- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
robi0604 #49435 üzenetére
Akkor a "hátfal" a hangszóró síkjához képest a plafon. Az meg már olyan távol van, hogy olyan frekvencián lenne a kioltás, amit a mély nem is tud lesugározni, vagy a vágás miatt nem is sugároz.
A mély hangok amúgy is gömbszerűen terjednek, tehát lefelé sugárzó Szub esetén is terjednek a hangok jobbra, balra, hátrafelé lefelé, mindenfelé.
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #46000 üzenetére
Na jó de ezt a gépet játékra tervezték és nem HTPChez, ezért érzek ellent mondást kicsit ebben
Egyébként játékban én meg konzol párti vagyok
Van pár olyan hiányossága a Dunenek és a Popinak is amit nem hiszek el, hogy nem lehet megoldani, de nem akaródzik neki. A másik ha jól értettem Robi-k szavait, akkor az új dune frimban vissza lépés történt, mert az SD anyagok képi minőségének a javítására került a sor a HDval szemben
Idézem:
Ebben az új csontban FW-ben a programozók engedve a marketingesek nyomásának alapértelmezett paraméterként a deinterlacing paraméternél nem a HD/HD-Ready anyagoknál sokkal jobb Adaptív, hanem az SD anyagokhoz jobban passzoló Bob deintelacing-ot választották sadAkkor miről beszélünk, hogy egy HD lejátszónál az SD anyagok lejátszása lett fontosabb, gondolom az Orosz IP tévé miatt.
-
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #45992 üzenetére
Nem tudom
Utána kell járni, hogy melyik kártya mit tud, és azt hogyan tudja, majd melyik szoftver, hogyan kódol stb, nem tudom mennyit próbálkoztatok és milyen szoftverrel, viszont ahogy próbálgatom a xbmc iszonyat kényelmes felülete van, és a BD egy pillanat alatt elkezdi lejátszani míg a Dunénél , hogy betöltse akár 1-2 perc is lehet. Kicsit túl van ez a dolog misztifikálva szerintem...
-
Bull Boss
őstag
-
Peak
addikt
válasz
robi0604 #45221 üzenetére
most csináltam kis tesztet... 100% hogy nem a kábel a ludas.
35gigás GM koncert m2ts alapértelmezett LPCM 2 ch sztereo hangsáv... tök némán indul.
váltok DTSHDMAra, simán veszi!
váltok vissza LPCMre, megszólal.
vissza DTSHDMAra, néma marad...vagy a lejátszó nem bir normálisan váltani streamek között, leadni az adatfolyamot,
vagy az erősítő processzora képlen lekezelni a váltásokat.mivel (remélem) a harmankardon egy világcég, aki a neve folytán nem engedheti meg, hogy szart áruljon, ezért inkább én is a lejátszóra gondolnék mint gyenge láncszem.
vagy tényleg inkompatibilitási gond lesz ez. -
Peak
addikt
válasz
robi0604 #45202 üzenetére
az a furcsa, hogy ugye sima flac lejátszásnál is van néha, hogy elhallgat az erősítő. az meg max 1,5-3mbps adatfolyam. furcsa hogy ezt a kis adatfolyamot ne tudná a media chip áttolni...
aztán az is furcsa, hogy mondjuk azerősítő DACja ne tudná feldolgozni...mi van, ha egyszerűen olyan mocsok elektroszmogos zajos a környezet a HDMI kábel mellett, hogy egyszerűen adatszinkron hiba lép fel még ilyen kis adatátvitel esetén is, és egy-egy elveszett adatcsomagot az erősítő "NO AUDIO"nak érzékel?
a DACnak mondjuk 1-2 csomagot még korrigálnia kéne, vagy valahányat.... ha több marad ki, akkor lekapcsolja a hangkimenetet, és jelenti hogy nincs bejövő hang... aztán jön a következő packet, és megint van hang... persze tök gyorsan történik számunkra, de a sokszáz MHz chipszinten nem...de akkor hogy is van az, hogy a nyers BR videostream meg hibátlan... és pont a hang szaggat... ergo nem lehet adatszinkron hiba, hiszen ott nincs kettéválasztva külön a hang és a kép, az csak az erősítő belsejében történik meg.
-
Caldera1
tag
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #44079 üzenetére
Van a tudatlanságnak, tájékozatlanságnak olyan fokozata, mértéke, ami kiakasztja az embert, Ha ez ráadásul nagy arccal párosul, arra nem lehet higgadtan reagálni, ez nem elme és gyógyintézet, és nem is ügyfélszolgálat. Lassan össze lehetne állítani egy novellányit az idióta kérdésekből.
-
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #44079 üzenetére
Persze, hogy lenéző lett, ugyan annyi lett volna a google-be beírni és az első találatot megnézni mint, itt megkérdezni.
Én nem szeretem az ilyet, ha azt mondja kereste, de nem talált róla információt akkor oké, meg értem, de miért várja valaki, hogy más találjon megoldást az ő problémájára, ami félperc alatt kideríthető, és a fáradtságot nem vette arra, hogy utána járjon??
Első találat ennyi lett volna neki is, tanuljunk már meg keresni, nem csak kérdezni.Dorian mondta, egyszer nem vagyunk ügyfélszolgálat, hogy mindenre mi válaszoljunk, nem biztos, hogy így , de ez a lényege és igaza is van.
Meg milyen fw kérdése? A denon se marról volt híres, és a többi gyártó sem, hogy majd egy jövőbeni új képességet, már ha valamikor is letudnak játszani videót, megkapja egy régebbi modell.
Erre hívtam fel a figyelmét, vagy linkeljen, hogy hol olvasott olyat, hogy videót is le tud majd játszani, mert akkor én kérek elnézést, de ne ringassuk magunkat a hülyeségbe, aztán, fél év múlva visszajön, hogy még mindig nem tudja lejátszani a videót és majd megy a hiszti, hogy őt becsaptákA másik, szerinted a használatijában nem írják le, hogy mit tud úgy lejátszani, és ha tud filmeket, akkor részletesen kitérnek erre?
Szerintem a használatija sem lett elolvasva neki. -
Caldera1
tag
válasz
robi0604 #44080 üzenetére
Ja igen, tényleg a szobaakusztika... 1-2 napja írtam, hogy a jobb surround a teszthangnál borzasztóan visszhangzott, mert ott alatta teljesen csupasz a laminált padló, már úgy értem, se szőnyeg, se egyéb berendezési tárgy nem töri meg a sík felületet. Kipróbálom, hogy oda teszem a padlóra a rattan újságtartót, és a jobb oldalt is -3 db-re állítom.
És az mennyire normális, hogy 100 Hz-nél vágja a surroundok, és 80 Hz-nél a back surroundok frekijét? (Miközben front 40, center 50 Hz.) -
vhw
addikt
válasz
robi0604 #43980 üzenetére
Na igen, a probléma azzal van, hogy lehet ilyen ventit kapni, ami kifejezetten ehhez a márka ezen típusához illik (pl pana márkakereskedésnél rendelhető) vagy ezekben az erősítőkben is létezik egy szabvány mint a pc-knél és mondhatom az eladónak, hogy 'xy' szabványú, ekkora méretű,teljesítményű ventit kérek?
-
spiky03
veterán
válasz
robi0604 #43846 üzenetére
Reméljük így is lesz majd
Szerintem is teljesen jó lesz nekem az a kábel majd.Elvileg a banánok jövő héten érkeznek.
Úgyhogy lehet, hogy késik egy picit az átépítés (a tv-s szekrényt is átpolcozom a jobb szellőzés miatt, ahogy javasoltátok)
Remélem mint már írtam egy párszor, hogy azért lesz hallható változás is azért
-
spiky03
veterán
válasz
robi0604 #43838 üzenetére
Én ezt teljes mértékig elfogadom és értem is.
De sajnos nem állok úgy, hogy olyan minőségi kábelt vegyek, meg belépőszintre ezt ajánlottátok (In-akustic Star).
Én már akkor boldog leszek, ha lesz valami változás is a jelenlegi alap kábelhez képest (amit a szetthez kaptam)Persze majd ha cserélek erősítőt meg hangfalakat egyszer valamikor akkor biztos jobb minőségű kábeleket is veszek, hogy rendesen kijöjjön a rendszer tudás
De ez még nem most lesz
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #43838 üzenetére
Nem azt akartam sugallni, hogy a vastagság (keresztmetszet) nem számít, de hiba csak azt emlegetni. Minden bizonnyal az a vastagabb kábel, amire a gyári cérnát cseréli, másban is, például anyagtisztaságban, vezetőképességben is különbözik.
Már meséltem, hogy egyszer 6-7 éve a Penna & Poor Westend-beli bemutatóján nevetségesen vékony madzaggal kötötték be a hangdobozokat és döbbenetesen jól szólt a cucc. Megnéztem az árlistájukat, hatszámjegyű összegbe került a 2x3 m "cérna". -
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #43599 üzenetére
Sajnos gázzal fűtünk és még kandallónk sincs.
(#43600) Tamoo
Írtam korábban, hogy a belépő Pioneer erősítők (kissé gagyi a végfokuk) nem szeretik az alacsony impedanciájú hangdobozokat, velük hajlamosak túlmelegedni. A 4-8 egy korrekt meghatározás, ugyanis mindegyik hangdoboz impedanciája ingadozik a frekvencia függvényében. -
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #43186 üzenetére
Félreérthetően fogalmaztam, így leginkább hülyeségnek minősíthető, amit írtam.
Kipróbáltam a Samsung 8900 és az Oppo 95-öst, mindkettő kiad PCM-et, az Oppo beállításaiban LPCM-et lehet megadni, de az erősítő kijelzőjén mindkét esetben Digital PCM 5.1 jelenik meg.
Az előbb összehasonlítottam a hangjukat, legjobban az Oppo LPCM-je tetszett, még az AVR400 által dekódolt DTS-HD MA-nál is jobban.(#43188) spiky03
Az én állványom hátul teljesen nyitott, részben a szellőzés biztosítása érdekében. -
Mejulie
csendes tag
válasz
robi0604 #43168 üzenetére
Mozi és zene egyaránt!
Az igazság az, hogy a szett már pár napja meg van és van hozzá egy Pioneer vsx-520 erősítőm, amit korábban vásároltam. Csak most tudtam tesztelni őket együtt és úgy néz ki, hogy az erősítő hibás(korábban nem volt mivel kipróbálnom)! Alacsony hangerőn is torzítva, recsegősen jönnek a mélyek-mélyközepek.(akárhogy kábelezem) A másik nagyon érdekes dolog pedig, hogy nem működnek megfelelően a hdmi portok rajta. Szerintem se az out se az in! Ha laptopról nézek filmet, akármelyik hdmi bementére kötöm, az első pár mp-ben villog a tv-n a jel, majd utána semmilyen képet nem visz át. A hangnál szintén, szaggatva szól, vagy pár mp után teljesen elnémul. Mintha kontaktos lenne. Próbáltam 2 hdmi kábellel és próbáltam mind3 hdmi bemenetén az erősítőnek, valamint ha közvetlen a plasmára kötöm a gépet tökéletesen megy a kép és a hang is! A másik számomra teljesen érthetetlen dolog, hogy valamikor vsx-820-nak, valamikor vsx-520-nak jelzi ki a MacBook Pro a beállításoknál. Amennyiben csak a laptoppal kötöm össze(vagyis csak a hdmi bementi portját használom) akkor szól a zene és a settingsnél vsx-520at mutat. Ha már filmet néznék és az erősítő hdmi outját összekötöm a plasmával is(vagyis a kimenő port is használva van) akkor vsx-820-at mutat és ahogy említettem a képből semmi nem megy át, a hang pedig szaggat és elnémul!
Vagyis igazából a rendszerben valami mindig rossz és így pár nap után, kipróbálgattam mindent, hogy kiszűrjem, mi lehet a probléma forrása és ezek alapján úgy tűnik az erősítő lesz.
Erősítsetek meg, vagy cáfoljatok meg. Szerintetek?szerk.: ja és 2.5mm-es proson hansugárzó kábelekkel van rákötve a 2 front az erősítőre...
-
Dorian
félisten
-
spiky03
veterán
válasz
robi0604 #43152 üzenetére
Amint látom csak a StreamAudionál van az általad említett kábel.
(Viszont 600 ft-os méteráron..az viszont a hátsókhoz kicsit húzós lenne, mert 10-10méter kell)Mert azt szeretném, ha lenne változás a rendszerben, viszont nem egy high-end cuccom van (Yamaha erősítől+Eltax hangfalak), és nem is szeretnék sokat rákölteni jelenleg. Ezért kértem/ném a Ti segítségeteket, hogy milyet lenne érdemes venni. A legelsőre kinézett kábelről rögtön le is beszéltetek, a Bandrige-ről. Utána Ti ajánlottatok is pár kábelt már, úgyhogy úgy érzem már csak rajtam áll a döntés, hogy melyiket is vegyem.
Jajj de nehéz döntés ez.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
robi0604 #42911 üzenetére
Nagyon jó kábelei vannak, még az olcsóbb tápkábelei is óriásit tudnak hozni a rendszeren. Nekem van itthon audioplan referenc tápkábelem is ami 50e ft-os kategória,néhai 15e ft kábele kb rommá veri mindenbe. De van egy kedvencem aminek minden szála duplán van húzva,na annál jobbat még nem hallottam. De mondjuk az egy 100-as.
-
Integra
titán
válasz
robi0604 #42381 üzenetére
igen, emlékszem rá. azt is irtátok, hogy ez a jbl sorozat inkább elektro és hasonló zenére illik, ez a rendszer viszont amit a 255-höz vennék sokkal inkább klasszikus zenére kell, sok vokál, klasszikus hangerelés, akusztikus hangszerek, nem elektro műfajra. és e mellett kell házimozizni is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi0604 #41663 üzenetére
sajnálom, a kapkodás miatt kikerült kezeim közül a saját kábelem- a hivatalos próbakábel helyett). nem volt idehaza semmi jó minőségű tápcsati, és egy olcsót kellett rátennem,h egyáltalán kipróbálható legyen. 3-4 hete nyúzzák az összefércelt kábelt, és tegnap szétesett...
-
erdoke
titán
válasz
robi0604 #40839 üzenetére
Azt hiszem, más forrásnál nem csinálja, legalábbis a média player és a BD lejátszó esetében nem vettük észre. Minden eszköz HDMI-n megy az AVR-be, onnan pedig egyetlen HDMI a TV-be. Megpróbálom majd a STB és az AVR közötti HDMI kábelt kicserélni, szerintem még az van köztük, amivel a UPC adta...
-
erdoke
titán
válasz
robi0604 #40830 üzenetére
Erről jut eszembe, néha lekapcsol a kép a TV felé az SR6006-ból, ha a UPC- STB-ból jön a jel (azaz tévézünk). Állítgattam rajta, és már sokkal ritkábban csinálja, de még előfordul néha. A hang ilyenkor is rendben van, a kép viszont csak feketeség, amire kiírja a tévé a bemenetet. Mitől lehet?
Az biztos, hogy nem képernyővédő, vagy energiatakarékossági funkció. A legfrissebb FW van az erősítőn.
Szerk: Ha bármelyik eszközt ki-bekapcsolom, vagy a tévén bemenetet váltok, majd vissza, akkor meggyógyul. -
jcage
tag
-
Ego007
csendes tag
-
-
Winne
nagyúr
válasz
robi0604 #40539 üzenetére
Gondolkodtam anno az optikai kábelben is, de egy alap megfizethető optikai kábel nem jobb minőségre 10 méteren, ezt volt módom próbálni, meg ez frankón be is van húzva már, így ez nem is zajos, film közben pauzálva feltekerve a hangerőt is majdnem fullig semmi zaj.
Nekem a DAC elsősorban egy K272-es füles kihajtásához kell, arra nagyon ajánlják, csak ha DAC-ot veszek, akkor hangkártyát nem, ezért fontos, hogy legyen rajta digit coax és hogy át is engedje nekem a dts-t ill. az ac3-at.
-
kigyi_23
addikt
válasz
robi0604 #40160 üzenetére
A szoba akusztika eddig is nagyon rossz volt, sajnos ez nem mozi szoba ahol jelenleg van. Egymástól alig 2m-re vannak a hangfalak, lehet még annyi sincs egyenlőre, majd valamit kitalálok, mert ez így nem járható út. Majd kipróbálom úgy, hogy átmenetileg átrakom őket 1m-el odébb mindkét oldalon tudok ennyit "csalni" és bemérem úgy, hogy van-e változás, vagy csak egyszerűen pár centit tolom vissza az eredeti helyükre.
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #39436 üzenetére
Mivel mindkét IC kölcsönben van/volt nálam, a Hivox hosszú távúban, az Exc. csak rövid látogatáson, így mindenképp kell valamilyen. Még agyalok rajra. Az Exc-t valamivel jobbnak éreztem, nem is az élénkebb jelleg miatt, mert a DAC-om is elég élénk hangú, inkább amit térleképezésben írtam. De nincs nagy különbség, hogy most azonnal visszaadjam a Hivoxost és rohanjak másikat venni, szóval még ülök a kérdésen...
-
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #39402 üzenetére
Mivel nem fordítottam sok időt a tesztre (még fél óra és vendégek jönnek) ezért konklúziókat nem, csak megérzéseket írok.
A Zero kondicsere után a a magasak szebbek lettek. Talán magasabbra is megy, nem tudom. A mélyek talán valamivel megfogottabbak, de ez már inkább találgatás.
Az Excalibur és Hivox IC közt természetesen nincs óriási különbség, alapvetően egy kategória.
Érzésem szerint az Exc. élénkebb, ill térleképezésben más. Mintha a Hivox inkább középre súlyozna, az Exc-nál erősebbek a színpad-széli hangszerek, de ez nem megy a "középső területek" rovására. -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #39394 üzenetére
A nyugodt muzsikahallgatás még várat. Amennyit hétvégén otthon voltam, azt az időt a mosógépzúgás töltötte ki
Tegnap este pedig inkább betettünk egy filmet és bele is aludtunk. A moddolt Zerot még nem is hallgattam, bár pont a kondik azok, amiknek kell egy kis bejáratási idő, így lehet, hogy a friss hangja még finomodni fog. Igazából pontos véleményt nem is tudok majd mondani, mert 2 hete hallottam utoljára a rendszert és azért pár kondicserétől gondolom nem ugrott kategóriát
Ma sem nyugodt hallgatás, hanem őrült próbálgatás lesz, mert holnap vissza kell adnom az IC-t. Egyébként Tonyo-é, ő adta kölcsön. -
Dorian
félisten
válasz
robi0604 #39382 üzenetére
Persze, akiknek kölcsönöztem, megbízható emberek.
Tegnap este kaptam vissza a Zero-t is: Kértem rá egy + koax bemenetet, mert valószínűleg benevezek egy 24/192 Suricara-ra (a beépített usb a koaxhoz képest állítólag gyenge) így a CD és a laptop is egyszerre lehet rákötve. + kondikat cseréltek jobb minőségűekre a vonali és a fejes kimeneteken.
Ma este villámgyors IC teszt következik Excalibur vs. Hivox tekintetben.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
robi0604 #39171 üzenetére
Én éppenséggel nem pont a rock, és egyéb hasonló zene felé vagyok orientált, hanem épp az ellenkező irányba, de ezt is díjazta még akkoriban.. Mondjuk ennek most annyi az előnye, hogyha egyszer alszik, akkor nagyobb hangzavarban is simán alszik, nem ébred fel, és este is simán hallgathatok muzsikát, persze csak halkan.
-
BBéci
legenda
válasz
robi0604 #38765 üzenetére
Még nem volt hozzá szerencsém, de többektől hallottam hasonló véleményt, mint a Tiéd.
(#38767) LucifeI2
A jelenség egyértelműen a kábel hibája, valami jobbat és sajnos drágábbat kell venned. Lehetőleg valamelyik ismert, neves gyártó terméke legyen, azokból még a legolcsóbbak is elfogadható minőségűek.
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Drón topik
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Medence topik
- Haditechnika, harcászat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gitáros topic
- Windows 11
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest