- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Rohamosan nőnek az akkumulátorok
- Earfun UBOOM X - hanxóró
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
[P]laci
senior tag
válasz gghrtz #50199 üzenetére
örülünk, hogy egy héttel később elérnek hozzád is a hírek!
egyébiránt várjuk az ötleteidet azzal kapcsolatban, hogy a 4G frekvencia sávjain hogyan bővítenéd a 3G hálózatod (már ha lenne neked)!
btw ismerve a piaci trendet, te tényleg azt hitted, hogy a nyert 4G frekvencia sávokat másra használnák fel, mint a 4G hálózat fejlesztésére? -
MODERÁTOR
Szerinted mégis mi értelme lenne fejleszteni és bővíteni egy elavult technológiát? Egyértelmű, hogy az itthon jelenleg elérhető legkorszerűbb technológiát kell fejleszteni. Már mindegyik publikus lakossági előfizetés tartalmaz mobilinternetet, így például a 3 Gb-os csomag nem 4400 Ft hanem 2290. Nem beszélve arról, hogy az 1GB-os csomag 1290-ért, már 150 Mbps-os sebességre is képes.
-
legenda
jól tették, a 4g a jövő - bár sokan már régóta használják, jómagam is vagy 1.5 éve.
ja, az olcsó 1990 ft-os move xs díjcsomagom - ami alapban is lte képes - mellé 5 gigabyte 150 megabit/sec lte bővítő 3090 ft, 3 gigabyte 2290 ft és 1 gigabyte 1290 ft.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
gghrtz
őstag
-
MODERÁTOR
Állati jó lett az LTE lefedettség, én nagyon örülök neki. Sokkal jobbnak találom az LTE hálót, mint bármelyik 3G-t. Nem azért, de 4600-ért van 7 gigás LTE csomagom, szerintem nem csak olyan drága van amit te írsz.
De minőségileg teljesen másnak találom az LTE hálót, mint a 3G-t. -
br.rak
őstag
Csak az a gond, hogy szép és jó a 4g, de sok helyen 3g -sincs, helyette marad az edge.
-
legenda
válasz gghrtz #50204 üzenetére
lehetne jobb a 3g lefedettség is, ahol csak gprs/edge van, ott kellene legalább a 3g, ha még 4g nincs, de már most is sok olyan hely van, ahol korábban csak gprs/edge volt, és most hirtelen 4g lett, aminek azért is örülök - a gyorsabb sebesség, a jobb válaszidő és a kevésbé túlterhelhetőség mellett -, mert 4g/lte hálón nem kevéssel jobb a legtöbb 4g/lte képes készülék akkumulátoros üzemideje, mint 3g hálón.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zeki
nagyúr
A most megnyert frekvencia tender nem a 3G-ről szól, hanem a 4G-ről, és hogy annak mikor mekkora lefedettséget KELL produkálnia. - Ha jól tudom.
Így aztán a 3G sutba dobva, A 4G mindenben jobb, hála a 800MHz által biztosított szélesebb lefedettségnek.
Én a Dominós 4G csomagokat hiányolom.[ Szerkesztve ]
-
legenda
pont ezt írtam le - többször is - korábban, a domino kivételével, mert az nem érint, de attól persze még nem fájna, ha akár a következő hónap első napjától minden domino csomagban alapban lenne lte elérés.
ettől viszont még igaz, hogy ahol csak gprs/edge van, ott ha nincs is lte, a 3g jól jönne.
előre látom, hogy amikor idén karácsonykor hazautazunk vidékre a szülői házba, ott továbbra is csak gprs lesz, ami nem csak irtózatosan lassú, de számtalanszor meg is szakad az adatkapcsolat...
ááá, de örülnék ott használható 3g hálónak...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Zeki
nagyúr
Nem kell csak 1 kőhajításra menni Kecskeméttől, hogy csak edge-t mutasson a telefon, de abból is olyan tré, hogy gyakorlatliga semmire sem használható. Fullos térerő mellett. Remélem hogy ott már van 4G.
Mondjuk erre nem tudom mikor lesz részletes térkép.
Illetve az asszony melóhelyén van 3G, full térerő, de az sem használható szinte semmire. Pedig az a város már.
Ezért gondolkodok 4G teló beszerzésén. De ő meg fotózna is vele, szóval akármi nem is jöhet szóba.
Sajnos már csak tepsi méretben vannak normális telefonok. Neki még 4"-os van (az is nagy neki). -
polonic
félisten
válasz pepe091 #50202 üzenetére
A 3g egyaltalan nem elavult technologia. Nem tudom, hogy mi lenne csak 4g halozattal. VoLTE meg nem igazan elterjedt, talan meg semennyire sem az. Egyes mobilhalozati eszkozokkel foglalkozo cegek meg tesztelik. Szoval nem tudom, hogy egy hivast hogy bonyolitana k le egy minimum 3g-s CS core network nelkul.
-
Vangelis
félisten
Én most sem értem a kamatmentes részletre miért drágább az alma....
Nem mintha venni akarnék... de azért érdekes
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
Bling95
őstag
Telefonon megtudják mondani telekomnál hogy meddig van hűségidő az előfizetésemen?
-
[P]laci
senior tag
-
MaNR
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha Ti tudtok segíteni (esetleg valaki dolgozik itt a T-mobilnál).
Szeretnék vásárolni online egy Samsung Galaxy Ace 4-es telefont (20% online kedvezmény miatt, mindenképpen online szeretném megrendelni a T-mobil webshopjából).Jelenleg Like 300 csomagba vagyok (ilyen csomag már nincs - 2870 Ft/h). Viszont ha megtartom ez az előfizetést akkor a telefonért 24x1990 Ft kell fizetnem. A díjcsomagra vállalt hűség 1 hónapon belül lejár.
Like S díjcsomaggal (2790 Ft/hó) viszont a telefon ára 24x1550 Ft (tehát a telefon is olcsóbb és az előfizetésért is kevesebbet kell fizetnem - WTF?).
Tehát szeretnék díjcsomagot váltani Like S-re és ONLINE megrendelni a telefont (az akció miatt). Az online felületen nem tudok díjcsomagot váltani és csak új hívószámmal engedni megrendelni a telefont Like S díjcsomaggal (nyilván szeretném megtartani a régi számomat). Viszont ha bemegyek az üzletbe és ott veszem meg akkor ugrik a kedvezmény. Hogyan oldható meg szerintetek a fennálló probléma?
Remélem érthető volt a problémám és előre is köszönöm a segítségeteket!
-
legenda
válasz [P]laci #50229 üzenetére
olcsóbb csomagban 2 hűséget sem érdemes aláírni - és nem csak iphone esetén -, semmi az az 5 - 10, de még a 20 e ft kedvezmény sem a domino és a listaár viszonylatában a 200 e ft körüli telefonoknál, de ők tudják...
vannak viszont jó szolgáltatós árak iphone esetén is, akár a (leg)drágább 6 plus kapcsán is, de konstrukciója válogatja.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Vangelis
félisten
De sokan csak a kamatmentes részlet miatt vesznek 2 év hűséggel.
Gondolom akinek van annyi kp-ja az megveszi pl dominóban, mert pár forinttal drágább. Nem köti le magát 2 évre. Még egyre sem.
Természetesen ezt tudja mind a 3 szolgáltató.
Fogyasszátok szeretettel: //BruTÁÁLiSSS// https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=rknv73rbVdAf
-
[P]laci
senior tag
válasz Vangelis #50232 üzenetére
"De sokan csak a kamatmentes részlet miatt vesznek 2 év hűséggel."
szomorú vagy sem, de igen (többek közt én is)... azért az a kamatmentes rész csábító tud lenni, pláne ha az ember nem váltogatja havonta a szolgáltatóját, akkor simán belefér 2 év hűség előfizetésre és/vagy csomagra olcsóbb árért és részletért.
tudom tudom, vegyem függetlenülkamatmentesrészletre és akkor nem kell hűséget vállalnom és nem használnak ki a szolgáltatók... ha lesz ennyi fölös pénzem, tuti én is ezt fogom tenni, de addig marad a fentebb ábrázolt módszer.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz Vangelis #50232 üzenetére
lehet, hogy nem mindenki van így vele, de én sosem vennék műszaki cuccot részletre, ha nem nem tudnám a vásárláskor, vagy később bármikor egyben kifizetni probléma nélkül, viszont vettem már ezen szolgáltatónál többször is részletre telefont a hosszú évek alatt, mert megérte.
amikor nem éri meg, akkor én is inkább kicsengetem egyben a listaárat.
eddig arról volt szó mindig, hogy kamatmentes részletre sem kerül többe, mint amikor egyben kifizeti valaki azonos feltétekkel (2 év hűség az előfizetésre, esetleg bizonyos díjcsomagra is), most meg "kamatot" kérnek a részletre történő vásárláskor...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Vangelis
félisten
Hát sajnos sokan nem tudják egy összegben kinyögni.
Most ebben a pillanatban én sem.
Hidd el, hogy ezt használják ki a szolgáltatók. Ezért nincs árkülönbség. domino vs 1 év vagy 2 év
-
veterán
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a korlátlan böngészés opcióba beletartozik az alkalmazások által generált adatforgalom is? Mi a tapasztalat?
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
MODERÁTOR
válasz szabogabor10 #50237 üzenetére
Dekrer írt már néhány tapasztalatot, hogy mi számít bele és mi nem.
-
[P]laci
senior tag
én megértem a te nézőpontodat is, meg azt is, hogy elavulás miatt nem érdemes műszaki cikket 2 évig kamatmentes hitelre sem elhozni.
nézzük viszont így (legutóbb ilyen logika mentén gondolkoztam ugyanis):
én tudom magamról, hogy 2 évig tuti szükségem van telefonszolgáltatásra (tehát szükségem van 1 előfizetéses csomagra) és ehhez szükségem van egy eszközre is, hogy kihasználjam! tegyük fel kifizethetném 1 összegben is a telefont, viszont kamatmentes részletre is van opcióm... kérdés: ha rendelkezem minden hónapban a havidíj összegével, valamint a törlesztő összegével is, akkor miért ne vehetném részletre a telefont a szolgáltatónál? a megmaradt pénzt meg elkölthetem ruházatra/más egyébre... -
hurenzon
senior tag
ha kamatmentes hitelre adják, akkor megéri, ha gazdaságilag nézzük. Mivel egy későbbi időpontban ugyan az az összeg kevesebbet ér, mint jelen pillanatban.
De ha másik részről nézzük gazdaságilag, hogy 2 év alatt elévül, akkor nyilván nem éri meg. De akkor egy összegben sem éri meg, tehát elévüléssel nem érdemes vizsgálni, hogy megéri vagy sem.
-
glaci
őstag
Szia!
Én a helyedben átgondolnám azt a díjcsomag váltást, mert a Like S sokkal rosszabb, mint a Like 300 és ha váltasz, akkor többet már soha nem tudsz visszalépni.
Egyébként sajnos ez van: amit nem lehet elintézni online, annál bukod a kedvezményt is.
Én pl. amikor számot akartam hordozni hozzájuk, akkor jártam így. Vagy számhordozás, vagy kedvezmény: az egyik csak személyesen, a másik meg csak online elérhető.Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
taip
senior tag
válasz [P]laci #50240 üzenetére
Sokszor van kamatmentes részletfizetési akció nagy elektronikai áruházaknál, ahol kamatmentesen és függetlenül és kötelezettség nélkül hozhatod el a készüléket, sokszor olcsóbban, mint a szolgáltatótól.
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
veterán
-
1430
senior tag
válasz lugosi #50168 üzenetére
Domino esetén a Roaming használat, ami még nem olyan kényelmes, mert adott esetben aktiválni kell, minimum egyenleget fenntartani, és egyes hálózatokon nem elég a nemzetközi számformátum. Már ha sokat szoktál külföldre utazni.
Egyébként attól, hogy cég nevén van az előfizetés, még használhattok lakossági díjcsomagokat, így például lakossági társkártyás Next-eket is. Egy tipp: nem feltétlen a nagy forgalmú számnak kell főkártyás díjcsomagban lenni, ennyi hívószámnál elég, ha csak arany szintű a főkártya, így a nagy forgalmú platinák mehetnek például ATK Next M-be, a kis forgalmúak pedig Next S-be vagy Move-ba.
''Usus de plura docebit!'' - A gyakorlat majd megtanít a többire!
-
Fr3eWar
őstag
Honnan tudnám megtudni a telekomos jelszavam?
Feltettem az Telekom Appot telefonra, és a számlák részhez kér jelszót, de őszintén fogalmam sincs mi az.Mert telekom honlapon a telefonszám + 5jegyű jelszó tiszta sor, havonta többször használom. De van valami másfajta jelszó is, rémlik, hogy szerződéskötéskor régen meg kellett adni, valamit.
Gondolom a szerződésben nincs leírva.
-
legenda
válasz Vangelis #50236 üzenetére
igen, csak amikor már többe kerül kerül kamatmentes részletre, mint amikor egyben kifizeti az előfizető azonos hűség...stb mellett, ráadásul a hűséges előfizetőket is jobban megmérik a drágább árral, az már régen rossz...
Placi; pont ezért írtam én is, hogy többször vásároltam már részletre, mert megérte, pedig simán kifizethettem volna azonnal a teljes összeget.
a hűséget is aláírnám, ha valóban megérné, mert ha bő 17 éve elégedett vagyok a szolgáltatóval és a nyújtott szolgáltatásokkal, akkor nagyon rosszat kellene tenniük, hogy ez a hozzáállásom változzon, de egyszerűen nem éri meg aláírni 2 év hűséget, mert csak elenyésző a hűséges kontra a domino/listaár különbözete, akkor miért tegyem?
legutóbbi iphone 5s vásárlásomkor 5 e ft lett volna a kedvezmény 2 év hűség aláírása kontra listaár között; 210 e ft < 215 e ft! ekkora összegnél mi 5 e ft? kifizettem egyben a listaárat, mert nem éri meg a 2 év hűség aláírását az előfizetésre, díjcsomagra meg elvből nem írok alá, meg aztán az olcsóbb díjcsomagokkal úgy sem lett volna sokkal olcsóbb, legfeljebb úgy elhozhattam volna részletre, de az nem volt szempont.hurenzon; erről beszélünk, meg korábban is leírtam már, de most konkrétan többe kerül részletre néhány telefon, mint azonos hűség és díjcsomag mellett egyben kifizetve, úgy meg már konkrétan nem éri meg részletre venni.
taip; a bolti részletfizetésekkel meg az a baj, hogy jellemzően csak egy bank preferált a bolt részéről, velük szerződnek, és ha épp nem annál a banknál vagy, akkor neked is külön szerződés...stb.
szolgáltatónál sokkal egyszerűbb, hiszen direktben csak a szolgáltatóval intézed, akivel már szerződésben állsz, tehát semmi külön macera.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/512 FHD LTE
- LG UltraFine 27MD5KL-B Monitor 5K. 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
- Újszerű Sonos Ray fehér színben
- Dell Latitude 7390 2in1, 13,3" FULL HD Touch, I5-8250U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, G
- Retró Geforce kártyák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest