- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Aktív témák
-
ricsik
őstag
válasz
#48613632 #50301 üzenetére
Pont mindig arról van szó, hogy próbáljuk belőni az igényt és utána ajánlunk valami cuccot, ami megfelel az elvárásnak, pénztárcának, ígénynek. Ha valamire azt tanácsoljuk, hogy kerüld, akkor nem azért tesszük, mert nem került fél millába, hanem azért, mert még a legalacsonyabb igények mellett is csalódás lenne a vége, mert szar. Szinte 0 forintból is lehet jó kis rendszert építeni, de pont ez az a kategória, ahol rengeteg szemét van és okosan kell összevállogatni a cuccokat.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #49960 üzenetére
Egyetértek, nem jó vaktában lövöldözni. Mindenesetre a Knight-ot én is megfülelném, mellesleg tényleg nagyon szép kis doboz.
Amúgy a Sony sztereó erősítőkről mi a véleményetek? Mostanság sokat árulnak Rotel körüli áron. Régen volt faternak F435R vagy valami hasonló Heybrook HB1-el, emlékeim szerint szépen muzsikált. Vagy inkább keresgéljek Rotel felé? Azokból melyik az ajánlott első körben tuning nélkül? Néztem a Rotel oldalán az archívumban, jó sokféle volt anno, pl 840-esből 4 féle, stb.. -
ricsik
őstag
Szerintem se lépj vissza, nem éreznéd jól magad, mivel már belekóstoltál a jobba. Szerencsére nem kenyérre kel a különbözet, szóval szerintem is maradj a 360-nál és majd később, ha úgy alakul cserélsz hangfalat. Nem kell elkapkodni. Ha csak jövőre jön össze az sem lehet akkora gond.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #49692 üzenetére
CD-vel nem akarok bajlódni, PC-s zenelejátszással meg főleg nem. Ha a legjobbat akarom kihozni a sb-ből, akkor tehát vennem kell egy sztereo erősítőt és első körben összekötni egy jó IC-vel, majd ha lesz zseton akkor egy jobb fajta DAC-ot, hozzá jó coaxot, hogy kiváltsam az sb DAC-ját. Jól mondom?
-
ricsik
őstag
válasz
ricsik #49665 üzenetére
Kicsit furcsa így ez az összehasonlítás, mert nem azonos kimeneteken ment. A popi jelét az AVR DAC-ja dolgozta fel, az sb-ét pedig a sajátja, a kábel is más. Főleg ezért lepődtem meg, hogy minden más és még sem hallok difit. Majd a foobart holnap beleveszem a tesztbe. A PC optikaival megy az erősítőbe.
-
ricsik
őstag
bajnokpityu: csináltál már popi, sb összehasonlítást flaccal? Ma teszteltem, a popi koaxal megy az erősítőbe, az sb meg IC. Gebeggyek meg ha hallok különbséget. Ugyanaz a szám ment az elejétől és az AVR-en váltottam forrást. Ennek több oka is lehet. A fülem, a rendszerem, a kábelek, meg kitudja még hány faktor. Ha kérdeztem már bocs érte, öregszem
.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #49643 üzenetére
Na már bánom, hogy írtam, mert kíváncsi lettem volna azokra a gondolatokra, amit magatokban fogalmaztatok, jók azok a kemény, kíméletlen odaszúrós, de abszolúte igaz hozzászólásaitok. Na a végén kiderül, hogy puhapöcs vagyok.
-
ricsik
őstag
válasz
Szabikaa20 #49624 üzenetére
És ez a társadalom, vagy a gyártók hibája? Akkor egyetértenék, ha havonta, félévente jönne ki egy olyan újítás, ami után kuka az összes cucc és rád kényszerítenék a váltást. Szerencsére nem ilyen drámai a helyzet. Manapság azért 5 évig biztosan elvagy bármit is veszel. Az más kérdés ha kikukázod a tavalyi AVR-ed, mert nincs rajta internet rádió, vagy kidobod a tv-d mert nem LED, vagy épp nem Smart. Ez egyéni hülyeség, ezt nehezen lehet ráfogni a társadalomra.
-
ricsik
őstag
válasz
#48613632 #49619 üzenetére
Nem értek egyet. Az a jó a mostani fogyasztói társadalomban, hogy mindenki talál megfelelő terméket az igényének és pénztárcájának. A gond ott van, hogy a legtöbb ember mindig jobbra vágyik, mint ami elérhető számára. Ne mond hogy egy film megnézésekor mindegy, hogy egy avit nézel a 37 centis tv-den, vagy egy BD-t a 40 colos LCD-n 5.1-ben. Végül is a lényeg ugyanaz, de nem azt az élményt adja, mint ahogy a suzuki sem, és nem kell elrugaszkodni, az opelhez képest. És az is tény, hogy a házimozi nem olcsó hobbi, mint ahogy egyik hobbi sem, amit nem a minimum szinten űz az ember. Szerintem semmi nevetni való nincs abban, ha valaki okosan költ a hobbijára és a legjobbra törekszik abból, amit ki tud hozni belőle.
-
ricsik
őstag
Egyetértek, de mindig vannak kivételek. A Dali C6 szerintem pont ilyen. Ha az eredeti forgalmazóváltás előtti listaárát nézzük, akkor valahol 160e körül volt. 80-90 körül kéne hozzá nézelődni AVR-t. Ha a mostani 230e körüli árát nézzük, akkor is csak a 120 körüli Denon 1612 illene hozzá. Szerintem van annyira jó doboz, hogy meghálálná a 1912-őt is, sőt tuninggal még a 2312 sem túlzás. Szvsz.
-
ricsik
őstag
válasz
feketeibiza #49196 üzenetére
Nekem is angol billentyűm van, az ékezeteket 10-ből 3x találom el, az agyamra megy, de mindig javítom.
-
ricsik
őstag
válasz
madgie #49170 üzenetére
Ez pláne azééé
érdekes, mert már a Ph is aláhúzza a hibásan, vagy helytelenül gépelt szöveget. Elég rápillantani. Egyeseknek az egész egy nagy piros hullám. A lustaság fél egészség című nótát máshol kéne alkalmazni...
A másik kedvencem, mikor az angol szöveg magyarral van kombinálva és ha két három szó egybe van írva. Nem hozok példát, nehogy valakit megbántsak.
-
ricsik
őstag
Ha már szóba került. A KCE-HH2 és KCS-HH2 közt vajon mi a különbség? Utóbbi majdnem háromszoros áron van. Csak mert a gyári popi kábelt tervezem lecserélni, mert néha a képen furcsa dolgokat tapasztalok. Mintha a kölcsön Monsterrel nem lett volna, de csak rövid ideig tudtam tesztelni. A lényeg, hogy olcsó, de fasza kábelt keresek. Lehetőleg 15 alatt a 2 métert.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #48876 üzenetére
Erre én is is kíváncsi lennék milyen a H/K a C6-al. Mióta írtad, hogy ha újrakezdenéd, akkor mozivas + sztereó, azóta kicsit elbizonytalanodtam. A C6 ügyeb sokkal előrébb jársz nálam, ami a teszteléseket, utánajárást stb illeti, így adok a véleményedre. Így vagy veszek egy Denont és pont. Vagy veszek egy H/K-t és egy olcsó sztereót mellé. Az Onkyok annyira nem jönnek be, Yamaha főleg, talán még Pio. Pont ezért én is nagyon kíváncsi lennék mit tudna egy 360/460 a 2809-hez képest. Pláne, hogy nálam egyre több a mozi, most 80-20 kb.
-
ricsik
őstag
válasz
sting2 #48577 üzenetére
Én ebben a kategóriában a THX szerinti vágást javaslom, vagyis az 5 hangfal 80Hz feletti tartományt kapja, a sub pedig az alattit. Hétvégén próbáltam ettől eltérni, de csak rontott. Nem beszélve, hogy egy picit kíméli is a hangfalakat, ha nem kell szenvedniük az alacsony frekikkel. Majd írd meg, hogy a C6-tól mennyivel jobb a Zensor. Kíváncsi vagyok.
-
ricsik
őstag
válasz
ZolikaE46 #48572 üzenetére
"The back panel offers a wealth of other connections that should keep you covered for years to come. Our eyes are naturally drawn to the row of five HDMI inputs (that’s six in total) and one output, all of which are version 1.4 and can therefore receive and pass on 3D pictures, HD audio, sound from an ARC-compatible TV and anything else you care to throw at them. "
Google a barátod.
-
ricsik
őstag
válasz
sting2 #48563 üzenetére
Ha zenét is akarsz hallgatni, akkor a 7-et vedd meg. Az 5-ben 13-mas tányér van, ami gondolom mélyben kevesebb. Zenehallgatáskor ugye nem megy a sub, így elkél az a kis többlet amit a 7-es 17 centis tányérjai adnak. Mozira az 5-is jó lehet. Hallani még nem hallottam. Szvsz.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #48484 üzenetére
Az Ikon 1 háttérrel az MkII szett ha jól emlékszem 550e alatt volt, most 700... A C6 most darabja 100e. A Concept szub meg először 100e volt, majd felment 150-re, majd 160-ra és most 200e. Az első árát még megérte, de könyörgök, 200e? Nemár
-
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #48308 üzenetére
De szép is lenne egy olyan lakás / ház ahol van külön dedikált zene szoba és házimozi szoba nem? Ha nyerek a lottón így teszek majd.
Az elhelyezés brutálisan számít, ezt tőled tanultamMinden nap besírok ahogy nálam van a rendszer elhelyezve, de nem tudok mit tenni, ki kéne vágni az összes bútort.. Ikeából fél misiből meg is lennék... F.ck.
-
ricsik
őstag
válasz
#09634560 #47840 üzenetére
Mi több, valószínű, hogy a Logitech Z-5500 sokkal jobban szól, mint a Dali C6 szettem R12-vel, mivel a Logitechen van Thanks (THX) matrica a többin nincs.
raycoon: én az utóbbi elképzelésedet favorizálom. Minőségben sokkal előrébb van egy Dali 2, vagy Zensor, mint az E80. Kevesebb lesz a mélyed, de sokkal tisztább, szebb lesz a hangzás. És ha lesz gempa megtoldod nagy állókkal. Ezzel a forintot sem buksz, de ha megveszed az JBL E80-at, abból úgy is eladás lesz idővel, mivel nem hozzák azt a szintet, amit kiérzek a hozzászólásodból. Mondjuk egyén függő, mozizni discózni, döngetni a JBL is jó.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #47790 üzenetére
Pont ilyesmin töprengek, hogy Denon helyett mégiscsak valami mozi vasat kéne vennem, mert többet mozizok és tervbe vettem egy sztereó gépet is. Minap láttam tecsőn Onkyo 609 Vs. Denon 1912 tesztet és az Onkyo-ről nagyon sok jót mondtak, de ami elbizonytalanított, hogy külön megemlítették, hogy Dalikkal a Denon jobb, de összességében az Onkyo jobban szól, ha a többi hagfalmárka is bekerül a képbe. Vagy marad még a HK 360 körüli osztály. Nem tudom. Még "jó" hogy megint tolódik a project anyagi okokból.
-
ricsik
őstag
válasz
adamssss #47501 üzenetére
100nm-re 2db R12 passzolna. Nekem egy van 20nm-re, estefele már nem merem bekapcsolni, mert a lakók meglincselnek a panelba. Kicsit nagy lett ide, de imádom a hangját. Hétvégén fogom tesztelni, hogy hova tekerjem a potit, mert most egy kicsit durva, pedig csak fél felett van picit.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #46544 üzenetére
Amikor megvettem a Kácsában a sub kábelem, ők is nyilazottat szereltek nekem. Amikor bekötöttem a C4 subom, egyből éreztem valami nem stimmel. Megfordítottam a kábelt és minden a helyére került. Természetesen nem figyeltem a nyilazást és fordítva kötöttem be először. Nem kis, hanem óriási differencia volt. És egy 60ezres subról beszélünk...
-
ricsik
őstag
Ma voltam a pólusi MM-be és a Dali C6 130e. Volt belőle egy rakás bontatlan. Ha nem csak a kiállítottra tették rá ezt az ára, hanem a többi is annyi, akkor jó vétel, annyira nem figyeltem.
-
ricsik
őstag
válasz
ricsik #45963 üzenetére
Az lemaradt, hogy ez csak a home made cuccokra értem. Mindegy mennyibe van. Valószínű, hogy nagy hozzáértéssel és szarrátvíkelt driverekkel, szoftverekkel ki lehet hozni belőlük high-endet, amit erre szakosodott cégek mívelnek. Más oprendszerek hogy kezelik a képet, hangot nem nyilatkozhatok, mert nem hatott meg sosem a linux, ahhoz nem értek.
-
ricsik
őstag
válasz
sirfer #45935 üzenetére
Tejószagú atyaég, milyen géped van már neked he?
Amúgy 2048 MB az a RAM. Az írásoddal egyetértek. Hozzátenném, hogy szerintem az egész High End-ezés PC-n az alapoknál bukik el, vagyis azon ahogy a Windows szar. Körülményes, nehezen állítható, lőhető össze a különböző hardver egymással stb.
-
ricsik
őstag
Én is a felső polcra gondoltam belül, azért írtam, hogy nem lenne túl jó. A hangdobozoknak nem tesz jót, ha kis térbe zárják őket. Viszont a legjobb a tv előtt lenne, bár azt mondod kitakar, szóval az sem jó. Ha ragaszkodsz ehhez a típusú szekrényhez, akkor tényleg nincs más megoldás ,csak amit kitaláltál. Szörnyű nem lesz, csak nem lesz optimális.
Olcsó és jó megoldásnak azt tartom, ha a tv a falon van olyan magasan, hogy az előtte lévő center ne takarja ki a képet. -
ricsik
őstag
Sanci, Béci, köszönöm a választ.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #45347 üzenetére
Engem az érdekelne, hogy mennyivel rosszabb egy Alces1 és arra rákötött elosztó, mint amikor minden eszköz külön Alces dugaljba megy, pl Alces3 vagy 4? Elgondolkodtam valamilyen Alces beszerzésén, csak jóval olcsóbb egy Alces1 és egy mezei elosztó, mint egy Alces3 vagy 4. Ezeket dugnám be: TV, Popi, Squeezebox, AVR, esetleg sub. A subról nem olvastam még, hogy van e egyértelmű változás.
-
ricsik
őstag
válasz
BULITA #44990 üzenetére
Sony AVR-em van, Onkyo jó lenne hozzá szerintem. Vásárlás előtt mindenképpen hallgasd meg, mert lehet ami 100-ból 100 embernek tetszik, neked nem. Azt is meg kellene fontolnod, hogy 320e Ft-ért van más alternatíva. Szerintem szánj rá időt és legyél körültekintő, gondolom nem 1 évre veszed. Ha meg elsieted, mellényúlsz, csak nagy buktával tudod eladni és venni másikat.
-
ricsik
őstag
válasz
BULITA #44935 üzenetére
ginola: Sajnos nem, de tervbe van véve. Sony.
A Kef C7 nekem zenén sem tetszett, Dali vásárlásakor azt is meghallgattam. A Dali szerintem zenére és mozira is kiváló. Ezen a szinten jó választás. Én nagyon elégedett vagyok vele. Kellemes, hosszan hallgatható zenére, a legtöbb műfajban jó, kimondottan az elő-hangszereseket szereti. Mozinál nagyon szeretem a centere hangját, egy jó subbal szerintem senki sem csalódna benne.
A Zensort sajnos nem ismerem, de az árából és a nagyobb tányérokból kiindulva remélhetőleg egy picit felül is múlja a C6-ot. Tesztek alapján jól sikerült. -
ricsik
őstag
válasz
ricsik #44829 üzenetére
Vettem a sub alá egy hosszú szálú szőnyeget, jobb lett a hangzás. Előtte laminált padlón állt. Most már kezd mosolyogni a szám, elég jó ez a proson
. Amit észrevettem, míg a kefnek elég vastag, nagyon kemény gumipereme van a hangszórónak körbe, addig a prosonnak elég lágy, vékony, olyan, mint egy sima hangszórónak. Remélem azért tartós lesz. Kefnek papírnon 29Hz az alja, de olyan hangokat hallok és olyan morajokat, mint még azelőtt soha. Nagyon minőségi, szép hangja van, még zenére is kellemes, beleolvad a hangzásba, nem tolakodik. Már csak egy k AVR kéne, amit kb 2 éve halogatok
. Ja és gyönyörű, a képek nem adják vissza, a nagyszoba dísze lett.
-
ricsik
őstag
Tegnap este sikerült újítanom egy Proson R12-őt. Még nem volt sok időm tesztelni, de első blikkre valami nem stimmel. A 20 centis Kef C4 fél hangerőn a potiján szétkapta a szobát. A proson fél hangerőn épphogy nyöszörög, alig hallani és a membrán is alig mozog. Ugyanazt kb 80% hangerőn tudja, pedig ez 30 centis. Vajon ez mért lehet? Egyenlőre vakarom a fejem.
-
ricsik
őstag
Eladó lett Kef C4 subom. A hirdetést megtaláljátok a szokásos helyeken.
-
ricsik
őstag
válasz
krenkoka #41889 üzenetére
Szerintem ez összefügg a parancsok közti delay-el. Nem próbáltam, de állítható:
To adjust the delays (speed settings) following these steps:
Launch the Logitech Harmony Remote Software and login to your account
Click on the Devices tab
Click on the Settings button next to the device that you wish to adjust the delay
Select Adjust the delays (speed settings) and then click on the Next button -
ricsik
őstag
válasz
Integra #41875 üzenetére
Nem baj, ha nem vagyunk egy véleményen, csak leírtam az enyémet. Nem rémlik, hogy lehülyéztelek volna, mert máshogy gondolod, szal peace.
Nekem 4 távot váltott ki, van köztük 10+ éves és benne volt az adatbázisban, nem kellett tanítani egyiket sem. Még a légkondit is viszi. Az enyém csak 20e volt, ezért az árért szerintem verhetetlen.
-
ricsik
őstag
válasz
Integra #41848 üzenetére
Nem osztom a véleményed. Nekem rengeteg Logitech cuccom van, mindegyik kivállóan működik. A harmony szoftvere szerintem kimondottan jó. Vannak hiányosságok persze, de egy kis időráfordítással bármit be lehet állítani. Ez igaz a Squeezeboxra is. Van vagy 50 menu, de legalább a legapróbb részleteket is be lehet állítan.
-
ricsik
őstag
válasz
electrocarlo #41280 üzenetére
Verőlegény kéne, hogy jól megruházza már a felettem lakót, ez kb mióta itt lakok a 6. eset. Fxck.
Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Call of Duty: Warzone
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- PROHARDVER! - abszolút kezdőknek
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest