- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Aktív témák
-
Peak
addikt
320kbps adatmennyiséggel profi encoderrel olyan szintű diszkrét megközelítést lehet számoltatni, hogy denevér legyen a talpán, aki meghallja, hogy az eredeti digitális jelben 18924 vagy 18925 volt az a diszkrét "dinamika" érték a másodpercenkénti 44100 diszkrét értékből. Egy ilyen tömörített jelfolyamból meguk a különböző DAC-ok csinálnak más és más analog hangot. Tehát előbb veszel észre egy DAC dekódolási különbséget, dekódoló chip gyártói közötti különbséget, mint hogy képes legyél a nyers eredeti WAV és eközötti különbséget felfogni, érzékelni.
-
BBéci
legenda
Azok a 320-as MP3 zenék, amiket a neten el lehet érni, olyanok, amilyenek, teljesen felesleges bármilyen profizmussal egy napon emlegetni őket.
Tehát baromira nem érdekel, mit lehet kihozni a veszteséges formátumokból, zsigerből gyűlölöm mindegyiket és feláll tőlük a szőr a hátamon. Akik olyanokat hallgatnak, azoktól is. Engem taszít az igénytelenség.
Elárulom, én még a kisebb és a nagyobb bitrátájú FLAC között is hallom a különbséget, nem beszélve a tömörítetlen WAV-ról. -
-
Dorian
félisten
Arra van állítva, más nagyfelbontású anyagot le is játszik.
Mondjuk kezdek rádöbbenni, hogy hülyeséget kérdeztem, a SACD "sima CD-része" bizonyára 44.1-es. De akkor az SACD rip-ek mitől 24/88.2-96-osak?TCr:
Koax is, hdmi is digitális kábel. mindegyikből van jobb, rosszabb minőségű, ettől fog függeni. -
Szabikaa20
őstag
Igen...Most irt vissza az eladó hogy párban van nagyon jó,újszerü állapotban!
És a Yamaha NS-777???Erröl még senki nem írt!
-
Szabikaa20
őstag
Értem...Hát kár...
És a Polkaudio TSi 300 mi a vélemény???Tudnák 200Euró-ért!
Vagy a Yamaha NS-777 röl??? -
jcage
tag
Küldtem PÜ-t.
Egyébként nálam is ez van. Utolsó fw fent van, hw-esen elvileg minden ok. Szerviz szerint valami sw probléma lehet, de egyelőre nem mondanak semmit. MIndenképpen beszámolok majd fejleményekről, bár nem ígértek semmi biztatót, hogy még ünnepek előtt visszakapom az erősítőt. Mert ugye még így, bugos szarként működve is sokkal jobb, mint a tv speaker...J
-
kasee
aktív tag
Hello
Nekem avr 255 van popcorn a 210 essel. Sztem vmi hdmi kompatibilitási bajok lehetnek nálad is , nálam hdmi vel összekötve néha Pause utáni indításnál egyszerűen nem ad ki hangot, vagy ha sokcsatornás mozi után , sztereo anyagot hallgatok néha akkor is csak a hangsáv váltás vagy surround mode váltás segít. Igy van még asszem Jcage is Neki azt hiszem Dunevel van baja...rca val nálam semmi baj, és úgy tudom optikaival sem
-
L4D1K
őstag
Teljesen igazad van, ellenben megjegyzem, hogy a régi-régi fw el a DTS-HD MA hangsávot egyáltalán nem bírta megnyitni, a Dolby féle HD-t meg gond nélkül. Szerintem ahhoz, hogy a core dts sávot le tudja választani a hd dts sávról, ismernie kell a DTS-HD-t. De mint ígértem holnap lecsekkolom.
-
L4D1K
őstag
Most próbáltam ki a mini-t, hibátlanul játssza a DTS-HD-t, legalábbis az abból kinyert core DTS ->szteró LPCM hangot.
Elvileg ezt sem, és a .ape formátumot sem kéne tudnia. Gyakorlatilag mindkettőt kezeli. Az okosság a BD lejátszásokban annyi, hogy nem BD .iso kat kell játszani, hanem abból kinyert m2ts fájlt. Így tökéletesen ment a BD50 is. Ezúton is köszönet Dorian-nak.
De ha nagyon kíváncsi vagy, holnap összekötöm egy 1611es denonnal, és kiderül hol van a hiba.
-
cekkk
veterán
És mi van a ha a nassod nem bírja?
Nálam amikor a régi routerem volt, nem bírta a háló a BD filmet hd hanggal, a hang néha kimaradt, elvesztette a jelet, a képpel nem volt ilyen gond, a mostani routeremnél nincs ilyen gond, de simán lehet, hogy a routerrel van a baj, vagy a lejátszó hálózati lejátszási képességével, volt nekem egy WD amin hálón szaggattak a mkv-s filmek, a Dunével ugyan azon hálózaton nem volt ilyen gond csak a HD hangoknál maradt ki néha a hang, DTS vagy DD nem volt ilyen .Én dunet vennék és használnám ezt a progit hozzá zenéléshez
Itt is köszi robi-k
-
robi-k
őstag
Csak a DD+ verzióra írják a HD-MA támogatást, bár ebben is kételkedek. Az, hogy korábban valahogyan működött nem lesz más, mint a H/K AVR-460 hiányossága, nem tudta eldönteni, hogy a bejövő audiojel DTS HD-MA, vagy sem...
Továbbra is amondó vagyok, hogy ha kell a DTS HD-MA támogatása, akkor Sigma processzoros lejátszóra kell lecserélned a Realtec-es lejátszódat.
Nálam pl. nagyon fontos a DTS HD-MA támogatása: már több DVD-Audio lemezt konvertáltam át ebbe a formátumba, és élvezettel hallgatom -
-
cekkk
veterán
Érdekes, nem tudja a spec szerint és nem is mindig tudja, akkor szerintem a lejátszó procija nem bírja, és a koncertnél kevesebbet kel dolgozni, mert nem olyan esemény dús mint egy akció filmnél, erre tudok gondolni, és egy jó lejátszó csere ahol ki vannak fizetve a licencek a hangformátumokért
-
robi-k
őstag
Ok, de a listában akkor sem látom a DTS HD-MA szabványt [link]:
Audio Formats Supported: MP3 / MP2 / WMA / AAC / FLAC / WAV / OGG Vorbis / PCM / LPCM / MS-ADPCM / LC-AAC / HE-AAC / COOK / RA-Lossless
Stereo
Dolby Digital AC3 5.1 (passthrough & downmix to stereo)
Dolby Digital Plus 7.1 (passthrough)A Dune esetében ezt pl. kihangsúlyozzák:[link]
HD audio: enjoy top-quality audio tracks (Dolby True HD, DTS HD Master Audio, LPCM, FLAC). -
cekkk
veterán
Én azt mondom, hogy a HK lesz a ludas, nem ilyen probléma van néhány embernél a 255ös erősítőjével, lehet a 460 is örökölte
Esetleg a környezetedben egy másik lejátszó vagy erősítő, mert tuti nem kábel hiba az ilyen, legalább is szerintem.
Más DTS-HD hangsáv váltásnál is előjön vagy csak ennél, mert ha csak ennél akkor ez a film/koncert nem lett jól elkészítve.A DTS-HD-t ez sem támogatja
-
robi-k
őstag
Korábbi FW-vel jól működöt ez a funkció? Bár a leírás alapján a Realtec 1085DD csipre épülő A.C.Ryan PlayON!HD nem tudja kezelni a DTS HD-MA szabványt: [link]
Javasolnám eladni az A-c- Ryan lejátszódat, és venni egy Sigma SMP 8642/8643/8646/8647 processzorral szerelt médialejátszót.
-
törölt tag
Ha nem támogatja, tényleg kár megvenni... ma már szgépes hangkártyát és vidkártyát sem igen keresnek többcsatornás és HD-támogatás nélkül. Főleg,Kikiri7 ha neked meg egyenesen szükséged lenne rá. Kérdezz rá, próbáld ki,vagy ha nem akkor esetleg el kell fogadnod a HDMI-ről a sztereót, mindezt a XXI századi jelenben,amikor ennek sokszorosára is képes...
Szvsz.
-
Zoty@80
tag
nem az 5.1-es fülesen van a lényeg (omg
)
hanem egy olyan erősítőről amire rá lehet ilyet dugni, mivel még sosem volt erősítőm gondoltam itt hátha akad olyan aki vágja ezeknek a cuccoknak milyen bemeneti illetve kimenti csatijai vannak.
bocs hogy nem értek hozzá és megmertem kérdezni... -
törölt tag
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nem is az, hogy gond.. csak, kaptam egy javaslatot, hogy az MPC-HC ki tudja küldeni spdif-en a hangot minden további gond nélkül.. Utána google-ztam kicsit, ennek az IEEE float-nak, hogy mi is az pontosan, aztán 1 fórumon írták mások, hogy ac3 filterrel akár 4-5db-vel is halkabb lehet minden...
És saját tapasztalat alapján van benne valami...
(#39167) Patice: Hehe.. Valamit valamiért..
Nekem unokaöcsém szerette a zenét, még amikor tesóm terhes volt vele, bár most is.Bár mint mondtam, hogy ugye az Én motyóm nem túl nagy eresztés, de amikor zenélgettem, és csönd lett, akkor jelezte tesómnak, hogyhát "kéne még".
-
-
cekkk
veterán
http://www.hazimoziszerviz.hu Szerintem ők a H/K hivatalos szervize itthon, és BBÉci még http://www.totel.hu/ ezt a céget szokta ajánlani ha jól emlékszem.
Bár a totelnél is vannak használt árak
Denon AVR-3802 7X150W Dolby Digital EX, DTS-ES arany színben, kivételesen jó analóg fokozatokkal, 339 900 .- helyett csak 109 000.- -
cekkk
veterán
A szervizzel semmi gond nincs szerintem , az importőrrel vannak most a gondjaim, hogy ezt nekik kellene intézni, és nem nekem.
De 2011ben Magyarországon ennyi jelent importőr, hogy a ügyfelet semmibe nézik már, a használatiért is szinte könyörögnöm kellett
muzsikpeti
Nekem szerencsém van biciklis ügyben, mert apum üzlettársa bicikliket forgalmaz javít, kerekeket gyártanak, így ha nekem bajom van hozzájuk fordulok, és gyorsan meg is csinálják, meg jó áron dolgoznak nagyon
Ha legközelebb akarsz biciklit venni szólj adok majd tel számot.Pedig rájöhetnének arra, hogy van márka hűség, ha valaminél bajom van, és segítőkészek, gördülékeny az ügyintézés akkor legközelebb is tőlük vásárolnék, de ha pont az ellenkezője van, akkor elkerülöm őket legközelebb messziről.
-
Gabor970
addikt
hogy samsung TV-je van, ami nem adja ki a saját mediaplayere által lejátszott műsor hangját vonal szinten. Igen, ez van, csak fejhallgató kimenetről és optikai digitális kimenetről lehet ezt megoldani. Ebben az esetben az optikai felejtős, mert az erősítőnek nincs ilyen bemenete. Értsd rá fiam, amit akarok mondani....... Szokta mondani a 77 éves Nagymamám anno
-
day2day
tag
Köszönöm, ez is hasznos!
Nehéz lesz ez, mert ráadásul a zenei résznek nagyon változatos körülményekhez (is) igazodnia kell.
Merthogy ilyen mutáns emberállat vagyok, aki ugyanúgy szereti a hardstyle-liquid trance vonulatot (erős átmenetes basszus nélkül kannahang és halott az élmény), mint a londoni szimfonikusokat (durva magas nélkül sípol-csicsereg-torzít).Ezért is nem akartam egyedül dönteni, gondoltam egy ilyen topikban csak vannak olyan emberkék, akik mániákusan űzik ezt. :-)
-
xtremetuning
addikt
Én azt gondolom, akkor alkoss véleményt a csokis shake ízéről, ha már legalább egyszer kóstoltad....
Adamssss : visszaolvastam az összes hszedet....., nemrég még itt kuncsorogtál, hogy halgathass...
, ha gondolod idézhetek Tőled....
Képet én is tudok linkelni, azzal a különbséggel, hogy nap, mint nap elmegyek a cucc mellett...... És én legalább a saját tapasztalataimat tudom leírni.....
-
Dorian
félisten
Dehogynincs köze. Ha valaki nem igazán minőségi rendszert hallgat otthon, ha kipróbálja is a kábelcserét, valószínűleg akkor sem hall különbséget, tehát teljes hittel mondhatja, hogy hülyeség az egész tápkábel dolog. Mint pl. a dugvilla forgatás. (Ami még annyiban bonyolultabb, hogy pl. a Castor tök szimmetrikus felépítésű, mindegy neki, hogy dugom be)
-
törölt tag
Miért ne lenne???
Ha annélkül formálsz véleményt hogy ismernéd valamennyire a jelenséget,az dilettanizmusnak számit és előitéletekkel lesz tele. Indokokat pedig csak egyoldalról adsz és fogadsz el,nem leszel képes teljes mélységében átlátni a dolgokat.Kisérlet és tapastalat nélkül pedig fabatkát sem ér az egész.
Ezen megállapitás nagyja R.Feynmann fizikustól származik.
Pl. ezért nem folyok bele se a szobaakusztikát,se a vezetékcserét taglaló vitákba,pedig az utóbbiban vannak pozitív tapastalataim is és fogalmat is tudok a működéséről alkotni. -
Azzal egyet értek, hogy ha a kábelbe/hez építenének különböző szűrőket akkor az áram minőségét letisztultságát nagyban lehetne, fokozni, én csak azért vagyok szkeptikus mert a képek alapján én semmi erre utaló egységet nem láttam ezeken a kábeleken.
Amúgy, ha ennyire vájt fülűek vagytok vegyétek meg ezt a készüléket. [link]. Nem drága, de a fogyasztást tényleg visszafogja, mivel jobb minőségű áramot juttat a készülékekbe, ezáltal lehet, hogy ezzel 5x annyit lehetne nyerni hangzás terén mint amennyit egy kábel-el. -
Dorian
félisten
Ha már mindenképpen hasonlatok kellenek, a szennyvíztisztítós példa inkább egy hálózati kondicionáló-szűrő eszközre igaz (Az Alcesnek azonnali és egyértelmű hatása van). A tápkábel cserét ahhoz hasonlítanám, amikor egy szűk helyen örvénylő folyó vize szélesebb mederbe érve megnyugszik, kiszámíthatóvá válik.
-
Gál István
senior tag
Szerintem nyilvánvalóan okoz hangzásbeli különbséget, 1-2 hónapja írtam a bodor kábelről ami nagyon eltolta a hangképet, szokni kellett... Végül azt a rendszeremet kompletten eladtam, de nyilvánvaló számomra hogy egy 95k-s tápkábel nem úgy szól mint a 600 forintos. Még ha az én rendszerembe nem is passzolt annyira.
-
robi-k
őstag
Szia
Ha te is a TV felett egy polcra tetted a center, akkor megérdeklődhetem, hogy hogyan oldottad meg a rögzítést/elhelyezést (polcra, stb)?
Én most azt ötöltem ki, hogy az alábbi 2 db polctartórudat vennék, amit becsavarnék (dűbellel) a falba, és erre szimplán rátenném a hangfalat.
Szívesen vennék véleményt erről a megoldásról, vagy esetleg más ötletet -
cekkk
veterán
Én mintha úgy emlékeztem volna, hogy egyszerre 3-4 felhasználót enged, de ez lehet az olcsóbbaknál van.
Poplacsek
Ilyenben nem gondolkoztam még.Vagy is nem tudok róla, lehet a többiek tudnak róla valamit.
ricsik
Na az a szép munka
Az írott optikai lemezben sem mernék megbízni
Mintha az olvastam valamikor, hogy újra divatba jönnek a filmes gépek, vagy a fotós boltban beszéltek erről és fél fülel halottam ezt, hogy esküvői fotósok újra ezzel dolgoznak valami miatt. Na majd lehet vissza térünk a filmes gépekre.
Valahogy majd meg kell oldani ezt tárolást. Mert végülis nekem csak a fényképek amik fontosak, persze nem örülnék ha 2 tera BD eltűnne de az pótolható. -
cekkk
veterán
Nézegettem azt is, pont a X-raid miatt. Az tetszett benne, hogy lehet folyamatosan bővíteni minden hercehurca nélkül
Csak a netgearnél van úgy ugye, hogy korlátozva vannak a felhasználók száma?Most gondolkozom, hogy milyen raid legyen, tényleg a filmek miatt felesleges a raid, A fényképek meg fontosabb dolgokat lehet egy külső vinyón kellene tárolni és csak akkor használni ha mentekr á, bár már a franc se tudja melyik lenne a legjobb és leghatékonyabb megoldás
-
robi-k
őstag
Nem, azt sem tudom, hogy hogyan kell. Bár elvben egy speciális külső egység kell hozzá, ami az RS232c keresztül csatlakozik a készülékhez (az FW frissítést nem írja le a használati, csak a szerviz utasítás, amit még nem tudtam beszerezni).
A Denon firmware-k amúgy a link oldal keresztül érhetőek el. -
-
robi-k
őstag
Ha a Harman 460 írja ki a információként, hogy DTS HD MA hanganyagot kap, akkor megkapja a jelet, ilyenkor az erősítővel lehet valami.
Nálam a Denon AVR-2310 tud olyat csinálni, hogy hiába kap jelet, amely paramétereit ki is írja a kijelzőjén rendje-módja szerint, a hangfal akkor is néma marad, ekkor elég, ha megnyomom a távirányítón a "CH Level - HDMI Control" gombot, és már szól is. De hogy ezt miért csinálja, na az rejtély...
Dune Prime 3.0 használok, természetesen Bitstream módban.Hol laksz, ha Fehérváron vagy környékén, esetleg kölcsön adhatom a Prime 3.0-át.
Aktív témák
Hirdetés
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE65QN800DTXXH) 165CM 8K NEO Q-LED UJ MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest