Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- iOS alkalmazások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
-
gejala
őstag
Megérkezett az áprilisi Studio, 576.02. Ennyi bugfixet még soha nem láttam grafikus drivernél.
-
gejala
őstag
válasz
Rabbitf_24 #2750 üzenetére
Csak megvárják a jövő heti 5060 Ti startot.
-
Rabbitf_24
addikt
Nagyon driver szegény az elmúlt 2-3 hét.
Vaalmi nagy dobás készül, gigahibajavításokkal? -
4264adam
veterán
Sziasztok!
NV App-ot lehet már használni vagy okoz még teljesítmény vesztést a megléte?
Jelenleg 576.70 driverrel vagyok App nélkül, DLSS 4 force nem jelent gondot és az NvTrueHDR is jól működik Fallout 4 alatt viszont szeretném az Nv féle Overlay-t alkalmazni kiíratni az értékeket a felső sorban és nem az Msi AB-t használni erre.
-
Grampy
aktív tag
válasz
Jack Oneill #2746 üzenetére
Köszi a tippet, kikapcsolom akkor és játszok úgy. Nemrég kezdtem a játékot, így sok órám még nincs benne, de úgy rémlik a legelső pályán nem voltak ilyen problémáim, utána ahogy léptem a Koboh bolygóra, jött egy ötlet, hogy megnézem DLSS4-el, és azóta kétszer csinálta. Valószínűleg ez lesz a ludas.
-
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Éppen a Jedi: Survivort tolom RTX 4070-el 572.83-as driverrel. Nvidia App-ban aktiváltam a DLSS4-et, és eddig kétszer futottam bele pillanatnyi fekete képernyőbe, de ilyenkor drasztikusan visszaesik a teljesítmény is, csak játék újraindítás segít. Vajon a DLSS4 + driver bug vagy csak szimplán a legfrissebb drivert nem komázza még mindig a 4000-es széria? Esetleg játék specifikus hiba?
-
tibaimp
nagyúr
-
tomgabor
senior tag
Még mindig semmi hotfix? Az csiripelik a madarak, hogy csak AM5 platformon vannak a bajok(Intel hibátlan), főleg B650/X670-en, elvileg Msi nagy erőkkel dolgozik a javításon.
-
R0GERIUS
tag
válasz
HantekDSO #2740 üzenetére
Objektíven jobb a DLSS 4 a legtöbb helyzetben (repülő szimulátor talán pont egy kivétel), amihez azt hiszem kell a 572.xx driver, és talán a DLSS 4-es játékokhoz (különben el se indulnak(?)).
(Illetve azoknak nincs választása, akik új kártyát használnak.)Viszont nem a legjobb ez a széria perpill, pont az előbb említettek miatt, de ha bármelyik is ki van kapcsolva a kettő közül (G-Sync vagy Framegen), akkor viszont nincs crash.
Valamint értelemszerűen <=566.xx driverekkel sincs gond, emiatt gyakori gyógyír jelenleg a legutolsó 566-os driverre visszaállni, ha nem játszol valami olyannal, amihez kell az új. -
HantekDSO
tag
Miért is kell(ene) az új drivereket felraknom?
(Amúgy GSync + FrameGen bekapcsolva - 3 órája repülök gond nélkül LHBP-ről RJOO-ra... De ez már régóta így van - egy új drivert, új BIOS-t csak akkor rakok fel, ha a régivel valami gond van. Az 566.45-ös van fent - teszi a dolgát.)
-
tibaimp
nagyúr
válasz
tomgabor #2735 üzenetére
Én ezt olvastam máshol: Az RTX 40-es széria tagjainak tulajdonosai kékhalállal küzdenek
-
tomgabor
senior tag
Azt hallom, hogy már hibamentes a driver az 5000-es szériához? Csak a 4000-es szériával vannak gondok, meg azokkal akiknek hibás PCI5.0 lapjuk van, mint pl.: B650/X670?
Mondjuk nem szeretném lecserélni a 150 000FT-os X670E alaplapom. Várjak még?
-
Nem tudom vótemá:
Nvidia R570 Driver Instability Issues Affecting Lots of RTX 40 Series Owners
Hála az égnek engem nem érint mert az OLED flickering miatt kénytelen voltam visszaváltani V-Sync-re.
Gondoljatok bele milyen input lag-om van:
V-Sync + FrameGen + Reflex Off.
Na jó nem is, sok játékban ahol meg van a fix 120FPS egyáltalán nem érzem a G-Sync hiányát még a Stalker 2-ben sem pedig ott nem fix az FPS-em és pl a Cyberpánk is full szmút.
Multipléjer 0,00000001ms meg nem érdekel. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2732 üzenetére
Közben megtaláltam a vonatkozó topikot: Half-Life 2
Én is remélem, de az se a közeljövőben lesz... -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2730 üzenetére
Kösz az infót!
Én meg azt gondoltam, hogy az epizódok is így jönnek, mivel korábban "beolvasztották" azokat a fő játékba. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2728 üzenetére
Amúgy, ezt én is néztem, meg fel is telepített ~50GB-t! Ez mit jelent, csak pár pálya játszható?
-
westlake
félisten
-
4264adam
veterán
válasz
ribizly #2723 üzenetére
Én vissza mennék RTX40xx kártya mellett 572 előttire és ezt használnám:
[Nvidia Profile Inspector]
És meg is van oldva hogy nincs NV App illetve nem kell az 572 a legújabb DLSS-hez.
Egyszerűen a DLSS Force maradjon N/A így kézzel a játék beállításokban tudod váltani a Quality / Balance / Performance-t. -
ribizly
veterán
válasz
pandras83 #2720 üzenetére
Igen azzal már menne, de azt csak azért nem tettem eddig fel, mert állítólag nagyon sokat romlott ott és azóta a telesítmény. Ezért kérdeztem és ha elolvasod a többiek (#2712 gejala, #2714 4264adam, #2715 Laraxior) kommentjeit, akkor láthatod, hogy a várakozás nem feltétlenül rossz döntés.
-
-
Laraxior
titán
válasz
4264adam #2714 üzenetére
Mi az a CTD? Mert nekem a driverrel éppen nincsen gondom, azonfelül mindennel. 572.75
#27164264adam: Olyan volt, hogy merevre fagyott az egész, de még küzdök, meg keresgélem mi a gond. De ha egyszer elindul, akkor megy egész nap, csak a másnapi indulás a kétséges
Figyelgetek itt is, hátha akad valami okosság -
4264adam
veterán
válasz
ribizly #2711 üzenetére
Várj még bőven.
572.46 óta amik minimum kellenek az RTX50xx-hez, csak küzdünk driveres gondokkal, black screen-el, CTD-vel.
Túl sok minden változott ebben az 572 brach-ben és nehezen tudják helyrevágni, 2 hotfix is érkezett 1 hónapon belül 2 megjelent driver verzóra --> van javulás de messze a cél.
Szóval aki RTX40xx tulaj, nyugodtan maradjon még 572.xx előtti drivereken.
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Jelenleg az 572.16-os studio van fent a 3080Ti-hoz, de a Half-Life 2 RTX már szólt is indításakor, hogy sajnálatos módon igényli a "572.18"-as (nem létező) driver-t. Gondoltam akkor itt az idő egyet frissíteni, de ahogy olvasom azóta is eléggé hányattatott sorsú ez a driver dolog.
Van olyan, amit érdemes lehet feltenni, vagy szépen várakozni kell, mert az újabb driverek mindegyike "csak" hibákat" és degradációt hozott az új kártyák támogatottsága mellett?
-
R0GERIUS
tag
válasz
4264adam #2708 üzenetére
Ezt én az RX 5700 XT-nél fogadtam meg, akkoriban brutálisan rosszak voltak az AMD driver-ek.
Viszont most mielőtt váltottam egy RX 6950 XT-ről, a driver-ek nagyon stabilak voltak (a közel másfél év alatt nem emlékszem különösebb problémára), ha a FreeSync-en kívül minden AMD "feature" ki volt kapcsolva driver oldalon (telepítéskor az Adrenalinban a default-ot választottam, nem gaming-et).
Viszont pont akkor sikerült szerezni Nvidia kártyát, amikor jött a 572-es branch, ahol nálam is előjött egy 4070TiS-en a HDMI rövid idejű alkalmankénti eldobása és pár crash olyan játékban, ami egyrészt eddig sose crash-elt, másrészt nem is igazán terheli a GPU-t.
(DLSS4 tart vissza, de erősen gondolkozom, hogy visszaugrok régebbi driverre.)
Eddig emiatt az a tapasztalatom, hogy driver stabilitás terén semmivel nem rosszabb az AMD, sőt perpill szerintem stabilabb. -
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2707 üzenetére
Akkor simán ajánlom a tavalyi szept-oktoberi Studio drivert. Vagy augusztus.
Csupán az 5070Ti miatt vagyok 572 bracnh-en és a DLSS4 miatt. Vannak azért texture bugok (flicker) benne bőven CP2077-ben is.
Hajnali 1-ig tartott a 450 mod visszarakás, BH Kar98 Bullet Counter Reload support a ludas ami miatt megakad az egész és crashel menü előtt
Mire rájöttem milyen sorrendbe kell telepítetenem, és pontosam melyik 1db mod okozza a crasht...
Soha többet első szériás váltást az új NV-re, driver bugok...
-
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2705 üzenetére
NV Appot érdemes törölni mert nagyon ront a minimum FPS-en.
NV profiler-el tudod kényszeríteni a DLSS Transformer használatát. Van redditten leírás. 4 kattintás és 3 új DLSS fájl másolása
Es ha SDR HDR force kell akkor NVTrue HDR
Ezzel a kettővel megvan az NV App előnye megsem kell telepíteni és magasabb FPS számokat tudsz elérni
-
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2703 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #2702 üzenetére
A kérdés még mindig lóg a levegőben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest