- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Előzetesen a Galaxy Z Fold Ultra
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Android szakmai topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa134
addikt
sziasztok, tudtok olyan magyar ingatlanos irodát akik megbízhatóak horvát ingatlanok értékesítése területén? linket megköszönnék
-
hobizoli
nagyúr
válasz
dellfanboy #3792 üzenetére
-
-
hobizoli
nagyúr
CS-P voltunk csapatepiton Kisköre-n a viztarozonal
jo szar idot fogtunk ki
esett, szemerkelt, szakadt az eso felvaltvaitt voltunk: [link]
a Classic Superior 4 fos keglik voltak 2-3 fonek
szelteben-hosszaban lehetne 1-1.5m-l nagyobb a bode, mert pitsa kicsi
ez a 30% kedvezmennyel 44k, teliaron 63k
...haaat nemtom, egy hetre 300k lenne"reggeli az arban" +18k-ert....az köszi
a kinti medancié nem volt a helyén, de amugyis esett az eso, szoval mind1
van egy fedett wellness resz melette, ott is van egy jacuzzi is (meg szauna is), de az 4-5 embertol koppon tele vanto koruli bicajozason kivul mast nem is lehet csinalni kb, de esoben meg azt se
van egy pingpong asztal, gyerekjatszoter ez esoben szinten buko, meg egy penzbedobos csocsoasztalaz etteremben a 4 fos tal, 2 felnott 2 gyerek inkabb, 4 felnottnek tuti felejtos
kozossegi reszen a bufeben a hamburger duplahussal 3000, hasabburival 4200
ket hus benne az nincs akkora egyutt, mint a BurgerKing-ben a Whooperben az 1 is
a "szokasos": naaaagy buci zsemle, benne meg a lof4sz sekabel TV legputribb csomag 8 csatornaval, hogy esoben meg azt se lehessen nezni...
azert a 63k-s meg 88k-s teliárba belferhetne vmi komolyabb is
reggelivel 81k meg 106k az meleg egy kelet-magyarorszagi tavacska mellettfelpanzioval vagy fullal ez mennyi lenne bakker, 140-150k naponta?
1 het 1 milla tóra magara ra sem latni ennyiert, mert az egesz a gát mogott van, a gát szintje alatt
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3780 üzenetére
JINGSHA X99 DUAL CPU motherboard LGA 2011 v3 10*SATA 8*NVMe Server NAS Workstation Motherboard X99 dual Xeon lga2011-3 mindössze 45K-ért. De ha emlékszel, ezt mutattam neked PM-ben, hogy valaki erre épített gépet egy másik fórumon. Jó kis lap, és kívánatos. De villának azért nem nevezném...
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3777 üzenetére
fancy
de most erted 20 eve epult kisebb keco zsufoltabb helyen ~1.5x m2 aron
es akkor meg egy festes hidegburlakolas siman lehet ra
hat nemtom
ezt a 58m2-s kerot 50misiert kene arulni, hogy ezzel az 65m2-s ujjal pariban legyen
hiszen ha m2 arban is nezed 65m2-kent szamolva 58-60misi az ara es meg akkoris hasznalt felujitos vs "uj" -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3770 üzenetére
a Táltos utca 12-vel szembeni epuletben lakott egy ismeroscsaj 2018-g, ott ahol a ket venti van az utcai ablakokon a foldszinti lakasnal
50m2-s lakast full felujitva adta el 32misiert akkor
de jo fel evig hirdette 39.9-ert meg 36.9-ert is, csak mar nagyon ki kellett fizetni az uj epitesu csaladi hazat Kistarcsan, aztan gyorsan lepasszolta -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3769 üzenetére
Táltos mint Overdose
Pfujj, szinte érzem a szagot benne, a képeket látva ...
Elképzelem, amint valaki 100 Milláért egy ilyen lelakott romhalmazba akar lakni. Ennek nem tisztasági festés, hanem tisztasági bontás kéne!Szinte biztos, hogy ez itt az kivülről
Legalább a templom nincs messzeA 17-es képen vajon mi történt a fallal? Csak nem egy jó kis csőtörés nyomai?
Az ajtó és egyebek designja alapján 70-75 éves lakással van dolgunk legalább. -
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3765 üzenetére
Ez egyébként nem feltétlenül jó ... Egyrészt csökkentheti a lakás építési kedvet, másrészt tovább emelheti az albérlet árakat. Hiszen ha rájönnek a kiadók, hogy ennyi pénzért nincs haszon, akkor emelnek az áron, hogy legyen
Ezenfelül sokan felhagyhatnak a lakás kiadással, amitől csökken a piac, kevesebben lesznek, nehezebb lesz albérletet találni, és láss csodát, megint emelkednek az árak -
hobizoli
nagyúr
Bedőlhet a befektetők álma, így fulladhat ki a lakáskiadási boom
kajakra mintha csak en irtam volna a cikket -
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3761 üzenetére
Azért komoly, hogy sokan még írják is, hogy ez így túl szép hogy igaz legyen. Belülről nincsennek képek, talán nem is saját házát árulja ... ki tudja milyen környék. jah és ez is egy düledező viskó 8,5M-ért egy Somogyi faluban (
Mondjuk Kaposvár közel vanazért oda ingázni majdnem napi 50km) -
hobizoli
nagyúr
vagy ez is [link]
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3754 üzenetére
Az átrendezett nappali láttán, még volt egy olyan gyanúm, hogy ugyanannak az ikerháznak mindkét fele eladó. Igyekeztek trükkösen fotózni, de az erkély és a berendezés azon (meg a drónos kép felülről) lebuktatta, hogy ez egyértelműen ugyanaz a lakás. Az egyik szobában a számítógépről azt is ki lehet olvasni, hogy szeptember 19 csütörtökön (ez 2024) készültek a képek.
Hogy miért van 24 milla difi, ugyanazon lakás ára között, már egy jó kérdés. De hogy közben hogy lett a harmadik emeleti lakásból második emeleti, miközben a 3 szintes házból 4 szint, az már érdekesebb. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3752 üzenetére
Igen, de a 2011-esen sem túl mély már.
Igen, sok helyen már csak 1-1 indoklatlan híd jelzi az öntöző csatornákat.Amúgy a 2023-as képet nézve látszik, ahogy komoly felvizesedést próbáltak a ház oldalán eltűntetni, miközben tele van repedéssel, és a hullámos tető sem jelent jót. Egy alap nélküli 100+ éves vályog viskó volt, ami gondolom az utóbbi idők rengeteg esője és vízelevezetés hiányában egyszercsak megadta magát. Bár fura, hogy a járda száraz volt az omláskor...
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #3751 üzenetére
2011-s kepen meg latszik a utcaban a vizelvezeto csatorna, de a 2023-son mar szinte teljesen eltunt vala...
kb mint az Alfoldon az ontozocsatornak: leszarta a mindenki IS, aztan most meg az aszalykarra sirankoznak
meg tavaj nyaron lattam egy videot amikor megint ment az aszalyon siras
a muki all egy kis hidon es kerdezi a videot nezoktol, hogy tudjak mi ez a hid itt amin allunk?
az ontozocsatorna feletti kozuti hid, belra jobbra lefordul a kamera ket oldalra
es nem lattad a nyomat se a csatornanak, hol kene lennie, tisztara olyan volt, mintha lenne ott egy kb 20m-s 2x1 savos kozuti hid a nagy semmiert -
KROK640
nagyúr
megkímélt Hajdúböszörményi ingatlan
Ez itt, már 2023-ban is látni lehetett, hogy ebből baj lesz
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3744 üzenetére
Cipruson én is éltem át földrengést (érdekes élmény volt).
Szerintem a legtöbb épület kibírja az ott jellemzőeket (pl mikor ott voltam is csak csövek törtek el, egy épület sem omlott össze), ráadásul nincs azért olyan sok belőlük. De ez az egész mediterrán világra jellemző sajnos, hogy valamivel sűrűbben van földrengés mint MO-n.
Cserébe van normális időjárás, szép táj, meg tenger. -
Én a szülői házat mindenféle felbecsülés nélkül dobtam piacra anno (bár amikor sajnálatos módom megörököltem, az öröklési papírokkal egy értékbecslést is kaptam - akkor annak a feléért sikerült eladnom). Ha vannak a környéken hasonló adottságú ingatlanok, sztem nekifuthattok full egyénileg, profi értékbecslő nélkül.
-
prannk
őstag
Sziasztok. Mennyiért becsülnek fel vidéken egy kádár kockát manapság? Szeretném megtudni az értékét mert eladásban gondolkodunk.
meghírdetni még nem akarom főleg nem ingatlanossal
-
Szentgotthárd, Zsidahegy: tavaly novemberben találtam meg a hirdetést 31.9Mért, ma jött a körlevél, h már 29ért árulják. Valós értéke a repedésekkel valószínűleg negatív...
-
Hoppá. Görög/Ciprusi ingatlanok áránál mondjuk ilyesmivel is érdemes kalkulálni:
Itt egy térkép, hol problémás a földrengés-témakör.
-
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
Balatonkenese....nem megy oda fene se
16496 Redington Dr, Redington Beach, FL 33708 -
Omladozó vályogtanya valahol az Alföldön - 4.3M.
Kíváncsi vagyok, ha ajánlanék érte egy reális 500e Ft-ot, mit reagálna az eladó...
-
válasz
KROK640 #3738 üzenetére
Jó kérdés, nem figyeltem túlságosan. Lehet a helyi tanács, aki átveszi az elhagyatott ingatlanokat v hasonló. Ahogy fogyni kezd a népesség Európában, lesz ilyen egyre több - és ugye Mo-on VOLT is nem kevés ~2015 előtt = ha valaki vidéken gazdálkodós életet akart kezdeni, nem kellettek rögtön az ingatlanhoz tízmilliók.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3732 üzenetére
Mindenki menekíti innen a pénzt, itthon téma hónapok óta, hogy a magyarok külföldön költik el a lóvét (már akinek van).
Az ingatlan árral megfizeted azt, hogy a bölcs vezér alatt szolgálhatsz, de sokan már úgy vannak vele, hogy a pénzt azért jobb kint tartani.
Az más dolog, hogy a karib térségben több okból se vennék ingatlant, pláne nem Mexikóban. -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
-
válasz
hobizoli #3731 üzenetére
most komolyan, Mo-on valami pénzbányát nyitottak? Mert úgy rajzik a magyar lassan a szubantarktiszi szigeteken is birtokot venni, hogy elképesztő. Persze megértem, akinek épp kicsengettek 100misi/250kEUR KP-t egy pesti lakásért, az menekítené a lóvét vmi jobb ár/érték arányú cuccosba.
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
"Mi azzal a céllal vettük, hogy vendégházat alakítunk ki belőle" majd: "családi okok"
. (utóbbi == kiürült a családi kassza) Mégcsak véletlen sem az a gond, hogy az ingatlan szép lassan (nem is olyan lassan) lebontja magát... Nógrád, 27misi.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3723 üzenetére
jah, hát ez ilyen hot potato dolog. Az első egy esetleg két tulaj még tudja is, hogy mit passzol le, a többiek már csak gyanútlaul veszik a házat.
Bár... a ti éghajlatokon szerintem a házak 90%-ról lehet sejteni, hogy sz*rrá ázott az építés során, meg kb utána is. Ha mondjuk nem is 2 évig, ami ugye durva ...Írtam itt február elején a régóta félbehagyott gigantikus családi házat. Na, át lett nyilvánítva valahogy társasházzá, egy helyett asszem négy lakással, meg itt-ott bekerült az ablak, de már megint hetek óta nem történik semmi. Szerintem ez is ilyen, el-el fogyik a pénz történet, mint a 2 évig esőben álló kacsalábon forgó vagy a 3 utcával arrébb 20 évig befejezetlen házikó.
Itt viszont a tulaj még jól kijöhet, mert ha be tudja fejezni, és eladja a 3 lakást, a sajátja valószínűleg "ingyen" lesz, a megtérülés miatt. -
válasz
KROK640 #3722 üzenetére
jja, lehet elbeszéltünk egymás mellett, az 500éves faanyagnak úgy van létjogosultsága, hogy 490éves házat tart össze, nem pedig most használnám építőanyagnak
Itt erre felépült a kacsaláb. Gyakorlatilag "kezelt", kb fél m vastag faanyag állt az elemeknek kitéve. Ennyit ennek ki kell éppenséggel bírni, a kerítés is kibírja - csak kérdés, hogy a ház tartószerkezetként várható élettartamát hanyadára csökkenti. Tulaj persze lesz.rja, mert 10év múlva adja is el egy random baleknak, aki ha mázlija van 5év múlva még látható geb.sz nélkül adja át a harmadiknak - akire nagy csodálkozás közepette rárohad a ház, aminek még 50évig hibátlannak kellene lennie.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3721 üzenetére
Valószínűleg azokra veszélyes akik sokat dolgoznak vele.
Igen, a vasút már eléggé régóta beton talpfákat használ, nem tudom, hogy nálatok hogy megy, de MO-n már a legtöbb vonalon az 1990-esévekben is az volt, a 2000-es évektől meg konkrétan kb sehol nem láttam (jó, 2012-ben egy helyen, ahol 1930-ban fektetett sínek voltak, de az egy vonat temető volt amúgy)Értem amit mondasz, de egy 500 éves fa akkor is 500 éves fa. Ettől persze az ilyen turbonövesztett vizes szarral letüsszentett aztán 2 hónapot az esőben hagyott cuccok sem jók.
A két évet álló kacsalábon forgóra meg régebben írtam, hogy innen is pár utcára volt egy házikó ami 2 évtizedet állt félkészen, aztán az új tulaj lebontotta előbb az emeletet, utána meg alapig vissza az egészet.
-
válasz
KROK640 #3719 üzenetére
Régen szabadon lehetett használni kátrányt (creosote nálunk): ez egy festés egy évtizedere gyilkolt mindenféle organizmust a fában, legyen az gomba, szú, akármi. Úgy 10-15éve kitalálták, hogy rákot kapsz, ha leszipuzod a friss anyagot/iszol belőle == instaban. Vízalapú szarok vannak, amik nedves klímán sokkal korábban kikopnak a fából. Többezer éves bevált fakezelési technika, amivel pl a vasúti talpfákat kezelték, kuka (ok, talán a vasútnak van spéci engedélye úgy használni, mint régen - bár már átálltak betonra)
Másik: 1-200éve, főleg prémium megrendelőknek még komolyan odafigyeltek arra, hogy MILYEN fából, MENNYI és MILYEN pihentetés után legyen épületfa. Ma? Turbónövesztett, vízfelvételre nemesített fenyőfajta kinyesve a Kárpátokban/skót felföldön/stb, méretrevág, belenyom vegyszerezőkádba oszt mehet is az építkezésre. Nna utóbbit is láttunk: összerakják a vázat 2 nap alatt, aztán vmi gebasz komplikáció, 2 hónapot ÁZIK az egész fedetlenül (tőlünk 3 utcányira egy kacsalábonforgó váza 2 ÉVET volt a szabad ég alatt, évi többtucat köbméter esőt befogadva) mire végre a brigád utolsó tagja is kijózanodott és folytatják.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3715 üzenetére
Egyrészről igazad van, másrészről ugyanakkor a modernebb anyagok esetleg tartósabbá tehetik a fát. Ehhez annyira nem értek. Azt viszont nem rétem, hogy a 15 éves fa mitől lenne rosszabb mint az 500 éves? nekem pont fordítva logikus, már csak azért is, mert ami 500 éves, az 500 éves ...
A mellékelt épültetet ami gyakorlatilag 11 hónap és 8 nap alatt lett ilyen csúnya, szerintem nem kezelték semmivel, mert szinte hihetetlen, hogy 1 éven belül így tönkre menjen.
Egyébként szerintem is, a rendes ház az kőből van. A gázolajos szurkos trutyi meg mehet a kerítésre, de az is akkor ha amúgy jó messze van a háztól. -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3709 üzenetére
Az a rácsozat komolyan odab*sz, viszont tényleg jó kis védelemnek tűnik, és te se a szabadég alá lépsz ki. Csak sajnos messzebb van a kapu, pedig tökéletes lenne arra, hogy átveszed a postát vagy ilyeneket, anélkül, hogy ki kéne lépjél a szabadég alá, meg a rács mögül.
Szintén komoly, hogy keresztet vetettek a hajdú cucc-raés érdekelne a "A fürdő felújítás elkezdődött, de sajnos már nem volt értelme befejezni!!! " mondat magyarázata is. Mondjuk elgondolkodtató, hogy némi hó van a képeken
Egyébként nem tudom, hogy feltűnt-e de 29 Milláért ez valójában két ház és két telek, egymás mellett. Mindez rohadt közel az osztrák határhoz, úgyhogy szerintem akármit is mondasz, még éri is ennyiért ...
-
opr
nagyúr
Járólap (csempe) vs vinyl padló kapcsán van valakinek személyes tapasztalata? Ár (magadnak csinálva, szóval szaki bérrel nem kell számolni), tartósság, strapabíróság a fő kérdés.
-
válasz
KROK640 #3713 üzenetére
kulcsfontosságú, hogy ezeket mennyire jól kezelik. A nagy modernitás-humanitás, EU, anyámkínja, jujjujj, valódi HATÓANYAG van az üvegben, tíccsukbe, inkább kenjünk rá valami homeopátiás 3évig jó bizb.szt hozzáállás elterjedése óta én max kerítés és fészeranyagot vennék fából, azt is úgy, hogy gázolajos-szurkos trutyival alaposan megkezelem sk. Az 500éves fa lehet jobban bírja, mint a 15éves...
-
KROK640
nagyúr
válasz
akela91 #3704 üzenetére
Nem is tudnám hirtelen felbecsülni, még a képek alapján sem, maximum ha ott vagyok, de nekem ez nem hivatalos szakmám. Viny jól írta, becsültesd fel a bankkal, bár szerintem kényelmesebb (pláne ha van náluk hiteled) ha egy független értékbecslőt bízol meg ezzel, és akkor mindketten tudjátok mire megy ki a játék. De pl az is számít, hogyha a település utolsó utcájában van, és mondjuk szemben nincs már házsor (Ponty vagy Petőfi u).
Ahogy látom fűtésből van backup rendesen, klíma, kazán, kandalló.
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer #3702 üzenetére
"mindent IS fából építenek, amit idővel megesz a szú/szétrohad" - közép és észak Németországban detto ugyanez van, csak ott ezek a fakeretes házak vannak, a legtöbbje közel 500 éves, de még benne vannak a fakeretek, favázak.
Ahogy látom ezek némelyike nincs túl jó állapotban míg mások inkább. Itt egy favázas és egy faburkolatos egymás mellett, ezutóbbi főleg délen jellemző.
Itt egy faburkolatos épület nem sokkal az átadása előtt 2022.12.20., itt meg ugyanaz az épület alig egy évesen, 2023.11.28.-án. (saját képek) Jól látszik, ahogy lerohad róla a faburkolat, és már inkább csúnya tőle mint szép, és biztosíthatlak mostanra tuti még rondább.
Nem tudom, hogy nem divat ezeket lakkozni? vagy a lakk ellenére is ilyen nagyon gyorsan rohadnak? Sok helyen lefestik őket, sárga, szürke, kék a leggyakoribb színek, akkor nem látni, hogy mennyire rohadnak vagy sem, de olykor azokat is látni potyogni vagy hasadni. Igaz, ezeket gyorsan ki szokták javítani, mert általában veszélyes. -
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli #3700 üzenetére
Vagy mondhatod azt is (mert sokan úgyis csak ezt értik), hogy 20-30%-al olcsóbb lehet a végeredmény, vagyis marad pénz a zsebükben.
"itthon a nappalit is szobanak szamoljak" - taktikus módon én is így szoktam csinálni
garázsnak vagy fészernek kevésbé lenne helytálló ...
-
opr
nagyúr
válasz
dellfanboy #3699 üzenetére
Pont ezen agyaltam, hogy könnyűszerkezetes, de új -> ez a kettő kb kioltja egymást a szememben, így kb ugyan annyit érhet, mint a tégla, jó állapotú, de régi.
-
KillerKollar
őstag
-
akela91
addikt
Szuper, már el is felejetettem, hogy van ilyen papírom, ez tényleg hasznos lehet.
Az mennyire fura, ha attól a banktól(KH) kérek jelzálog kalkulációt, akinél fut az építési hitelem még cirka 16 évig ugyanerre az ingatlanra?
Bár ha lehet felvenni több jelzálogot 1 ingatlanra, és az értéke több az ingatlannak mint a jelenlegi jelzálog értéke(kb háromszorosa), akkor miért ne...
-
akela91
addikt
Szia, köszi, ez egy hasznos hsz!
AZ ÉMI-től van NMÉ-s papírja a cégnek aki építette a házat, és ezek alapján lett hitelezve is anno az építkezés(kérték is emlékszem), plusz e-naplóba volt vezetve minden. Erre gondolsz tanúsítvány alatt? Emlékszem csekkolni kellett építkezés előtt közvetlen egy online adatbázisban, hogy tényleg van papírjuk erre a konstrukcióra, és ott szerepelt a cég, ahogyan bizonyították ezt ők is(megvan a PDF).
-
viny
tag
válasz
akela91 #3704 üzenetére
Ha valóban reális árat szeretnél, szerintem a legjobb egy banki értékbecslés. Persze ennek ára van.
Bemész, kérsz egy jelzálog kalkulációt (mennyit vehetsz fel a házra), kijön, mond egy számot mennyit ér a ház a banknak. Ez általában 10-20%-kal lesz a reális ár alatt (a lokáció rengeteget számít, inkább a -20%-hoz közelít ez a szám). Kiindulásnak jó.Utána visszamondod a hitelkérelmet, a bank addigi költségeit meg kifizeted.
(40k+ volt 4 éve az Erste esetében. Hogy most mennyi, azt nem tudom)fyi: könnyűszerkezetesnél nagyban befolyásolja az árat, hogy megfelel-e bármilyen tanúsítványnak a ház. Ha nem/nincs ilyen papírod, akkor a bankok általában nem is hitelezik, vagy hiper-nyomott áron. Jellemzően ezért nem is hiteleztetik itthon az ilyen ingatlanokat - több ilyen, "csak kp-s vevőt várunk" hirdetést lehet látni beragadva, jó hosszú ideig.
Hiszen nem mindegy hogy egy jó képességű brigád rakta össze, amiről ki tudja meddig bírja, vagy van minőségbiztosítás mögötte, és tutira bírja 40+ évig is.
-
akela91
addikt
válasz
akela91 #3703 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. A telek 810m2(18mx45m) Hivatalosan BB besorolású a ház, áramból bőven túltermelés van(évi 13.5MW SUM termelés mellett), az MVM fizet minden évben vissza nekem elektromos kazán használat mellett is, így csak vízért kell fizetni havi 2500Ft-ot(csatornahasználati díj sincs ugye), illetve gáz nincs behúzva a házba, csak a telekhatárig.
Lett csinálva előkert elé egy komplett nívó acél kerítés elektromos kapuval, rendes vasalt betonalappal és oszlopokkal, oldalt drótkerítések vannak, hátul a hátsó szomszéd lindab kerítése. Bejáró csíkotókat és járdát lebetonoztuk belül, garázs nincs.
-
akela91
addikt
válasz
dellfanboy #3699 üzenetére
Természetesen értékcsökkentő a könnyűszerkezet, tisztában vagyok vele, de nem tudom mennyire(10-30%?). Egyébként az alapja a háznak nem könnyűszerkezetre lett méretezve a maga 150cm-ével
#3698KROK640: Nem gondoltam, hogy itt is becsülnétek, egyelőre javaslatot kérni jöttem csak, hogy van-e korrekt értékbecslő cég, de ahogy nézem ez nem így megy.
Lövök pár képet, meg adok leírást ha segítetek saccolni.
111m2 hasznos m2 bent, 3 háló, 1 wc, 1 kamra, 1 háztartási, 1 fürdő wc-vel, konyha-nappali-ebédlő, +18m2 fedetlen terasz, 10kw napelemrendszer ami 15-ig bővítésre előkészítve inverter szinten is, elektromos kazán, vizes padlófűtés, 2 hűtőfűtő légkondi, kandalló. Negatívum: nincs csatorna ebben az j osztásban Deszken, viszont van biológiai szennyvíztisztító rendszer, így évente elég szippantani 1x. -
válasz
hobizoli #3700 üzenetére
Viszont a könnyűszerkezetest az unokád már valószínű bonthatja is el, a téglát meg teljes áron fogja a dédunoka eladni.
Könnyűből én megvárnám a következő generációt, ahol soha-semmi körülmények között nem rohadó, tényleg jó minőségű műamyag kompozitból készül a kégli. Itt UK-ben mindent IS fából építenek, amit idővel megesz a szú/szétrohad/stb.
#3701: a kolléga az építkezői szempontot írta, építeni olcsóbb. Többek között emiatt is eladni is csak olcsóbban lehet (a racionálé meg fentebb, a faszerkezetes úgy-ahogy kezelt/vízvédett vackok élettartama limitált)
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest