- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
Aktív témák
-
TCr
veterán
válasz
Szabikaa20 #50276 üzenetére
Mit csináltál vele?
-
geri788
tag
válasz
Szabikaa20 #50267 üzenetére
jól saccoltam én az ötvenest
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #50269 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy javított, hanem a pillanatnyi állapot, a működőképesség, a hangzás. Az autóknál lényeges a sérülésmentesség hangsúlyozása, egy erősítő értékét nem csorbítja, ha korábban szakszerűen megjavították.
Inkább a kereslet hiánya és a szűk, speciális felhasználhatóság nyomja le a Crown árát. -
Dorian
félisten
válasz
Használt, hibátlan erősítőknél is félár a reális, ez meg javított lesz. Ráadásul erre kereslet sem lesz rá igazán, ez is nyomja az árat még lejjebb.
Warter: Na, egyszerre
-
Warter
addikt
válasz
Szabikaa20 #50269 üzenetére
A használt erősítők 1-2 kivételtől eltekintve kb féláron mennek el. Ez pluszban javítva volt, amit sokan nem szeretnek. Szóval ennek fényébe próbáld meg belőni az árát.
-
Toobee
veterán
válasz
Ha van elképzelésed, akkor miért kérdezed? Úgy néz ki, kevesled az 50 ezret, tehát Te már gondoltál valamekkora összegre...
-
geri788
tag
válasz
Szabikaa20 #50263 üzenetére
Tedd föl 50k ért aztán majd meglátod!!!!!!
...jön e rá valami!
-
Toobee
veterán
válasz
Szabikaa20 #50263 üzenetére
Valahol ezt hallottam: "minden annyit ér amennyiért megveszik", máshol meg ezt: "Szerintem senki nem találkozott még ahhoz hasonlóval sem, ezért ne erőltesd a kérdést."
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #50255 üzenetére
Szerintem senki nem találkozott még ahhoz hasonlóval sem, ezért ne erőltesd a kérdést.
(#50256) Stubi28
Azok a hangdobozok dermesztően sz@rok.
Miért szeretnél alacsony frontsugárzókat? Mélyen ülsz a fotelben? -
Warter
addikt
válasz
Szabikaa20 #50054 üzenetére
Több, mint egy hónapja irogatsz itt. Nem volt időd 1 hónap alatt elmenni sehova hallgatózni? Még egy MM vagy Saturn se jött szembe ennyi idő alatt? Ne haragudj, de ez nehezen hihető.
-
Warter
addikt
válasz
Szabikaa20 #50052 üzenetére
Azért kell sokat hallgatózni, hogy legyen összehasonlítási alapod. Az, hogy elmész valahova és hallgatsz valamit az nem biztos, hogy jelent bármit is. Persze te tudod, azt veszel amit akarsz.
-
Warter
addikt
válasz
Szabikaa20 #50048 üzenetére
Szerintem teljesen mind1, hogy ki mit mond, az maximum arra elég, hogy tudjad, hogy milyen irányba indulj el hallgatózni. Ráadásul ha elmész valami szaküzletbe, ott max 2-3 órát kell rászánnod amig meghallgatod az adott dobozokat. Meghallgatás nélkül teljesen blődség bármit is venni.
-
zolaas
senior tag
válasz
Szabikaa20 #50043 üzenetére
Hát uram már ne is haragudj, de hetek óta figyelem elmés megjegyzéseidet és nem nagyon bírtam már ki, h ne szóljak
Szóval ne sértődjél meg. Kérdezel itt hangdoboz ügyben mindent és mindekit. mentél már el hallgatózni? Fogsz is venni valamit? Mármint - és ne értsd félre- szánsz is rá annyit amit elkérnek ezekért? Csak olyan össze-vissza kérdezősködésnek tűnik számomra a kérdezősködésed zöme. Elmondja neked vájtfülü és kevésbé vájtfülü a saját tapasztalatait, de te úgyis jobban tudod és kérdezel mást
Menj hallgatózz és vásárolj. MOst tul képp mit is keresel és mire? Már nem igazán látom át a dolgot.
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #50039 üzenetére
Miről?
-
axwel18
senior tag
válasz
Szabikaa20 #50035 üzenetére
A mélye az több a vr-400-nak abban biztos vagyok. De szerintem ha a mélyre mész inkább heco-t vagy magnat-ot vegyél azokon lényegesen több a mély persze ott a közép és a magas nem valami szép. Persze fontos hogy milyen erősítőre mennének a hangfalak.
-
axwel18
senior tag
válasz
Szabikaa20 #50032 üzenetére
Nekem Vr-300-asom van és megvagyok elégedve vele. Persze mindenkinek más tetszik. Nekem ami tetszik benne az az hogy nem a mélyet helyezi előtérbe hanem inkább részletezőbb a hangja.
-
axwel18
senior tag
válasz
Szabikaa20 #49968 üzenetére
Hát a Vardus szerintem nagyon jóra sikerült hangfal lett.
-
axwel18
senior tag
válasz
Szabikaa20 #49902 üzenetére
Wharfedale Vardus VR-300 egyenlőre 2 álló van csak.
-
vaksi8
senior tag
válasz
Szabikaa20 #49846 üzenetére
Azt írják ennyi a különbség
-
Toobee
veterán
válasz
Szabikaa20 #49860 üzenetére
Elolvastad a cikket, amit Dorian linkelt? Ha nem, akkor tedd meg!
-
Toobee
veterán
válasz
Szabikaa20 #49857 üzenetére
Van más különbség is. Elég jó ötletnek tartom, főleg azért, mert így is tele van már kábellel a nappali. "A HDMI Ethernet csatorna lehetővé teszi egyetlen az Ethernet hálózathoz csatlakoztatott audiovizuális eszköz (például Blu-ray lejátszó) lehetővé tegye az Ethernet hozzáférést a teljes rendszer (például televízió, A/V erősítő, stb.) számára is."
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #49853 üzenetére
kicsit összekeveredtünk
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49848 üzenetére
Kikérem magamnak a követelőző hangnemet, keresőt kéne tán használni.
-
Warter
addikt
válasz
Szabikaa20 #49848 üzenetére
És a keresőt fogod/tudod használni?
-
törölt tag
válasz
Nem tudom, mind2 használt. De lehet, hogy később jött ki. Jó magyar forintban, és csak nagyságrendileg, ezek kb milyen értékben mennek, hibátlan állapotban mondjuk?
-
ginola
addikt
válasz
Látom visszaolvasni nem tudtok....létezik HDMI 1.4 hivatalosan?
-
Pentax
tag
válasz
Szabikaa20 #49819 üzenetére
o!play HD2-t nem ajánlom(személyes tapasztalat)
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49815 üzenetére
Annak a láncnak egyik eleme sem való sztereó zenehallgatásra, azért lehetett dermesztően vacak a hangzás.
Zanik!
Egy Yamaha hangversenyzongorát ajánlok. -
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #49815 üzenetére
Yamaha inkább csak sub-okban jó, a hangfalai annyira nem kiemelkedőek. Sajnos. Pedig milyen jó is lenne egy full Yamaha-rendszer.
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49653 üzenetére
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49642 üzenetére
Mondjuk a honlapjukon a te típusod nincs fenn
Számomra mindig az ár/érték arány, ami fontos.
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49639 üzenetére
Mit mondtak? Mi a baja?
-
Dorian
félisten
válasz
Szabikaa20 #49631 üzenetére
évjárat
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49627 üzenetére
Jó, mert kevesebbért adják, mint az új ár fele.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49624 üzenetére
Azután, amikor megvetted a jó autót, ami a házad garázsában áll, következhet a házimozi kiépítése, továbbfejlesztése.
-
ricsik
őstag
válasz
Szabikaa20 #49624 üzenetére
És ez a társadalom, vagy a gyártók hibája? Akkor egyetértenék, ha havonta, félévente jönne ki egy olyan újítás, ami után kuka az összes cucc és rád kényszerítenék a váltást. Szerencsére nem ilyen drámai a helyzet. Manapság azért 5 évig biztosan elvagy bármit is veszel. Az más kérdés ha kikukázod a tavalyi AVR-ed, mert nincs rajta internet rádió, vagy kidobod a tv-d mert nem LED, vagy épp nem Smart. Ez egyéni hülyeség, ezt nehezen lehet ráfogni a társadalomra.
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #49612 üzenetére
csak csendben fűzném a privát véleményem hozzá. azok a hangfalak - valószínűleg - mozizáshoz tökéletesek, no de legalábbis jobbak, mint amit a TV tud.
És ugye a minőség, vagy az elvárások növekedésével az ár exponenciálisan nő.
Itt fentebb olvasom, hogy vki 450E körül szán cuccra.
No de kérem! Ez csak film! Vagy zene! Nem az élet pótolhatatlan, nélkülözhetetlen alkotóelemei, szvsz a kocsim olcsóbb volt
persze no offense, csak néha meglepődöm ... : -
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #49608 üzenetére
Pedig anélkül tényleg nem szabad vásárolni!
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49606 üzenetére
Kérlek figyelj oda a helyesírásra.
Egyébként hallgatózás nélkül nincs értelme semmit se megvenni. Az utóbbi hónapokban rengeteg cuccost füleltem meg, nem is hiába, megérte.
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49604 üzenetére
Csak azért kérdem, mert múltkor válaszoltam neked, ezek szerint hiába, ott mintha jóval kevesebbet mondtál volna.............
-
Toobee
veterán
válasz
Szabikaa20 #49601 üzenetére
Expresszel vigyázzatok, szerintem ott több a simlis, mint itt. Pedig a Hardverapró is elkorcsosult mostanság.
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49601 üzenetére
Most jelenleg milyen igényeid, összeged, időd van erre?
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49598 üzenetére
Apróhirdetés, AVX, AV-fórum, expressz...........................
-
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #49598 üzenetére
Avforum-on ill. avx fórumán érdemes nézelődni. Sajnos nem biztos, hogy rögtön talál az ember árban és szolgáltatásokban számára megfelelőt típust, így sokszor nincs más lehetőség, várni kell, míg felbukkan egy nekünk tetsző darab, esetleg mi magunk adunk fel hírdetést az egyik "keresek" topikban. Persze van, hogy az embernek nincs kedve/ideje várni, illetve nem hajlandó kompromisszumokat kötni, még ha jó áron is juthat hozzá egy magasabb kategóriás használt termékhez. Általánoságban tehát igaz: érdemes inkább használtat venni. Gyakorlatban ez persze nem mindig egyszerű! (én is épp várakozó üzemmódban vagyok, hogy felbukkanjon egy nekem tetsző hangfalszett)
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49556 üzenetére
Nem értetted a lényeget.
Arra akarlak rávenni, hogy értelmesebben költsd el az a 120000 forintot. Sokkal jobb minőséget kapsz abból a pénzből, ha használtat veszel. Például annyiért 3806-ost, 2809-est kapni.
Sajnos Te csak a villogást fogtad fel. -
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49556 üzenetére
Mindenki azt vesz, amit akar, és amire pénze van.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #49550 üzenetére
Sztem a villogás nem a 500€-s erősítőnél kezdődik, aki ért hozzá, annak mind komolyabb cucca van, aki meg nem ért hozzá, tökmindegy mit mutatsz neki.
-
geri788
tag
válasz
Szabikaa20 #49550 üzenetére
Teljesen igazad van!..én sem biznék a használtban!Nem feltétlenül villog az aki ujat vesz,csak elöre gondolkodik!Ujgazdagok????.....én nem Budán lakom hanem falun!
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49491 üzenetére
A lényeget Dorian leírta, amihez hozzáteszem - legalább századszor - hogy nem az akciós, hanem az eredeti listaárakat kell összehasonlítási alapnak tekinteni.
Egy JBL ES szett, 80-as frontokkal cirka 300-320000 Ft, amihez 150-180000 forintos erősítő való. Azért írtam magasabb felső árat, mert az ES-ek bőven meghálálják, pláne némi belső tuning után. -
Dorian
félisten
válasz
Szabikaa20 #49491 üzenetére
Az 5.0 legyen 2x annyi, mint az erősítő.
-
Zanik
addikt
válasz
Szabikaa20 #49479 üzenetére
Szerintem a Yamaha NS-777 kicsit túl van árazva a képességeihez képest. Szerintem is jól néz ki, de a név és a kinézet még nem ellensúlyozza az ár/érték arányt.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #49487 üzenetére
Mostanában erősen leárazva kínálják az ES dobozokat, ezért határozottan jó vételnek számítanak, viszont nem lennénak arányban az erősítőddel, annak hangminőségével. Legalább 500-as, de inkább 700-as Yamaha való hozzájuk.
-
Peak
addikt
válasz
Szabikaa20 #49472 üzenetére
60ropi/párért megéri... a yamahát nem ismerem, arról majd a tisztelt kollegák referálnak...
-
TCr
veterán
válasz
Szabikaa20 #49472 üzenetére
A Yamaha-t nem hallottam szólni, de a 100-150 ezer Ft-os kategóriában EZ kőkeményen best-buy!
-
válasz
Szabikaa20 #49469 üzenetére
én TSi300-at hallottam sztereó erősítővel és egy jobb CD lejátszóval hát azt kell hogy mondjam nekem nagyon tetszett és direkt ezért vettem 2vel nagyobbat TSi500-at és nem bántam meg! Remek vétel pláne ennyiért.
Üdv,
Vik -
Peak
addikt
válasz
párban 200 euro?
kisebb szobába jó lehet, nekem egy kicsit "tompa" volt a hangja, kis vérszegény... -
TCr
veterán
válasz
TSI 300-at hallottam szólni, engem nem győzött meg, szerintem nem ér 100k-t.
Amennyiért Te tudsz, annyiért viszont jó vétel. -
Peak
addikt
válasz
Szabikaa20 #49463 üzenetére
ami már elveszett, nem tudod pótolni.
semmi értelme átkódolni, csak nagyobb lesz, de pont ugyan olyan hangja.
(mondjuk ez sem teljesen igaz, mert algoritmusa válogatja, hogy az MP3 adatblockokból milyen WAV-vot vagy diszkrét értékeket csinál, aztán meg az, hogy abból a DAC milyen analóg hangot, de mindegy ez már)
-
Peak
addikt
válasz
Szabikaa20 #49456 üzenetére
szerintem egyértelműen mindenki igyekszik "veszteségmentes" digitális formátumokat gyűjteni.
FLAC érdemes gyűjteni, esetleg APE a sztereohoz.
többcsatornás muzsikához pedig DTS zenéket -
Tamoo
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #49456 üzenetére
Na akkor csak sikerült. Nem tudtam pontosan, mert nem ilyen tv-m van, csak szintén Samsung.
Én többnyire FLAC, ha abban nincs meg akkor mp3. -
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #49450 üzenetére
Hoppá, tényleg. Az aláírásodat már nem néztem, bocsi.
A PH!-s teszt alapján ki tudja küldeni. Tamoo válaszolt is.
Bár az meg tényleg 5500-asról szól, a tied meg 5000-es. Próbáld ki amit Tamoo írt, hátha.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #49450 üzenetére
Elvileg ki kellene menni optikain az 5.1-es hangnak (DTS és DD is). Én is így használom a tv médialejátszóját forrásnak.
Nem tudom ennél is így van-e: Ha elindítottad a filmet, Tools gomb a távján, aztán a hangbeállításnál átállítod PCM-ről DD-re vagy DTS-re.
-
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #49441 üzenetére
De van forrásod, jelen esetben a HHD + TV médialejátszója.
5.1-es hanggal úgy tudod megnézni, ha a TV támogatja a Dolby Digital vagy akár a DTS kiküldését az optikai kimenetén. Ezt a TV használati utasításában benne kell legyen. (TV típust nem írtál.)
Optikai kábellel van összekötve, ez oké, de mivel? Mire megy a hang az optikán?
-
geri788
tag
válasz
Szabikaa20 #49210 üzenetére
Bocs de ezeket a hibákat nem kell keresni..........
-
feketeibiza
tag
válasz
Szabikaa20 #49210 üzenetére
Annyi van benne hogy írni tényleg nemtudok
Biztos zavaró lehet,de védelmemre szolgáljon hogy nem én vagyok ám az eggyetlen ! -
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #49083 üzenetére
A portzaj nem a reflex cső számától függ, hanem több dologtól. Elsősorban a reflex cső méretétől, hogy az egyik vagy mindkét vége tölcséresen kinyílik-e, hogy a hangszóróhoz megfelelő méretű láda lett-e számolva.
Minél hosszabb a cső, annál mélyebbre hangolja a dobozt. Ez fix.
De én úgy emlékszem, hogy a reflexnyílás számolásakor a programok a nyílás területét adják meg, nem pedig a hosszát! A hosszát a hangolási freki fogja meghatározni. Azt hogy milyen frekvenciára hangolod, a felhasználási terület ismeretében ajánlatos meghatározni.
Sub esetében ugye általában a minél nagyobb hangnyomás és a minél alacsonyabb határfreki a kívánatos.
Annyira nem vagyok otthon a hangdoboz építésben, de nem lehet hogy túl kicsi ládába akarod berakni a hangszórót?
-
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #49080 üzenetére
Olyan fontos, hogy kicsi legyen az a nyílás?
Az nem 216 mm? Centiben egy kicsit sok lenne reflexcső hossznak.
35 Hz az nem túl "magas" hangolási freki egy Szubban?
Vagy ez alá már nem megy le a membrán?
(Mert tudtommal a dobozt a hangszóró rezonancia frekvenciája alá ajánlott hangolni.)
A túl keskeny reflexcső amúgy tényleg zajosodhat.
-
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #49002 üzenetére
Semmi extra nagy teljesítményt nem látok az adataiban.
-
T-Tboy
tag
válasz
Szabikaa20 #48975 üzenetére
24eFt-ért rendbe van, mint írtam a SAL Sub 250-es modulja már mostanság 32-35eFt körül jár, régebben 22eFt volt.
A Te moduloddal max. annyi a gáz, hogy ha netán probléma lesz vele akkor körülményes a garis javíttatás.
Ha jól értelmeztem a képeidről a modult beépítetted a ládába. A ládát direkt ehhez a nyomóhoz méretezted? -
T-Tboy
tag
válasz
Szabikaa20 #48962 üzenetére
Ja, bocs, akkor félreolvastam vmit.
Akkor jelenleg zárt állapotú a láda? Járatgatod már a nyomót?
Mennyibe lett így külföldről (Ft-ban) cakk-pakk a erősítő modulod (ha jól emlékszem ismerősöd hozta be külföldről, így pk.-et nem kellett fizetned)? -
T-Tboy
tag
válasz
Szabikaa20 #48929 üzenetére
Gratulálok, jól néz ki a mélyládád, remélhetőleg a erősítő modulod is minél előbb odaér hozzád és a cucc hangjával-tudásával is elégedett leszel!
Aztán majd írni kis élménybeszámolót róla! -
ginola
addikt
válasz
Szabikaa20 #48936 üzenetére
Mennyibe fáj, hogy elkészítetted?
-
Pecc
őstag
válasz
Szabikaa20 #48929 üzenetére
Az az erősítő nagyon hasonlít a sal sub 250-re, szinte ugyanaz külsőre. Tud annyit?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabikaa20 #48879 üzenetére
ha y egyik ágába dugsz RCAt akkor is meg fog szólalni, vagy ha a hangfalbemenetre kötsz erősitettet szintén. utóbbi nyilván rosszabb minőségű lesz.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48295 üzenetére
Nem különösebben jó ár, cirka annyi a reális. Tavalyelőtti modell, HDMI-ről nem veszi le a hangot, talán IC-s a végfoka, de ebben nem vagyok biztos.
(#48297) Bubanc
Annyiból egész tisztességes házimozi rendszert lehet összerakni, amin vétek MP3-at hallgatni. Rádióhallgatásra megfelel egy olcsó bögreszett is. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #48293 üzenetére
Darabja.....
Nem pár.. -
Toobee
veterán
válasz
Szabikaa20 #48280 üzenetére
Egy kis érdekesség, amit off topicba raktam. A Pioneer meg hibrid kukoricákkal kísérletezik, van forgalomban is belőle.
(#48286) Dorian: Csináljak még egy szendvicset, egy kis házival?
-
krenkoka
tag
válasz
Szabikaa20 #48246 üzenetére
Az a hangdoboz szett pontos megnevezése, a 7+1+Vocal, nem 7.1-et jelent, szerintem.
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #48221 üzenetére
Zenére jobb. De kinek mi jön be. Zárt doboz jobban leadja az alsóbb tartományokat,de valamivel kisebb a hangereje.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Szabikaa20 #48165 üzenetére
vagy ezt, v 580at hallottam.
nagyon eros, de nem tul jo hangu gep -
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48102 üzenetére
Igen, 0,102-vel számolva kicsit kevesebb: 18,627
Nézd meg mennyit változtat a két különböző érték a végeredményeken. Ha elhanyagolható a különbség, akkor 0,1-el is válthatsz szerintem.
-
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48099 üzenetére
1 kg = 10 N, vagy másképp 1 N = 0,1 kg, pontosabban 0,102
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48078 üzenetére
Ha ki van számolva, akkor a reflexcső mérete is adott, nincs szükség a Polkot másolni.
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48073 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy az a hangszóró dupla lengőtekercses?
Az adataiból (Thiele-Small) kiderül, mekkora dobozba kell építeni és a terezőprogramok megadják a szükséges reflexcső méreteit is. Gondolom nem csak úgy, vaktában, hasraütésre számolgatsz.(#48072) daniel2121
Nem furcsa, csupán elektrosztatikus. A hifirajongók többsége imádja a Martin Loganokat, jogosan. -
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48073 üzenetére
A hangszóró Thiele/Small paraméterei alapján bármely tervezőprogram megmondja neked a szükséges dobozméretet és a reflexcső hosszát és a nyílás nagyságát (területét). Utána egy kis számolgatás, aztán lehet vágni a lapokat...
-
BBéci
legenda
válasz
Szabikaa20 #48070 üzenetére
Szereztél Polk mélyhangszórót?
-
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48009 üzenetére
Google --> beírtam, hogy "polk audio PSW 110" --> képek keresése. Ez olyan nehéz?
-
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48000 üzenetére
Gugli a barátod: két kép a kiszedett hátsó panelről.
Szerintem nincs elválasztva a dobozon belül. Egy légtérben van a hangszóróval. Így legalább van egy kis légáramlás, hűtés, amikor üzemel a hangcucc.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #48000 üzenetére
Ha szétkapod, két kérdésre meg is van a válasz
-
T-Tboy
tag
válasz
Szabikaa20 #47906 üzenetére
Bele lehet építeni, de akkor a doboz térfogatát úgy kell kialakítani, hogy a elektronika által igénybe vett méretet hozzá kell adni a mélynyomó T/S adatai alapján kiszámolt térfogathoz.
Hozzá lehet tenni, mint a gyári aktív ládák esetében, de ha már ilyenen gondolkozol én a helyedben nem közösíteném őket egy házon belül. Csinálnék a erősítő modulnak külön egy kis fa házat. Ha meg a melegedésétől tartasz akkor abba is lehet egy-két ventilátort elhelyezni számára. -
T-Tboy
tag
válasz
Szabikaa20 #47816 üzenetére
Veszel majd hozzá vmi jó kis 25-30cm-es subot pl. és a T/S adatai alapján ha van rá lehetőséged akkor építesz/építtetsz hozzá egy jó kis zárt vagy reflex ládát (amelyiket jónak látod).
Ha lehet akkor szerintem a erősítőt ne építsd a ládába. Külön csinálj neki egy kis házat fából. -
T-Tboy
tag
válasz
Szabikaa20 #47816 üzenetére
Nincs mit, szívesen!
Akkor pláne megéri ha így meg tudod oldani a behozatalát.
Ha tényleg magad akarsz egy aktív ládát összepakolni akkor szerintem simán vágj bele, jó lesz az. -
T-Tboy
tag
válasz
Szabikaa20 #47643 üzenetére
Ez olyasmi lehet tudásra/erőre mint ez: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=300518
Csak míg ez 35eFt addig az általad említett fele annyiba kerül kb.
Kérdés, hogy mennyibe kerülne a postázása-beszerzése?
Szerintem ezzel már lehetne vmit kezdeni egy jó láda-subwoofer kombinációval ami illik hozzá. -
Pgabor79
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #47530 üzenetére
"Ohm mérő"
-
wiperxxl
csendes tag
válasz
Szabikaa20 #47530 üzenetére
Ennyi?
1.2 -t mutat menet közben -
Pgabor79
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #47534 üzenetére
Tud madzag nélkül is működni, igen. Legalábbis elvileg. Este próbálom ki... Lehet, hogy ha nem lesz hangzásbeli különbség a kábeles összeköttetéshez képest, akkor használni is fogom, így a helyhez kötöttség is megszűnik
-
Patice
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #47516 üzenetére
Esetleg még ezt ajánlhatom: http://www.hangszorobolt.hu/. Korrekt és hozzáértő eladókkal, jó árakkal.
-
Dorian
félisten
válasz
Sajnos nem, én nem foglalkozom építéssel.
Amúgy a haver utána épített egy nem-sal-os tervekből és hangszóróval egy másik hangdobozt széles-sávú hangszóróval. Ez közepekben nagyon jó, a kis torzítás miatt tiszta hanggal, hihetetlen kontúros hangszerekkel és térrel. Csak semmi, ill sz@r mélye van, a magasak is sávkorlátoltak. -
priusz
aktív tag
válasz
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #47495 üzenetére
Alul van, a padlóra nyom, azért (is) kapod hozzá a tüskéket. Képet most nem lőnék róla, nem szedném ki a helyéről.
Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest