- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- MIUI / HyperOS topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz -secret- #49647 üzenetére
Itt mondjuk eddig is volt már 3G, lehet, hogy egyelőre csak a régi 3G-s tornyokon kapcsolták be az LTE-t. Viszont a lefedettség így is óriásit fog ugrani a 2100 és 800 MHz terjedése közti hatalmas különbség miatt.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Arcképgyáros
válasz szabogabor10 #49646 üzenetére
Nálunk eddig meg most 3g sincs, szóval nagyon kíváncsian várom.
-
veterán
válasz -secret- #49645 üzenetére
Az M6-oson BP-től Szekszárdig majdnem végig LTE-n volt a telóm, és a vidéki lakhelyemen (Szekszárd mellett) betonstabil maximális jelerősség van az egész házban. Úgyhogy szerintem eléggé.
-
Arcképgyáros
Ez mennyire sziriusz?
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Delutan ota csak 3G van a telefonomon LTE helyett (Nagykanizsa). Más is tapasztalt hasonlót?
-
bence2
csendes tag
Ja és reméhetőleg az új bővített frekvenciás színes szagos marketingszagú megagiga hálózatuk ha ennyire király, remélhetőleg a VOIP-ot sem tiltják majd;-) Hiszen ha annyira jó, bírja a VOIP-ot is.
Nyilván költői kérdés volt és nyilván csak a drágább csomagokban fogják engedni a VOIP-ot. Pedig eddig az volt a mondás, hogy azért tiltják, mert kicsi a frekvencia kapacitásuk. Most meg lesz más mumus kitalálva. Szimplán üzleti érdekek miatt tiltják....
[ Szerkesztve ]
-
bence2
csendes tag
(#49641)-es hozzászólásomban lévő újrakalkulálás után már 14-szeres a haszon a nagy csomaghoz képest (halkan megjegyzem a nagy csomagot sem veszteséggel karitatív módon forgalmazzák).
Szóval a kólás példádra visszatérve azért ott az egységárat visszaszámolva azért nem olyan pofátlanok, hogy 14-szeres áron adják a kisüdítőt:-) Itt ez az ami veri nálam a bitosítékot
Amúgy meg ha 30 gigás csomagot vígan tudnak forgalmazni, meg vettek még egy raklapnyi új frekvenciát, már nem hivatkozhatnak kapacitásproblémákra. Semmi nem indokolja, hogy a kis csomagok ilyen drágák legyenek...
(megjegyzem én is a nagyobb adatcsomagokat fizetem elő, mert így biztos, hogy beleférek, még akor is jobban kijövök a naggyal, ha nem használom fel csak a felét.... Ez a durva)
[ Szerkesztve ]
-
-
Lg52xMAX
tag
Itt a távoli Szabolcs megye egyik kisvárosában is van LTE. Most már csak egy jó kis adatcsomag kellene.
-
veterán
Én is tanúsítom: 20-as sávon (800 MHz) elindult az LTE
-
djculture
félisten
válasz bence2 #49630 üzenetére
Ja az biztios hiába a gyors hálózat ha a mobilinternetes csomagok ár/leforgalmazhatóság aránya a világon az egyik legrosszabb itthon. Multkor volt ilyen globális felmérés amiben már az afrikai államok egy része is megelőzött bennünket már, kuba tadzsikisztán meg ilyen elmaradott nyavajákkal vagyunk holtversenyben.
Szégyen a hazai szolgáltatókra nézve meg Europára is aminek a tagjai vagyunk.[ Szerkesztve ]
-
legenda
nem is mindenkinek kell osztozni, de attól, hogy gyorsabb a neted, adott adatmennyiség pont annyira elég, mint korábban, vagy mint a sokkal lomhább 3g, edge vagy akár gprs nettel.
nem arról szól a mobilinternet, hogy adott adatkeretet ki tudja gyorsabban leforgalmazni.
a stick mellé olcsóbban adott net üzletpolitikáját abban látom, hogy az külön egy plusz előfizetés a szolgáltatónak, ami több szempontból is jó számukra, már csak különböző mutatók alapján is jobb a megtérülési arány.
a magasabb csomagok arányából butaság számolni az olcsóbb csomagokat, hiszen a való életben is minden arról szól minden más területen is, hogy mennyiségi kedvezmény van, olcsóbb a több.
kiszámoltam a 2.5 literes üdítő alapján, hogy nagyon drágán adják a 0.5 literes kiszerelésűt, bakker...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
bence2
csendes tag
válasz Logeeen #49631 üzenetére
Nyilván. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy ha egy tarifacsomagban 126 Ft-ért ki tud hozni 500 megabájtot, amit egy másik tarifacsomagban ugyanazt 1000-ért ada akkor hét és félszeres haszon van a kisebb csomagon a nagyobbhoz képest amin szintén van haszon ugyebár:-)
-
törölt tag
A többi molbilos szolgáltató nem hasonló haszonkulccsal dolgozik talán? Jó Telenornál van valami éjszakai 100 GB csomag, ami nappal 3 valamennyi... de ott meg nincsen az, hogy több más szolgáltatással össze is lehetne kapcsolni mint T-nél például a többi T-s szolgáltatással. Meg az éjjel 100 GB tiszta olyan mint amikor a matávos időkben a betárcsázós internet volt estétől reggelig 150 Ft ... úgy 14 évvel ezelőtt.
-
bence2
csendes tag
Ez szépen és jól hangzik, hogy hiper-szuper gyors internet meg hurrá gyorsan netezhetünk, DE!!!! és most jön a DE! Hogy a viharba van az, hogy mobiltelefonra hang előfizetés mellé 500MB 1000FT?!, 1GB 1300 3GB 2290?!!!
Azt az 500Megát hány másodpercig is tart lenetezni az új hiper-szuper csillivilli LTE-vel? A 3 GB-t is max 5 perc ha valamit letöltenék mndjuk ha a laptopomra a vonaton megosztom a netet.Értem én, hogy mobilnet, drága stb... De akkor hogyan tudja a sima stickes netet társkártya net&roll S-ben 8GB-t 3440-ért adni? sima telefonos előfizetés mellé ugyanennyiért 3GB-t ad.
Hamár ennyi extra frekvenciát nyertek meg ennyire nagy királyok, akkor az adatmennyiségn is emelhetnének. Ha 30GB stickes netet képesek 7590-ért biztosítani (aranytárskártya net&roll L), akkor hogyan van az az 500Mb 1000FT? Előbbi alapján az 500 Mb netnek 7590/30GB = 253FT ez 1 GB. Akkor az 500 Megabájt netnek 126 FT-nak kellene lennie. És nyilván még ezen is van zsíros hasznuk, hiszen azt a 30gb-s csomagot sem jótékonysági alapon forgalmazzák.
Szóval én a nagy dícséretben, hogy milyen jó fej a T, hogy dupla olyan gyorsan lehet lenetezni azt a miniatűr adatmennyiséget, nem osztoznék:-(
-
veterán
Véégre..mióta vártam már ezt
Szerintem egyébként már ma elkezdik élesíteni, hogy holnapra teljesen befejezzék.Egyébként iPhone-on lehet látni, hogy épp melyik LTE sávot használja a teló (meg sok más cellainfót is), nem tudom, hogy más rendszereken is meg lehet-e ezt trükközés nélkül csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
adam3
aktív tag
Én úgy tapasztalom, hogy éles a 800MHz
[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
Talált már valaki listát, hogy a sebesség hogy változik? Mert az oké, hogy 150 Mbit/s lesz az elméleti max, de melyik díjcsomagokhoz lesz ez elérhető? Ugye jelenleg 7.2, 21 és 60-as határok vannak az egyes díjcsomagoknál. Aminél most 60 a max, az akkor most majd nyilván 150 lesz, nem?
-
-
törölt tag
-
taip
senior tag
válasz Sztbeni #49600 üzenetére
Hú, nagyon ütős ez a térkép.
Ha ez tényleg működni fog, akkor egy nagy like a T-nek.Bár ahogy nézem, ahol vidéken nekem számítana, mert gyakran járok és hiányzik, az még mindig fehér folt, amennyire ebből a méretből meg lehet állapíítani.
Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)
-
varsam
őstag
Eddig is volt térkép, ami azért elég részletes, ez után is lesz. [link]
A lényeg:
Azonnali fejlesztések: holnaptól 450 újabb bázisállomást kapcsol be a Telekom, ezzel máris 73 százalékosra ugrik a 4G lakossági kültéri lefedettsége
Ezzel párhuzamosan az elérhető maximumra, akár 150 Mbit/s-re növeli a 4G mobilnet névleges letöltési sebességét a teljes 4G hálózatban
A Telekom a tervezettnél gyorsabb fejlesztéssel a jövő év első hónapjaira 80 százalékosra, 2015 végére pedig 93 százalékosra növeli az országos lakossági 4G lefedettségét[ Szerkesztve ]
-
legenda
a panaszok egy része arról fog majd szólni, hogy a fejlesztés után sincs/nem jó a 4g/lte, pedig a szolgáltató szerint itt meg ott van, aztán kiderül majd, hogy a telefon nem tudja, mert kezdeti 4g/lte képes, vagy épp nem minden szükséges frekvenciát támogat, mert például nem ebbe a régióba szánták eredetileg, hanem úgy lett külföldről behozva, hiába lett hazai gsm boltban vásárolva, ők is kintről szerezték be...stb.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
[P]laci
senior tag
válasz [P]laci #49599 üzenetére
itt a Telekom tájékoztatója is, hogy teljes legyen a lista: Országosan elérhetővé teszi a Telekom a 4G mobilinternetet
-
Sztbeni
őstag
Akkor városokban 150 megabit, vidéken pedig 75 lesz. Jó ez. De ahogy látom a 3G-t a Telekom mostantól akkor teljesen hanyagolni fogja. Így is nagy lemaradásban volt, nem is érdemes ezt már behozni. Legyen mindenhol jó áron 4G!
Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- ASUS ROG STRIX 1000W GOLD Moduláris Tápegység
- Cooler Master V1100 SFX 1100W Platinum SFX / ITX Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR
- SilverStone SFX 800W Titanium Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest