Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mire jó a mild hibrid?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
-
Mobilarena
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
NvidiaRTX
őstag
Nem tudom vótemá:
Nvidia R570 Driver Instability Issues Affecting Lots of RTX 40 Series Owners
Hála az égnek engem nem érint mert az OLED flickering miatt kénytelen voltam visszaváltani V-Sync-re.
Gondoljatok bele milyen input lag-om van:
V-Sync + FrameGen + Reflex Off.
Na jó nem is, sok játékban ahol meg van a fix 120FPS egyáltalán nem érzem a G-Sync hiányát még a Stalker 2-ben sem pedig ott nem fix az FPS-em és pl a Cyberpánk is full szmút.
Multipléjer 0,00000001ms meg nem érdekel. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2732 üzenetére
Közben megtaláltam a vonatkozó topikot: Half-Life 2
Én is remélem, de az se a közeljövőben lesz... -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2730 üzenetére
Kösz az infót!
Én meg azt gondoltam, hogy az epizódok is így jönnek, mivel korábban "beolvasztották" azokat a fő játékba. -
tibaimp
nagyúr
válasz
Trailblazer #2728 üzenetére
Amúgy, ezt én is néztem, meg fel is telepített ~50GB-t! Ez mit jelent, csak pár pálya játszható?
-
westlake
félisten
-
4264adam
veterán
válasz
ribizly #2723 üzenetére
Én vissza mennék RTX40xx kártya mellett 572 előttire és ezt használnám:
[Nvidia Profile Inspector]
És meg is van oldva hogy nincs NV App illetve nem kell az 572 a legújabb DLSS-hez.
Egyszerűen a DLSS Force maradjon N/A így kézzel a játék beállításokban tudod váltani a Quality / Balance / Performance-t. -
ribizly
veterán
válasz
pandras83 #2720 üzenetére
Igen azzal már menne, de azt csak azért nem tettem eddig fel, mert állítólag nagyon sokat romlott ott és azóta a telesítmény. Ezért kérdeztem és ha elolvasod a többiek (#2712 gejala, #2714 4264adam, #2715 Laraxior) kommentjeit, akkor láthatod, hogy a várakozás nem feltétlenül rossz döntés.
-
-
Laraxior
titán
válasz
4264adam #2714 üzenetére
Mi az a CTD? Mert nekem a driverrel éppen nincsen gondom, azonfelül mindennel. 572.75
#27164264adam: Olyan volt, hogy merevre fagyott az egész, de még küzdök, meg keresgélem mi a gond. De ha egyszer elindul, akkor megy egész nap, csak a másnapi indulás a kétséges
Figyelgetek itt is, hátha akad valami okosság -
4264adam
veterán
válasz
ribizly #2711 üzenetére
Várj még bőven.
572.46 óta amik minimum kellenek az RTX50xx-hez, csak küzdünk driveres gondokkal, black screen-el, CTD-vel.
Túl sok minden változott ebben az 572 brach-ben és nehezen tudják helyrevágni, 2 hotfix is érkezett 1 hónapon belül 2 megjelent driver verzóra --> van javulás de messze a cél.
Szóval aki RTX40xx tulaj, nyugodtan maradjon még 572.xx előtti drivereken.
-
ribizly
veterán
Sziasztok!
Jelenleg az 572.16-os studio van fent a 3080Ti-hoz, de a Half-Life 2 RTX már szólt is indításakor, hogy sajnálatos módon igényli a "572.18"-as (nem létező) driver-t. Gondoltam akkor itt az idő egyet frissíteni, de ahogy olvasom azóta is eléggé hányattatott sorsú ez a driver dolog.
Van olyan, amit érdemes lehet feltenni, vagy szépen várakozni kell, mert az újabb driverek mindegyike "csak" hibákat" és degradációt hozott az új kártyák támogatottsága mellett?
-
R0GERIUS
tag
válasz
4264adam #2708 üzenetére
Ezt én az RX 5700 XT-nél fogadtam meg, akkoriban brutálisan rosszak voltak az AMD driver-ek.
Viszont most mielőtt váltottam egy RX 6950 XT-ről, a driver-ek nagyon stabilak voltak (a közel másfél év alatt nem emlékszem különösebb problémára), ha a FreeSync-en kívül minden AMD "feature" ki volt kapcsolva driver oldalon (telepítéskor az Adrenalinban a default-ot választottam, nem gaming-et).
Viszont pont akkor sikerült szerezni Nvidia kártyát, amikor jött a 572-es branch, ahol nálam is előjött egy 4070TiS-en a HDMI rövid idejű alkalmankénti eldobása és pár crash olyan játékban, ami egyrészt eddig sose crash-elt, másrészt nem is igazán terheli a GPU-t.
(DLSS4 tart vissza, de erősen gondolkozom, hogy visszaugrok régebbi driverre.)
Eddig emiatt az a tapasztalatom, hogy driver stabilitás terén semmivel nem rosszabb az AMD, sőt perpill szerintem stabilabb. -
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2707 üzenetére
Akkor simán ajánlom a tavalyi szept-oktoberi Studio drivert. Vagy augusztus.
Csupán az 5070Ti miatt vagyok 572 bracnh-en és a DLSS4 miatt. Vannak azért texture bugok (flicker) benne bőven CP2077-ben is.
Hajnali 1-ig tartott a 450 mod visszarakás, BH Kar98 Bullet Counter Reload support a ludas ami miatt megakad az egész és crashel menü előtt
Mire rájöttem milyen sorrendbe kell telepítetenem, és pontosam melyik 1db mod okozza a crasht...
Soha többet első szériás váltást az új NV-re, driver bugok...
-
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2705 üzenetére
NV Appot érdemes törölni mert nagyon ront a minimum FPS-en.
NV profiler-el tudod kényszeríteni a DLSS Transformer használatát. Van redditten leírás. 4 kattintás és 3 új DLSS fájl másolása
Es ha SDR HDR force kell akkor NVTrue HDR
Ezzel a kettővel megvan az NV App előnye megsem kell telepíteni és magasabb FPS számokat tudsz elérni
-
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2703 üzenetére
-
Trailblazer
veterán
válasz
Trailblazer #2702 üzenetére
A kérdés még mindig lóg a levegőben.
-
4264adam
veterán
válasz
Trailblazer #2699 üzenetére
köszönöm, észben tartom majd. Sajnos 1-2 mod függ tőle ezért kell.
PRP + X-cell sokat javít a CTD gondokon és az egyenletesebb erőforrás kihasználáson. X-cell nélkül sokszor nincs a vga kihajtva. -
-
4264adam
veterán
válasz
tibaimp #2693 üzenetére
Megoldva a Fallout 4 is.
Loot sorrend ugye megvan: PRP a végén és Unofficial Patch elől. De ugye a 450 modot vga nélkül (HD7470)--> próba lehetősége nem volt, telepítgettem.
A loot hiába volt jó sorrend, megoldás hogy ennek a 2db modnak települni is utoljára kell, hogy az előtte lévő modokban helyre rakjon mindent. Nem tudtak dolgozni a több Modon mert előttük lettek telepítve, hiába jó a loot sorrend telepítve.
Így most már minden is működik.
Ezekre gondolsz MSI-vel:
- CP2077 crash és:
[Spider Man2 RT Shadows and Reflection issue with RTX5070TI (driver: 572.60 and 572.46)]
Ezek mind megszűntek a PRIME-al is és most a TUF-al révbe értem.
-
Trailblazer
veterán
Csak egy apró kérdés: melyik az a Studio driver, ami még ajánlott? 4060 a kártya.
-
hav
tag
Sziasztok!
Találkoztatok már olyannal, hogy az Nvidia appban nem lehet optimalizálni egyik játékokat sem, mert egy olyan üzenetet kapok, hogy "Az optimális értékek nem tölthetők be. Próbálja meg később"? Újra húztam a drivert, az appot, de nem segített. Megvártam egy frissítést, de sajnos az sem hozott eredményt.
Valakinek valami ötlet?
-
4264adam
veterán
válasz
marinea2 #2687 üzenetére
Driver probléma. Használd bátran az 572.14-nél régebbi buildeket.
Nekem az 5070Ti-al megoldott hardware csere után is van néhány gondom ami már tényleg Driveres:
Szeretett Fallout4-em szívózik az 572.70-el:
Játék indít --> New Game --> Karakter készitő beállít --> 1 pillanatra látom az első jelenetet és black crask a desktopra.
-
ribizly
veterán
válasz
westlake #2685 üzenetére
Jó, hogy ennyire sok driver érkezett az utóbbi időben meg hozzájuk mindenféle fixek, de melyiket érdemes használni?
Redditen meg más fórumokon már nem tudok eligazodni, annyira sokféle vélemény érkezik.
Az összefoglalóba nem kerülhetne be egy "aktuálisan ajánlott driver verzió" sor?
-
westlake
félisten
GeForce Hotfix Driver Version 572.75 (non-WHQL) & Highlights
Tegnapi build.
-
4264adam
veterán
válasz
marinea2 #2683 üzenetére
Igen de 10 éve nem volt hűtésileg ennyire fos kártyám mint az Asus Prime. Sajnálom hogy az MSI Gaming Trió RT hibás volt.
Elálltam a Prime-tól is a maga 2000RPM+ stock hűtése miatt akkora volt a szélzaj. És mellé a venti indulás így működött : indulás 100% hatalmas hang majd leesik 39%-ra és onnan fel 64% szélzaj.Úton van az ASUS TUF hozzám 522k-ért de sajnálom hogy az MSI hibás volt, az néma és CW mentes volt még 1030FPS töltőképernyő mellett is .
-
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 572.70 (WHQL) & Highlights
Tegnapelőtti build.
-
flash-
veterán
Sziasztok! Erdekelne hogy laptop esetén(lenovo loq, rtx 2050) erdemes letolteni a legfrissebn game drivert az Nvidia oldalarol? Mert a lenovo alkalmazasa amiket letoltott meglehet nem a legfrissebb driverek.
-
biker
nagyúr
válasz
rumkola #2676 üzenetére
basszus, sikerült. Bár volt egy pont, ahol a sírás kerülgetett, és hogy "f@szé kezdetem neki"
szóval ott álltunk, hogy ha bedugom a kijelzőt, akkor elmegy a dldsr
végigpróbáltam mindent, ezt leírtam. Már az igpu-ra dugtam a kis monitort, de ez sem segített, illetve ez okozott más gondot is, pl az egész system monitor kijelzőmet újra kellett volna paraméterezni, mert a hwinfo gpu0 és gpu1 felcserélődik ilyenkorNa a CRU-val próbáltam elérni a DSC kikapcsot, de az csak a hdmi2 supportban van benne, a hdmi1-ben nem, és amikor azt hozzá akartam adni a kijelzőhöz, akkor totál összeomlott a driver, és ezután már ott tartottam, hogy az eredeti két monitoros felállásban sem engedte használni a dldsr-t
na itt vissza mindent, iGPU kikapcs, kis monitor ihúz, CRU reset-all, ugyanaz
Felraktam az 572.65 drivert amit westlake linkelt, ugyanaz, végül gondoltam egyet, és az nvidia vezérlőpultban kikapcsoltam a dldsr-t, majd restartoltam a gépet, ezután bekapcsoltam a dldsr-t, restartoltam a gépet, ezután engedte bekapcsolni a dsr-t, mondom király.
Na akkor nézzük, mi van ha kezdjük előről, DP-HDMI adapter be a 3080ti-be, beledugom a kis monitort, és megmaradt a felbontás
Félve nztem, és tényleg. restart pc, és megmaradt.
Vagyis a dldsr deaktiválása, majd újraaktiválása kellett volna csak, és most megy a következő setup1: fő monitor 34" UW 3413x1440 144Hz DLDSR
2: mini hdmi monitor 1024x600 60Hz natív
3: 14" Arzopa DP-HDMI 1920x1080 60Hz natív -
westlake
félisten
GeForce Hotfix Driver Version 572.65 (non-WHQL) & Highlights
Tegnapi build.
-
4264adam
veterán
Véletlenül nem frissítettél driver-t? milyen verzión vagy?
Egy kalap szar az nv legutóbbi 4 drivere. Menj vissza a 2024. októberi Studio driverre
Elköltöttem 540k-t az 5070TI vásárlásra
és ha Ray Tracing On-t állítok Crash-el desktopra a játék. Nélkőle minden feature megy. (DLSS / FG / mFG) -
biker
nagyúr
válasz
4264adam #2670 üzenetére
Köszi hogy segítesz ötletelni, mit próbáljak meg.
"Próbáld ki hogy mindent 60Hz-re állítasz és úgy megy-e DSC Off-ban vagy sem."ahogy bedugom a kis monitort, minden átáll 60Hz-re és kikapcsolja a dsr-t, és bekapcsolni sem lehet sem 60hz-en sem feljebb. Kézzel ezután vissza tudom állítani bármilyen frekire a monitort de 60Hz-en sem engedi visszakapcsolni a dsr-t
Azt hiszem, nem jól írtam le a helyzetet. Nem az Arzopa monitort szeretném DLDSR-en hajtani.
Eddigi felállás ami megy hibátlanul kb 1,5 éve:
LG 34" 2560x1080 monitor DP-n 144Hz-en DLDSR-el 3144x1440-en, 51-144Hz freesync on
Noname hdmi kijelző 1024x600 60Hz hdmi-n nem DLDSR hanem natívbedugva az Arzopa kijelzőt 1920x1080 60Hz-en szeretném natív felbontáson járatni
Próbáltam GPU-ba DP-HDMI adapterrel, kihúzni a kis kijelzőt és bedugni a HDMI-be, illetve az alaplapi iGPU-ba HDMI-n adapter nélkül, minden esetben kikapcsolja a DLDSR-t, holott az intel igpu-nak nem tudom mi köze az nv driverhezAzt is kipróbáltam, hogy a kis noname hdmi kijelzőt addig kihúzom, kiderüljön a 3 monitor-e a gond, akkor is kikapcsolta a dsr-t
Az Arzopa esetén egyelőre tipp hogy DSC-s lenne, és ezért tiltja le, nincs a specifikációban kiemelve ez, illetve több DSC-s monitornál láttam, hogy OSD-ben kikapcsolható lenne, de ebben az OSD-ben nincs ilyen menüpont.
egyébként kézzel hol lehetne driver szinten kikapcsolni a DSC támogatást? Ezt csak kábel sávszél spórolásra teszik be nem?
-
4264adam
veterán
Sajnos nem tudok választ adni, nincs tapasztalat benne de az tuti hogy a DSC és átalakítózás nem tetszik neki valahol.
Próbáld ki hogy mindent 60Hz-re állítasz és úgy megy-e DSC Off-ban vagy sem.
És elsőnek csökkentett felbontással indulnék el, hogy tudjam milyen értéktől felfelé van már DSC. -
biker
nagyúr
válasz
4264adam #2668 üzenetére
szia
Sajnos az arzopa még nem válaszolt, hogy a monitor fixen DSC-s -e és ez okozza-e, de amiket próbáltam:
jelenleg is DP-n az LG 34UC79G megy és hdmi-n egy ócska alis minihdmi-s talán 7" 1024x600 kijelző 60Hz-en
az LG 51-144Hz freesync driverben 120fps-re limitelveha bedugom az Arzopa monitort, mindegy hogy dp-hdmi konverterbe, vagy direkt hdmi-be, kikapcsolja a dldsr-t, akkor is ha a kis monitort kihúzom, tehát nem a 3 kijelző miatt kapcsolja ki, ha kettő marad, lecserélve a kis monitort akkor is
De amit nem értek, miért kapcsolja ki akkor, ha az alaplapi hdmi-be dugom az arzopa monitort, amit az i9-11900k hajt meg intel igpu-n keresztül? ez esetben mi köze az nv driver dldsr-nek a másik gpu kimenetén lévő kijelzőhöz?
-
4264adam
veterán
DSC On miatt nem fog menni, elég speciális igény ez a DSDLR de a HDMI 2.1 és DP 1.4-nek vannak szélességsávból adódó limitek amikor a DSC aktiválodik --> tiltja a DSDLR-t.
Már eleve az 1440p 144Hz is elég jó hogy ment DSDLR-el.
DSC az egy veszteségmentes tömörító jeltovábbító eljárás, NV nem engedi ennek az ON állapotában a DSDLR-t.
Már 1440p + 240Hz felett DSC On mindig aktív, több kijelző használata esetén meg, hát nehéz megmondani mit is kellene váltanod a DSC OFF-hoz hogy tudj DSDLR-t használni. -
biker
nagyúr
Sziasztok, ide talán jobban illik a kérdésem, amit a 3080 topikban feltettem, driver gondnak tűnik.
Amiket oda írtam, idézet:
"
Ma egy meglepő, és legalább ennyire keserű esemény történt, amit nem értek.
Röviden: Létezhet, hogy a DLDSR technológiának van olyan limitációja, ami hardver szinten meggátolja a működést?
Kicsit bővebben, van egy szimulátor, amin többek közt van a 3080ti GPU-ra kötve egy LG 34" WQHD monitor, 2560x1080, DP-n, ami DLDSR-el 3144x1440p-ben megy, 144Hz-en
van HDMI-n egy 1024x600 kijelző 60Hz-en mint műszerfal (a többi kijelző tablet illetve USB vocore kijelző, nem releváns a gpu-nak)
Tönkrement az egyik tablet, és mivel kb annyi lenne a javítása mint egy monitor, vettem egy Arzopa 14" 1920x1080 60Hz HDMI kijelzőt, kedvezménnyel ingyen szállítással 29e volt https://global.arzopa.com/products/a1s-14-fhd-portable-monitor?variant=48067461382478
Összekábelezek mindent, kellett ugye egy DP-HDMI átalakító, mert a GPU-n egy HDMI van és 3 DP, bekapcsolom a gépet, nézem mi ez az ordenáré kép a nagy monitoron.
Hát 2560x1440-ben megy 60Hz-en.
Átállítom 144Hz-re, ok, átállítom 3144x1440-re, erre kiírja a win, nem sikerült beállítani a felbontást. Még egyszer, nem sikerült. restart win, ugyanaz. kihúzom a kis monitort, egyből megy a nagy monitor DLDSR-en a kis monitor natívon.
Megcserélem a kis kijelzőt a DP átalakítóra, az Arzopa-t a direkt hdmi-re, ugyanaz.
Restartoltam wint a monitor nélkül, megy 1440-ben, ekkor bedugtam az új monitort, és a szemem láttára amint aktiválta a hdmi-t, átváltott a nagy monitor 3144x1440-ről 2560x1080-ra
Mintha akkor, ha be van dugva ez a monitor, akkor a GPU letiltaná a DLDSR-t
Kipróbáltam hogy nem dugom rá a mini kijelzőmet (1024x600-as) hogy 2 monitor maradjon, akkor is ugyanez, tehát nem a 3 monitornál van gondja, hanem ha ezt a monitort bedugom.
De mi köze X monitornak az Y monitor felbontásához, vagy akár egy funkció elérhetőségéhez? Ilyet láttatok már?
Most ott tartok, hogy visszakapcsolom az iGPU-t a prociban, régen is volt hogy az alaplapi hdmi-ről hajtottam meg egy kijelzőt pluszban, de ahelyett hogy több energia maradt volna a GPU-nak azzal hogy kevesebb monitort hajt meg, volt olyan játék (EA WRC) ahol micro stutter jelentkezett tőle."Kis googlizás után talán megoldás:
"Lehet hogy meg is válaszolom magamnak, olyan kijelzőn ami támogatja a DSC funkciót, nem működik a DSR és a DLDSR, persze ezen a kijelzőn ez nincs feltüntetve, de lehet itt a hiba
"NVIDIA DSR, NVIDIA DLDSR and NVIDIA Image Scaling are not supported when DSC mode is enabled""Erre kipróbáltam, hogy az alaplapi hdmi-be dugom, ami i11900K proci intel iGPU-ja, és
Alaplapi hdmi kimeneten igpu-ra kötve a kijelzőt ugyaúgy kikapcsolja a dldsr funkciót
Tehát akkor is kikapcsolja a DLDSR-t az nvidia drivere, ha a szerinte nem támogatott kijelzőt nem a gpu-ba dugom, hanem az alaplapba, és nem az nvidia hajtja meg hanem az igpuMIÉRT? hogy rohadjon meg? Hogy lehet ez ellen tenni?
-
westlake
félisten
NVIDIA Vulkan Beta Driver 572.63 (non-WHQL)
28-i build, egy nappal újabb, mint az 572.60-asok.
-
marinea2
addikt
válasz
Jack Oneill #2664 üzenetére
Azt en is eszrevettem! De azt hittem hogy az MSI afterburner allitodott el
-
westlake
félisten
válasz
westlake #2659 üzenetére
Nem vettem észre korábban a többit:
NVIDIA Studio Driver 572.60 (WHQL) & Highlights
NVIDIA RTX Driver Release 570 R570 U2 (572.60) (WHQL) & Highlights -
westlake
félisten
válasz
Mika1227 #2657 üzenetére
GeForce Game Ready Driver 572.60 (WHQL) & Highlights
Mai build.
-
pandras83
őstag
Az 572.42 nálam black screen volt, visszamentem 572.16-ra. Ez az új 60-as kinek hogy szolgál eddig?
-
Mika1227
őstag
Új driver 572.60
-
westlake
félisten
Jól nyomják (572.52)! Kár, hogy nem lehet leninjázni tőlük.
-
Jack Oneill
veterán
Kiprobaltam nehany jateknal az appon keresztuli dlss felulirast. Tenyleg sokkal szebb. Nekem rtx 3060 kartyam van, vagyis a frame gen (egyelore) nem megy ezen a szerian, de a dlss es dlaa feluliras nagyon szep. Amig nem kerul bele egy jatekba ez nativan, addig megeri appon belul bekapcsolni.
-
westlake
félisten
válasz
core i7 #2642 üzenetére
GeForce Game Ready Driver 572.47 (WHQL) & Highlights
Tegnapelőtti build.
-
core i7
addikt
Új Nvidia driver jött ki tegnap 572.47 WHQL
-
Nagynozi
aktív tag
-
tibaimp
nagyúr
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Driver telepítése közben fekete képernyő, ha az nVidia APP-ból telepítem az új driver-t, ez már az előzőnél is előjött. Valami ötlet? Nvidia App azt írja oké, telepítve, de DDU legyen inkább?
Szerk: Csak úgy jött vissza a kép, ha kikapcsoltam a gépet a bekapcsoló gomb hosszú megnyomásával. Majd mikor újra bekapcsoltam a gépet minden jónak tűnik, de azért ennek nem így kéne működnie. -
marinea2
addikt
driver frissites utan nektek is mindig szorakoznotok kell az MSi afterburnerrel? Mintha nem jegyezne meg minden beallitast. Nem nagy problema, csak gondoltam megkerdezem.
-
westlake
félisten
válasz
core i7 #2635 üzenetére
GeForce Game Ready Driver 572.42 (WHQL) & Highlights
Tegnapi build.
-
core i7
addikt
Megjött a Valentinnapi driver 572.42
-
Werkly
őstag
Az nV appot kell telepíteni, hogy elérhető legyen pl. DLSS 4 vagy csak elég a "sima" driverfrissítés? Kösz!
-
Rexcor
őstag
válasz
Jack Oneill #2628 üzenetére
Igen ezt már megtettem mert először sehol nem engedte, most meg van ahol engedi van ahol csak részben.
-
Rexcor
őstag
válasz
marinea2 #2626 üzenetére
GOW Ragnarök-ben NVapp-on keresztül állítottad az overdrive-ot? Mert nekem onnan a DLSS-t nem engedi csak a FG-t, hiába állítom az overdrive-ot, DLSS-re azt írja hogy nem támogatott.
Végül a dlss dll file-okat cseréltem ki a legújabbra, de nem igazán veszek észre különbséget sem képminőségben sem FPS-ben ezért nem vagyok biztos benne hogy így simán dll file cserélvel tényleg sikerült-e.Amúgy nem kellene DLSS mert 4k 120 FPS DLAA-val is megvan, csak van egy grafikai bug ami DLSS-el kevésbé sűrűn jön elő. (random leszedi az atmospheric beállítást és olyan mintha a grafika 10 évet visszalépett volna)
-
westlake
félisten
-
gejala
őstag
Kipróbáltam én is több játékban a TNN modellt.
HZD Remasterben 1440p Quality mód hihetetlen éles, olyan mintha kicsit túl is lenne élesítve (ingame sharpness csúszka nullán van). Balanced egy hajszállal lágyabb, kellemesebb a szemnek.
Silent Hill 2-ben hatalmasat javult a képminőség, főleg RT-ben. Alan Wake 2 szintén zenész, ott RR sem teszi már olajos kinézetűvé a képet, mint eddig. Balanced itt is bőven elég.
Quality mód most már gyakorlatilag csak 1080p-hez van, fölötte Balanced tökéletesen jó. És Performance is majdnem olyan 1440p-ben, mint az eddigi CNN Quality.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Jack Oneill #2622 üzenetére
Igen, a játékok alatt ott van, azt hittem hogy general be lehet állítani dolgokat ha támogatja az alkalmazás.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Rabbitf_24 #2621 üzenetére
Mert ne a globalis beallitasban keresd, hanem a jatekra szabott beallitasban. De egyelore vigyazzatok ezzel, tegnap cikkeztek mar rola, hogy vannak bajok azert, illetve lehetnek anomaliak vele.
Egyebkent gondolom, idovel jatekon belul is ki tudjuk majd ezt valasztani nem? Es nem kell igy ,,mokolni". -
Lord Myn
senior tag
Na, kipróbáltam, egyébként itt lehet beálltani az app-ban:
Képminőség szempontjából nem vettem észre számottevő különbséget, de sokkal simábbnak hat a játékok alatt, szinte nincsenek is tüskék, ott ahol eddig voltak. Érdekes, hogy nem minden játéknál lehet beálltani, hogy a legújabb verziót használja FG, RR és SR esetén, néha csak az egyiket engedi.Indy - csak SR-nél lehet legújabbra rakni, simább lett sokkal a játék
CP2077 - mindegyiknél lehet a legújabbra rakni, simább lett és egy kis FPS boost is lett
Hogwarts L. - mindegyiket lehet, simább lett a játék
SW Outlaws - csak RR, kis FPS boost
Silent Hill 2 - csak FG, még nem néztem -
gejala
őstag
válasz
Jack Oneill #2615 üzenetére
Annak mi értelme lesz? Mert az oké, hogy a sokkal gyengébb Tensor magokkal nem lesz akkora sebesség növekedés, de a Flip Metering hardware nélkül mi lesz a frame pacinggel? 1 frame esetén még Reflex megoldja input lagot, de 3 frame-hez már nem lesz elég.
-
marinea2
addikt
válasz
Lord Myn #2610 üzenetére
Nekem csak 10-12 gamem van fent jelenleg. Viszonylag ujabbak is... Pl. AW2, SH2
Eddig egyiket sem sikerult, vagy azt irja a fulnel hogy nem tamogatott, vagy azt hogy neme szlelheto a tamogatas. FPS-re kevesebbet megy most az uj driverrel a kartyam, viszont erzetre meg simabbnak tunik! Lehet a normalisabban mukodo G-sync miatt...
Udv. egy 3070 felhasznalo
-
Lord Myn
senior tag
válasz
westlake #2609 üzenetére
No offense, de kicsit olyan, mintha write only móban lennél: fogalmam sincs még, hogy jobb lesz-e, pont azért kérdeztem, hogy valaki már próbálta-e?
Szerintem is kár vitázni, bár annyival elintézni, hogy amióta van, azóta foglalkozol vele, az nem túl szakmai, főleg, hogy eddigi általam megismert információk, azok pont a te álláspontodat cáfolják.
Mindegy, kérdésem továbbra is nyitott: valaki próbálta az nvapp-ban az új DLSS verzió override-olást?
-
westlake
félisten
Szerintem kár a továbbiakban vitatkozni a dolgoról, fundamentális tévedésekben vagy. Amióta van DLSS, azóta foglalkozom vele. De én igazán örülök neki, ha neked bármi is jobb lett, mint volt!
-
Lord Myn
senior tag
+ egy kis idézet ollie-tól a 4070 topikból, alátámasztandó, hogy a DLSS4 igenis csomag:
"Jó hír, hogy a legújabb driverrel, az Nvidia appból már lehet override-olni a DLSS verziót, így az összes játékra rákényszeríthetjük a DLSS4-et, ami még jobb minőséget produkál, annyira, hogy ennél a legrosszabb minőség (performance) közel a DLSS3 legjobb minőségét (quality) hozza."
-
Lord Myn
senior tag
válasz
westlake #2606 üzenetére
Szerintem meg pont, hogy csomagot jelent, amihez hozzáadtak általában egy új dolgot, a többin meg javítottak.
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy "...override-olni a DLSS-t a legújabbra...". Ha arra, hogy lecserélni a DLSS fájlokat, akkor ezt a kezdetektől lehet (2019), ebben semmi újdonság nincs. Ha egy játék ezt nem "engedi" akkor ez az integritás ellenőrzésre vezethető vissza, nem pedig a DLSS felépítésére. De hogy jobban értsd, egy kérdés: mi olyat tudsz tenni egy nem negyedik generációs RTX kártyával a DLSS 4 "megjelenése" óta, amit eddig nem tudtál?
Felraktad az új drivert? Mert először próbáld ki, utána írj ilyeneket, pls.
Az NV App-ban, ugye, lehetőség van optimalizálni egy-egy adott játékot, eddig még nem használtam, mert be tudtam lőni én is az számomra optimális látvány/sebességet, de az új verzióban lehetőség van "override"-olni az adott játékban használatos DLSS-t a legfrissebb verzióra (most nem vagyok az otthoni gépemnél, de ha jól emlékszem 'latest' opció van, ha a DLSS4-et akarjuk használni), külön opció van a Supersampling-re, a Frame Generation-re (ha az adott játék ezeket támogatja) és még valamire, amire szintén nem emlékszem most. Mindent be lehet lőni latest-re, az FG-nél meg meg lehetne adni, hogy 2x, 3x vagy 4x-es legyen (ugye ez 40xx-es kártyákon csak 2x-es lehet). Nem arra voltam kiváncsi, hogy mit tudok megtenni új dolgot, hanem arra, hogy az új DLSS verziónál van-e látható sebesség vagy esetleg látványbeli különbség, a reddit-en vagy hol valaki azt írta, hogy 10%-os sebesség növekedése volt és valamivel kevesebb memóriát használt 40xx-es kártyán ezzel a feature-rel, erre lettem volna kiváncsi, hogy valaki próbálta-e.
-
westlake
félisten
válasz
Lord Myn #2605 üzenetére
Ezzel nem cáfoltad azt, amit leírtam. A DLSS egy-egy változata (2, 3, 3.5, 4) nem egy csomagot jelent. Az egy adott dolgot jelent. Super Resolution, Frame Generation, Ray Reconstruction, Multi Frame Generation (a sorrend ugyanaz, mint az előbbieknél). Továbbá a DLSS-ek layer szerkezetűek, tehát a magasabb szintű nincs az alacsonyabb szintű nélkül. Mindhez külön fájl tartozik. Vagyis eddig így volt, a DLSS 4-gyel csak most kezdtem foglalkozni. Még egyszer mondom, ha valami újabb, gyorsabb egy játékban, az azért lehet, mert cserélték a korábbi DLSS fájlokat újabbakra. Nem tudom mit értesz az alatt, hogy "...override-olni a DLSS-t a legújabbra...". Ha arra, hogy lecserélni a DLSS fájlokat, akkor ezt a kezdetektől lehet (2019), ebben semmi újdonság nincs. Ha egy játék ezt nem "engedi" akkor ez az integritás ellenőrzésre vezethető vissza, nem pedig a DLSS felépítésére. De hogy jobban értsd, egy kérdés: mi olyat tudsz tenni egy nem negyedik generációs RTX kártyával a DLSS 4 "megjelenése" óta, amit eddig nem tudtál?
-
Lord Myn
senior tag
válasz
westlake #2601 üzenetére
Ez tudtommal nem igaz, a DLSS4 =/= MFG, az MFG egy része a DLSS4, ami csak 50xx-es káryákon működik (nyilván ezzel promózzák, hiszen ez irreálisan nagy FPS boostot ad) de a többi része az működik korábbi verziókon is, olvasd el az nvidia oldalán levő egész írást erről: [link]
Ahogy a táblázatban is láthatod a DLAA, az SR, a 2x FG és az RC-is kapott frissítést a DLSS4-ben.Azon kívül tegnap felraktam az új drivert és van lehetőség néhány játékban (pl. SW Outlaws, Indiana Jones, stb.) override-olni a DLSS-t a legújabbra, egyedül az FG-nél nincs lehetőség 2x-esnél nagyobbra állítani, értelemszerűen, a 40xx-es kártyákon. Mivel tegnap késő este raktam fel, még nem próbáltam ki, ezért kérdeztem, hogy valaki próbálta-e, de majd ma este akkor megnézem, hogy tényleg van-e jelentősége ennek képminőség/performancia szempontjából.
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
4264adam #2602 üzenetére
Szerintem az NVIDIA nem okkal így tervezte ezt a képet, de sajnos ilyen lett. Nem kicsit félreérthető, és pontosan emiatt az CES-es bejelentés után még az újságírok többsége is úgy értelmezte, hogy a DLSS 4-ből a korábbi generációk is tudnak profitálni. Pedig nem. Legalábbis most biztos nem, és tudomásom szerint az NVIDIA nem tervez ezen a későbbiekben sem változtatni. Hülyék is lennének, vegyék csak meg az emberek az 50-es széria valamelyik modelljét, ha MFG-t akarnak. Az ENHANCED tételek meg azért vannak feltüntetve, hogy a korábbi generációk is meg legyen említve, ha mér DLSS-ről van szó. Viszont én azokat szimplán úgy értelmezem, hogy a többi DLSS-t is fejlesztik. Ebben egyébként niincs semmi különös, amúgy is folyamatosan fejlesztik őket a megjelenés óta és mindig publikálnak újabb és újabb verziókat.
Hozzátzeszem, egyáltalán nem csodálozom, hogy a felhasználók nagy része nem tudja követni a DLSS-sel kapcsolatos dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Trackball/hanyattegér topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Op3n Dott tablet mélyvíz
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo P15 Gen1 15 FHD üzleti notebook- i7 10850H 32GB RAM 1TB SSD Quadro T2000 4GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512/12GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest