- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- A HMD visszalép az USA piacáról
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
zolaas #50351 üzenetére
Nem sértődtem én meg, ez az egész úgy indult, hogy Stubi28-nak, aki már a 3. körét futotta, írtam, hogy vegye csak meg, amit kitalált, és úgyis tetszeni fog.
Ugyanis kerek-perec megmondta, hogy 100E van neki az egész hóbelevancra, akkor meg felesleges erőlködni, hogy azért csak szart kap, meg ilyenek.
Nyilván el lehet mondani, hogy szerinted, exhas, 250E egy belépő, rendes házimozi ára, amin mondjuk már Ti is elfilmezgetnétek.Valamint lehet javasolni egy cuccot 100E-ig bezárólag, ami tudjuk, hogy kevés, de ennyiből ez a legjobb, amit kihozhatsz.
Nyakam rá, hogy nem jönne vissza, hogy szart ajánlottatok, végtére is belehallgathat ott is, ahol veszi, nemde?Amúgy meg szerintem 100E-ből kihoznék egy cuccot, ami 10 emberből 9-nek tetszene. Az utcáról válogatva természetesen, nem innen, a klubból.
No meg volt nekem 40E HUF-os DVD+5.1 szettem is, valami német márka, és azon is elfilmezgettem hányinger nélkül, szóval no para! Az emberek nagyobb többsége olyan "alacsony" szinttel is beéri, hogy csodálkoznál. Pusztán azért a pénzért a legjobbat akarja, azért fordul ide tanácsért.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
zolaas #50045 üzenetére
Azért kérdezgetek,mert nemigen van lehetőségem "hallgatózni" járni,mivel családos apa vagyok így nem császkálhatok napokat hangfalat keresve,meg nem szánhatok rá annyi időt amennyit szeretnék!Meg nem tehetem meg azt,hogy pl BP-en lakom és 1 napot rászánok arra,hogy körbejárom az egész várost hangfalat keresve és minden jobb üzletbe betérjek hallgatózni.Azért kédzek ennyit,mert mindenki mást mond és amikor eldöntöttem,hogy most ez jó lenne,akkor jön valaki aki lebeszél róla és mást ajánl!És igen szánok rá,annyit amennyibe ez (pl. a VR-400) kerülnek(70-80k ujonnan),de jelenleg a használtakat nézem.Pont hogy egyáltalán nem tudok róluk semmit,ezért kérdezek!Hogy mire keresek,azt már nem 1x nem 2x leírtam,sőt ott van az aláírásomban is,hogy jelenleg milyen "cuccaim" vannak.És hogy te nem igazán látod át a dolgot az már csak a te problémád!És neked nem mind1,hogy én miért érdeklődöm.És mi van ha valami ismerősöm kért meg,hogy tudjak meg neki valamit erről meg amarról?!És most nem sértődésből írom ezeket!Senki ne értse félre!Kinek nem inge ne vegye magára!
Aki akar úgy is segít és elmondja a véleményét,ha rossz vagy jó,aki meg nem az se baj!
-
Toobee
veterán
válasz
zolaas #47590 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat! Igen, sajnos akkor is. Rádiós, de nincs beépített antennája. Egy FM erősítő van rácsatlakoztatva (AM nincs), de kihúztam azt is a teszt idejére. Kikapcsoltam mindent, még a villany se égett. Mindent kihúztam, még az elosztókat is. 2 db-ot nem tudtam, mert azok bútor mögött vannak bedugva. Egy másik körről üzemeltettem az erősítőt, jó messzire vittem a két bedugott elosztótól.
(#47589) python1
PC nincsen a lakásban. Egy darab laptop van jelenleg, de azt is kihúztam.
-
Gork
tag
válasz
zolaas #46940 üzenetére
Az átlag felhasználónak szánt házimozi árát egy új erősítő áraként értettem. Ahogy említettem nem vagyok professzionális felhasználó. Biztos, hogy nem adnék többet 60-65E-nél egy házimoziért, hiszen nekem egy-két film kellemes megnézéséhez tökéletesen elegendő egy ilyen kategóriás készülék. Ha emiatt neked igénytelen vagyok, akkor lelked rajta, örülj neki.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zolaas #45090 üzenetére
hát irtam privit is,de ha elég rövidebb, haverom ICjét is megpróbálhatod megvenni,(50cm hosszban gyártható, hangra nagyon hasonlit az excaluburéra,kb harmadáron) de mivel az teljesen szigeteletlen,sztem kár próbálkozni.nagyon sok jó ICt tudnék sorolni,ami szigeteletlen,talán van oka.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zolaas #45061 üzenetére
az a baj,h amennyit ér az Exc ic-je,annyiért olyan hang nem sok van.meg minek cserélne bárki, akinek pont ilyen minőségűje van ugyanannyiért? van rakás ICm, de olyan minőségű fölös kábelem most nincs,csak gyengébb kácsás. a többi kábelem meg marad,mert ezek jobb kábelek,mint exc. ICi.
egyébként sztem ágyúval vérebre lövés hm és sztereo közé egy exc kábel.mivel a hm erősitők zöme környékén nincs annak a hangnak,amit az a kábel tud.
nálad egyébként valahonnan össze tudta szedni a brummot az exc ic. a DIY kábelek általában nem 100%os árnyékolással készülnek,neked meg most valszeg erre lene szükséged.eszembe jutott volna még egy nagyon olcsó-és kb exc-vel azonos hangú kábel,de abból meg nem lehet 50cm-esnél hosszabbat csinálni.
-
Maarki
aktív tag
válasz
zolaas #34881 üzenetére
Köszönöm szépen a választ habár éreztem benne egy kis gúnyt de ez van most ezekből szeretnék valamit kihozni ezért kértem segítséget mivel nem értek hozzá és gondolom ezért nyílt a topik hogy az amatőrök segítséget kérjenek.
Amúgy későbbiekben ezek a hangfalakat le szeretném cserélni csak most nincs sok száz ezer forintom erre a célra és szerintem nem is lesz egyhamar szóval ezért szeretnék valami "normálisabb alsó kategóriás vagy nem tudom milyen" erősítőt venni ha lehet ebből a pénzből hogy később esetleg egy normálisabb 5.0 vagy 5.1 tudjak filmet nézni.Üdvözlettel Márk
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zolaas #34602 üzenetére
hallgatni kell nem nyúkálni...
nagyon fáradt voltam tegnap a próbán,fél11-11kor dugtam rá a 230Vra.alapvetően majdnem elaludtam,miközben forrasztottam a csatit..
igy is észrevettem,h eszméletlen potenciál van benne, rettentő stabil, részletes,és pontos.
próbálgattam néhány stilusban, eddig mindenben brutális.negativ dolog,hogy nem vagyok ennyire kemény hanghoz szokva, a viba mindent mosott kicsit, elfedve sok hibát.ez most a képembe tolja a zenével együtt a lánc minden baját.
ezen lehet segíteni, kábelekkel. jóféle zeneibb ellenállások alkalmazásával szintén lágyabb hangot kell kapjunk.ez már annyira nem nagy meló,és nem is nagy pénz,inkább az a baj,h ebben az országban normális alkatrészeket nem lehet kapni. egyébként amennyire beleláttam, az itthon kapható DACok is maximum ilyen alkatrészekből állnak.amúgy nem semmi,h az egyetlen dolog,amiben spóroltunk, rögtön kihozott egy problémát.
a kimenő trafó az egyetlen komoly alkatrész,amit itthon vettünk hozzá(eléggé egyedi gyártmány), szinte minden alkatrészt amcsiból,lengyelektől,németektől kellett rendelni.
szóval nem merem összeszámolni a teljes költségvetést,mert tuti a zero ára környékén,v inkább fölötte van.de a lényeg, tetszik,és óriási előrelépés...
szerk: és meg csak most kapcsoltam be...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
zolaas #34598 üzenetére
munka 60%a a tap volt. a bal 2 azok dupla tapok.külön áramkör q bemeneti, a clock, és a két dac chipnek. a két jobboldali azok a kimeno trafok. nagyon durva lett a hangja. van meg bőven tennivaló vele, ki kell cseréljék egy rakás ellenállást, meg az út során sztem megsérült a koax kábel.
mint írtam a Viba is nagyon sokat hozott a 30-40rugos cdken. namost az ennek fényében vágja a magasat, és elnyeli az info felét. féltem ennek is döglött lesz a hangja, mint az eddig hallott OS dacoke, de erre ez nem igaz.
-
cekkk
veterán
válasz
zolaas #27523 üzenetére
Vissza vitt a gólya
De ez így helyes ilyen esetekben.
Néztem a hátulját. Csak az nem világos, ha nem mozizik akkor vissza kel dugni az az u alakú valamit?
Nekem sem most lesz ez a primare, sőt lehet nem is lesz, csak álmodozgat, és agyal az ember rajta, meg ugye egyre jobb az idő lehet kirándulni, meg bicajozni, aztán már ha haza esek egy ilyen nap után aludni akarok.Majd télen ha újra begubózik az ember.
Áh cd lejátszó semmi képen
Nem akarok én írosgatni lemezeket. De szerintem nem az én cuccomon jön ki az, hogy nem annyira jó
Meg én boldog vagyok ezzel ami most van, teljesen megfelel. Lehetne jobb is de hát ha erre van pénz akkor ez van. Ez is nagy erőlelépés attól amim eddig volt. -
cekkk
veterán
válasz
zolaas #27516 üzenetére
Nem is tudtam, hogy elköltöztél
Amikor irtad, azt hittem, csak debrecenen belül. Merre költöztél?
Addig ok, hogy szét lehet bontani, de hogy kapcsolom ezt? Mert megbontom rá küldöm a H/Król a frontok jelét a a mainbe, a dune sztereó kimenetéről a cdre mondjuk. És ezen az erősítőn ez hol kapcsolom? Láttam egy angol erősítőt aminek a hátulján volt kapcsoló.
http://elektronika.teszvesz.hu/erosito_receiver/primare_a10_integralt_erosito_1445315537.html#product-images Ezt néztem ki magamnak
nebulo5Persze meg kell fizetni, de ha jobb az erősítőben lévő, mint a lejátszóban lévő akkor sajnos az erősítőjét kell használni.
Pár hónapja beszélgettünk pont erről a Dunes fórumba, és nem volt meggyőző a Dune analógja.
Tervezem majd a jövőben egy logitech squeezebox vásárlását, amit Sirfer is vett. De még nem számoltba arról, hogy a Dune vagy a Logitech volt jobb zenében. Viszont a Régebbi Logitechekben nagyon jó DAC volt, nem tudom, hogy itt is elkezdtek-e spórolni.Brandys
Erősítőből újat, vagy használtat akarsz? Mert ha használtat vennél, jobbat kapsz mint ugyan annyiért újban, és több pénzt költhetsz hangfalakra.
-
Vidala
senior tag
válasz
zolaas #27395 üzenetére
Úgy látom a többiek nagyjából megfejtették (nekem nem volt időm kitúrni az adatlapját).
HDMI-vel nem fog menni, hacsak az "Audiobemenet (elülső, mini)" nem egy mini HDMI, amit kétlek. Inkább jack lesz tippre, mivel olyan informatív a leírás: "IGEN"
Szóval a legvalószínűbb, hogy analóg fog csak menni a dolog (még azon is csodálkoznék, ha 5.1 lenne, inkább csak sztereó).
A Sony support meg kap egy fekete pontot.
-
BBéci
legenda
válasz
zolaas #27084 üzenetére
Nem lehet és nem is szabad arányosságot keresni, még az is előfordulhat, hogy a felébe, harmadába kerülő kábel jobb, ilyennel már találkoztam, többször le is írtam.
Készülékeknél ez ritkábban fordul elő, viszont ugyanúgy értelmetlen számolgatni, hiszen az értelmezhetetlen, hogy valami kétszer jobban szól egy másiknál.
Abban tökéletesen igazad van, hogy minél feljebb megyünk a minőségben, annál többe kerül a picit jobb hangzás. Ez olyan, mint 9 mp alatt futni 100 métert. Minden ezredért vért kell izzadni, esetleg mázsányi doppingszert beszedni. -
mike1978
tag
válasz
zolaas #26877 üzenetére
12dB és 18dB-s meredekségű vágásnál a magas sugárzó polaritása megfordul, így az jó van bekötve, tekintettel arra, hogy leggyakrabban a 12dB-s váltást használják...
Itt egy link, olvasni, ha valakit részletesebben érdekel: http://web.t-online.hu/whiteful1545/crossover2.htm -
törölt tag
válasz
zolaas #25875 üzenetére
Gratulálok az erősitődhöz!
A mérőmiki beállitáskor jön jól. Nincs ebben a modellben benne az Audyssey,így nincs és nem is lehet vele mérőmikrofon.
De ha van valakinek közeledben HTC vagy komoly Nokia amelyen van hangnyomás(decibelmérő) azzal is valamennyire megoldható az azonos hangerőre való beállítás. -
-
Dorian
félisten
válasz
zolaas #25257 üzenetére
Ez valami amerikai csatlakozó lehet, ha rákeresek az enyémre, ott is dob ki ilyen AC out-os képeket, meg hagyományosokat is, mint az enyém. De egyáltalán, minek neked AC out?
Ha 56-ért nem csapsz le rá azonnal, biztos, hogy elviszik. De tudni kell, hogy milyen állapotú, megvan-e hozzá a táv, mérőmikrofon... -
sirfer
aktív tag
válasz
zolaas #25183 üzenetére
Én már ezt végigzongoráztam...
Csak olyan megoldás jöhet szóba, ahol a stereo erősítőt végfokba tudod kapcsolni.
Minden egyéb esetben össze kell lőni a hangerőt minden alkalomhoz.
Azt hiszem ,hogy Sanci írta korábban, hogy a hangerő ebben az esetben nem lineárisan, hanem exponenciálisan növekszik.
Ezt gyakorlatból igazolni tudom. -
BBéci
legenda
válasz
zolaas #25173 üzenetére
Nem egy nagy durranás az a Yamaha, mert egyrészt 12 éves, másrészt nincsenek meg a távirányítói, harmadsorban nem 2000 csak 1600 dollár volt újonnan.
40-et talán megérne, de egy forinttal sem többet. Múlt héten Denon AVR-3805 volt eladó 89000 forintért, házhozszállítással. -
cekkk
veterán
válasz
zolaas #24539 üzenetére
Szia!
Dehogy veszem magamra.
Egyszerű a válasz! Ha lesz tápkábel meg erősítő ahol cserélgetni lehet, le lesz tesztelve. Mert ugye ha a hang változik akkor a kimeneti jelnek másnak kell lenni-e. Adott az erősítő annak a kimenetét össze kell kötni egy oszcilloszkóppal. Meg nézni sima tápkábellel milyen a jel, majd ugyan olyan beállításokkal a jobb minőségű kábellel össze hasonlítani, hogy változott-e a jel. Ha nem akkor nincs értelme tovább mérni, ha igen akkor az NI-nak van olyan mérőeszköze amiben szintén van oszcilloszkóp, és a számítógéppel össze lehet kötni, majd frekvenciánként végig mérni mind a két kábellel a program össze hasonlítja, hol milyen irányba történ változás, onnan meg megint lehet látni.
Ha lesz változás, én elfogom ismerni. Nem fogom azt mondani, hogy jaj nincs is... stb.
Felvettem Valhallával a kapcsolatot, és támogatja az ötletet. -
cekkk
veterán
válasz
zolaas #23672 üzenetére
Szia!
Nem vagy az! Szívesen látlak!
Ma épp jönnek majd anyumék, csak azt nem tudom, hogy voltak-e pesten a héten, mert ha igen akkor jön a hangfal is, ha meg nem akkor csak a készítettet bútorokat, hozzák. De jövőhéten már szerintem itt lesz, de akkor viszont 608as onkyo lesz nálam, mert cserélünk lean fórumtárssal, ha az érdekel akkor eljöhetsz azt is meghallgatni, ha pedig vissza kerül a H/K jöhetsz még 1szer.Jah de centert még nem sikerült jó áron szereznem, így nem teljes még a rendszer
-
Ti4x
aktív tag
válasz
zolaas #22643 üzenetére
Ezt egy itteni srác is küldte nekem privátban, gondolom ugyanaz a tag, mert a Debrecen stimmel és a link is, amit küldött pont erre a cikkre vitt. Debrecen nekem nagyon messze van, Pesten meg kipróbálni nem lehet, így felejtős sajnos... A hangfalszett sem tetszik annyira. A másik HK erősítő sem érdekel túlzottan 75ért most így hirtelen, ez ha jól gondolom, régebbi széria, mint a 255ös. Ha ez a dupla HK variáció nem jön be, mert valami nem stimmel, már ráizgultam a Pio 520ra 60e-ért + Mission-nel, ezek még külsőre is tetszenek. Nekem amúgy külsőre valamiért nem jönnek be ezek a HK erősítők, bár ez csak dizájnkérdés, bőven el tudom fogadni, a "vas" a lényeg.
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Riasztó topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- Kuponkunyeráló
- Légies iPhone halvány színei
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Eladó Harman Kardon 2.1 BDS270 házimozi rendszer
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest