Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
aero.
veterán
válasz
Doki16 #213156 üzenetére
A Golf 7 jobb, mint a 8, nagyon sokat spóroltak. A Leafben bőr a műszerfal, ajtó, középkonzol váltó körül. A 8-ban ez mind műanyag, nem is annyira puha. Ioniq-ban még nem ültem, előbbiekből van 1-1. A hangszigetelése megint csak egy kategóriát ver a 8-asra. Akksira 8 év gari van.
Az Ioniq is biztosan jó, számításba venném. -
rpap96
csendes tag
válasz
Doki16 #209836 üzenetére
Min. 90%-ban elektromos használat lenne, összesen 25-30 km oda-vissza egy nap a munkába járás, ezért is érdekes leginkább a plug-in. Összességében továbbra is az Ampera-Golf páros szimpatikus (talán előbbi reálisabbnak is tűnik), de a fentiek alapján az Auris sem elvetendő.
Az Audit is néztem, de ott azért látszólag magasabb az ár, mint a Golf GTE esetén nagy átlagban, a négy karika nekem annyira nem vonzó szempont. :) -
Neck
veterán
válasz
Doki16 #209836 üzenetére
Nagyrészt egyetértek. Azonban, egy gyors HaHus keresés után, 2-3 évvel fiatalabb Aurisokat lehet kapni ugyanazon az áron, mint a Golf GTE. Ugyanakkor (bár A3 e-Tronom és GTE-m nem volt), de nagyon sok helyen 5.2 - 5.5l fogyasztásokat írnak benzin üzemben.
Azaz mondhatjuk, hogy az Auris olcsóbb, és fogyasztásban nagyon közel van. Nem vagyok meggyőződve, hogy a GTE gyorsan behozza az árkülönbséget (ha egyáltalán)
-
sharp4
őstag
válasz
Doki16 #209830 üzenetére
Nem volt szó feljebb a Passat-ról, csak a Golfról. Természetesen kategóriában a Passat-al áll párban, azonban az árkategória már máshova sorolja. A német autók (nem feltétlen a kimagasló minőségük miatt) árban feljebb kategorizálják magukat.
Itt most arról van szó, hogy ebben a jelenlegi használt árszegmensben mit kapsz. 5,9-ért vásároltuk a V60-at, 7 körülieket néztünk, de beesett egy alap felszereltségű darab. 5,9-ért nem kapsz Passat-ot.
Megjegyzem mi is leginkább elektromos módban használjuk az autót. Távolabbi utazások 1-2 havonta vannak. Leginkább valami tisztán elektromos lett volna jó, viszont amellé kellett volna egy olyan autó, amivel hosszabb távokat is megtudunk tenni. Erre pedig egy plusz 1 autó fenntartása a mai világban luxus. -
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Doki16 #209739 üzenetére
Zgospel: köszönöm!
Doki, neked is köszönöm, marad a listán, ha talál az ember relative normálisabb áron. A hatótáv jórészt elég lenne nekem, otthon is tudnám tölteni (jó, nem otthon, de szülők kb 400m-re laknak ), és ismerősömet kérdezve a belföldi utazásokról, ő teljesen elégedett a hazai töltő-lefedettséggel.Általánosságban kérdezném, szerintetek merre tart az autópiac, az árakat tekintve? Szeptember eleje óta nézegetem a kinézett (és azóta van közte elvetett)típusokat is, db szám (kínálat) és ár tekintetében, és hát, az ár nem csökkent, a kínálat nem nőtt, hanem stagnált / csökkent. Ez alapján nagyon nem kéne várogatnom
Nektek mi a véleményetek erről a kérdésről?
-
-
Bdanyy
addikt
válasz
Doki16 #209078 üzenetére
Kicsit azon csodálkozom, hogy azt írtad a passat sem tágasabb, azt inkább széltére, vagy lábtérre érted? Már ki kéne próbálnom egy B8-at, de a korábbiak érzetre tágasabbak voltak a Golf VII-nél számomra.
Az Outlander, V60 meg a GTEk is drágultak, de nem 3.5-4-ről stabilan 6m felé, és ami felkerül azt is hamar elviszik. Ráadásul a c-maxban egy rakás "modern" extra hiányzik ami pl a GTE-kben már legalább opció volt. Az viszont a keresést és az összehasonlítást megkönnyíti, hogy a fordnál egyetlen felszereltség volt ahogy látom, nincsenek olyan fapadok mint némelyik GTE. De az a csomagtartó... Abban a mondeo sedan, 2.0 ch-r sem jó.
Egyébként ismerősnek kéne ajánlanom valami autót, ami megfelelően nagy és kényelmes (széltében és lábtérben), de nem is olyan egyszerű dolog mint gondoltam volna. Amikben majdnem fél méter van a két ülés közt (valamelyik land rover volt) , ott is simán vannak olyan megoldások ami miatt kényelmetlen neki. Eddig a legjobb Caddy maxi meg a q3 volt. Utóbbi elől nekem kényelmetlen valahogy a kormány és térdem helyzete miatt, de hátul meglepően jó.
Mellettem is rossz ülni, mert ha hagyományos kézifékezek oldalba könyöklöm az anyósülés utasát
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Doki16 #209059 üzenetére
Teljesen igazad van, de ugyanannyiért sokkal tágasabb mint egy golf, és hat ugye szebb is, mi tagadás…
De hat nyűgöt nem akar az ember a nyakába venni, így lehet marad a VW konszern.
Az esetlegesen meghibasodo akkuk cseréjéről viszont a VW -nél nem hallok kedvező árakat.
Te erről mit tudsz? -
-
ZolkoW
őstag
válasz
Doki16 #208049 üzenetére
nem vitának szánom, csak az ilyen híresen megbízható, és karbantartásigénytelen kocsiknál gondolja néhány gazda, hogy a világon SEMMI, de SEMMI karbantartással is elketyegnek, aztán a kövi tulaj meg meglepődik, hogy soha nem volt olaj cserélve. De remélhetőleg ilyen kevés van.
-
-
tibbike01
őstag
-
tibbike01
őstag
-
Vismajor01
addikt
válasz
Doki16 #207580 üzenetére
Dehogynem ér sokkal többet, én 6m-ert többet is láttam eladót amikor autót kerestem mostmeg 6.5 alatt semmi nincs.
Ja volvorol is azt hittem hogy sokkal többet ér, erre forumtars vett egy olyat ami bár FL előtti de benne vannak a vezetestamogato rendszerek, oncall etc és kicsivel több km, 4.9-ert. Enyémet megnezte telefonba azt mondta ha olyan az autó akkor 5.3ert elvinne, de sztem nem tetszett neki én meg 5.5ert adtam volna :D
Viszont ha felmegyek hahura akkor mégiscsak 5.5 körül lonem be az enyém... Nemtudom honnan vette 4.9ert :D -
mario1012
tag
válasz
Doki16 #206061 üzenetére
Doki16: Köszönöm, mindenképp cserélni akarok egy fiatalabb autóra és így már akkor a jövőbeli szokásokhoz próbálom igazítani és megtalálni a legmegfelelőbbet. Igen, olvastam a Golfról és a Passatról is a véleményed, beszámolóid az autós és VAG topikban is.
Vismajor01: Benne van a pakliban, itt már az ajánlott 4-5 versenyző között az aktuális példányok ár-érték aránya és az állapota ami tényező lesz a választás során. Erről is olvastam a véleményeket, még focvis fórumtársét is amikor a v60-at hajtotta. -
oliwire
őstag
válasz
Doki16 #206033 üzenetére
Oka igazából csak a növekedő üzemanyagárak, ami miatt elgondolkoztam, hogy egy modernebb, takarékosabb rendszerre váltok, aminél a hatótáv is jó. Egyébként szeretem a Focust, meg a dinamikáját, 6,5-ből is meg tudom járni a 100 km-t, ha olyan módon használom
De az még mindig több, mint amit tud egy hibrid. Így nem égető a csere, most helyzetfelmérés van, mi is a valóság.
De megértem, ha azt mondod, nem éri meg csupán az üzemanyag miatt. -
oliwire
őstag
válasz
Doki16 #206019 üzenetére
Sajnos hétvégente sokszor egy 600 km-es hatótávra is szükségem van, pl egy Nyíregy-Budapest távolságot oda-vissza M3-n keresztül bírnia kellene az autónak, úgy, hogy ne kelljen megállni tölteni. Ilyet a Tesla félék bírnának, de ugye az közelít a 20M-hez.
A Hyunday Ioniq pedig jól néz ki, ezek szerint nem megbízható? -
tepenzed
őstag
válasz
Doki16 #205982 üzenetére
BigBlackDog: Még nem, de felvettem a listára
A Toyotákkal valahogy nem sikerült még kibékülnöm, nem jön be sem a Prius, sem az Auris.
A Golf 7 viszont határozottan tetszik, DSG váltóval is szabad venni?
Dízel azért bizonytalanított el, mert sokszor csak lemegyek horgászni 5 km távra vagy boltba lejárogatok. Garázsban tartanám egyébként. -
válasz
Doki16 #205686 üzenetére
MInden kocsi ára nagyon felment. Újat/demót meg nem igazán lehet kapni. 2,5 éve elmentem, megnéztem egy demo autót a szalonban, mondtam, hogy ez kell. Hozhattam. Ehhez képest a múltkor a Skoda szalont mondtam, hogy 1,5 év a várakozási idő, készleten semmi eladó nincs. Ami bent volt, az összes el volt adva. Ma voltam Opelben, hogy megnézzem újra a K Astrát, de nem volt bent. Corsát és Mokkát tudtam volna megnézni. Az új Astra április körül érkezik. Voltam Suzukinál, megnéztem az S-Crosst, de engem nem győzött meg, de megkérdeztem, rendelni tudnak, időt nem tudom már mondta-e. Volt bent egy elvihető Vitara audio nélkül. Amúgy sem, így meg végképp nem. Voltam Kiánál, beleültem az új gold felszereltségű Ceed-be, nem volt rossz, de a Focus azért érezhetően tágasabb mindenhogy, de azért ez kéne. Mondjuk az gáz szerintem, hogy a könyöktámasz nem állítható. Voltam Toyotánál. Beleültem egy Corolla TS-be, ki nem próbáltam. Nem tudom milyen felszereltségű volt, de tetszett. Kellemes tapintásúak voltak az anyagok, a középső kijelző gombokkal annyira nem jön be, de a Ceedben is ilyen. Focusban gombok nélkül nekem jobban tetszik. Na mindegy, raktáron semmi, rendelni lehet, várakozási idő 1 év. Ha most pénz nem számítana, az Octavia kéne egyértelműen a Focus helyett. Nekem tetszik, modern, jó motor, hatalmas mindenhogy, a mátrix led brutál.
-
válasz
Doki16 #205676 üzenetére
Nagyon köszi, rendes tőled. Nagyon szeretnék GTE-t, de a garancia hiánya miatt nem merem bevállalni. Ami igazán tetszik belőle és nem sok a km se benne az meg már 9M+.
Most azon gondolkozom, hogy veszek 1 autót, amire nem sokat kell hozzáraknom és ha lesz 1-2 év múlva használt, de még garanciális Octavia, vagy Ceed, akkor váltok. Tudom, hogy kisebb és is kombi, de újszerű és olcsó ez az Astra. Ezek az 1.2-es motorok milyen megbízhatók?
-
footy
addikt
válasz
Doki16 #204666 üzenetére
A FB csoportban eleg vad szamlakat lattam, foleg mikor DSG valto olajat is cserelni kellett.
Az ok hogy olcsobban meg leht csinalni otthon, de azert ez nem mindenkinek opcio.
Igen, nemcsak a GTEre de altalaban PHEVre nem talaltam igazan "use-case"t.Bár nem értem mi idegesítő van a töltögetésben. Most komolyan fáradtság amikor beállsz a parkolóba és 30 másodperc alatt bedugsz egy kábelt?
IgenPont egy lepessel tobb mint eddig. (leallitom az autot es kiszallok)
Az elektromos autot amit nem kell minden nap tolteni meg el is tudnam kepzelni, de a PHEVnel az az erzesem hogy mind2 technologianak csak a hatranyat hozzak.#204675 szabonagyur
Ha K ugyanannyiert van mint J, akkor nem kerdes hogy K.
A J azert hatul eleg szukos es erzik rajta a kor. En sem adnek 3Mtol tobbet erte. (bar egy AGR uleses xenonos azert megerhet 3,5-et) (A szedan nalam kizaro tenyezo lenne, mert rosszul pakolhato es nem erezni rendesen a hatuljat es altalaban csunyak is) -
vzsryl
nagyúr
válasz
Doki16 #204547 üzenetére
Mini szervíz (csak olaj+szűrő) márkaszervizben ~100k. Többi szűrővel, üzemanyag szűrőt is beleértve ~150k.
Tavalyelőtti Bosch car service-es kis szervíz ismerősömnek volt 46k. Most nem tudom milyen áron dolgoznak. Nekem helyi, kis műhelyes szerelőnél volt vezérlés, vízpumpa, olaj és minden szűrő csere 155k. 2.0 CRTDI CFFB. -
HUTCHDB
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Doki16 #204406 üzenetére
Őszinte leszek.
A 90'-es évek elejétől vannak saját autóim. (Ladával, majd Fiat Uno 1.3 Turbo i.e.-vel kezdtem, már ha ismeritek...)
Több Hondám is volt, (az akkori nagy sláger 1.6 VTi is - természetesen fékhatás nélkül -), majd Peugeot 307, 2000-ben szalonból kihozva 1.6 benzines, ami szintén nem volt egy jó autó, aztán 1 évesen el is adtam, és úgy döntöttem dieselre váltok.
Először még Toyota szívó dieselre, ami nekem szintén nem jött be, aztán lett VW Tdi.
Mind minőségben, mind motorkarakterisztikában, mind egyéb dologban ég és föld volt a két technika.
Ekkor mondtam azt, hogy soha nem lesz jappán autóm, mert gagyi az egész.
Nem értettem amig Hondával jártam, hogy miről beszélnek az Audisok, meg a Bmw-sek, de ahogy elkezdtem használni a Volkwagent, én is rájöttem. Összességében teljesen már érzés.
Nagyon imádtam az első VW-emet, majd 6-7 év utáni használat után lecseréltük egy Crtdi Passatra. Az maga a csoda volt!
Roppant kis fogyasztás, iszonyat kényelem, nulla probléma.
Ahogy viszont a gyerekeim szinte pár év alatt felnőttek, és jöttek a párkapcsolatuk miatti plusz személyek, vettünk egy 7 személyes S-max-ot.
Azt is baromira szerettem, míg le nem görbült a szám a szinte mindig előforduló DPF problémával. 3 db "érzékelő gyertya", ami a DPF előtt, közben és után van, egymás után ment ki, darabja 80e forint volt, és még valami "fáklyát" is ki kellett cserélni, ha jól emlékszem 130e-ért. Utána megjelent az olajfogyasztás, 200e km volt benne.
Ekkor költöztünk a III. kerületbe, itt "hegyes" közlekedés van.
Házunk környékén is, és munkába menet is, sokszor megyek pl. a Kiscellin... már ha ismeritek.
Szóval 4x4-es kellett.
Találtunk egy Galaxy AWD-t, amibe 120e km volt, gondoltuk van még vagy 80-100e km benne komolyabb pénztárcába nyúlás nélkül.
Sajnos nem így lett. Elromlott az elektromos kézifék, majd a generátor adta meg magát, aztán a pályán állt meg aklattunk. Mint utólag kiderült a Comman Rail rendszert ment tönkre, pontosabban a hajtó fogaskerék tört le a végéből...
Megcsináltattuk, eladtuk.
Időközben a legnagyobb lányom el is költözött, tehát csak a két kisebb gyerekem maradt, így le is mondtunk a 7 személyes járműról.
A szép emlékek miatt csak a VW jöhetett szóba, és mivel már a passat óta napfénytetős (sőt a Fordok üvegtetősek) volt(ak), így az összkerékhajtás, és a napfénytető is bekerült a keresési opciókba.
Találtunk egy Tiguant, nagyon szép, nagyon jó, baromira is megy (2.0 BiTdi, 240 Le), és az első automatánk.
Tényleg jók voltak a benyomások, jól is indult a kapcsolatunk, majd miután megszoktam az autót, észre vettem, hogy városban annyira alacsonyan tartja a fordulatszámot (az emissziós norma miatt ) hogy már zavaró. (1100, 50-es tempónál 6-ban) Azóta ezen idegesítem magam.
Kiderült, hogy ezek mindegyike ilyen, tehát a megoldás valószínűleg csak az lehet, hogy chiptuningosokkal átíratom a DSG váltót.
Nemrég kiment a kereszt stabilizátor rúd szilent is az autóban, aminek csak az anyagára 70.000 forint, (szerintem irreálisan drága) így érzelmileg kiábrándultam a kocsiból.
Vagyis most itt tartok.Gondolkodom a cserén, de ugye mire?
Jappán nem, az előbb leírtak, illetve a korábbi hozzászólásaimban részletezettek miatt. Kia Hunday szinte ugyanaz, bár tegnap bementem megnéztem az új Sportage-et, és hát összességében tetszett.
Épp egy Gt line volt kiállítva, viszont 1 év várakozás és 16 millió... és ugyanaz a felszereltség, mint a mostani Highline Tiguanunk, és hátul iszonyat kicsi a hely.
Az Audi baromira tetszik, de 12 millió alatt normális használt mondjuk Q5-ös nincs.
Volvo sincs ebben a kategóriában, pedig lehet az lenne az én autóm... egy XC 40-50Ezek alapján gondoltam beírok ide, hátha lesz valakinek ötlete...
Igazság szerint lehet lejjebb kellene adnom, és egy új autót kellene vennem, mondjuk egy új SX4-et...
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Doki16 #204394 üzenetére
Lehet benzin-elektromos is!
Jelenleg Tiguan van, de valahogy nem akar a szívemhez nőni.
A passat nem fér be a garazsba, őőőő ....vagyis igen, de pont annyi helyre van még szükségünk, amennyi a passat és a tiguan közötti hosszbeli különbség.
Skoda... hát nem tudom, ugyanannyiba kerül, és szerintem összességében gyengébb minőségű.
Én nem eröltetném a SUV-ot, igazából csak az a lényeg, hogy magasabb építésű legyen a könnyebb be,- és kiszállás miatt.
Volt előtte Galaxy-m, (2017-es AWD), az előtt S-Max-om, (2014-es) azok pont ilyenek, de valahogy azoknak a Peugeot motorjával, és a részecskeszűrőjével (rendszerével) állandó bajom volt.Lehet egy jó benzines lenne az igazi...
Nem tudom...Az is lényeges, hogy tetszen, mert pl. a (régi) Kia Sportage, Mitsubishi Outlander, vagy a Honda C-RV ... hogy is mondjam, nem az én szememnek való. Talán az új RAV 4, de az is határeset, viszont az meg kiesik a keretből.
A kompakt külső méretét meghazuttolóan a Tiguanban baromi nagy a hely hátul, amit a családtagok azért eléggé szeretnek.
-
lzjv1897
csendes tag
válasz
Doki16 #203288 üzenetére
Szia,
Gondoltam még egyszer megköszönöm a segítséget
Meglett végül a GTE. Eddig nagyon tetszik, igazából sokkal szebb is, mint gondoltam, a városi villanyozás meg szuper. Hétvégén pályán is fogok vele menni, meglátjuk ott milyen lesz.
A tartósságában csak bízni tudok nyilván -
lzjv1897
csendes tag
válasz
Doki16 #203283 üzenetére
Ez a fénykép+számla kombináció nagyon jó ötlet! De tényleg biztos megcsinálja bármilyen szervíz, ha úgy alakul...
Én mindenképpen plug int szeretnék, ezért a Toyota kiesett. Tudom, hogy a Priusból van tölthető, de szerintem az egy vicc...
A Forddal hasonlóan vagyok, mint te, ezért húzok inkább a VAG-os autók felé, csakhát a családi költségvetés...
Bár az asszony tett egy olyan kijelentést, hogy azt csinálok amit akarok, ezt még felhasználom ellene -
lzjv1897
csendes tag
válasz
Doki16 #203257 üzenetére
Köszi szépen a részletes tájékoztatást!
A márkaszervízek végül is minden márkánál lehúznak, nem meglepő, hogy ez sem kivétel...
Ha magadnak csinálod az nem hátrány későbbi eladásnál (gondolom így nem lesz vezetett szervizkönyv)?
Összegezve, ha jól értem kiforrott konstrukció ez, nem nagyobb lutri, mint bármely más használt autó viszonylag sok kilométerrel, legfeljebb ha rossz példányba nyúl bele az ember drágább lehet a javítás a bonyolultabb technika miatt. Használt autónál végül is mindig van kockázat...
A Ford olcsóbb, talán racionálisabb választás, de az ember nem mindig akkar racionálisan dönteni, ezért is kérdezősködtem ennyit...
Nincs más hátra, megnézem őket élőben, aztán meglátjuk. Mondjuk már alig lehet pár példányt találni, szóval nem olyan jó a helyzet...
Köszi mégegyszer a segítséget! -
lzjv1897
csendes tag
válasz
Doki16 #203227 üzenetére
Ok, köszi!
Amúgy én is nézegettem a tisztán elektromosakat, de ott ha lehet még jobban elszálltak az árak...
Szóval engem elsősorban a szervíz-tapasztalatok érdekelnek, mert bár tudom, hogy ez már egy egész kiforrott technika, de azért bonyolult. Ez a motor még hajlamos a kokszosodásra, van kettős tömegű, meg dsg mechatronika és a váltót elektromos módban is használja...
Arra lennék kíváncsi, hogy mik a tapasztalatok az ilyen nagyobb javításokkal? Mennyire esélyes egy ilyenbe belefutni egy 150k-t futott kocsinál, ami mondjuk rendesen volt szervizelve? Meg nagyságrendileg milyen árban mozognak, ha mégis bekövetkeznek? (bár gondolom erre nagyon nehéz exakt választ adni) Úgy tudom a szokásos dolgok (olajok, szűrő, stb.) azok nem drágábbak, mint máshoz (cáfold nyugodtan, ha nem így van), bár azt nem tudom maguk a szervízek mennyivel kérnek többet a bonyolultabb mivolta miatt... Azt jól tudom, hogy magával az elektromos résszel nem szokott gond lenni?
-
Vismajor01
addikt
válasz
Doki16 #203227 üzenetére
Engem most elriasztott az egész plugin hibrid Volvostól GTE-stől mindenestül, és elkezdtem Prius+-okat nézegetni. Kicsit olyan vagyok mint a kutya aki a saját lábát rágcsálja...
De nem lehet Prius, túl sokat megyünk autópályán hogy kényelmes legyen, oda nemcsak lomha de "sokat" is eszik, 140-nél 7.2-7.5l/100. A dizel hibrid ott is 5-öt eszik, tudjuk otthon is tölteni....visszakullogtam hahura volvos hirdetéseket böngészni. Azért gte-re is állitottam egy 6 millás keresőt, kitudja..
-
-
Qru
MODERÁTOR
-
Pardise
senior tag
válasz
Doki16 #202845 üzenetére
Az a baj hibridet semmiképp nem akarok az automata váltó miatt. Sosem olvastam jókat az automatákról, meg akiknek van is ismerősöknek, mind szidja, többen el is adták. Plusz ha ne adj isten valami baja van az nagyon drága lesz, továbbá az élmény miatt is maradni szeretnék a manuális mellett. Igazából jelenleg az i30 mellé húz a szívem fastback karosszériával. Full extrás 8.6 milla, ebben aztán van minden. Csak az anyagminőség amit írtam ugye.... Agyvérzést kapnék, ha zörögne egy új autó
-
-
Bdanyy
addikt
válasz
Doki16 #201901 üzenetére
Pesten szinte tényleg felesleges a saját elektromos roller, annyi helyen van már bird es lime. A sajátom is kölcsönben van épp, kocsiban vinni és onnan elugrani valahova majd egyből vissza még jó, de ha valahova nem viheted be akkor kényelmesebb sokkal bérelni. Ráadásul a limoval greengoval ellentetben a rollerek külvárosban is elég sok helyen vannak.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Doki16 #201901 üzenetére
Persze, tudom, hogy te komolyan írtad. Én csak próbálok poénkodni inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Amúgy az általam linkelt járgányt nagymamámnak szereztük, mert az elektromos biciklijére már nem tudott felszállni. Szinte ingyen volt, a kétkerekűt eladta 70-ért, ez meg volt 30 ismerőstől, kellett bele 2 új aksi 40-ért, meg egy új gyújtáskapcsoló 3500-ért, és azóta száguld…
…ana, ha nem félne rajta.
-
válasz
Doki16 #201720 üzenetére
Abban a turbó gyárban dolgozok ahol ezekhez is a turbót gyártjuk; meg érdekel a technika, hidd el hogy rengeteg dologban tér az a sima és a hibrid 1.4TSI (egyiknél gyors warmup van, a másiknál azzal számolnak hogy hidegen is kaphat nagy terhelést). És a DSG és DSG között is van (nyilvánvaló) különbség; aminek nagy része megegyezik, de ami nem, az biztos nem filléres.
Egy szett normális gumi az ugyannyiba kerül a Passatra mint egy Suzukira, és addig is bírja? Futómű elemek? Kipufogó, csillapítók, ablaktörlők, fékek? Egy villanyos hátsó fékhez ollózzunk össze egy Passatos meg egy tetszőleges Suzukis (Swace nem ér!) szettet, plusz a csere díját is. Vezérléscsere? Koksztalanítás?
Meg a PHEV modelleknél sosincs gond a töltőlektronikával, inverterrel, szinte semmi egyébbel...Nekem mindegy, lehet a hat is nyolc; felőlem egy Passat GTE lehet gombokért fenntartható, olcsón szervizelhető, olcsó alkatrészes autó.
-
válasz
Doki16 #201689 üzenetére
Bocsi, hogy visszavau!
De a 2014-es modellévű (2013.11. gyártás) G7 GTI-mben volt DCC.
Az más kérdés, hogy nekem DCC nem kéne még egyszer. (Ha elromlik piszok drága, normál úthibán furán reszket vele az autó, sportban csak tükörlapon használható - a comfort állása valóban hasznos.) -
-
válasz
Doki16 #201630 üzenetére
A másik topikban leírtam, hogy 8-900 ezer Ft-ot költöttem rá; 800-ig számoltam, utána elengedtem.
Jó állapotú példány volt, pár kisebb szépséghibával, a végén patika lett. Ismerősnek adtam el, nála az elmúlt 10 hónapban egy éves szervizt kért, ill. ő lecseréltette a hűtőfolyadékot, továbbra is hibátlan.
Ha valakit érdekelnek a részletek (ahol nincs ár, azt magam csináltam):
Vásárlás 2019.07.03. 192500 km 4,1 M
Kiadások:
- eredetvizsga 20000 Ft
- átírás 12000 Ft
- bőrápoló 3000 Ft (8 óra)
- gumiszerviz 10000 Ft
- olaj Castrol Edge Professional + Mann olajszűrő 19500 Ft
- olajcsere 2109.07.09. 193208 km, 5000 Ft
- klíma bomba, Sonax, 1800 Ft
- Ablaktörlő, Amazon, Bosch A088S, 5000 Ft
- Levegőszűrő, gázolaj szűrő, pollenszűrő; Amazon, 12000 Ft
- Fékbetét első, gyári Volvo 31200229, 23500 Ft, ATE DOT4 ESP fekfolyadék 2900 Ft
- Vezérlés szett (INA), vízpumpa, ékszíj szett (gyári) cseréje; első lökhárító - vezetősín; javítófesték gyári. 2019.07.26., 194700 km
210000 Ft
- Klíma átmosás, automata váltó átmosás, turbószelep cseréje. V60 Service. 2019.08.13. 196071 km, 215000 Ft
- Horpadásjavítás. 3 db, 2019.08.19. 15000 Ft
- Lökhárító fényezés x2, 2019.09.20. 75000 Ft
- 2019.09.27. 2. bőrápolás (199096 km)
- VARTA AGM 70 Ah, 760 A akkumulátor 43000 Ft, csere: 2019.10.01., 199180 km
- Fényszóró-állítás, Autóklub, 2019.10.08., 199890 km, 2000 Ft
- Régi akkumulátor eladása 2019.10.08. bevétel: -10000 Ft
- Téli gumi szerelés, futómű állítás 2019.10.25., 200725 km, 17000 Ft
- ablaktörlő, Bosch előre, 2019.10.27., 201160 km
- Fékbetét (gyári Volvo) csere elől, fekfolyadékcsere (Ate, DOT4 ESP) , 2019.11.05., 201830 km
- Xado, 2019.11.15., 202060 km
- Szélvédő kavicsnyom, 2019.12.02., 7000 Ft
- 3. vagy 4. bőrápolás, 2019.12.28. 205600 km
- bőrápolás 2020.03.20. 210500 km
- téli gumi leszerelés 2020.04.02. 210890 km
- felni felújítás 2020.04.15. 211600 km. 90000 Ft
- ugyanekkor nyári gumi felszerelés
- fékbetét csere hátsó + fékfolyadékcsere 2020.04.20. 211650 km (5500 anyag + 6000 Ft munka)
- Wax Collinite 476s 2020.05.01. 212330km
- bőrápolás 2020.05.11.. 212936 km
- klíma fertőtlenítés 2020.05.20., 213100 km
- olajcsere, átvizsgálás 10000 Ft, 2020.07.06., 216426 km
- kézi mosás 2020.07.07., 216450 km.
- kézi mosás 2020.09.12. 221900 km.
- bőrápolás 2020.10.04. 223200 km
- téli gumi felszerelés 2020.10.14. 223860 kmVettem még hozzá egy szett alufelni télire 51 e. Ft-ért.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Doki16 #201635 üzenetére
Ha a piacon kapható egyik legsterilebb autótól ilyet érzel (mert viszonylag jól gyorsul), akkor sose ülj be még egy MX-5-be se, mert attól duplaorgazmus-agyszívinfarktust’ fogsz kapni. Komolyabb verdára meg még gondolni se merj.
Tényleg nem bántásból írtam ezt - egyik kedvenc fórumtárs vagy - de most ennek ki kellett jönnie. -
Vismajor01
addikt
válasz
Doki16 #201630 üzenetére
Szerintem elég egyszerű, ha pénzt akarok megfogni akkor marad ami már kivan fizetve.
Elmegyünk megnézni egy V60 PHEV-et, ha tényleg annyira béna és kicsi a csomagtartója akkor újratervezés. 3 évre vesszük és 60 ezer kilométerre, úgyhogy igenis bizom benne hogyha megcsináltatjuk amikor vesszük amit kell és utána rendszeresen kap karbantartást akkor meghálálja.
Köszi! Ez alapján PHEV nem esett ki, csak a csomagtér a kérdéses! Megnézzük!
A többivel nagyjából egyetértek, én is ezekre jutottam. Kivéve a hibrid elengedését, egyszerűen nem tudok sima dizelt venni arra amire használom, sima benzines meg leeszi a gatyám egy hosszabb pályázás során.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Doki16 #201619 üzenetére
Auris TS 3.3m körül mozog, akkor már tényleg P+-t vennék ami 3.5 körül már kapható, ugyanazt tudja mint a az Auris csak 7 személyes.
Belülről nem én mondtam, hogy ronda hanem a főnökasszony. Sőt, ő azt mondta a priusé szebb, ami nekem fura mert sztem az még rondább..
Nem akarok kakucsringre járni, csak annyit szeretnék hogy amikor 120-nál odalépek neki történjen valami.
GTE csomagtartója még Volvonál is kisebb, nem győzött meg
-
Vismajor01
addikt
válasz
Doki16 #201615 üzenetére
Auris TS ellett vetve, ugyanolyan nyöszögős műanyag a belseje mint Priusnak, ugyanaz a hajtáslánc, úgyhogy ugyanaz a visitós háromhengeres hang és menni se megy sehova. Akkor már Prius+ és le van tudva az egész 10 évre...
De pont ezt akarom elkerülni, hogy legyen egy pár évem mielőtt unalmas autót kell vezessek majdnemhogy életem végéig.
Akárhogy csűröm a dolgot ha a v60 phev kicsi, passat gte-re nincs pénz akkor maradhat a Prius is aztjólvan...Veszek magamnak egy hajót vagynemtom
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest