- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Aktív témák
-
Warter
addikt
válasz
nebulo5 #49769 üzenetére
A korábbi fórum bejegyzés neked szólt volna nem Patice-nek, persze nála is lehet tesztelni. Szóval legközelebb igyekszem magammal vinni a távirányítókat és egy Popit is tudok hozni néhány kábellel egyetemben.
TCr: magában, hogy koaxon küldöd nem hiszem, hogy jobb lesz, de ha esetleg közbe raksz egy jobb dacot, akkor már elérhetsz nagyfokú javulást.
-
-
BBéci
legenda
-
gabor23
csendes tag
válasz
nebulo5 #43733 üzenetére
Anyázás? Hm..,nem jellemző rám. De szerintem inkább a Hozzád hasonlókra jellemző, akik bele ütik mindenbe az orrukat, ha egy kis vitát látnak egy fórumon. Szerintem sokkal bölcsebb lettél volna, ha mondjuk válaszolsz egy-két kérdésre, minthogy erre a "tartalmas" HSZ-re voltál ráfeszülve!
Na,de részemről tényleg vége! Köszi a tartalmas diskurzust! Mehet tovább az XFaktor kivesézése! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
nebulo5 #42981 üzenetére
Köszi, de nálam csak új jöhet szóba. Ráadásul a Pioneer-ra 3 év garancia van, plusz nincs szükségem az analóg 7.1-re, a Pioneer meg ahogy nézem HDMI-n keresztül küldi az SACD-ből is az 5.1-et, ami nekem tökéletes. Tartósságban meg még nem láttam a Pioneer-hez foghatót (több készülékem volt már tőlük, mind működik mai napig, pedig nem keveset mentek), ezért is ragaszkodnék a márkához.
-
robi-k
őstag
válasz
nebulo5 #42096 üzenetére
Patice listáját kiegészíteném a Korner Audió-val: http://www.korner-audio.com/
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nebulo5 #41312 üzenetére
A 2 25ös mélyet külön sub erősítő hajtja, a hangváltókat pedig épp most szedtem ki, mert hagyott némi kívánni valót maga után, meg valszeg rosszul is voltak bekötve..
Tehát, így is azt mondod, hogy menjek fel 120hz-ra? Tehát az erősítőben állítsam 120 vagy 135hz-re, vagy még kicsit fentebb? Nem sok az már?
Most kicsit távozom, este leszek.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nebulo5 #41308 üzenetére
Hát, lényegében arra lennék kíváncsi, hogy.. ugye van egy olyan menü, hogy..
Subwoofer mode (ennél két lehetőség) normal, + main
Namármost, azt tudom, hogyha +main, akkor a large-ra állított hangfalakra engedi rá a teljes frekvenciatartományt. (ha jól tudom).
Tehát, hogyha normal-ra teszem, akkor az olyan, mintha minden small lenne?
Nekem, úgy néz ki, hogy 100hz-n kell vágni.
Nameg, átraktam jelenleg a centert és a háttereket is large-ra, mert így sokkal szebben szól minden, lényegében több hang jön elő.
-
bajnokpityu
félisten
-
palu
tag
válasz
nebulo5 #37681 üzenetére
A készülékmelegedéshez,
Onkyo 508 asom van. Vagy 25cm légtér van az erősítő felett és igy is szemből nézve a jobb hátsó sarka terhelés nélkül is szépen melegszik. A kezem épp hogy elbírja. Ha használom is annyi a változás hogy a nagy hűtőborda is lekezd melegedni a készülék elejéhez közelebbi részen.
Érdekesség hogy a nagyon melegedős résznél hűtőbordát nem is látni, robbantott ábra alapján ott lakik a DSP.Másnak hasonló tapasztalatok?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
nebulo5 #36210 üzenetére
nem tudom megnézni, de ez azért sztem nem minden terméknél lehetséges.
mivel tucatalkatrészekből készül az összes,ezért nemigen látom,h hol tudják megoldani az időzitett avulást.abból meg botrány lenne, ha kiderülne, h számolja az üzemórákat. dell táp volt ilyen egy időben, a régi melóhelyen 3 éves korukban 1 hét alatt 40táp ment tönkre.
nem hiszem,h a mai erősitők rosszabb minőségűek lennének,mint a régiek, nem ezért kell venni öregebbet. hangminőségben is szépen lassan javulnak.de kb 3 kategóriával lehet föntebb lépni, egy uj készülék árából.amit meg nem tudnak behozni a lassú javulással.
ez meg az én véleméynem.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
nebulo5 #34849 üzenetére
Ismerős....
Két emelettel alattam lakó mami szokott jönni hébe-hóba reklamálni, hogy hát "szűnjek már meg.."
Mindig kicsit bunkó hangnemben kezdi, aztán amikor rájön, hogy ugyan abban a hangnemben reagálok a mondanivalójára, akkor rájön, hogy lehet normális hangnemben kéne kérdezni, és akkor Én is úgy válaszolok...
-
cekkk
veterán
válasz
nebulo5 #34846 üzenetére
Ezért, a kis tudatlanja, egy alkalommal felment szólni.... Na akkor voltak kint a rendőrök is, mert az a lakó türelmetlenebb tőlem, és rendesen helyre tette.....
Ez most nem értem, zavarta az egyik lakót, hogy megy a zene, felment oda szólni és akinél szólt a zene ő hívta rendőröket?
Miért is?
-
Dorian
félisten
válasz
nebulo5 #34792 üzenetére
Antennaügyben kérnék segítséget. A helyzet, hogy nem hallgatok rádiót az erősítőmmel, mert a kis dróttal amit adtak hozzá, baromi rossz a vétel, TV koaxra kötve meg emlékeim szerint csak 1-2 csatorna jön be. Próbáltam egy számítógépes TV/rádió tunerhez adott Y antennakábellel is, az sem ér semmit.
Szóval milyen hogy kell elképzelni ezt a Kácsás antennát? Drót? Teleszkópos csőantenna? Tányéros? Beltérben is jó vagy ki kell vezetni? Gyanús, hogy a ház vasbeton födémei eléggé leárnyékolják a jelet... -
mike1978
tag
válasz
nebulo5 #34120 üzenetére
Szia,
Azért írtam a "lehetőleg nem Yamaha vagy Pioneer" mondatot, mert Ő az olcsóbb árkategóriában keresgél, és ott sajnos a Yamaha-val nagyon elszalad a ló....ráment a "legolcsóbb készüléket is én gyártom" címre...
Az adott összegből amit rászánt Bance01, abból csak a legolcsóbb gagyi végfok ic-s alap készülékek jönnek ki az említett márkából....
Az 1400-as erősítő egy más kategória...először is amikor megjelent akkor a közép(közép-felső) kategória modellje volt, és 2004-ben még annyira nem a legolcsóbb-legtöbbet tudó szlogen ment a gyártóknál....kevesebb volt a parasztvakítás, így jobb készüléket kapott az ember a pénzéért...
Használtan ezeket a gépeket sokkal jobban megéri megvenni, mint a mostani alap modelleket, de ezek sem kelnek el 60.000.-Ft-ért. Mindezek tetejében a Yamaha elsősorban mozisabb hangú készülékeket gyártott...a fő csapásvonal mindig is a házimozi volt...mindazonáltal zenén sem teljesített rosszul, főleg egy-két csúcs kategóriás készüléke....
És megnyugtatlak, én is Yamahát használok : Yamaha, csak ezek a készülékek sok emberben már nem "tetszetősek a HDMI és egyéb szolgáltatások hiánya miatt. -
törölt tag
válasz
nebulo5 #32536 üzenetére
Bocsi hogy a szavadba vágok.
De mivel azt irja,4 ohmig terhelhető,és nem 75 ohmos,ezért passziv subról van szó. És azt nagyon kevés AV erősitő kezeli,mindössze az Onkyo HT-S 3305 vagy az 5205. Még esetleg a Yamahának és a Denonnak van egy egybesszettje,aminek olyan van.Yamaha olcsóbb,Denon drágább az Onkyónál.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
nebulo5 #32408 üzenetére
most épp nem is olyan drágák.
úgy is mondhatnám,h nem sokkal drágábbak,mint amennyiért én vettem a használt rubikat.
hát ilyen dolog az akció.ha akkor csinálják,akkor mindenképp meghallgattam volna.no,de azért nem sajog nagyon a szivem, a rubikban igy is olyan tartalék van hangminőségre,hogy csak tippelgetek hogy lehet teljesen kihasználni.
abból gondolom,h HKval,NADal a mélye volt nagyon szép,rotellel meg a többi.most abban bizok,hogy a WM8742ből valami jó sül ki.ha bárkit érdekel, hogy áll,privátban beszámolok,de egyelőre nem publikus a projekt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
nebulo5 #32350 üzenetére
ez egyértelmű,h működik.
de nekem pl fehérek a falaim,(pláne, vasárnap óta,kijavitgattuk a hibákat,és komplett ujrafestettük az előszobát)és biztos,hogy sosem fogom tapétázni.olyan embereknek,akiknek csupasz falfelületei vannak, nekünk szól,hogy foltokban elhelyezett csillapitásokat használjunk.nekem is kéne,mert nálam az lenne a köv lépés...
de ehhez meg kéne sok idő,türelem.DAC csere meg egyszerűbb... -
Destructo
senior tag
válasz
nebulo5 #31397 üzenetére
Értem,a jelenlegi (TA-F110)-esemben is van ventillátor mert a nélkül rakoncátlan.Mjad meglesem a 2őt,hogy melyikkel szól jobban
.Viszont az már távirányítós annak már örülök.Általában hétfőn láb-váll van így hátfő esténként elég felállni az ágyból kinyomni az erősítőt.A gép megy mindig vagy leáll programmal,de az erősítőhöz mindig fel kell állni.
Üdv!
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest