernal en mondtam meg hova rakja a belteri egyseget. Be is vallt, mert a halot meg a nappalit is tok frankon befujja.
ugyan az az elrendezesi lakasuk van mint amit epp nezek en is. Annyi, hogy ahol nekik van a kulteri egyseg az delutan arnyekos mar a fak miatt, nalam meg tuzne vegig a nap.
nekik eszaki reszen van a kulteri, nalam meg nyugati oldalon lenne. De lehet erdemesebb lenne a keleti oldalra tenni.
a kepen hulyen mutatja a tajolast, mert az erkely a keleti reszen van.
[ Szerkesztve ]
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
hobizoli
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3033 üzenetére
nalunk a legelso szinten van egy 2.5 es egy 3.5kW-s klima
kisebbik szobaban van a nagyobb
brutto 10k volt a diffi felszerelve a 3 vs 3,5kW-s kozott, ugyhogy nem volt kerdes, hogy rajabbikat kerem
de: ugy kell felszereltetni, hogy az ajtoval szemben(!) legyen, ne egybol az ablak mellett a falnal
ugy ha nyitva a szobaajto is, akkor jobban beklimazza a lakas mas reszeit is
a 2.5kW-snel meg nem figyeltunk erre, az az ajto mellett-felett van
en nem is szoktam hidegre allitani se
nappal 27fokon megy, de mar a paramentesebb levego is sokkal jobb kozerzetet ad igy istöbb drón kell ;P
-
KROK640
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3033 üzenetére
Na, azt viszont nem tudom neked megmondani, hogy bírni fogja-e?
-
KROK640
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3031 üzenetére
Hm, de fura ez az épület, olyan mintha a fele átesett volna a panelprogramon, a másik fele meg nem.
Egyébként kora '80-as évek, amik már jobbak mint a '70-es évek, azonban erről pont hiányzik a "zsinórpadlás". Az egy fél (néha majdnem egy egész ) emelet a legfeleső felett ami plusz szigetel. Itt valószínűleg a legfeleső emeletre egy réteg szigetelés után jött a tető, jellemzően szurokkal szigetelve. vagyis érdemes lesz klímát venned nyárra mindenképp.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3028 üzenetére
Tudsz esetleg kivülről (úgy, hogy a tető is látszon) mutatni róla képet? (látnom kéne melyik tipusu panel)
vagy ha azt nem, akkor legalább azt, hogy mikori építésű (bár ez sokkal kevesebbet segítene)Alapból a legfeleső emelet mindig a legmelegebb, pl a forduló fűtéscső miatt is, meg ugye a meleg is felszáll, ami télen tök jó, mert minimumra tekert fűtéssel is tök jó idő van, nyáron meg ugyanez hűt valamennyire, csak akkor felülről süt a nap. De vannak bizonyos fajta panelek amikben ez egész jól megvan már oldva, ezért kéne a kép. (googlemapsos link is jó)
-
Revolit
senior tag
válasz
IntelKiller7 #3028 üzenetére
Egy szauna volt mindig ismerős 10. emeleti panelja. Télen azért, mert oda durrantják neki a jó meleg fűtést, hogy földszintre leérve is meleg legyen még. Ezt én is tapasztaltam a 8. lakva.
Panel program miatt picit lassabban melegszik fel, nem 2 nap hanem 3 mondjuk, mire 30 fok lesz bent is stabilan, amikor jön a kánikula.Arról nem is beszélve, hogy tudnak ázni, és többi lakót nem fogja érdekelni, nem szavazzák meg tető újra szigetelését.
[ Szerkesztve ]
-
IntelKiller7
veterán
10. emeleti lakás(tetőtér) nyáron mennyivel tud melegebb lenni mint mondjuk, ha a 7.8.9.-en néznék egyet?
Elhelyezkedése miatt reggel a nappali felől tűzne a nap, akkor délután pedig hálószoba, konyha felől. napközben meg a tetőtől kapná a hőt.Vagy mennyire vannak ezek a panelprogramban résztvett panelek szigetelve?
Klíma mindenképp lenne, de gondolom azért kicsit jobban menne, mintha lejjebb lenne a lakás.
Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
Fred23
nagyúr
válasz
dellfanboy #3026 üzenetére
Valóban, és tán a fő ok. Én egyébként beértem volna azzal, ha viszi valaki az általam kiírt áron alku nélkül, de nem egyedül döntök. Szerintem nem kellene ezt "kifacsarni" teljesen, mert ami idő így még elmegy az eladással... Ráérünk, de nekem azért nem esik jól sokáig ezzel foglalkozni, illetve halasztgatni a jobb üzlet miatt az új jövőnk új világának építését.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3015 üzenetére
jaaaaa
aszittem az lett volna az alja az eredeti hirdetesnek es meg a kikialtasi arhoz kepest ment feljebb 4,5-ltöbb drón kell ;P
-
Fred23
nagyúr
válasz
dellfanboy #3022 üzenetére
Feltevés után fél órával már négyen megnézték. Persze mind alkudni akart, de nem egy el is árulta, hogy költene rá, és eladná drágábban. (Gyakorlatilag amit lealkudna még, az lenne a haszna másik fele.
) Meg írtak egy csomóan, hogy még ma megvennék, ha kicsit alkudhatnak is, de megbeszéljük, kp azonnal, stb.
Ami érdekes, hogy mennyire hangsúlyozták többen is a gyors üzletkötést. Mi ráérünk.
IntelKiller7: Ez még csak nem is annyira belváros, de az tény, hogy nagyon jó helyen van. Minden fontos pár percre van tőlünk.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Nem vártunk tovább, feldobtuk most, egyelőre képek nélkül. Link.
Érdeklődők azonnal jöttek, majd elválik, melyik mit szeretne.
Remélem, nem lett túl olcsó, bár még drágíthatunk rajta esetleg. -
dellfanboy
őstag
válasz
t72killer #3016 üzenetére
marketplace-n nézek motoros cuccokat pl.sisak, hát konkrétan drágábban hirdetik mint 1-2 magyar üzlet arról meg nem is beszélve külföldről olcsóbban rendelem meg.
most mondanám, sajnálom azt a fszt aki egy ilyen túlárazott zugneppertől vásáról de valszeg a lustaság, nem utánanézés az oka szóval megérdemli...eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3016 üzenetére
Erről már írtam régebben :
Sajnos sokan tényleg életük nagy businessének tartják ezt. A legtöbbnek messze ez a legnagyobb vagyona, és ezen kell jól megfogni a dolgokat, hiszen némi alkudozással, akár több évi fizu is repülhet ide vagy oda. Azonfelül mindenki más is ezt csinálja, ezért ha ő nem áll be a sorba, csak még nagyobbat veszít.
Ráadásul itt jelen esetben még csak nem is olyan durva az emelés, sima inflációkövetést látok.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3009 üzenetére
Pontosan. Valamint szerintem az elvándorlás is egy komoly tényező.
Külföldi magyaros csoportokban rengeteg olyan párt látok akik kint vannak 5-6-10 éve, és 1-2-3 éves gyerekkel vannak, tehát a gyerek(ek) már eleve kint születtek. Azok bár magyarokból vannak, de már nem fognak annak számítani, pláne, hogyha helyi oktatási intézményekbe járnak stb. Olyanok mint Németországban a másod, sőt, inkább a harmad generációs törökök, akik már törökül sem tudnak feltétlenül. (van kint ilyen főnököm, ránézel, török, a neve is török, de én jobban tudok törökül mint ő, pedig nem sokat tudok)Az a fura, hogy mikor a spanyoloknál jártam valahogy nem azt a MO féle búval bhaszott kiábrándult keserű népséget láttam. Ok, van gond ott is, de ők alapvetően jobb történelmi helyzetben vannak mint pl MO, és tapasztalataim szerint azért ők más szinten vannak szarban mint MO.
-
t72killer
titán
válasz
IntelKiller7 #3015 üzenetére
Egy hónap múlva ráajánlasz 25öt, a 33as "ajánlatra" nem reagálsz, csak 3 hét múlva visszakérdezel, hogy élvezik a lakásárulgatást. Az ilyennek sajnos idő kell, sajnos elképesztően elszaporodtak a mindenféle használtpiacon (nem csak ingatlan) az életük magy bizniszét kereső nagyarcok...
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
IntelKiller7 #3010 üzenetére
lehet azert tolja feljebb hogy abbol alkudjanak le annyit, amit eddig akartak
több drón kell ;P
-
t72killer
titán
válasz
IntelKiller7 #3010 üzenetére
Ajánlj az eredeti ár alá 20%-al szvsz, utalva az eredeti hirdetésre - ha nem adja, azt mondod, ok, 2 hónap múlva visszanézel.
Nem az első eset...
[ Szerkesztve ]
-
IntelKiller7
veterán
Van 1 lakás amit nézek egy ideje. Január elején 3,5m Ft-al ment feljebb az ára, ma újabb 1 millióval.
Nem tudtam, hogy, ha nem sikerül eladni, akkor feljebb kell vinni az árát valaminek. Na mindegy.Battlefield Hungary FB csoport: https://tinyurl.hu/OrvU/ | XO GT: Alwin4K
-
t72killer
titán
válasz
KROK640 #3008 üzenetére
Több faktor egyszerre:
- megélhetési válság
- korábbi évek csok-jára már "leszülték" a mennyiséget (korábban szültek, mint esetleg csok nélkül tették volna)
- nemzetközi trendet követik
- covid/romló egészségi állapot, valószínű, több a meddő emberA népesség dinamikusan FOGY, a modellekben a csekély 15 évnyire lévő évszázad- derekára már valami 8.6 milliósra becsülik Mo lakosságát. Hogy erre hogy jönnek ki az elszálló ingatlanárak, dunsztom nincs.
Amúgy a spanyolok is hasonlók.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
petyametyo
aktív tag
Up
-
prannk
őstag
90m2
-
prannk
őstag
Az ingatlan 1300 nm telken van.
Szomszéd felől is van 8 méter. -
prannk
őstag
Üdv. Házhoz engedély nélkül hozzá lett építve egy 10nm es helyiség 4 éve. Spájz
Ha ezt szeretném engedélyeztetni az kb mennyibe kerülne?
Eladás miatt.
140k /nm?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest