- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #50014 üzenetére
mármint Oehlbach?
milyen hangfal őkelme?
és akkor mit cseréltél le?az rp63f-ben gyárilag sodrott,
kb 2-4mm2es átlátszó szilikonszigetelésű kinai vezeték volt.a negativ szál(meg néha a pozitiv is) ezüstözött,a potiziv meg sima réz.
és köszönöm. cserébe 1x meg kell hallgassátok
-
Patice
nagyúr
válasz
robi-k #49673 üzenetére
Lehet, hogy igaz ez az egész.
Abban igazat adok, hogy amíg nem hasonlítottam össze, addig ne mondjak véleményt.
Amint lesz lehetőségem kipróbálom.De addig is kétkedő vagyok és nem hiszem, hogy belépő szinten, ahol én játszok kihallanék is majd különbségeket. Ha igen, akkor megtérek, és onnantól kezdve inkább alsó középkategóriába sorolom át magam.
Így elméletben nem tudom még elképzelni a bárminemű különbséget digitális és digitális jelfolyam között, amit ugyan abból a forrásból más-más program, chip vagy bármi dekódolt.
Az már megint más tészta, hogy ez hol történik, és ezután hogy jut el a hangszórókig.
Médialejátszó: a chip dekódol, megvan a digitális jel, megy tovább a nyáklapon (zavarokat szedhet össze), digit kimenet. Hoppá optika, jitter, hoppá, koax csati, elég jó? netán rézből készült, netán arany is van rajta futtatva.
Oppo, dune: ugyanezt az utat tudom elképzelni. Max jobb minőségű alkatrészekből építették őket, jobb összekötések vannak a készülékeken belül, használtak több helyen árnyékolást, stb.
PC: proci dekódol, megvan ugyan az a digitális jel (gondolom), alaplapon átgurul az infó az USB-hez, alaplapi digit kimenethez (ugyan azok a problémák mint feljebb). Itt is összeszedhet sok minden zavaró tényezőt a jel. Ha külön hangkártyára megy a jel és az dekódol, az már megint más tészta. Ott van egy DAC magán a hangkártyán, szóval ott már inkább az határozza meg a kapott hangot. Ha az adott hangkártyán van digit. kijárat, jönnek ugyan azok a problémák, mint feljebb. Mindehhez hozzáadódhat a lejátszó programok szoftveres belepiszkálása, ilyen-olyan driver, kimeneti modul, ami szerintem kicsit átszámolja az eredeti jelet. Itt már megint lehet különbség, sőt, ezt el is ismerem.
Ilyen szinteken tudom elképzelni a digit kijáratok közti különbségeket.
Squeezbox: Tulajdonképpen ez is egy médialejátszó, ami inkább zenére van kitalálva, tehát videóval nem kell dolgozni, egyszerűbb lehet a nyáklap, rövidebbek a jelutak. Ezután csak a feljebb említett csatlakozós probléma jöhet csak a gondolataim szerint. (Bár van ebben is egy külön DAC, az analóg részhez, de most ez nem játszik.)
Így végigagyalva tényleg lesz különbség a digit kimeneteken is
Az már megint más tészta, hogy ki mennyit tud költeni a forrásra.
-
Toobee
veterán
válasz
robi-k #49670 üzenetére
Na, pont ilyesmin agyalgattam ma. Egy 93-as Oppo milyen es milyen aru eszkozoket kepvisel/kepes kivaltani? Gondolok itt: media lejatszo, br, muzsikaban mutatott kepessegek stb. Illetve ez is olyan-e, mint a 4 evszakos gumi (ma nagyon mennek a gepjarmuvekkel kapcsolatos hasonlatok): mindenhova jo, de cserebe sehova nem valo igazan.
-
Brandys
tag
válasz
robi-k #49666 üzenetére
Egy kérdéssel kapcsolódnék ehhez a témához. Szóval médialejátszó és FLAC lejátszás. Nincs valakinek véletlenül azirányú tapasztalata, hogy egy médialejátszó és egy HM erősítő közé külső DAC-ot téve analóg jelet vitt be az erősítőbe és mondjuk "direct" vagy "pure direct" módban hallgatta azt a bizonyos FLAC fájlt.?!
-
bajnokpityu
félisten
-
skoos
őstag
válasz
robi-k #48350 üzenetére
Ezt a megoldást akkor tudom használni rendes telepítő lemezek olvasására is? Sima CD-romként? Mert a laptopomban nem lesz cd olvasó és akkor ilyen hálózati megoldással oldanám meg annak pótlását. Így egyszerre lesz BD olvasó a házimozihoz és CD drive a számítógépemhez.
-
Bubanc
aktív tag
válasz
robi-k #48141 üzenetére
az igazság, hogy bizalmatlan vagyok, hogy használtan vegyek erősítőt... főleg, ha már kiadok több mint 100 ezer HUF-ot.
Gyártok közül ebben az árkategóriában kiben érdemes gondolkozni? Denon a legjobb?
A legújabb extrák tudása nem elsődleges, ami fontos, hogy azért a PLII, Neo6 szereó multichanel konvertálást szépen csinálja, mert hallotam már olyn erősítőt, amin ugyan volt ilyen dekóder, de nulla térérzet volt, más erősítőknél viszont gyönyörű volt csak kapkodtam a fejemmég valami fontos, hogy tudjam vezérelni Logitech harmony one-al, tehát mindenképpen infrás legyen, ne rádiós távirányítós
-
python1
veterán
válasz
robi-k #47382 üzenetére
Pont írni akartam,hogy viszont Denonnal is hallgattam,valami nagyobb kategóriás hecot,az már valamivel jobban szólt.
De az a Heco kb-ra 1600-eur volt.
Szabika20: koncerteken vannak 2 ohmosak.
Yamaha-hoz én nem találtam megfelelő hangú dobozokat,így mennie kellett,ebben más tudna tanácsot adni neked,aki kitartóbb volt és talált. -
spiky03
veterán
válasz
robi-k #46759 üzenetére
Házimozi erősítőm van, méghozzá egy alap RX-V365.
Ez az első rendszerem, előtte egy AIWA hifim volt csak
Úgyhogy még teljesen elégedett vagyok vele, és örülök mint majom a farkának.
Már kérdeztem itt, hogy mivel kezdjem majd a frissítést erősítő vagy hangfalak cseréjével? Hangfalakat javasoltákPersze ez még nem most lesz, mert még csak 1éves a rendszerem.
-
-
Zanik
addikt
válasz
robi-k #46347 üzenetére
Köszi a tanácsot és a tippet! Akkor mostantól inkább polcsugárzókban gondolkodom. Azt viszont nem tudom, hogy nem lenne-e jobb rögtön szettet néznem ezért a keretösszegért: pl. ezt a Mordaunt Short Carnival-t? Egyszóval fogalmam sincs, mi lenne hosszú távon a célravezetőbb, szettet venni, vagy egyenként összeválogatni a frontokat ,háttér és centersugárzókat, és a sub-ot?
-
t-bali3
senior tag
válasz
robi-k #46266 üzenetére
Köszönöm!
Jelenleg 2 Linn Classik Unikot hajt meg a HK630 és persze őket egészítette ki a Dynamo, azt kell írjam rájuk fért egy kis segítség
Egyébként már bespájzoltam 3 további Unikot, így csak egy HM erősítő kellene majd a teljes rendszerhez, de sajnos most elfogyott a keret.
Igaziból az a zavaró, hogy megvannak a hangfalak, de nem tudom 5.1-be hajtani őket... -
t-bali3
senior tag
-
Alfalaca
csendes tag
válasz
robi-k #46214 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok csak rosszul fogalmaztam.
Tehát nem optikai kimenet van a tv-n hanem koax (digital audio out). Ennek fényében az általam linkelt kábel megéri az árát? Sajnos az 1.8m -es hossz mindenképpen kell. Sajna veszprémi vagyok és csak ez az egy bolt van ami ezzel foglalkozik, postával meg nagyjából ugyanott lennék mint ezzel. -
-
Strezi
őstag
válasz
robi-k #46189 üzenetére
Köszönöm! Ez egy nagyon jó támpont volt az induláshoz. Nagyon sok mindent tud, különösen szimpatikus a IOS támogatás.
Ugyanakkor ebben a ketegóriában keresgélve találtam egy Marantz NR1601 -re aminek a kinézete (is) a jobban tetszik, meg passzol a DVD-hez is
Remélem sikerül valahol élőben is megnézni ezt a kettőt még ma
-
apetit1989
csendes tag
-
BBéci
legenda
válasz
robi-k #45782 üzenetére
Kissé félremagyarázó, hogy ugyanannak a cégcsoportnak a termékei. Egy befektetői társulat tulajdonában vannak, de azon kívül nem sok közük van egymáshoz.
Az pedig egyszerűen nem igaz, hogy kettőjük közül a Marantz lenne a luxus, éppen ellenkezőleg!
A AVP-A1HDA és a POA-A1HD páros nem eléggé high-end?
Melyik Marantzot állítanád melléjük?(#45786) bormate
A nagyság és a hangminőség nem mindig járnak együtt. Lásd: Microvee! -
törölt tag
válasz
robi-k #45184 üzenetére
Csak ismételni tudom, 200/200 HD audiót tartalmazó m2ts-t játszottam le vele hiba nélkül. Az Iboum is feltünteti, hogy HD MA képes.
És ebben a tesztben a testvérénél meg is erősítik: http://www.anandtech.com/show/4171/acryan-playonhd2-first-realtek-1185-media-streamer-in-the-wild
-
Peak
addikt
válasz
robi-k #45171 üzenetére
Audio Output Supported
* Stereo
* Dolby Digital AC3 5.1
* (passthrough & downmix to stereo)
* Dolby Digital Plus 7.1
* (passthrough)
* Dolby TrueHD 7.1
* DTS Digital Surround 5.1
* AAC 7.1
* FLAC -
krenkoka
tag
válasz
robi-k #44809 üzenetére
akkor ha nem DLNA, akkor mi alapján tudom a külső NASról lejátszani a filmeket? mert ugye az ethernet csatlakozás szükséges, és akkor fogja lejátszani onnan a tartalmakat. de ha nem DLNA-es akkor milyen? fontos lenne a 3D, mert nem szeretnék 1.2 év múlva megint venni vmi játékost, hanem most egy komolyabbat ami ki sem használok, de majd később jó lesz, kb 1-2 év múlva. szeretem előre tervezni
ja, látom már mi a különbség. ugyanaz csak jobb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #44664 üzenetére
ahogy dacban sem csak és kizárólag a dac chip számit, akár a többi dolgon is múlhat a hdmi minősége.belegondolsz,egy számgép számitási teljesitményben jóval fölötte van egy dünének,és mégis utóbbi a képminőségi győztes.
nemrég, amikor a digi kijáratról beszéltem,h jó a squeezeboxé,azért egy fontos infó kimaradt: a dacomban jó jittercsökkentés, és egy közepes újraorajelezés van.hivox szerint a gyári squeezebox max 50es jitterét 8adára,tizedére viszi le.
egy ilyen dac kevéssé érzékeny a digi forrásra.kábelre kb ugyanannyira,de forrás jitterre kevéssé.napokban ki fogom próbálni egy közepesen rossz futóműről is,hogy biztos legyek ebben.BBéci: milyen dacon hasonlítottátok össze a médiaplayerek digi kijáratait?
-
-
mp54
senior tag
-
mp54
senior tag
válasz
robi-k #44579 üzenetére
Kösz! Majd ha lesz hangrendszerem (még nincs semmi!), szeretnék (komoly)zenét is hallgatni; vásárlás helyett kölcsönöznék DVD/BD lemezt; ezért gondolkodtam így...Azt nem is tudtam, hogy van optikai egységes médialejátszó is. Magához a média lejátszóhoz sem értek...Légyszíves ajánlj optikai egységes konkrétumokat, lehetőleg indoklással: ár/érték, stb.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
robi-k #43671 üzenetére
Tekintettel, hogy mostanában már hatalmas címeket is lehet BD-n 2.990 Ft - 3.490 Ft között venni, ezért én jópár lemezt begyűjtöttem már. Szerintem egyáltalán nem pénzkidobás, különösen ha egy pillantást vetsz a HDD-k elszabadult árára, ami várhatóan jó hosszú időn belül így is marad.
Plusz én nem akarok bajlódni az SACD konvertálással, csak leveszem a polcról és mehet a gépbe, oszt hadd szóljon.
-
cekkk
veterán
válasz
robi-k #42985 üzenetére
Merevlemezem nincs benne mert , ha véletlen le hall akkor 40 ezerért most nem veszek másikat, így annyit használom amikor muszáj, amikor csak rádiózok akkor nincs benne.
A rendszer meghajtót majd ürítem köszi a tippetde kihúztam minden és úgy próbáltam akkor sem kapcsoltba, csak 30-40 perc múlva.
-
koliz1
tag
válasz
robi-k #42099 üzenetére
Sziasztok
Én meg ezzel www.win-win-shop.com
és kivennék valakit de ez nem a reklám meg a sárdobálás helye, pár vásárlójuk levelét voltam kénytelen olvasni és nem s betűvel kezdődik, ja és biztos nem jó az oldal amit ajánlok mert se denont se dalit nem találsz rajta.bocsi ha valakit megsértek de ezek tények és azok makacs dolgok.
-
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Revolut
- Synology NAS
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest