H​ird​etés​

2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Azonnali navigációs kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7851) nemcso válasza Harcosposta (#7850) üzenetére


nemcso
(senior tag)

Ha pl. az M0-n az itt felsorolt valamelyik szakaszán mentél, akkor nem autópálya, nem fizetős úton jártál :
https://www.nemzetiutdij.hu/articles/article/dijmentes-szakaszok

De azért leírhatnád, hogy merre voltál...

[ Szerkesztve ]

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#7852) Harcosposta válasza nemcso (#7851) üzenetére


Harcosposta
(tag)

Nagyszentjánosról mentem Veszprémbe. De ma észrevettem, hogy hiába vannak kikapcsolva a fizetős utak és autópályák a tervezés után felpöccintve további beállításokban újra ki kell kapcsolni őket, minden egyes tervezés után.

Reyane Insurrection Pure II elcserélhető Cacharel pour l'Homme vagy Bvlgari Aqva pour Homme-ra

(#7853) Buster17


Buster17
(PH! addikt)

Hali!
Már jó pár éve módosították a házszámunkat 7 ről 9re és ezért állandóan probléma van a futárral mert a térképen nem változott meg és ott a 9-es egy utcával odébb van.
Hol tudnám bejelenteni ezt a módosítást?
Sygic nevű navigáció tudja jól a címet a Google Maps és a Waze nem!

(#7854) gabor_01 válasza Buster17 (#7853) üzenetére


gabor_01
(senior tag)

Minden térképszolgáltatónál van erre lehetőség. Írjál nekik első körben, ha nem találod a honlapjukon.
A mi utcánk is rosszul volt jegyezve. Mindhárman kijavították.

(#7855) nemcso válasza Harcosposta (#7852) üzenetére


nemcso
(senior tag)

Akkor nálad nem stimmel valami. Nálam a telefonon a Sygic-nél a tervezéskor is megmaradnak a beállítások/útvonaltervezés -ben beállított tiltások.
Sygic 17.2.25
Build : R-139796

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#7856) Harcosposta válasza nemcso (#7855) üzenetére


Harcosposta
(tag)

Nekem 17.2.24
R-139700
Igazából lehet, hogy feldobott több utat is bár nem tudom az autópályásat egyáltalán miért ajánlotta fel én meg rányomtam az alapértelmezetten kijelölt "leggyorsabb" útvonalra.
Azt is szokta csinálni, hogy út közben új útvonalat talál amivel 4 -5 percet spórolhatok. Mondjuk az úton 3 alkalommal felajánlja. De dugó, baleset, út karbantartás sehol nincs, tehát ezt akkor is tudnia kellett volna amikor megterveztem az utat. Szóval fura.

Reyane Insurrection Pure II elcserélhető Cacharel pour l'Homme vagy Bvlgari Aqva pour Homme-ra

(#7857) ovics


ovics
(fanatikus tag)

sziasztok!

a mai napon vettem kézhez egy garmin 50 lmt készüléket és gondoltam frissítem mielőtt majd a tulajdonosa megkapja ajándékba. na most, nem is volt gond, letöltötte, írta hogy húzzam ki, majd vissza, oké, ezt követően írja hogy véglegesíti a frissítéseket, de csak egy kis pár megás frissítés volt és már kb 1 órája csinálja és kezdek aggódni. ez normális?

(#7858) nemcso válasza ovics (#7857) üzenetére


nemcso
(senior tag)

Nem normális.
Nekem anno volt olyan több gigás térkép frissítésem Garmin -nál, mely kb 80%-nál megállt. Vártam 2-3 órát, majd újraindítottam és akkor rendben feltette az elejétől kezdve a cuccot, mintha mi sem történt volna.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#7859) brsdnl92


brsdnl92
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Adott egy GPS. Úgy jártam vele, hogy az autóban egy szabvány szivargyújtó kábellel csatlakoztattam a gps-t, az érintőkijelző abszolút nem működött vele. (Másik kábellel csatlakoztatva jól működött.) Azóta a számítógép nem ismeri fel, mint tárolót és a benne levő sd kártyát sem. Egyből bekapcsol, mintha csak sima tápkábellel csatlakoztattam volna. Egyébként navigál, működik. Lehetséges, hogy a szivargyújtó kábel miatt lett valami vele?

(#7860) forma69


forma69
(tag)

Sziasztok!
Adott egy W 985 gps, és fóliát szeretnék cserélni rajta.
Tudnátok ajánlani valami jobb fajtát és honnan, esetleg lehet-e tenni rá
olyat, amit a telefonokra szoktak, mert az nem karcolódik.
Befolyásolná a kijelző érzékenységét?
Köszi

(#7861) bogozdki


bogozdki
(újonc)

Hali! Van egy régi navigációs készülékem de nincs hozzá szoftverem. Kérdésem az lenne, hogy milyen szoftvert ajánlotok rá -amit be tudok szerezni a netről- és max 2 GB?? mert sajnos addig maximalizálja az sd kártyát... :U

(#7862) LaciCRM


LaciCRM
(PH! kedvence)

Üdv!

Van egy Nimendee EL-693668410272 amit 2 hónapja hiba nélkül használtam, majd betettem a szekrénybe és elutaztam. Most hazajöttem, és nem veszi a töltést. az akku teljesen megfeküdt. Tudja valaki pontosan milyen típus kell bele? cserélhető? nincs beragasztva? Még várok márkaszervizre mit mondanak, de ha nem foglalkoznak vele, akkor megpróbálok bele rendelni egy akkut. Régi navonom akku halál után feladta a szolgálatot, egy idő után nem talált műholdat.

A madár az ász.

(#7863) wihar123 válasza bogozdki (#7861) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Úgy érzem, hogy ez már warez-ba torkolna, ezért azt javaslom, hogy írj egy PM-et, melyben részletezd a készüléked típusát, specifikációját (rendszeradatok).

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7864) wihar123 válasza LaciCRM (#7862) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Szia!
Valszeg készenlétbe felejtetted és Full-ra lemerül, de semmi baj, csak kell neki 1-2 óra míg magához tér. Próbáld PC-ről, hálózati vagy az autós töltőről tölteni (talán a hálózati gyorsabb).
Ha segítesz kiválasztani a pontos típust: http://www.nimendee.com/hu-47-g-navigacio.html , akkor utánanézek a lehetőségeknek.

[ Szerkesztve ]

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7865) LaciCRM válasza wihar123 (#7864) üzenetére


LaciCRM
(PH! kedvence)

Hali!

4 napja töltőn van és semmi. Nincs ezen olyan hogy készenlét (szerintem) . ki volt kapcsolva ahogy szoktam.

Nincs a listában, nem ilyen mint ezek.

A madár az ász.

(#7866) wihar123 válasza LaciCRM (#7865) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Fotózd le kérlek a hátulját úgy, hogy jól láthatóak legyenek a matricán lévő adatok. A készenlétbehagyás egy rövidke kikapcsolás1-3sec , a tényleges kikapcsolás 5sec.
A töltő is lehet hibás, azért írtam három lehetőséget, mert mindhárom nem lehet egyszerre rossz...

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7867) LaciCRM válasza wihar123 (#7866) üzenetére


LaciCRM
(PH! kedvence)

Igo primo van rajta, tápelvételkor magától kikapcsol ( ki is írja) egyébként sosem használtam a gyári töltőjét, csak most dugtam be ( mármint a hálózatit) a feljebb már írt számsor van rajta más nemnagyon, de majd csinálok képet (PC-ről sem veszi a töltést, meg autósról sem)

Nem csak egyszerűen megdöglött benne az akku ? 2 éves..

A madár az ász.

(#7868) wihar123 válasza LaciCRM (#7867) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Annak nincs jelentősége, mert csak navigálás után a célnál, vagy tápelvételkor kapcsol ki, de nem véglegesre, hanem készenlétibe, mert meghagyja a navigálás készenléti lehetőségét..
Viccelsz, az enyém vagy 6 éves és semmi baja, ez nem kor függőség, inkább típus. A kapott használati nem írja az akkumulátor csere lehetőséget? Van szervize valahol, az is a használatiban van.
Ha van benne SD, akkor azt vedd ki míg töltődik + alkalmanként nyomd meg és tartsd nyomva a Power gombot, kb. 15-30 sec hátha beindul. A RESET-et is megnyomhatod, hátha beragadt valami, ezt csak egy finom, halk kattanásig tartsd nyomva.

[ Szerkesztve ]

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7869) LaciCRM válasza wihar123 (#7868) üzenetére


LaciCRM
(PH! kedvence)

A készenléti dolgot nem nagyon értem, bár szerintem nem is lényeges a sztoriban. Ez a gép minden alkalommal Nimendee logóval indul, először maga ez a tablet szerűség, aztán az igo (ezt be is tudom állítani, hogy automatikusan induljon-e a navi program vagy ne ). Nem véltem felfedezni készenléti módot. Reseteltem is többször. De rádugott töltővel 4 napja csak 1%-ot ír az akku, és ha kihúzom a töltőt , azonnal kikapcsol.Ha nem voltam egyértelmű: a gép tökéletesen működik, csak 0másodperces lett az akku !

Részletezem neked a készülék történetét:

2016 január körül vettem, nimendee google keresésre akkor még nem is adott ki szinte semmi ajánlatot, nem volt meg még akkor ez a debreceni cég, bár már akkor is Debrecenből vettem. Amint a képen látod egy kínai szemét kb ez a cucc, de 2 évig tökéletesen szuperált majd minden munkanap mivel kamionosként dolgozom. Egy jófogás hirdetésről vettem, 1 év garanciával ( fél év mulva autós töltőt még kis is cserélte nekem a srác garanciába). Azóta a telefonszám nem elérhető, emailcím nincs. Semmiféle papírt nem adtak a készülékhez, csak ezt a user manualt, ami egy vicc ( on - off, video lejátszás meg egy két dolog van benne). A napokban írtam ennek a Nimendee nevű debreceni cégnek, de kb letojnak, mivel se nem tőlük vettem, se nem garanciás. Az hogy én saját pénzemen megjavíttatnám náluk, vagy vennék bele tőlük akkut, az nem jáccik részükről.. jó kis támogatás a cégtől ez..

serial alapján ha rákeresel, több készülékbe is tették ezt a belsőt.

2 hónapja elutaztam USA-ba, ekkor feltöltve beraktam a szekrénybe, most pedig ez fogadott kedden, hogy nem veszi a töltést. Én csak arra tudok gondolni hogy volt egy mélykisülés, és az aksinak ez betett.

A madár az ász.

(#7870) wihar123 válasza LaciCRM (#7869) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Kezdem azzal, hogy a készenlét pont azt jelenti, mint amit a szó mond: készenlétben van, azaz takarékon, hogy ne töltse az időt a Full betöltődéssel. Ez a szolgáltatás, amennyire hasznos, annyira átok is, mert ha elfeledkezik az ember csonkra képes lemerülni. Asszem a tieddel is ez történhetett. Állítom, hogy annak az akksinak 1 hetet is ki kell bírnia, Full töltés után kikapcsolt állapotban.

A lényeg, hogy ne légy türelmetlen, lesz az az 1% 100 is csak hagy időt neki. A képek közül az egyik matricás olvasható, úgyhogy annak alapján rákeresek, hátha sikerül kiötölni valamit...

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7871) LaciCRM válasza wihar123 (#7870) üzenetére


LaciCRM
(PH! kedvence)

Jólvan, kösz!

Amit ott látsz, azt a számsort beírtam már korábban ha visszagörgetsz.

Egyébként én még tartom magam ahhoz, hogy minden kikapcsolásnál teljes kikapcsolás van nálam, nem készenlét, mivel bekapcsolás viszonylag hosszú ideig tart, és mindig bejön a nimendee logó.

Én az eddigi akkumulkátor ismereteim alapján már nem fűzök hozzá reményt. Mielőtt elraktam egész jól működött az akku. sokáig bírta.

A madár az ász.

(#7872) Donki Hóte válasza LaciCRM (#7869) üzenetére


Donki Hóte
(őstag)

Ha nem voltam egyértelmű: a gép tökéletesen működik, csak 0 másodperces lett az akku !

Szét kell szedni és ki kell cserélni az akkut benne :K

VODKA connecting people

(#7873) LaciCRM válasza Donki Hóte (#7872) üzenetére


LaciCRM
(PH! kedvence)

Innen indult a kérdés, hogy tudja e valaki hol tudok bele venni akkut :DDD :DDD

A madár az ász.

(#7874) Donki Hóte válasza LaciCRM (#7873) üzenetére


Donki Hóte
(őstag)

Erre egyvalaki tudja a választ: aki szétszedi a cuccot és rákeres az interneten a kiszedett akku típusszámára :K

VODKA connecting people

(#7875) kriszwells


kriszwells
(fanatikus tag)

Üdv! Az alábbi két navigáció közül, melyik a jobb vagy melyiket éri meg. Egyiken van térkép másikon nincs. Amelyiken nincs arra, mennyire könnyű rakni és honnan lehet?

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

Core i5 4460, Dell P2414H, Nikon D90, Pocketbook Sense 630, GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 , https://www.youtube.com/channel/UC9JycGJu4WSrta7RomJtinA

(#7876) gabor_01 válasza kriszwells (#7875) üzenetére


gabor_01
(senior tag)

A Wayteq jobban megéri szerintem :D
De csak annak, aki tudja tesztelni rajta a megfelelő programot.
Ha nem értesz hozzá, akkor talán valami Garmint vagy Tomtomot kéne venned hasonló áron, amihez sokáig van térkép frissítési lehetőség.

(#7877) gedikart


gedikart
(tag)

Üdv. Van egy 5 éves Garmin alap GPS-em (nüvi 40) itthoni NNG/Topmap térképet használ. Szeretem a matt kijelzőt, az erős kontrasztot/fényerőt, a tiszta hangszórót, a navigáció egyszerűségét, színeit, stb, de... párszor már belefutottam abba a hibába, hogy a tervezési butasága miatt néhol leterel a főútról és bevisz a csikicsuki kisutcákba, vagy olyan (szántóföld melletti) mellékútra ahol kb 25-30 km/h-val lehet közlekedni a rossz aszfalt miatt. Ez mennyire általános betegség Garminnál? Mert maga a készülék tetszik, de a navigációs szoftver hülyesége kevésbé... Mert ha veszek egy drágább Garmint, és ugyanezt csinálja, annak nem látnám sok értelmét. Wayteq-en (Win CE) gondolkozom még, de ott a kijelző nyilván jobban csillog.

[ Szerkesztve ]

(#7878) gabor_01 válasza gedikart (#7877) üzenetére


gabor_01
(senior tag)

Egyféle hiba előfordul a Garminnál:
Néha bemondja, hogy térj le, amikor pl csak 5km múlva kéne letérni.
Ez valójában nem is Garmin hiba, hanem a magyar nyelvi filok hibája.
A Navigate Kft talán nem frissíti ezeket.
Néhány év kellett ehhez, mire rájöttem.
Angolra váltva megszűnik a hiba.

(#7879) gedikart válasza gabor_01 (#7878) üzenetére


gedikart
(tag)

Köszi, nem a hangutasítással van gondom - nézem hozzá a térképet is. Jártam Siófokon, és ott például a főútról le akart vinni egy szántöföldön át ívelő mellékútra, ami járhatatlan volt, ráadásul a célpont kb a főút mellett volt, csak a készülék a "szántóföldet" érezte gyorsabbnak. De volt már olyan esetem is (azt hiszem valahol Zalában), hogy ott is a főútról egy falu kacskaringós részén keresztül akart vinni, pedig a főúton tovább haladva tuti gyorsabb lett volna (és mennyivel egyszerűbb is)
Budán is egy emelkedős/kacskaringós részre vitt be, ahelyett hogy tovább haladtam volna a normál útvonalon.

[ Szerkesztve ]

(#7880) gabor_01 válasza gedikart (#7879) üzenetére


gabor_01
(senior tag)

Akkor valami gond van a készülékeddel. Én még ilyet nem hallottam :-)

(Feltételezem, hogy a gyors út van beállítva, földút letiltva és a legújabb térképet és firmwaret használod.)

[ Szerkesztve ]

(#7881) gedikart válasza gabor_01 (#7880) üzenetére


gedikart
(tag)

Ez egy 2012-es készülék, a legújabb fw, gyors haladásra állítva, és földút kikapcsolva. Pl így néz ki a Siófoki rész, ahova a Garmin vitt volna (piros nyíllal jelölt fehér mellékút). A google által berajzolt pedig az ésszerű útvonal:
[link]

[ Szerkesztve ]

(#7882) gabor_01 válasza gedikart (#7881) üzenetére


gabor_01
(senior tag)

Ezt nem értem akkor :F

(#7883) Ununqatrium


Ununqatrium
(fanatikus tag)

Hello. Kernék egy kis segitseget. Szeretnek a telefonomra egy ingyenes offline navit. Eddig Sygicet hasznaltam, de a legutobbi eset utan inkabb terkeppel navigalok a 70-es evekhez merten, mint ezzel a hulladekkal. A Here We Go navival kapcsolatban tud nekem valaki segiteni? Kb. harom hettel ezelott leszedtem, de semmilyen terkepet nem toltott le, az elso par szazalek utan megszakadt. Azt hittem, valami hiba, gondoltam, frissitessel orvosoljak. Ma ujra megprobaltam, most mar a terkepek listajat sem hozta be. Azt jelzi, hogy nem lehet letolteni.
Mindezek utan ma leszedtem a MAPS.ME navit, itt viszont nincs lehetoseg az autopalyak es fizetos utak elkerulesere. Ez igencsak szomoru, sajnos igy nekem nem felel meg. A tobbi ismertebb ingyenes navival nem igazan voltam elegedett, amit probaltam. Salgobol Pestre akarok menni, es elvisz tök mas iranyba. Tud valaki segiteni? Tapasztalt mar valaki ilyen problemat a Here We Go-val kapcsolatban? Droidrol rendszerrol van szo.

Choose your destiny • http://africancichlids.webnode.hu

(#7884) gabor_01 válasza gedikart (#7881) üzenetére


gabor_01
(senior tag)

Na egy kicsit utánagondoltam a dolgoknak.
Megnéztem még egyszer az utcaképeket.
Arra jutottam, hogy egyik gyenge pontjával állunk szemben minden navinak.
A térképek elavultak.
Ugyanis a szóban forgó utak valamikor aszfalt burkolatúak voltak. A térkép is annak tudja. A navi meg pláne.
Ráadásul a rossz úton (ami most kátyús és inkább földút sok helyen) nincs sebességkorlátozás. A jobbik úton meg 50-70km/h a sebességkorlát. Így jogosan számolja a navi a rossz utat gyorsabbnak.
Velem is hasonló többször előfordul Dél-Olaszországban. Olyan útra vitt, ami vagy megszűnt, vagy járhatatlan volt. (Nem Garmin).
Hogy a Google mi alapján navigál másként, azt nem tudom még.

(#7885) gedikart válasza gabor_01 (#7884) üzenetére


gedikart
(tag)

Köszi! Ki fogom próbálni egy IGO primos készüléken pl az adott utat, de az tény, hogy az internetes tervező (utvonalterv.hu) a logikus utat választja, és nem terel (tévesen) mellékútra.

(#7886) wihar123 válasza gedikart (#7885) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Ezen ne "csodálkozz", az utvonalterv.hu-nak lételeme, hogy pontos és korrekt legyen, természetesen egy térképtípusnak is így kellene működni, mivel három típus is van belőle, így a gyártó választási lehetőséget ad, hogy azt válaszd, amelyik pontosabban mér, tervez, stb., stb....

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7887) Truman


Truman
(senior tag)

Sziasztok!

Ismerősöm hozott egy Navitel E700 típusú förmedvényt, hogy frissítsem fel. De hát már most is a legújabb van rajta gyárilag. Mégis olyan hiányos hogy hihetetlen. Olyan utak, vagy változások nincsenek rajta, ami pl. egy HERE vagy NNG térképen már évek óta megvan.
IGO -t szeretnék rárakni, de menüje más, mint amit eddig megszoktam. Ahogy bekapcsolom egyből a térgép indul, nincs egy előzetes menüje, mint azt más Windows -os csak Android készülékeken eddig tapasztaltam. Hiába lépek ki a térképből az egyből kikapcsolja a készüléket. Windows Embedded -ogós amúgy a készülék. Lehetséges egyáltalán lecserélni rajta a gyári térkép szoftvert?

(#7888) wihar123 válasza Truman (#7887) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Szia!
Ne ócsárold azt a vasat, mert megsértődik és annyi neked,,, :) no + az a három betüs, amit megemlítesz kissé warez szagú, úgyhogy irány a privát szféra... :)
Első és legfontosabb, hogy készítesz róla egy Full biztonsági mentést, ami egyaránt érinti a teljes Flash-t a navigációval együtt. Amint ez megvan archiválod az ismerősödnek, és közben szólsz neki, hogy szerezzen be hozzá egy jó kártyát, mert az új szoftvert arra kell tenni, békén hagyva ezzel az eredetit.

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7890) brownus


brownus
(PH! kedvence)

üdv,

melyik meríti kevéssé a telefont. sygic vs. waze?

mert jött egy levél tőlük, hogy hny és beugrott, hogy nekem van sygicem, még sok éve megvettem, de elfelejtettem. wazét használok évek óta...

mert amúgy a waze eléggé, de ha jól emlékszem a sygic az offline térképet használ!?

[ Szerkesztve ]

senki sem tudja meddig él, azért iparkodjék röviden kifejezni magát.

(#7891) wihar123 válasza brownus (#7890) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Figyu, nem jó így a kérdés, mert az alkalmazás csak akkor fogyasztja az energiát, ha működteted. A fogyasztás mértéke pedig attól függ, hogy milyen intenzitással vagy kénytelen használni.
Ha nagy igénybevétel várható, akkor ahhoz szükséges beszerezni egy jó minőségű PoWerBank-ot.

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7892) brownus válasza wihar123 (#7891) üzenetére


brownus
(PH! kedvence)

autóban ott a szivargyújtó... de midnegy is, mert feltettem, és még meg is vetették velem a sygic traffic örök licencet mer' akciós :d

ha meg kirándulás van akkor ezt használom: locus

(van amúgy egy ilyenem: AUKEY Power Bank 20000mAh, ha netán valaki keres most rohadt jó áron van: AUKEY Power Bank 20000mAh én még 35ért vettem...

[ Szerkesztve ]

senki sem tudja meddig él, azért iparkodjék röviden kifejezni magát.

(#7893) V.Stryker


V.Stryker
(PH! nagyúr)

Amúgy PNA-ra van valami iGO alternatíva vagy csak az ?

-

(#7894) wihar123 válasza V.Stryker (#7893) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Szia!
Itt még a kérdés is warez, ha nem legális..., van egy pár fórum, ahol nem tiltják, ha érdekel kikeresem a linkjeiket, keress meg PM-ben.

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7895) nemcso válasza brownus (#7890) üzenetére


nemcso
(senior tag)

Én azt tapasztaltam, hogy kocsiban, az 1A-es szivargyújtós töltőnél a Sygic használata mellett még töltötte az Asus Zenfone 2-t, de Waze-nél, már csak szinren tudta tartani az akkut. Átállva 2A-esre, már tölteni is lehet a telefont.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#7896) kerlac


kerlac
(senior tag)

Sziasztok!

Szeretnék tenni a kocsiba egy kis gps követő kütyüt, amivel bármikor bárhonnét meg tudom nézni merre jár a kocsi. Keresgéltem neten és olcsó és dícsért eszközt nem találtam, ellenben egy jónak tűnik, mégpedig:

Tkstar Vizálló GPS nyomkövető Tracker

[link]

Ez tényleg olyan jó mint írják, vagy tudtok másikat esetleg olcsóbbat ajánlani?

Lényeg, hogy bármikor rápillanthassak hogy merre jár a kocsi.

köszönöm.

(#7897) V.Stryker válasza kerlac (#7896) üzenetére


V.Stryker
(PH! nagyúr)

Én tennék bele egy régi iPhone 3GS-t és a find my iphone funkcióval követném. :)

-

(#7898) Truman


Truman
(senior tag)

Sziasztok.

Van egy WayteQ X850, amibe tönkre ment belső tároló, amin egy IGO Primo volt. Áttértem MicroSD -re, elindul, viszont a térkép cserélőt sehogy sem tudom működésre bírni. Hiába írom át az útvonalat minden létező konfig fájlba, akár SDMMC -ra akár CompactFlash -re semmire nem történik.
Tudna valaki küldeni nekem konfig fájlokat, akinek működ ez MicroSD -ről?
Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#7899) Piftuka válasza Piftuka (#7737) üzenetére


Piftuka
(őstag)

Nos, bevállaltam. :)

A hangszórója működik, gond nélkül települt rá a Sygic GPS szoftver, de amikor elindítok egy útvonalat, egész egyszerűen továbbra sem volt navigációs hang. A parkolóknál, egyéb helyeknél csippant, de a beállított navigációs segéd hangja néma.

Írtam a Sygic supportnak, ők az alábbi segítséget adták:
"In this case please go to menu → settings → notifications & sounds and make sure you have voice instructions enabled. Afterwards in the same menu open the voice option. Here please select a different voice and afterward select the desired voice back. If the issue would persist, I would recommend trying a standard voice, not an advanced voice. In this menu, you can also download advanced or standard voices below.

Afterwards please create a route and start navigation. If the voice navigation still does not work, please click the three dots button in the below right corner, select sounds and click on voice instruction. Afterwards, if your device is audible the voice instructions should work."

Ennek megfelelően a magyar hang mellé letöltöttem még angol, spanyol, olasz, portugál, német "standard" hangokat is. Átkapcsoltam angolra, majd visszakapcsoltam magyarra.

Végre a navigációnak is van hangja. Mondja, hogy melyik irányba forduljak, de... Csak és kizárólag angolul.

A menüben - látható módon - a magyar nyelv van kiválasztva, mégis angolul kommunikál.

Segítsetek, kérlek, hogy mi okozza, és mi a megoldás, hogy a magyar hang szóljon!?

Köszönöm!

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://tamop.ofe.hu / www.nfh.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak/

(#7900) wihar123 válasza Piftuka (#7899) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Szia!
Szerintem jó választás, függetlenül a peches beállítás adta bosszúságtól.

Amit a kérdésedre írtak, azt szó szerint végezted? Ugyan is annak ez a bevált módja, ellenőrizd és állítsd be újra és újra, míg jó nem lesz. Váltsd a nyelveket, mert olyan mintha az Angol beragadt volna...

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7901) Piftuka válasza wihar123 (#7900) üzenetére


Piftuka
(őstag)

Váltogattam a nyelvek között, és ugyebár azt követően a magyar nyelv jelenik meg a menüben, de mégis angolul beszél.

Van esetleg arra valamilyen tipp, hogy miután kiválasztom a menüben a "magyar" navigációs hangot, akkor hogyan kell kilépni a menüből? Talán ott a "bibi"...

Ja, és még egy kérdés: az Android-os Sygic GPS szoftverben a "demo navigációt" hol találom meg?

Csak mert azzal marha egyszerű lenne rögtön tesztelni; így csak akkor tudom, ha elmegyek otthonról, hiszen nagyobb távolságnál - kanyar, vagy körforgalom, stb. előtt - szövegel...

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://tamop.ofe.hu / www.nfh.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak/

(#7902) wihar123 válasza Piftuka (#7901) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Szia!
"....megtervezett útvonal bejárásának szimulációja." itt megtalálod az összes olyan infót, amely segíteni fog:
http://sygic.hu/sites/default/files/Sygic_Voucher_1569_hun.pdf , ha kaptál a tiédhez, vagy csak nem töltötted le, még pótolhatod a Play-on...

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7903) Piftuka válasza wihar123 (#7902) üzenetére


Piftuka
(őstag)

Köszönöm, de én nem a "Voucher Edition" szoftvert vásároltam meg. Én a Sygic áruházában a Sygic GPS Navigation változatot rendeltem meg.

Ebben én nem találok "szimulációt". Egyébként most jól jönne, mert megint "elnémult" a szoftver. :(

Olvasom a Google Play áruházban a hozzászólásokat, és egy csomó ember panaszkodik ugyanarra...

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://tamop.ofe.hu / www.nfh.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak/

(#7904) nemcso válasza Piftuka (#7903) üzenetére


nemcso
(senior tag)

Szimuláció :
Beírod a célt, kiválasztod az útvonalat (ráböksz), majd ugyanezen a képernyőn alul jobboldalt az "i" jelre nyomsz. Az új képernyőn jobboldalt fent ráböksz a függőleges "..." jelre és kiválasztod az útvonal előnézetet. Ugyanide jutsz, ha a navigációs képernyő jobb alsó sarkában lévő függőleges "..." jelre böksz, majd útvonal információ ikon, ahol szintén a jobb felsőben van a kért dolog.

Hangnál a beállítások alatt az értesítések és hangok alatt engedélyezve van a hangutasítás és a Hang (magyar) -ra kattintva, a kipipált magyar hangra bökve az meg is szólal ?

[ Szerkesztve ]

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#7905) brownus válasza nemcso (#7895) üzenetére


brownus
(PH! kedvence)

En is ezt tapasztaltam. Sztem jobb, joval mint a waze. Az ui is..

senki sem tudja meddig él, azért iparkodjék röviden kifejezni magát.

(#7906) Chumlee


Chumlee
(senior tag)

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy szerintetek ez jogtiszta szoftverrel adják ?[link]

(#7907) DM43 válasza Chumlee (#7906) üzenetére


DM43
(őstag)

Szerintem nem!

[ Szerkesztve ]

(#7908) Piftuka válasza nemcso (#7904) üzenetére


Piftuka
(őstag)

Köszönöm a segítséget! Így sikerült elindítanom a szimulációt. :K (Megjegyzem, ritka hülye, eldugott helyen van.)

Így azonnal tudom tesztelni... hogy éppen most nincsen hang. Tegnap a Sygic saját menüje félig angol félig magyar volt.

Nyomtam egy "reset to defaults" funkciót, és most tökéletesen magyar nyelvű az összes menü, de most megint nincsen semmilyen hang a navigáció közben. :(

Hiába váltogatok az egyes hangok között.

"Hangnál a beállítások alatt az értesítések és hangok alatt engedélyezve van a hangutasítás és a Hang (magyar) -ra kattintva, a kipipált magyar hangra bökve az meg is szólal ?"

Természetesen.

Ebben a hozzászólásban írtam le a részleteket.

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://tamop.ofe.hu / www.nfh.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak/

(#7909) kerlac válasza V.Stryker (#7897) üzenetére


kerlac
(senior tag)

jó ötlet, régi samsung telóval is működne? pl S3 vagy S4. mert mindből van egy egy elfekvőben... törött képernyűvel de tökéletesen működik. és bele egy sim vagy még az sem kellene?

(#7910) V.Stryker válasza kerlac (#7909) üzenetére


V.Stryker
(PH! nagyúr)

Működne, de SIM kéne bele, mobilnettel.

-

(#7911) kerlac válasza V.Stryker (#7910) üzenetére


kerlac
(senior tag)

egy csak mobilnetre képes sim is okés?

(#7912) V.Stryker válasza kerlac (#7911) üzenetére


V.Stryker
(PH! nagyúr)

Hát nem muszáj mobilnetes legyen csak, lehet hang alapú is, de minimális adatforgalmat kell tudjon,mert az a kommunikáció alapja.

-

(#7913) kerlac válasza V.Stryker (#7912) üzenetére


kerlac
(senior tag)

van egy stickben használt csak mobilnetet tudó sim kártyám, amivel sem telefonálni, sem sms-ezni elvileg nem lehet....

(#7914) V.Stryker válasza kerlac (#7913) üzenetére


V.Stryker
(PH! nagyúr)

Szerintem az jó lesz. Próbáld ki.

-

(#7915) HoTaZo


HoTaZo
(őstag)

Sziasztok!
Kaptam egy CNS Seven (7'-os) készüléket iGo Primoval rajta a cégtől. Ez mennyire jó, megbízható készülék?

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#7916) wihar123 válasza HoTaZo (#7915) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Ha gondját viseled, meghálálja,-gyors, pontos (térképfüggő), megfelelő beállítással (használati útmutató), nem agyonpakolt állapotban, megbízhatóan működik.
Ha szükségét látod, itt sokat tudnak segíteni baj esetén: http://www.cnspna.com/cns_globe_seven.html

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7917) HoTaZo válasza HoTaZo (#7915) üzenetére


HoTaZo
(őstag)

Senkinek nincs véleménye róla? :F
Nekem eddig bejön, érintetlenül is ugyanazt adja, mint a kis nővére (Bori miatt).
Sőt még a körforgókat is folyamatosan követi, míg a másik megakad bennük.
Ez a nagyobb RAM méret miatt lehet? Vagy mert belső tárhelyről dolgozik a másikkal ellentétben, mely kártyáról.

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

(#7918) wihar123 válasza HoTaZo (#7917) üzenetére


wihar123
(fanatikus tag)

Az Nem elég, hogy gyors, pontos, megbízható? Tény, hogy tyúkszemet nem harap... :)
A gyári leírása és a használati útmutató kevés?
Megfelelő Kártyáról (típus, kapacitás, sebesség) ugyanúgy dolgozik, sőt még megbízhatóbban, mint Flash-ból.
Ha már amúgy is megvagy vele elégedve, akkor részletezd, hogy mi mindent szeretnél még kapni attól a készüléktől.

"Bezzeg az én időmben...",-még egy "bezzeg" és jöhet a Zrinyi sör,-az meg minek?-megiszom és kirohanok...

(#7919) HoTaZo válasza wihar123 (#7918) üzenetére


HoTaZo
(őstag)

Bocsánat! Figyelmetlen voltam :W , még ha tucatnyi más hsz. lenne.
Na, holnap pihentebben ránézek a dolgokra.
Köszi! :R :)

"Tény, hogy tyúkszemet nem harap..." - Szerencsémre már túl vagyok a kiszedetésén, így nincs ilyen elvárásom irányába. De ez tetszett! :D

Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.

Útvonal

Fórumok  »  Navigációk  »  Azonnali navigációs kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.