Hirdetés
- IFA 2026: Kilométeres távolságban is mérne az új Ulefone, de mennyire pontosan?
- IFA 2026: Aranyat ér a Status Pro X fülhallgató GoldenSound kiadása
- Harry Potter-kiadást kapott két Realme
- Nekem VIII: itthon nem kapható Sony vált Android 17-re
- IFA 2026: Megvan a kivehető akciókamerával szerelt telefon ára
- Összefog Európa a Starlink ellen
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A27 - az esélytelenek nyugalma
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold8 - útlevél-ellenőrzés
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
GeForce Game Ready Driver 616.64 (WHQL) / Highlights
Augusztus 26-i build. Csak négy nappal újabb, mint az előző, és a Vulkan Beta még mindig újabb két nappal.
-
kzolee216
senior tag
Több dologban is igazad van.
A gyári OC-k lóf*szt sem érnek, ez igaz. A kártyán nem piszkáltam a kapcsolót, el is felejtettem, hogy van rajta (
) , de megnézem és ha kell átpattintom, hogy még véletlenül se legyen OC-n. Elvileg nem kéne számítania, mert pont amit írtatok, hogy lényegében hibahatáron belül emel teljesítményt - már ha emelésnek lehet nevezni azt az 1-2%-ot 
Az undervolt megfontolandó, felveszem a listára, ha westlake kolléga tippjei sem jönnek be. Na, mondjuk UV-ot még sosem csináltam, de akkor legfeljebb pont itt az ideje.
Van programozóm, meg csipeszem, többször is flasheltem kártyát és alaplapot is, szóval ha téglásítom is visszaállítom a gyári állapotra a BIOS-t seperc alatt. Szeretek ilyenekkel mókolni és van némi gyakorlatom is, még android telefonról is flasheltem sikerrel alaplapot is meg VGA-t is OTG-n keresztül

Amúgy erős a gyanúm, hogy az alaplap csíra; igazából sose voltam vele kibékülve, csak szükségből vettem meg - ha semmi sem segít, lecserélem valami combosabbra.
Nekem volt egy gamer notim, ami folyamatosan fagyott jatekok alatt. UV kellett neki, hogy stabilan tartsa a gyari orajeleket. Fura, de ez volt a megoldas. Alap gpu homerseklete 97 fok volt, uv utan sikerult levinnem 89-re

-
tibaimp
nagyúr
Több dologban is igazad van.
A gyári OC-k lóf*szt sem érnek, ez igaz. A kártyán nem piszkáltam a kapcsolót, el is felejtettem, hogy van rajta (
) , de megnézem és ha kell átpattintom, hogy még véletlenül se legyen OC-n. Elvileg nem kéne számítania, mert pont amit írtatok, hogy lényegében hibahatáron belül emel teljesítményt - már ha emelésnek lehet nevezni azt az 1-2%-ot 
Az undervolt megfontolandó, felveszem a listára, ha westlake kolléga tippjei sem jönnek be. Na, mondjuk UV-ot még sosem csináltam, de akkor legfeljebb pont itt az ideje.
Van programozóm, meg csipeszem, többször is flasheltem kártyát és alaplapot is, szóval ha téglásítom is visszaállítom a gyári állapotra a BIOS-t seperc alatt. Szeretek ilyenekkel mókolni és van némi gyakorlatom is, még android telefonról is flasheltem sikerrel alaplapot is meg VGA-t is OTG-n keresztül

Amúgy erős a gyanúm, hogy az alaplap csíra; igazából sose voltam vele kibékülve, csak szükségből vettem meg - ha semmi sem segít, lecserélem valami combosabbra.
Majd írd meg, hogy mi lett a vége, érdekelne!
-
Weor
tag
Ezt most nem kötekedésből írom de én megnéztem, hogy az Asus a saját hivatalos oldalán tett-e közzé bios frissítést a kártyához és ha jól láttam akkor nem.
Ami azt jelenti, hogy bennem felmerül a kérdés honnan a bios amit rá szeretnél tenni a kártyádra és mit tudsz róla? Mert ha nem stimmel mondjuk már csak a memória márkája a bios-ban azzal azt kockáztatod hogy téglát csinálsz a kártyából és azzal már nehezen fogod tudni legariztatni.Több dologban is igazad van.

-
westlake
félisten
1.: Nem szóltál hozzá érdemben a problémához csak kéretlenül okoskodsz ez minden csak nem figyelem felhívás.
2.: Igen minden BSOD hiba felderítése azzal indul kapcsolj be minden tuning profilt hátha jobban fagy minden fórum ezt javasolja. /irónia off/
3.: TDR egyik lehetséges megoldása az undervolt és nem az OC. Ballagj már el el a kártya specifikációs oldalára és nézd már meg mennyivel lesz növelve a kártya óra jele amivel nő a feszültség is és nem véletlenül lesz a ventillátor mindig ON-on ha a P-mode aktív.
4.: Ha érdemben nem tudsz valamihez hozzászólni inkább ne is tedd, mert segíteni nem segítettél de magadról kiállítottad azt, hogy baromira nem értesz hozzá csak idejársz okoskodni...

-
csiby222
aktív tag
1.: Nem szóltál hozzá érdemben a problémához csak kéretlenül okoskodsz ez minden csak nem figyelem felhívás.
2.: Igen minden BSOD hiba felderítése azzal indul kapcsolj be minden tuning profilt hátha jobban fagy minden fórum ezt javasolja. /irónia off/
3.: TDR egyik lehetséges megoldása az undervolt és nem az OC. Ballagj már el el a kártya specifikációs oldalára és nézd már meg mennyivel lesz növelve a kártya óra jele amivel nő a feszültség is és nem véletlenül lesz a ventillátor mindig ON-on ha a P-mode aktív.
4.: Ha érdemben nem tudsz valamihez hozzászólni inkább ne is tedd, mert segíteni nem segítettél de magadról kiállítottad azt, hogy baromira nem értesz hozzá csak idejársz okoskodni...

-
westlake
félisten
Terelsz, mert nem tudod alátámasztani az állításaid. Ha hülyeséget írsz, ezután is fel fogom rá hívni a figyelmet. További kellemeset!

-
csiby222
aktív tag
Ohh jajj, hibát keresünk és azon nem múlik semmi ha átkapcsolja a kapcsolót és tesztel egyet úgyis mielőtt biost frissítgetne vadul.
Szerintem itt hagyd abba a jó tanácsok osztogatását
-
westlake
félisten
Mert az a referencia clock amivel az NVIDIA kiadta a GPU-t és az OC (P mode) mint olyan nem szokott támogatva lenni sehol. Mint ahogy az alaplapnál is feltüntetik azt meddig támogatott a memória óra jele. Ha a felett vagy azzal kezdik kapcsold ki az XMP-t vagy az EXPO-t. Pont ugyan ez igaz a GPU-ra is. (Instabilitáson és áramfogyasztáson kívül azon a pár MHz-n nem nyersz semmit)
Ó, jajj. Szerintem olvasgass kicsit a témában, mert el vagy tévedve minden tekintetben.
-
csiby222
aktív tag
Mitől lenne értelemszerű, hogy quiet módban kellene használni egy VGA-t? Az a default? Mióta? Ahány kapcsolós kártyám volt, mind P módban volt gyárilag. Miért ne kapcsolja át működés közben? Semmi baja nem lesz semelyik kártyának. Az összeset kapcsolgattam. Az oké, hogy vannak elképzeléseid dolgokról, de ne állítsd már azokat tényként. Semmi szükség arra, hogy félrevezess másokat.

Mert az a referencia clock amivel az NVIDIA kiadta a GPU-t és az OC (P mode) mint olyan nem szokott támogatva lenni sehol. Mint ahogy az alaplapnál is feltüntetik azt meddig támogatott a memória óra jele. Ha a felett vagy azzal kezdik kapcsold ki az XMP-t vagy az EXPO-t. Pont ugyan ez igaz a GPU-ra is. (Instabilitáson és áramfogyasztáson kívül azon a pár MHz-n nem nyersz semmit)
-
westlake
félisten
Mitől lenne értelemszerű, hogy quiet módban kellene használni egy VGA-t? Az a default? Mióta? Ahány kapcsolós kártyám volt, mind P módban volt gyárilag. Miért ne kapcsolja át működés közben? Semmi baja nem lesz semelyik kártyának. Az összeset kapcsolgattam. Az oké, hogy vannak elképzeléseid dolgokról, de ne állítsd már azokat tényként. Semmi szükség arra, hogy félrevezess másokat.

-
csiby222
aktív tag
Ahogy nézem dual biosos az a kártya is. Melyik módban van? P(erfomance) vagy Q(uite)? Értelemszerűen Quite-n kellene lennie mert az a default nem OC profil. (Bekapcsolt állapotban ne váltsd át a kis kapcsolót.)
-
csiby222
aktív tag
Kösz a tippeket skacok.
Az sfc /scannow és a DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth is megvolt, a timeout is beállításra került korábban 8 másodpercre. Így a képernyő kikapcsolása után még 8 másodpercig tudtam élvezni a játék hangját

A ki- és beszerelés is megvolt, igaz csak a GPU esetében. Lehúzok a lapról mindent és újra összerakom.
A játékok változóak, de leginkább a Spintires és a Snowrunner esetén jön elő, de az eFootball 2021 alatt is előjött már.
Éjszaka még kaptam tippet privátban, hogy hogyan lehet hivatalosan a GPU BIOS-át felfrissíteni hivatalos Nvidia appon keresztül.
Azt meg is csináltam, fel is frissült a BIOS, imára kulcsolom a kezem, remélem ez megoldja.
Kösz a tippeket még 1x.
Ezt most nem kötekedésből írom de én megnéztem, hogy az Asus a saját hivatalos oldalán tett-e közzé bios frissítést a kártyához és ha jól láttam akkor nem.
Ami azt jelenti, hogy bennem felmerül a kérdés honnan a bios amit rá szeretnél tenni a kártyádra és mit tudsz róla? Mert ha nem stimmel mondjuk már csak a memória márkája a bios-ban azzal azt kockáztatod hogy téglát csinálsz a kártyából és azzal már nehezen fogod tudni legariztatni. -
kzolee216
senior tag
Nvidia hivatalosan elismerte a villogást. A megoldás az Nvidia appon belül színmélység 10bitre állítása.
Chat gpt a képernyő fotóról ezt írta
A képen egy friss NVIDIA driverrel kapcsolatos hibáról van szó, és a lényeg egyszerűbb, mint ahogy a cím elsőre hangzik.
Mi történt?
Az NVIDIA augusztus 26-án kiadta a GeForce Game Ready Driver 616.56 verziót. Ennél a verziónál több felhasználónál jelentkezett egy furcsa hiba:
👉 a monitor elkezdhet villogni/flickerelni, akár a Windows asztalon, böngészés közben vagy videózásnál is.
A jelenlegi beszámolók szerint a probléma főleg akkor jelentkezik, amikor a monitor 8 bites színmélységgel (8 bpc) működik. �
Digital Citizen +1
Mit jelent az, hogy 8 bit és 10 bit?
Ez nem azt jelenti, hogy a monitor felbontása 8 vagy 10 bit, hanem a megjeleníthető színek pontosságát.
8 bit/csatorna: kb. 16,7 millió szín
10 bit/csatorna: kb. 1,07 milliárd szín
A legtöbb hagyományos monitor 8 bites üzemmódban működik, ezért ez elég sok embert érinthet.
És mi a megoldás?
A vicces része az, hogy a beszámolók szerint ha a monitor ténylegesen támogatja a 10 bitet, akkor az NVIDIA beállításaiban 10 bitre állítva a villogás sok esetben azonnal megszűnik. �
TroubleGrid +1
Tehát például:
NVIDIA App / NVIDIA Vezérlőpult → Kijelző → Felbontás módosítása → Színmélység → 10 bpc
Nem arról van szó, hogy a 10 bit "javítja" a monitort. Hanem úgy tűnik, hogy a 616.56 driver 8 bites megjelenítési móddal hibázik bizonyos konfigurációkon.
Fontos: nem mindenki érintett
Ha neked 616.56 van fent, de nem villog a monitor, akkor nincs ok pánikra. A hiba nem minden gépen/monitornál jelentkezik. �
Digital Citizen
Az NVIDIA már vizsgálja a problémát és dolgozik a javításon. �Én nem tudom 10bpc-re felvinni gondolom az NV Surround miatt. 3 monitor meg kell, így én ezt passzolom.
-
Weor
tag
Játéktól függetlenül tudom javasolni saját tapasztalat alapján, hogy érdemes kiszedni a vga-t és az alaplapot és újra pontosan vissza tenni. Nekem költözés miatt elmozdult az alaplapom egy nagyon minimálisat és pont ilyeneket produkált, mint neked, mert minimálisan de az érintkezők nem voltak jól a helyükön.
sfc /scannow futtatása ha nem tetted meg mert nem írtad.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ez sem ártalmas.Tudod növelni a TDR timeout idejét:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
Új > DWORD (32-bit) Value neve TdrDelay állítsd be 8-ra a default 2.De ha javarészt DX12-s játékokkal játszol akkor megfontolnám egy nagyobb táp vételét is, mert DX 12 alatt tudnak a VGA-k érdekes kiugrásokat csinálni már ami az áramfelvételt illeti.
Kösz a tippeket skacok.
Az sfc /scannow és a DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth is megvolt, a timeout is beállításra került korábban 8 másodpercre. Így a képernyő kikapcsolása után még 8 másodpercig tudtam élvezni a játék hangját

A ki- és beszerelés is megvolt, igaz csak a GPU esetében. Lehúzok a lapról mindent és újra összerakom.
A játékok változóak, de leginkább a Spintires és a Snowrunner esetén jön elő, de az eFootball 2021 alatt is előjött már.
Éjszaka még kaptam tippet privátban, hogy hogyan lehet hivatalosan a GPU BIOS-át felfrissíteni hivatalos Nvidia appon keresztül.
Azt meg is csináltam, fel is frissült a BIOS, imára kulcsolom a kezem, remélem ez megoldja.
Kösz a tippeket még 1x.
-
Jack Oneill
veterán
Nálam meg random egyet vibrál a másodperc tört része alatt. Ha nem figyelem, észre sem veszem.
Nvidia hivatalosan elismerte a villogást. A megoldás az Nvidia appon belül színmélység 10bitre állítása.
Chat gpt a képernyő fotóról ezt írta
A képen egy friss NVIDIA driverrel kapcsolatos hibáról van szó, és a lényeg egyszerűbb, mint ahogy a cím elsőre hangzik.
Mi történt?
Az NVIDIA augusztus 26-án kiadta a GeForce Game Ready Driver 616.56 verziót. Ennél a verziónál több felhasználónál jelentkezett egy furcsa hiba:
👉 a monitor elkezdhet villogni/flickerelni, akár a Windows asztalon, böngészés közben vagy videózásnál is.
A jelenlegi beszámolók szerint a probléma főleg akkor jelentkezik, amikor a monitor 8 bites színmélységgel (8 bpc) működik. �
Digital Citizen +1
Mit jelent az, hogy 8 bit és 10 bit?
Ez nem azt jelenti, hogy a monitor felbontása 8 vagy 10 bit, hanem a megjeleníthető színek pontosságát.
8 bit/csatorna: kb. 16,7 millió szín
10 bit/csatorna: kb. 1,07 milliárd szín
A legtöbb hagyományos monitor 8 bites üzemmódban működik, ezért ez elég sok embert érinthet.
És mi a megoldás?
A vicces része az, hogy a beszámolók szerint ha a monitor ténylegesen támogatja a 10 bitet, akkor az NVIDIA beállításaiban 10 bitre állítva a villogás sok esetben azonnal megszűnik. �
TroubleGrid +1
Tehát például:
NVIDIA App / NVIDIA Vezérlőpult → Kijelző → Felbontás módosítása → Színmélység → 10 bpc
Nem arról van szó, hogy a 10 bit "javítja" a monitort. Hanem úgy tűnik, hogy a 616.56 driver 8 bites megjelenítési móddal hibázik bizonyos konfigurációkon.
Fontos: nem mindenki érintett
Ha neked 616.56 van fent, de nem villog a monitor, akkor nincs ok pánikra. A hiba nem minden gépen/monitornál jelentkezik. �
Digital Citizen
Az NVIDIA már vizsgálja a problémát és dolgozik a javításon. � -
tibaimp
nagyúr
Körülöttem mindenki AMD-s, az eggyel korábbi kártyám is AMD, ami itt porosodik
De jó az ötlet, megpróbálok vadászni egyet valakitől. Kölcsönadod a tiedet? (trollkodás csak
)Most még annyit tettem, hogy a chipset driver létrehoz energiagazdálkodási profilokat és be is állítja a teljesítménycentrikusat alapértelmezettnek, szóval visszatettem most az eredetire és azon belül kikapcsoltam az ASPM-et:
Amúgy én is kamázom, tök jó kis kártya, full HD-ra tökéletes, a Stalker 2-t is végig tudom majd tolni vele magas grafikán gond nélkül - ha sikerül megoldanom ezt a hibát persze.Játszani nem játszottam az 5050-el, de mikor kerestem a HTPC VGA-t, döbbentem konstatáltam, hogy a kb. 2080-as szintjét hozza, én meg egy 2070-et használtam évekig, amivel játszottam is kb. mindennel, szóval jó az!
Amit csiby222 kolléga ír, is megfontolandó, főleg a lap kiszed és újra összerak része, olyanba már én is belefutottam. Mondjuk az én esetemben hajszál volt beszorulva az érintkezőkhöz (VGA+AGP szlot közé), hogy hogyan az anyjába mászott be oda, el nem tudom képzelni....
-
csiby222
aktív tag
Sziasztok,
nem biztos, hogy a driver a problémám, de hátha tudtok valami ötletet adni, én már kezdem feladni...
ASUS Dual RTX 5050 a videókártya (nem ér röhögni
)Az a problémám, hogy kizárólag játékok alatt egy bizonyos idő után random kikapcsolnak a monitorok, pár másodpercig a hang még megy tovább, aztán újraindul a gép.
A Windows-naplóban semmi nincs, viszont a Windows még létrehoz egy memory.dmp fájlt, mielőtt újraindul (tehát újraindulás előtt történik egy kék halál is, csak azt ugye már nem látom, mert kikapcsoltak a monitorok).
WinDbg-vel megnéztem a memory.dmp fájlt, ez a hiba van benne:
VIDEO_TDR_FAILURE (116) Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.meg ez:
Unable to load image \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_b7cca8360c0d57e9\nvlddmkm.sys, Win32 error 0n2Redditet, fórumokat végigtúrtam, AI-okat megkérdeztem.
Amiket próbáltam (teljesség igénye nélkül):
- memtest végigfuttatása (4/4 phase OK)
- csak 1 monitor legyen a videókártyára dugva
- DisplayPort helyett HDMI használata
- DDU, majd legfrissebb Game Ready driver
- DDU, majd legfrissebb Studio driver
- DDU, majd visszalépkedni a driverekkel
- PCI Express energiagazdálkodását kikapcsolni
- BIOS-ban mindent defaultra tettem, XMP-t is kikapcsoltam
- nvlddmkm.sys fájlt saját tulajdonba vettem, minden jogot megadtam rá magamnak
- videókártya ki- és beszerelés, csatlakozók újracsatlakoztatása
- MSI Afterburner el NEM indítása
- meg minden egyéb ilyen móricka dolgok...most hirtelen ezek jutottak eszembe, de Redditen, egyéb fórumokon meglepően sokaknál előjön ez a hiba, egy példa a sok közül:
https://www.reddit.com/r/computers/comments/1ikxdpp/video_tdr_error_116/
Notebookra pl. 5060-ra adtak ki firmware-t rá és az oldotta meg. Szóval feltúrtam a netet, "mindent" megpróbáltam, de megmaradt a hibajelenség.
Az alaplap egy legalja Asrock B450M-HDV R4.0 és mivel ezen még VRM-hűtés sincs, azt gondoltam, hogy az a baj, mert hogy túlmelegszik a VRM. Ezért pl. Snowrunner helyett gondoltam nyomok egy kis Spintirest (aminek kb. nincs is gépigénye, a VGA 25%-on, a CPU meg 10%-on "pörög"), de ugyanaz a szitu. A legfrissebb BIOS van a lapon.
Áprilisban vettem a VGA-t itt hardveraprón, februárban vette a csóka, dobozban, új szaggal, minden. Volt, hogy hetekig nem jött elő a probléma gépigényes játéknál és van, hogy naponta akár 2x is kevésbé gépigényes játéknál, teljesen véletlenszerű, nem tudom semmihez kötni.
Remélem érthető volt, bocs, hogy hosszú lett, de kezd elfogyni így 4 hónap után a türelmem

CPU: 3700X
Tápegység FSP 650W 80+ Silver valamilyenValaki találkozott már ilyennel? Mi lehet a gond?
Játéktól függetlenül tudom javasolni saját tapasztalat alapján, hogy érdemes kiszedni a vga-t és az alaplapot és újra pontosan vissza tenni. Nekem költözés miatt elmozdult az alaplapom egy nagyon minimálisat és pont ilyeneket produkált, mint neked, mert minimálisan de az érintkezők nem voltak jól a helyükön.
sfc /scannow futtatása ha nem tetted meg mert nem írtad.
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ez sem ártalmas.Tudod növelni a TDR timeout idejét:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
Új > DWORD (32-bit) Value neve TdrDelay állítsd be 8-ra a default 2.De ha javarészt DX12-s játékokkal játszol akkor megfontolnám egy nagyobb táp vételét is, mert DX 12 alatt tudnak a VGA-k érdekes kiugrásokat csinálni már ami az áramfelvételt illeti.
-
csiby222
aktív tag
Sziasztok,
nem biztos, hogy a driver a problémám, de hátha tudtok valami ötletet adni, én már kezdem feladni...
)Az a problémám, hogy kizárólag játékok alatt egy bizonyos idő után random kikapcsolnak a monitorok, pár másodpercig a hang még megy tovább, aztán újraindul a gép.
A Windows-naplóban semmi nincs, viszont a Windows még létrehoz egy memory.dmp fájlt, mielőtt újraindul (tehát újraindulás előtt történik egy kék halál is, csak azt ugye már nem látom, mert kikapcsoltak a monitorok).
VIDEO_TDR_FAILURE (116) Attempt to reset the display driver and recover from timeout failed.meg ez:
Unable to load image \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\nv_dispi.inf_amd64_b7cca8360c0d57e9\nvlddmkm.sys, Win32 error 0n2Redditet, fórumokat végigtúrtam, AI-okat megkérdeztem.
- meg minden egyéb ilyen móricka dolgok...most hirtelen ezek jutottak eszembe, de Redditen, egyéb fórumokon meglepően sokaknál előjön ez a hiba, egy példa a sok közül:
Notebookra pl. 5060-ra adtak ki firmware-t rá és az oldotta meg. Szóval feltúrtam a netet, "mindent" megpróbáltam, de megmaradt a hibajelenség.
Az alaplap egy legalja Asrock B450M-HDV R4.0 és mivel ezen még VRM-hűtés sincs, azt gondoltam, hogy az a baj, mert hogy túlmelegszik a VRM. Ezért pl. Snowrunner helyett gondoltam nyomok egy kis Spintirest (aminek kb. nincs is gépigénye, a VGA 25%-on, a CPU meg 10%-on "pörög"), de ugyanaz a szitu. A legfrissebb BIOS van a lapon.
Áprilisban vettem a VGA-t itt hardveraprón, februárban vette a csóka, dobozban, új szaggal, minden. Volt, hogy hetekig nem jött elő a probléma gépigényes játéknál és van, hogy naponta akár 2x is kevésbé gépigényes játéknál, teljesen véletlenszerű, nem tudom semmihez kötni.
Remélem érthető volt, bocs, hogy hosszú lett, de kezd elfogyni így 4 hónap után a türelmem

Tápegység FSP 650W 80+ Silver valamilyenValaki találkozott már ilyennel? Mi lehet a gond?
Melyik játék alatt produkálja ezt?
-
Weor
tag
Ja, és persze Furmarkkal és Aida64-gyel is gyilkoltam a masinát úgy 2x2 órát, persze akkor nem jött elő a hiba, a VRM meg már olyan forró volt, hogy palacsintát is süthettem volna rajta.
-
Weor
tag
Körülöttem mindenki AMD-s, az eggyel korábbi kártyám is AMD, ami itt porosodik
De jó az ötlet, megpróbálok vadászni egyet valakitől. Kölcsönadod a tiedet? (trollkodás csak
)Most még annyit tettem, hogy a chipset driver létrehoz energiagazdálkodási profilokat és be is állítja a teljesítménycentrikusat alapértelmezettnek, szóval visszatettem most az eredetire és azon belül kikapcsoltam az ASPM-et:
Amúgy én is kamázom, tök jó kis kártya, full HD-ra tökéletes, a Stalker 2-t is végig tudom majd tolni vele magas grafikán gond nélkül - ha sikerül megoldanom ezt a hibát persze. -
tibaimp
nagyúr
Sziasztok,

Egy tippem van. Kérj kölcsön egy másik nvidia VGA-t és azzal is próbáld ki úgy, hogy máshoz nem nyúlsz! Ezzel kizárod az 5050 hibáját, vagy kideríted, hogy az a rossz.
Amúgy nekem is egy 5050 van a HTPC-ban, jó kis kártya ez!
-
Weor
tag
Sziasztok,

-
kzolee216
senior tag
-
kzolee216
senior tag
-
-Solt-
veterán
Nekem Asus PG279Q-m van, szintén DP kábellel. Lehet, hogy valamelyik Sync tencnológia vagy a DP a közös pont. Mondjuk eddig én csak PH topikokban tapasztalatam, főleg olyan helyen ahol off-ban vannak képek beszúrva... az is lehet ez a gond.
-
Zolás
addikt
-
-Solt-
veterán
-
kolopele
nagyúr
Nálam semmi problémát nem okozott eddig az új driver. Simán frissítettem az appon keresztül.
-
Zolás
addikt
Nálam meg random egyet vibrál a másodperc tört része alatt. Ha nem figyelem, észre sem veszem.
Újraraktam a drivert, remélem megoldja a problémát. Cserébe a böngészőm alapbeállításra váltott, és kitörölte a jelszavakat...
-
Jack Oneill
veterán
-
Zolás
addikt
Üdv.
Pár napja felraktam a 616.56 drivert, és azóta néha, böngészés közben elsötétedik a képernyő, mintha levenném a fényerőt a minimumra. Általában olyankor, ha sötét a háttér is. Rakjam vissza az előző drivert? -
westlake
félisten
Vulkan 1.4 Developer Beta Driver 597.11 (non-WHQL)
28-i build, hat nappal újabb, mint a legújabb Game Ready.
-
westlake
félisten
-
HantekDSO
senior tag
Szerintem pedig a lényeg itt is az, mint mindennél: Fizess mennél többet az egyre sz@rabb dolgokért!!!!
-
tibaimp
nagyúr
OK, köszi
-
westlake
félisten
Egyelőre teljesen felesleges erről beszélni, majd novemberben kiderül. Szerintem nem lesz komoly védelem, mert itt sem az a lényeg, mint a Windows 11-nél, hogy ne tudd használni nem kompatibilis hardveren/operációs rendszeren, hanem az, hogy a supportot le lehessen csökkenteni.
-
csiby222
aktív tag
-
tibaimp
nagyúr
NVIDIA Game Ready Drivers drop Windows 10 support in November
Ezt a gyakorlatban ugyanolyan célzott akadályoztatásként tudom elképzelni, mint amilyen a Windows 11-nél lévő "kompatibilitás". A kernel mindkét rendszernél ugyanaz (10), szóval a drivernek nem kell specifikusan támogatnia a Windows 10-et. Remélem csak a telepítő végez majd ellenőrzést és manuálisan (inf) ugyanúgy hozzá lehet majd adni a rendszerhez a drivert, ahogy eddig is. Kivéve persze, ha a driverbe teszek be tiltást. Majd kiderül.
Egy ilyen manuális inf-es telepítés a verziószámot is felülírja illetve az NV vezérlőpult frissül? Maga a ~800MB-os .exe telepítő, az egy önkicsomagoló zip?
-
westlake
félisten
-
csiby222
aktív tag
Ezt a gyakorlatban ugyanolyan célzott akadályoztatásként tudom elképzelni, mint amilyen a Windows 11-nél lévő "kompatibilitás". A kernel mindkét rendszernél ugyanaz (10), szóval a drivernek nem kell specifikusan támogatnia a Windows 10-et. Remélem csak a telepítő végez majd ellenőrzést és manuálisan (inf) ugyanúgy hozzá lehet majd adni a rendszerhez a drivert, ahogy eddig is. Kivéve persze, ha a driverbe teszek be tiltást. Majd kiderül.
Fura, mert pont most tolta ki a Microsoft egy évvel az ESU végét Windows 10 esetében.
-
westlake
félisten
NVIDIA RTX Driver Release 595 R595 U7 (596.86) (WHQL) / Highlights
NVIDIA RTX Driver Release 610 R610 U2 (610.88) (WHQL) / HighlightsElőbbi 14-i build, utóbbi pedig 23-i.
NVIDIA RTX Driver Release 580 R580 U11 (582.78) (WHQL) / Highlights
Július 8-i build. Lemaradt a múltkor.
-
westlake
félisten
-
tibaimp
nagyúr
Attól függ, játszol-e új/legújabb játékokkal! Ha igen, akkor az aktuális legújabb, ha nem, akkor nálam a 572.83 van fent, semmi gondom vele. És ilyenekkel játszottam mostanában: SW Jedi Survivor, HZD Remaster, Forbidden West, RoboCop, Ditroit Become Human, CP2077, Witcher 3 de már az RT-s graf upgrade-el, stb. Szóval nem mai darabok!!
szerk: a legújabb talán a SW Outlaws Uplay-en
Alapból nem veszek játékot 60-70EUR-ért, így nincsenek is meg a legújabb címek. -
Werkly
addikt
4090-hez melyik ajánlott stabil driver?
-
westlake
félisten
NVIDIA RTX Driver Release 595 R595 U7 (596.86) (WHQL) / Highlights
NVIDIA RTX Driver Release 610 R610 U2 (610.88) (WHQL) / HighlightsElőbbi 14-i build, utóbbi pedig 23-i.
-
westlake
félisten
GeForce Hotfix Display Driver version 610.82 (non-WHQL) / Highlights
15-i build. Az előbb említett Battlefield 6-os problémát nem javítja.
-
csiby222
aktív tag
-
4264adam
nagyúr
-
csiby222
aktív tag
-
westlake
félisten
-
csiby222
aktív tag
-
westlake
félisten
NVIDIA RTX Driver Release 580 R580 U10 (582.70) (WHQL) / Highlights
22-i build, korábbi generációkhoz.
-
tibaimp
nagyúr
-
westlake
félisten
-
tibaimp
nagyúr
Ez a "VGA pontos HWID" mire jó infó?
-
westlake
félisten
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Adott egy Razer lapot gtx 960m vgaval.
Friss Windows 10 telepítes után az a hibaüzenet ez dobja, hogy nem talál kompatibilis vgat. No Nvidia gpu is detected on your system
Linux alatt nincs gond vele, látja a gput.
Szerintetek mi lehet a gond?
Előre is köszi a segítséget
Először is miért Windows 10? Másodszor mi dob hibaüzenetet, hogy nem talál kompatibilis eszközt? A driver? Pontosan melyik? Segítene például a VGA pontos HWID-je. Eszközkezelő -> jobb gomb a VGA-n -> Tulajdonságok -> Részletek --> Eszközpéldány elérési útja.
-
tibaimp
nagyúr
Sziasztok!
Friss Windows 10 telepítes után az a hibaüzenet ez dobja, hogy nem talál kompatibilis vgat. No Nvidia gpu is detected on your system
A Win magától nem tud telepíteni drivert hozzá, vagy manuálisan próbálva sem látja?
Egy régebbi nv driver-t próbáltál, például 527.37 -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
-
ribizly
veterán
GeForce Game Ready Driver 610.62 (WHQL) / Highlights
NVIDIA Studio Driver 610.62 (WHQL) / HighlightsMindkettő 12-i build.
Ehhez kapcsolódva szeretnék némi pozitív visszajelzést tenni.
Hosszú idő után (581.15) ez volt az első olyan driver, amivel nem volt semmi komoly problémám, de nem is véletlenül kapta meg a megfelelő reddit topic-ban az ajánlott plecsnit.Egy gond adódott csak vele, mégpedig az LFC-ből fakadó VRR Flicker nevű effekt, ami az 591-es driver-ek valamelyikével érkezett változtatás eredménye. Ez csak OLED kijelzőket érint. A monitoromnak (Gigabyte MO27Q28G) van egy "Anti-Flicker" képessége (VRR/Anti-Flicker, OFF/Middle/High opciókkal), ami az eleje óta be van kapcsolva. Na ezt kikapcsolva megszűnt ez a probléma is. Valószínűleg a driver-ben egy univerzális (driver oldali) megoldást hoztak erre, amit csak tönkrevág a monitorban lévő algoritmus.
-
westlake
félisten
GeForce Security Update Driver 582.66 (WHQL) / Highlights
11-i build, korábbi generációkhoz.
-
-Solt-
veterán
-
Raidon
őstag
-
-Solt-
veterán
Basszus, igazad van.

@Raidon:
-
Jack Oneill
veterán
-
Raidon
őstag
Dehogynem lehet kikapcsolni. Ahogy előttem írták.
Az attól még ott van... csak nem látszik, kivéve ha a kis jelnél rámész.
-
Jack Oneill
veterán
A control panelban lehetett állítani, hogy mutassa-e a tálca ikont vagy sem... volt időszak amikor ez nem működött, de aztán javították és pár hónapja minden rendben volt ezzel. Most, hogy a control panel már integrálva lett az APP-ba, megint megjelent az APP tálca ikonja, de az APP-n belül nem találok kikapcsolási lehetőséget, control panel meg már nincs...
Windowsban ezt nem lehet kikapcsolni... remélem a következő driverbe belerakják a kikapcsolási lehetőséget.
Dehogynem lehet kikapcsolni. Ahogy előttem írták.
-
-Solt-
veterán
A control panelban lehetett állítani, hogy mutassa-e a tálca ikont vagy sem... volt időszak amikor ez nem működött, de aztán javították és pár hónapja minden rendben volt ezzel. Most, hogy a control panel már integrálva lett az APP-ba, megint megjelent az APP tálca ikonja, de az APP-n belül nem találok kikapcsolási lehetőséget, control panel meg már nincs...
Windowsban ezt nem lehet kikapcsolni... remélem a következő driverbe belerakják a kikapcsolási lehetőséget.
-
tibaimp
nagyúr
Win10-nél, de gondolom 11 is hasonló helyen van:
Gépház --> Személyre szabás --> Tálca --> A tálcán megjelenő ikonok kiválasztása -
Raidon
őstag
Ha le van töltve az app... igen az ott marad hacsak a tálcabeállításoknál kiveszed, hogy látszódjon...
Mivel a CP ott az appban. -
-Solt-
veterán
Most, hogy kikerült a control panel újra a ott marad az NV app tálca ikonja újraindítás után... valakinek valami ötlete, hogy lehet ezt kikapcsolni?
-
tibaimp
nagyúr
-
westlake
félisten
-
tibaimp
nagyúr
NVIDIA RTX Driver Release 595 R595 U5 (596.59) (WHQL) / Highlights
22-i build. Az LTSB-nek köszönhetően (vállalati környezet) három különböző RTX szériát visznek a jövőben (58x.xx, 59x.xx, 61x.xx).
Egy "sima" 4070TiS-hez a 61x.xx való igaz?
-
westlake
félisten
NVIDIA RTX Driver Release 595 R595 U5 (596.59) (WHQL) / Highlights
22-i build. Az LTSB-nek köszönhetően (vállalati környezet) három különböző RTX szériát visznek a jövőben (58x.xx, 59x.xx, 61x.xx).
-
westlake
félisten
NVIDIA RTX Driver Release 610 R610 U1 (610.47) (WHQL) / Highlights
Úgyszintén 21-i build.
-
Raidon
őstag
GeForce Game Ready Driver 610.47 (WHQL) / Highlights
NVIDIA Studio Driver 610.47 (WHQL) / HighlightsMindkettő 21-i build.
Na most integrálták bele a vezérlőpultot az appba.
-
westlake
félisten
GeForce Security Update Driver 582.53 (WHQL) / Highlights
Április 28-i build. így már ez a legújabb verzió az egyébként már nem támogatott szériákhoz, nem pedig az 582.35-ös Vulkan Beta.
-
kolopele
nagyúr
Próbálj egy tiszta telepítést csinálni DDU - val vagy az NVCleanstallal. Nekem sem volt kék halálom még az életben egy driverrel sem, egynél volt kegyetlen fps dropp több játéknál is (581.57), de ennyi.
-
tibaimp
nagyúr
-
Shaza
senior tag
Nem tudom ,hogy a driver-e a hibás,de azóta volt 5 kékhalálom,nem is emlékszem mikor volt előtte.Most felrakom a legújabbat,hátha...
-
ates2
senior tag
-
westlake
félisten
-
ates2
senior tag
1080 Ti-hez mit ajánlotok most driver-t ? most nézem 2 éve nem raktam újra a gépet se meg a driver is vagy 2 éves
-
Shaza
senior tag
-
tibaimp
nagyúr
-
Shaza
senior tag
4070 ti kártyához melyik drivert érdemes leszedni?
-
tibaimp
nagyúr
Sziasztok!
Ehhez a kártyához, melyik driver a legstabilabb? MSI Gaming X GTX 1660 6G
Jelenleg 566.36 verzió van fent netes kutatások alapján.
Ti is ezt ajánlanátok hozzá? Újabb driverekkel még márciusban ,volt hogy játék közben le rakta a játékot asztalra, de a 566.36-al ezt nem csinálja.Köszi a választ!
Nekem az 572.83-as van még fent, ezzel semmilyen gondom nem volt eddig! A Jedi Survivor fagyott ki egy bizonyos cinematic résznél mindig, de mikor kikapcsoltam az RT-t, átment rajta, azóta vissza is kapcsoltam az RT-t, szóval ez inkább játék hiba volt (fórumok is ezt írták). Ezen kívül más hibával nem találkoztam, pedig kitoltam mostanában több játékot is.
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a kártyához, melyik driver a legstabilabb? MSI Gaming X GTX 1660 6G
Jelenleg 566.36 verzió van fent netes kutatások alapján.
Ti is ezt ajánlanátok hozzá? Újabb driverekkel még márciusban ,volt hogy játék közben le rakta a játékot asztalra, de a 566.36-al ezt nem csinálja.Köszi a választ!
-
tibaimp
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
Vajon mikor jön ennek is a hotfix kiadása? Telepítés, újraindítás után nem kapcsolt be a gép csak világított, monitor sötét maradt. Gép reset, utána szerencsére ment minden. Ettől függetlenül ez nem volt oké szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Egy szuperautó árát el lehet majd költeni az AMD csúcs-PC-jére
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Összefog Európa a Starlink ellen
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kuponkunyeráló
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Video konvertálás
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Kis Ütődött Workstation! Dell Precision 5470 i7-12800H 32GB 1000GB RTX A1000 4GB 1 év garancia
- Cisco Catalyst 9115AXI-E Wi-Fi 6 access point - 802.11ax, 4x4:4 MIMO, 2.5GGbit - EWC-képes
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 I i5-8265U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Gari
- Zöld ColorfulMod PSU-extension kábelcsomag (1x 24 MOBO/1x 4+4 CPU/2x 6+2 GPU)
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra