Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ginola #50136 üzenetére
Valóban nem, a srác elmondta, a piacon vette anno GBP40 körül. Piac alatt az itteni carboot-saleseket értem, ami az otthoni lengyel, vagy kínai piacnak felel meg, tulajdonképpen egy bazár.
szerk : Mit értesz a kellemetlen magasak alatt?
szerk2 : na így már megtaláltam, gondolom az 1-es a kistestvért jelenti a névválasztásban. Árban nem olcsó ahogy elnézem. Kérdés ér e annyit? (cca 140E HUF az új ára)
Erősítőben mi a max teljesítmény, ami javasolható hozzá? Esetleg tipus?
-
Toobee
veterán
válasz
ginola #50121 üzenetére
Mivel most nincs pénzem egy olyan "vágyom rád" hm erősítőre, ezért (nem akarom elkiabálni), egy Rotel RA-02 lesz, meg mellé valami CD játékos, de arra már igencsak szűkös marad a keret.
Egyébként most Nebulo5 jóvoltából (ezúton is köszönöm
) egy FineArts van nálam. Egész szépen muzsikál, bár nem olyan szépen, mint nála, de ez javarészt gondolom annak köszönhető, hogy forrásom sincs mellé, ezért jack-rca kombóval hajtom, a laptop alaplapi hangkártyájáról
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #50011 üzenetére
és még csak most kezd melegedni a nagy rotel hátam megett... (eddig csak a 2es számú rotin ment a kis dacról.
borsódzik a hegedűtől.rég volt ilyen.
párom most szól,irjam meg, sokat segített
Ginola:közben megtaláltam a dobozát a cseremagasnak.20mm-es műanyagmembrános megy pöccre a gyári helyére.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #50008 üzenetére
ha nem is nonstop,de összesen kb 3 nap volt.10x ki-be pakoltam a mélyhangszórókat a tömés miatt, 3-4 alkalommal a közepet,mert olyannak tűnt,mintha a fázist elszúrták volna a sárgák,és azt hittem okosabb vagyok.
aztán kiderült,h részben okosak voltak ám a tervezők,és nem spórolás,meg hanyagság volt.
szóval a váltó felét újraépítettem,kikerültem a nyákot,újrakábeleztem Hivox kábeleivel,stb...
hangban?hát izé,17Hzet ki tudja adni(frekigenerátor programmal a kis kinai dacon mértem- azt sem tudom, hogy jöhet ki ilyen hang,de alapvetően mindegy),ha feltekerem, 20Hzen remeg a kanapé,és egyébként is én mércémmel szépen szól. szinpad teljesen körbevesz,és a magasok is tisztábbak lettek.
azt nem mondom,h egy új hangfalat kaptam,mert azért nem nulláról indult,de mindenképp megérte a munkát,pénzt.
-
axwel18
senior tag
válasz
ginola #49956 üzenetére
A Valdus se rossz formára de nekem a Vardus formája jön be legjobban nem tudom miért de valahogy nagyon megfogott ez a forma biztos hogy van ennél szebb hangú hangfal de formára nem nagyon láttam olyat ami nekem jobban tetszik. És ami fontos hogy ezekhez nagyon jó áron jutottam hozzá.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
ginola #49854 üzenetére
Mert írtam azt is hogy szeretném lecserélni ehy Denon AVR-1912-re...És gondolok a jövöre is!
Ja,mert én értettem el!És utána kapcsoltam,hogy te a másikra válaszoltál és mindjárt javítottam!Bocs ha esetleg megsértettelek valamivel!Nem volt szándékos!
Akkor az a különbség hogy 1.4 viszi a 3D-is???Akkor nekem elég a 1.3 nem?
pitepeti71: Össze!
-
Dorian
félisten
-
jcage
tag
válasz
ginola #49812 üzenetére
Nem hiszem, hogy titok lenne. Én ugyan általában csak RO vagyok, de azt lehet tudni, hogy itt elég sok fórumtársnak nagyon jó és gondosan összeállított rendszere van, de ennek ellenére eddig bárki hallotta az említett rendszert, csak szuperlatívuszokban tudott nyilatkozni róla, ezért ott nincs is értelme felsorolni, hogy milyen doboz, vagy erősítő, mert ott teljes rendszert kell nézni kábelestől, áramsövénytől akusztikát elősegítő könyvespolcig/virágig.
De majd biztos kijavítanak, ha tévedtem.
J
-
Szabikaa20
őstag
válasz
ginola #49644 üzenetére
Ez a Crown olyan H/K mint a JBL-is....
-
Szabikaa20
őstag
válasz
ginola #49602 üzenetére
Legyen rajta HDMI,optikai bemenet....ezt igy pontosannem tudom megfogalmazni.Jelen esetben van egy Yamaha RX-V371-em,de ahany hangfalat akartam hozza,mindre azt mondtak hogy az erösitö keves hozza stb...Ezert szeretnem masikat..En egy Denon AVR-1612 vagy 1912-ben gondolkozom.Kb. 400-450E lenne rá!Csak az erösítöre persze!Mármint milyen idöre gondolsz?Per pillanat vagy ugy erted hogy mikor szeretnem megvenni?
Tobee:Én ugyis csak szemelyesen venném meg!Futarral vagy postaval nem kell!!!
-
geri788
tag
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49066 üzenetére
Szia!
Nem csak szereo 5.1-is megy, DTS 5.1-el és a DD 5.1-esl nincs baj, csak a DTS-HD, Dolby Digital TrueHD, Dolby Digital Plus-kal.
Nem ezért nem megy a Philips-sel az biztos
Az eddigi mkv fileokban nem volt true HD hang csak sima DTS 5.1 és DD 5.1De ha nem menne van sigma design chippes cuccom is, azt nem érinti ez a hiba.
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49057 üzenetére
Szia!
Nem a belinkelt mini, hanem PlayonHD
A specifikációban hol látod a 2.0?Ezt írja az audióra:
Stereo (nem írja de ez megy az analog kimenten)
Dolby Digital AC3 5.1
(passthrough & downmix to stereo)Dolby Digital Plus
(passthrough)DTS
(passthrough & downmix to stereo)Dolby TrueHD
(passthrough & downmix to stereo)AAC 7.1
(passthrough & downmix to stereo)FLAC
passthrough az azt jelenti, hogy dekódolatlanul küldi a digitalis kimeneten, vagy a HDMI-n a jelet (mindkettő külön állítható a menüben)
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49051 üzenetére
2 féle is van, de amivel tudom használni az egy AC Rayn PlayonHD, mivel a Philips SA 8200-nak csak koaxialis digitalis bemenete van, optikai akkoriban még nem volt divatos.
(Wd Livenak csak opitkai hang kimenete van)
PlayOn HD honlap
[link]Itt a termékleírás a Philipsről
[link]Szóval ha az AC Rayen Plyon HD menüjében kiengedem a hangfolyamot dekódolatlanul, a Philips azt írja "nem értelmezett jel". Csak akkor erősíti ki ha Playonnal dekódolom PCM 2.0-ba és úgy megy ki a digitális kimeneten, azt már komálja, csak így marad a 2.0
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49040 üzenetére
Mit nem értesz?
Mostani cucom nem képes a HDD lejátszóról a hangot 5.1-ben kierősíteni, elviekben tudja (ez egy 8 éves kombó cucc Philips SA 8200) mivel DVD ről megy 5.1-ben a a DD és a DTS is, de ha a digitiáis bemenetére kötöm a HDD playert nem értelmezi a digitalis folyamot ha pass throughra állítom, csak ha a HDD plyer dekódolja PCM-be, így viszont csak 2.0-a a végeredmény)
Ezért kellene egy modern, belépő házimozi erősítő.
-
axwel18
senior tag
válasz
ginola #49043 üzenetére
Az a baj hogy erre nincs lehetőségem max Székesfehérvárra tudok menni Media Marktba ott a DenonAVR-1611-et tudnám meghallgatni. De marantz sehol nincs a közelbe ezért kérdeztem. Mert a marantzokrol nem tudok semmitse pl azt se hogy zenére mennyire használható erősítők.
-
kenand
veterán
válasz
ginola #49020 üzenetére
Mivel 4 eszközt hozzákötnék HDMI-n az erősítőhöz.
2 XBOX (egy okos és egy szűz), 1 Blu-Ray lejátszó, 1 HDD player
Aztán egyetlen HDMI megy a TV-be amit a falra teszek fel, és a kábeleket bevéstem a falba, A TV hangja is HDMI-n megy vissza az erősítőbe.Ezért kell a HDMI-s erősítő, minden HDMI-n megy .
Más:
Közben megtaláltam, hogy a AVX 390-hez adott mélynyomó nem aktív:angol leírásban ez áll: (390)
Bass Reflex subwofferMíg a 5405-nél
Bass Reflex Powered Subwoffer -
kenand
veterán
válasz
ginola #49018 üzenetére
Már mint a minőség?
Tudom, hogy a határ a csillagos ég.. de túl sokat nem karnék rászánni.
Kb 100 000, de ha 130.000 sokkal jobb van akkor még mehet.Azt látom, hogy az egybe csomagok jóval olcsóbbak, mint erősítő+hangfalszettek.
Fontos, hogy 3-4 eszközt (Blu-Ray, HDD player, XBOX) rá tudjak kötni és csak 1 HDMI menjen a TV felé
Ez lenne a tuti nekem, de jelenleg nem elérhető azt írja és más shopban sem látom
Onkyo TX-SR309 + SKF-4700 + SKS-4700 5.1 csatornás komplett házimozi rendszer
[link] -
axwel18
senior tag
válasz
ginola #48995 üzenetére
Azt tudom de viszont mint írtam néha szimfónikus zenét is hallgatok meg mostanába még jazzt is és egyébként volt már nekem jamo s426-os szettem is meg az eltax universe 5.0-ám elötte volt system fidelity 3050-es szettem is meg magnat supreme 800-as szett is volt tesztelésre sőt pár éve 2 valdus 400-as állót is teszteltünk havernál eddig ennek jön be legjobban a hangja, megjelentek olyan részletek is a zenékben amiket eddig nem hallotam.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ginola #48728 üzenetére
Zenén gyengének érzem, filmeknél tetszik. Pont ez a bajom most, hogy nem tudok hol hallgatózni...
így nem tudom, hogy mit kellene "várnom". Azért gondolkoztam most másik erősítőn, mert még relatíve jó áron lenne esélyem eladni a Pio-t, úgy hogy ne bukjak a dolgon (áremelkedéseknek hála). Viszont újat meg most nem érdemes venni, úgyhogy valószínűleg még várni fogok aztán hátha lesz lehetőségem valahol meghallgatni egy-két jobb cuccot. Vaktában nem fogok még egyszer megrendelni semmit.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ginola #48726 üzenetére
Csak érdekelt, nem kell felháborodni. Én nem értek annyira hozzá, környéken nem tudom átnézni, így félek beleugrani tizenéves erősítő vásárlásába.
Az eszmefuttatásod akár helyes is lehetne, de szerencsémre nem buktam egy Forintos se rajta, csak jó áron lett egy VSX-421-em (3év garanciával).
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #48694 üzenetére
ezért veszek csupa 15-30éves cuccokat abból,amik kevéssé fejlődnek.füles,gép melletti hangfal. ezeken maximum az egészet egyben bukhatom,hogy nincs alkatrész.
de szerencsére ebayen még ez is volna...
most pl vettem a prosonokat,és ugyan marha jó hangfalak,de még ezen is bukhatok,hiába akciósan vettem -
Tamoo
nagyúr
válasz
ginola #48687 üzenetére
Hát én is úgy vagyok vele, hogy ennyit nem ér meg, gyengébbet meg nem nagyon akarok (kicsit előre gondolkodva).
Elképzelés az, hogy talán reményeim szerint a mission mv-8-ból némileg több dinamikát is elő lehetne csalogatni mint a mostani pio vsx-421-el. Elég sokat hallgatok zenét is, és ahhoz kevésnek érzem. Későbbiekben valószínűleg ha megtehetem nem lehetetlen hogy hangfalat is cserélnék. Szóval lehet elkapott a gépszíj.
Viszont a 160-et sokallom, úgyhogy egyenlőre így nem lesz csere. Használtak közül meg csak olyat vennék amire még van garancia.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Subaru topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fujifilm X
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- További aktív témák...
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest