- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Aktív témák
-
Arthemi$
csendes tag
-
Dorian
félisten
válasz
Vikthor #47615 üzenetére
"bal jobb sub helyett bal sub jobb-os kialakítást"
Lehet innom kéne egy kávét, de nem értem
Úgy érted, hogy a két front közé tennéd a sub-ot? Ugyanolyan biztos nem lesz, hiszen szobán belül nem ugyanott fog elhelyezkedni, vagy jobb, vagy rosszabb. Ugyanakkor Audyssey is korrigálni fog.
Én a sztereó hangkép miatt épp tegnap rendeztem át "sub - bal front - jobb front" elhelyezésre a rendszert, moziban még nem próbáltam, hogy milyen. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Vikthor #47358 üzenetére
Egyelőre maradok egy optikai hangkártyánál. Megnézem menyivel lesz szebb a minőség. Aztán természetesen nem vagyok ellene a hdmi-s kivitelnek sem. De előbb érzékelni akarom a két jel közötti különbséget.
Várhatóan nagy szintű lesz a javulás ? Vagy csak apró dolgokban ütközik majd ki ?Valamint az alaplapon abit ax-78-on van optikai kimenet, viszont az analóggal óriási a különbség az integrált és a kártya között, természetesen a kártya javára. Még úgy is, hogy ez a kártya szerintem kétszer öregebb ennél az alaplapnál
-
madgie
titán
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #46900 üzenetére
Engem nem igazán zavar a hosszú (30-50 mp, mert PS3-at, vagy más játékkonzolt bottal sem piszkálok meg) betöltési idő. Amikor filmet akarok nézni, elindítom a folyamatot, teszek-veszek, odakészítem a dohányzóasztalra az enni-innivalót, elhelyezem a párnákat a kanapén, arrébb taszigálom a macskámat, kényelembe helyezem magamat. Ezek jóval több időt vesznek igénybe, mint ami film menüjének megjelenéséhez kell.
A vetítő lámpájának bemelegedése és a vászon leereszkedése is legalább egy percig tart.(#46901) spiky03
Mindig meglepődöm, amikor arról értesülök, hogy létezik fotó/videóállvány nélküli háztartás. Anélkül valamirevaló, értékelhető minőségű mozgó, vagy állókép nem készíthető. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #46897 üzenetére
Az a kérdés, mekkora gyűjteményed van/lesz BD-ből? Nekem sosem lesz annyi kidobni, elpazarolnivaló pénzem, hogy megérné komolyabb Blu-ray-lejátszót venni.
Az elmúlt hetekben volt alkalmam napjaink egyik legjobb kép- és hangminőségű lejátszójával együttélni, ami az OPPO BDP95. Megállapítottam, hogy a BD25/50, ISO és az eredeti lemez közötti különbség elenyésző, még SIM2 C3X projektorral, Stewart Greyhawk vászonra vetítve is.
Ebből és más összehasonlító tesztjeimből azt állapítottam meg, hogy egy jóféle - Dune, Popcornhour - médialejátszóval el lehet érni (csaknem) olyan kép és hangminőséget, mint gyári lemezzel és 80-1200000 forintos BD-lejátszókkal. Ez utóbbi kategóriából van nálam három, Panasonic, Sharp, Samsung.
Az OPPO más kategória, amit az ára is mutat.(#46898) spiky03
"Akkor csak a távolságokkal volt gond. Meg a Large állítással."
Ez számodra "csak"??? Szerintem katasztrófa.Az erősítők leírásában még sosem találkoztam más javaslattal, csak azzal, hogy a mérőmikrofont fotóállványra, tripodra erősítsük. Én mindig betartom ezt és általában kimegyek a szobából a mérés idejére.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Vikthor #45067 üzenetére
Ha 80" a vetítési maximum akkor inkább maradj a plazma mellett! Sokkal kevesebb nyűg és sokkal több valódi kontraszt. Ha nappali szobáról van szó akkor elég sanszos, hogy nem valamilyen ízléstelen, sötét-hupipadlizsán színű a szobád, ez bizony hátrány
Ha mégis beférne a 100" akkor érdemes elgondolkodni projektoron. Abban igaza van a kollégáknak, hogy ha nem hullafekete a szoba akkor csökken a kontraszt, viszont nem ez a legfontosabb hanem az élmény.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #45067 üzenetére
"Szeretem az LCD TV fényerejét-színét-kontrasztját,"
Ezt úgy értelmezem: szereted a szemkiégető, bántó fényerőt, a valóságtól messze álló színeket és a gyenge, vacak kontrasztot. Ugyanis így, ezek jellemzőek az A551-re és bármelyik 3 éves LCD tévére, valamint az ideiek többségére."persze 50k:1 kontraszt legyen meg dinamikusban."
Kivétel nélkül az összes teszt leírja - a józan ész is azt diktálja - hogy a dinamikus kontrasztot azonnal ki kell kapcsolni! Zavaró és rontja a képminőséget, a színeket. A műszeres kalibrálás is egy adott fényerőt határoz meg, azzal, ahhoz lehet megközelítőleg helyesre állítani a színeket. Amint változtatsz a fényerőn, az összeg többi paraméterre kihatással lesz."kételkedek abban, hogy nappal is lesz e élvezhető a projektoros filmvetítés "
A vetítés megköveteli a teljes elsötétítést, sőt, a falakat és a plafont is ajánlott sötét árnyalatúra festeni! Pár napja volt erről szó a "Milyen projektort vegyek?" topikban.
A használt árakhoz nem tudok szólni, konkrétumokkal többre mennénk.(#45091) mp54
Nincs értelme konkrét összegekkel dobálózni. Ha nagyon akarod, erősítő esetén legyen félmillió forint. -
spiky03
veterán
válasz
Vikthor #43382 üzenetére
Jaja.
Mondjuk nekem a Gladiátor annyira nem jött be.
De a Transformersek azok ott vannak a szeren
A Ryan még várat magában, hogy megnézzem DTS-ben, itt a partraszállás biztos durva lesz majd
A Dark Knight-ban arra a részre leszek kíváncsi, amikor a töltényt rekonstruálja, a téglába lő azzal a nagy ágyúval vagy mivel, az moziban brutálisat szólt!
@ benvolio
Melyik MM-ben vetted annyiért? Mert én a 220volt-nál tudom ennyiért, igaz úgyhogy lealkudtam. -
erdoke
titán
válasz
Vikthor #39149 üzenetére
Komolyabb HM erősítők általában megközelítik a közepes sztereók hangját (sőt), és mégiscsak egyetlen dobozod van. A h/k AVR 630-am direktben, és a sallangokat lekapcsolva pl. elég szépen szól, de a Marantz SR6006-on is megvan minden beállítási lehetőség hozzá (tesztelni még nem volt alkalmam).
Szóval ha nem high-end hifizésre vágyik valaki (pl. ha nincs is olyan hangfala, amin kijön a különbség), akkor egy jobb fajta HM erősítővel lehet két legyet ütni egy csapásra. -
robi0604
őstag
válasz
Vikthor #32270 üzenetére
Amire Te gondolsz, az csak bizonyos állítási lehetőségeket "kapcsol ki", melyet akkor érdemes használni, ha analógon csatlakoztatod a forrást, mert ebben az esetben a lejátszóban lévő DAC fog dolgozni.
A HDMI-s és más digitális csatlakozás esetén az erősítőben lévő DAC-ra bízod a feldolgozást.Amire BBéci gondol az a "pure direct" (van ahol máshogy hívják) mód, melyet sztereó jel esetén tudsz használni. Ez kikapcsolja az összes jelfeldolgozó és az ilyenkor felesleges áramköröket.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #32270 üzenetére
Elképzelhető, hogy bennem van a hiba, én eddig kizárólag CD-játszó használatakor kapcsoltam be a Direct módot. DVD- és BD-játszóról, koncertfilmeknél sem próbálkoztam vele.
5.1 anyagnál szükség van a speaker setup megtartására, direktben elvesznének a késleltetési idők, a hangszintek és az automata EQ szobakorrekciós beállításai is. -
python1
veterán
válasz
Vikthor #31565 üzenetére
Az lenne a lényege a direct módnak,hogy természetes,élethű hangzást ne színezze az erősítő,ha ezt megteszi akkor már nem direct.
5.1 channel mód arra szolgál,hogy külső forrásról dekódolás nélkül erősítse a beérkező jelet de attól még csak a dekódoló áramkört iktatja ki.Nekem bontható a sztereó erősítőm,ha végfokként használom akkor kiiktat minden funkciót hangerő,bass,treble ez felel meg a direct módnak.
Tehát 5.1 channel módban biztosan nem fognak direct módban szólni az erősítő fokozatok. -
cekkk
veterán
válasz
Vikthor #28873 üzenetére
Pedig meglepődnél mennyi ember nem ért a gépekhez
Ismeretségi körömben is tudnak olyanokat kérdezni, hogy verem a fejem a falba, hogy ezt nem tudjákEgy átlag magyar ember, ugye nem rendelkezik 50-200 lemezes bluray kollekcióval és emiatt emkávézik.
Ezt a mondatot nem értem, ez a kávézik, hogy jön ide?
Közben én meg menthetem le az adatokat a gépemről, mert cserélik majd a vinyómat, félévet bírt
Jó ez a helyszíni garancia -
válasz
Vikthor #24201 üzenetére
4-es sorozat is HD-és.
VGA dobozomon is ott van a 1080p...
tudtommal 4-es és az 5-ös sorozat 1.3 HDMI-t használ, a 2-es 1.2-est, a 6-os meg 1.4-et.
5-ös sorozatnál a fogyasztás csökentés volt az egyik főcél.
A referencia 4870 és 4850-esek brutál sokat esznek.◦HDMI output support
•All display resolutions up to 1920x1080
•Integrated HD audio controller with support for stereo and multi-channel (up to 7.1) audio formats, including AC-3, AAC, DTS & Dolby True-HD, enabling a plug-and-play audio solution over HDMI -
Szabo.Peter
csendes tag
válasz
Vikthor #24176 üzenetére
Asus eax1950pro, nem mai darab, de anno jónak számított. Szeretem mert halk, és nem vagyok nagy gamer, úgyhogy nem veszek 1-2 évente VGA-t..
A hangfalak jártak a HT-S3305-höz . Nem bontják le a falat az tény, de egyelőre albérletbe elég ez, aztán majd lecserélem őket valami normális 5.0 szettre (sub marad, mert sajnos passzív).
Egyébként jelenleg a következőképpen nézek filmeket:
-WD passport 320GB külső vinyó --> samsung LE40C530 --> SPDIF kábel --> Onkyo
Így simán tudok nézni 1080p filmeket DTS/DD hanggal (mkv) -
KisApám
addikt
válasz
Vikthor #24195 üzenetére
ojróparkban egy balra fésült hajú (jobbról már kicsit hajtalan e miatt) 170 cm-es 50 kg-os gyerek (35 év körüli).
Ez alapján megtaláljátok, és megbeszélhetitek vele
HOL VAN olyan jó hely, ahol bele is tudok hallgatni pár hangfal muzsikájában pl. az ONKYO TX-SR608 "löketével"?
-
KisApám
addikt
válasz
Vikthor #24186 üzenetére
Csak úgy magáról a KEF-ről... mint egészről lebeszélt, hogy rákapcsoljam az ONKYO TX-SR608-ra a túl sok magas miatt.
No meg nekem, mint ahogy írtam, most inkább hátsó sugárzókban és centerben kell gondolkodom. A frontra most még nincs szükségem (még marad a régi egy kicsit).
Ezek talán még jók lennének pénzügyileg:
-
Szabo.Peter
csendes tag
válasz
Vikthor #24167 üzenetére
Egy Onkyo HT-R380-am van (jobban mondva onkyo HT-S3305), ami eléggé up-to-date minden HD szabványban. Jelenleg (hang tekintetében) egy sokméteres sztereo RCA->Jack kábellel van összekötve egy SB Audigy-vel. Szeretném a képet is átvinni, de csak DVI kimenetem van. Tudom át lehet alakítani HDMI-re, de arra jutottam, ha veszek egy új VGA-t, akkor megoldódik minden problémám (csak egy HDMI kábel kell), és cserébe megkapom a lehető legjobb hangminőséget drága hangkártya és kábelek nélkül.
-
lean
aktív tag
válasz
Vikthor #23854 üzenetére
A Dynamic Volume dinamika kompressziót csinál, ami magyarul azt jelenti hogy lecsökkenti a dinamika tartományt, halk részeket felerősíti, hangosabb részeket lecsökkenti ezáltal összenyomja a tartományt (pontos dB értékeket most nem tudok), megtévesztő mert a halkabbat hangosabbnak hallod, ezáltal jobbnak véled a hangzást.(legalábbis nálam így működik) szóval kapcsold ki.
-
edeleny
őstag
válasz
Vikthor #23860 üzenetére
De tökéletes, de mivel nem gyűjtöm a filmeket, ezért nem nagyon akarom lemezre írogatni őket. A másik dolog meg, az hogy a gyermekeim leginkább meséket néznek, és nem igazán vigyáznak a lemezekre. Jó lenne , ha nem kellene a lemezekkel foglalkoznom, minden egy külső HDD-n lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #23854 üzenetére
Nem vagyok biztos abban, hogy a hangképbe nyúlás alatt ugyanazt értjük.
Az ekvalizáció alapszinten csak a hangdobozokat/csatornákat hozza egy hangerőszintre, de ezt gyakorlott füllel, pláne hangnyomásmérővel is meg lehet oldani. Az Audyssey és társai (YPAO, MCACC) ennél sokkal többre képesek, ahogy a nevükben is benne van, szobaakusztikai korrekciót végeznek. Egyszerűen fogalmazva, kisimítják a frekvenciamenetet, lehetőségeikhez képest eltüntetik a kiemeléseket és a kioltásokat, amit a helyiség elégtelen akusztikája okoz. Csatornánként akár 10-12 sávos grafikus ekvalizátort alkalmaznak, melynek eredményét a nagyobb Pioneerek szép színes grafikonon meg is mutatják, ami számítógépre letölthető.
A dinamikus játékot még nem próbáltam ki. -
fatallerror
addikt
válasz
Vikthor #23359 üzenetére
ezen felül network erősítő ami ezzel is jár
-
xtremetuning
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #22626 üzenetére
Optoma HD20 és Samsung SP-A600 amiket érdemes közelebbről megvizsgálnod. Ha kicsit emelnéd az anyagi keretet sokkal nagyobb, a 65-ös plazmákat megközelítő élményben lehetne részed, ami 300 alatt nem fog menni.
(#22627) fatallerror
Azt az oldalt én nem ajánlanám, inkább az avx-et. -
fatallerror
addikt
-
jones965
Modder
válasz
Vikthor #20064 üzenetére
Véleményem szerint bármelyik blu-ray lejátszó hasonló képpen viselkedik, mivel nem kis bitrátát kell neki beolvasnia, ill. lejátszania.
Az én Pio BDP LX70A készülékem is percekig molyol, mire egy lemezt betölt. Ezen nem tud segíteni sem firmware, sem készülék csere. Ez ennek a technológiának a sajátossága. -
Gabor970
addikt
válasz
Vikthor #19998 üzenetére
igen, teljesen új. A srácnak a kezébe kellene azonnal pénz karácsony elütt, neki semmit nem jelent egy ilyen sub. Nekem is csak akkor van értelme megvenni, ha van minőségi előrelépés a wharfedale-hez képest. Gondolom van, az 30e Ft volt újonnan és nem 25cm-es, hanem 20-as.
-
Z0mbi
senior tag
válasz
Vikthor #19994 üzenetére
Emlekszem elso szettemre:
Videoton RA6363SEdes Istenem mi penz volt ez akkor. Es szaron vettem. Vegfokokat csereltem benne... kb 3x 5 ev alatt. (plusz zener diodakat mert a kib...tt radio allomas mindig elmaszott)
Volt hozza ket szep RFT hangfal polcra valos..szeles gumifelfuggesztesu 6.5 es melyekkel. Nagyot szoltak azok anno (es zart rendszeru volt a doboz) Es ennek volt eccer tekercselese valamint egyszer gumi felfuggesztes csere mert kirepedezett es zart rendszeru doboznal a gaz ha lyukas a cucc valahol
-
ToxLee
őstag
válasz
Vikthor #19359 üzenetére
Én is HTPC-t használok. Jelenleg Media Player Classic, Total Media Theater 3 és XBMC-t használok. Játékokhoz optikait kábelt használok, filmhez HDMI-t. Nekem semmi bajom sincs a PC-vel meg persze a célhardverekkel se. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya, szerintem.
-
Warter
addikt
válasz
Vikthor #19353 üzenetére
Így van, kinek a pap, kinek meg a papné. Én 2 éve meguntam hogy PC-ről nézzek filmeket akkor vettem az Asus-t, azóta is úgy gondolom, hogy remek döntés volt. Bár most tervben van egy Dune beszerzése, de elsősorban a HD-s hangok miatt. Szóval mindenki használja azt ami neki tetszik.
Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Építő/felújító topik
- Videós, mozgóképes topik
- Renault, Dacia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE75QN800B) 190CM 8K NEO Q-LED PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN90DAT) 165CM NEO Q-LED 4K SMART PRÉMIUM ..AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65LS03TAUXXC) 165CM 4K SMART Q-LED FRAME PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest