- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- iPhone topik
- Mobil flották
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
python1
veterán
Nekem vagy is nem vettem észre többletkiadást,hozzá kell tennem,hogy nekem minden háztartási gépem ill izzók minden full energiatakarékos osztályba tartoznak(nem fizetek sokat).Mindennap legalább 12-órát ment,pici gyerek folyamatosan,részlegesen azt nézte,PC-t viszont észrevettem,hogy lett új a nagyobbik gyereknek.
Mit értesz beégésnek,azt tudni kell ha természetesen hosszú ideig valamilyen fix motívum van a képernyőn utána kis ideig látszódik,de a frissítést követően azonnal elmúlik,tehát a mostani Plazmák már nem égnek be.
Meg akkor az sem elhanyagolható,hogy 50-est tudsz venni annyi pénzért.
Igen ezt neked kell eldöntened.
Az biztosan nem fog,meg semmi sem.
-
python1
veterán
Van egy olyan funkció,hogy beégés elleni védelem aminek az a lényege,hogy bizonyos időnként elmozdítja a fix pontokat valamilyen irányban,szinte észrevehetetlen.
De a te esetedben ha monitorként szeretnéd használni,amit őszintén szólva nem értek 50cm-ről nézve minek 42-es TV,nekem 82 cm-es monitorom volt 2-évig az még elment.
Ha meg nem egész nap menne mint monitor akkor nyugodtan vehetsz plazmát,amúgy is aztszem plazmagyártók is gondolkodtak,hogy piacra dobnak monitor méretű paneleket. -
python1
veterán
Én használom PC-n is a plazmát már legalább 2-3-éve,meg természetesen mozi,tvzni is de nem vennék lcdt fő megjelenítőnek.
Nekem kimondottan rossz tapasztalataim vannak a samu LCD-kel,kb a 3.-ra tudtam jót kifogni,tele pixelhibával,zöld háttérvilágítás stb,LG-vel viszont a ledessel,plazmával semmilyen minőségi problémáim nem adódtak.
Viszont mikor a Plazmát vettem nagyon vacilláltam Panasonic LCD-n is,ha az LCD-re esett volna a választásom akkor pana lett volna.
Mai viszonyokat nézve viszont nem tudnék választani az LCD,LED tévék között,annyira egyformák a minőségük,hogy szinte csak a pénztárcád a meghatározó. -
bajnokpityu
félisten
nekem is régi sorozatú samum van.
szolgáltatások, médialejátszó abszolut stabil,képe viszont árának megfelelő.a 400Hzes plazma CSAK 3dben vibrált nekem,simán 2dben nem.simán hazavinném.
nekem 50Hzes samum van,pc miatt én sem láttam értelmét,de ne felejtsd el,h a samu néha az alaptipusban gyakran panelszerencsejátékot rendez.szóval ne vesd el a plazmát vibrálás miatt,de LCDből ledeset nem nagyon vennék. olcsón csak edge led van ami meg sztem szörnyű.philipsnek volt régen olcsón PCre való kijelzője ledes.ezzel meg TVzni szar.
-
xtremetuning
addikt
Tudod mennyire érdekel más véleménye...
A saját tapasztalataimnak hiszek. -
bajnokpityu
félisten
mai nap tanulsága az volt,h tápkábelnél,pláne ilyen durván vastag a kábel,akkor sok járatás kéne.
egyetértettünk,h az a kábel,ami nálam otthon jól működött,ujrahajlitgatva(10mm2 tömör!) szar lett. nálam egyáltalán nem volt kevés a mély mielőtt elvittem. abból kiindulva,h más 6 órányi járatás után arról számolt be,h megnőtt a mély,sztem csak ez lehet.diszlokáció totál hazavágta a hangot.nincs időm most hifizni,megirom ezt,közben ebédelek, de rögtön vissza melóhoz.nemtom itthon most milyen.majd járatom...
-
Dorian
félisten
Kipróbálnék valami másfajta tápkábelt, pl. a Pityu félékből is. Igazából a múltkori rövid teszten a Bodor+ és a Hivox közt hatalmas különbségeket nem vettem észre, precízebb tesztre meg még nem szántam rá magam. Lehet, hogy azért, mert hasonló a jellegük, lehet azért, mert a rendszerem vagy a fülem kevés hozzá, vagy amire leginkább gyanakszom, hogy az ilyen kis különbségeket nem tudom értékelni. Lehet bedugok egy 800 Ft-os számítógépes kábelt kíváncsiságból...
-
bajnokpityu
félisten
erősitőt később is megtuningolhatod,de ha ezt a feljebb lépést értelmes áron megteheted,megérne 1 utat Szolnokra.ha vigyáztak rá,nagy baj nem hiszem,h lenne vele.
Egyébként Te mondtad,h a CA340nél annyira nem üvöltött a tuning.
egyébként sztem az erősitő nem olyan nagy probléma.a roti tetszett,tuninggal együtt meg lehet úszni 45-50ből.ha éppen a focalt meg tudja hajtani.nehogy úgy járjon mint a minivel... -
xtremetuning
addikt
Annyit nem fognak fejleszteni, hogy két kategóriát ugorjon...
Hidd el, az Electrában benne van a tuti.
Doboz hangolás + hangszóró készlet + hangváltó.
Pityu arra célzott, hogy bár öreg, de már akkor is komoly hangot bírt képviselni.
A dizájn nagyobbat fejlődött az évek során, mint a hang. -
BBéci
legenda
Így sem jó, mert egy e betű kimaradt.
Az Electra és a Chorus között korábban ott volt a Cobalt széria, másfelől nézve az Electrák az Utopia sorozat alatt helyezkednek el. Ismerem a 906-ost, nem sokon múlt, hogy nem olyanok a háttérsugárzóim, 926-os frontok társaságában. Mindig elszomorodom, ha eszembe jut, mit hagytam ki.
Az a kérdés, mennyit kellene ráfizetni, mert hangminőséget illetően egyértelmű, hogy melyik a jobb.(#40257) ginola
Valami átrendezéssel kellene próbálkoznod.
Nálam hálószobaszekrényekben és gardróbban vannak a ruhák, már 1975-ben, óbudai panellakásunkban is így volt.
A vázolt helyre bármit tehetsz, csak állódobozt ne!
Told hátrább a szekrényt a falig, akkor előtte elfér bármi. -
Dorian
félisten
Írtam privátot Pityunak, egyeztessetek, ki mikor hozza, viszi, teszteli a kábelt... Csütörtök napközben az Oktogonnál, vagy csüt. este nálam a XIII-ban tudom odaadni, 10.02-án kérném vissza. Csüt. este még van egy utam máshová is, úgyhogy jó sűrű a nyaralás előtti program...
-
xtremetuning
addikt
Gondolod, ha mérgező lenne, engedélyeznék a kiadását ?
A gyártásnál jön ki a mérgező hatása, de az már nem a mi bajunk.
Egyébként én a "mérgezőt" a szó olyan értelmében írtam akkor BBécinek, hogy vigyázzon, mert könnyen rá lehet szokni...és utána nem akarsz mást hallgatni...
-
xtremetuning
addikt
-
muzsikpeti
aktív tag
El is hiszem, nekem is sok barátom lett focal tulaj mióta nálam járt, pedig elötte hallottad volna az ellenszenvüket a márkát illetően. Egyik külföldön élő haver is így járt, ő focalt soha, azóta 816-os szól a szobájába, aztán egy évvel később eljött meghallgatta az azóta beújított rotelemet, 3 hónap múlva neki is ott volt a rotel 1070 sztereó erősítő a focalok végén. Azt mondta jővőre nem jön, mert akkor megint vennie kell valmi új motyót miután nálam jár
-
-
nebulo5
senior tag
Nézd csak át figyelmesen, egy HM és egy sztereo erősítő műszaki paramétereit. A HM vasaknál a distorsion (krill faktor) általában 0,05 azaz század %-ban van feltüntetve. A sztereónál ugyanez a tényező már: 0,005 % (ezrelék). És a sok szűrő hiánya is csak javít a hangon.
Közel egy hete használok DAC-t, és egyszerűen nem tudok betellni a sztereo erősítőm által erősített hanggal. A HM erősítőt használva (direct stereo módban) is igen nagyot javult úgy a hang minősége, mint a hangkép tere. Ha nem lenne sztereo vonalam, a DAC-el már elfogadhatónak tartanám a HM erősítő zenei hangját is. De a sztereo mégis szebb! -
BBéci
legenda
A sztereó erősítőben két csatornányi elő és végfok van, az AV-ban 5-10, plusz D/A konverterek, Dolby Digital és DTS dekóderek, Pro Logic áramkör, rádióvevő és még ki tudja mi egyéb. Ezek sok pénzbe kerülnek.
Ezért stimmel, amit tegnap írtam, hogy egy 200000 forintos AV úgy szól, mint egy 60000-es sztereó. -
Dorian
félisten
Ez még azt hiszem hosszabb távú terv: USA-ban jelentősen olcsóbb, és az áfa, vám megkerülésére miatt ismerős kinti ismerősével hozatnám be, viszont csak vmikor nyáron jön haza. A minőség mellett azért is tetszik nagyon, mert rá tudnám dugni a CD-t koaxon, a laptopot pedig USB-n és optikán (a néhány nagyobb felbontású zenéhez) is.
-
BBéci
legenda
Rendszeresen hangoztatjuk, hogy egy jó sztereó rendszeren sokkal nagyobb élmény a filmek hangja, mint egy vacak 5.1-en.
Aki számára fontos a zenehallgatás, az követheti Sirfer topiktársunk példáját, Ő sztereó erősítővel hajtja a frontsugárzókat. Szerintem ez a legjobb megoldás.
Lehet venni csúcskategóriás AV erősítőt, ami zenén is jól teljesít, de az iszonyú drága.
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Medence topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Haditechnika, harcászat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Gitáros topic
- Windows 11
- iPhone topik
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest