- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
sirfer
aktív tag
Én szövettel bevont kőzetgyapot elemeket raktam fel. Vastag függönyöket. Vastag szőnyeget. Az asszonyra bízd a dekorációt, csak az irányvonalat add meg és a pénztárcát....
Lehet építeni külön házimozi falat is, ott el tudod rejteni ezeket az elemeket és még jól is néznek ki.
[nappali terv] -
sirfer
aktív tag
B.Ú.É.K.!
-
-
sirfer
aktív tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
-
sirfer
aktív tag
Nekem is volt épített HTPC-m és nem a legolcsóbb kategória. Én építettem , mint az asztali gépemet is, gondolva azt, hogy ha felső kategóriás cuccokat rakok bele, akkor nem lesz gond. Az asztalinál működött is... (katt a nick-re...
)
1. Szoftver nélkül semmit sem ér.
2. Hiába a jó hardver, ha a szoftver,amit hozzá adnak nem való semmire.
3. Nem tudod a komponenseket összehangolni, például minden film nézése előtt külön beállításokat kellett csinálnom. a 70e Ft-os ASUS Xonar kártya nem tudta a hangsávokat automatikusan kezelni.
4. Csak távirányítóval nem lehetett vezérelni teljesen (szoftver), kellett hozzá a Logitech DiNovo is.
5. Attól, hogy nem multi és nem tömegcikk, attól lehet jó.Persze ezek csak a saját tapasztalataim, a HTPC fan-ok biztosan megkövezenek ezért...
-
sirfer
aktív tag
BBécivel beszélgettünk az este,mert vettem egy Oppo BDP95-öt. Tudja azt a fajta 3D lejátszást, amit akartam, igaz csak HDD-ről. A tesztek legendákat írnak az Oppo DAC-járól.
Ehhez nem értek és érdekelne a véleményetek, hogyan kössem össze az Oppo-t a Denon AVR A100-zal.
HDMI és analóg hang között van-e akkora különbség, ha a készülékekben a következő DAC típusok vannak:DENON AVR A100: PCM1791A (16 separate PCM1791A 192kHz/24-bit digital-to-analog converters)
Oppo 95:
SABRE32 Reference Audio DAC - The DAC (Digital-to-Analog Converter) is one of the most important components for digital audio playback. The SABRE32 Reference ES9018 from ESS Technology is the world’s best performing 32-bit audio DAC solution targeted for high-end consumer applications and professional studio equipment. With the ESS patented 32-bit Hyperstream™ DAC architecture and Time Domain Jitter Eliminator, the SABRE32 Reference DAC delivers an unprecedented DNR (Dynamic Range) of up to 135dB and THD+N (Total Harmonic Distortion plus Noise) of -120dB, the industry’s highest performance level that will satisfy even the most demanding audio enthusiast. The BDP-95 uses two ES9018 DAC chips - one for the 7.1-channel output, and another for the dedicated stereo output.Melyik összeköttetést válasszam? Jó minőségű HDMI kábeleim vannak (Audioquest Carbon) Megérné-e az analóg összeköttetés és csak a kép menne HDMI-n.
Vagy kép a HDMI1-es, hang a HDMI2-n. (ezt is tudja az Oppo) -
sirfer
aktív tag
Tudtok olyan 3D Multimedia Player-t, vagy BD lejátszót, ami hálózatról képes BDMV, esetleg ISO lejátszására? DLNA hálózatkezelés nem jó. Csak file-server támogatás jöhet szóba.
Nem nagyon találtam ilyen cuccot. Ha meg tudnám oldani, akkor nem kellene a 3D filmeket kiírnom. HTPC-t sem szeretnék. -
sirfer
aktív tag
válasz
Dorian #44233 üzenetére
Hegyes tüskék vannak alattuk. JMLab Focal Chorus SW 800V (2 db)
A gránit felülete tökéletes, lehet hogy a tüskék nincsnek szinkronban. Bár nem pattognak, nem értem, hogy mitől másztak le. Talán túl sima a gránit felülete, arámylag könnyű rajta mozgatni a cuccot.BBéci
Nem ront a hangzáson , ha gumit rakok alájuk? Vannak még F.o.q. rezgéscsillapítóim, azokat is oda tudnám rakni.
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #42916 üzenetére
Majd az Electrával....
-
sirfer
aktív tag
válasz
ginola #42906 üzenetére
Attól függ, hogy mit akarsz "csillapítani". Visszhangot? Én kőzetgyapot lapokat használok, sűrű szövettel borítva, vastag dekor függönyök, jó sűrű és magas szőnyeg.
Igazából ki kellene próbálnod mindenféle házi megoldást, mielőtt bármit vennél.
Vastag pléd például arra helyre, ahová a csillapítót rakod.A Dali Mentor 6 frontok alatt tüske van, alá a gránitlap, az alá semmi. Aki akar,tehet alá gumiőrlemény lapot ,azt hiszem Dorian használ ilyesmit.
Subok (JMLAB Focal Chorus SW 800V) tüskék, alatta a gránit.
Surround, Dali Mentor 2 , Valhalla féle állvány, tüskéken az állvány és a Mentor is az állvány tetején.
Parafa rezgéscsillapító és parafa padló.
A gránit közel 250e Ft volt.
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Ma végre megjöttek a gránit lapjaim, sub-ok, frontok, surround állványok alá. 5 cm magas, nagy sűrűségű kő, alig bírtam bevinni a nappaliba.
Minden kétkedőnek: ez körülbelül olyan változást hoz, mintha lecserélném az egész rendszerem. A stereónál kinyílt a színpad, a mélyek jobbak lettek, libabőrös lettem a zenehallgatástól.
A sub-ok már nem rázzák az egész házat (60nm nappali-amerikai konyha kombináció) végre elkezdtek dolgozni. Az eddigi parafa padló és rezgéscsillapítő ehhez kevés volt.
Hamarabb meg kellett volna vennem....
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #40955 üzenetére
Mikor lesz a találka?
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #36906 üzenetére
Úgy gondoltam ,hogy már raktam össze több 100 gépet életemben, talán ezzel is elbírok.
Az összerakással nem is volt gond, csak a lejátszó szoftver beállításaival.
Igazad, van nagyon nagy előny annak, aki ezzel foglalkozik, de meg is kéri az árát, gondolom. -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #36901 üzenetére
Az előlapi kijelző volt a másodlagos képernyő, állandóan állítgatni kellett, hogy működjön normálisan. Biztos találtam volna valóban olyan szakit, aki ennek a mestere, de türelmem nem volt hozzá.....
Ahogy Te is írtad, ha a szoftver jó, akkor semmi probléma. Egyébként távirányító helyett a Logitech DiNovo mini billentyűzet-touchpad kombinációját használtam, amit meg is tartottam.
Most egy "könyv" nagyságű HTPC-m van, ha mégis kell vmire. (Zotac) -
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Csatlakoznék egy kicsit a HTPC vs. médialejátszó témához. Építettem korábban egy HTPC-t kizárólag minőségi alkatrészekből, ügyelve a dizájnra is. Legjobb mini alaplap, ssd,gigabit lan, 3D Vga, Asus Xonar hanggkártya, Blu-ray lejátszó, touch-screen-es ház (Thermaltake), win7, stb....
Tapasztalataim:
A hardver része ok, volt a gépenk, a szoftveres részével voltak gondok, erről írtam más topikban is. Nem értek a Limux-hoz, lehet, hogy nem jelentkezett volna. Akárhogy állítgattam, mindig volt olyan, ahol kézzel kellett hangsávolt váltanom a Windows-on belül, sokáig tartott a boot, az XMBC csak egy felbontáson működött tökéletesen. A gép kb. 350e Ft-ba került....
Ha azt nézzük, hogy a Dune HD Max lejátszóm megeszik mindent, akkor az ár-érték arány miatt nem lehet kétséges a választás. Nem jelenik megg anniy új formátum, ami miatt "felkészültnek kellene lennünk".Jelzem, hogy 1 hónap után eladtam a HTPC-t...
Nem azt mondom,hogy rossz, hanem azt, hogy minden a szoftveres támogatottságon múlik.
Anélkül beépíthetsz bármilyen profi alkatrészt is. -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #36248 üzenetére
Elindultam, de meg is állok...
Márványlapot honnan "érdemes"?Sanci
Köszi
Sajnos még megvan -
sirfer
aktív tag
Mit tudnátok ajánlani JMLab Focal Chorus SW 800V SUB-ok alá? Parafa padlót tettem le rezgéselnyelő réteggel, de az egyik még mindig "rázza" a konyhaszekrényt..
Mindkettő alá raknék, ha jelentősen javítaná a helyzetet. -
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #35754 üzenetére
Ok, köszi, felhívom....
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #35745 üzenetére
Fanatic
Megcsináltad a mennyezetet is?
Milyen diffúzort néztél, nem találom megint a márkát.... -
sirfer
aktív tag
válasz
Gál István #33999 üzenetére
-
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék...
A főnököm, az új házába multiroom rendszert szeretne. A funkciók, amit el kellene látnia:
- világítás vezérlés,
- redőnyök vezérlése,
- hűtés-fűtés vezérlése,
- zenehallgatás minden helységben(opcionális),
- házimozi rendszer vezérlése (opcionális),
- esetleg a biztonsági rendszer vezérlése (kamera, riasztó),Kaptunk már ajánlatot, de több helyről szeretnénk bekérni.
Van erről tapasztalatotok? -
sirfer
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek a PS3 van "annyira" alkalmas 3D Blu-ray lemezek lejátszására, mint a Sony BDP-S570 lejátszó?
Ha igen ,akkor a PS3 maradna... -
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
válasz
python1 #29092 üzenetére
A projektor miatt nem nagyon lehet semmit sem tenni abban a középvonalban.
Led-es lámpák és LED fényfüzér díszítések lesznek.A terv csak látványterv, elvileg a hangfalak is el fognak férni.
A vászonnal szemben végig üvegfal van, ott csak dekor csíkok lesznek, mást nem tudok feltenni.
Hasonló berendezéssel voltak akusztikai mérések, nem is volt rossz és ezen csak javítani fog ez a kialakítás.
-
sirfer
aktív tag
válasz
python1 #29090 üzenetére
Ahol a kő borítást látod alul, ott lettek polcok még beépítve, amelynek nincs lezárva a vége, szövet és kőzetgyapot ott is, az akusztika miatt. A vízszintes narancssárga csík függöny anyaggal.A dekor függöny olyan plüss anyagból,amelynek van légáteresztése. Mögötte 5-10 cm-es kőzetgyapot.
-
sirfer
aktív tag
válasz
MaTTeS #27008 üzenetére
Nem tudom, nem volt semmi extra. Ma asszony nélküli mozinapom lett volna
, reggel bekapcs és semmi. Minden led világít rajta, működnek a kapcsolói, de a mebrán meg sem rezzen.
Az elejétől fogva gondom volt ezzel, kevésnek éreztem. Vissazviszem persze, de ha jó áron beszámolják, akkor csere.
-
sirfer
aktív tag
Behalt a JMLab Focal Chorus 800W subom
A Velodyne SUB-okról mi a véleményetek? BBécitól csak jókat hallottam. (azt hiszem neki is az van)
Konkrétan a Velodyne CHT-15Q érdekelne. -
sirfer
aktív tag
válasz
bajnokpityu #26398 üzenetére
Mondj egyet ebben a kategóriában, aminek van 3D támogatása is.
-
sirfer
aktív tag
Nos, be is fejeződött a teszt, ugyanis a HK egyszerűen kiesett.
HK firmware upgrade nem megy semmilyen módon.
NTFS,FAT,FAT32, firmware a főkönyvtárban, a saját könyvtárában és nem találja...
Elegem van ebből,ez nagy csalódás volt.Denon marad és HK-t SOHA többé nem veszek.
Mielőtt a HK-fanok nekem esnének, csak a 3D támogatással van problémám.Érdemei elismerése mellett eladom.
-
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
Logitech squeezebox nem rossz cucc, nagyon jó hanggal. Arra még nem volt időm ,hogy a Dune-vel összhasonlítsam, majd a hosszú hétvégén.
Ami nem tetszett, hogy a NAS-ok elérése nagyon lassú volt, lehet ,hogy dedikált könyvtárakat kell létrehoznom, még nem merültem el a témában. Internet rádió, zenelejátszás. Előnye az ,hogy nem kell hozzá a TV-t bekapcsolni. A Dune hiába lenne jobb, akkor is be kell kapcsolni a TV-t, hogy a zenét ki tudd választani. Csak flac-nél érdekes a dolog, mert mp3-nél a Denon DCD-A100-asában profi DAC van, azzal úgysem tudna versenyezni. -
sirfer
aktív tag
Csak szoftveres frissítés.
Ez a furcsa, ha mellényúlok ,akkor a későbbiekben gondom lehet a support hiánya miatt.2 levelet írtam a HK-nak 1 hónapon belül és tegnap kaptam választ az Absolutsound-tól, hogy fent van a firmware a honlapon.
2 nappal előtte telefonon még azt sem tudták, hogy mikor lesz ilyen.Az ARCAM 2 nap alatt válaszolt a kérdésemre....
-
sirfer
aktív tag
Úgy látom teszt hétvége van.
Nálam:
HK AVR-760 vs. Denon AVR-A100
Egyelőre a Denon zenei, mozi és 3D-t teszteltem. (a HK még frissítenem kell)
Eddigi tapasztalataim:
Zenében a Denon egyértelműen jobb, részletezőbb a hangja. A mozinál már nem egyértelmű a helyzet. Nagyon közel vannak egymáshoz, az az érdekes, hogy a HK-nál a 40 Hz vágás volt a jobb, itt a Denon-nál 60 Hz tűnik a legjobbnak. 3D-ben nagyon jó, a forrás egy Sony 3D lejátszó volt. Csak érdekességként, hogy a 3D lejátszó és a Denon sima 1.3-as VdH HDMI kábellel volt összekötve, csak a projektornál használtam 10 m-es 1.4 HDMI kábelt.Holnap HK 760 3D teszt és mozi összehasonlító tesztek.
Ha van vkinek tapasztalata a Denon AVR-A100 (Denon 4311 alapjára épül) érdekelne, mert még nem győzött meg teljesen.
Főleg ha a HK a 3D-t is tudni fogja simán.... -
sirfer
aktív tag
válasz
Gabor970 #26117 üzenetére
Írtam korábban ,hogy fog, csak arra kell ügyelned, hogy az alap beállítást a stereo-n megtaláld, amikor mozizni kezdesz.
Ha analóg hangerőszabályzó van a stereo-n, akkor gondban vagy, mert minden bekapcsolásnál ugyanarra a jelszintre kell állítanod az integráltat. Amikor emeld a hangerőt, akkor emelkedni fog a stereo-n is. Ez a line in-re vonatkozik.Ennél egyszerűbb, ha a stereo integrálton van végfok bemenet. Ilyenkor az erősítő hangerő, balance stb.. nem működik, ugyanis a max hangerőt adja rá a hangfalakra. A vezérlést teljesen az AVR pre out-járól kapja.
Az erősítőmön a Power Amp Direct csati.
Remélem tiszta.
-
sirfer
aktív tag
válasz
#09634560 #26094 üzenetére
Nem olvastam vissza...
Az előbbiekben a kollégák már leírták, sajnos nem megy a 3D a HK 760-on és nekem erre az opcióra szükségem van. (JVC DLA-X3BE projektor). Bonyolult kötések és későbbi support hiánya miatt a váltás melett döntöttem. Jelzem, hogy a HK másfél hét alatt nem volt képes válaszolni a levelemre, az Absolutsound pedig egyszerűen nem tud semmit és nem is segítőkész. Bezzeg amikor vettem...
Denon AVR-A100-as erősítőjét fogom tesztelni a hétvégén (!) , ha megérkezik. Ez az erősítő a 4311 tuningolt változata. Ha minden ok, akkor csere. Ha nem, akkor bajban vagyok, mert nem tudom ,hogy mit választanék ebben a kategóriában.
Röviden ennyi, ha megvan cucc, azonnal jelentkezem.
-
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
-
sirfer
aktív tag
válasz
Gabor970 #25949 üzenetére
Értem, működni fog és elvileg szebben fog szólni,mint az AVR stereo módja. Ez már az eszköztől függ. (forrástól is)
Erre elég 2 db mono végfokozat is. Az AVR minden esetben kell, ennyi a hátránya.
Ha önálló stereo erősítőt raksz be, sokkal több lehetőséged lesz az önálló zenelejátszásra. -
sirfer
aktív tag
válasz
Gabor970 #25944 üzenetére
A házimozi erősítő pre-out-jára kötöd a stereo-t. Azért kell, hogy a stereo erősítőnek legyen végfok módja/bemenete,hogy az házimozi-n történő hangerő emelés lineáris legyen a frontokon is, amelyeket a stereo hajt.
A kinenet szintjét állítja a házimozi erősítő. Ha nem végfokra van kötve,akkor be kell állítani a stereo-n egy jelszintet,amelyet minden mozizáskor ugyanoda kell állítani. Ez analóg hangerőszabályzásnál nem könnyű. -
-
sirfer
aktív tag
válasz
dabadab #25927 üzenetére
Mivel oda-vissza kommunikál, voltak olyan esetek, amikor HDMI-vel és RCA-val csináltam különböző kötéseket, búgás kezdett jönni a hangfalakból.
Pl. a Dune stereo kimenetét rákötöttem a stereo erősítőre,de a Dune HDMI-vel az AVR-re, az AVR(pre out) RCA-val a stereora volt kötve. Ez azért eltt volna jó, hogy az AVR-t ne kelljen a Dune-ről való zenehallgatáshoz bekapcsolni.
Ez nem ment. Azért kérdezem, hogy itt előfordulhat-e ez, mert nem kevés pénz a 10 m-es HDMI kábel+ lejátszót sem venném meg.Bocs, ha félreérthető voltam, gerjedni fog-e a cucc ,vagy nem?
-
sirfer
aktív tag
Lehet-e HDMI hurok a következők miatt?:
JVC 3D projektor, 2 HDMI bemenettel. A HK AVR-760 nem támogatja a 3D-t így jelforrást kellett néznem. A Panasonic Blu-ray lejátszóján 2 HDMI out van.
Kötések:
- Pana lejátszó: HDMI a projektorba, HDMI a HK-AVR-760-ba.
- HK AVR-760: HDMI a projektorba.Így elvileg hurok képződik, de gyakorlatilag nem tudom megmondani, mi fog történni.
Van vkinek tapasztalata erről?
A Pana lejátszó még ezután fog megjelenni, így nem tudom kipróbálni.
Sajnos a HK 760-nak nincs támogatás egyelőre, a gyártó sem válaszolt, hogy mikor lesz.Ötletek?
-
sirfer
aktív tag
válasz
zolaas #25183 üzenetére
Én már ezt végigzongoráztam...
Csak olyan megoldás jöhet szóba, ahol a stereo erősítőt végfokba tudod kapcsolni.
Minden egyéb esetben össze kell lőni a hangerőt minden alkalomhoz.
Azt hiszem ,hogy Sanci írta korábban, hogy a hangerő ebben az esetben nem lineárisan, hanem exponenciálisan növekszik.
Ezt gyakorlatból igazolni tudom. -
sirfer
aktív tag
Egy jó cucc, mindenkinek ajánlom
:
-
sirfer
aktív tag
válasz
xtremetuning #24635 üzenetére
Ja, tényleg.
-
sirfer
aktív tag
válasz
K!$$rác #24620 üzenetére
Olvastam róla, láttam is külföldi fórumok képein. Ha arra gondolok, hogy a fa bútorok, könyvek, szövetek között keresgélhetünk, akkor nem lehet mellényúlni.
Én próbálgattam, hogy mi történik, ha ide-oda rakom a cuccokat.
Nem mondom, hogy a megfelelő beállításokat találtam meg, de legalább jobban szól a cuccom.A tavasszal fogok a falakra akusztikai elemeket rakni, ha megleszek, akkor leírom a tapasztalataimat.
-
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #23970 üzenetére
Háát azzal tényleg gondom lenne, ha benyújtaná a számlát
Nincs tervem tényleg, a projekor téma izgat még, meg a nappali átépítése moziszobának.
Ha nem veszek projektort,akkor az átépítés sem lesz.
Mást már NEM AKAROK csinálni. -
sirfer
aktív tag
válasz
fatallerror #23965 üzenetére
Hála az égnek ,ezen nem problémázik az asszony soha. Én is megcsináltattam mindent, amit szeretett volna az új házunkban.
Amúgy meg már ismer erről az oldalról, a számítógépemmel kezdődött a kütyü őrület.
Soha nem árulom el , hogy mi, mennyibe kerül
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Filmvilág
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 1 / 2
- VoLTE/VoWiFi
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest