- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hamarosan bemutatkozik a Fairphone 6+
- Mégsem 2 nm-es a Tensor G6
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Android szakmai topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
52829 - 52701
52829 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
Új Specht&Söhne óra:
Oké, hogy az eredetin (Breitling) is ott van a chronometer felirat, de nem lett volna muszáj nekik is ráírniuk... lehetett volna chronograph, vagy bármi más.
-
Faresz1976
senior tag
Új Specht&Söhne óra:
-
Faresz1976
senior tag
[link] Én most a fehér addisdive willard-et hordom. Még jó, hogy tavaly 26-ért vettem.
Most meg már kapni sem lehet Alin. A durva, hogy akcióban 2 éve 55 dollárért is volt.
Addisdive oldalán mondjuk kapható.
Kb 10 napja felhúztam kézzel, azóta napi 4 órát hordom csak és még nem állt meg.
-
dilajoska1
őstag
-
Sungoo
addikt
Ezt biztos ide?
-
dilajoska1
őstag
Már készítik elő az idegen alkalmazások telepítés előtti komolyabb ellenőrzését!
-
andrew01
tag
-
dzsi23
addikt
-
raziel01
veterán
-
dzsi23
addikt
Én még nem, de most nem is ezért írok:
CNS flash sale alert, ebben a percben jött mail, megint van 50% off Cordura szíjakra, 9,95 USD, múltkor napon belül elfogytak, csak a sárga tartott ki még másnap is.
Aztán hogy ez jó árnak számít-e, azt nem tudom, Alin még nem bogarásztam ilyenek után, egy szürkét és egy zöldet behúztam, majd kiderül, milyenek.
Erre gondolsz? Nem volt még szerencsém hozzá, várjuk a véleményed.
-
driv4r
senior tag
Én még nem, de most nem is ezért írok:
CNS flash sale alert, ebben a percben jött mail, megint van 50% off Cordura szíjakra, 9,95 USD, múltkor napon belül elfogytak, csak a sárga tartott ki még másnap is.
Aztán hogy ez jó árnak számít-e, azt nem tudom, Alin még nem bogarásztam ilyenek után, egy szürkét és egy zöldet behúztam, majd kiderül, milyenek.
-
dzsi23
addikt
Ilyet próbált már valaki? [ali link]
-
Churpik
aktív tag
[link] Én most a fehér addisdive willard-et hordom. Még jó, hogy tavaly 26-ért vettem.
Most meg már kapni sem lehet Alin. A durva, hogy akcióban 2 éve 55 dollárért is volt.
Kb 10 napja felhúztam kézzel, azóta napi 4 órát hordom csak és még nem állt meg.
Ez is új review: [link]
-
dzsi23
addikt
Mondjuk, nem mindegy, mit csinálsz abban a napi 4 órában. [videó]
-
raziel01
veterán
-
dzsi23
addikt
Igazából nem is az SM árazásával van a gond (habár az 500-at én már soknak tartom, ott már tényleg megjelennek a komolyabb "nyugati" konkurenciák, de még a Csiga is), hanem a Paganival. Az 50-100 USD tartományban eddig tarolt a PD, ott is kellene maradnia - ehelyett szépen duplázza fel az árait az új megjelenéseken. Úgy, hogy sokszor ST szerkezeteket épít be a jól bevált Seiko és Miyota automaták helyett.
Ezt az NH hiányt amúgy továbbra sem értem, már a Casio-ra sem lehet fogni (jó ideje), és nincs annyi microbrand a világon ami a korábbi gyártási mennyiséget felszívná. Ha ennyire drága az előállítása és ezért gazdaságtalan volt a korrábbi áron adni az érthető, de mitől emelkedett meg ennyire az előállítási költség (Szingapúrban)? A Miyota a 8215-tel tudta tartani a növekvő termelési igényt és vele együtt az árat is.

A Csiga nem igazán konkurenciája a San Martinnak, stílusban nagyon más. Egyszer-kétszer bennem is megfordult a vásárlás gondolata, de elengedtem. Nem mintha rossz lenne, csak nem az én világom.
Az NH hiány az én hibám...

"már többször is panaszkodtam, hogy a Seiko túl olcsón adja el a szerkezeteit, ezzel a saját óráit degradálja. Sokkal jobb lenne, ha nem adnák el fűnek-fának, és akkor nem lehetne felhozni ellenük, hogy alin fillérekért megkapjuk ugyanazt. De nyilván megéri nekik teleszórni NH-val a világot, ez van." - [2024. április]Mondjuk, szerintem már elkésett a Seiko az áremeléssel, ezt a szerkezetet már úgysem tudja az emberek fejében feljebb pozícionálni.
-
pulutodurumo
őstag
-
dzsi23
addikt
Otthonra nem kéne, de érdekes ez a Vasarely féle számlap. A Zelos is előrukkolt egy ilyennel nemrégiben, amit hamar el is kapkodtak. Legalább továbbra is látunk újdonságokat, többnyire micro brandek részéről.
Az pedig szintén jó, hogy van rugalmasság SM részéről, hogy egyes darabjaira amire jobban illik egy írott logo, meg is lépik. Kedvelem a távol-keleti írásjegyeket, de így rakott indexekben sok/nagy/zsúfolt nekem. De itt is tetszik a próbálkozás!Ezt most dobta fel a facebook; úgy tűnik, most ez a trendi.
-
@mriya@
őstag
Szerintem meséltem már, nejem Certináját mindig az Edison utcába vittem elemcserére, pedig nagyon drága volt.
Körbepucolták a hátlapot, megkenték a tömítést, nyomáspróbáztak.
Akkori pénzben sok, 3 ezer Ft volt a szervizdíj elemmel együtt.
Egy alkalommal Siófokon voltunk, mikor megállt az óra.
Kerestünk egy helyi órást, 300-ért kicserélte az elemet, mindenféle hókuszpókusz nélkül.
Nejem szerint engem csak lenyúltak az LBS-ben.
Eltelt 2 hónap, az óra ismét megállt.
Másnap Edison, bontás után láttuk, hogy kifolyt az elem.
Tisztítás, elemcsere, hókuszpókusz, az óra megmenekült.
Azóta csakis megbízható helyre viszem az óráimat.
-
driv4r
senior tag
-
Degeczi
nagyúr
Hú, de utálom. Lidl, Aldi forgalmazásában találkoztam vele.
Igen, mert valszeg EU-s rendelet lehet. Gondolom Kínából továbbra is beszerezhető besliccelt papírhátlapon kinyomható elem, de lutri volt a minőségük (és többnyire fölöslegesen sok), inkább itthon veszem.
Alapvetően érthető, de sűrűn anyázok én is, sok szenzor van a lakásban CR2032-vel, pár havonta mindig akad cserélnivaló. -
Rodzser Mór
senior tag
Hú, de utálom. Lidl, Aldi forgalmazásában találkoztam vele.
Az milyen szenvedős! Kibontáskor a sniccert majdnem sikerült a kezembe állítanom.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
balika21
tag
Most jött szembe Vol. 19.
Gyönyörű kis Seiko a dobozában, de a feleségem megöl, ha hazaállítok egy újabb
nővelnőivel. Esetleg mást érdekelhet, ha éppen ilyesmi kis elegáns ajándékot keres. Az eladó nem írja, de rákerestem, az óra palládium bevonatos, a Seiko tokok anyagkódolása külön óratörténeti érdekesség, elképesztően részletes rendszer.Köszi, én megmutattam otthon és kérték
-
Degeczi
nagyúr
-
dzsi23
addikt
-
@mriya@
őstag
Ha elketyeg vele fél-1 évet ezzel az 50 forintos elemmel, akkor már elégedett leszek vele.
Vagy szétfolyik egy hónap alatt.
Mi sok olyan friss(?) elemet kapunk, ami már a csomagolásban szétfolyt.
-
Rodzser Mór
senior tag
Rég rossz, ha már újkorában is 1,5 V alatt van a feszültsége. Kivéve, ha a multimeter is kínai, és csal.
Magam az Akku-Elem boltban szoktam beszerezni a gombelemet, a XIII. Váci úton.Ha elketyeg vele fél-1 évet ezzel az 50 forintos elemmel, akkor már elégedett leszek vele.
-
raziel01
veterán
Seestern sub600t homage is 90 ezer Ft most.
Mikor 36 körül volt akkor vaciláltam is. Mostmár késő bánat. -
Degeczi
nagyúr
Igazából nem is az SM árazásával van a gond (habár az 500-at én már soknak tartom, ott már tényleg megjelennek a komolyabb "nyugati" konkurenciák, de még a Csiga is), hanem a Paganival. Az 50-100 USD tartományban eddig tarolt a PD, ott is kellene maradnia - ehelyett szépen duplázza fel az árait az új megjelenéseken. Úgy, hogy sokszor ST szerkezeteket épít be a jól bevált Seiko és Miyota automaták helyett.
Ezt az NH hiányt amúgy továbbra sem értem, már a Casio-ra sem lehet fogni (jó ideje), és nincs annyi microbrand a világon ami a korábbi gyártási mennyiséget felszívná. Ha ennyire drága az előállítása és ezért gazdaságtalan volt a korrábbi áron adni az érthető, de mitől emelkedett meg ennyire az előállítási költség (Szingapúrban)? A Miyota a 8215-tel tudta tartani a növekvő termelési igényt és vele együtt az árat is.

Pont pár napja magyarázkodott a San Martin a Redditen az áremeléseik miatt. Nem igazán megértő fogadtatással... Elismerik ők is, h jól megugrottak az áraik, de süketelnek arról, h az NH drágulása miatt azoknak enyhén ki kellett igazítani az árait, ill. hogy jött az EU-s vám (ami pedig a 3 EUR + áfával elhanyagolható egy óra árában)
-
Churpik
aktív tag
Ez most valami rage bait lenne?
Na mindegy, ráharapok.
Pagani Design Official Store óra árak: 52 - 192$,
San Martin Official Store óra árak: 131 - 600$ (itt nehéz maximumot mondani, mert változnak az árak, és irreálisan magas 1000$-is látni lehet, de maradjunk 500-600-környékén).
A linkelt SM nagyon régi modell, és mindig a(z egyik) legolcsóbb volt. A ritka kvarc San Martinok egyike.

-
5-ös kezelő
senior tag
Na nem volt itt a helyi kínai boltban ezüst-oxidos elem.
Amit vettem, az LR626 és alkaline. De az van ráírva, hogy 1,55V.
Ilyen: [link]
Na mondom magamban, itt valami nem stimmel, mert tudtommal az alkáli az 1,5 V-os,. az ezüst-oxidos 1,55V-os. Na de obb híjján megvettem. Megmértem multiméterrel 1,476 V-ot mértem. Persze a feszmérő is lehet pontatlan ilyen kis feszültség esetén. De egyébként is azt tartom valószínűbbnek, hogy sima alkáli LR626 az elem. Különben ráírták volna szerintem, hogy ezüst-oxid és SR626.Aldiban szoktam még gombelemet venni, azok ezüst-oxidosak. De most nem volt sajna. Maradt a kínai üzlet. (vagy valószínúleg órásnál vehettem volna drágáért, de azt nem akartam)
Rég rossz, ha már újkorában is 1,5 V alatt van a feszültsége. Kivéve, ha a multimeter is kínai, és csal.
Magam az Akku-Elem boltban szoktam beszerezni a gombelemet, a XIII. Váci úton. -
Degeczi
nagyúr
Na mondom magamban, itt valami nem stimmel, mert tudtommal az alkáli az 1,5 V-os,. az ezüst-oxidos 1,55V-os. Na de obb híjján megvettem. Megmértem multiméterrel 1,476 V-ot mértem. Persze a feszmérő is lehet pontatlan ilyen kis feszültség esetén. De egyébként is azt tartom valószínűbbnek, hogy sima alkáli LR626 az elem. Különben ráírták volna szerintem, hogy ezüst-oxid és SR626.Aldiban szoktam még gombelemet venni, azok ezüst-oxidosak. De most nem volt sajna. Maradt a kínai üzlet. (vagy valószínúleg órásnál vehettem volna drágáért, de azt nem akartam)
Ha gyorsan kell, Mediamarkt-ban is van (dupla áron ott is, de ha csak egy kell, tökmindegy, h 200 v 400)
-
hawk1910
tag
-
Rodzser Mór
senior tag
-
Sungoo
addikt
-
dilajoska1
őstag
-
raziel01
veterán
Ez melyik?

-
dzsi23
addikt
Ez most valami rage bait lenne?
Na mindegy, ráharapok.
Pagani Design Official Store óra árak: 52 - 192$,
San Martin Official Store óra árak: 131 - 600$ (itt nehéz maximumot mondani, mert változnak az árak, és irreálisan magas 1000$-is látni lehet, de maradjunk 500-600-környékén).
A linkelt SM nagyon régi modell, és mindig a(z egyik) legolcsóbb volt. A ritka kvarc San Martinok egyike.
-
Sungoo
addikt
Valószínűleg igen, az összes alis Cronos Store-ban megjelent ez a modell.
A 39 x 11.35mm elég jó, a 49mm L2L határeset.
A pillangócsat nem illik pilótaórához, de ha kényelmes, akkor elnézhető.zoarden #52783:
Valóban nem először látunk ilyet, de szerintem itt a topikban még senkinek sem volt ilyen mutatóval szerelt SM-ja. Max. hasonló, szögletesebb, ha a tiedre gndolsz.
-
Churpik
aktív tag
-
5-ös kezelő
senior tag
PD-1701 (VK63) kb. 10-12 mp/hó késés, ez van. Az előző nagyságrenddel pontosabb volt.
-
dzsi23
addikt
Valószínűleg igen, az összes alis Cronos Store-ban megjelent ez a modell.
A 39 x 11.35mm elég jó, a 49mm L2L határeset.
A pillangócsat nem illik pilótaórához, de ha kényelmes, akkor elnézhető.zoarden #52783:
Valóban nem először látunk ilyet, de szerintem itt a topikban még senkinek sem volt ilyen mutatóval szerelt SM-ja. Max. hasonló, szögletesebb, ha a tiedre gndolsz.
-
zoarden
tag
-
Sungoo
addikt
Srácok, ez a Cronos "az" a Cronos?
-
andrew01
tag
Otthonra nem kéne, de érdekes ez a Vasarely féle számlap. A Zelos is előrukkolt egy ilyennel nemrégiben, amit hamar el is kapkodtak. Legalább továbbra is látunk újdonságokat, többnyire micro brandek részéről.
Az pedig szintén jó, hogy van rugalmasság SM részéről, hogy egyes darabjaira amire jobban illik egy írott logo, meg is lépik. Kedvelem a távol-keleti írásjegyeket, de így rakott indexekben sok/nagy/zsúfolt nekem. De itt is tetszik a próbálkozás! -
5-ös kezelő
senior tag
Múlt évben rendeltem egy csomaggal, rengeteg méret volt a kis tasakban. Szögletes spéci tömítések persze nincsenek benne, de ahol sima O gyűrű van, tökéletes (nekem). Még ha ráteszi a 3-4 eurót, akkor is gazdaságosabb, mint szervizben cseréltetni. Ugyebár olcsó órákról van szó. Már két órámnál cseréltem (Seiko, Pulsar) az elöregedett v megnyúlt tömítést, nem áztak be azóta sem.
-
Rodzser Mór
senior tag
-
Churpik
aktív tag
-
Sungoo
addikt
Boltból sztem simán megveheted. Tömítést Aliról is kapsz fillérekért, házilag tudod cserélni, ha kell. De mint előttem írták, ha nem úszol benne, nem feltétlenül szükséges. Naptár állítására ügyelj (óra szerinti 21h-04h között tilos), viseld egészséggel.
Sajnos ez a "filléres" dolog a múlté.
-
dzsi23
addikt
5 dollásros kínai óra. Gondolom, a legolcsóbb szerkezet.
Hmm, rendben. Mondjuk, mindegy is, menj a tutira, maradj az ezüst-oxidnál, minden szempontból jobb.
-
Rodzser Mór
senior tag
-
dzsi23
addikt
Helló!
Kvarc szerkezetű analóg mutatós órába megfelelő az alkáli AG4, LR626 gombelem 1,5 V-os? Vagy az ezüst-oxidos SR626SW jelű kell mindenképp, ami 1,55 V-os?
Ha jól emlékszem, eddig nem használtam 1,5V-ost. Emiatt is kíváncsi vagyok rá, hogy azzal jól működik-e?
Konkrétan milyen óra, és milyen szerkezet?
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Kvarc szerkezetű analóg mutatós órába megfelelő az alkáli AG4, LR626 gombelem 1,5 V-os? Vagy az ezüst-oxidos SR626SW jelű kell mindenképp, ami 1,55 V-os?
Ha jól emlékszem, eddig nem használtam 1,5V-ost. Emiatt is kíváncsi vagyok rá, hogy azzal jól működik-e?
-
5-ös kezelő
senior tag
Boltból sztem simán megveheted. Tömítést Aliról is kapsz fillérekért, házilag tudod cserélni, ha kell. De mint előttem írták, ha nem úszol benne, nem feltétlenül szükséges. Naptár állítására ügyelj (óra szerinti 21h-04h között tilos), viseld egészséggel.
-
dzsi23
addikt
A pontos modell ismerete nélkül erre nem igazán lehet válaszolni, de igazából 13 ezer forint nem pénz egy acél tokos-szíjas óráért, főleg, ha garit is adnak rá. Ha nem viszed vízbe, én nem foglalkoznék a tömítéssel a következő elemcseréig. (Ha meg vízbe viszed, akkor úgyis ajánlott évente ellenőrizni a vízállóságot... ajánlott, de szerintem kb. senki sem teszi meg.)
-
aquark
aktív tag
Ha kifolyt benne az elem, akkor sajnos nem ér semmit (a szerkezetcsere többe kerül, ha óráshoz viszed), egyébként a kvarc szerkezetek hosszú életűek. Valószínűleg a vízzáró gumitömítés is szétmállott már az elmúlt 16 év alatt.
Ha minden OK akkor egy tizes körül vannak ezek régebbi Casio-k, állapottól függően, egy pár éves Casio Edifice viszont drágább.
Az analóg Casio Rolex homage (1302) az nem acéltokos, és sehogysem ér meg húszezret, bár annyiért vannak kirakva a használtpiacon, majomfogó.
Én spec műanyag tokos + műanyag szíjas Casio-t is vettem már tizenkettőért, már nem volt garanciális, de megvoltak a számlái, és csak kicsit volt karcos az üvege. Ha valaki lát benne fantáziát és hordani is fogja, akkor elviszik enniyért, de nem biztos, hogy gyorsan elmegy, ki kell várni a vevőt.
Churpik: Elméletileg patika az óra, nincs elemfolyás, a tömítés mennyi idő alatt megy szét kb? (Meleg lehetett, de napfény tuti nem érte.) Boltból venném, "új", garis, de csak 16 éve rajtuk porosodik...
5-ös kezelő: full acél
-
Sungoo
addikt
-
dzsi23
addikt
-
Sungoo
addikt
-
dzsi23
addikt
Nem rossz
. Maradnék ennél:
119.00 $ és VH31 ( most nagy barátom lett a vh31
)
"most nagy barátom lett a vh31"
Nálam is az most a kedvenc, de sajnos nem minden órába rakják bele, és jelenleg az egyetlen VH31-es órám is arra vár, hogy útnak eresszem, de lusta vagyok meghirdetni.
-
dilajoska1
őstag
Nekem is a kedvenc kvarc szerkezetem a VH31.
-
Faresz1976
senior tag
-
Churpik
aktív tag
2010-ben gyártott, alapkategóriás, de nagy méretű Casio ffi óra, (tok-szíj: rozsdamentes nemesacél, edzett, ásványi kristályüveg, analóg, kvarcszerkezet, + dátumjelzés), sose hordott, de 16 éve megy gondolom (elemet szerintem cserélgették benne) megérhet 13e Ft-ot? Pl. mert analóg, ezek a mozgó alkatrészek hány évet bírnak? -köszi (nem hamisítvány!)
Ha kifolyt benne az elem, akkor sajnos nem ér semmit (a szerkezetcsere többe kerül, ha óráshoz viszed), egyébként a kvarc szerkezetek hosszú életűek. Valószínűleg a vízzáró gumitömítés is szétmállott már az elmúlt 16 év alatt.
Ha minden OK akkor egy tizes körül vannak ezek régebbi Casio-k, állapottól függően, egy pár éves Casio Edifice viszont drágább.
Az analóg Casio Rolex homage (1302) az nem acéltokos, és sehogysem ér meg húszezret, bár annyiért vannak kirakva a használtpiacon, majomfogó.
Én spec műanyag tokos + műanyag szíjas Casio-t is vettem már tizenkettőért, már nem volt garanciális, de megvoltak a számlái, és csak kicsit volt karcos az üvege. Ha valaki lát benne fantáziát és hordani is fogja, akkor elviszik enniyért, de nem biztos, hogy gyorsan elmegy, ki kell várni a vevőt.
-
5-ös kezelő
senior tag
2010-ben gyártott, alapkategóriás, de nagy méretű Casio ffi óra, (tok-szíj: rozsdamentes nemesacél, edzett, ásványi kristályüveg, analóg, kvarcszerkezet, + dátumjelzés), sose hordott, de 16 éve megy gondolom (elemet szerintem cserélgették benne) megérhet 13e Ft-ot? Pl. mert analóg, ezek a mozgó alkatrészek hány évet bírnak? -köszi (nem hamisítvány!)
Látatlanban nehéz bármit is mondani. Ha neked tetszik, és hordanád is szívesen, sokat nem kockáztatsz. Ha a tok is acél, s nem krómozott réz v műanyag, akkor reális lehet az ár. Ha jár az óra, nincs gond, ha nem, általában olcsó a szerkezet pótlása (bár akkor már nem annyira jó vétel). Ha nem akarod hordani, nagy haszonnal nem fogsz túladni rajta, csak azért ne vedd meg sztem.
-
aquark
aktív tag
-
raziel01
veterán
Az első napom a szépséges Cadisen Daydate-el (rózsaarany-zöld).
Úgyis szombati munkanap van, bohém leszek.1. Szíj beállítás: Nagyon nehezen jönnek ki ezen a pin-ek, nálam elgörbítette a gagyi pin-kiszedőket, így aki ilyet venne, javaslok egy jobb pin kiszedőt.
Pár hétig ezért nem is tudtam hordani, míg meg nem jött az említett jobb pin kiszedő.2. Pontosság: Csütörtök délután állítottam be a pontosido.hu segítségével, azóta jár (pénteken otthon maradt, szombaton hordtam). Most csekkolom és csupán 4.5-5 másodpercet késik, így a számomra szenzációs 2.25-2,5 mp/nap értéket tud (mechanikus óra esetén persze, a kvarc-ok fényévekkel pontosabbak). Miyota belseje van, ami szerintem sokkal jobb mint az NH35, amely nálam napi több mint fél percet tévedett, nem is nevezném azt órának

3. VS Pagani Design: A Pagani is gyárt hasonlót, viszont ennek rejtett a csatja és a márkanév és logo is jobban passzol ehhez az órához. Ráadásul a Cadisen-nek a rehaut-ja is gravírozott, míg as Pagani-nak nem. Én másodjára is a Cadisen-t venném.
4. Egyéb: Kiegyensúlyozottnak érzem, vagyis a fej nem túl nehéz a szíjhoz képest. Kivitelezési hibát én nem találtam a saját példányomon.
Összegzés: Szerintem nagyon szép kis óra, elég pontos és az ára sem magas.
Ellenben ez a fake-Rolex definíciója, ki hiszi azt el hogy ez eredeti 60 ezer euro-ért.
Képek:
WD40-et kell fújni a pinekhez és akkor könnyen kijön.
-
Degeczi
nagyúr
Miyota 8285 van benne.
Hogy az miben jobb/rosszabb mint a Miyota 8215, azt csak a szakik tudják megmondani.
Gondolom modifikált verzió, hogy tudja mutatni a napokat is.Mindenesetre a pontossága eddig úgy tűnik egész jó.
Amúgy megyek nyaralni Aug 13-tól 21-ig, és szerintem a Cadisen-t fogom vinni, mondjuk Aug 23-ig járatom és csekkolom mennyit tévedett 10 nap alatt, ha olyan 22-25 másodpercet, akkor végülis igazam volt. Remek érték egy mechanikustól szerintem.

Azután meg csekkolom a kvarc-okat (Seiko, PD1701, TD 401, AD2050 ezek) is 1 hónap után, néha csekkolom alig 1 másodperc az eltérés (hibahatáron belül) bő 1 hét után. A Seiko, AD2050 és PD1701 egész jól tartják az időt, a Tandorio viszont mintha már olyan 2 mp-et is késne 9 nap után)
A legtöbb kvarcom havi 5-10 mp közt van, akad néhány rosszabb is, a legjobb meg a két hete megérkezdett Watchdives, az ennyi idő után is csak most kezd épp észrevehetően tizedmp-nyit eltérni, az tehát egy hónap alatt is mp-en belül várható. VH31 van benne, de a többi ilyen mechanikával szerelt órám mind min. 5 mp-et késik havonta, szóval ez teljes lutri.
-
Remus389
nagyúr
Miyota 8285 van benne.
Hogy az miben jobb/rosszabb mint a Miyota 8215, azt csak a szakik tudják megmondani.
Gondolom modifikált verzió, hogy tudja mutatni a napokat is.Mindenesetre a pontossága eddig úgy tűnik egész jó.
Amúgy megyek nyaralni Aug 13-tól 21-ig, és szerintem a Cadisen-t fogom vinni, mondjuk Aug 23-ig járatom és csekkolom mennyit tévedett 10 nap alatt, ha olyan 22-25 másodpercet, akkor végülis igazam volt. Remek érték egy mechanikustól szerintem.

Azután meg csekkolom a kvarc-okat (Seiko, PD1701, TD 401, AD2050 ezek) is 1 hónap után, néha csekkolom alig 1 másodperc az eltérés (hibahatáron belül) bő 1 hét után. A Seiko, AD2050 és PD1701 egész jól tartják az időt, a Tandorio viszont mintha már olyan 2 mp-et is késne 9 nap után)
Jobban megnézve, az AD2050 és Seiko szerintem 1mp-en belül pontos, míg a PD1701 és Tandorio 2 illetve 3 másodpercet késik. A beállítási pontatlanságom plusz-mínusz fél másodperc.
Ha nem (bő) egy hét, hanem 1 hónap (illetve kettő hónap után is, hisz az Auguszus 31 napos, így nem kell hozzájuk nyúlni) után csekkoljuk a különbségek sokkal látványosabban leolvashatóak lesznek, nyílván akkor már a Seiko és AD2050 is több mint egy másodpercet fog eltérni, a Pagani meg a Tandorio meg akár meg is haladhatják a 10 másodpercnél is több pontatlanságot.
-
Remus389
nagyúr
Miyota 8285 van benne.

-
Churpik
aktív tag
Elhiszem - én egyiket sem láttam élőben. És valószínűleg én is a Cadisent venném, egy Cadisenem van (már két v. három éve megvan) és arra sincs panaszom. A Pagani datejust-nál meg pont a szíjjal voltak problémáim.
-
Churpik
aktív tag
A Cadisen azért ettől igényesebb fake.

Nem is merem kint hagyni az erkélyen, mert jön egy szarka és elviszi, beépíti a fészkébe hogy a tojónak imponáljon.

Amúgy meg, ha már akarnék egy eredeti svájci órát ez lenne az, a kék-fekete Longines
De minek, amíg ilyen remek a kínai kínálat?
A Nibosi (vagy Sinobi) "brand" termékei nekem személyes kedvenceim. Például a fotón szereplő 1628-as modell igazi előnye a többi gyártóhoz képest a kompakt kialakítás. Így kevesebb helyet foglal a kukában.
-
Remus389
nagyúr
Biztos jó az, de akkoris jobb a Cadisen:
viszont ennek rejtett a csatja és a márkanév és logo is jobban passzol ehhez az órához. Ráadásul a Cadisen-nek a rehaut-ja is gravírozott, míg as Pagani-nak nem.
-
Churpik
aktív tag
-
Remus389
nagyúr
A Cadisen azért ettől igényesebb fake.

Nem is merem kint hagyni az erkélyen, mert jön egy szarka és elviszi, beépíti a fészkébe hogy a tojónak imponáljon.

Amúgy meg, ha már akarnék egy eredeti svájci órát ez lenne az, a kék-fekete Longines
De minek, amíg ilyen remek a kínai kínálat?
-
Churpik
aktív tag
Úgyis szombati munkanap van, bohém leszek.1. Szíj beállítás: Nagyon nehezen jönnek ki ezen a pin-ek, nálam elgörbítette a gagyi pin-kiszedőket, így aki ilyet venne, javaslok egy jobb pin kiszedőt.
Pár hétig ezért nem is tudtam hordani, míg meg nem jött az említett jobb pin kiszedő.2. Pontosság: Csütörtök délután állítottam be a pontosido.hu segítségével, azóta jár (pénteken otthon maradt, szombaton hordtam). Most csekkolom és csupán 4.5-5 másodpercet késik, így a számomra szenzációs 2.25-2,5 mp/nap értéket tud (mechanikus óra esetén persze, a kvarc-ok fényévekkel pontosabbak). Miyota belseje van, ami szerintem sokkal jobb mint az NH35, amely nálam napi több mint fél percet tévedett, nem is nevezném azt órának

3. VS Pagani Design: A Pagani is gyárt hasonlót, viszont ennek rejtett a csatja és a márkanév és logo is jobban passzol ehhez az órához. Ráadásul a Cadisen-nek a rehaut-ja is gravírozott, míg as Pagani-nak nem. Én másodjára is a Cadisen-t venném.
4. Egyéb: Kiegyensúlyozottnak érzem, vagyis a fej nem túl nehéz a szíjhoz képest. Kivitelezési hibát én nem találtam a saját példányomon.
Ellenben ez a fake-Rolex definíciója, ki hiszi azt el hogy ez eredeti 60 ezer euro-ért.
Képek:
Már el is felejtettem a "Superlative Chronometery"-t

-
Remus389
nagyúr
-
Churpik
aktív tag

Képek:
Viszont a Paganiban Seiko NH35 van, a Cadisen meg Miyota 8215-öt ad?
-
|AP|
veterán
Jó!
Driv4r #52744 :
Egy-két naponta töltögetni kell, nem lesz népszerű sztem.mint egy okosórát.
Szerintem jó ötlet, bár a +3mm egy vaskosabb atomata órán már sok lehet, ráadásul a NATO szíj is felejtős így.
Viszont ha már ez megy, akkor lassan jöhetne egy diszkrét karkötő is, ami tudja az értesítéseket és az aktivitásmérést. A jelenlegi kijelző nélküli modelleken még mindig van egy nagy buci, bármennyire is próbálják elrejteni -
Remus389
nagyúr

Képek:
-
5-ös kezelő
senior tag
Jó!
Driv4r #52744 :
Egy-két naponta töltögetni kell, nem lesz népszerű sztem. -
driv4r
senior tag
Nahát, hogy mik vannak, Vol. 3.
HVG-cikk valami kütyüről, normál órát felokosító modul vagy mi; első blikkre azt hittem az illusztrációról, random AI, de nem: tényleg létezik egy Alexander James márka, tényleg van egy Omen nevű aventurin modelljük. Képek alapján kifejezetten guszta a szíj kidolgozása, amúgy eléggé semmilyen formatervek.

-
dzsi23
addikt
Jól néz ki, és a 38mm átmérő is tök jó, de a 48.8mm lug2lug kicsit sok (bár részemről belefér), a 14.2mm vastagság viszont marha sok, nagyon buci lett, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy kvarc szerkezet van benne.
"Én most erre hunyorgok."
Egy picit én is hunyorgok: a chronograph felirat felett nagyon feltűnően üres a tér, egyértelmű, hogy lehagyták a logót, ami 80%-ban olyan óráknál történik, amiből hamisítványt (jelen esetben IWC-t) is gyártanak.

-
Bukk900
őstag
-
Sungoo
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
-
dzsi23
addikt
-
5-ös kezelő
senior tag
Ez új? Elég gyenge eresztés lett... Lehet, hogy velem van a baj, mert kínai órákon nevelkedtem, de egy 20 ezres Addiesdive körberöhögi ezt a közel 60 ezres Lorust. Már ránézésre is filléres kidolgozás, hajtogatott szíj, kifuttatott szerkezet (ami ezek szerint még mindig fel van halmozva valamelyik raktárban), búvár dizájn, de közben csak 100m vízállóság, tippre koronazár nélkül, és szintén tippre nem forgatható lünettával.
Ennél jobb divatórákat lehet kapni.Pedig tud a Lorus jó órát gyártani, régen többet meg is vettem, biztos van most is a kínálatban, de nem is követem már rég. Úgy vagyok velük, hogy ha már nem kínait veszek, akkor legyen a Lorusnál komolyabb, vagy érdekesebb/egzotikusabb.
A Lorus.hu kínálata nem túl erős, de volt gyengébb is már. Régebben valahogy több jó (nekem tetsző) dizájn volt a palettán.
PD-1701 lume : A kísérlet kedvéért ma kialudtam magam, így bizonyítottan kibír 7-8 órát a mutatók láthatósága. Az indexek alig kivehetően, de szintén megtalálhatók még. Elalvás előtt pár másodperc erejéig zseblámpával megvilágítottam a számlapot. -
ace22
tag
Így már nem is bánom, hogy tavaly nyár óta behúztam egy csomó pagani órát 25k körül.
Japán NH35-el ráadásul.
Mióta bejöttek a kínai NH35 órák azóta nem is rendeltem.
Mondjuk ilyen árazás visszafele is elsülhet, mert ha 60-70k a pagani és san martin is annyi akkor egyértelmű, hogy melyiket vesszük.Bogarat ültettél a fülembe: japán vagy kínai NH35, amit kaptam?
Helpdesk chat: "The Steeldive SD1953 uses a Japanese Seiko (TMI/SII) NH35 automatic movement"
Amíg szét nem szedem, el kell hinnem...

" 60-70k a pagani és san martin is annyi akkor egyértelmű, hogy melyiket vesszük"
Egyiket sem, mert bízunk, hogy visszamegy a Pagani 30k alá?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
dzsi23
addikt
Ez új? Elég gyenge eresztés lett... Lehet, hogy velem van a baj, mert kínai órákon nevelkedtem, de egy 20 ezres Addiesdive körberöhögi ezt a közel 60 ezres Lorust. Már ránézésre is filléres kidolgozás, hajtogatott szíj, kifuttatott szerkezet (ami ezek szerint még mindig fel van halmozva valamelyik raktárban), búvár dizájn, de közben csak 100m vízállóság, tippre koronazár nélkül, és szintén tippre nem forgatható lünettával.
Ennél jobb divatórákat lehet kapni.Pedig tud a Lorus jó órát gyártani, régen többet meg is vettem, biztos van most is a kínálatban, de nem is követem már rég. Úgy vagyok velük, hogy ha már nem kínait veszek, akkor legyen a Lorusnál komolyabb, vagy érdekesebb/egzotikusabb.
-
5-ös kezelő
senior tag
A régivágású Pagani órák még mindig elég olcsók, szinte csak az infláció hatása: [Shipped from Germany!]
Különben nekem nincs jó véleményem az NH35-ről, elég pontatlan, több mint fél perc/nap. Ahelyett hogy ezen bosszankodjak, meg lemerül meg minden, nálam kikristályosodott hogy a kvarc a tuti, az havonta kevesebbet téved, mint a mechanikus 1 nap alatt.
Nem volt akkor szerencséd az NH-val. Nekem a legrosszabb (Seiko fieldben) sem téved túl sokat, de a Heimdallr Sharkey Ocean Monsterben lévő NH36A több napon át mérve sem produkált egy mp eltérést összesen, éjjel-nappal kézen, napi egy óra séta mozgással. Igaz, akción kívül vettem. Megfordult már a fejemben, h a kevésbé jó darabokat szokták erősen leárazni, de simán csak véletlen is lehet.
#52731 Degeczi : Rövidek errefelé az éjszakák, majd még pontosítok. De tök sötét szobában, ha már a szemed hozzászokott, sztem leolvasható több óra múlva is. A Certina DS lume is gyenge elsőre, de kitartó. És egyik sem mérhető a Seiko búvárokhoz. -
raziel01
veterán
"Seiko 7S26 automatic movement inside (Y675)."
Ez nem tudom mennyire valós. Azért az nem egy extra jó szerkezet bár nekem is van.
Az óra maga szép és az ár is kb korrekt főleg ha akcióban bemegy 45 alá. -
Churpik
aktív tag
Lorus 2026 summer release: [link]
Kék, fekete, zöld és fehér számlappal.
[RU421AX9] -
Degeczi
nagyúr
Rajtam is az új moonszerű watch van, éltem a jus primae noctis-szal is. Lume szűken kitart reggelig tök sötétben nézve, de még majd tesztelnem kell hosszú skandináv éjszakákon is.
Shark mesh szíjat tettem rá, ebben a "kellemes" időben talán ez a legpraktikusabb, és még jól is néz ki. Talán még a méretét is megszokom, ügyesen csal a toknál 2 mm-rel kisebb átmérőjű lünetta. Kedvező ára miatt nem kell féltenem, lehet belőle mindennapos igásló is akár. Fényképpel nem terhelném a topikot, homályos lett.Pagani "moon" 1701-en?

Nem tudom milyen verzióm van egy évvel ezelőttről, talán V3 (de ellentmondásosak amit az egyes verziók megkülönböztetéséről írnak) hát azon gyakorlatilag nem létezik a lume, pár percig ha látható. Más Paganin is ezt látom, mintha egy védjegyük lenne a nagyon gyenge lume - de az pozitív fejlemény volna, ha kezdenének erről leszokni, annyira csak nem lehet drága a jobbfajta festék -
dzsi23
addikt
-
Remus389
nagyúr
-
Churpik
aktív tag
Így már nem is bánom, hogy tavaly nyár óta behúztam egy csomó pagani órát 25k körül.
Japán NH35-el ráadásul.
Mondjuk ilyen árazás visszafele is elsülhet, mert ha 60-70k a pagani és san martin is annyi akkor egyértelmű, hogy melyiket vesszük.Az a baj, hogy a San Martin meg az 500 dollár felé nyújtózik
-
Remus389
nagyúr
Japán NH35-el ráadásul.
Mondjuk ilyen árazás visszafele is elsülhet, mert ha 60-70k a pagani és san martin is annyi akkor egyértelmű, hogy melyiket vesszük.A régivágású Pagani órák még mindig elég olcsók, szinte csak az infláció hatása: [Shipped from Germany!]
Különben nekem nincs jó véleményem az NH35-ről, elég pontatlan, több mint fél perc/nap. Ahelyett hogy ezen bosszankodjak, meg lemerül meg minden, nálam kikristályosodott hogy a kvarc a tuti, az havonta kevesebbet téved, mint a mechanikus 1 nap alatt.
-
raziel01
veterán
Japán NH35-el ráadásul.
Mondjuk ilyen árazás visszafele is elsülhet, mert ha 60-70k a pagani és san martin is annyi akkor egyértelmű, hogy melyiket vesszük. -
Churpik
aktív tag
-
Remus389
nagyúr
Rajtam is az új moonszerű watch van, éltem a jus primae noctis-szal is. Lume szűken kitart reggelig tök sötétben nézve, de még majd tesztelnem kell hosszú skandináv éjszakákon is.
Shark mesh szíjat tettem rá, ebben a "kellemes" időben talán ez a legpraktikusabb, és még jól is néz ki. Talán még a méretét is megszokom, ügyesen csal a toknál 2 mm-rel kisebb átmérőjű lünetta. Kedvező ára miatt nem kell féltenem, lehet belőle mindennapos igásló is akár. Fényképpel nem terhelném a topikot, homályos lett.Nekem ebben a színben tetszik különösen.
Holnap ezt fogom felvenni a Seiko helyett.
De a fekete-fehér vagy fekete-kék sem gyenge.Igazából nem is baj, hogy lényegesen nagyobb (maszkulinabb) mint a Seiko.
Ilyen is kell, meg olyan is.
-
5-ös kezelő
senior tag
Shark mesh szíjat tettem rá, ebben a "kellemes" időben talán ez a legpraktikusabb, és még jól is néz ki. Talán még a méretét is megszokom, ügyesen csal a toknál 2 mm-rel kisebb átmérőjű lünetta. Kedvező ára miatt nem kell féltenem, lehet belőle mindennapos igásló is akár. Fényképpel nem terhelném a topikot, homályos lett. -
dzsi23
addikt
-
zolnagy
őstag
Megjött a Chameri még múlt héten, csak most volt időm pár fotót csinálni. Nekem tetszik, hozza a letisztult, de mégis izgalmasabb formát. Ez a szürke hátteres kicsit egyszerű, cserébe bármilyen színű szíjjal lehet használni. A méretei: tokátmérő 40 mm, a számlapnál a tok 37 mm, L2L: 46,2 mm. Nekem ideális. Csináltam egy képet az T200 mellett is. Képek: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Sungoo
addikt
Kedves topik társak!
Tegnap szekrény pakolás közben megtaláltam a még 2019-ben szerencsétlenül elhagyott g-shock órám (GW-M5610U-1ER) komplett dobozát. Ha valaki Cegléd környékén tekereg, és szüksége van rá, szívesen ráruházom.
-
dzsi23
addikt
"Van még municióm."
Mostanában úgyis
csak a gyász meg a szenvedéspangás van itt (biztos a hőhullám mellékhatása
), hacsak nem valami off témában pörög a topik, szóval elfér. Amúgy is jó látni, ha valaki örül az órának, amit megvett. 
Főleg, ha nem olyat vesz,
amilyen nekem is van.
-
Remus389
nagyúr
-
dzsi23
addikt
Nincs, nem volt még. De mivel Miyota kvarc ezért csak jó lehet
Legalábbis a Miyota kvarcokból még nem láttam olyan melléfogásokat, mint pld. amit a Seikonál (PC21).Calibercorneren van róla némi infó: a GL30 utódja, szerkezetileg minimális különbséggel, Ladies-size Basic Slim kategória, GL32/GL34/1L32 család, a különbség: pinion height, a 3-as a három mutatós kialakítást jelzi.
Egyébként az Alin terjed valami ismeretlen MG68 kvarc szerkezet, az elmúlt két hétben több olyan videót láttam, amiben ilyen szerkezetes órák vannak.
"mivel Miyota kvarc ezért csak jó lehet"
Én is ebben bízom.
MG68-ról még nem hallottam. -
Remus389
nagyúr
Jobban belegondolva feketével jobban jártam volna hogy nyuggernek nézzenek a kallerok, mivel gyakran utazok MÁV-val, Volánnal is. 3 hónap alatt visszanyertem volna az árát és utána már csak profitálok a fekete tatis órámmal.
Így viszont kénytelen leszek kimenni a Sziget-re.
-
dzsi23
addikt
Így van, a fekete Seiko-val 70 évesnek tűnik a 30 éves fejed, a kallerek rád se hederítenek.
Nemcsak a MÁV-on, de a Volán-on is működik.
Különös mód, így visszatermeli az árát a fekete Seiko.Ha a kék Seiko-t veszed, akkor szórólapos tinilányok fognak megtalálni, hogy jöjj el az EFOTT-ra és a Szigetre, alig bírsz megszabadulni tőlük.
Viszont ha a zöld-rózsaarany verziót, akkor buzzancs leszel.
Akkor legyen a zöld, nem akarok fesztiválra menni.
-
Remus389
nagyúr
Így van, a fekete Seiko-val 70 évesnek tűnik a 30 éves fejed, a kallerek rád se hederítenek.
Nemcsak a MÁV-on, de a Volán-on is működik.
Különös mód, így visszatermeli az árát a fekete Seiko.Ha a kék Seiko-t veszed, akkor szórólapos tinilányok fognak megtalálni, hogy jöjj el az EFOTT-ra és a Szigetre, alig bírsz megszabadulni tőlük.
Viszont ha a zöld-rózsaarany verziót, akkor buzzancs leszel.
-
dzsi23
addikt
Visszatérve egy szó erejéig a Seiko-ra, nekem végülis egyformán tetszik a fekete is meg a kék is, viszont a fekete az inkább öregíti, a kék inkább fiatalítja az embert.
Ezért inkább a kéket vettem.
Amúgy ma a TD 401-et vettem fel, szóval szó sincs arról, hogy a kínai óraim nem kapnak "wrist time"-ot.
"a fekete az inkább öregíti, a kék inkább fiatalítja az embert"
Ha megveszem a feketét, ingyen vonatozhatok?
-
Remus389
nagyúr
Visszatérve egy szó erejéig a Seiko-ra, nekem végülis egyformán tetszik a fekete is meg a kék is, viszont a fekete az inkább öregíti, a kék inkább fiatalítja az embert.
Ezért inkább a kéket vettem.
Amúgy ma a TD 401-et vettem fel, szóval szó sincs arról, hogy a kínai óraim nem kapnak "wrist time"-ot.
-
Churpik
aktív tag
Nincs, nem volt még. De mivel Miyota kvarc ezért csak jó lehet
Legalábbis a Miyota kvarcokból még nem láttam olyan melléfogásokat, mint pld. amit a Seikonál (PC21).Calibercorneren van róla némi infó: a GL30 utódja, szerkezetileg minimális különbséggel, Ladies-size Basic Slim kategória, GL32/GL34/1L32 család, a különbség: pinion height, a 3-as a három mutatós kialakítást jelzi.
Egyébként az Alin terjed valami ismeretlen MG68 kvarc szerkezet, az elmúlt két hétben több olyan videót láttam, amiben ilyen szerkezetes órák vannak.
-
dzsi23
addikt
-
dzsi23
addikt
Igen, az a mozdony-fényszóró a tetején túl hangsúlyos, ahogyan a kismutató is (szerintem) túl vaskos, kicsit aránytalan, de lehet, hogy valakinek pont ez tetszik. A mutatók legalább kiérnek az indexekig.
A vastagság 13.8 mm, japán szerkezetet ír, úgyhogy ez ugyanaz lesz, mint a múlkori (Miyota). Én még megvárok néhány rendes review-t, mielőtt megyek és sorbanállok érte nyitáskor
Kuponokkal, szirszarokkal le tudtam verni 47-re, de ez ezen az árszinten kb. tökmindegy.
Ha már Miyota kvarc... GL32-vel van esetleg tapasztalatod? Sem itt, sem a másik topikban nem találtam említést.
-
i400
őstag
Napokban kérte a lányom, hogy egy régi képét, ami be van keretezve, küldjem át e-mailen. Mondtam az nem fog menni, filmre fotóztam. Van egy Olympus om-4Ti gépem 1,4 Zuiko objektívvel, de kb. 10 éve nem használtam. Van még pár tekercs lejárt Fuji film is valahol, lehet előveszem. Annak idején szerettem, le tudott lassítani…
Szintén OM4Ti csak az 55mm f1.2-vel (meg még egy szekrénnyi vegyes típus).
Gyerekként is imádtam, igaz akkor nem volt lehetőségem ilyen technikára. Most meg időm nincs elmenni veteránautós versenyekre külföldre.
A lejárt filmek mindig mókásak tudnak lenni, meglepetés a hívás után, hogy melyiket merre tolta el. Nászutamat egy kb 3-4 éve lejárt Fuji c200al fotóztam végig, szerencsére jó lett a végeredmény. -
5-ös kezelő
senior tag
A PD-1701 "reconditioned due transit", már csak 7-ére ígérik. Ez vajon az átcímkézést jelenti, v megsérült szállítás során?
A folytatásban kiderül. Addig is örülök a még mindig halál pontos Heimdallr Sharkey (NH36A) órámnak. -
Churpik
aktív tag
Igen, az a mozdony-fényszóró a tetején túl hangsúlyos, ahogyan a kismutató is (szerintem) túl vaskos, kicsit aránytalan, de lehet, hogy valakinek pont ez tetszik. A mutatók legalább kiérnek az indexekig.
A vastagság 13.8 mm, japán szerkezetet ír, úgyhogy ez ugyanaz lesz, mint a múlkori (Miyota). Én még megvárok néhány rendes review-t, mielőtt megyek és sorbanállok érte nyitáskor
Kuponokkal, szirszarokkal le tudtam verni 47-re, de ez ezen az árszinten kb. tökmindegy.
-
Freddy76
addikt
Jó kompromisszum a DSLR. Már bő másfél évtizede MILC-eket használtam, ahol az EVF-ben rögtön kb látni milyen lesz az eredmény (ami nagyon képes trigger happy módot aktiválni, lőni akkor is ha nem kéne), aztán egy ideje inkább full-frame DSLR-t ha csak lehet, és ott jobban megfontolja az ember a beállításokat, tudatosabbak a képek. Film max házi laborral lenne vonzó, de az nálam nem igazán kivitelezhető.
Emlékszem a repülős képeidre a fotós topikokból, én hozzád képest csak hobbifotós vagyok/voltam. Most már telefonnal fotózok, ellustultam
-
dzsi23
addikt
Napokban kérte a lányom, hogy egy régi képét, ami be van keretezve, küldjem át e-mailen. Mondtam az nem fog menni, filmre fotóztam. Van egy Olympus om-4Ti gépem 1,4 Zuiko objektívvel, de kb. 10 éve nem használtam. Van még pár tekercs lejárt Fuji film is valahol, lehet előveszem. Annak idején szerettem, le tudott lassítani…
-
Degeczi
nagyúr
Jó kompromisszum a DSLR. Már bő másfél évtizede MILC-eket használtam, ahol az EVF-ben rögtön kb látni milyen lesz az eredmény (ami nagyon képes trigger happy módot aktiválni, lőni akkor is ha nem kéne), aztán egy ideje inkább full-frame DSLR-t ha csak lehet, és ott jobban megfontolja az ember a beállításokat, tudatosabbak a képek. Film max házi laborral lenne vonzó, de az nálam nem igazán kivitelezhető.
-
Freddy76
addikt
Meleg miatt kell a nagycooler (TMK), hogy ne essen a teljesítmény! Az ócenáos meg érkezhet rögtön utána, win-win!
bigmaster: elfér emellé a 2 mellé még pár darab, pl egy szép 80as évekbeli japán egy jó 50mm-es fényerős obival? Élmény a hang ahogy a tükör csapódik, függő leszel, aztán a következő amire eszmélsz, hogy az f8 camera shop-ba jársz minden héten
-
Churpik
aktív tag
Hát ez még reklámnak sem igazán elég, nemhogy bemutatónak, semmi nem derül ki belőle...
Amúgy a képeken valóban tetszetős, de egy újabb szíjméretet (24 mm) nem vállalnék be, és gyanús, h a specifikációk is teljesen általánosak, tágak (pl. csak havi 30 mp pontosságot ígér, a lume-ról meg nem ad meg semmit, valszeg a legegyszerűbb) és review-t sem találni róla.
Tessék még egy akkor: [North Edge Abyss]
Új hozzászólás Aktív témák
-
52829 - 52701
52829 - 52701 52700 - 52601 52600 - 52501 52500 - 52401 52400 - 52301 52300 - 52201 52200 - 52101 52100 - 52001 52000 - 51901 51900 - 51801 51800 - 51701 51700 - 51601 51600 - 51501 51500 - 51401 51400 - 51301 51300 - 51201 51200 - 51101 51100 - 51001 51000 - 50901 50900 - 50801 50800 - 50701 50700 - 50601 50600 - 50501 50500 - 50401 50400 - 50301 50300 - 50201 50200 - 50101 50100 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- League of Legends
- AI-jal gyorsítja a Samsung a chipfejlesztést
- Villanyszerelés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Asztrofotózás
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Tudományos Pandémia Klub
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Jura ENA 8 Szürke/Fekete TFT kijelző, One-Touch, Felújított, Számla, 3 hó gari
- Használt Cecotec Cecofry Bombastik 6000 Airfryer, 6 literes / 1 hónap garancia
- EKX X20 - SunTour AIR hátsó rugóstaggal! + MoniMoto 7 GPS + Kryptonite zár - 50 km/h
- Alfa Romeo Giulietta 2011 2.0Jtdm-2 170 Le
- Csomagolás sérült Cecotec Power Espresso 20 Coldbrew eszpresszógép, 20 bar nyomással / 1 hónap jótál
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5310,13.3",FHD,i5-10210U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE
- Bontott De Longhi Dragon 4 Pro TRDX41025E olajradiátor, 2500 W (bemutató darab volt)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 I i5-8365U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I 6 hó gari

, meg a régebbi hullámos is király, ez a Revelot is pazar.

Tegnap szekrény pakolás közben megtaláltam a még 2019-ben szerencsétlenül elhagyott g-shock órám (GW-M5610U-1ER) komplett dobozát. Ha valaki Cegléd környékén tekereg, és szüksége van rá, szívesen ráruházom.
), hacsak nem valami off témában pörög a topik, szóval elfér. Amúgy is jó látni, ha valaki örül az órának, amit megvett.