- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #50015 üzenetére
Való igaz, elírtam, Oehlbach a cég becsületes neve
A hangdobozaim Heco Metas XT sorozatúak (501+ Center 31), ezekben vannak Oehlbach kábelek.
Én a sajátjaimon kiegészítettem a belső hangelnyelő szigetelést, és a hangváltóban helyes polaritással beállítottam a tekercseket, végig forrasztottam ezüst tartalmú ónnal valamennyi csatlakozót és a nyákot, a nyákon valamennyi kondenzátort lecseréltem polipropilén Jenzen Audio kondenzátorokra (ez nem volt egyszerű, az új kondenzátorotok méretre jóval nagyobbak). -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #50010 üzenetére
Gratulálok!
Én is azt mondom, hogy ha nem felső kategóriás a hangfal, akkor érdemes utóhangolni (tuningolni), én mondjuk a kábeleket nem cseréltem (gyárilag Oerlenbach voltak a hangfalban, egyénileg szivacsba burkolva).
Ha majd lesz időd/kedved, akkor kíváncsi leszek a Squeezebox vs. Popcorn zenei összehasonlító tesztre -
robi-k
őstag
Kezd betegesség válni nálam is ez a "hogyan-is-javítsam-a-hangot" dolog
Mennyire is igaza van xtremetuning-nak
Teljességgel elfogadom és osztom azt a nézetet, hogy egy jó sztereó erősítő össze sem hasonlítható a házimozi erőlködővel, azonban ha még 1 újabb kütyüt (sztereó erősítő) veszek akkor félő, hogy az asszony vele együtt fog kihajítani a házból.
Ha már sztereó készülék: máshol (a szegmensében) nagyon dicsérik a Yamaha A-S700 erősítót. Mi a véleményetek róla? -
robi-k
őstag
válasz
Patice #49667 üzenetére
Analógot ezeknél felejtsd el, én csakis a HDMI vagy az spdif vagy az optikára gondoltam.
Igen, egy normális hangkártyával (nem kell extra) rendelkező PC+foobar2000 mocskos.l lealázza a médialejátszókat, de én most (ha lesz végre időm és befejezem a dune tuningját) egy Squeezebox Touch vásárlására fogok pénzt gyűjteni (bár lehet, hogy eladom a tuningolt dune-t - ha lesz rá jó vevő - és hozzátéve egy kis + pénzt veszek egy Oppo-t).
-
robi-k
őstag
válasz
ricsik #49665 üzenetére
Sem a popi, sem a dune, sem más médialejátszó nem igazán alkalmasak minőségi flac lejátszásra, sajnos (és azt a gyártó is beismeri, hogy egy normál PC foobar2000 programmal sokkal jobban szól a flac).
Bajnokpityu Squeezebox-ja pedig kenterbe veri a médialejátszót, minden téren (hangminőség, kezelhetőség, stb). -
robi-k
őstag
válasz
Radírpók #49053 üzenetére
Szia,
a NAD-356 sztereó erősítőt én többször hallgattam, nekem tetszik a hangja: kiegyensúlyozott, nem jellemző rá az eredeti hang "élszínezése", de emellett egész jól vissza tudja adni az alacsony hangokat is. Kifejezetten jó pl. pop, jazz, disco zenéhez, SVSZ.
Az Arcam AVR-250 sajnos nem támogatja a legújabb szabványokat (pl. DTS-HD MA), és zenében pedig a NAD megverné.
-
robi-k
őstag
válasz
python1 #48926 üzenetére
Én is egy ideje próbálok felhajtani egy jó eredeti állapotú - még nem javított és nem szétb.rmolt -Pioneer A777 sztereó erősítőt, nagyon komoly felépítése van:
A tervem az, hogy a Denon 2310-nél kivezetem a frontok PreOut - MainIn csatlakozókat, és a PreOut-ból a Pioneerbe menne a jel és így a végerősítést a Pio végezné. zenehallgatáskor természetesen csak a Pio működne.
Nos, szerintetek milyen az ötlet? -
robi-k
őstag
válasz
Bubanc #48805 üzenetére
Ha érdekel, hogy miben is más pl. az 1912 és a 2311 sorozatú Denon AVR erősítők felépítése, az elektrotanya.com oldalról letöltheted a szerviz utasításokat, amik részletes kapcsolási rajzokat is tartalmaznak
De nem árt, ha tudod is értelmezni ezeket a kapcsolási rajzokat
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #48605 üzenetére
Szia,
én (szándékosan, hogy ne nevezzenek elfogultnak) most nem javasolnék típust/gyártót, inkább az alábbi javaslatom lenne:
- Célszerű olyan lejátszót választani, ami legalább a korszerű RTD1185xx vagy a Sigma SMP-8670(1) processzorra épül. Miért is: mert ezeknek valószínűleg még egy jó ideig (1-2) év lesz újabb firmware támogatása, amely újabb FW-ben javítani fogják a felfedezett hibákat és bővülhet a gép tudása ill. a kezelt formátumok is bővülhetnek, javulhat a képkezelés és ezáltal képminőség.
- Bár lehet, hogy most nem fontos, de valószínű hogy x idő múlva a sógorjelölt?rá szeretné majd kötni a készülékét hálózatra/számítógépre, tehát kívánatos a hálózatkezelési támogatottság.
- És azon kívánság, hogy a médialejátszó le tudjon játszani mindenféle film- és hangformátumot, kissé ellentmondó azzal az elvárással, hogy kb 20 eFt keretbe férjen bele, 30-32 eFt-ért már nagyságrendekkel jobb (újonnan történő vásárlás) készüléket tudnál venni.
- És a szokásos: érdemes szétnézni határokon kívül is, pl. az eBay-en, sokat lehet spórolni -
-
robi-k
őstag
válasz
Toobee #48598 üzenetére
Ha rám hallgatsz, akkor nem veszed meg az Egreat-ot (meglehetősen nyers a firmware). Sokan az Egreat vásárlás során abban reménykednek, hogy az OS2 egy teljes Dune firmware - el kell hogy keserítselek, csak küllemében hasonlít rá, de semmi köze a Dune FW-hez. A DuneHD firmware komoly védelemmel rendelkezik, ami a Sigma processzor egyedi gyári száma alapján a DUNE HD generált titkosított kódkombináció alapján azonosítja az eredeti Dune termékeket.
Amúgy a médialejátszók 7.1 analóg kimenete igen gyengécske (amit többek között a táp minősége, az alkalmazott DAC csip és annak körítése szabnak meg), sokkal jobb hangot egy külső 5.1 dekóder (DAC) vagy a házimoziba épített DAC.
Bár ha nagyon olcsón adják ezt az Egreat-ot, akkor lehet hogy nem fogsz bánkódni a megvásárlása után.
-
robi-k
őstag
Ha valakinek hiányzik a Denon AVR erősítőjénél az FL&FR PreOut -> FL&FR MainIn, annak javaslom áttanulmányozni az alábbi (német nyelvű) cikket, hogyan lehet egyszerűen otthoni körülmények között megoldani ezt a kérdést
A leírásnál beszédesebbek a bemutatott képek. És nem csak a cikkben feltüntettet 1910 működhet ez a módszer, hanem gyakorlatilag minden Denon-nal
[link]
Természetesen az átalakításokat mindenki saját felelősségére végezheti el, és természetesen ezzel ugrik a garancia is. -
robi-k
őstag
válasz
Ed Parker #48340 üzenetére
Nem, az SACD nem olyan, mint a hagyományos CD:
CD SACD
Format 16 bit PCM 1 bit DSD
Sampling frequency 44.1 kHz 2.8224 MHz[2]
Dynamic range 96 dB 120 dB[2]
Frequency range 20 Hz – 20 kHz 20 Hz – 50 kHz[2]
Disc capacity 700 MB 7.95 GB
Stereo Yes Yes
Discrete surround ever implemented Yes -
robi-k
őstag
válasz
Bubanc #48142 üzenetére
Ha használtat veszel, akkor mindenképp érdemes meghallgatni a hangját és megnézni az állapotát (bár ezt az újnál sem árt megtenni).
Ha megtetszik és az árban is megállapodtok az eladóval, akkor lehet alkudni egy meghatározott időtartamra a garancia- vagy esetleg a felmerülő javítás költségviselésének kérdésköréről is, minden lehetséges. -
robi-k
őstag
Valakinek volt szerencséje hallgatni/tesztelni az SVSound SVS SB12-NSD zárt sub-pt?
A külföldi fórumokon jókat írnak róla.
Európában is kapható, egész baráti áron: [link] -
robi-k
őstag
Nem, de igazából nem is kell. Bár én is a VLS-hez hasonlóan 4 egyéni stabilizátor áramkört építek ki (egy +5V és +12V a főnyáknak, és külön +5V és +12V a HDD és a BD meghajtóknak), de a konkrét megvalósítás eltér: az 5V stabilizátorokat LT1764A IC-ken, a 12V pedig az LT1083CP IC-ken építem meg.
-
robi-k
őstag
Majd ha kész lesz, akkor írok egy részletes beszámolót a tápépítésről (lehet, hogy Logout blog formában) képekkel és leírással azoknak, akik esetleg szintén belevágnának egy ilyen
elmebetegprojektbe.
És kellene majd egy elfogulatlan teszt is, hogy egyáltalán ad-e valamit egy ilyen táp (amely 4 egyéni, a minőségi DAC építéseknél is használt lineáris stabilizátort tartalmaz minőségi alkatrészekből összerakva), és ha ad, akkor mennyi a változás (pl. egy hasonló, eredeti gyári tápegységet tartalmazó Dune-hez viszonyítva, stb.). -
robi-k
őstag
válasz
python1 #47399 üzenetére
Ha médialejátszó vs. HTPC összeméretés, akkor belehúzok az új klasszikus toroid trafó + lineáris stabilizátorokra épülő új táp építésébe a Prime 3.0-hoz: már minden alkatrészt beszereztem (zömét külföldről kellett megrendelnem), az építése kb 20% áll most - az asszony így is morog, hogy erre töltöm a kevéske szabadidőmet
.
-
robi-k
őstag
-
-
robi-k
őstag
válasz
xtremetuning #47280 üzenetére
xtremetuning,
hogy látens vagy sem, azt pszichológus tudná megmondaniBár a szakmám miatt 3 évente mindig átesek egy pszichiátriai vizsgálaton különböző tesztekkel kombinálva, és ez idáig még mindig kiengedtek az emberek közé
Amúgy a Dune zártkörű (alfa) FW tesztelője vagyok, és az utóbbi időben igen sokat kritizáltam őket. Lehet, hogy ha így fojtatom, akkor ki is zárnak ebből a körbőlrobi0604,
én is sajnálom, hogy nem ismerkedtem meg veletek -
robi-k
őstag
A franciák - HDLAND - tegnap nézegették az új Dune HD Pro-t, és készítettek is több fényképet is, némelyiket a készülék működéséről is: [link]
-
robi-k
őstag
Egy kis OFF (ebben a topikban): a legújabb Dune HD Pro, és a rövid leírás róla a CES-ről:
[HD Pro beszámoló CES]A legfelső egy BD+ HDD egység foglalt (gyakorlatilag rack-szerű), a közepső maga a Sigma SMP-8910 processzorra épülő multimédia lejátszó, ami tartalmaz audiophil DAC-ot és renderelőt, a legalsó pedig egy többlemezes hálózati HDD tároló (NAS) + érintőképernyős kezelő + audiophil végfok erősítő. A készülékek külön kaphatóak lesznek.
A cég képviselője most még csak annyit árult el a fenti információ nyilvánosságra kerülését követően, hogy ez most tényleg nem kamu, ez lesz (nem is oly sokára) piacra dobva -
robi-k
őstag
-
robi-k
őstag
Ötlet: ha esetleg valakit érdekel vagy szüksége van Service Manual-ra a készülékéhez, akkor ezen az oldalon lehet, hogy rátalál: [elektrotanya.com]
Én most töltöttem le a Denon 2310-sem SM-jét -
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #46765 üzenetére
Mások is hittek már a marketing rizsának, és nagyot csalódtak (és nem (csak) a Dune esetében).
De ha kételkedsz, akkor rendeld meg netes vásárlással, hisz a törvény szerint 10 napig indok nélkül visszaküldheted a rendelést, és vissza kell hogy adják az árát.Ha megrendeled, akkor e-SATA csatlakozással kösd össze a Smart-tal.
-
robi-k
őstag
válasz
kimi02 #46757 üzenetére
A válasz mind2 kérdésedre - NEM!
Egyrészt csak és kizárólag! a védelem nélküli (tehát gyakorlatilag házi készítésű) BD lemezeket fogod tudni majd lejátszani, és kizárólag csak a CD Data (pl. flac vagy mp3 tartalmazó lemezeket) vagy a DVD lemezeket tudod majd merevlemezre menteni, a BD lemezeket nem.
A védelemmel ellátott BD lemezeket csak a Prime 3.0 vagy a Dune HD Max tudja lejátszani (mert csak ezekben a gépekben van meg a lejátszáshoz szükséges engedélyező kód).Sajnálom, de ez van
spiky03, ha egy jó sztereó Yamaha erősítőd van (pl. Natural sound sorozatból), akkor az sztereóban sokkal jobb lesz, mint akár egy középkategóriás Denon AVR.
És a Denon, Onkyo, HK mellett - vagy inkább helyett - nagy örömmel hallgatnánk otthon jóegynéhányan Emotiva előfok-processzor+végfok páros -
robi-k
őstag
válasz
hoffman_ #46614 üzenetére
8 db 100 forintos kondi cseréje nem tuning, hanem javítás! Én tuningról beszéltem, azaz egy adott készülék gyári paramétereinek/tulajdonságainak megváltoztatására, ami egyrészt egyedi tervezést igényel, másrészt gyakran igen mélyreható átalakítást is.
bajnokpityu : hoffman_esetedben nem hinném, hogy megérné tuninggal foglalkozni (csak gondoljunk arra, hogy mennyit érhet jelenleg ez a Videoton, számoljunk rá x tízezer Ft tuning költséget, és ezután nézzük meg, hogy használtam azért a pénzért milyen erősítőt/AVR-t lehetne venni).
-
-
robi-k
őstag
Ehhez az erősítőhöz (Yamaha RX-V371) én semmiképp sem javasolnák álló hangdobozokat, egyszerűen túl gyenge hozzájuk és ugyan annyi pénzért sokkal jobb polcsugárzókat tudsz venni! Az a szó, hogy polcsugárzó ne tévesszen meg, gyakran sokkal jobb hangot adnak, mint egy álló hangdoboz. A megadott keretösszegben javasolnám esetleg ezt a polcsugárzó párost:Canton GLE-403
-
robi-k
őstag
válasz
t-bali3 #46249 üzenetére
Ha megnézed a sub-od használatiját, akkor a 6 oldalon láthatod, hogy van Right In, Left In, ide kell becsatlakoztatnod az erősítő PreOut kimenetét, pl. ilyen 1,5 méteres [link] vagy 5 méteres sztereó kábellel [link]
A sub-ból pedig a Right Out és a Left Out kimenetet összekötöd az erősítő Amp Main-nal (pl. ugyan olyan kábellel, amit fent adtam meg). Ezáltal a sub elvégzi a hangszórók felé a frekvenciavágást is.
-
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #46233 üzenetére
hisz az erősítő is füsttel működik: ha kijön belőle, akkor tovább már nem működik
-
robi-k
őstag
válasz
Toobee #46225 üzenetére
A linkelt Egreat Sigma SMP-8643 csipre épül, ami hardveresen nem támogatja az MVC kódolást (ebben van kódolva a BD3D), csak az AVC szabványt ismeri. Tehát kamu a belinkelt 3D támogatás, legfeljebb csak azt tudhatja, amit a Dune vagy a Popcorn: a vertikális vagy a horizontális sztereópárosokat, de ez nem a BD3D szabvány, nem fogsz tudni BD3D lemezeket lejátszani rajta.
Jelenleg - bármennyire is furcsa - a csúcsminőséget képviselő Oppo-k mellett csak a Realtek RTL 1186 csipre épülő médialejátszók tudják úgy-ahogy lejátszani, pl. az [Xtreamer Prodigy]Kiegészítés: bár én nem vennék Realtek-es médialejátszót, SVSZ
-
robi-k
őstag
válasz
vaksi8 #46182 üzenetére
Az ARC csak sztereó jelet visz át, így ha egy TV adás Dolby 5.1 többcsatornás hangját is szeretnéd átvinni az erősítőre, nem marad más, mint optikán (TosLink) összekötni a TV-t az erősítővel, de ekkor már tök felesleges az ARC (nálam a TV tudja ezt is/ azt is, de optikát használok).
-
robi-k
őstag
válasz
t-bali3 #46138 üzenetére
Minden rendben van, nem szokták a HiFi technikáknál (hagyományos transzformátoros tápegység esetén) bekötni a föld tápcsatlakozót (középső - hiányzó - tüske), mivel ezzel elkerülhető a földhúrok kialakulása. Amúgy attól, hogy nincs meg a középső tüske, még használhatsz hagyományos 3 pólusú tápkábelt és csatlakozót.
-
robi-k
őstag
SUB-nak ajánlanám az M&K SB12 típust, bár egyáltalán nem olcsó, de a hangja - és legfőképpen zenében, az valami felejthetetlen
Most hallottam először élőben egy ismerősnél, hááát... De gondolom, BBéci többet tudna mesélni róla, valószínűleg már tesztelte
De viszonylag olcsó SUB-nak ajánlanám a Polk PSW110-est, viszonylag olcsó és akinek van, az kedveli.
-
robi-k
őstag
Áldott, Békés Boldog Karácsonyt Kívánok mindenkinek!
És sok-sok finomságot az asztalra -
robi-k
őstag
válasz
apetit1989 #45863 üzenetére
1. Super woofer kérdés - valószínű hogy mély sugárzó akar lenni, de a legjobb, ha valahol keresel hozzá egy használatit, az a tuti.
2. Ventilátor - könnyen lehet, hogy csak egy bizonyos hőfok elérése után kapcsol be. Amúgy a félvezetők gond nélkül bírják a közel 100 C fokot is (amit már igen-csak megéreznél, ha ennyire felhevülne). De ha aggaszt, akkor kapd szét, és nézd meg, hogy a ventilátor kap--e tápot, ha igen, akkor forognia kellene. -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #45784 üzenetére
Korábban már linkeltem a 2 cég történetét és tulajdonosi struktúráját, de íme: [link]
2002 Marantz Japan and Denon merge to form D&M Holdings, to later be joined by other elite audio equipment brands, most famously McIntosh Labs and Boston AcousticsBBéci: azért a Denon AVP-A1HDA és a Denon POA-A1HD nagyon elütnek az AVR sorozattól
A Marantz-Denon kapcsolatot egy hivatalos Denon márkakereskedő nyilatkoztatta ki, nem az én agyszüleményem. -
robi-k
őstag
Az MA tradicionálisan jól szól a Denonokkal, bár a Marantz is tökéletes hozzá. Amúgy korábban már írtuk, hogy a Marantz gyakorlatilag a Denon luxus kivitelben, hisz mindkettő ugyan annak a cégcsoportnak a terméke (hasonló, mint a Toyota és a Lexus esete).
Véleményem szerint az MA RS sorozathoz felesleges a Marantz, hisz az RS nem fogja tudni kihozni a Marantzban rejlő többletet. A Gold vagy még inkább a Platina sorozat jobban passzol a 7005-höz, SVSZ -
robi-k
őstag
válasz
krenkoka #45744 üzenetére
Épp hogy nem a fényereje a plazma erőssége (egy komoly LED LCD fényereje erősebb), hanem a színhűség (természetesen mind az LCD, mind a plazma TV-nél erősen ajánlott a műszeres kalibrálás).
Számomra a színhűség volt a meghatározó - döntő - érv a plazma vásárlásához, na meg az a tény is erősen befolyásolt, hogy kb. ugyan akkora képminőségben egy LED LCD TV jóval többe kerül a plazmához viszonyítva. -
robi-k
őstag
Csak a DD+ verzióra írják a HD-MA támogatást, bár ebben is kételkedek. Az, hogy korábban valahogyan működött nem lesz más, mint a H/K AVR-460 hiányossága, nem tudta eldönteni, hogy a bejövő audiojel DTS HD-MA, vagy sem...
Továbbra is amondó vagyok, hogy ha kell a DTS HD-MA támogatása, akkor Sigma processzoros lejátszóra kell lecserélned a Realtec-es lejátszódat.
Nálam pl. nagyon fontos a DTS HD-MA támogatása: már több DVD-Audio lemezt konvertáltam át ebbe a formátumba, és élvezettel hallgatom -
robi-k
őstag
Ok, de a listában akkor sem látom a DTS HD-MA szabványt [link]:
Audio Formats Supported: MP3 / MP2 / WMA / AAC / FLAC / WAV / OGG Vorbis / PCM / LPCM / MS-ADPCM / LC-AAC / HE-AAC / COOK / RA-Lossless
Stereo
Dolby Digital AC3 5.1 (passthrough & downmix to stereo)
Dolby Digital Plus 7.1 (passthrough)A Dune esetében ezt pl. kihangsúlyozzák:[link]
HD audio: enjoy top-quality audio tracks (Dolby True HD, DTS HD Master Audio, LPCM, FLAC). -
robi-k
őstag
Korábbi FW-vel jól működöt ez a funkció? Bár a leírás alapján a Realtec 1085DD csipre épülő A.C.Ryan PlayON!HD nem tudja kezelni a DTS HD-MA szabványt: [link]
Javasolnám eladni az A-c- Ryan lejátszódat, és venni egy Sigma SMP 8642/8643/8646/8647 processzorral szerelt médialejátszót.
-
robi-k
őstag
válasz
krenkoka #44808 üzenetére
A Dune, Popcorn, Qnap BD optikai egységgel szerelt modelljei nem egyszerű BD játékosok, hanem komoly médialejátszók! A tudásuk sokkal több egy BD játékoshoz képest, amit részben az ár is tükröz, de lehet 70 környékén venni ilyen optikai egységgel szerelt médialejátszót: [link]
De ha ragaszkodsz a 3D-hez - amúgy a DLNA tök hülyeség, ez egy "kasztrált" hálózatkezelési szabvány, helyette fontosabb az SMB vagy még inkább az NFS megléte! - akkor most nincs számodra megfelelő modell.
-
robi-k
őstag
válasz
Dorian #44657 üzenetére
Dorian, Brandys, a Dune-k esetében az optikai vagy a coax kimeneten megjelenő jel nem a legjobb minőségét képezi (és egy hardver furcsaság: a Tajvanon gyártott Dune HD Smart/Max/Duo hangminősége rosszabb, mint a Kínában más kapcsolási rajz és elrendezéssel gyártott Dune Base/Prime 3.0).
A legjobb hangminőséget HDMI-n lehet levenni bitstream módban (bár a Dune firmware furcsasága, hogy az akkor is belenyúl a hangminőségbe, ha bitstream van beállítva, de a kimenet nem 7.1 van állítva, hanem sztereóra vagy 5.1-re...). -
robi-k
őstag
Hmm, ha nem akarsz/tudsz letölteni (pl. torrent oldalakról), akkor anyagi szempontból olcsóbban megúszod egy BD lejátszót, mint egy BD egységgel rendelkező médialejátszót.
BD optikai egységgel szerelt régiófüggetlen BD lejátszónak + mindenevő médialejátszónak ajánlanám a talán legolcsóbb kombó HDI Dune HD Smart B1 lejátszót [link], vagy esetleg kicsit drágábban Syabas Popcorn C-200 lejátszót (ebbe viszont lehet, hogy útólag kell berakni az optikai meghajtót): [link]
-
robi-k
őstag
Én a helyedben nem vennék BD lejátszót, hanem inkább vennék egy Full BD tartalom lejátszására alkalmas médialejátszót! Gondolom, nem akarsz pénzt kiadni BD lemezekért, ha ugyan azt azt le is töltheted gyakorlatilag ingyen?
És ha mégis kell egy optikai BD egység is (ha mondjuk évente 1-2 DVD/BD lemezt akarsz betenni a készülékbe), akkor léteznek optikai egységgel is rendelkező médialejátszók (nekem is ilyen van). -
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #44325 üzenetére
Tudnál feltenni screen képeket, hogy a hangnál milyenek a beállításaid? Hátha rájövűnk, mi lehet a hiba
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #44271 üzenetére
Akkor nincs más, mint teljesen eltávolítani az ATI drivereket és a Catalystet, és megpróbálkozni a legutolsó 11.11 verziójú Catalyst-tal: [link]
-
robi-k
őstag
válasz
electrocarlo #44269 üzenetére
Van közöttük jó és kevésbé jó is, melyik típusra gondolsz?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #44263 üzenetére
PC-re BD nézéshez javasolnám az Arcsoft TotalMedia Theatre 5-st, ez tud iso-ban lévő médiaanyagok közvetlen lejátszását. Nekem bejött ez a program, van benne program igazítás a hardverhez is.
Vagy PowerDVD11 + DaemoonTools az iso virtuális lemezként történő megjelenítéséhez. -
robi-k
őstag
A laptop kapcsolóüzemű tápegység "jó tulajdonsága".
Épp emiatt akarom kidobni a Dune-ből a kapcsolóüzemi tápot, már megszerkesztetem a kapcsolási rajzot (mégis teljesen egyedi, saját tervezésű tápegységet fogok készíteni).
Dorian,
a notebookok tápegysége zömében 2 vezetékes (tehát nincs bekötve beléjük a föld). -
robi-k
őstag
válasz
sblsapi #44132 üzenetére
Akkor vágj bele, veszíteni nem veszthetsz rajta (legfeljebb a szabadidődet meg egy-két ezer Ft-ot, amit anyagra költesz), de viszont sokat nyerhetsz
Majd írhatnál pár sort (ha sikerült megvalósítani az átalakítást), hogy mi is lett a végeSub építése esetén nem kell feltétlenül saját tervezésű elektronikát készíteni, pl. az ebay-en lehet venni készen is [link] Ennek az eladónak vannak más - audiotechnikai - eladó termékei is.
-
robi-k
őstag
válasz
sblsapi #44129 üzenetére
Szia!
Első kérdés: mennyi tapasztalatod van a faanyagok megmunkálását illetően (ez ahhoz kell, hogy tudj jó minőségű dobozt építeni), és mennyi tapasztalatod van a hobbi elektronika terén (kapcsolási rajzok értelmezése - jó esetben szerkesztése; nyákok elkészítése, alkatrészek beültetése és a végtermék beüzemelése/hangolása), mert ezen tudások nélkül én a helyedben nem vágnék bele.
ha van tapasztalatod, akkor a kérdéseddel kapcsolatosan - azaz, hogy hogyan tudsz saját tervezésű akusztikát készíteni - sok hasznos infót olvashatsz az alábbi csináld-magad típusú honlapon: [link]
Sok sikert -
robi-k
őstag
-
robi-k
őstag
válasz
oszy78 #43865 üzenetére
"A Pioneer kezeli a legtöbb 3D-s hangformátumot, az Onkyo a legkevesebbet."
Furcsa, lemaradtam valamiről, hangtechnikában nem ismerek 3D formátumot (csak pl. többcsatornás hanganyagokat különböző formátumban). Annak, hogy a receiver hogyan tudja kezelni a 3D képanyagot semmi köze a hangformátumhoz/hangminőséghez.
-
robi-k
őstag
válasz
DM-Fan #43670 üzenetére
Én az SACD/DVD-Audio anyagokat átkonvertálom DTS HD-MA többcsatornás veszteségmentes formátumba, amit a Dune Prime 3-m tökéletesen tovább küld feldolgozás nélkül a Denon 2310-nek.
Most inkább azon kezdtem el gondolkodni (ha befejezem a Dune kapcsolóüzemű tápegységének kiváltását toroid trafós kis zajú lineáris stabilizátoros tápegységgel - időhiány miatt valószínűleg a 2 ünnep közt lesz rá időm), hogy be kellene szerezni egy jó használt sztereó erősítőt
Megjegyzem: bár a Prime 3-ban van régiófüggetlen BD meghajtó, de ezidáig csak a letöltött BD ISO-kat játszottam le vele, BD lemezt nem áll szándékomban venniTehát számomra egy BD lemezjátszó tiszta pénzkidobás lenne.
-
robi-k
őstag
Van benne rendszer meghajtó (pendrive)? Ha az teli van, ill. kezd "haldokolni", szokott ilyet csinálni a Dune, továbbá hasonló jelenség van akkor is, ha a 3,5" merevlemez kezd "behalni". Amúgy nem kell megijedni, nagyon ritka, hogy a Dune tönkremenjen, a merevlemezek vagy a pendrive sokkal gyakrabban szoktak "elhalálozni".
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #42685 üzenetére
Pedig én szemezgetek egy Velodyne CHT-10Q subbal, ami "csak 24,5 cm" átmérővel rendelkezik
-
robi-k
őstag
Ha valaki tud használt de tökéletes állapotú Velodyne CHT-10Q mélysugárzót, szóljon, talán vevő lennék rá (ártól függően).
-
robi-k
őstag
Az Emotiva karácsony előtti kiárusítást tart:
2011 Holiday Sale
(while supplies last)Processors:
UMC-1 7.1 Channel Preamplifier/Processor $699 Now: $499 - Save $200!
Preamplifiers and Dacs:
USP-1 Stereo Preamplifier $449 Now: $369 - Save $80!
XDA-1 Differential Reference™ Balanced DAC/Digital Preamplifier $299 Now: $249 - Save $50!Media Sources:
ERC-2 Differential Reference™ CD Player/Digital Transport$449 Now: $369 – Save $80!
Amplifiers:
XPA-1 Differential Reference™ Mono-block Power Amplifier$999 Now: $849 - Save $150!
XPA-2 Two Channel Audio Power Amplifier $799 Now: $699 - Save $100!
XPA-3 Three Channel Audio Power Amplifier $699 Now: $599 - Save $100!
XPA-5 Five Channel Audio Power Amplifier $899 Now: $769 - Save $130!
UPA-1 Mono-block Power Amplifier $349 Now: $299 - Save $50!
UPA-2 Two Channel Audio Power Amplifier $389 Now: $289 - Save $100!X-Ref Speakers:
XRT-6.2 Towers (Sold in mirrored pairs) $999 Now: $799 - Save $200!
XRT-5.2 Towers (Sold in mirrored pairs) $799 Now: $639 - Save $160!
XRC-6.2 Center/LCR Monitor $399 Now: $319 - Save $80!
XRC-5.2 Center/LCR Monitor $299 Now: $239 - Save $60!
XRM-6.1 Monitors (Sold in mirrored pairs) $499 Now: $399 - Save $100!
XRM-4.1 Monitors (Sold in mirrored pairs) $229 Now: $183 - Save $46!
XRS-4.1 Surround Speakers (Sold in mirrored pairs) $349 Now: $279 - Save $70!Reference Speakers:
ERT-8.3 Towers (4 ohms) (Sold in matched pairs) $1799 Now: $1199 - Save $600!
ERM-6.3 LCR Monitor (4 ohms) $599 Now: $399 - Save $200!
ERM-6.2 LCR Monitor (4 ohms) $299 Now: $199 - Save $100!
ERD-1 Surround Speaker (4 ohms) (Sold in pairs) $399 Now: $249 - Save $150!Architectural Speakers:
UAC-6.2 Ultra Architectual In-Ceiling Speakers (Sold in pairs) $139 Now: $118 - Save $21!
UAC-8.2 Ultra Architectual In-Ceiling Speakers (Sold in pairs) $159 Now: $129 - Save $30!
UAW-6.2 Ultra Architectual In-Wall Speakers (Sold in pairs) $149 Now: $119 - Save $30!
UAW-8.2 Ultra Architectual In-Wall Speakers (Sold in pairs) $169 Now: $139 - Save $30!
UOM-6.2 Ultra Outdoor Monitor (Sold in pairs) $199 Now: $169 - Save $30!Subwoofers:
X-REF 10 DSP Powered Subwoofer $499 Now: $419 - Save $80!
X-REF 12 DSP Powered Subwoofer $699 Now: $599 - Save $100!
Sub 12 Ultra Series Subwoofer w/Studio Black Satin Lacquer Finish $499 Now: $329 - Save $170!ALL Cables: 25% off!
Accessories:
URL-2 Rack ears for UPA-1 and UPA-2 (Sold in pairs) $49 Now: $42 - Save $7!
URS-2 Rack ears for UMC-1, ERC-1, and USP-1 (Sold in pairs) $49 Now: $42 - Save $7!
URE-4 Rack ears for X-Series amplifiers (Sold in pairs) $59 Now: $50 - Save $9!
ET-3 Trigger Expansion Module $39.99 Now: $34 - Save $5.99!
TRIM Replacement Black Trim; Available in 2RU and 4RU $20 Now: $17 - Save $3!
XBAL 1x2 Splitter $12.99 Now: $11 - Save $1.99!
XRCA 1x2 Audio Splitter $14.99 Now: $13 - Save $1.99! -
robi-k
őstag
válasz
nebulo5 #42096 üzenetére
Patice listáját kiegészíteném a Korner Audió-val: http://www.korner-audio.com/
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vírusirtó topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest