- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Brandys
tag
válasz
ricsik #49675 üzenetére
Szóval egy ideje (a korábbi CD gyűjtögetés után) az albumokat FLAC-ben gyűjtöm és mondjuk 2-300 albumnyi zeném van, amiket ugye felesleges CD-re írni (vagy nem?). Házimozi mellett elég sok zenét hallgatok médialejátszóról (persze ez így elég kényelmes is) és próbálnék ebből a felállásból minél többet kihozni. Nem tudom hol van az a határ (ár/érték), ill. az a külső DAC, ami már megverné a Marantz SR-6006 DAC-ját? Mennyit pénzt érdemes ebbe a projektbe invesztálni? Vagy egyáltalán érdemes-e? Szóval ezen agyalok mostanában.
-
Brandys
tag
válasz
robi-k #49666 üzenetére
Egy kérdéssel kapcsolódnék ehhez a témához. Szóval médialejátszó és FLAC lejátszás. Nincs valakinek véletlenül azirányú tapasztalata, hogy egy médialejátszó és egy HM erősítő közé külső DAC-ot téve analóg jelet vitt be az erősítőbe és mondjuk "direct" vagy "pure direct" módban hallgatta azt a bizonyos FLAC fájlt.?!
-
Brandys
tag
Sziasztok,
1 órám van eldönteni egy Marantz SR-6006-as vételét: hivatalos hazai forgalmazótól 2 év M.o.-i garanciával 219 E Ft-ért baráti áron. Azt hiszem belevágok, bár jó lenne egy kis megerősítés hozzáértőktől. Most Denon AVR-2311-em van.
Előre is köszi.
-
Brandys
tag
Köszönöm. Igen a próba lenne a legjobb, de hát nincs elérhető DAC, venni meg egy próba miatt bukó lehet. Azért is tettem itt fel a kérdést, hátha valakinek gyakorlati tapasztalata van egy ilyen kaliberű (ha nem is pont ilyen) rendszerrel. A Dune még nincs meg, csak előre gondolkoztam. Ezeknek az analóg kimenete felejtős? Gondolom igen.
-
Brandys
tag
Igen, ez jó kérdés: már csak olyan embert kéne keresni, aki használ külső DAC-ot ilyen kaliberű erősítőhöz. "Hol kezdődik a jobb? - ez költői kérdés volt." Egyébként MS Aviano 6-os frontjaim vannak, amit személy szerint (a saját két fülemhez mérten) jónak tartok, persze az árkategóriát figyelembe véve.
-
Brandys
tag
Hozzáértők véleményére lennék kíváncsi DAC ügyben, bár lehet, hogy amatőr a kérdés.
Érdemes-e pl. egy Dune HD Smart D1 optikai kimenete és egy AV erősítő (pl H/K AVR 460 vagy Denon AVR 2311) analóg bemenete közé DAC-ot tenni, gondolok itt FLAC-es zenehallgatásra. Köszönöm előre is. -
Brandys
tag
BBéci!
Olvastam az AVO-n a MS Aviano 6-ról szóló írásod/teszted/véleményed. Az Aviano 6 5.1-es szettjéhez te milyen kaliberű erősítőt ajánlanál (esetleg több márkából is)? Előre is köszönöm! -
Brandys
tag
Sziasztok!
Talán érdemes megnézni ezt az összehasonlító tesztet (8 A/V erősítő). Ha másért nem, akkor azért, mert sok paraméter egy helyen!
Pl.: Pioneer VSX-921, Denon AVR-1912 stb.
Link: [link] -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30595 üzenetére
Látom barátkozol az új vassal. Nálam a 2310-nél az Audyssey mm-re lőtte be távolságokat, nekem az Audyssey Flat jön be a legjobban és használom a Dynamic EQ-t is vele, valahogy így tetszik most a legjobban. Néha azon kapom magam, hogy zenét is így ezekkel sima sztereóban hallgatok és nem Direct vagy Pure Direct módban.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30461 üzenetére
Na erre én is kíváncsi vagyok, mint újdonsült 23xx tulaj. A linkelt 2106-os teszt elég magasra teszi a lécet.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30424 üzenetére
Láttam, hogy már megalázóan alacsony árat kérsz a 2106-ért. Valaki így nagyon jól fog járni.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30415 üzenetére
Én meg sok olyan tesztet olvastam, ahol a Denon 10-es szériáját a 11-es elé teszik. Pl. a 1910 a 1911 előtt van, a 2310 pedig a 2311 előtt (és nem csak időben). Tudod, hogy nekem pár napja van meg a 2310-es és éppen most kezdtem el egy hosszabb beszámolót írni a MS Aviano 6-os szett és a Denon 2310-es szerelméről (többeket érdekelt itt a fórumon). Csak azt nem tudom, hogy ha készen leszek, akkor azt egyszerűen ollózzam ide be vagy linkeljem valamilyen formában, mert igen csak hosszú lesz. Pár sor akartam, de újságíróként a hosszabb műfajhoz szoktam ... a francba. Majd gondolkodom, hogy mi legyen.
-
Brandys
tag
Sziasztok! Még nem volt sub-om ezért lehet, hogy amatőr lesz a kérdés. Holnap érkezik az MS Aviano 7 sub-om és azt szeretném kérdezni, hogy az alábbi képen látható beállítási lehetőségek közül az Audyssey Auto Setup (Denon AVR-2310) alatt mit hova érdemes állítani? Mindent tekerentyűt középállásba? Ha jól tudom az erősítő sub preuot-ját a sub line in LEFT csatijához kell csatlakoztatni. Így van ez?
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30307 üzenetére
A 2310-ről első benyomásaim nagyon jók, házimoziban nekem elég, zenében jól alakul, bár még nem próbáltam ki mindent. Részletező, de nem esik szét, a színpad levegős, minden hangszer a helyén, nem akar mindent középre hozni és ez tetszik.De majd még állítgatom és szimfonikusokat is hallgatni akarok. A hegedű az nekem mindig kritikus.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30305 üzenetére
Bocs, csak közben otthagytam az irodámat és hazajöttem. Szóval a misty nekem is tetszik, a kedvencem a Jing Ying Soloists - Yang city variations.
A Mordauntról annyit, hogy amit ti hallottatok 6 éve az nem ez az Aviano volt, bár mondják, hogy egy márka stílusjegyei megmaradnak, de azért ha új alapokra helyeznek egy konstrukciót az szólhat másképp. -
-
-
Brandys
tag
Igazad van, azért nem is akartam egy olyan sorrendet felállítani, hogy melyik erősítő jobb. Azért lett belőle egy kis "elbeszélő költemény". Először kizárólag házimozinak indult a dolog és amikor erősítővel szintet lépsz akkor nem biztos, hogy a hangfal maradhat. Nehéz dolog ez, mindent meg kéne hallgatni először, ráadásul párban (erősítő/hangfal), néha ez egy nagyon nehéz dolog.
-
Brandys
tag
válasz
robi0604 #30294 üzenetére
Pio-hoz Jamo, a 255-ös H/K-hoz először JBL E80-as frontokkal egy szett, majd PolkAudio TSi400-as szett. A Harman/JBL párost általában favorizálják, nekem túl sok volt a középmély/mély tartományban az érzéketlensége, olyan egyforma volt minden ott, de ezt főleg zenére értem. Érdekes mert a TSI400/Harman sokkal jobban tetszett együtt. A Marantz zenében legalábbis nekem jobb volt, mint a 255, de ott a HM részben nem volt meg az a dinamika amit elvárok egy HM-tól. Ha összegyúrhattam volna őket, megtettem volna.
-
Brandys
tag
válasz
robi0604 #30292 üzenetére
Sorrend? OK, szóval ez az én sorrendem.
Pio VSX-819 - a HM világába ezzel léptem be és arra pont jó volt, hogy tudjam: tovább kell mennem. Nem arról van szó, hogy ez egy "rossz" erősítő, kis panelba, házimozira a hozzá való hangfalakkal "O"-ról indulva igen is jó volt. Megmutatta nekem, hogy érdemes egy kicsit ezzel többet foglalkozni.
H/K AVR-255 - Házimoziban mindent hozott, amit kellett, de bevallom amikor megvettem, akkor abban volt egy kis "szerelem" is a márka (és így a design) iránt és mindenképpen birtokolni akartam egyet. Közben a zene kezdett előtérbe kerülni és itt egy kicsit többet akartam, ki akartam mást is próbálni. Az én fülemnek a zene bizonyos tartományokban "összemosott volt", nem volt annyira részletező amennyire én szerettem volna. Jó volt, hallgatható volt, csak többet akartam, de nem sztereó erősítővel. Egyébként szerettem és ár/értékben most (főleg használtan) jó vétel szerintem.
Marantz NR-1601 - Elsősorban a márka karakterét akartam megismerni, ami egyébként nekem bejött. Házimoziban a dinamika hiányzott belőle, kicsit erőtlen volt, de lehet, hogy csak én fülemnek, mindenesetre nem zenélt rosszul és egy nagyobb Marantz-ra vágytam, konkrétan az SR-6005-ösre, de az ÁRA volt az ami még visszatartott. Ekkor jött egy lehetőség a Denon AVR-2310-re viszonylag jó áron és az új Mordaunt Short Aviano 6 szettre szintén jó áron. Millió tesztet elolvastam (2310, Aviano 6) és belevágtam, még akkor is ha vakrepülésnek tűnt. És most BOLDOG vagyok (pillanatnyilag) ... de majd egyszer lehet, hogy lesz egy NAGY MARANTZ-OM. -
Brandys
tag
Bocs, hogy beleszólok, de a fentiekben belinkelt Denon AVR-2310 (ez [link]) már elkelt, csak még nem zárta le az eladó.
-
Brandys
tag
Csak egy apró szösszenet a hűtéshez. Nekem is az volt az első dolgom, hogy az ex H/K 255-ösöm mögé beépítsek egy ventit. Irány a "Hülye azért nem vagyok"-ba, ahol 12 cm-es USB-s laptop hűtő + 220 V to USB átalakító vásárlása. Ventit kiszereltem a laptophűtőből, szivacsbakokkal felszereltem az erősítő mögött kivágott tároló hátuljára, az erősítő AC outletjéről tökéletesen működött (és működik most is egy másik erősítővel) és így azzal együtt kapcsol(t) ki-be. Hangtalan és szívott üzemmódban tökéletesen teszi a dolgát. Összköltség: kb. 7000 Ft.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30075 üzenetére
Most indulok az erősítőért, még ma összelövöm a rendszert.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30075 üzenetére
Amelyiket érdekesnek találod
-
Brandys
tag
válasz
robi0604 #30072 üzenetére
Köszönöm, mindenképpen azon vagyok, hogy meghallgassam a 2310-et. Jó néhány tesztet elolvastam, azok alapján jött szóba, bár egy teszt is szubjektív bizonyos vonatkozásban. H/K-m volt, Marantz-om is. Ha igaz az, hogy márkán belül azonosak a stílusjegyek, akkor erről a két márkáról van már ha nem is véleményem, de legalább sejtésem.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30069 üzenetére
Itt van egy teszt [link] és néhány érdekes diagramm a 2309-ről, ezt elolvasnám a helyedben.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30068 üzenetére
A Denon AVR-2309 User Manual-ból:
Playback in the PURE DIRECT Mode
This is the mode that recreates the original sound most faithfully, providing extremely high quality sound
Press [PURE DIRECT].
To cancel, press [PURE DIRECT] again
• When in the PURE DIRECT mode, the on-screen display is not displayed and the display on the main unit is turned off
• If the HDMI input connector is selected, video outputs are output in the PURE DIRECT mode
• The channel level and surround parameters in the PURE DIRECT mode are the same as in the DIRECT mode. -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30063 üzenetére
Máris intézkedem.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30060 üzenetére
Igen van olyan, hogy illik hozzá az ezüst és a fekete is. Viszont nálunk az ezüst nem mutat. Most biztos hülyének néztek, de egy hasonló méretű dobozt alufóliával burkolva az erősítő helyére tettem. Tudom a szín nem pont olyan, a forma egyáltalán nem olyan, de mégis legalább a karakter kijött belőle és egy hasonló méretű ezüst foltot legalább meg lehetett nézni.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30055 üzenetére
Egyébként ebéd közben gondolkodtam és lehet, hogy hajlok a 2310-re 130K-ért, talán nem rossz üzlet és elég is lenne és még pénzem is maradna egy Dune Base 3.0-ra. Később váltanék (ha nem jönne be) egy nagy Marantz-ra ha mégis úgy látom, hogy szükséges.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30055 üzenetére
Jó gép jó áron.
Nem is annyira a bútorok színe a döntő, hanem a nappali karaktere. Fa födém igazi nagy látszó gerendákkal, kandalló, sötét bronzos lámpa és egyéb fém kiegészítők, valahogy az ezüst nem illik a képbe. -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30052 üzenetére
Én is láttam és jó áron is lenne ... de hát a szín ... a fene egye meg. Ha elborul az agyam mindjárt elmegyek a Saturnba és veszek egy 1911-es Denont, ha nem tetszik eladom. Persze ez sem jó út igazán ... venni - eladni. Egy dologtól félek, hogy ezekhez a hangfalakhoz kevés lenne. Kinek van 1911-ese? Mondjon már valamit!
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30048 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz, ha erre:
"Igen, néztem és meg is venném, de a 6004-esből nincs fekete az országban és nekem csak az jöhet szóba a nappali karaktere (no meg az asszony) miatt."
Jelentése: nekem is a fekete jöhet szóba, az asszony egy +++ tényező. -
Brandys
tag
-
Brandys
tag
Mondjuk költséghatékonyság miatt egyre inkább a Denonnal szemezek, az is ki tudja szerintem hajtani azokat a frontokat. A What Hifi-n 5 csillagot kapott, talán nem véletlenül. Az említett H/K és Marantz kisebb testvérei voltak már a birtokomban azok karakterét ismerem, Denonom még nem volt, ezért a dilemma. Hazai forrásból új Denon csak 1911 lehet, ami beleférne a költségvetésbe, de nem tudom, hogy elég lenne-e benne a szufla, ezért gondoltam a 2xxx-as szériára.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30038 üzenetére
az asszony egy tündér egyébként és tökéletesen egyetértünk a fekete erősítőben.
-
Brandys
tag
Ha ehhez a hozzászólásomhoz [link] hozzáteszem az árakat is, akkor mit szólnátok hozzá. Ezeket tudnám megvenni ilyen áron:
Denon AVR-2310 - 130 K (1,5 éves)
H/K 460 - 165 K (új, kintről)
Marantz SR-6005 - 200 K (új, kintről)
Ár/érték??? -
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #30025 üzenetére
Köszönöm, szívesen meghallgatom bárki véleményét. Az a baj, hogy hallottam már Denont, H/K-t és Marantz-ot is és legszívesebben összegyúrnám őket. Egyik percben még a Denon, másikban a H/K, következőben meg Marantz felé húz a szívem, tök hülyének érzem magam, így nem lehet erősítőt venni
.
-
Brandys
tag
BBéci:
Kíváncsi lennék szakértő véleményedre.
Hazaért a Mordaunt Short Aviano 6 szettem, amit csak NAD sztereo cuccal tudtam meghallgatni, de ennek ellenére vagy éppen ezért megkockáztattam a beszerzést.
Három A/V erősítőre van most lehetőségem, amelyek mind a márkát, mind az árukat tekintve beleférnek. A zene/hm aránya kb. 70/30 százalék, a zene szinte minden nap szóba jön, esténként mostanában kedvem van 20-30 perc "szolíd" hallgatózásra, mert így lefekvés előtt tök jól ki lehet söpörni a napi hülyeségeket a fejemből. Persze azért nem csak esténként van zenére igény. Film max. hétvégente egy, esetleg kettő.
Szóval: Denon AVR-2310, H/K-460, Marantz Sr-6005. A sorrend az ársorrend is egyben.
Bármelyik illeszthető hozzá vagy van amit ki kéne zárnom? -
Brandys
tag
Sziasztok, HELP ME!
A H/K 360 és 460 között a wattokon kívül van lényeges különbség hangzásban? -
Brandys
tag
Most el kell mennem úgy 5-6 órára, ha nem válaszolnék valakinek akkor bocs.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29968 üzenetére
Mordaunt Short Aviano 6 [link]
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29968 üzenetére
Azért nem lennék inkorrekt, főleg egy fórumtárssal. Nyilván akkor az az 1 db van mostanság és akkor az már virtuálisan a tiéd. Nem vagyok egy "lenyúlós" típus.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29964 üzenetére
Lehet, hogy fáradt voltam a napokban (lapzárta miatt), de én nem láttam nagyobb fekete Denont.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29962 üzenetére
Köszi, már használtad? Mármint erősítőnél.
-
Brandys
tag
A 6003-as Marantz-ra is alkudtam volna, ha fekete lenne.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29958 üzenetére
Láttam az avx-en a hirdetésedet, csak a nappali karaktere feketét követel nálunk. Ez most lehet, hogy hülyén hangzik, de az ezüst nagyon nem illene bele a képbe.
-
Brandys
tag
Szerintetek megér egy 1,5 éves újszerű Denon 2310 140 K-t gari nélkül (külföldről származik)? Kisit soknak találom, de azért továbbra is hezitálok. 1 hetet vállal az eladó.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29926 üzenetére
Na ezt a cikket érdemes elolvasni, én is nemrég találkoztam vele és most, hogy szóba jött a "damping factor", így gondoltam belinkelem ide.
[link]
Idézet a cikkből:
Kimenõ impedancia, damping faktor
Az erõsítõk tervezési szempontjai között az alacsony kimeneti impedancia is kiemelt helyen szerepel, minél alacsonyabb ez az érték, erõsítõnk annál "függetlenebb" a csatlakoztatott hangsugárzótól, ill. annál jobban csillapítja annak visszahatásait. A hangszóró ugyanis - noha a mûterheléshez hasonlatos impedanciát képvisel - mégsem úgy "viselkedik" mint egy ellenállás, hanem szépen visszadolgozik az erõsítõ kimenetére. A damping faktor, magyarul csillapítási tényezõ a terhelõ impedancia és a végfok kimeneti ellenállásának hányadosa (pl. 8 ohm / 0,1 ohm azaz 80), a nagyobb érték ideálisabb.
Néha találkozhatunk a "nehezen hajtható" kifejezéssel a hangsugárzók kapcsán, ezek a dobozok esetenként érzéketlenek, jellemzõen hullámzó impedanciamenettel és bonyolult keresztváltóval rendelkeznek, ami az erõsítõre nézve a damping faktor tekintetében komoly követelményeket támaszt, ezt általában a nagyobb teljesítményû félvezetõs erõsítõk teljesítik. Ez nem azt jelenti, hogy mondjuk egy 2×20W-os csöves nem képes megszólaltatni az adott dobozt, csak hangminõség tekintetében lehet, hogy nem ideális partnerek, erre a rendszer összeállításánál figyelemmel kell lenni.Gyakran felmerül a kérdés az erõsítõre köthetõ hangfalak impedanciájával kapcsolatban is. Az esetek többségében mindkét értékkel használható az erõsítõ, amennyiben nem, azt biztosan feltüntetik a hátlapon is. A legtöbb erõsítõ adatlapján megtalálható a 8 ill. 4 ohmos hangsugárzókkal elérhetõ teljesítmény, ebbõl látható, hogy minél kisebb a hangszóró impedanciája, annál nagyobb az erõsítõ kimenõ teljesítménye. Egy kis számtan, no meg az Ohm törvény, és kiderül, épp a duplája, persze, ha a tápegység is bírja energiával.
A csöveseknél illik betartani a kimeneti csatlakozókon feltüntetett impedancia-értékeket, mert a csövek munkapontját eltolja a kisebb, vagy nagyobb terhelés, ezért is szoktak külön 4 ill. 8 ohmra illesztett kimenetet elhelyezni egymás mellett. -
Brandys
tag
válasz
FlameBox #29896 üzenetére
Amit leírtál a Sz.gép -> HDMI kábel -> erősítő -> HDMI kábel -> TV lánc működik. Kép tévén, hang erősítőn keresztül a hangfalakon, ha az erősítő leszedi a hangot HDMI-ről, ezt kell megnézni. Ha TV-n HDMI bemetet van beállítva akkor a TV hangszóró nem szólnak normális esetben.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29893 üzenetére
Megjegyzem a két front külön továbbra is 240 K. Csak a szett akciós. Persze mindent meg kell hallgatni, ha van rá mód. Atomtutit pedig szerintem soha nem lehet venni, meg kell alkudni ... és itt jön be az, hogy ki miből, mennyit és hogyan enged úgy, hogy az általa felállított lécet még ne verje le.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29891 üzenetére
Azért az a 6-8 év az régen volt. Na szóval kb. 250 K-t szánok hangfalakra és több hangfal meghallgatása után a Monitor Audio M4-es frontok tetszettek a legjobban, ebből egy szett (+center+hátsók) pont 250 K. A Mordaunt Short-tal is volt egy élményem pár éve, de nem tudom melyiket hallottam, viszont azt tudom, hogy tetszett.
Viszont ez a mostani szett 389.790 Ft helyett 249.900 Ft akcióban és a teszt szerint ez már nem belépő szint. A korábbi élményem és ez utóbbi gondolkoztatott el. Majd 400 K eredeti áron! -
Brandys
tag
Sziasztok!
Kezdek egyre inkább ebben a hangfalszettben gondolkodni. Sub-ot nem akarok a közeljövőben.
Mordaunt Short Aviano 6 + 1 + 5C szett 389.790 Ft helyett 249.900 Ft akcióban.
Aviano 6 frontsugárzó jellemzői
Felépítés: 2 utas
Frekvencia átvitel: 38 Hz-22 kHz
Ajánlott erősítő teljesítmény: 15-150 W/csatorna
Impedancia: 4-8 Ohm
Érzékenység: 88 dBItt egy teszt róla: [link]
Szóval kezdek elfáradni az erősítő+hangfal cserékben.
A fenti szetthez milyen kaliberű erősítő illene a legjobban szerintetek? A 2:1 szabályt ismerem, de azért szívesen veszek ajánlásokat. Elsősorban H/K, Denon vagy Marantz márkákat preferálom. Szóval mit érdemelne ez a szett? -
Brandys
tag
válasz
Vidala #29869 üzenetére
Egyáltalán nem untatsz. Ahogy tanult kollégám mondta "a széles látókör mindenkinek jár". Én szívesen veszek bármilyen információt, ami a hülyeség keretein kívül van. Régóta követem ezt a fórumot és sokat tanultam ... persze néha azért mosolyra is húzódott a szám ... de ez meg csak feldobta a napomat. Úgyhogy inkább köszönöm az infókat.
-
Brandys
tag
válasz
Vidala #29867 üzenetére
Igen, mélyek előtérben, de nem tolakodóak. Mondjuk én nem tervezek mélynyomót, a zene lenne nagyobb súllyal (70/30). Más tesztben is dicsérik, hát igen ... a meghallgatás!!! Azért ha van valakinek gyakorlati tapasztalata, az jó lenne ha megosztaná (Mordaunt Short Aviano 6). Most fel van adva a lecke ...
A Monitor Audio M4-et hallottam, de azért itt is érdekelne másnak a véleménye, akinek esetleg ilyen ketyeg otthon. -
Brandys
tag
Na ezt találtam: [link]
-
Brandys
tag
Sziasztok!
5.0-ás hangfalszett vásárlásával kapcsolatosan szeretnék véleményt kérni.
A max. keret 250 E Ft.
Próbáltam hallgatózás után leszűkíteni a kört.
Ami szóba jöhet:
Monitor Audio M4 front 2x69.950 Ft
Monitor Audio M center 49.900 Ft
Monitor Audio M1 monitor 2x29.950 Ft
Ez így összesen: 249.700 FtViszont most a
Mordaunt Short Aviano 6 + 1 + 5C szett 389.790 Ft helyett 249.900 Ft akcióban.
Egy régebbi emlékem van a Mordaunt Short-ról és jó benyomást tett rám, de pontosan az Aviano 6-ot nem ismerem. Viszont ennyi pénzért már lehet, hogy megérné. Ekkora kedvezménnyel nem lehet rossz választás.
Valaki ismeri??
Szóval Monitor Audio vs. Mordaunt Short!!!
Köszönöm -
Brandys
tag
válasz
Dorian #29633 üzenetére
Van egy Polk Audio TSI400-as szettem PSW-125-ös subbal. Ezt most nem akarom cserélni különböző okok miatt. Volt egy 255-ös Harmanom, amit a fiam megörökölt. Egyébként nem szóltak együtt rosszul. Megj.: a Polkoknak kellett úgy 100 óra mire minden a helyére került (mély, közép, magas) Talán ezért a Harman felé húz a szívem, de akkor biztos, hogy min. 3XX széria. De igazán nem vagyok biztos magamban, ami elég nagy baj, tudom. Szóval ...
-
Brandys
tag
válasz
ricsik #29630 üzenetére
Persze ez egy nehéz műfaj, és nyilván aki teheti kivár, mert nem akar nevetséges áron óriásit bukni. Ilyen esetben a kategóriát és a márkát keresőnél a hivatalos garancia azért elgondolkodtató lehet -20%-ért. Az ismeretségi körömben többen jártak pórul a "jó áron" vett, már nem garis cuccal, mert a javítás pl. egy végfok esetében ... hát nem olcsó mulatság. Nyilván nem ez a jellemző.
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29621 üzenetére
Még csak annyit, hogy ez nem használt cucc, a 3 napos cseregarancia miatt a biztonság kedvéért kipróbáltam. Azért ez még ÚJ, nem????
-
Brandys
tag
válasz
bajnokpityu #29621 üzenetére
Jó, egy kicsit mindenkinek igaza van. De én még mindig azt mondom, hogy az akciós ár alatt 30 K-val, hivatalos magyarországi importőrön keresztüli 2 év garanciával elgondolkodnék. A közeljövőben nem lesz az akciós ár akciója és a - 30K mehet hangfalba.
-
Brandys
tag
válasz
daniel2121 #29618 üzenetére
Teljesen igazad van és ez így működik nálunk is. Most történt egy kis "baleset", de ez nem válóok még
. Nálunk is az autó és a műszaki cuccok az én asztalom és egyben az érzékeny pontom vagy pontjaim is. Műszaki ember vagyok (gépészmérnök) és egyébként vakon bízik az én kis párom bennem ezen a téren ... tulajdonképpen a maga módján jót akart, nincs is ebből semmi gond.
-
Brandys
tag
válasz
Dorian #29608 üzenetére
Értem én az áfát, csak ha bruttó 150 K-ért vennél valamit az egyik sarkon, a másikon meg megkapod ugyanazt 30 K-val olcsóbban ugyanolyan kondíciókkal, akkor az miért nem jó?
Ez olyan dolog, hogy aki pl. ilyen erősítőr akart volna venni és megkér, hogy vegyem meg neki és másnap elkérek tőle 30 K-val kevesebbet a doboz átadásakor ...
Velem ezt bárki eljátszhatja. -
Brandys
tag
válasz
s7evcsenko #29601 üzenetére
Öccse van, de persze lánytestvér vonalon is kérdés a korosztály. Jómagam 47 vagyok, ha ez mond valamit.
Egyébként amikor elhatároztam az erősítővásárlást elég széles paletta vonult fel a gondolataimban és a "kis" Marantz design-járól sokat áradoztam (tényleg nagyon tetszik), persze elkötelezettség nélkül. Na erre Ő úgy gondolta, hogy jó lesz ez nekem. Persze tényleg nagyon jó kis erősítő ... csak én még nem döntöttem és keresem az utam. -
Brandys
tag
Szia,
bocsi a zavarásért, de olvasom, hogy erősítő+hangfal vásárlásban utazol. Csak szeretném felhívni a figyelmedet erre (én árulom): [link]
Eredeti ára (bolti): 180.000 Ft
Akciós ára (bolti): 150.000 Ft
120.000 Ft-ért elvihető hivatalos 2 év magyarországi garanciával. A párom lepett meg vele, de én másban gondolkoztam és gondolkodom.
Tudom, hogy ennek nem itt van a helye, de fogjuk fel egy kis figyelemfelhívásnak, segítségnek. A kedves fórumtársaktól pedig elnézést kérek. -
Brandys
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tisztelt Uraktól. Miután az elmúlt három napban szinte teljesen végigolvastam ezt a fórumot, amolyan "black out" érzésem van, vagyis minél többet értek, annál kevesebbet tudok. Szóval jócskán a 40-es éveimet taposom, de míg másnak esetleg romlik a hallása ebben a korban, valahogy nekem egyre kényesebb és érzékenyebb a fülem. Szeretnék összelőni egy HM szettet, bár tudom, hogy zenehallgatás terén kompromisszumokat kell kötnöm, mert a zene/mozi arány olyan 70/30 % lenne. Kb. 300-350 E Ft-ot szánnék rá. Egyelőre 5.0-ás hangfalszett lenne indulásnak + erősítő, később egy mélynyomó. Tudom, meg kell hallgatni mindent mielőtt bármit megveszünk, de azért néhány kezdő impulzus jó lenne, mert akkor célirányosan szűkíteni tudnám azt a néhány száz (vagy ezer) variációt. Előre is köszönöm.
U.i.: a nappali közel 30 m2.
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Diablo IV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Goddess of Victory: Nikke
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Medence topik
- Milyen notebookot vegyek?
- EAFC 25
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest