Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz
clarlet167 #46557 üzenetére
Igen nehéz lenne kiírni ezt a honlapra, hogy ettől eddig zárva vagyunk
De nekem jó tapasztalatom volt velük.
-
cekkk
veterán
válasz
clarlet167 #46553 üzenetére
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #46549 üzenetére
Én egybe gondolkoztam
Nem tisztem összeszámolni, de ha belegondolok mi mennyit ért, és mire emlékszem szerintem nem sokkal maradhat alatta, de neked ez a hobbid erre nem sajnálod , más meg inkább el issza cigizi -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #46546 üzenetére
Fölötte inkább nem
Már csak azért mert emlékszem, hogy valami 90 ezer körül mondtad a DACodat pl: a Denon plusz a sztereó + a hangfalak+ kábelek stb stb ... meg lesz ott az a közeli élmény
Használt árakban gondolkoztam -
cekkk
veterán
Újévi kismalac farka lógjon szádba,
hajnali 6 előtt ne kerülj az ágyba!
Durranjon a pezsgő, szóljon hát az ének.
Ilyen Boldog Új Évet Kívánok én néktek! -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #46144 üzenetére
Érdekes, odaát meg mégis jókat mondanak róla, hogy az ár érték arányban a Gotham kábel jó.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #46143 üzenetére
Akinek válaszoltam ő akar ilyet, nekem nincs rá szükségem
-
cekkk
veterán
válasz
Gorneck #46086 üzenetére
Köszi!
Érdekes, akkor viszont a fene egye meg a HDMI kábeleket ránk tukmálókat, már bocsánat, de ezek szerint a 1.3 tudott minden csak a szabvány része nem volt, vagy is maga a kábel fizikális felépítése nem változott, csak a benne lévő kábelek kiosztása változhatott, így tudom elképzelni, mert az 1.4 szabványban jelent meg az arc.
-
cekkk
veterán
Én is szeretnék mindenkinek kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánni!
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #46000 üzenetére
Na jó de ezt a gépet játékra tervezték és nem HTPChez, ezért érzek ellent mondást kicsit ebben
Egyébként játékban én meg konzol párti vagyok
Van pár olyan hiányossága a Dunenek és a Popinak is amit nem hiszek el, hogy nem lehet megoldani, de nem akaródzik neki. A másik ha jól értettem Robi-k szavait, akkor az új dune frimban vissza lépés történt, mert az SD anyagok képi minőségének a javítására került a sor a HDval szemben
Idézem:
Ebben az új csontban FW-ben a programozók engedve a marketingesek nyomásának alapértelmezett paraméterként a deinterlacing paraméternél nem a HD/HD-Ready anyagoknál sokkal jobb Adaptív, hanem az SD anyagokhoz jobban passzoló Bob deintelacing-ot választották sadAkkor miről beszélünk, hogy egy HD lejátszónál az SD anyagok lejátszása lett fontosabb, gondolom az Orosz IP tévé miatt.
-
cekkk
veterán
válasz
robi0604 #45992 üzenetére
Nem tudom
Utána kell járni, hogy melyik kártya mit tud, és azt hogyan tudja, majd melyik szoftver, hogyan kódol stb, nem tudom mennyit próbálkoztatok és milyen szoftverrel, viszont ahogy próbálgatom a xbmc iszonyat kényelmes felülete van, és a BD egy pillanat alatt elkezdi lejátszani míg a Dunénél , hogy betöltse akár 1-2 perc is lehet. Kicsit túl van ez a dolog misztifikálva szerintem...
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45953 üzenetére
Én, úgy tudom, hogy nem tudja kódolni
Bár most nem találom a szerverben hol lehet beállítani, hogy hol milyen jelet küldjön ki.
De keresem. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45949 üzenetére
Mindjárt felrakok egy szervert és megnézem a beállításokat, de én úgy tudom, csak 44be tud kiadni és a felette lévőeket konvertálja vissza a szerver.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45947 üzenetére
És szerinted ami 92KHz-es zene azt hogy adja ki? Csak úgy ha azt konvertálja
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45944 üzenetére
Végül is a 96 ról 44re az tényleg semmi
Nem tudom te hol és meddig hallgattad a kettőt együtt egymás mellett ugyan ott, de nálam elég sokáig itt volt mind a kettő, és nem neveztem volna pontosabbnak a Logit inkább mosottnak nálam.
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45942 üzenetére
Hát azért azt én nem nevezném hajszálnak
Élettelenebb sokkal az analógja, a loginak az a baja, hogy a szerver alakít, és ott elveszhet információ. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45940 üzenetére
A squeezeboxnál szerintem jobb lesz, bár nálam az én rendszeremen analógban verte a Dune a logit
Egyedül a kényelmes távvezérlés ami hiányzik -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45938 üzenetére
És ahhoz van androidos app , amivel a zenéket is letudom játszani, tv bekapcsolás nélkül, nem csak elektronikus táv funkciót tölt be
-
cekkk
veterán
válasz
sirfer #45935 üzenetére
1. Rengeteg szoftver van, és lehet próbálkozni
2. Ezért vannak külön driverek a kártáykhoz, más gyártóktól is, de mint mondom, egy driver megírása nem egyszerű.
3. Ezt nem értem miért kellett minden filmnézés előtt neked külön beállításokat csinálnod.
4. Ebben igazad van, de pl nagyon jó kis távokat lehet venni [link], nem kell mindig a Logitech, de pl ha egy xbmc-t teszel fel, akkor ott hozzá lehet adni küldő lejátszót és telefontról, vagy ipadról teljesen vezérelhető.
5. Persze igazad van, csak ám a multik szeretik megkaparintani a kis innovatív informatikai cégeket, és ha valaki kitalál valamit és tényleg jó, akkor azt megveszik, azért az Appla Google stb szabadalmainak a 80% nem saját, hanem hozzá bekerült vagy felvásárlásból jött. Ezért is mondom, ha olyan hatalmas javulást elérhető szoftvert írtak volna, a technológiát már megvette volna valamelyik multi.Én nem kövezlek meg, most egy kihívásnak tekintem, de legjobban abból van elegem, hogy a Dune 2011-2012 ben nem tud kiadni egy telefonos vezérlést,6 havonta adnak ki egy frimot és semmi változás benne
-
cekkk
veterán
Mondjuk az okosságot nem értem, hogy mit értesz az alatt?
Bár én mint "hitetlen", hiszek abban, hogy van ezekben a készülékben olyan plusz, hogy 4000 ezer euróért már jó képet stb-t várok, és ezért ez segít abban, hogy jó képet lássak, haljak, de ez megint olyan meddő vitát okoz ami felelesleges, meg nem is ér szót.
Ha az okosság alatt azt érted, hogy driverek, amiket ők írtak meg és attól jó, azt azért nem hiszem, mert ha olyan ügyesek lennének, akkor rég felvásárolták volna őket a technológia miatt egy nagy multi, és nekik is jobban megérné, mint ezeket forgalmazni, bár én nem tudom, hogy kik lehetnek a tulajdonosi körei. Egyébként meg, elég sok és drága know how kell ha tényleg olyan különleges szoftverek vannak, kel ehhez hogy egy kis magyar cég is megtudja csinálni, főleg úgy, hogy még interneten és sehol nincsenek jelen. A TMT-t is lehet használni Média centernek végül is és jól beállított driverek és szoftverek, amik jól dolgoznak. Bár arra azért kíváncsi lennék, hogy aki régebben vett, mondjuk cinemastert, és a mostani mvk-kat akadozva játssza le, mit csinál ilyenkor a forgalmazó? -
cekkk
veterán
A cinemesteren is mint megtudtam win7 és Most nem jut eszembe melyik lejátszó és a szoftver van konfigurálva. Nem saját szoftverük van...., konfiggal meg ellehet játszani(GodMode)
Xtremetuning-é nem tudom milyen, de gondolom csodák ott sincsenek, meg nem gondolnám, hogy valahol pár darabos alaplap készletet gyártattak, mint mondták nekem pl optikaiból is szoktak coax kimenetet csinálni alaplapokon is, így majd tavasszal megnézem mit tudok össze hozni, aztán ha nem válik be akkor vissza az egész, de így belegondolva nem hinném, hogy egy 10-15 ezer forintból előállított Dunenél ne lehetne jobb HTPC-t csinálni -
cekkk
veterán
válasz
python1 #45891 üzenetére
Mondjuk eltudnék képzelni benne egy toroid tápod
Milyet használsz?
Bár most nézem az xbmc-t ebben mindent xmlben kell konfigolni az hihetetlen
Egy skint sem lehet simán feltelepíteni, bár így meg nem szemeteled tele a rendszert, jogos is meg nem is, nincs kedvem kínlódni na -
cekkk
veterán
Azért érdekes, hogy Xtreme is azt vett és a Cinemaster is htpc
Egyre jobban gondolkozom mostanában az áttérésen, csak a pc tápegysége ami engem aggaszt, bár rosszabb nem lehet a Dunejétől, és a digitális kimenet, bár találtam már olyan alaplapokat, amiken van coax kimenet, és állítólag ha nincs rajtuk akkor is kilehet vezeti, viszont iszonyat gyors a film indítás.
A kép minőség ami érdekes lehet, de szerintem azzal sem lehet gond ezen a szinten -
cekkk
veterán
válasz
Remekelek28 #45832 üzenetére
Fényképezd már le te is a tévéd hátulját lemerem fogadni pont ugyan az lesz oda írva mint ami be lett linkelve, hogy Dolby... így csak el kellett volna olvasnod...
-
cekkk
veterán
válasz
Remekelek28 #45832 üzenetére
Mert az DD ez meg DTS és a franc se tudja, hogy a LG arra a tvre kifizette a lincens-t
Milyen erősítő amin csak HDMI kimenet van ?Ilyen egybe bögre szett?
Én felhívnám a helyedbe az LG ügyfélszolgálatát a legjobban ők ismerik a tv , én is az tettem amikor olyat kerestem ami még a használatiban sem volt, és ott tudták, és mondták is , hogy nem volt benne
-
cekkk
veterán
válasz
Remekelek28 #45828 üzenetére
És a tévéd tudja a DTS hangsávot?
Miért nem az erősítőbe küldöd a jelet és onnan tovább a tévének? -
cekkk
veterán
válasz
krenkoka #45744 üzenetére
BBéci megválaszolta.
Próbáltam már Passzív és Aktív 3D-t is, számomra felejthető élményt hozott, de így legalább ezen spórolok
Múltkor az epson 3D projektorát próbáltam ki(ha jól emlékszem), de ott meg a körülmények nem voltak egyáltalán alkalmasak és elég szar képe is volt a 500-600 ezer körüli projinak. -
cekkk
veterán
Akkor viszont a MM-nél, vagy a importőrnél kell verni, az asztalt, hogy miért nem adtak, magyar használati útmutatót, ha esetleg, nem válaszolnak akkor fogyasztóvédőkkel fenyegetni, ha az sem segít akkor meg feljelenteni, mert állítólag nem csak a garancia miatt drágábbak itthon az erősítők, hanem a használati miatt is, így adjanak is hozzá, csak egyre többször már nem adnak.
-
cekkk
veterán
De miért ne a kinti árát nézzem ha ugyan úgy kihozzák ide mint amennyiért kint meglehet venni, az, hogy a kereskedő ad garanciát plusz pénzért, nem biztos, hogy megéri mert 10 ezer forintból oda vissza megjárja a lejátszó az utat ,és ott is megcsinálják, valószínűsítem az itthoni forgalmazó is vissza küldheti, ezt nem tudhatom biztosra.
Az Emotiva dolgokat is vissza küldi a Stream nem? Bár ők még nem is hivatalos viszonteladók....DLNA kell a gépedre és úgy játszik le akármit, a wikin rajta van se nfs se smb
-
cekkk
veterán
Magyarországi vásárlás? Ha igen akkor kérj az importőrtől, ha nem akkor elektronikus formában max akkor lesz ha valaki lemásolja neked, vagy lehet el is ad neked az importőr.
Távról kérhetünk egy fényképet akkor, ha nincs rajta olyan gomb, egyszerűbb lenne úgy mondani rá valamit.
-
cekkk
veterán
válasz
krenkoka #45384 üzenetére
Érdekes, mert se a Prime, se a Base nincs már gyártásban, és januárban, vagy februárban lesz 1 éve, hogy nem is forgalmazzák itthon, és felhívnám ezt a céget, mert vagy nincs is nekik, vagy beragadt a készlet, bár szerintem bent hagyták a shopban.
, de nekem legyen igazam, viszont ők nem igen követték az árváltozást a smart esetében, szerintem csak ki írták, hogy van, és úgy maradt, a hülye vatera meg áthúzta az egész adatbázist.
De ez is milyen, hogy a vaterában keresek valamit, és dugig vannak ezzel a grandós hülyeséggel,áááá, tiszta katasztrófa, törném el a kezét amelyik kitalálta. -
cekkk
veterán
Ha igazán jót akarsz akkor sztereó erősítővel zenélsz, mint Dorian és Pityu és még mások
Ahhoz már vagy a lejátszó analógja kell, vagy egy DAC.
Nálam a egy 255 van és ott nem vettem észre különbséget a 255 és a Dune DACja között, míg volt egy Squeezeboxom és közte és a Dune analógja közt volt különbség, a Dune élettel telibb nekem. De lehet neked fordítva lenne -
cekkk
veterán
válasz
krenkoka #45326 üzenetére
Azt már nem lehet kapni régen.
http://www.dune-hd.hu/webshop/1/hdi_dune/
Nézzél szét, hogy mit lehet kapni, leírtam, hogy mi szerint érdemes választani.
Leírtam, nagyjából melyik mit tud, és onnan eltudod dönteni, hogy melyik szimpatikus neked, én Lite vagy TV-t biztos nem vennék.
De nem tudhatod, hogy melyikkel lenne szebb a hangja, de ha nem fontos annyira a zene, akkor jó lesz a Denon is nem kell kutakodni, mert utána a kisördög csak hajszolni fog -
-
-
cekkk
veterán
válasz
krenkoka #45318 üzenetére
1.4 hdmi egyikben sincs.
Mert lehet a DAC másképpen szól a Duneben mint a Denonodban, és lehet neked az jobban tetszik, meg talán analóg audió kábellel jobban lehet hangolni, mint a HDMIvel.
Koax ha küldő DACot veszel.
BD-isot nem játszik le a Lite és a TV, vagy lehet de menü nélkül tuti, a honlapon fel van tüntetve. a POPI meg szerintem megeszi menüstől. -
cekkk
veterán
válasz
krenkoka #45309 üzenetére
Dunenél és PopInál nincs már csoda, max a proci másabb az alsó, felső, közép kategóriánál.
Az, hogy neked kell-e koax kimenek, vagy nem már döntő mert az olcsóbbakon csak optikai van, kell-e neked sztereó rca kimenet, mert az meg már a legolcsóbban nincs
Szóval ha optikai kimenet plusz sztereó neked jó akkor smart, vagy lite, de nincs bd menü, ha nem kell stereo rca kimenet akkor tv-301, ha kell minden akkor Duo vagy Max -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
Akkor te lettél a leggyengébb elméjű
http://hu.wikipedia.org/wiki/Decibel első sor, le esik, vagy nem? -
-
cekkk
veterán
Sikerült produkálnom nekem is a hibát
Bár nálam is csak hang kimaradás volt.
Pink koncert felvétele
1920x1080, MPEG-4 AVC, 23,976 fps, ~ 33,5 Mbps
Audio :
TrueHD 5 / 1, 48 kHz, 24 bit, 3914 kbps
LPCM 2.0, 48 kHz, 24 bit, 02.03 Mbps
AC3 05/01, 48 kHz,Majd kipróbálom, ha nem hálón keresztül nézem, akkor is eltűnik-e a hang, de nálam ez kb egy fél másodperc.
PEAK
Hálózaton keresztül nézted a koncertet? -
cekkk
veterán
Azért álljunk már meg egy pillanatra, az hogy egy processzor tud valamit nem jelenti azt, hogy szoftveresen tudjam mivel ezekért a dolgokért iszonyat pénzeket kell fizetni, így az olcsóbb gépek gyártó nem csak az alkatrészek minőségén, hanem ezeken a licenceken is spórolnak, ne várjuk már el, hogy ennyi pénzért mindent tudjon.
Most próbáltam ki a mini-t, hibátlanul játssza a DTS-HD-t, legalábbis az abból kinyert core DTS ->szteró LPCM hangot.
De itt meg nem DTS-HD hangot játszottál le hanem a Core-t amit nem egyenlő vele, és az a leírásban is benne van, hogy tudja, szóval semmi csoda nem történt, a WD lejátszóm is kitudta szedni a Core hangokat de a HD hangokkal már nem boldogult.
-
cekkk
veterán
És mi van a ha a nassod nem bírja?
Nálam amikor a régi routerem volt, nem bírta a háló a BD filmet hd hanggal, a hang néha kimaradt, elvesztette a jelet, a képpel nem volt ilyen gond, a mostani routeremnél nincs ilyen gond, de simán lehet, hogy a routerrel van a baj, vagy a lejátszó hálózati lejátszási képességével, volt nekem egy WD amin hálón szaggattak a mkv-s filmek, a Dunével ugyan azon hálózaton nem volt ilyen gond csak a HD hangoknál maradt ki néha a hang, DTS vagy DD nem volt ilyen .Én dunet vennék és használnám ezt a progit hozzá zenéléshez
Itt is köszi robi-k
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45189 üzenetére
De úgy a másik is olcsóbb
Na nem kötözködöm, de szerintem is jelen pillanatban a sigma csippes gépek jobban, majd kiderül , hogy lesz-e változás ezen a téren
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #45185 üzenetére
De nem is egy árkategória a kettő
-
-
cekkk
veterán
Érdekes, nem tudja a spec szerint és nem is mindig tudja, akkor szerintem a lejátszó procija nem bírja, és a koncertnél kevesebbet kel dolgozni, mert nem olyan esemény dús mint egy akció filmnél, erre tudok gondolni, és egy jó lejátszó csere ahol ki vannak fizetve a licencek a hangformátumokért
-
cekkk
veterán
Én azt mondom, hogy a HK lesz a ludas, nem ilyen probléma van néhány embernél a 255ös erősítőjével, lehet a 460 is örökölte
Esetleg a környezetedben egy másik lejátszó vagy erősítő, mert tuti nem kábel hiba az ilyen, legalább is szerintem.
Más DTS-HD hangsáv váltásnál is előjön vagy csak ennél, mert ha csak ennél akkor ez a film/koncert nem lett jól elkészítve.A DTS-HD-t ez sem támogatja
-
cekkk
veterán
válasz
ricsik #44981 üzenetére
Bocsi figyelmetlen voltam
Bár 100 ezerrel drágább a 7es , így legyen is jobbDorian
Láttad ezt? -
cekkk
veterán
Akkor lenne egy kérdésem, társasházban laksz, hogy nincs helyed, mert ha igen akkor lehet felesleges ekkora szub, csak a szomszédokkal utáltatnád meg magad szerintem, de ha nem vagy velük jó és megérdemlik, akkor hajrá
ricsik
A zensor ami C6 árában van az kisebb tányéros
Zensor
C6Hú de elszálltak az árak
-
cekkk
veterán
Én vennék inkább egy Dali Concept szettet mint ezeket Boston hangfalakat, és szerintem subból is lenne jobb választás ennyi pénzért mint a Boston, pl ez a szörnyeteg
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
krenkoka #44814 üzenetére
Költői kérdés, honnan tudod, hogy a 3D elfog terjedni, mert tv adás nincs, filmek meg elvétve, és itt van több mint 1 éve, veszik a tévét mint a cukrot, de adás nincs hozzá, warezos mkvkat most hagyjuk
Egyénként még nincs a piacon REAL 3D képes média lejátszó. Nem SBS mkvra gondolok.
Egyébként meg a NASon SMB megosztást csinálsz és a Dune hálózaton hozzá csatlakozik és kész.
Van NAS-od? -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #44666 üzenetére
Na de várj, mert a számítógép procija nem ugyan olyan mint a Duneben lévő, két különböző, az egyik direkt videókra a másik meg általános célú úgy mond. De a Cinemasterban, mégis számítógépes proci van, és jobb mint a Dune
-
Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest