- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
Aktív témák
-
spiky03
veterán
Érdekes művészet
fotók -
spiky03
veterán
Ez szerintetek milyen lehet?
hopkins-palmer hp 500
Haver ezt nézte ki.
Szerintem a mostani kis bögréitől azért sokkal, de sokkal jobb lenne, nem?
kb 13 nm-re kell. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #50117 üzenetére
Értem, köszi, neked is ez van, így Te csak tudod, hogy mi merre mennyi.
Nekem is a távoli terveim közt szerepel majd egy C6 szett beszerzése, egy hozzá illő erősítővel, és akkor már szerintem meg is állok a fejlesztésben.Az nekem teljesen jó lesz már mindenre. Remélhetőleg
Ezen akkor már élvezhető a BD adta lehetőségek is ugye?@ Tamoo & BBéci
Az én belépő Yamimhoz képest már csúcskategória lenne -
spiky03
veterán
A Dali Concept hangfalakhoz milyen erősítő illik?
Főként mozira gondolnám. -
spiky03
veterán
Akkor szerintetek ez jó kis média játékos lehet?
Mert ennyi pénzért ugye már ajándék.A lényeg, hogy vigye az mkv-at, meg a DB cuccokat TRUE-HD meg DTS-HD-től.
Meg mintha FLAC-ot is játszana, ami azért nem hátrány.
Meg ugye az is átnyomja a HD magot optikain az erősítőbe?THX
-
spiky03
veterán
Én a kettőt néztem moziban vele (mikulás alkalmából
), a harmadikat csak azért néztem meg vele, mert azt mondta, hogy akkor nem nézi meg és bevágta a durcát
Viszont erre az utolsóra már nem mentem el vele.
Valóban, a harmadik alatt egy kicsit megpihentem közbenNah azt mondta, hogy abban már lesz jó csata is. hát nem egy Penge szintű összecsapás volt az fix, csak szaladgáltak az egyik oldalról a másikra
Nekem is van több 100 filmem, de nem sok érdekli -
spiky03
veterán
válasz
xtremetuning #49725 üzenetére
Jah, úgy könnyű
-
spiky03
veterán
válasz
xtremetuning #49720 üzenetére
Mázlista
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #49714 üzenetére
Úgy látom ez mindenkinél így, hogy az asszony nem nagyon értékeli ezt a hobbit.
Nálunk is, amikor a kis bögréket lecseréltem az álló frontokra, meg a polcsugárzókra a hátsót, amikor meglátta, hogy mit veszek, rögtön mondta, hogy azokat nem viszem haza.
De mondtam neki, hogy ezen jobban szól majd a Jákob meg Eduárd amikor verekednem a Bellaniáért
Mostanra azért beletörődött már. -
spiky03
veterán
válasz
python1 #49623 üzenetére
+1 pont
Én is valahogy így gondolnám, hogy a házimozi az ott kezdődik, hogy külön egy szoba, ami csak a filmek minőségi élvezetére szolgál, és semmi másra.
Persze aki ezt nem engedheti meg magának, hogy külön egy ilyen szobája legyen (mint sajnos én sem, de várom a lottó ötöst) addig igyekszünk a lehető legjobb minőséget kialakítani, létrehozni a kis nappalinkban. Mindenki másképp csinálja.
Nekem jelenleg csupán ugye egy belépőszintű cuccom van, de már ezen is élvezem minden megnézett film, minden percét, mert egy sztereó hangzáshoz képest sokkal nagyobb élmény egy térhangzásban gazdag rendszeren megnézni egy filmet.
Gondolom ezzel mások is így vannak, és mindenki annyit költ a saját rendszere kiépítésére amennyit tud, vagy épp akar. -
spiky03
veterán
válasz
Patice #49422 üzenetére
Nincs vele bajom, csak érdeklődtem, hogy így rendben van-e az elhelyezés, vagy mit kell esetleg rajta változtatni. Majd kipróbálom úgy is azért, hogy befordítom a falhoz és elé teszem a frontot, mert most az a front kicsit távolabb van a tv-től, mint a baloldali.
Hát igen, sajnos korlátozottak nagyon a lehetőségeim.
Hátvégén kapok gránitlapot is, meglátjuk, hogy az mit dob a hangzáson
THX phyton1 & DorianMert a gumilap az nem dobott, sőt mint itt mondtátok rontott is, mintha elvett volna az erejéből.
-
spiky03
veterán
A házi-mozi.hu-n azt javasolták, hogy tehetem a sub-ot a front sugárzó mögé, közvetlenül a felhoz. Ti ilyenről tudtok, hogy ez így is megoldható?
Meg ezekről a mértékegységekről nem is tudtam, hogy így kell mérni a sub helyét:
"Az fontosabb, hogy ha 80Hz-re van beállítva a mélyhangok átirányításának keresztváltási frekvenciája, akkor a mélysugárzó a hátsó falhoz képest 0,9 méteren belül legyen, hogy 80Hz alatt ne legyen a hátfali visszaverődésből adódó kioltás a frekvenciamenetben."
"...100Hz-nél 0,8, 120Hz-nél 0,7 méteren belülre..." -
spiky03
veterán
Azért lehet, hogy még sem olyan gagyi, ha ilyeneket is csinálnak, nem?
Taga
Persze lehet, hogy tévedek. -
spiky03
veterán
Egy ilyet sikerült most szereznem a sub alá egyik havertól.
25x25-ös épp akkora amekkora a subom. Nem kinevetni a méretét.(NS-SW280)
Ilyen préselt tömör gumilap vagy mi a fene.kb 2cm vastag, van belőle 2db, úgyhogy ha kell akkor összesen 4cm
Szerintetek kezdetnek jó lesz egy kis update-hez?
Kép1
Kép2
Kép3
Azért vizes mert kicsit piszkos volt, nem tudom amúgy haver honnan halászta. -
spiky03
veterán
Szerintetek itt is hozzáértő emberek vannak?
Audiocentrum -
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #48402 üzenetére
oke. mondjuk nekem is az a lényeg, hogy.minden részlet a helyén legyen a filmeknél, meg azért nem árt, ha zenében is így van
akkor szűkül a kör a denon, h/k, és yamahára, mert azt olvastam valahol, hogy mozira nagyon jók, a jelenlegivel os megvagyok elégedve, de egyszer ugye előrébb kell lépni
-
spiky03
veterán
válasz
axwel18 #48394 üzenetére
Az szép
Nálam ez a felállás:
Bal Front 0dB
Jobb Front +1 dB
Center +8dB
Bal Rear +5dB
Jobb Rear +4 dB
Sub -7 dBA YPAO lőtte be így. Jó mondjuk annyit változtattam rajta, hogy a center +7dB-re állította ő, én felvettem 8ra, meg a Subot is -9dB-re állította és én arra toltam egy picit
Mondjuk nálam is csak némelyik filmnél olyan, mintha halkabb lenne a centerben a beszéd.Jah és a filmeket DD-ben -30, -35-ön nézem, a DTS-t meg -40, az esti órákban -45-ön, a szomszédokra való tekintet miatt
, nah meg az asszony miatt is
-
spiky03
veterán
válasz
axwel18 #48388 üzenetére
Értem.
Én mondjuk inkább filmekre használom. Zene csak a háttérben reggelente a munkába készülődve a rádióMax mp3, nah meg lehet, hogy FLAC is lesz majd néha, mert itt rászoktattatok
Ezekre nekem is jó jelenleg az rendszer.
Mondjuk a center néha olyan, mintha halkabb lenne, pedig +8dB-n van.
Majd elmegyek a Hifibarlangba és megnézem az Eltax Silverstone center, hogy jobban szól-e, mint a Millenium center, mert ugye a Frontok is Silverstone-ok nálam, és azokn meg a center már kapott rendes kábelt (2,5mm Inakusztik Star-t)
Jelenleg erre lenne lé, persze a meglévő centert eladnám majd -
spiky03
veterán
válasz
axwel18 #48385 üzenetére
Elhiszem.
Mondjuk már egy párszor leírtam, hogy én a mostaniakkal is megvagyok elégedve.
Csak érdeklődés képen kérdezgetek itt sok hülyeségetHogy ha eljön az idő akkor mivel és hogy tudnék előrelépni. Mit érné meg változtatnom, erősítőt vagy hangfalakat?
De ha nem vettem volna meg novemberben a mostani Eltaxokat, akkor lehet, hogy vevő lennék a tiédremert egy bögréktől azért szerintem sokkal jobban szólnak.
Nah meg ide hozzánk a kb 20 nm-re (amibe a konyha is beletartozik) bőven elég lenneGondolom te is azért adod el, mert fentebb szeretnél lépni?
-
spiky03
veterán
Szerintetek, ha eltudnám adni jó áron az RX-V365-ös Yamahámat, akkor mit ajánlanátok hozzá belépő szinten? (Magasabb kategória még nem lényeg, mert az Eltaxokon úgy sem lenne hallható a különbség azt mondtátok
)
Ami lényeges lenne, hogy tudja HDMI-n levenni a hangot is, meg azért legyen benne TRUE-HD, DTS-HD dekóder.
Árban mondjuk olyan 70-80 ezerig.
Főként mozira lenne használva, zene max rádió háttérben, néha mp3, vagy FLAC, ha már rászoktattatok -
spiky03
veterán
Kicsit off, de hátha valakit érdekel.
Ez érdekes lesz szerintem.
Vezeték nélküli hangszórók -
spiky03
veterán
Csak egy hülye kérdés.
Ugye az nem gond, ha pl hosszabb kábeleket veszek a hátsó hangfalakhoz, felkészülve ezzel a jövőre, hátha más helyre kerül a rendszer?
Mert most kb 10 méter kéne, de gondoltam, hogy inkább 15öt veszek. Ugye nem árt neki ha "fel lesz tekerve" egy része?Bocsi a hülye kérdésért
-
spiky03
veterán
válasz
krenkoka #48105 üzenetére
A Yamahámnál én személy szerint zenét meg rádiót is az Music Enhancer 2ch-n hallgatok. Mondjuk ott, ha megnyomom a Level gombot, akkor állítható mind az 5csatorna hangereje, viszont kipróbáltuk, hogy kikapcsoltuk a mélyet, és akkor is nyomták rendesen a frontok.
Úgyhogy itt is csak a két front adja a zenét. -
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
Szerintetek mennyiért lehetne eladni a Yamaha RX-V365 (HTR-6230) erősítőt?
1 éves megkímélt, doboz, papírok megvannak hozzá.Thx
-
-
spiky03
veterán
ERRE valaki tud valami okosat mondani?
Mert lassan kezd szétvetni az ideg
Már az erősítőn is próbáltam állítani mindent.Big THX előre is
Bocsi a dupláért, nem tudom miért tette be kétszer :S
-
spiky03
veterán
Mert lassan kezd szétvetni az ideg
Már az erősítőn is próbáltam állítani mindent.Big THX előre is
-
spiky03
veterán
Tudom, hogy már unjátok a sok hülye kérdésemet.
De ismét egy kis segítséget kérnék.
Vettem egy RCA Y kábel elosztót: Ilyet, hátoldalRádugtam a koax kábelemet, és azt tapasztalta, hogy csak az egyik fele szól, vagyis csak azon megy át a hang. Méghozzá a feketén, a piroson nem megy át semmi sem. Kipróbáltam, hogy megcseréltem a két DVD lejátszó között. Tudom, hogy ez sub kábel,de akkor is adnia kéne ki hangot mind a két végén nem? Ilyen kábelt találtam csak a MM-ben.
A fekete felén rendesen átküldi a DD és DTS hangot is, az erősítő kiírta.
Segítségetek előre is köszönöm.
-
spiky03
veterán
Javasoltak egy RCA Y kábelt, de írták, hogy nem olyan jó a minősége.
Ez miben nyilvánul meg? Halkabb lesz, zúg esetleg?Thx
-
spiky03
veterán
Egy gyors kérdés felétek.
Létezik olyan koax elosztó, hogy az egyik vége egy "anya" van a másik vége pedig két "apa"?
Vagyis a az "apák mennének a DVD lejátszókba, az "anyába" pedig a koaxnak az egyik vége, a másik pedig ugye az erősítőben lenne.
Mert így nem kell +1koax kábel.Előre is thx!
Üdv
És további kellemes péntek 13-át Mindenkinek. -
spiky03
veterán
válasz
Szabikaa20 #47265 üzenetére
Nekem az RX-V365-re Eltax Silverstone 200-as frontok vannak rákötve, meg Eltax Millenium Centert meg Rear. Azokat elbírja.
De amit Sanci38 ajánlott az biztos más kategória.
De én az Eltaxokkal is megvagyok elégedve jelenleg. Yamaha NS-P280-as settet cseréltem le ezekre. -
spiky03
veterán
válasz
Szabikaa20 #47213 üzenetére
Hangfal tuningot általában.
Cserélik a hangfal belső kábelezését, kondikat, merevítenek ha kell meg szigetelnek is.
Ilyesmik. -
spiky03
veterán
Bocsi, későn érő típus vagyok
Jelenleg még csak egy 55cm CRT-n van, azon meg felesleges HD-t nézni.
Elég a divx is.
Persze havernak akinek van egy 106os G30-a, ott csak HD-t nézünk.
Igaz neki meg a rendszere nem olyan jó. A kettőnk cuccát kéne összetenni és akkor minden jó lenne -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #47187 üzenetére
Próbáltam én már mindet állítani rajta, de ez nem küldi ki sehogy sem.
Az audió beállításoknál ezek közül lehet választani csak:
- Digital output: OFF, All, PCM Only
- LPCM Output: 48 kHz, 96 kHz
Állítottam már All-ra is meg a PCM-re is de meg se nyikkan.Most is épp egy DTS Demo DVD van benne és semmi hang nem jön sz erősítőből.
A kijelzőén is csak a két hangfal világít a két front meg Pro Logic van kiírva. -
spiky03
veterán
Azért jó, mert ha csak lekapok valami filmet megnézni, akkor nem kell kiírni egy újraírható lemezre, hanem csak felmásolom rádugom és már nézetjük is.
Csak ezért kell.
Persze ha meglesz a LG BD570 akkor már nem lesz ilyen gond, mert az tud DLNA-t és akkor a laptopon megtudok majd osztani egy mappát neki.
Persze majd egy router is kell majd hozzá@Sanci38
Max csak sztereón küldi át, mert a lejátszón fel sincs tüntetve a dts logo...
Ő lenne az -
spiky03
veterán
Arra tudtok valami megoldást. hogy hogy tudnám a 2db DVD lejátszómat összekötni az erősítővel, úgyhogy mind a két DVD-n csak koax kimenet van (optikai nincs). Viszont az erősítőn csak 1db koax bemenet van.
Bezzeg optikai van rajta kettő is -
spiky03
veterán
A Yamaha RX-V 365-re rátudok kötni két DVD lejátszót szerintetek szimpla videókábellel?
Az egyik koxal a másik pedig optikain lenne ráküldve a hang.
Majd az erősítőből a videó out-on menne a kép a tv-be.
Ez így működhet? -
spiky03
veterán
Nem akarok tolakodó lenni, de ERRE valaki tud mondani valamit?
Big Thx!
-
spiky03
veterán
Ez szerintetek jó lehet a sub alá?
-
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #47010 üzenetére
Köszi srácok.
Jelenleg 5-1-nek való hely van csak, max 6.1, de az lehet, hogy nem lenne olyan jó, mert kb pont a fejem mögött lenne a hátsó center, max fentebb tudnám tenni, és akkor meg a "fejem tetején"
Úgyhogy én is erre a következtetésre jutottam, hogy minőségi (HD formátumokat támogató) 5.1 lesz a cél, majd valamikor@python1
Tudom én. Minden csak a szomszédokon múlik.Szerencsére nekem még nem volt velük bajom. csak az asszony szokott kiabálni, hogy vegyem már halkabbra a rendszert
-
spiky03
veterán
válasz
Thuglife #47004 üzenetére
Nem pont gránitra gondoltam.
Hanem pl préselt gumilap.
De amúgy az álmom az egy olyan mint a tiéd.vagy a kisöccse a 110-es.
Jól néznek ki meg gondolom jól is szuperálnák, jobban mint a kis 50es Yamahám
Mondjuk jelenleg még az is teljesen megfelelő számomra.Más:
Szerinted/tetek mennyire lehet érezni a különbséget az 5.1, a 6.1, vagy akár a 7-1 között?
Itt arra gondolok, hogy pl egy kis panelba kell-e a 7.1, kitudnám-e használni, mennyire jönne ki rajta a True-HD, DTS-HD különbségek, részletességek? Vagy az inkább a jobb megoldás, ha egy jó erősítővel meg hangfalakból felépítek egy jó 6.1-et (mert ezt talán könnyebb kivitelezni egy panelban) és azzal is érhetek olyan hatást, mint a 7.1-el. A HD hangok ezen is jól szólnak majd? Vagy ezt rosszul gondolom?
Vagy mennyire van értelme a 6.1, 7.1-nek?Ebben témában valakinek valami észrevétele, tapasztalata, javaslata?
Előre is thx.
-
spiky03
veterán
Ez teljesen így van.
Nekem egy RX-V-365-öm van, de én is teljesen megvagyok vele elégedve.
Biztos azért is mert ez az első házimozi rendszerem, előtte csak egy hifi-m volt
Az erősítőhöz kapott kis bögréket lecseréltem normális hangfalakra, valamint a kapott cérnakábelt normális kábelre, és azt kell, hogy mondjam, hogy már ennyi fejlesztés után is észrevehető a minőségjavulás. Még ennél a belépőszintű erősítőnél és hangfalaknál is.
Persze, majd, hogy Istenke is úgy akarja, akkor biztos én is majd fentebb lépek 1-2 kategóriát.Addig viszont marad ez ami most van.
-
spiky03
veterán
Akkor most értesültél még egyről.
Az én kis Canon Powershot A720-os nem vettem, megoldom máshogy a képeket.
Mondjuk ha nagyon akarnék tudnék szerezni egyet, mert az asszony apjának van, épp nyáron vette amikor forgattunk a 24-ás veteránmotor versenyen.
Majd beszerzem tőle egy hétvégére. -
spiky03
veterán
Jójó, de még szerencse, hogy utána lehet még manuálisan is állítani rajta.
Igen azt én is láttam a használatijában, hogy fotóállványra kell tenni, de az sajnos nincs, csak egy ilyen amit még a SE C510-hez adtak
Ezért próbáltam egy kicsit Macgyver-ösen építeni egyet.
Igen azt is olvastam. Én is becsuktam az ablakokat is, hogy ne szűrődjön be semmi kinti hang. Meg az esti órákban csináltam, amikor kint már nem volt akkora élet.
De megpróbálok majd szerezni valami állványt, vagy keresek valami olyan alkalmatosságot, amire rátudom tenni a mérés idejére, mert a kanapéra kell tenni, mert onnan nézzük/hallgatjuk. -
spiky03
veterán
Értem.
Akkor csak a távolságokkal volt gond. Meg a Large állítással.
Azt ha jól emlékszem nekem is Large-ra állította a frontokat (Eltax Silverstone 200), de vissza vettem Small-ra, mert úgy szerintem jobban szólt. (Meg itt azt az infót kaptam))
A távolságokkal nincs baj.
Igaz olyan azért előfordult, hogy vannak eltérések a mérések között.
Pl megcsináltam az automatikus bekalibrálást, hozott egy adatokat, majd kb 2 hét múlva ismét csináltam egyet, akkor már a hátsókat más hangerőre állította, mint az előző mérésnél.
Mondjuk itt nem tudom, hogy az mennyire befolyásolhatta, hogy az első mérésnél, egy fülmagasságig épített párnatornyon állt a kis mérőmikrofon.(Itt nem biztos, hogy vízszintesen volt) Míg a második mérésnél én fogtam a kezemben és a fülmagasságba emeltem. (Itt vízszintesen tartottam, igaz nem tudom, hogy az számít-e valamit is?
)
-
spiky03
veterán
Én azt a beállítást használom, amit a YPAO beállított.
Nem vettem észre, hogy az nem lenne jó
Pedig haverral elég sok teszt anyagot néztünk már nálam is meg nála is, és nem vettük észre, hogy rossz helyen lennének a hangok.
Vagy Te miből jöttél rá, hogy rosszul kalibrált az automatika? -
spiky03
veterán
Nagyon nyomja a Saturn az Eltax márkát.
Azért szerintem nem olyan rossz márka az.
A Denon-os szett volt kitéve 110ért, meg egy Shine hangfal szett 100ért, ami szintén egy Denonra volt kötve. A Shine már tartalmaz -
spiky03
veterán
Szerintetek javulna valamit is a hangzás, ha a sub alá tennék tüskéket, vagy lábakat?
Egy Yamaha NS-SW280-as subom van. -
spiky03
veterán
válasz
robi-k #46759 üzenetére
Házimozi erősítőm van, méghozzá egy alap RX-V365.
Ez az első rendszerem, előtte egy AIWA hifim volt csak
Úgyhogy még teljesen elégedett vagyok vele, és örülök mint majom a farkának.
Már kérdeztem itt, hogy mivel kezdjem majd a frissítést erősítő vagy hangfalak cseréjével? Hangfalakat javasoltákPersze ez még nem most lesz, mert még csak 1éves a rendszerem.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest