- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoarden
tag
válasz
zoarden #46581 üzenetére
Megjött hozzám Fatia Negra ex-órája (majdnem allblack). Holnap beszámolok róla kicsit részletesebben, mert talán lesz hozzá más 18-as szíj is itthon hogy kicsit átöltöztessem és még tud jelenni többfélében, több képen, a többiekkel együtt hogy láthatóvá váljanak a hasonlóságok és különbségek..
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #46536 üzenetére
Hétfő óta nem is vettem le, csak a szíjcserék miatt, simán lehetne GADA:)
Teljesen rendben van az óra, nincs villámcsapás jellegű szerelem, de ez az én koromban már megbocsátható, az óra meg túl fiatal és naiv ahhoz, hogy fennakadjon a korkülönbségünkön, egyelőre biztos és nyugodt alapokon élünk együtt:) Több SM beszerzése nincs tervben, nem nagyon jönnek be az újak, a 0139 és a 0116 bőven elég.
A BoR szíjon a bumszli csat az egyértelmű gyenge pont, legalábbis nekem, nem illik hozzá, de meg lehet szokni, rápróbáltam sok bőrt, majd posztolom képeket később, egyelőre egy öregített-repedezett a nyerő, 20 millis konyak velúrt meg elhánytam valahová, azt lehet, hogy pótolni kell, ha nem találom meg.
-
dzsi23
addikt
válasz
zoarden #46580 üzenetére
Persze, hasonló a mutatószett, csak le lett kerekítve, de szerintem jó lett.
"különálló elemek nem összeforrott halmazának benyomását kelti nálam"
Az Erebus Originről is valami hasonlót mondtál, de most sem értünk egyet.Persze, ez nem baj, úgyis jobban szeretem az olyan órákat, amik nekem tetszenek, de másnak nem, mert így kisebb valószínűséggel jönnek szembe.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
dzsi23 #46579 üzenetére
Jellegét tekintve szinte ugyan az a kinézete. Látom a lekerekítést de első ránézésre messziről
( távolról messzinek látszik ) ugyan az.
Más.
Megjöttek az első "fecskék" a NH szerkezet drágulás miatt. NH helyett 8215 -10e Ft.
-
zoarden
tag
válasz
Faresz1976 #46575 üzenetére
nem mostanában lesz ebből látható eredmény.
Lesz fellebbezés meg mindenféle jogi és hatalmi manőver.Nekem viszont jött horológiai csomagom Szpringfíldből (NY) vámtalanságban, trackinget megnéztem reggel, így ma már megyek is a postára érte...
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #46578 üzenetére
Ez új mutatószett, szerintem passzol az indexekhez.
A zöld nekem sem tetszik, a sárga elég jó lett, de a maracujám nagyon hasonló, szóval a tegnapi fekete-lazacnál maradnék, ha választanom kellene.
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
Keil Walker #46576 üzenetére
Mind a kettő passzol színben. A narancsra meg kérj visszatérítést.
dzsi:
A sárga tetszik, a zöld nem.
Nem hiszem el, hogy nincs másik mutatószettjük.... -
Keil Walker
aktív tag
Megjöttek a gumiszíjak. A narancsból sikerült 18mm-eset küldeniük (Ali).
-
Faresz1976
aktív tag
Van remény a Jomashop féle rendeléseknek.. Tegnap egy amerikai kereskedelmi bíróság törölte a január óta hozott összes vámrendelkezést.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
pulutodurumo #46571 üzenetére
Nekem bejön, és végül is kínai óra, tetszik, hogy "nagyon kínai".
-
pulutodurumo
őstag
-
dzsi23
addikt
Végre haladunk valamerre!
-
Faresz1976
aktív tag
válasz
driv4r #46561 üzenetére
Csak hogy tovább bonyolítsam a dolgot...
"Tessék, tessék, hölgyek, urak"
További lehetőségek -
zoarden
tag
Panfansphobia
-
vasim.ragat
kezdő
válasz
Faresz1976 #46560 üzenetére
Pansericai
És azok a mutatók!
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46560 üzenetére
Panerica. Sericanerai.
Parnsperai. Parnserica.Nem svéd gyerekvers, inkább csak segíteni akarok a marketingeseiknek, ha ezt a vonalat akarják fejleszteni még:)
-
Faresz1976
aktív tag
Ezek a Parnsrpe fiúk mindig kitalálnak valamit
.
-
WeirdWolf
újonc
Tavaly nyár óta tartottam magam, de a legutóbbi tavaszi akciónál elcsábultam és csak berendeltem egy Watchdives wd1860-at, ami pár napja meg is érkezett.
Ez az első Watchdives órám, de azt kell mondjam nem csalódtam. A felületek megmunkálása erősen közelíti a San Martin / Seestern órákét. A fém szíj meglepően kényelmes, rosszabbra számítottam. Az egyetlen ami fura kicsit, hogy a csat kicsit nehezen “csattan be” a helyére, ezt youtube review-ban is láttam említeni. -
csodavas
tag
válasz
Sungoo #46442 üzenetére
Sziasztok!
Csendes figyelőként szoktam olvasgatni a fórumot, de néha azért felbátorodom és az óra ajánlásaitok alapján rendelek is Aliról valamit, na olyan rettentő sok órám azért nincs, de ezt a képet meglátva valahogy azonnal beleszerelmesedtem, szóval lesz ami lesz alapon megrendeltem, pedig ahogy Sungoo is írta ki tudja mit kapok alapon nyomtam rá a vásárlás gombra. Tegnap viszont az óra megérkezett, egy egészen szép, de annál egyszerűbb szivacsos tokban. A csuklóm 17 cm, azt gondolom, hogy a kis méretű csuklóval rendelkező emberek közé tartozom, de nem érzem hatalmasnak az órát. A szíj szerintem nem egy minőségi darab ( itt esetleg szívesen fogadok más szíjakra ajánlásokat, mondjuk a nyári szezonra valami jobb minőségű Natot). Működik mindegyik funkció rajta, bár ezt egyelőre nem teljesen értem. A tok a reklám képtől eltérően sokkal fényesebb, hasonló a Benyar kerek chronos változatához. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok, Sungoo kollégának pedig köszönöm az ajánlást. Lentebb pedig mellékelem a fotókat az óráról.
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r #46346 üzenetére
Velúr vagy nubuk szíjat keresgéltem a 0116-ra, helyette találtam most egy fura Zodiac Super Sea Wolf kopit a narancs biszbasz gyűjtőben, 22eft with coin, sajnos abból csak maga a postázás 3eft, NH35, kerámia, zafír, rettenetes márkanév, de számlapon csak a logó van, a fehér-zöld meg a szürke nem rossz, lehet, hogy valaki másnak érdekes lehet, nem tűnik túl drágának.
-
Keil Walker
aktív tag
válasz
zoarden #46548 üzenetére
Nagyon jó minőségű minden eleme. Kényelmes, nagyon jó a szíj. Kedvencem, hogy az indexek és a mutatók bár acél színűek, de nagyon forgatni kell, hogy ne feketének látszanak. Így frankón passzol ez a "fekete" a lünetta feketéjéhez.
Egyedül talán a lünetta túl könnyű tekerhetősége a negatívum, de csak szokatlan a többi búváromhoz képest. Nem lötyög vagy ilyesmi, csak túl könnyen forog.
Szerezni kell hozzá valami narancssárga fürdőgatyát és tökéletes lesz strandolni. Ja és úton van egy narancssárga gumiszíj is hozzá, kíváncsi vagyok milyen lesz vele. -
zoarden
tag
válasz
Keil Walker #46542 üzenetére
első benyomás?
-
@mriya@
őstag
válasz
5-ös kezelő #46545 üzenetére
Zafír forever!
-
andrew01
tag
válasz
5-ös kezelő #46545 üzenetére
Ez jó volt... jót derültem : ))
-
SOAD19
addikt
Úgy tűnik működik a bevonzás tv.-e...
A proxima-val is adódott egy kis probléma. Eddig 1-2 alkalommal volt rajtam. Tegnap elővettem, elkezdtem beállítani, erre a percmutató nem forog, hiába forgatom a koronát, viszont ellentétes irányba tekerve meg jó, forog. Nem tudom mi lehet a gebasz.
Mindegy legalább letesztelem Nektek a Proxima garis ügyintézését is. -
Faresz1976
aktív tag
válasz
Keil Walker #46542 üzenetére
A lume az atom!
Szép óra.
-
Keil Walker
aktív tag
Meg is érkezett az SKBwatches-ról az óra. Kínai raktárból küldték. 8 nap alatt megérkezett, az Express One hozta és tényleg nem volt vámáfa, ahogy az skb ígérte.
-
dzsi23
addikt
Új San Martin SN0144.
Ígéretes, tetszik.
Bár nekem bejön a hatszög logó, de ehhez az órához talán nem illett volna, jól tették, hogy lehagyták a számlapról (a koronán + a csaton elfér). -
andrew01
tag
Aki tart a MineralGlasstól, neki szólna mai szerencsés\szerencsétlen esetem. Nagycsaládi ramazuri, gyereknap meg minden, óra letétel pár másodpercre az asztalra, kicsi Murphy jelen mindenhol ugye, most épp kicsi rokon emberpalánta képében, rögvest lesodorta - üveggel lefelé érkezés kb. 70cm-ről, óriási csatt (magamban: mechanikus is, minerál is, abból is enyhén domború, ez nyekkk, ha parketta helyett mondjuk márványlap van ott, az lett volna tuti).
Lefehéredve felveszem, és semmi baja nem lett, de egy hajszálkarc se. (Persze üveg és üveg között is van külünbség, meg tudom, hogy pont a tompa ütések ellen ideálisabb a minerál, de olyan hangos találkozás volt, hogy pár karcot azért ráképzeltem hirtelen, a lényeg, hogy Sugess elég masszívat használ ezek szerint)
Most kvázi laikus-teszteltem szerkezetet is, rémlett, hogy nem egy pontatlan óra, de hogy ennyire nem...ha meg ha valami ugrott is benne, jó helyre ugrott
Mondjuk az arca érkezés nem biztos, hogy egy rossz irány a szerkezet szempontjából, inkább attól tartottam, hogy a mutató esik le, de az is a helyén maradt.
-
andrew01
tag
válasz
driv4r #46532 üzenetére
Kereken 9 hónapja írtam az ellenérzéseimről e modellel kapcsolatban - tán rémlik, "mintha be lenne ázva"; teljes ambivalencia, mert amúgy tényleg jó rátekinteni, de én akkor az élpolírt emeltem ki, mint az összképet megbontó elemet. Azt gondoltam, azt érezném élőben, mint amit most leírtál.
Ugyanakkor továbbra is azt gondolom, hogy nagyjából megegyezik az ízlésünk az órák tekintetében (sőt tán 'men's wear' terén is) és emiatt mikor legutóbbi alkalommal is kacérkodtál a vétellel, megfordult a fejemben, hogy 'jajj remélem nem fog balul elsülni az újabb kínai vételed' mert sejteni véltem, hogy élőben valami félrecsúszhat, hogy hasonlatos ellenérzésed lehet majd, mint amit magamnál vizionáltam.Én ezeket a kaucsuk/gumi vagy milyen szíjakat sem értettem nálad, de látom most ennél a szekciónál is előjött az önazonosság mint olyan.. helyesen szerintem, és azon véleményen vagyok, hogy nem, nem kell minden esetben "összecsiszolódni". Határeseteknél még okés, de máskülönben 'viszlát'.
De élénk színek mint olyan, megjelenhet szofisztikáltabb formában is - nekem pl. narancs bőrszíjam van, amit egy tört fehér számlapos bauhausra teszek, amin a kis mp. mutató szintén narancs színű - tiszta Nomos feeling : )
Apropo az SM-nél működhet a csiszolódás úgy vélem, egy patinásnak tűnő szíjjal, vagy egyéb eshetőségekkel is még abszolút lendületet vehet a történet. -
zoarden
tag
válasz
Faresz1976 #46535 üzenetére
Ha nem is lesz 50%- de Jomashop valszeg felejtős lesz.
Ali: lehet nem jó logikával, de én arra számítok hogy ott mwg lesz több lwárazás, mert USA-ből mwg nem fognak a mostani vámmal növelt áron annyi órát venni az ottaniak és a kínaiak emg el akarják adni a már legyártott felesleget előbb utóbb máshol. -
zoarden
tag
válasz
driv4r #46532 üzenetére
lehet ugyanaz a csat van rajta mint a 129-en?
A braceletre én akkoriban azt írtam hogy nekem is túl fényes a sok tükörpolír miatt
A csat valóban nem kicsi, én mexoktam- de nagyobb annál mint amit igényelne a kényelmem.
Tegnap és ma pont ez van rajtam a lányom diploma ünnepe miatt és jó érzés volt a napsütötte tóparton is az óra maga.
De érzem valahol a leírásodból hogy ami elmegy a sóskaramella nem vintage órámhoz, mint bracelet, az már ehhez a 0116-hoz nem illik.
Patinásítani épp lehet rajta sok mindent... -
Churpik
tag
válasz
Faresz1976 #46531 üzenetére
Én vettem egy nagy levegőt.
Különösen azért, mert június 1-től 50% a tervezett vám az USA-ba befele. És szinte biztos vagyok benne, hogy tükerreakció is lesz. Szóval nix Jomashop, pedig terveztem a Father's Day Sale-lel: ott még voltak 40 dollárért NH35-ös szerkezetes órák. Így marad a Pagani szint Ali-ról, de azok is már 60 dollár körül mennek. És egyre több a 8215-ös a PD-k közt is.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #46530 üzenetére
Túl fényes a bracelet, túl új az egész, közben meg ugye gyárilag patinásított neo-vintage, főleg a számlap. Képekről nagyon tetszett, élőben is, de lehet, hogy túl sokat vártam rá. Keresek rá egy konyak velúrt, gyárilag is jön azzal, hátha.*
Vagy csak finnyáskodom, mert meguntam az órázást.
* ami tárgyszerűen se tetszik, az a bazi nagy gyorsállítós csat, majdnem olyan hosszú, mint amekkora az óra, 4 centi fölött lehet, nem illik ehhez a finom kis BoR szíjhoz. De biztos meg lehet szokni.
-
Faresz1976
aktív tag
Vennem kell valami különlegességet......
-
driv4r
aktív tag
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #46525 üzenetére
Igen, egyértelműen Bertucci ihletésű a tok, ők nem gyakran alkalmaznak fémszíjat, de a fémszíj csak egy opció, amit alin megkapunk, nato szíjra cserélni pedig filléres tétel.
És végül is jól csinálták, mert elég fura lett ahhoz, hogy beszéljünk róla, de nem annyira, hogy csúnyának vagy ízléstelennek bélyegezzük (persze, biztos van, akinek nagyon nem jön be).
-
driv4r
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46522 üzenetére
A második nagyon jó lenne kvarccal, venném is sógornak rögtön.
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #46509 üzenetére
Nagyon idegesített, honnan ismerős, ha csak halványan is, ez a forma. A bracelet alkalmazása miatt nem volt egyértelmű, de most leesett, Bertucci, megnéztem, az Alis vásárlók is említik a dizájn eredetijét. Gyakran szokták hájpolni, mint ultimate field órát, szerintem akkor is furi így fémen, de legalább az kiderült, melyik márkától jönnek ezek a bazi vaskos fülek.
-
dzsi23
addikt
válasz
Faresz1976 #46522 üzenetére
A 39-es korrekt, beszéltünk is korábban róla, most is csak a számokba tudok belekötni.
Coinokkal 20 ezer (55 dollárból lejön 18%, csak sajnos a szállítási költséggel ugyanúgy 55 dollár a vége...).
-
dzsi23
addikt
válasz
5-ös kezelő #46520 üzenetére
Akkor azt a dobozt meg kell tölteni.
Mondjuk, nálam is üresen hever egy 10-es és egy 12-es doboz, fogalmam sincs, mit kezdjek velük.Az a Chronos (ami természetesen nem összekeverendő a Cronos-szal) tutira nem acél tokos. A másik nekem is a szálhúzás és az élek miatt tűnik acélnak, a leírásnak önmagában nem hinnék.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #46516 üzenetére
Az én tippem is a tömör, így kép alapján, ha meg a bracelet tényleg hétsoros, akkor még jobb a csomag. Rondaságon én sem a kidolgozást értettem, nincsenek különösebb elvárásaim 12 ezerért, nekem is a tokforma különös inkább, azokkal a hosszú és vaskos fülekkel, ez leginkább a fekete farmer (?) NATO-szíjas képen látszik a kontraszt miatt. Érdekes jószág, az biztos, és üdítően alacsony áras. 7-8 körül érdekelne, de automatában
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #46514 üzenetére
"mintha a végszem lemezes lenne"
Ezen én is gondolkodtam, de vannak olyan tömör végszemek, amik kapnak egy ilyen kis "fület", ami benyúlik a tokfülek alá, ezzel is jobban biztosítva a pozíciójukat. Viszont a kép alapján nem tudom megmondani, hogy ez tömör vagy lemez.
Én tömörnek tippelem, de ez tényleg csak tipp."A tok elég ronda"
A felületkezelés nem tűnik túl magas minőségűnek, inkább Vostok szintűnek, bár az alsó élek mintha jobban el lennének dolgozva. A tokforma miatt mondtam én is, hogy fura jószág, de ha ez nem lenne, valószínűleg nem is akadt volna meg rajta a szemem.
#46512 Churpik:
"a pillangócsat félszemek nélkül"Én sem rajongok ezért a megoldásért.
"A koronazárat se értem teljesen, hogy minek 50m mellé"
Szerintem törvény írja elő Kínában. [link]
-
Faresz1976
aktív tag
Mai bográcsos kínai.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Churpik #46512 üzenetére
Ezen a képen, a bal alsón, úgy tűnik, mintha a végszem lemezes lenne, ez engem nem zavar, de sokan háklisak erre. Ha a 3 óránál lenne a korona, nem field lenne a számlap, illetve egy picivel harmonikusabb lenne a tokfül - tok formája és aránya, elgondolkodnék rajta, kifejezetten olcsónak mondható manapság, Parn* v2 is lehetne.
-
Churpik
tag
Zafír, rozsdamentes tok + szíj, Miyota 2035 kvarc, két év garival, magyar boltból 15.600,-
-
driv4r
aktív tag
válasz
zoarden #46508 üzenetére
Félek a csalódástól, nem merem kinyitni;) túl fényes lesz a BoR szíj:/ amúgy a faded green bezel 0116, de be van tekerve fóliába, alig látszik, kocsiban nem akartam bontogatni, most meg egy három hete halogatott cuccot kellene megírnom, ha kész lesz, az unboxing lesz a jutifali.
Viszont megjöttek irodába ma az Ali biszbaszok is, azoknak nagyon örülök, főleg a 182 forintos ISOfrane koppintásnak, ahhoz kellene majd valami vintage ‘70s nehézbúvár, Squale vagy ilyesmi.
A narancs gofri so-so, képekről mindig rákívánok, mert én is szeretnék ilyen laza és menő nyári arc lenni, de aztán a rögvalóságban kicsit értetlenül nézem ezt a színt, nem teljesen én vagyok, még össze kell csiszolódnunk.
A támadó kobra alakzatba rendezett csatok nagyon olcsók voltak, 16mm lyuggatott, 18mm otf, a kettő együtt nem volt 2,500. Tehát van mentségem, ha lecsapna rám a család, rengeteg pénzt megspóroltam nekik.
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #46504 üzenetére
Amíg tűkön ülve várjuk, hogy vajon mi lehet a dobozban, bedobom ezt a fura jószágot aliról.
[link]
Olcsó szerkezet, de az óra is csak 32 dollár.Érdekes, hogy a leírás alapján acél a tok, a fotók alapján is acélnak tűnik, viszont a hátlapon "stainless steel back" felirat van. Persze, a felirattal nem hazudnak akkor sem, ha a tok is acél, csak olyankor nem ezt szokás ráírni.
De volt már nekem is olyan órám, amire ez volt írva, és mégis acél volt a tokja szóval bármi lehetséges. -
zoarden
tag
válasz
driv4r #46504 üzenetére
Ez most olyan mint a Schrödinger macskájának doboza?
Míg ki nem nyitod, szuperpozícióban van a benne lévő óra.
Azaz lehet még belőle SN0116, de lehet hogy Aquatrident CUSN8 lesz... -
fagyalllo
őstag
válasz
5-ös kezelő #46506 üzenetére
Van bizony, nemrég kapott új elemet az is pár hónap pihenés után, kicsit lusta voltam.
-
@mriya@
őstag
Mai kínai. 😀
-
driv4r
aktív tag
válasz
5-ös kezelő #46501 üzenetére
Találtam még egyet ebből az Oceanus vonalból, de felejtős, elemcsere már nem elég, összeakadnak benne a big date tárcsák. Megnéztem, Alin is van ilyen szerkezet, de nem érzem azt a fene nagy nyomást magamon, hogy lecseréljem.
Így viszont van egy drillem hordatlanokból, ha esetleg vennék még egy fehér meg egy fekete OC-108-at melléjük, akkor viszont lenne egy full, mert azokat néha hordanám is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Bestbuy játékok
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest