- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
ricsik #49695 üzenetére
Sb a squeezebox, ugye? Mozierősítőd milyen? (Bocs, mindig elfelejtem, kinek mi van) Nem ismerem a sqbox analóg hangját, de ha van egy normálisabb mozierősítőd, abban inkább a beépített dac, mint az erősítő-rész lesz gyengébb. Tehát szerintem először külső dac a szükséges kábelekkel, aztán jöhet a sztereó.
-
Brandys
tag
válasz
ricsik #49675 üzenetére
Szóval egy ideje (a korábbi CD gyűjtögetés után) az albumokat FLAC-ben gyűjtöm és mondjuk 2-300 albumnyi zeném van, amiket ugye felesleges CD-re írni (vagy nem?). Házimozi mellett elég sok zenét hallgatok médialejátszóról (persze ez így elég kényelmes is) és próbálnék ebből a felállásból minél többet kihozni. Nem tudom hol van az a határ (ár/érték), ill. az a külső DAC, ami már megverné a Marantz SR-6006 DAC-ját? Mennyit pénzt érdemes ebbe a projektbe invesztálni? Vagy egyáltalán érdemes-e? Szóval ezen agyalok mostanában.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #49665 üzenetére
valami hm erisitobe?
azt elhiszem, h nem hallod.
nagyon pici a felbontasuk.logi analogot sok dac veri, csak legyen mogotte lanc, amin kijon a difi. a hm erositok zome kapasbol elrejti a lenyeget.
talan hetvegen kiprobalom popit digi forrasnak.analog forrasnak nem hiszem, h egyaltalan ki akarnam probalni.
-
ricsik
őstag
válasz
ricsik #49665 üzenetére
Kicsit furcsa így ez az összehasonlítás, mert nem azonos kimeneteken ment. A popi jelét az AVR DAC-ja dolgozta fel, az sb-ét pedig a sajátja, a kábel is más. Főleg ezért lepődtem meg, hogy minden más és még sem hallok difit. Majd a foobart holnap beleveszem a tesztbe. A PC optikaival megy az erősítőbe.
-
robi-k
őstag
válasz
ricsik #49665 üzenetére
Sem a popi, sem a dune, sem más médialejátszó nem igazán alkalmasak minőségi flac lejátszásra, sajnos (és azt a gyártó is beismeri, hogy egy normál PC foobar2000 programmal sokkal jobban szól a flac).
Bajnokpityu Squeezebox-ja pedig kenterbe veri a médialejátszót, minden téren (hangminőség, kezelhetőség, stb). -
Szabikaa20
őstag
válasz
ricsik #49625 üzenetére
Ez nem a gyártóé...ez szerintem mindenkibe benne van!
BBéci:Ez jóóó,ennyi pénzért?
-
Szabikaa20
őstag
válasz
ricsik #49622 üzenetére
Hát pont ez van benne....Megvettél valamit de a jövö héten látsz jobbat valamivel dragabban es mar az kell!Erre eladod amid van es megveszed!De 1 hónap múlva megint találsz jobbat....és ez így mehetne a végtelenségig!
python1:Azért ha több pénzem lenne,akkor se vennék nemtudom milyen drágát....akkor már valami jó kocsit vennék!Bár kinek a pap...........
-
Patice
nagyúr
válasz
ricsik #49161 üzenetére
KCE-HH2 = Kácsa (KC) Expert Line (E) - HDMI kábel (HH) 2 méteres (2) - OFC vezetővel, Oxygen Free Copper, azaz nagy tisztaságú, oxigénmentes rézből nyújtott szálakból áll a vezeték.
KCS-HH2 = Kácsa (KC) Silver Line (S) - HDMI kábel (HH) 2 méteres (2) - SPC vezetővel, Silver Plated Copper, azaz ezüsttel bevont réz szálakból áll a vezeték.
Ez a különbség, ami az árkülönbséget is magyarázza.
Szerintem a sima OFC-s kábel is elég jó, nem kell az ezüstözöttre pénzt kidobni.
Most látom Kácsa honlapján, hogy az 1 méteres OFC kábelük akciós. Ha elég 1 méter, akkor most nagyon olcsón megúsznád. De a 2 méteres is nagyon korrekt áron van.
-
robi0604
őstag
válasz
ricsik #45964 üzenetére
Erre a PC-s High-End-re most pont van nálunk egy Alienware PC, amiből ez az 1db van az országban és az árából olyan rendszert tudnál összerakni, hogy megszólal. (szó szerint is
)
A lényeg, hogy elég nagyot csalódtunk benne. Amit a Cinemaster és társai csinálnak, az egy külön műfaj! -
ricsik
őstag
válasz
ricsik #45963 üzenetére
Az lemaradt, hogy ez csak a home made cuccokra értem. Mindegy mennyibe van. Valószínű, hogy nagy hozzáértéssel és szarrátvíkelt driverekkel, szoftverekkel ki lehet hozni belőlük high-endet, amit erre szakosodott cégek mívelnek. Más oprendszerek hogy kezelik a képet, hangot nem nyilatkozhatok, mert nem hatott meg sosem a linux, ahhoz nem értek.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ricsik #45806 üzenetére
nem csak BBécitől hallom,h csomó komoly sok millás láncban szóltak szarul.
ilyenkor jön be az,hogy láncot kell építgetni, nem sok drága-külön külön jól szóló cuccot összevásárolni.
kezdek hinni a szinergiában,meg hogy az áram egész a 220tól végig hullámzik,és minden kábel,aktiv passziv cucc,készülékház,stb, összeszorzódik,életre kel. és vagy jó,vagy nem.
és ez nem csak pénz kérdése. -
BBéci
legenda
válasz
ricsik #45806 üzenetére
Oda tartoznak, de az ár/érték arányuk nem éppen csúcs. Egy tízmilliós elő/végfok árából vennék valami jó autót, és egy Emotiva párost. Nem lenne annyira jó hangzásom, talán sokkal rosszabb sem, de pár évig urasan furikázhatnék.
(#45805) bajnokpityu
Valamikor csak összehozzuk. -
Tamoo
nagyúr
válasz
ricsik #45763 üzenetére
Lehet félreértettél. A center nem a tetejére kerülne, hanem belülre a legfelső polcba. Dehogy teszem rá a tv-t, nem is férne, elé szintén nem rakhatom mert kitakar. Így gondoltam: Felül tv, egy polc center, egy polc erősítő, legalulra meg esetleg ha lenne egyszer játékos.
-
BBéci
legenda
válasz
ricsik #45487 üzenetére
Pontosabban rózsaszín zaj.
Rózsaszín zajnak nevezik az olyan zajt, melynek hangnyomásszintje a frekvenciával fordítva arányosan esik, és az olyat is, melynek a hangnyomásszintje a frekvencia négyzetével fordítottan arányosan esik.
A rózsaszín zaj a hangtechnikában egyértelmű jelentéssel bír: véletlenszerű zaj, amelynek a teljes vizsgált frekvenciatartományban (jellemzően 20 Hz – 20 kHz) a hangnyomásszintje oktávonként 3dB-lel csökken. Többek közt többutas, aktív hangrendszer beállítására használják.
Forrás: Wikipedia -
törölt tag
válasz
ricsik #45487 üzenetére
Rózsazaj: oktávonként 3-6 decibel meredekséggel vágott fehérzaj, amelynek a hangnyomásszintje a frekvenciával fordítva vagy a frekvencia négyzetével fordítva arányosan esik.
Fehérzaj: olyan, hangtechnikában használatos véletlenszerű zaj amelyben a teljes vizsgált frekvenciatartományban (emberi érzékelő esetén 20 Hz – 20 kHz) a hangnyomásszintje állandó. Rószazaj-generátorral is előállítható. -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #45366 üzenetére
Igen, arra. A régi Alcesekbe olyan kellett, aminél a T szárai 90fokban el vannak forgatva a dugvillához képest, hogy elférjen, nem tudom a Two-ban is így van-e.
A dugvilla forgatás készülékfüggő. Nálam a jelenlegi cuccaimnál csak a CD-nél van hatása.
Ill. az Alces annyit javít, hogy a dugóforgatás eljelentéktelenik. -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #45359 üzenetére
Soha nem teszteltem ezt, de a gyártó szerint van különbség, de nem nagy, Zoli szerint is értelmes módja a spórolásnak. Viszont csak a 3-as elosztós megoldás javasolt, ahol közvetlenül dugod be, nem kábellel csatlakozik. (Tehát nem a teszkós 6-os elosztó
)
Én a helyedben 2-est vennék, az erősítő külön, a többit meg lehetne szétosztani. Most csinált egy jóárasított szériát a 2-esből, ahol a hatás ugyanaz, csak költségcsökkentés végett nem aluöntvény a ház, hanem műanyag, stb. 23ezer így a kettes, hálózati kábellel együtt. -
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #44981 üzenetére
Bocsi figyelmetlen voltam
Bár 100 ezerrel drágább a 7es , így legyen is jobbDorian
Láttad ezt? -
BULITA
csendes tag
válasz
ricsik #44925 üzenetére
Szia.
Megkérdezhetem,hogy a dali concept 6-tel mennyire vagy elégedett?elsősorban az érdekelne,hogy milyen a hangja mozira és zenére sztereóban(már ha használod úgy)
Most tervezek venni egy ZENZOR 7-t,de nem tudom meghallgatni.Most adtam el KEF-7JEIMET,annál ez jobb lehet?,vagy csak illuzió at egész)
A kef amúgy zenére jó volt,de mozira nem ütött,a dali is ilyen lehet?
Tehát akusztikus hangfal és mozira nem annyira jó?Nehéz ....,ha valakinek van a daliról véleménye szívesen veszem.A Kef amúgy szerintem vékony is kicsit...a hangja és a formája is,bár ebben a kategóriában mind ilyen. -
ricsik
őstag
válasz
ricsik #44829 üzenetére
Vettem a sub alá egy hosszú szálú szőnyeget, jobb lett a hangzás. Előtte laminált padlón állt. Most már kezd mosolyogni a szám, elég jó ez a proson
. Amit észrevettem, míg a kefnek elég vastag, nagyon kemény gumipereme van a hangszórónak körbe, addig a prosonnak elég lágy, vékony, olyan, mint egy sima hangszórónak. Remélem azért tartós lesz. Kefnek papírnon 29Hz az alja, de olyan hangokat hallok és olyan morajokat, mint még azelőtt soha. Nagyon minőségi, szép hangja van, még zenére is kellemes, beleolvad a hangzásba, nem tolakodik. Már csak egy k AVR kéne, amit kb 2 éve halogatok
. Ja és gyönyörű, a képek nem adják vissza, a nagyszoba dísze lett.
-
nebulo5
senior tag
válasz
ricsik #43763 üzenetére
Szerintem, ő egy identitás zavarban szenvedő antiszociális egyén. Valószínűleg a valós életében is igen kevés barátja lehet. És eljött ebbe a virtuális közösségbe, hogy ismeretségre, társalgási lehetőségre tegyen szert. De sajnos, a virtuális közösséghez is hasonló türelem, alkalmazkodási készség szükségeltetik, mint a valós világban. Hát, ez nem jött össze neki. Javaslom, vegyük levegőnek a fröcsögős beszólásait, aztán majdcsak kikopik innen.
-
Integra
titán
válasz
ricsik #41871 üzenetére
nem kell, hogy oszd, ettől még ez a véleményem, nem vagyok logitech mániás és igenis macerás és rossz a harmony one advanced szoftvere és nem lehet mindent megtanitani neki, egyes távirányitók egyes gombjait képtelen megtanulni, ez van. hagy legyek már kritikus egy 40ezer ft-os távirányitóval.. maradjunk annyiban hogy a logitech nem az ergonomikus szoftvereiről lesz hires
-
Peak
addikt
válasz
ricsik #40590 üzenetére
nem lehetséges, hogy a rockzenéket teljesen más hangmérnöki munkával rögzítik, ugyebár az első hangszinbe-nyúlást a hangmérnök követi el, amikor a master felvételt elkésziti a sokmillio potméter mellett...
szóval hogy nem vagy hozzászokva?
(régi DM felvételek meg amúgy legendásan fosok) -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #40540 üzenetére
Érdekes és meglepő amit írsz. Bajnokpityuval egyetértve a gyári C6 kifejezetten rock-pop zenére, filmre a legalkalmasabb. Tuning után annyiban változott, hogy mindenre sokkal jobb lett, jazz, klasszikus is megy már neki, a rock is, egyedül a zúzós metál stílus nem fekszik neki annyira, annak jól állt a mélytartomány tetején a kiemelés, gondolom a basszusgitáros zúzások miatt. A valós mélyek persze jobbak lettek, élvezet csellót hallgatni.
A C8-nál el tudom képzeni, hogy lusták a mélyek, C6-nál nincs ilyenről szó. -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #38432 üzenetére
Miután a párom korábban egy takarítás alkalmával a parkettán tolta odébb a tüskéken álló hangfalat (és a jobb oldalit ha valamiért sarkig ki kell nyitni az erkélyajtót, úgyis odébb kell tenni) számomra átértékelődtek bizonyos dolgok
De nem látom be mitől lenni egy rosszabb, mintha a gránit a parkettán lenne közvetlenül, 4 db 5Ft-os méretű, 2mm vtg. öntapadós filckarikáról van szó, így az esetleges rezonanciákat is kiküszöbölöm, mivel a parketta és a gránit alja sem tökéletesen sima.
Majd ha lesz időm, meg idegrendszerem, lehet tesztelem azzal, anélkül, tüskéken meg simán, de az nem most leszNemrég jutott eszembe:
Utána kéne nézni hangcsillapításban mit tud a matracoknál használatos memoriahab. Tippem szerint brutálisan jó lehet, bár kérdés, hogy hol lehet és főleg mennyiért hozzá jutni. -
xtremetuning
addikt
válasz
ricsik #37944 üzenetére
A dunehez képest a Cinemaster is sokkal jobb. Részletgazdagabb kép, kiemelésektől mentes hang. A Cinemasterhez képest még élőbb kép, szebb bőrtónus, nagyobb fényerő, élesség. Hangban pedig high-end felbontás, tisztaság és ugye 32bit 192khz képesség.
A dune egy nagyon jó szerkezet, de a helyén kell kezelni.
Mondok egy példát : a dunén összehasonlítva egy 15-20 gigás .mkv egy 25 gigás blu-ray és egy 45-50 gigás blu-ray release közt alig láttam különbséget. Ez a lejátszó ezt simán képes megmutatni. -
jos3ph
tag
válasz
ricsik #37768 üzenetére
Szegeden vettem úgy 4-5 évvel ezelőtt, 120e körül. Ez egy Bonnel rugós ágy, az ülőrészt előrehúzod, a háttámlát pedig lecsukod, és kapsz egy kétszemélyes ágyat. Van benne ágyneműtartó. Elég jó, ezzel a homokszínű kárpittal, jó a tapintása, nagyon kényelmes ágy, strapabíró, sok akció végbemenet már rajta, és meg se kottyant neki,
nem zörög, nem mozog. Nem is volt ilyen az üzletben, külön kellett katalógusból rendelnem, hetekig a földön aludtam
, de megérte a várakozást.
TCr Kb egy hete voltam kamion szimulátoron vizsgázni, két oldalt, és szemben 3 LG plazma volt, típusát nem tudom. Monitoronként egy pc adta a képet. Hundai személyautó műszerfal volt, tehát minden mint az autóban, még a programi s autós, de kamionos feladatok. Másfél órás volt a vizsga, addig kellett vezetnem, különböző veszélyhelyzetekkel fűszerezve. 5 perc után elkezdtem magam nagyon szarul érezni, olyan érzésem volt, mint ha mozogna az egész, de nem mozgott, fix volt a "jármű" aztán rájöttem, hogy a plazma miatt volt az egész, és fél óránál már nyavalyogtam, mint egy hisztis kurva, hogy én ezt nem akarom tovább csinálni, izzadtam, szédültem, hányingerem volt. Lehet a TV alacsony kategóriájának tudható be ez az egész, lehet a plazma sajátossága, nem tudom, mert én eleve LCD párti vagyok, de az biztos, hogy az a 3 monitor az gyilkos volt!
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest