- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Peak
addikt
320kbps adatmennyiséggel profi encoderrel olyan szintű diszkrét megközelítést lehet számoltatni, hogy denevér legyen a talpán, aki meghallja, hogy az eredeti digitális jelben 18924 vagy 18925 volt az a diszkrét "dinamika" érték a másodpercenkénti 44100 diszkrét értékből. Egy ilyen tömörített jelfolyamból meguk a különböző DAC-ok csinálnak más és más analog hangot. Tehát előbb veszel észre egy DAC dekódolási különbséget, dekódoló chip gyártói közötti különbséget, mint hogy képes legyél a nyers eredeti WAV és eközötti különbséget felfogni, érzékelni.
-
Peak
addikt
Olyat tapasztaltam, hogy zenehallgatáskor kb. -15dB környékéig a szobában hallhatóan növekszik a hangerő, de utána hiába hangositom, nincs érzetre hangerőnövekmény.
Létezik hogy elfogy a szufla az erősítőből?
Vagy egyszerűen "nem fér be" a hang a szobába, és -15dB fölött már csak a szomszédok hallják egyre hangosabban a zenét? -
Peak
addikt
-
Peak
addikt
válasz
Szabikaa20 #49472 üzenetére
60ropi/párért megéri... a yamahát nem ismerem, arról majd a tisztelt kollegák referálnak...
-
Peak
addikt
válasz
Szabikaa20 #49469 üzenetére
párban 200 euro?
kisebb szobába jó lehet, nekem egy kicsit "tompa" volt a hangja, kis vérszegény... -
Peak
addikt
válasz
Szabikaa20 #49463 üzenetére
ami már elveszett, nem tudod pótolni.
semmi értelme átkódolni, csak nagyobb lesz, de pont ugyan olyan hangja.
(mondjuk ez sem teljesen igaz, mert algoritmusa válogatja, hogy az MP3 adatblockokból milyen WAV-vot vagy diszkrét értékeket csinál, aztán meg az, hogy abból a DAC milyen analóg hangot, de mindegy ez már)
-
Peak
addikt
válasz
Patice #49462 üzenetére
olvastad a cikket neten az SACD vs DVD Audio kérdésben?
hogy a 20 bit / 1bit pulse meg a 24bit között milyen komoly különbségeket mértek?jómagam nagyon élvezem az ilyen összefoglalós, összehasonlítós írásokat, nagyon sokat lehet belőlük tanulni. többek közt ezért élvezem ezt a fórumot is, noha azért bőven kell szelektálni, hogy mit esz meg az ember és mit nem
pont mint a vallás -
Peak
addikt
néha találni egy-egy elvetemültebb forrást is, mikor bakelitet digitalizálnak 24bit 192kHz felbontással sztereo FLACban, de legtöbbször ott basszák el a digizést, hogy jelszintet alacsonyan tartják, és bár megvan a 24 bit miatt a fasza dinamika, akkor is sokkal halkabb lesz a forrás.
a helyükben inkább hangmérnökre bíznám a digizést. -
Peak
addikt
válasz
Patice #49459 üzenetére
ez triviális, amit leirtál, de sajnos még nem láttam kereskedelmi forgalomban kapható több csatornás FLAC formátumú zenekiadást.
ezen kivül odairtam, hogy "igyekszik".nem lesz minden muzsikája feltétlen veszteségmentes.
Ellenben pl. Sting - Nothing Like the Sun DTS audio isssszonyatosan szépen szól! (jaj odaírom hogy "veszteséges tömörítés")
-
Peak
addikt
válasz
Szabikaa20 #49456 üzenetére
szerintem egyértelműen mindenki igyekszik "veszteségmentes" digitális formátumokat gyűjteni.
FLAC érdemes gyűjteni, esetleg APE a sztereohoz.
többcsatornás muzsikához pedig DTS zenéket -
Peak
addikt
válasz
sting2 #49438 üzenetére
nagyon sok múlik a hangkeverésen, a hangmérnökön is.
minden film más. van egy (szakmai körökben) jól ismert hangmérnök barátom, aki sokat mesél ezekről a dolgokról és hogy a híg hangmérnök szférában milyen botfülű emberek dolgoznak. elég csak meghallgatni pl. az ötödik elem c. film magyar 5.1es hangját mekkora szar szemét... -
Peak
addikt
hétvégén a móka kedvéért teszteltem picit...
fogtam a 18 éves jamo studio 140eket ( made in denmark ) és felpattintottam a H/K AVR460ra, de pont olyan szarul szólt, mint a régi Technics 280as 2ch stereo erősítővel.az elmúlt fél évben annyira megszokta a fülem a Polk Audio RTi A7 csodásan tiszta és egyenes hangját, hogy szinte már fájt az, mikor pl. egy basszusgitár már -40 dB-en torzan szólt, maga a membrán anyaga, saját maga torzította a hangokat...
aztán feltettem a polkokat a Technicsre és kisimult az arcom, hogy milyen szép tiszta és világos a hangja az erősítőnek mind a mai napig a maga 18 évével... mennyire hasonló a hangja a H/Khoz képest, nüansznyi különbségeket véltem felfedezni, de összességében meglepően jó volt.
'ztán ki-ki vonja le a maga következtetését
-
Peak
addikt
Segitenél kérlek, hogy ki és mi a cime az importőrnek? (H/K)
Bár kétlem, hogy bármit is tudnának segiteni érdemben... ha azt vesszük alapul, hogy tegyük fel az elektronika 100%osan kompatibilisnek kéne lennie, akkor a Firmware frissítése lenne a legkézenfekvőbb dolog. Csak hogy azt utoljára 1,5 éve adtak ki.nálam 2 NAS-ról (LAN), notebookról (LAN), USB2.0 külső HDDről és belső HDDről is ugyan úgy probléma van a DTS HD MA hanggal, néha a TrueHD-val is... ergo nem a médiaforrás helye a probléma.
ezek alapján viszont már egyre jobban az erősítő HDMI és DAC elektronikája felé terelődik a gyanú!
-
Peak
addikt
a képernyő bal felét elfoglaló nagy téglalap a H/K menüje. egyedi preset elnevezés állitható be rajta, azért van a menü tetején a PlayON!HD2 felirat...(asszonynak)
a kép alján levő a Ryan információs sávja, illetve a jobb szélen a Ryan menüje a választható hangsávok listáját mutatja.
megnéztem az erősítő Firmware-ét is, a letölthető legfrissebb.
-
Peak
addikt
kétszeri oda-vissza kattintgatás az LPCM és a DTSHDMA között elkapja az erősítő a hangot...
van DTS HD MA stream...aztán egy átkapcsolás LPCMre majd vissza, és el is ment a sáv:
nincs DTS HD MA stream -
Peak
addikt
Próbáltam hálózaton keresztül is két féle NAS-sal ( a Linux/Sparc-osról 24MB/sec (192Mbps) jön az adat az X-RAID tömbről, a másik NAS WindowsHomeServer/Intel platformos, 92MB/sec (736Mbps) jön az adat 0 ms latencyvel ), illetve közvetlen kőlső USB 2.0 vinyóról is, aminek 31MB/sec (248Mbps) az adatátviteli képessége.
Nincs különbség.
A beépíthető közvetlen SATA csatlakozású HDD-t még nem próbáltam.user adatoknál ott vannak a pontos hardveradataim.
-
Peak
addikt
válasz
robi0604 #45221 üzenetére
most csináltam kis tesztet... 100% hogy nem a kábel a ludas.
35gigás GM koncert m2ts alapértelmezett LPCM 2 ch sztereo hangsáv... tök némán indul.
váltok DTSHDMAra, simán veszi!
váltok vissza LPCMre, megszólal.
vissza DTSHDMAra, néma marad...vagy a lejátszó nem bir normálisan váltani streamek között, leadni az adatfolyamot,
vagy az erősítő processzora képlen lekezelni a váltásokat.mivel (remélem) a harmankardon egy világcég, aki a neve folytán nem engedheti meg, hogy szart áruljon, ezért inkább én is a lejátszóra gondolnék mint gyenge láncszem.
vagy tényleg inkompatibilitási gond lesz ez. -
Peak
addikt
válasz
#75912448 #45214 üzenetére
jelentősen könnyebb lejátszót cserélni ( eladni a régit az inkompatibilitás miatt ) és egy másikat venni, mint a többszörös árű erősítőt cserélni
csak ez még mindig lutri lehet... te szivsz az új Dune TV-101-el, én ráizgultam most a Popcorn Hour A-300-ra... ki tudja, lehet hogy az is fos lesz, akkor viszont felgyújtom a francba az egész kócerájt -
Peak
addikt
ugye a DTS HD MA stream lényege az, hogy VESZTESÉGMENTES, szemben a DTS-el.
ez úgy történik, hogy a DTS HD MA stream két adatfolyamból áll, az első a DTS Core, ami a klasszikus veszteséggel tömörített sokcsatornás hang, illetve a másik fele pedig a veszteség inverze, amelyet hozzáadva az első adatfolyamhoz kiadja az 1536kbps/csatorna VESZTESÉGMENTES adatfolyamtot.a lényeg az lenne ugyebár, hogy az erősítő DACja elkészitse a veszteségmentes adatfolyamból a 7.1 csatornás analog hangot.
ergo sajnos hiába van a forrásnak DTS HD MA hangsávja, hogy ha abból csak a DTS CORE adatfolyamot kezeli le bármi, és ráadásul azt sima két csatornás LPCM sztereo jellé alakitjuk. ( miniből az első vagy a második kiadásod van? )
Dorian: egyre jobban efelé hajlok én is. Egyszerűen vannak eszközök, amik nem szeretnek együtt lenni, ezért még abban is benne lennék, hogy esetleg valakinél kipróbálnám a lejátszót H/K-tól eltérő 7.1es HM erősítőn.
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #45206 üzenetére
a lejátszót mind HDMI-n, mind SPDIF-n ( koax és toslink? ) Passthrough-ra tettem, majd az erősítőnek az Optical1 bemenetet adtam meg hangforrásnak.
az LPCM adatfolyamot PCM-nek ismerte fel az erősítő, a DTS HD MA-t szintén PCMnek ( toslink optikain NEM TUD átmenni ekkora adatfolyam egészében ), a 3. Dolby Digital hangsávot helyesen Dolby Digitalnak irta az erősítő.De ezt csak úgy tudtam ellenőrizni, hogy ha CSAK compositon és optikai kábelen kötöttem össze a lejátszót az erősítővel, mert ha a HDMI be volt dugva, akkor az erősítőt hiába állitottam Optical1-re, néma maradt... amiből vagy az következik, hogy a lejátszó letiltja a toslink kimenetet, ami orbitális hülyeség lenne, vagy hogy az erősítő szarul kezeli a bemeneteket
-
Peak
addikt
válasz
robi0604 #45202 üzenetére
az a furcsa, hogy ugye sima flac lejátszásnál is van néha, hogy elhallgat az erősítő. az meg max 1,5-3mbps adatfolyam. furcsa hogy ezt a kis adatfolyamot ne tudná a media chip áttolni...
aztán az is furcsa, hogy mondjuk azerősítő DACja ne tudná feldolgozni...mi van, ha egyszerűen olyan mocsok elektroszmogos zajos a környezet a HDMI kábel mellett, hogy egyszerűen adatszinkron hiba lép fel még ilyen kis adatátvitel esetén is, és egy-egy elveszett adatcsomagot az erősítő "NO AUDIO"nak érzékel?
a DACnak mondjuk 1-2 csomagot még korrigálnia kéne, vagy valahányat.... ha több marad ki, akkor lekapcsolja a hangkimenetet, és jelenti hogy nincs bejövő hang... aztán jön a következő packet, és megint van hang... persze tök gyorsan történik számunkra, de a sokszáz MHz chipszinten nem...de akkor hogy is van az, hogy a nyers BR videostream meg hibátlan... és pont a hang szaggat... ergo nem lehet adatszinkron hiba, hiszen ott nincs kettéválasztva külön a hang és a kép, az csak az erősítő belsejében történik meg.
-
Peak
addikt
nagyon felk#&om az agyam és este veszek egy popiA300at
-
Peak
addikt
Akkor esetleg érdeklődnék, hogy van-e valaki BP-en, II. ker. környéki, akinek volna rámérő 1-2 órája, és rendelkezik mondjuk Dune D1-el (sigma 8643), vagy Dune TV-101-el (sigma 8670), esetleg olyan profi 20-22kHUFos HDMI-je tesztelés céljából?
Cserébe finom konyakkal, portugál vörösborral, esetleg tejeskávéval tudok szolgálni! -
Peak
addikt
igen, én is erre gyanakodtam
no de .... sanci83 kollega irta ezt a kölcsön profi highspeed HDMI-t kipróbálásra... miként lehet ezt megoldani?
van olyan boltocska, ahol adnak ilyet letét ellenében?
vagy esetleg ha van valakinek profi kábele, szivesen meghivom egy kis borozásra, sörözésre, rendszert behallgatni, úgy is kiváncsi vagyok szakember véleményére, hogy az amúgy fos szobaakkusztika ellenére vajh miként szól a kicsike -
Peak
addikt
Értem én drága barátom
de ha nem tudná lejátszani, akkor egyáltalán nem tudná, ami ellenkezik azzal, hogy ha épp olyanja van a rendszernek, akkor probléma nélkül lemegy a 2 órás koncert DTS HD Master Audio felirattal az erősítő OSDjén és kijelzőjén a Ryanről.
Ezért vagyok én is most igy zavarban.
szerk: no meg ugye itt is irják, hogy a Realtek 1085 DTSMA kompatibilis...
no meg tök fasz vagyok má ma, me' a HD2 1185ös chipes, nem 1085ös
No de a lényeg, hogy a hangkihagyásra kéne kitalálni, hogy mi okozza
-
Peak
addikt
nem csak ezzel, más állományoknál is tapasztaltam ilyet, de ami fura, hogy a sima FLAC stereoval is van néha akadás... amiből én is vagy a kábelre, vagy az erősítőre gyanakodnék.
HD2 a lejátszó, bocsi
http://www.acryan.com/product/playonhd2/specifications/
-
Peak
addikt
válasz
robi-k #45171 üzenetére
Audio Output Supported
* Stereo
* Dolby Digital AC3 5.1
* (passthrough & downmix to stereo)
* Dolby Digital Plus 7.1
* (passthrough)
* Dolby TrueHD 7.1
* DTS Digital Surround 5.1
* AAC 7.1
* FLAC -
Peak
addikt
urak, esetleg kis segitség kéne!
nálam van egy kisebb probléma a DTS HD MA hangsávokkal m2ts és mkv állományok esetén.a lejátszóm egy A.C.Ryan PlayON!HD, Realtek 1085DD chipes 500MHz-en legfrissebb beta firmwarrel.
ez adja a képet és hangot egy 6000 forintos 1,5m HDMI kábelen keresztül a házimozi erősítőnek, egy Harman Kardon AVR-460 csodának, amiben egy Faroudja videoprocesszor engedi át magán a video jelet a TV felé... és a hangot pedig szépen feldolgozza magának.
az állomány jelen esetben egy 32GBos m2ts.
1. hangsáv: LPCM ( sima sztereo )
2. hangsáv: DTS HD MA (5.1)
3. hangsáv: Dolby Digital (5.1)na már most a jelenség az, hogy elinditom a lejátszást, átkapcsolom a 2. hangsávra, az erősítő közli, hogy nincs bejövő hangadat mondom wtf?!
váltom át a 3-ra, majd megint a 2-ra, vissza 3, majd megint 2. és hopp... elindul a hang, erősítő boldogan teszi ki az OSD-t, hogy DTS HD Master Audio / Volume -45dB...
megy-megy egy ideig, és aztán egyszer csak elhallgat... mondjuk úgy véletlen 5 perc után.
akkor nyomok egy STOP-ot, majd megint egy START-ot. megjegyezte, hogy a 2. hangsávon állt, és csodák csodája elindul a lejátszás a DTS HD MA hangsávval és végigmegy a 2 óra probléma nélkül!
másik állomány, A-HA Final Concert BD50... TrueHD hangsáv... véletlen időközönként, 30mp-200mp-ként az elnémul a hang, az erősítő kiirja, hogy NO AUDIO, majd egy fél-egy mp után visszaugrik, és megint van hang. tehát fél-egy mp-es szünetek, akadások vannak a hangban, noha a kép megy tovább probléma nélkül.
ugyan ez előfordul FLAC lejátszásakor is, ami sima STEREO.
na már most... szerintem mi lehet a probléma:
1.) a 6000 forintos InAkoustic HDMI kábel fos, sok zavart szed össze az amúgy sem kábelszegény környezetből, ez zavarja a HDMI átvitelt, ami adatkihagyást okoz... ergo lehet vennem kell valami elképesztően jó árnyékolású HDMI kábelt, amit azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?
2.) egyszerűen a lejátszó szar, nem birja tartani a szinkront az AVR-rel, amit azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?
3.) egyszerűen az AVR a szar, mert mondjuk nem kellően erős jelet kap a lejátszótól, kevésbé érzékeny a bemenetre, esetleg az 1-es pontra visszatérhetünk innen... de igazából ha erről lenne szó, lehet lemegyek hidba tekintve hogy 300kHUFos erőlködő.
de ezt azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?4.) egyszerűen szar az AVR DAC-ja, a kapott jelet képtelen feldolgozni, megoldásként lásd a 3.) pont hidbamenését, amit azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?
5.) az állományok hangsávja nem teljesen szabványos, és az erősítő emiatt akadozik, amit azért nem értenék, mert akkor miért játsza le a komplett 2 órás állományt néha probléma nélkül?
lassan kihullik az amúgy 1-3mm-es hajam is az egésztől... szeretnék kipróbálni egy bármilyen új Sigma chipes lejátszót kontrollként, hogy kideritsem vajon a Ryan-e a leggyengébb láncszem?
ötlet? vélemény? help!
-
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #41338 üzenetére
remélem ilyen is van otthon http://www.dvdrewinder.com/
-
Peak
addikt
válasz
ricsik #40590 üzenetére
nem lehetséges, hogy a rockzenéket teljesen más hangmérnöki munkával rögzítik, ugyebár az első hangszinbe-nyúlást a hangmérnök követi el, amikor a master felvételt elkésziti a sokmillio potméter mellett...
szóval hogy nem vagy hozzászokva?
(régi DM felvételek meg amúgy legendásan fosok) -
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #40398 üzenetére
melyik erősítő ad le 17Hz-et?
-
Peak
addikt
nekem néha picit zavaró a mély, pedig subládám sincs, csak két brutál front... Iron Man 2 jelent, mikor azzal a "LHC-szerű" kütyüvel új elemet állit elő... ott folyamatosan van egy búgás, dübörgés a jelenetben... -36dB hangerőn remeg az iróasztal lapja a számitógépem alatt.
suckerpunchon meg az üvegtáblák az ablakkeretben. -
Peak
addikt
válasz
eviktor #40083 üzenetére
ahogy xtremetuning és bajnokpityu is irta, a többszörös konvertálás miatt tekinthető az opt. "gyengébbnek".
hozzátenném, hogy mig pl. HDMI-n szinkronizált adatfolyam van, addig koaxon és optikai asszinkron... tehát ott még jobban hallhatóak az esetleges hibák...(asszinkron - értsd a küldő oldal ontja magából az adatot, nem kap visszajelzést a fogadó oldaltól, hogy a küldött adatcsomag megérkezett helyesen és/vagy visszaállítható volt hibajavitó algoritmussal, vagy éppen "küldd újra a csomagot, mert rossz volt". A fogadó oldal ennek fényében a kapott adatokat igyekszik minden erejével analog jellé alakitani a DAC által... aztán az vagy sikerül, vagy nem... ha nem, akkor kis kattanás, tizedmásodpercnyi hang-ugrás, asszinkronitás a képpel fordulhat elő)
-
Peak
addikt
tudok javasolni egy nagyon jó tesztelési metódust a "hitetlenek" számára, melyet otthoni környezetben is kipróbálhatnak.
vegyünk 3-5m cat5e/cat6 ethernet kábelt.
dugjuk be két eszközbe és futtassunk ping-et... garantáltan 0 ms latency mellett 100% sikerességgel mennek az adatcsomagok, amelyek digitálisak...tekercseljük fel egy konyhai papirtörlő kartonhengerére szép szabályosan ugyan ezt a kábelt, majd igy dugjuk be a két eszközbe a végeket, s inditsuk el a pingelést.
kezdjünk el húzogatni a henger belsejében pl. egy szép darab mágnest.s hogy mi az eredmény?
megnövekedett latency, eldobott packettek, s gagyibb LAN eszközök esetében akár fizikai sérülés is előfordulhat az indukált elektromosság miatt... ami persze az adatfolyamot is zavarja...
na, milyen ötlet?
-
Peak
addikt
érdemes volna az "első hozzászólásba" betenni kis irodalmat tanulmányozásra az új látogatóknak a kvantálásról, az analog-digital / digital-analog átalakitásról, a DAC egységekről, a hibajavító algoritmusokról és azok következményeiről... nem?
-
Peak
addikt
a digitális kábelen is elektromos jelek futnak, csak információt hordoznak "digitálisan".
pont mint az analóg jel esetében a környezeti hatások befolyásolják a kábelen átfolyó áram jellemzőit. tehát az átfolyó digitális adatfolyamot is ugyan úgy befolyásolják az elektromos mezők, mágnesesen indukált elektromosság, stb.
ennek az a következménye, hogy a fogadó oldalon a hibajavító elektronika többet dolgozik, amiből az intelligens elektronika nem mindig tudja teljesn reprodukálni az eredeti jelet.
ebből következik, hogy az analóggá alakításnál a digitális jelbe a hibajavító által pótolt adatok nem mindig fedik a valóságot, tehát VÁLTOZIK az eredeti analog jel a végponton... illetve extrém esetben a zajos digitális jelből néha nem állitható vissza egy-egy adatcsomag, ami gagyibb eszközöknél kattanással, fél-egy másodperces némasággal jelenik meg.HDMI kábel esetén a zaj jelentősen befolyásolja a szinkronizált adatátvitel sebességét is, mivel az adó és vevő oldal között adatfolyam koordináció zajlik folyamatosan a jel minőségének megfelelően.
egy gagyi kábelen egy adott környezetben csak mondjuk 20mbps megy át hibátlanul... mig ugyan ott egy profi többszörösen árnyékolt HDMI kábelen akár 43mbps is...mivel jómagam már tapasztaltam gagyi digitális kábel és márkás jó minőségű digitális kábel kipróbálásánál ezt a jelenséget, és én is pontosan ilyen "hitetlen" voltam, kérlek vedd tudomásul, hogy VAN KÜLÖNBSÉG olcsó és drága kábel között.
uff én szóltam.
-
Peak
addikt
én meg teljesen megvagyok elégedve az LG LCDTVvel annyi pénzért... ár/teljesítmény mutatóban közel verhetetlen... sztem.
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #37672 üzenetére
örülök is neki, hogy nincs vele bajom, problémám, hiszen gar. nélkül vettem.
minden nap használom is.
egyedül azt hiányolom belőle, hogy nem ad részletesebb információt az épp feldolgozott kép/hangforrásról, csupán azt, hogy milyen tipusú hangot kap.
de pl. mutathatná, hogy hány kbps/mbps, vagy hogy hány bites hangot kap, szóval olyan információ adás, mint asztali gépek esetén a lejátszó programok. bizonyára ráférne az OSDre -
Peak
addikt
én pl. sosem hallottam pattogást a HKból, viszont szép egyenletes meleg van körülötte.
no nem forróság, olyan egészséges üzemihőmérséklet érzet használat közben.
nem rég a nagy melegben mikor konstans 30 fok volt a szobában légkondi hijján akkor sem volt vészesen nagy a meleg körülötte...a szegecses illesztéssel igazából nem lenne baj, ha a hajlított bordák megfelelően felfekszenek, van normális kontakt az alulemez és a bika tömb között, ezt viszont pl. kontaktanyag nélkül nem tudnám elképzelni...
szóval én mint laikus szintén úgy látom, hogy ez azért elég méltatlan megoldás egy világcég nem olcsó termékében... :S
-
Peak
addikt
Köszönöm. Én ugyan nem tudom mit kell nézni, mert nem értek az elektronikához, az viszont lejön, hogy jobb oldalról egy picit nyitottabb a szerkezet, onnan jobban lehet direkt szellőztetni. Mit mondjak, nem hideg az eszköz egy 5-6 órás múvi-maraton után...
-
Peak
addikt
Hogyan tudom kideriteni, hogy a H/K AVR460 tranzisztoros vagy IC-s erősítős?
-
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #36448 üzenetére
A Logic7 Music technológia a Lexicon cégé?
http://www.lexicon.com/logic7/index.aspVan valami kapcsolat a DTS-sel vagy a Dolby-val ?
-
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #35651 üzenetére
westend mediamarkt "zárt" hallgatószoba H/K AVR-360-ra akasztva egy K/H BDT20 BluRay lejátszóval...
-
Peak
addikt
sucker punch - bármely akció jelenet
-
Peak
addikt
válasz
day2day #35497 üzenetére
nem erről van szó...
a legjobb használható mélyládák ( legkedveltebb proson pl. ) 25 Hz-ig mennek le... egy komoly álló front meg 35-40re...a kettő között paraméter szerint nincs túl nagy különbség.
a difi a hallásban, érzékelésben lesz... mert egy sub sokkal dinamikusabban, erőteljesebben szólaltatja meg ezt az alsó tartományt, az erősítő ( ha beállitod ) nem is küldi el az alsó tartományt a frontoknak/surroundoknak, mert logikusan egy sub jobban megbirkózik ezzel a feladattal.
ha nincs subod, nem katasztrófa... nálam sincs egyelőre... alig érzem a hiányát...
viszont speckó esetben, pl Lord of the Rings első rész, mikor a főgóré ujját levágják isildur csonka kardjával és szétrobban... akkor van egy komoly infrahang effekt, szépen lemegy a hangfreki jó mélybe... na ott pl. hiányolom az erőt a frontomból...
-
Peak
addikt
válasz
Dorian #35389 üzenetére
Én a Madonna remastered albumokra csodálkoztam rá, hogy mennyire elkülönülnek a hangsávok, szinte már-már zavaróan.
De pl. a Blade Runner OST albumot mikor 3 hete újra meghallgattam, elképedtem, hogy mennyire összetett dalok vannak rajta.
Mikor 16 éves koromban megvettem a CD-lemezt, akkor volt 1 db. Technics CD-playerem, 1 db Elekta "musiccenterem" 2x5W teljesítménnyel, és 2 db régi Orion hangdoboz 1-1 8 centis membránnal reflex-megoldások nélkül... teljesen kispályás összetákolt borzalom...
Képzelhetitek, hogy mennyire szarul szólhatott!
És mégis olyan hatással volt rám, hogy a mai napig meghatározó a zeneigényemben, hogy érdekel a komolyabb rendszerek használata, stb..Volt egy osztálytársam, aki a pici kompakt 1kazettás 2 hangszórós magnóján hallgatta a pinkfloydot és engem cikizett, hogy minek nekem egyre jobb és jobb hangrendszer... hiszen a zene az ugyan az.
Aztán meghallgatta ezt a szarszemét kombót...
-
Peak
addikt
válasz
Gál István #35343 üzenetére
szerintem is... de olyan vagányan hangzott
-
Peak
addikt
hahaha... jamo studio140 made in denmark
beraktam a hálószobába... sorozatokat nézni meg barátokköztet jó lesz
-
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #35296 üzenetére
én nem a szubjektiv véleményekről beszéltem...
hanem az azon kivüli egyéb fizikai tényezőkről, jelenségekről, stb. -
Peak
addikt
válasz
xtremetuning #35285 üzenetére
szerintem ennek nincs köze ahhoz, hogy véleményt formálhasson valaki egy komponensről, jelenségről...
-
Peak
addikt
válasz
adamssss #35272 üzenetére
előre bocsájtanám, hogy én nem tartozom (egyelőre) egyik oldalhoz sem, fogalmam sincs, hogy valóban van-e hangbeli minőség javulás egy 80 centis tápkábelen az erősítőmben...
de az analógiádra melyet írtál ugyan úgy rá lehet húzni azt a példát is, hogy egy 36 km-es szennyviz csövön is sokezer méteren keresztül hömpölyöghet a foslé, ha a végén van egy kompakt szennyviztisztitó, amely mondjuk csak a fikciónál maradva egy 50x50 m alapterületű épuletbe csatlakozik, és a másik oldalon ha nem is iható viz, de mondjuk baktériumoktól és virusoktól mentes H2O csordogál...
én a józan paraszti eszemet használva, minimális, de inkább úgy mondanám, hogy elhanyagolható fizikai ismeretekkel az elektromossággal kapcsolatban úgy vélem, hogy egy speciális fonott, gyűrűkkel ellátott és még kitudja milyen trükkökkel kiegészitett kábel igenis képes lehet valamilyen szűrésre, a rajta átfolyó elektromosság módosítására akármilyen aspektusban... hiszen csak gondolj a tekercsre, mint elektonikai eszközre...
egy kábeldobra feltekert slagból ugyan az viz fog kifolyni egyik és másik végén is,
mig egy tekercsen átfolyatott áram a tekercs körül mágneses teret hoz létre, elektromágneses hullámokat kelt, melyek valóban mérhetőek, és még ki tudja mennyi minden más hatása lehet, amihez én hülye vagyok és nem is tudok róla...mindezzel csak azt akarom mondani, hogy lehetséges, hogy talán itt a fórumon senki sem rendelkezik olyan mélységű tudományos képzéssel, tudással, tapasztalattal, hogy bizton állithassa, hogy IGEN vagy NEM...
szerk: ez alól természetesen kivétel a HIT, a MEGGYŐZŐDÉS, a feketekakas áldozás és a vudu
rosszul látom?
-
Peak
addikt
jelgenerátor minden féle érdekes állitási lehetőséggel otthoni méricskéléstre, vizsgálgatásra
http://www.nch.com.au/tonegen/index.html
-
Peak
addikt
lehet játszani ilyennekkel akit érdekel
http://www.trueaudio.com/rta_abt1.htm
http://www.techmind.org/audio/
-
Peak
addikt
válasz
robi-k #35203 üzenetére
én is igy épitettem fel, csak 7.0ra (sub később), gugliba bedobtam hogy "home theatre speaker setup" és kismillió ábrát/linket dobott... én a THX oldalát használtam...
(amióta megvette(? - kollega szerint) a creative labs. a THX licenszjogát azóta minden szemétre rálehet tenni a THX-Certified logot pénzért)
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #34460 üzenetére
semmivel sincs több értelme
csak egy másik mód a sokból
a lényeg, hogy menjen, szóljon, járassa be a cuccot... -
Peak
addikt
2 hét balaton szabi, médiaplayer végtelenitet lejátszás 1 albumon, erősítő virtual surround - Logic 7-re, hangerő -36dB, viszlát
-
Peak
addikt
válasz
bajnokpityu #34132 üzenetére
de nem is ez a feladatuk a technikai adatoknak.
vannak szubjektiv és objektiv tulajdonságok.
mindezek együtt adják az élményt.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi 14T 12/256GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest