- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tboldi
nagyúr
válasz
chubii #46153 üzenetére
Némileg hasonló “problémám” van az ML1869-cal, a rövidke tokfül miatt én is csak úgy tudom erre a szíjra tenni, ha kiveszem a rugós stiftet, majd vissza. Azt írják, 1,2 mm vastag, egy bőr nato vagy zulu, amit eredetileg terveztem, szinte biztosan nem vékonyabb ennél, úgyhogy valszeg inkább 2 darabos bőr lesz.
Az ML05-től meg lehet, hogy megválok. Jó kis óra, de az ML1868 sokkal jobban tetszik.
szerk.: Ja, hogy a kérdésedre is válaszoljak, én attól függően döntenék, hogy mennyire puha anyagú a szíj, bele tud-e süppedni a stift, akkor talán kevésbé gáz.
-
chubii
senior tag
Megérkeztek a CNS szíjak is a Tunához, de lehet pofára esés lesz a használatuk... Kicsit más a tok kialakítása, mint az eredeti Seiko-nál, erre nem számítottam. Alapesetben nem tudom befűzni a szíjat, csak ha kiveszem a stiftet és utána azzal nyomom le a helyére... Nem mondom, hogy vészesen feszül, de csúszkálni biztos nem fog... Mennyire normális ez így? 1,8mm a stift, ennél van vékonyabb ha jól láttam, viszont ott meg tartok tőle, hogy kevésbé lesz masszív.
Mit tanácsoltok? Vékonyabb stift és nincs mitől tartani? Vagy túlgondolom a dolgot és így se gáz?
[kép] [kép] [kép] -
Churpik
tag
válasz
5-ös kezelő #46144 üzenetére
Igazából a történet jóval hosszabb ennél. Két vagy három éve akciózták ki a megszűnő márka utolsó darabjait az Aliexpressen, mielőtt a Cadisen felvásárolta a csődbement gyárat. Ebben az órában minden egyben volt ami nekem akkor kellett: acél tok és kényelmes acél tömörszemes szíj, zafírral, belül Seiko kvarc kronó (VD53), kb. 6000 Ft-ért (coinnal).
Akkor sajnos lecsúsztam róla, de tudtam, hogy Faresz vett egyet, azt hiszem elég sokáig megvolt neki. Később meghirdette eladásra, és sajnos úgy hozta az élet, hogy akkor nem tudtam megvenni.
Erről aztán tavaly panaszkodtam az egyik testvéremnek, és aztán el is felejtettem az egészet. De akkor találtak egyet a Jófogáson és elrakták, így került a jó édes anyámhoz, aki meg most adta oda. El is csodálkoztam rajta erősen... Valamelyik vidéki nagyvárosból jött, talán Szolnokról. -
Churpik
tag
válasz
Faresz1976 #46150 üzenetére
Azzal mi történt?
Meggyőződésem volt, hogy ez az egy szerencsétlen Wanvi jár körbe-körbe -
Churpik
tag
válasz
Faresz1976 #46147 üzenetére
(Még elemcsere előtt fotóztam egyet gyorsan)
-
Churpik
tag
válasz
5-ös kezelő #46144 üzenetére
Testvér súgott, jófogáson szerezték
-
|AP|
veterán
elkészült a 36-os Tandorio pimpelése Namokimods számlappal és mutatókkal.
Így már kicsivel 50k fölé csúszott az ára, de megért nekem ennyit, hogy legyen végre egy olyan fehér számlapos field watchom, amit szívesen is hordok:
andrew01: köszönöm az RWC tippet, tényleg korrektek voltak, egész gyorsak és nem volt vészes összeg a mutatvány! -
Churpik
tag
válasz
Faresz1976 #46141 üzenetére
Hát Faresz, ki nem találnád, hogy mit kaptam a 76 éves anyámtól
Meglepett vele rendesen...
Úgy látszik vannak olyan kínai órák, amelyekből csak egy-egy darab van kicsiny hazánkban, és az az egy kering körbe-körbe a kínaiórás közösségbenKitalálod mi ez?
-
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r #45165 üzenetére
Szintén heti rotációs terv*, aztán majd meglátjuk. Napok óta esik, nem merek öreg órával flangálni, a keddi is rizikós volt, a bőrszíjakat is cseréltem gumira vagy fémre.
* most látom csak, a kép feltöltése után, nincs is kék lumés búvárom. Ez hallatlan, ez botrányos, valamit tennem kell.
-
Sungoo
addikt
válasz
Faresz1976 #46139 üzenetére
Csak nem úszom meg!
-
Churpik
tag
válasz
Sungoo #46137 üzenetére
Igen, sajnos úgy néz ki, hogy csak bizonyos meghatározott termékekre engedi.
Viszont vannak ezek is, hátha:
The promotion will run from May 6th to May 9th, 2025, inclusive.
Except USA, France, Russia, Georgia
€10 off orders €99+ with code EUES10
€8 off orders €69+ with code EUES08
€5 off orders €49+ with code EUES05
€3 off orders €29+ with code EUES03
Enjoy US$10 off US$99+ using EUES10
Save US$8 on US$69+ with code EUES08
Apply EUES05 for US$5 off US$49+
Get US$3 off US$29+ with code EUES03 -
-
dzsi23
addikt
válasz
driv4r #46113 üzenetére
"A kis búvár a számlapon elsőre nekem fura, de ha jól tudom, ez valami standard dizájn"
Igen, a Vostoknál már 70-es évek óta standard, másnál nem nagyon láttam hasonlót. Korábban nekem is fura volt, eszembe nem jutott volna ilyet venni, automatikusan átugrottam ezeket, amikor számlapokat válogattam az órámba, de a narancs színűek közül ez tetszett a legjobban, és nem bántam meg, most már kifejezetten tetszik.
"a hátlapot is üvegesre cserélném helyedben"
Ez valószínűleg nem fog megtörténni, nem túl attraktív ez a szerkezet.
Viszont volt olyan Vostokom, aminek gyárilag ablakos hátlapja volt, az nagyon is tetszett, de azon volt egy pici díszítés, egy fokkal kevésbé hasonlított egy nyers fémtömbre, mint a mostani.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
chubii #46130 üzenetére
Jó méretnek látszik a kezeden.
Throme : Nem tudom, miért drágább. Szebben jár a mp mutató, könnyebben lehet finomszabályozni (excenter), de nem feltétlenül pontosabb v jobb az NH-nál. Hosszú távú tapasztalat még nincs vele, nem olyan régen kezdték el használni. Amiről koppintották, az időtálló jó szerkezet. -
Throme
veterán
A PT5000 milyen szerkezet?
Összehasonlítva mondjuk egy NH35-tel, miért drágább egy óra, ha ezzel van szerelve?kösz!
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Sungoo #46122 üzenetére
Én sokkal többet, az olcsó NH36 szerkezet miatt. Azt hiszem, visszafogom Alis vásárlásaim. Egyre inkább az a véleményem, h hibás vackot küldtek. NH-t könnyű húzni koronáról, ezt meg igen nehéz, még megnövelt korona-átmérővel is.
Ma felvettem a Heimdallr monstert, az viszont tökéletes. -
Ez a GEVRIL miért ilyen drágán adja a homázsokat?
-
Churpik
tag
Early Summer Sales május 10-ig.
US $3 OFF orders US $29+ Code: SDES03
US $5 OFF orders US $49+ Code: SDES05
US $8 OFF orders US $69+ Code: SDES08
US $10 OFF orders US $99+ Code: SDES10 -
ManUnited
aktív tag
válasz
driv4r #46105 üzenetére
Hú ez is nagyon jól néz ki, köszi a tippet, most már ezt is nézegetni fogom.
#46107dzsi23:
Neked is köszönöm, az első nagyon tetszik, nézni fogom hogy mikor (ha egyáltalán) lesz elérhető megint és valószínű rendelem is meg egyből.a motorsport az nekem már kicsit sok, de az első az nagyon bejön.
#46115SOAD19:
Köszönöm neked is, ezek közt is van ami tetszik, főleg az a mido.És igen, most a több színt, stílust kipróbáló korszakomban vagyok, erre pedig tökéletesnek érzem ezeket a kínai órákat. Aztán amelyik irány bejön, abból úgyis el fogok csábulni a drágább irányba majd, ezt már most látom ebből a hamiltonból és midoból
Még egyszer köszönöm mindenkinek az ötleteket, képeket, most megint több órát fogok naponta
elcsesznitölteni órák és azokról yt videók, tesztek nézegetésével. -
Sungoo
addikt
válasz
5-ös kezelő #45953 üzenetére
Végül is megrendeltem a fehéret.
Lesz hozzá jó féle Vadászvsiga vintage bőr, citizen pillangó csattal. Nagyon kíváncsi vagyok!
-
Throme
veterán
válasz
eldoble #46117 üzenetére
Nekem is vékony a csuklóm és nem rossz ez a méret (a videón látható típusból a kék megvan), csak nekem jobban jönne egy rövidebb.
Nem lóg le a 48 mm, talán 49-50mm-ig el is mehetnék, csak az már nem állna jól.Ettől függetlenül egy színes elképzelhető, hogy be lesz húzva
-
Throme
veterán
válasz
Faresz1976 #46069 üzenetére
Megnézegettem ezeket a színes addiesdive órákat. Jól néznek ki, de ez a tok jónéhány órájuknál sztenderd.
Most, hogy mattabb, vagy polírozottabb, abban lehet van különbség. A forma viszont ismétlődik.
Mindenesetre a zöld és a narancs bejön. Ráadásul árban se rossz.
A végén elcsábulok.Tokfül hosszra elég lenne 46-47mm nekem.
-
SOAD19
addikt
válasz
ManUnited #46104 üzenetére
Ha már driv4r fórumtárs megidézett...
Sajna nem vagyok túlzottan jártas a dlc bevonatos és kronográf órákban.
Inkább a másik topikot követem, azaz a kicsit magasabb árszegmensben lévő órákat "ismerem". De azért itt van egy-kettő, bár valószínűleg olcsóbb alternatívát keresel, de hátha elcsábulsz.
[link]
Legyen egy Gshock is.Hejj, ha normál méretű csuklóm lenne...
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #46112 üzenetére
A narancs Vosztokot szívesen elcsakliznám, arra irigykedem. Kifejezetten kortárs, modern hatása van, talán a fehér lünetta miatt. A kis búvár a számlapon elsőre nekem fura, de ha jól tudom, ez valami standard dizájn, meg lehet szokni. Nélküle még jobban bejönne, meg talán a hátlapot is üvegesre cserélném helyedben. Aztán lehetne még filózni a hidak házilagos módosításán is egyszer, antracit pl. jól menne narancshoz, biztos lenne rá valami fürdős-elektrolitos felületkezelési módszer.
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
dzsi23 #46107 üzenetére
Köszi, pont erre gondoltam, az első Ultraman lehet, a 68-as eredeti Fratello homázsának a kínai homázsa, csak menet közben pár részlet elveszett, mint a fülbesúgós gyermekjátékban. A második is volt már, az nekem nagyon nem gyere be, motorsport antitalentum vagyok. Hetvenes években szerintem kb. minden második faék mutató narancs volt vagy piros, de sajnos nem vintage darabot keres a topiktárs, pedig lennének ahhoz még ötleteim, ahogy a rabbi mondja a viccben.
-
driv4r
aktív tag
válasz
ManUnited #46104 üzenetére
Ha fekete kronó plusz narancs accent tetszik, rá kellene keresni, van-e valami Speedy Ultraman kopi, az eredeti baromi drága, mert kevés volt belőle, de talán pont ezért van homage is belőle, mert jól felismerhető, plusz ott a japán geek vonal benne. Régi fekete / gunmetal tokos Heuer és Orfina Porsche kronókban is szokott narancs lenni, lehet, hogy azokból is van budget homage, Dan Henry pl. van abból is.
* update, még az jutott eszembe, SOAD19 topiktárs nagy lieblingje a narancs az órákban, volt is mostanában eladó Dan Henry-je, de fehér, nem fekete, szerintem ő több opciót is tudna ajánlani fekete-narancs párosításban, keress rá, írj neki.
-
ManUnited
aktív tag
válasz
driv4r #46099 üzenetére
Köszi a segítséget, igazából a fekete tok és számlap meg az a kis narancs fogott meg benne, igazából az egész óra úgy ahogy van nagyon megfogott. Sima hamisítványt azért nem vennék, úgy látom akkor ha ilyet akarok, akkor spórolni kell majd
most elkezdtem a seestern s382 dark blue-t nézegetni, de ez a Dan Henry is elkezdett tetszeni, szóval köszönöm az ajánlást.
-
ManUnited
aktív tag
válasz
Faresz1976 #46094 üzenetére
Ez a szín már úton van felém pár napja, mint mondtam elindultam a lejtőn
a klasszikus feketénél lesz kérdéses hogy pagani vagy wd, majd meglátom milyen lesz ez a kék, szerintem ez fog dönteni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel találgatós topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest