- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
szinimini #43659 üzenetére
Ezerszer elmondták már, én is, hogy legjobban próbálgatással lehet az adott helyiségben kipróbálni, hol a legjobb, mert úgyis erősen korlátos a lehetséges helyek száma. Sarkokat kerülni kell, ill lehetőség szerint nem a fal tövébe elhelyezni. Az sem árt, ha nem párhuzamos a falakkal.
gabor23:
DM-Fan is elmondta már, hogy a BD-k és SACD-k miatt vette a lejátszót.Kicsit olvassatok bele a topikba, mielőtt azonnal kérdeztek.
-
nebulo5
senior tag
válasz
szinimini #43649 üzenetére
A powercube 10+ (vödörfödél) teljesen mindegy hogyan forgatod. Hallatszik nála a levegő "szuszogása" 60 - 70 % terheléstől kezdődően. Nem tudom, van-e arany kivétel, de az eddig hallgatott 2 db-nál egyértelműen hallani lehetett. A 8+ ról meg ne is tegyünk említést...
-
Dorian
félisten
válasz
szinimini #43045 üzenetére
A surroundokat magad felé fordítva kell elhelyezni! Ha mögötted nincs nagy tér, akkor az oldalsó falra szerelve, vagy polcon. A tökéletes állványon lenne, de ez nem az a szint.
A surroundok magas hangsugárzója legyen az ülő fülmagasság fölött 60-90cm-rel, távolságtól függően. Nem egy magasságba kell tenni!
Hallgatási pozíciótól legalább 120-130cm-re legyenek.Centert a TV mögé? Eszement ötlet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
szinimini #43054 üzenetére
Sokmindentől függ, van aki a tv alá teszi, van aki fölé.
(#43053) kagzer: Mögé? Hát ha van annyi hely a tv mögött, hogy "szuszogni" is tudjon, és ne nyomja el a tv a hangját, akkor akár még jó is lehet, de szerintem nem túl előnyös.
Ugye ezekenél a "lap" centereknél lehet jó lehet, a fene tudja.
-
Dorian
félisten
válasz
szinimini #42782 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy te fogalmazol rosszul, hanem, hogy többen beszélünk bizonyos hangzásról, de nem érzem igazán egységesnek a definícióját.
A subok általában valami tompa végű tüskén-lábon állnak. Lehet próbálkozni, ha javítani akar az ember, én is azt tettem. Gránit lapot vágattam alá, de úgy gondolom, az igazából a lefelé sugárzóaknál számít többet, pl szőnyegpadló esetén. A gumiőrlemény lapból kivágott tappancsokat python1 professzor
javasolta, kipróbáltam. A gránit alá tettem, és a terjengős- lassú mélyből harapós- megfogottabb lett. Nem gondolom, hogy ez általánosságban mindenütt használ, de semmibe nem kerül kipróbálni. Az elméleti háttérrel sem vagyok igazán tisztában, az biztos, hogy most 0 rezgést ad át a padlónak: a gumi tapadása miatt fixen áll, és a rezgéseket "visszarúgja". Frontoknál szerintem nem lenne pozitív hatása, de valamiért sub esetében bevált.
A portzaj a reflexcsőből kiáramló levegő "súgása" Hallottam ilyen subot, nem tetszett. Gondolom rosszul van méretezve és/vagy rögzítve a reflexcső
-
MaTTeS
senior tag
válasz
szinimini #42677 üzenetére
Ha 30-40 ezerért finom, lágy mélyeket szeretnél, akkor csak a használtak között nézelődj. Ha jelenleg nincsen olyan ami tetszene, akkor folyamatosan nézegesd a használt piacot és előbb-utóbb úgyis felraknak olyat ami jó. Újonnan ezt körülbelül 60.000Ft-tól kapod meg (Polk Audio PSW 110 kategóriája).
Megelőztek -
kigyi_23
addikt
válasz
szinimini #42677 üzenetére
Akkor keress használtan pl. Polk 110-es SUB-ot (nem fogsz csalódni benne azt garantálom!).
Én újonnan vettem a hangja nagyon nem tetszett az elején ezt el kell ismernem, de aztán teljesen megváltozott ahogy bejárattam és most nagyon szép lágy mégis erőteljes mélyei vannak. Én imádom és csak javasolni tudom! (használtan nem tudom mennyiért mehet, egyáltalán van e valakinek szíve megválni tőle
-
MaTTeS
senior tag
válasz
szinimini #42669 üzenetére
Futárral is meg lehet oldani a dolgot, főleg ha te intézed és a futárszolgálat érte megy, aztán elhozza hozzád. Én is így adtam el az előző subomat, hogy érte jött a futár - konkrétan semmi dolgom nem volt vele, mint bedobozolni és átadni. Szerintem 2-4 ezer Ft-ból értékbiztosítással meg lehet úszni és még így is jó vétel lenne.
Azt a Wharfi VR-t hallottam, ritka gyenge eresztés. -
BBéci
legenda
válasz
szinimini #42638 üzenetére
Kábé hetvenszer leírtam, hogy ne a forgalmazók, hanem a hivatalos gyári oldalak adatait nézzétek!
(#42640) spiky03
Sanci írta tegnap, hogy a banándugók csavaros rögzítése kellően stabil, nem szükséges forrasztani. Sok esetben nem is lehet.
A Nakamichi banánokat szokták javasolni a fórumtársak, sokan használják megelégedéssel.(#42632) molnar.zsolt
Rákattintottál a linkre? Abból kiderül, ki árulja. -
TCr
veterán
válasz
szinimini #42574 üzenetére
Ha a hangjával meg lennél elégedve, akkor egészen biztos, hogy másképp gondolkodnál.
Amikor a hangfalakat vettem, elmentem hallgatózni, és azokat vittem haza, amik kinézetre a legkevésbé, illetve szinte egyáltalán nem tetszettek.
Ráadásul a cseresznye-szürke dobozok nem is igazán mennek a wenge minimál bútorhoz.De azóta sem bántam meg a döntésemet.
-
törölt tag
válasz
szinimini #42550 üzenetére
A lefelé néző hangszórós sub inkább öblös-terjengős mélyeket ad, ami filmeknél nem nagy probléma, hiszen ott leginkább robbanásoknál, ilyesmiknél indul be, de nem elég precíz, "feszes", inkább ütősebb,erősebb hangja van,főleg ha a visszaverődő felület padló,Az előre inkább hi-fi irányban viszi el az irányt,nem annyira dübörög,ez szebben szól,bár kinek mi jön be.
-
törölt tag
válasz
szinimini #42489 üzenetére
Surroundokat konzolra teddd,ne falra,különösen ne a hátsó bassreflex nyilásuakat. És feléd kell nézzenek.
banándugó elég aranyozott és nem kell forrasztani mert a csavaros csatlakozója elsőrendű kötést biztosit. A Banán a legjobb de ha csak szoritós van akkor hát az van,az is jó, RCA nem szokott lenni ebben az osztályban... -
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42489 üzenetére
Max. akkor érdemes lecserélni banán aljzatokra, ha tuningolni akarod a hangfalakat. Amúgy elég a csíptetős. RCA dugó az nem szabvány hangfal csatlakozó.
Banándugót érdemes lehet, de általában az erősítőkön olyan a kivezetés, hogy sima, csupasz érvégeket is fogad. Így egyszerűbb. Csak blankolod a kábelvégeket és kész.
A hátsó hangszórókat a Dollby vagy DTS követelményeket lehetőleg minél jobban megközelítve helyezd el. (www.hazi-mozi.hu --> szakcikkek --> A házi-mozi hangja Ezt a cikket a figyelmedbe ajánlom.)
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42469 üzenetére
Összekötő kábel a jelforrások (PC, médialejátszó, Blu-ray lejátszó, DVD-lejátszó, videómahnó, Set top box, DAC, stb.) és az erősítő közé a jel átvitelére. Gyűjtőnév. Sokan csak rövidítve "IC"-nek mondják/írják.
Interconnect lehet HDMI kábel, analóg RCA kábelek, optikai kábel, koax kábel, komponens kábelek, stb.
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42414 üzenetére
Ha nem akarsz 2év múlva újabb erősítőt venni, akkor HDMI-s erősítőt vegyél most.
A HDMI-t azért javasoltam a digitális összeköttetésre, mert akkor kikerülhető egy "felesleges" jelkonverzió (digit jel --> fény --> digit jel), és képes egyszerre kezelni a képet és a hangot is. Max. egy frissítés kell a videókártya driver-re, beállítod, hogy azon küldje a hangot is és kész.
Korrekt minőségű HDMI-vel összekötöd és működik.
A 5xxx AMD videókártya alapból támogatja a HD hangokat, ha ki tudod használni, ha nem. Ez max. a jövőre nézve pozitív dolog.
-
kigyi_23
addikt
válasz
szinimini #42431 üzenetére
Titkon azért reméltem, hogy nem akarsz drótot dugdosni bele
Nagyon nem kell, hogy elszaladjon a szekér, ha nem akarsz a jövőben valami komoly rendszert összerakni, de akkor úgy sem optikai kábellel kötöd összeTehát elég egy közepes minőségű optikai kábel is szerintem a jelenlegi rendszeredhez, persze semmiképpen sem valami gagyi, mert ugye azért törekedni kell a minőségre egy bizonyos szintig mindenképpen
-
BBéci
legenda
-
kigyi_23
addikt
válasz
szinimini #42411 üzenetére
Akkor ok, ha a moncsin van akkor járható ez az út
A HDMI meg persze, hogy átviszi a DTS-HD-t csak értelme nincs
1. Mert a belépő szinten úgy sincs olyan különbség amiért megérné küzdeni érte (tudom nekem is belépő szintű cumóm van) Igaz hallani különbséget, de azért hát-hát.
2. Mivel sok ember szinkronnal nézi a filmeket ott meg ilyen minőségi hangsáv ugye ritka így ezért sincs nagyon
3. Mivel monitorhoz lesz kötve ott meg ugye eleve a képméretből adódó élményromlás már nem hozható vissza a hanggal sajnos ezért sincs sok haszna.(nem kötözködök, csak leírom miért nincs értelme nekünk a DTSHD-MA hangzásnak)
Amúgy meg örülünk, hogy tudja ezt a csili vili fjúcsört és büszkén mondjuk el a kevésbé hozzáértőknek, hogy nekünk már ilyenünk van
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42405 üzenetére
Hát igen, a kettő közül Én is nehezen tudnék választani, hogy melyik a jobb.
A csatlakoztathatóság csak egy dolog az erősítőkön, befolyásoló tényező persze, de nem minden. Mindkét erősítőn van HDMI is és coaxiális/optikai csatlakozók is. Ezek mind a digitális jelátvitelt használnak, és mindkét erősítőn van belőlük több-kevesebb.
Az alaplapod integrált videókártyája (AMD HD4200-as) és annak HDMI kimenete alkalmas Dolby Digital és DTS hangfolyamok átvitelére is Én inkább ezt használnám a PC-ről kép és hang átviteléhez. (Dolby True HD-t és DTS HD-MA-t ez a videókártya még nem támogat).
Én inkább az 1908-at venném, ha belefér a keretedbe. Igaz, kevesebb rajta a HDMI bemenet (2), de tudásban, szolgáltatásban talán több, mint az 1610-es.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
szinimini #42400 üzenetére
Ha van a PC-n HDMI kimenet és hangot is tud kiküldeni rajta a gép és az erősítőn is van HDMI bemenet, akkor ezt használd. Más digitális kimenet nincs esetleg a gépeden/alaplapodon (Coax v. optikai)?
Ha nincs hangra digitális kivezetési opció, akkor marad az analóg. Ezt vagy csak sztereóban tudod megvalósítani, vagy ha az erősítőn van analóg sokcsatornás bemenet, akkor akár azzal is, bár ezzel nem fogsz tudni elérni olyan hangminőséget, mint digitális átvitellel.
-
Thuglife
senior tag
válasz
szinimini #42032 üzenetére
A 1306-os Denonról hackeee , 2106-ról meg pityu tud majd néhány szót mondani ha jól emlékszem. A 2106 jóval magasabb kategória, mint a másik kettő. Én azt ajánlom ha van rá pénzed. Nekem az 506-os Onkyom van, rosszat nem tudok mondani róla róla, mozin brutális erő van benne, zenében diszkó, populáris zenére is tökéletes. Komoly zenénél és jazz-nél azért kompromisszumot kell kötni.
Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Facebook és Messenger
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- BestBuy topik
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest