- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dorian #50398 üzenetére
Ott nyilván nem! Egyébként meg vannak átfedések. De lényegtelen is, mert ennek a topiknak a címe:
Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható
Ebben azt hiszem benne van gyakorlatilag az összes HM kategória. Na meg nem is igen van másik, hasonló, amiben azért forog is a beszélgetés. -
törölt tag
válasz
Dorian #50385 üzenetére
Szerintem meg a cél a fontosabb, és a lehetőségeken belül válogatsz, hogy az utat minél jobb körülmények között tedd meg.
A Te verziódban, ha nincs meg a lehetőség, el sem indulsz.
Visszafordítva a témához.
Aki itt érdeklődik, az az utat akarja megtenni, azaz a célt elérni, és a lehetőségekről kérdez.
ha azt mondod, hogy ennyiből nem lehet eljutni A-bó B-be, akkor felvonja a szemöldökét, és odébbáll. Ám valószínű, hogy akkor is vesz cuccot, azaz eljut B-be.szerk:
Amúgy több topikban is jelen vagyok olvasóként, mint pl a fényképezős, vagy a plazmaTV-s, és érdekes, de mindkettőben tudnak tanácsot adni az "olcsójános" kategóriában, mondjuk a fényképezőknél már 10E-tól.
-
törölt tag
válasz
Dorian #50370 üzenetére
én voltam, igen, tartom is. Ezt írtam:
remek dolog ez a fogyasztói társadalom.
főleg, hogy egyesek be is dőlnek. nos, lehet páran megsértődnek, de én ezeken csak nevetek. persze a bentley és a mercedes között is nagy a különbség, és ugyanez vonatkozik a suzukira is. na de a vége ugyanaz. el kell jutni A-ból B-be. kérdés, ez mennyit ér meg egyeseknek.
mi a hiba??? különös tekintettel a Bbéci által korábban linkelt hangfalkábelekre
értsd: Bizonyos szint felett egyszerűen képtelenség az árral egyenes arányos minőségjavulást elérni.
De ha mégsem, akkor kettőnk hangrendszere ugyanaz a fos kategória, s bár a tied fél milla, az enyém 100E, gyakorlatilag nincs különbség, ha a linkelt kábeleket, és nyilván a hozzá tartozó, értékarányos motyót nézem.Termi16
Egy 50000+ hsz-es topikot nyilván nem fognak visszaolvasni, a keresőt pedig céltudatos, konkrét elképzeléssel rendelkező emberkék használják, kulcsszavak birtokában. tanácstalanok semmi esetre sem. Ők kérdeznek. Sajnos ilyenkor vagy el kell mondani 500x egymás után, vagy szarni bele, majd megoldja.
-
Warter
addikt
válasz
Dorian #50302 üzenetére
Ne izgasson. Engem is hüjének néztek itt bent, amikor a 3. doboznyi kábel jött meg. Pedig azok még csak hangfalkábelek voltak. Utána rendeltem még egyéb kábeleket is.
pitepeti71: Ha elolvastad az első hozzászólást, ott láthattad, hogy mik az ajánlott erősítők belépő kategóriában. Az más kérdés, hogy adott hangfalhoz milyen erősítőt illik venni.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian #50254 üzenetére
Pont ugyanígy érzek, tegnap meghallgattam egy jamiroquai lemezt és tök más élmény volt egy jó sztereo rendszeren, mint régen mp3-ban.
Elkapott a gépszíj
Arra leszek kiváncsi ha lesz majd DAC is, mennyit javul a minőség?Szabika: ez a 100V-os rendszer elég macerás dolog, magán embernek nemigen kell ilyen, nekem is volt egy nagyteljesítményű altec lansing, asszem 200€-ért ment el.
Ilyet csak célirányosan cégek, bárok, konditermek vesznek, ahol van 20-30 hangszóró egymás után kötve. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #50165 üzenetére
Az kicsit nagyobb kiadás lenne. Sajnos átrendezni sincs mód "házimozi szempontból" ideálisra mivel ez a hálószoba is. Szűkösen vagyunk. Majd lövök képeket aztán ha esetleg van valami jó ötletetek...
Mindenesetre köszönöm az eddigi tippeket mindenkinek. Rágódok rajta egy sort aztán meglátom. Mediamarkt legközelebb 90km-re van Miskolcon, szóval túl gyakran oda sem szaladgálok. Majd odacsörgök aztán meglátjuk. -
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #50127 üzenetére
Természetesen használtakat. 60e ft-ért el lehetne hozni. Pedig nagyon egyszerű, nincs most pénzem egy olyan HM erősítőre, amire vágyom, ezért egy olyan sztereó lesz helyette, ami kijön a keretemből, majd jövő hónapban kicsit összekapom magam és lesz valami HM. Két hete nem volt erősítőm, többet már nem nagyon bírnék ki, ezért lesz a sztereó. HM-re várni kéne még 1 hónapot a jelenlegi felállásban.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #50117 üzenetére
Értem, köszi, neked is ez van, így Te csak tudod, hogy mi merre mennyi.
Nekem is a távoli terveim közt szerepel majd egy C6 szett beszerzése, egy hozzá illő erősítővel, és akkor már szerintem meg is állok a fejlesztésben.Az nekem teljesen jó lesz már mindenre. Remélhetőleg
Ezen akkor már élvezhető a BD adta lehetőségek is ugye?@ Tamoo & BBéci
Az én belépő Yamimhoz képest már csúcskategória lenne -
ginola
addikt
válasz
Dorian #49852 üzenetére
http://www.hdmi.org/
Helytelen az 1.4 használata szerintük.
#49853) Szabikaa20
Miért kell Neked a HD hang? Az aláírásodban levő cuccon nem jön ki az.ginola
övetelőző???Mi van?!Mit követelek?
Miután azt írtad, de mint látom törölted, átszerkeztetted, idézem:Miért, Nekezen esik írni egy IGEN, vagy NEMET
?
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #49692 üzenetére
Gépről lehet, hogy jobb hangot tudsz kinyerni USB-ről, átalakítóval (mondjuk Suricata) + DAC-kal, de mi van akkor ha valaki PC és CD nélkül akarja megoldani a zenehallgatást?
Én ezt választottam. Médialejátszó lesz, mert egyenlőre erre telik.
Viszont múlt hét pénteken Pityuval hallgattuk a blu-ray lejátszómat és egész tűrhetően zenélgetett (a 7.1-es analóg kimeneten a frontok csatlakozóit használva + Kácsa Silver Line IC). Eladó már rég óta, de senkinek nem kell, ezért most az jutott eszembe, hogy megtartom. Nemsokára lejár a garija, utána elviszem Zolihoz és rakatok rá egy koaxot, + hátha tud rajta majd tuningolni egy kicsit (mondjuk tápkábelt cserélhetőre csinálni). Futóműnek elmenne.
És akkor akár össze is tudnám majd hasonlítani médialejátszóval.
(#49695) ricsik
Jól mondod. Hajrá!
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #49692 üzenetére
CD-vel nem akarok bajlódni, PC-s zenelejátszással meg főleg nem. Ha a legjobbat akarom kihozni a sb-ből, akkor tehát vennem kell egy sztereo erősítőt és első körben összekötni egy jó IC-vel, majd ha lesz zseton akkor egy jobb fajta DAC-ot, hozzá jó coaxot, hogy kiváltsam az sb DAC-ját. Jól mondom?
-
törölt tag
válasz
Dorian #49617 üzenetére
remek dolog ez a fogyasztói társadalom.
főleg, hogy egyesek be is dőlnek. nos, lehet páran megsértődnek, de én ezeken csak nevetek. persze a bentley és a mercedes között is nagy a különbség, és ugyanez vonatkozik a suzukira is. na de a vége ugyanaz. el kell jutni A-ból B-be. kérdés, ez mennyit ér meg egyeseknek.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Dorian #49588 üzenetére
Igen, természetesen ilyenek is vannak, sőt abban is biztos vagyok hogy az emberek nagy része aki elad, becsületes.
De mivel mindig vannak kivételek, bekeveredik 1-1 troger, aki átver, utána már az ember bizalmatlan.
Az meg már hab a tortán ha ismerőstől veszed.
Szóval én inkább hifi boltba járok túrni valami kis értékes darabot -
TCr
veterán
válasz
Dorian #49476 üzenetére
A "fa" oldalú az lehet, de a full szürkét láttad élőben?
Mérföldekkel szebb, mint képeken.
Egyébként is ízlés kérdése.Az én Proson Libra cseresznye-szürke dobozaim, na azok aztán tényleg nem szépek sem képen, sem élőben, ellenben annyira meggyőzött a hangja a hasonló árú (de még a drágább is) hangszórókkal szemben, hogy mégis azt vittem haza (a világos krémszínű szobába, a wenge bútorok mellé).
A mai napig nem bántam meg. -
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #49424 üzenetére
A cikk szerint a hangszóró síkja.
"Ha a visszavert hang által bejárt teljes távolság megegyezik a hang hullámhosszának (hang sebességének és frekvenciájának hányadosa) felével, akkor ez a reflektált hang és a direkt hang pont ellenfázisba kerülnek (a köztük lévő fáziseltérés pont 180 fok lesz) és gyengítik egymást. Vagyis ha a hangsugárzó előlapja egy adott frekvencián pont negyed-hullámhossz távolságban van a hátfaltól, akkor ezen a frekvencián felléphet egy igen jelentős kioltás, ami nagyon komolyan lerontja a hangsugárzó amúgy egyenletes alacsonyfrekvenciás átvitelét. Az ábra melletti táblázat felsorolja, hogy milyen hátfali távolságok milyen frekvenciákon okoznak kioltásokat. A kioltási frekvencia ki is számolható az fc = c/4D képlettel, ahol „c” a hang sebessége 344 m/sec, D a hátfal távolsága a hangsugárzó előlapjától."
80 Hz hullámhossza: 344/80 = 4,3 méter, ennek a negyede = 1,075 méter.
Kioltási frekvencia 90 centire a faltól: 344/4*0,9 = 95,5 Hz.
-
T-Tboy
tag
válasz
Dorian #49035 üzenetére
Ja, bocsi a keveredésért, akkor meg pláne érdemes lenne ennyi pénzért fontolóra vennie Gergőke88-nak ezt a subot.
Hátha bejönne neki, picit olcsóbb a általa linkelt M. Short subtól és erőre bikábbnak tűnik ha lehet hinni a műszaki paramétereinek (bár, külföldi oldalakon én 90/180W-ot RMS/max. találtam róla, ettől a M. Short-tól még így is erősebb).
Nem mellesleg esztétikus is a külseje szerintem. -
ricsik
őstag
válasz
Dorian #48876 üzenetére
Erre én is is kíváncsi lennék milyen a H/K a C6-al. Mióta írtad, hogy ha újrakezdenéd, akkor mozivas + sztereó, azóta kicsit elbizonytalanodtam. A C6 ügyeb sokkal előrébb jársz nálam, ami a teszteléseket, utánajárást stb illeti, így adok a véleményedre. Így vagy veszek egy Denont és pont. Vagy veszek egy H/K-t és egy olcsó sztereót mellé. Az Onkyok annyira nem jönnek be, Yamaha főleg, talán még Pio. Pont ezért én is nagyon kíváncsi lennék mit tudna egy 360/460 a 2809-hez képest. Pláne, hogy nálam egyre több a mozi, most 80-20 kb.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #48866 üzenetére
Csak összehasonlítás után lehet válaszolni a kérdésedre.
Milyen szempontból nem vagy elégedett a Denonod hangjával? Miben szeretnél mást, többet?(#48867) hétalvó
Mi a bizonyítékod arra, hogy a Denon AVR-3311 és a Marantz SR7005 belseje azonos? Ebben erősen kételkedem.
Mellesleg a Marantz kb. 100000 forinttal többe került. -
python1
veterán
válasz
Dorian #48876 üzenetére
Igazából Dalikkal nem hallottam H/K erősítőket de JBL ES,Canton,ELAC okkal igen,szerintem nagyon jól tette a dolgát,és ezek a hangfalak mind 1 milla felett voltak árban.
Pont 360-ast hallottam ELAC hangfalszettel(4000 eur lehetett) amivel valami iszonyú dinamikával és zeneiséggel szólt.
Most megmondom őszintén, Pioneer vsx ax5i helyett kis h/k van bekötve és teszi szépen a dolgát, nem kis megelégedésemre. -
robi-k
őstag
válasz
Dorian #48605 üzenetére
Szia,
én (szándékosan, hogy ne nevezzenek elfogultnak) most nem javasolnék típust/gyártót, inkább az alábbi javaslatom lenne:
- Célszerű olyan lejátszót választani, ami legalább a korszerű RTD1185xx vagy a Sigma SMP-8670(1) processzorra épül. Miért is: mert ezeknek valószínűleg még egy jó ideig (1-2) év lesz újabb firmware támogatása, amely újabb FW-ben javítani fogják a felfedezett hibákat és bővülhet a gép tudása ill. a kezelt formátumok is bővülhetnek, javulhat a képkezelés és ezáltal képminőség.
- Bár lehet, hogy most nem fontos, de valószínű hogy x idő múlva a sógorjelölt?rá szeretné majd kötni a készülékét hálózatra/számítógépre, tehát kívánatos a hálózatkezelési támogatottság.
- És azon kívánság, hogy a médialejátszó le tudjon játszani mindenféle film- és hangformátumot, kissé ellentmondó azzal az elvárással, hogy kb 20 eFt keretbe férjen bele, 30-32 eFt-ért már nagyságrendekkel jobb (újonnan történő vásárlás) készüléket tudnál venni.
- És a szokásos: érdemes szétnézni határokon kívül is, pl. az eBay-en, sokat lehet spórolni -
ZolikaE46
senior tag
válasz
Dorian #48469 üzenetére
Nyilván nem vezetés közbe gondoltam. Csak az-az érzet az hihetetlen mikor a mellkasod behorpad a basszustól!
Csak egy minimálisan szeretnék hasonlót elérni a szobámban is. Ezért szereztem be ennyi subbot.
Szívesen beraknám ide meghallgatni az Onkyot is meg a Denont is! Úgy könnyebb lenne dönteni, mert az hogy meghallgatom valahol az nem olyan mint itthon teljesen más környezetben.
-
-
Tamoo
nagyúr
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #48308 üzenetére
De szép is lenne egy olyan lakás / ház ahol van külön dedikált zene szoba és házimozi szoba nem? Ha nyerek a lottón így teszek majd.
Az elhelyezés brutálisan számít, ezt tőled tanultamMinden nap besírok ahogy nálam van a rendszer elhelyezve, de nem tudok mit tenni, ki kéne vágni az összes bútort.. Ikeából fél misiből meg is lennék... F.ck.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #48286 üzenetére
Nem kell egyből hülyének nézni.... Szerintem nem teljesen egyértelmű ez a felirat dolog. Most lehetne az olvasási irány helyett azt is nézni, hogy a "felirat eleje" legyen a szubnál... Még akár erre is rá lehet mondani, hogy logikus.... Ha rá lenne b@szva egy nyíl, akkor nem kérdeztem volna meg.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Dorian #47968 üzenetére
Egyelőre csak sztereó lesz, mert a DAC + IC kábelek egy használt sztereó árába kerülnek. Gépben van Asus Xonar DX hangkártya, hangkártyák között nem a szarok közé tartozik 20k-s új árával, addig ez is megteszi kácsás 3.5jack-2RCA kábellel használva.
Sztereók közül leginkább valamilyen Denont, Marantzot vennék.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #47790 üzenetére
Pont ilyesmin töprengek, hogy Denon helyett mégiscsak valami mozi vasat kéne vennem, mert többet mozizok és tervbe vettem egy sztereó gépet is. Minap láttam tecsőn Onkyo 609 Vs. Denon 1912 tesztet és az Onkyo-ről nagyon sok jót mondtak, de ami elbizonytalanított, hogy külön megemlítették, hogy Dalikkal a Denon jobb, de összességében az Onkyo jobban szól, ha a többi hagfalmárka is bekerül a képbe. Vagy marad még a HK 360 körüli osztály. Nem tudom. Még "jó" hogy megint tolódik a project anyagi okokból.
-
k.zozo.
tag
válasz
Dorian #47744 üzenetére
Köszi, akkor valószínűleg erősítő csere lesz. A hangfalszett egy darabig biztosan marad, mert az erőlködő elviszi az összes pénzt. Különben a Celestion hangjával én teljesen meg vagyok elégedve, a magasak nagyon szép tisztán szólnak és az egyes hangszerek is szépen elkülönülnek pl. Unplugged-nál. A mélye volt kevés nekem, de amióta megvan a Polk sub azóta tökéletes a rendszer. Tudom, vannak persze sokkal jobb hangfalak is, de ha már cserélném akkor az valami sokkal komolyabb lenne, az meg egy vagyonba kerülne.
Üdv -
AthlonXP
őstag
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #47578 üzenetére
Az volt az első, de megcsináltam újra. Mindent áramtalanítottam, az összes kábelt kihúztam, majd újra bedugtam. Teljesen el vagyok keseredve
Egy AlcesTwo megoldja az ilyesfajta gondokat, vagy az nem jó erre?
Ha már ennyi kérdésem volt ma, akkor meg is ragadnám az alkalmat egy újabbra. Ezért lehet az is, hogy a TV is borzasztó nagy alapzajjal van? Ugyan olvastam pár D550-es kollégától, hogy nekik is hangos, de akkor már nem vagyok benne biztos, hogy ilyen az összes.
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #47573 üzenetére
Sajnos az egész családban, sőt az ismerőseim közül is csak engem érdekel az ilyesmi, olyan szinten, hogy áldozzak is rá.
Esetleg, innen van-e valaki, aki megszánna engem egy próbaerősítővel? Hoznám vinném, a gazdájával együtt. Finom kávét, bort, sört, házi pálinkát tudnék a szolgálatokért adni. XX. ker-ben lakom hétköznap, hétvégén nem vagyok fent Bp-en.
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #47567 üzenetére
Ugyan nem egy több százezres erősítőm van, de nem érintene most túl jól a dolog. Na még utolsó lehetőségként lehúzom a laptopot.
(#47565) robi0604: bedugott, ám kikapcsolt elosztó is okozhat ilyen gondot? A szekrénysor mögött elosztót nem tudom kihúzni, mert a bútor mögött van a konnektor.
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #47563 üzenetére
Ja, értem. Ezen a körön a plazma Tv, egy hama fm antenna, ami az erősítőbe van dugva, a média játékos, a sub, az xbox, a laptopom, a 3 külső merevlemezem, egy asztali lámpa van, eseteként telefon töltő.
Kihúzgáltam mindent, jelenleg csak a laptop megy és az erősítő, de még mindig zúg
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #47561 üzenetére
Hosszabbítós elosztóra van kötve a sub, az erősítő, meg még egy 3-as elosztó, amint a 3 külső winyóm van. A kábeldzsungelt leszámoltam, mert kivettem a helyéről, és felállítottam a nappali közepén, ahol semmi sem zavarhatja.
Most kihúztam, és átdugtam egy fali aljzatba, ahol csak ő van egyedül. Sajnos még mindig csinálja.
Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- E-roller topik
- További aktív témák...
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest