- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 4G
Aktív témák
-
mp54
senior tag
válasz
Patice #50244 üzenetére
Warter, Dorian is:
Alaprajz: kicsit gyerekes, de ennyire futotta...
[url=http://kephost.hu/share-E28B_4F317A85.html][img]http://kephost.hu/image-E28B_4F317A85.jpg[/url]A szemközti falon hosszú kanapé. Előtte két fotel, TV-t nézni, mert HD-ben messze van a kanapé. Jó lenne, ha maradhatna a berendezés. Tudom, hogy a kanapé helyén elférne még a két álló front is...Ott lenne hely a 45 és 60 foknak...
Azért kérdeztem csak a frontokat, mert a kanapés fal kopasz, van hely háttereknek bőven...
"egy sztereó rendszer elég lenne, ill. kevesebb bonyodalommal járna": ezt nem értem, hiszen épp a két fronttal van bajom...
Tudom, visszhangos, valamit arra is ki kell találni.
Van: P50G30 TV, Pio BDP 140 BD lejátszó, egyenlőre a TV beépített médiajátékosa, 2 TB külső HDD (mások raktak rá filmet...). PC-re letölteni, arról lejátszani nem tervezek.
Mivel a szépen szóló zene (komoly is) fontos, az itt olvasottak alapján a jelenlegi terv: "jó" használt sztereó erősítő+ "jó" front hangfalpár (használt vagy új) és megnézem elég-e ez nekem filmre is. Vagy lépek 5.1 felé vagy nem...
Még nincs kiszemelve semmi! Köszönöm előre a nekem való ajánlásokat, mert nem értek hozzá!
Ma hallgatóztam Stream Audióban:
Castle Knight 5+Denon 1912 vs NAD C356: nem vagyok audiofil, de hallottam a különbséget...természetesen a sztereó javára.
Kösz előre!Hát ez a k...a képcsatolás még nem megy nekem, de próbálkozok...
-
nebulo5
senior tag
válasz
Patice #49759 üzenetére
Egy jó kis médiajátékos tesztben (TÁVIRÁNYÍTÓVAL együtt
) én is szívesen részt vennék! Főleg a hozzá alkalmas coax kábelek tesztelése/próbálgatása érdekelne majd!
Holnap, ha a tervek szerint alakul minden, 3 coax kábelt fogok kipróbálni! Remélem, sikerül a
mélyközép és mély hangokat "barátságosabbá" korrigálni...
A CD játszóhoz is a sokadik kábel lett csak a megfelelő. Most ismét kezdődnek a kábelmizériás kalandok. -
spiky03
veterán
válasz
Patice #49714 üzenetére
Úgy látom ez mindenkinél így, hogy az asszony nem nagyon értékeli ezt a hobbit.
Nálunk is, amikor a kis bögréket lecseréltem az álló frontokra, meg a polcsugárzókra a hátsót, amikor meglátta, hogy mit veszek, rögtön mondta, hogy azokat nem viszem haza.
De mondtam neki, hogy ezen jobban szól majd a Jákob meg Eduárd amikor verekednem a Bellaniáért
Mostanra azért beletörődött már. -
Arnee01
csendes tag
válasz
Patice #49696 üzenetére
"Az már megint más tészta, hogy ki mennyit tud költeni a forrásra"
Na ezaz, ott a pont! Én ugyan nem értek semmit a zenéhez, hangokhoz, stb, de nagyjából rosszul lettem, amikor egy vacak kategóriába sorolt 50ezer ft/pár Magnat 80 centi magas dobozból olyan gyönyörű tiszta ének és hangszer hangok jöttek elő (egy 70ezer ft-os Yamaha cd eljátszóról, és egy 200ezer ft-os stereo erősítőről hajtva – típusokra nem emlékszem).
Ugyanitt egy Heco Victa 501 szett egy sima akármilyen Sony dvd játékossal és Onkyo 309 kombóval szólt-szólt ugyan, volt térérzet is, de nem volt meg az “aha” élmény. Sztereo-ban Dire Straits kifejezetten gáz volt, igaz mp3-ról.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #49696 üzenetére
és ehhez hozzá játszik,h a squeezeboxhoz 3 megkérdezettből 3 hallotta a difit digi kijáratnál is,hogy milyen tápról mennek.
hogy ez a kapcsolóüzem okozta zaj-e ami az erősitőben csapódik-e le,vagy jitter,nem tudom.szedem össze az alkatrészeket bontóból, és építek sztem egyet.vagy ha elakadok, és valami túl drága lenne,csináltatok.
Patice:valóban egész jó volt annak a samunak a hangja.ugyan más volt kicsit a lánc,de megkockáztatom,h hozza a logi analóg hangját.de legalábbis körülbelül.ami nem rossz,tekintve,h nem erre a célra építették.
olcsó dacot optikain utánakötve szerintem rosszabb lett a hang.
-
robi-k
őstag
válasz
Patice #49667 üzenetére
Analógot ezeknél felejtsd el, én csakis a HDMI vagy az spdif vagy az optikára gondoltam.
Igen, egy normális hangkártyával (nem kell extra) rendelkező PC+foobar2000 mocskos.l lealázza a médialejátszókat, de én most (ha lesz végre időm és befejezem a dune tuningját) egy Squeezebox Touch vásárlására fogok pénzt gyűjteni (bár lehet, hogy eladom a tuningolt dune-t - ha lesz rá jó vevő - és hozzátéve egy kis + pénzt veszek egy Oppo-t).
-
Peak
addikt
válasz
Patice #49462 üzenetére
olvastad a cikket neten az SACD vs DVD Audio kérdésben?
hogy a 20 bit / 1bit pulse meg a 24bit között milyen komoly különbségeket mértek?jómagam nagyon élvezem az ilyen összefoglalós, összehasonlítós írásokat, nagyon sokat lehet belőlük tanulni. többek közt ezért élvezem ezt a fórumot is, noha azért bőven kell szelektálni, hogy mit esz meg az ember és mit nem
pont mint a vallás -
Peak
addikt
válasz
Patice #49459 üzenetére
ez triviális, amit leirtál, de sajnos még nem láttam kereskedelmi forgalomban kapható több csatornás FLAC formátumú zenekiadást.
ezen kivül odairtam, hogy "igyekszik".nem lesz minden muzsikája feltétlen veszteségmentes.
Ellenben pl. Sting - Nothing Like the Sun DTS audio isssszonyatosan szépen szól! (jaj odaírom hogy "veszteséges tömörítés")
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #49422 üzenetére
Nincs vele bajom, csak érdeklődtem, hogy így rendben van-e az elhelyezés, vagy mit kell esetleg rajta változtatni. Majd kipróbálom úgy is azért, hogy befordítom a falhoz és elé teszem a frontot, mert most az a front kicsit távolabb van a tv-től, mint a baloldali.
Hát igen, sajnos korlátozottak nagyon a lehetőségeim.
Hátvégén kapok gránitlapot is, meglátjuk, hogy az mit dob a hangzáson
THX phyton1 & DorianMert a gumilap az nem dobott, sőt mint itt mondtátok rontott is, mintha elvett volna az erejéből.
-
Radírpók
csendes tag
válasz
Patice #49063 üzenetére
Köszönöm szépen a válszodat és természetesen robi-k válaszát is. Igazából úgy terveztem, hogy egy Dune Smart D1-hez, vagy ha lesz türelmem kivárni egy Dune 301-hez kötném, feltéve hogy nem írok baromságot és egyáltalán működhet így.
Ma körülnéztem megint a használt erősítők között. Találtam számomra nagyon érdekes darabokat a NAD mellett is, de továbbra is csak az alapján amiket olvastam róluk, hallani nem hallottam őket sajnos: Advance Acoustic MAP 305 II., Audiolab 8000S.Találtam egy eladó Rotel RA 1520 erősítőt, ami drágább mint az előzőek, nem tudom hogy megéri-e azt a + 40 ezer forintot. Ráaádásul ennyiért most van egy új állapotú Maranz PM 8003-as is eladó, ami tudom, hogy elvinné a keretem nagy részét, de ha jól láttam egész más kategóriát képvisel. Ha nagyon megéri az árát,akkor esetleg megpróbálok kölcsön kérni a családomtól.
Szeretném megkérdezni a véleményetek arról, hogy ezek közül melyik erősítő éri meg leginkább az árát.
-
BBéci
legenda
válasz
Patice #49324 üzenetére
Használatiját! Nem működik a j billentyűd?
Ha mindezt pontosan beállítod képernyőmenü nélkül, mielőtt idegbajt kapsz, akkor gratulálok.
(#49344) madgie
A sima Dolby Digitalnál a DTS core is sokkal jobban szól. Ez utóbbit hasonlítsd össze a DTS-HD MasterAudio sávval.
Sok filmnél még az OPPO + Arcam AVR400 + Quadral Aurum + Velodyne rendszeren is minimális a különbség. Némelyiknél viszont jelentős. -
Patice
nagyúr
válasz
Patice #49310 üzenetére
Gyorsan átfutottam a H/K AVR-142 használatiát, hátttőőő....
Minden egyes bemeneti forráshoz be kell állítani, hogy hány csatornán akarod hallgatni a forrást és adott forrásnál melyik hangszóró, hogy legyen vágva.
Ha jól értelmeztem még azt is meg kell előre adni minden bemenetre, hogy milyen módban akarod majd használni.
Ahány bemeneti forrás, annyi beállítási kör. Hát tényleg nem egyszerű.
Aztán az elején, az első üzembe helyezéskor be kell állítani, a hangszórók távolságát méterben a hallgatási pozíciótól mérve. A következő az egyes hangszórók hangerejének beállítása teszthanggal.
Tényleg bonyolult, de ha veszi az ember a fáradtságot és sűrűn olvassa a használatit, akkor nem lehetetlen. 1 napig biztos eljátszadoznék ezzel, mire azt mondanám rá, hogy kész.
Sok sikert!
-
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #49289 üzenetére
Hopp, és igazad van, ki kellett kapcsolni a HDMI-hangot, és akkor elérhetővé vált a digi hang és annak almenüje.
Elég áttenni "Összes"-re, vagy kell még valamit állítani?
AVR-142-vel kapcsolatban az a gond, hogy amint írtam a használati közös az AVR-155-tel és az eddig olvasottak alapján annak beüzemelését írja le.
Ez a mérőmikrofon nélküli kézzel mókolásos megoldás egyébként is kicsit kiakasztott, amikor szembesültem vele, azt hittem időutazáson vagyok -
Mercutio_
félisten
válasz
Patice #49084 üzenetére
1. Sajnos nem, legalább is én ezt látom és ezen kívül a HDMI-vel kapcsolatban csak ez a menüpont van, de ez a képre vonatkozik, hanggal kapcsolatban az analóg rész van még, de az gondolom független a digitől
Az az 1m-es kácsa kábel 1200-ért megfelelő egy majdani 3D-s anyag átvitelére, illetve, ha nem lesz 3D csak "sima" BD lejátszás?
Ja, kösz a Saturnos SCS-178 tippet, az utolsót hoztuk el az arénából, a H/K 142-t szintén az utolsót a Duna plázábólMivel csak te reagáltál az eredeti hsz-re jól sejtem, hogy másnak nincs H/K AVR-142 erősítője?
Tudom ez relatív dolog, de a mostani Denon AVR-1705 helyett audióra érezhetően jobb lenne vagy legalább ugyanazt a szintet tudná - a Yamaha RX-V371? (házimozira gondolom jobb lenne
)
madgie: vok
-
madgie
titán
válasz
Patice #49261 üzenetére
Á, csak arra értettem ,hogy én használtan 35-ért vettem a JBL-t ,az erősítő meg 60k újonnan. Inkább fordítva szokták javasolni, a hangdobozok legyenek drágábbak
szerk: azért annyira nem vagyok otthon ebben a témában, simán lehet ,hogy egy hasonló árú H/K-val még ennél is szebben/jobban szól.
-
Busaf
tag
válasz
Patice #49248 üzenetére
Ez a JVC elég korrektnek tűnik..., de csak új jöhet szóba...
Az erősítőből melyiket? 80 e-től xxx-ig mindenféle árban van...
Mondjuk az a 160-ezres mennyivel tud többet, mint a 80-as?
(Sajna hangban amatőr vagyok).
Mert ha annyival többet tud, akkor megveszem, max. várok egy hónapot a hangfallal, de akkor abból is beszerzek valami még jobbat.
Előre is köszi.(#49249) madgie igen, árban és kinézetben is hasonló, persze tudom, hogy a lényeg a specifikáció, de hogy abból mit kell nézni???
Gondolom függ attól, h. mire van szüksége az embernek... -
Szabikaa20
őstag
válasz
Patice #49089 üzenetére
Ezeket a méreteket a program adta meg...Ha állítok az atmerőn akkor automatikusan kidobja a hosszát.A Hz pedig le van zárva úgyhogy ahhoz a 35hz hez képest írja a méreteket.
Azért kérdezem mert csak annyit mondtak hogy ne legyen 8cm-nél kisebb.Egyébként ha kisebbet írok be akkor pirossal ír olyan valamit hogy a meretekhez képest nem lehetséges.De ha beírom hogy 2db reflexcso legyen akkor állíthatok kisebbet.A doboz is akkora amennyi litert számolt ki a progi. -
kenand
veterán
válasz
Patice #49094 üzenetére
Érdekes.
Nekem az 1.3-s kábel is átviszi a 3d-t, igaz nem 10, csak 1.5m-es.
HD lejátszóról simán tolom az LG TV-re a 3d mkv filmeket 1.3-as kínai kábellel.
(biztonság kedvéért vettem 1.4-est de nem kellett használnom, falba majd azért azt rakom)Hangfal kábelből milyet érdemes venni ami nem drága de jó?
-
BBéci
legenda
válasz
Patice #49101 üzenetére
A HDMI.org [link] nyitólapján is felhívják a figyelmet: ne használjuk az 1.4 megnevezést! Sőt, semmilyen számozást!
Semmilyen példát nem láttam, számozást csak a kóklerek írtak a kábelekre.
Itt van az asztalomon a laptop mellett a Profigold doboz, azon sincs semmi olyasmi, se 1.3, se 1.4. De highspeed sem, tehát korrektek.
99,96% OFC, háromszoros árnyékolás, 24 karátos arany csatlakozóbevonat, superior performance.
2-3000 forintos KáCsa HDMI kábelimen simán átmegy a 3D, de azok csak 1-1,5 méteresek. -
BBéci
legenda
válasz
Patice #49084 üzenetére
Éppen HDMI kábellel szívok, mert a 2 évvel ezelőtt 49990 forintba kerülő, 15 méteres Profigold nem viszi át a 3D-t. Nem volt egyszerű behúzni a gégecsőbe, megunt kúszhatok, mászhatok a padláson, mire kicserélem.
(#49091) Patice
Igazad van, de az emlegetett esetben - állítólag - minden szabályszerű.(#49087) geri788
Magam részéről semmilyet nem ajánlok, mert szerintem 22 négyzetméterre felesleges a 6.1. Még akkor sem látom értelmét, ha az előírásoknak megfelelően, akkora távolságba tudod elhelyezni a hallgatási ponttól a hátsó centert, mint az oldalsó surroundokat. Ez saccra 1,3- 1,6 méter. Hány darab 6.1/7.1 hangú filmed van? -
Szabikaa20
őstag
válasz
Patice #49081 üzenetére
Fontos!Mert minél nagyobb átmérőjű a reflexcso annál hosszabb kell... 10 cm nél ez kb 50-60 cm....ha rövidebb akkor nem 35 Hz lesz hanem 40 vagy 45hz...ezért kell kisebb átmérőjű.de mm csak elirtam.De nem abban az esetben lesz portzajos ha csak 1db kisebb átmérőjű van benne?
-
ZolikaE46
senior tag
válasz
Patice #48570 üzenetére
Jah akkor ugye ezt szoktuk megoldani úgy hogy optikai kábel TVből erősítőbe azt kész! Csak itt nem kell + kábel a hdmi-n kívül, mert az visz hangot vissza az erősítőbe és ha meg dvdzek akkor a dvdről visz képet és hangot a tvbe! Hú ezt kicsit megbonyolítottam, de értem. Röviden és tömören 2 az 1ben!
Köszönöm a választ! Gondolom akkor ezt se tudja az Onkyo TX-NR609 mert ott ezt nem tüntették fel!
Warter: Neked is THX!
-
wurci
tag
válasz
Patice #45974 üzenetére
Köszönöm a segítséget Patice!
Igen újban gondolkodom.
- Akkor az erősítőre és a hangfalakra még külön jön rá a kábelköltség ugye? Itt mire lehet számítani? (ne öljetek meg még sosem vettem erősítőt vagy hangfalszettet)
- És mi lenne ha csak azért is Onkyo-t vennék de az 509-est, és első körben csak 2.1-es szettet kötnék rá, aztán majd később jöhet a többi. Vagy ez teljesen badarság? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #45084 üzenetére
ezzel együtt vannak neccesebb dolgok,amiknél minimum segítség kell vásárlásnál.
pl a ribbonos,sztatikus hangfalak. általában nem úgy mennek tönkre, hogy totál kuss lesz,hanem halkulnak.
pl avxes béla azóta van rossz véleménnyel,h vett egy rossz rubikont.
majd igen korrektül árugrott,hogy milyen szar márka.vagy csomó értékesebb kábelt hamisitanak. v nem is kell hozzá értésenek lennie,pl Tonyo fogott ki egy hamis excalibus ICt.nekem 5mp alatt kiderült,h valami nem stimmel,és csak Arnold korrektsége mentette meg a pénzét,h ingyen kicserélte egy korrekt kábelre.
szóval be lehet fürdeni,de sztem megéri a rizikó még egy hozzá nem értőnek is.
-
vaksi8
senior tag
válasz
Patice #45084 üzenetére
Teljesen igazad van,ki ilyen ki olyan!
Csak elkanyarodtunk a témától.Arról volt szó,hogy a kollega megvegye a 80ezer ft-os cuccot mert csak arra van keret.Ami nem rossz annak akinek ez lesz pl az első rendszere.Az meg csak az én elfogultságom a használt cuccokat illetően.De részemről be is fejeztem a témát.
Bizom benne,hogy ez után is fordulhatok hozzátok hasznos tanácsokért! -
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #44738 üzenetére
a monitoroknal nekem jobban tetszik a rubi. monitorok tere nagyobb, de mesterseges, ahogy emlekszem, mozizni jobb, de pontatlan, ezert zenelni a silvernel is jobbnak tartom a rubit.
ujonnan 220 ert best buy volt. kesobb 280ert is el tudtak adni.
ezt konkretan ismeros arulja. tuti makulatlan. es sztem borzalmasan olcso is. ugyanakkor kinai gyartmany, es ismerek olyat, akinek a magasaval voltak bajai. -
Pali1119
tag
válasz
Patice #44692 üzenetére
óó akkor most pont jókor írtam
(kifejtős hangulat)
egyébként nagyon köszönöm Patice a segítséget. Igen, az első hsz-t már átolvastam, csak ott a belépő kategóriában csak az erősítő kerül 50-100 rugóba, én pedig az erősítőt és a hangfalakat tudnám megvenni 100-120 rugóért. (az említett pioneer 420 vagy 520 erősítő + a jamo hangfalak).
Még annyi kérdésem lenne, hogy mivel ugye az egybeháimoziról nem köthetem rá az erősítőre a mélynyomót, hogy pl. filmnél melyik hiányát hallaná meg jobban az ember: a mélynyomó vagy ezek a nagy front hangfalak hiányát? (Gondolom a mélynyomót, de inkább megkérdezek egy, ezekkel a dolgokkal tisztában levő embert).
-
-
krenkoka
tag
-
robi0604
őstag
válasz
Patice #43844 üzenetére
Bármelyik erősítőt nézzük, jobban melegszik egy 4ohmos névleges impedanciával rendelkező hangszóróval, mivel ezeknek a teljes hangterjedelemre vonatkoztatott átlaga ekörül mozog minimálisan, vagy azonos.
Az olcsóbb elektronikák és a csövesek érzékenyebbek erre, így valóban jobb a szóban forgó erősítőnél inkább a Missiont választani, de egy komolyabb elektronika, megfelelő szellőzéssel megbírkózik vele.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Patice #43352 üzenetére
Az ijedtségben nem volt hiány. A régi rendszeremnél nem volt azért semmi olyan komoly meglepetés. Szólt szólt, de nem ijedtem meg. Ezzel viszont éppen 1 hete néztem meg este, na volt ám kapkodás a távirányító után
Mondjuk pl. SUB tesztnek meg a bombázás jó
Amikor lent vannak a pincében hát beleremegett a szoba
-
spiky03
veterán
válasz
Patice #43251 üzenetére
Nálam is mondjuk kb 10-15 centivel van fül magasság felett. Pont a kanapé tetejénél van. De ezt amikor filmet nézek, akkor kicsit "magasabbra helyezem"
, úgyhogy a kanapén kicsit lentebb csúszok
Így pont szemmagasságban van a tv is
A hangzás megfelelő!
Pont tegnap vettem észre, hogy amikor nem 5.1-et nézek, hanem DD2.0-át, akkor ugye az erősítő a Pro Logic-al kikeveri több csatornára, viszont olyan volt, mintha a hátsókra többet kevert volna, vagy arra rakta volna azt is amit a fronokra kell. A hangfalak rendesen vannak bekötve. Lentebb kellett vennem a hátsók hangerejét, mert túl hangos volt (az értékeket pedig a YAPO állította be) Úgyhogy átkapcsoltam inkább sima stereoóra, és úgy néztük a filmet.
Szerintetek ez mitől lehetett?
Aktív témák
Hirdetés
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Xbox Ultimate előfizetések
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest