Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ez ZS!
Ilyenből volt Nekem 2 is. Annó vettem egyet megint, mert jó volt előtte is.
Az elsőt azért adtam el, mert az alaplapi recsegőn is volt coax, és túl sok különbség nem volt a kettő között, utána győzött az, hogy tudtam, hogy jó, vaterkán találtam egyet olcsón, így megvettem, aztán meg Xp alatt még nem volt vele annyi gond, de 7 alatt szívtam vele eleget, ezért eladtam azt is. Azóta meg alaplapit használok optikai kimeneten, most meg filózok, hogy kéne szerezni egy Gigabyte spdif bracket-et, dehát 5 font-ról indul az ára, és megy egészen 15-ig.
Hát, Én úgy mondom, hogy érdemes lenne kipróbálni. Szerintem szebb a hangja coax-on használva, mint analógon. Bár ugye a kábelt is átalakítózni kell, hacsak nem csinálnak direktben jack-rca spdif kábelt.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spiky03 #43635 üzenetére
Nah, akkor jobb lett, ez a lényeg.
Én most cserélem 1,5-esekre a frontok és a center kábelét. Holnap rakom össze a bal frontomat, mert generálon volt.
Ezért írtam korábban, hogy van olyan film, amin hiába van 1,5Mb-s DTS sáv, elég gyenge, erőtlen, dinamikátlan, vagy, hogy is fogalmazzak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#75912448 #43625 üzenetére
Hát, ha ultragáz ha nem, aki nem nagyon ért hozzá, az úgy van vele, hogy DTS, és elvileg asszem 768kbit-es... De jó persze, ott az angol sáv DTS-HD-ban.
Viszont, mint már írtam, hallottam olyan 640-es DD sávot, ami szinte ugyan úgy szolt mint a DTS..
Na meg a másik dolog, van jó pár olyan film, amihez jó lenne a szinkron, csakhát olyan hulladék minőség, hogy inkább nem nézi meg az ember azzal a filmet.. Pl. a Jurassic Park széria is ilyen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
spiky03 #43559 üzenetére
Inkább DTS-t vadássz, sokszor 384 vagy 448kbit-es a Dolby hang, a DTS pedig 1,5Mb. Bár ha a DTS nem gyári, hanem kódolt "újrakevert" sáv, akkor van amikor az sem az igazi...Több panasz volt már a Fast Five DTS sávjára például. Többször csinálnak ugye TrueHD-ből DTS-t.
Hallottam már gyári 640-es DD-t, szinte semmi különbség nem volt a 1,5Mb-s DTS-hez képest.. Szépen szólt. Viszont volt már szerencsém olyan 384kbit-es Dolby sávhoz, ami iszonyat halk..
Próbálgasd, hogy, hogy jó! Ha a suberősítőn adsz neki kakaót, akkor azért erőteljesebb lesz, a hm erősítőn pedig kicsit tudod még csökkenteni, emelni a hangerejét, ha valamelyik filmben hangosabb, vmelyikben halkabb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sbazsi #43465 üzenetére
Hát, szerintem az erősítő 30-40k körül érhet, tudás szinten. A szett árát csak saccoltam, inkább olyan árat mondtam, amennyiért biztos el is menne, lehet lehetne még rátenni, szét kéne nézni, hogy valahol árulják-e, ha igen, mennyiért.
A Denon szett pár hónapja valahol volt akciósan 100k-ért. Amúgy maga az erősítő 70k-ért megvehető, sőt van ahol még olcsóbb is, csak ami tény, hogy a különbözetből nem sok mindent lehet venni, viszont egy JBL SCS178 már vehető belőle, ami viszont sanszosan jobban szól, mint a gyári Denon.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sbazsi #43442 üzenetére
Hát a fene tudja mennyit érhet, szerintem olyan 30-40 között érhet, hangfalakból nem tudom, hogy mik vannak hozzá, ha a gyáriak akkor mondok olyan 70 körüli árat, bár lehet túl lőttem, lehet keveset mondtam, nem tudom..
Közel igen, bár ugye a 1311 kicsit "jobb" mert már TrueHD-s, de ugye ez abban a kategóriában mondhatni az alsó kategória. Bár ha váltanék, valszeg Én is ilyen erősítőt vennék. Viszont a gyári recsegőit nem tudom, hogy hogy szólnak.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sub-os kérdés..
Csak mert mindig összekeveredek már benne, szóval,
ha +main-ban van a sub mód, és a sub erősítőn maxra van tekerve a frekvenciatartomány, erősítőben 100hz-nál van vágva, akkor ugyan akkora frekvenciatartományban dolgozik a láda, mintha a suberősítőn besaccolom 100-120hz környékére a potit, plusz az erősítőn ugyanúgy 100hz-n van vágva?
Csak kíváncsiság, meg annó Béci mondta, hogy 1 helyen, az erősítőben elég vágni.. De kíváncsivagyok.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
szinimini #43054 üzenetére
Sokmindentől függ, van aki a tv alá teszi, van aki fölé.
(#43053) kagzer: Mögé? Hát ha van annyi hely a tv mögött, hogy "szuszogni" is tudjon, és ne nyomja el a tv a hangját, akkor akár még jó is lehet, de szerintem nem túl előnyös.
Ugye ezekenél a "lap" centereknél lehet jó lehet, a fene tudja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hangfalszövet tartó "pöcköt" lehet venni valahol?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #42350 üzenetére
Én azért mondom, mert Nekem egy ideig áthidalóval volt kötve, mostmár nincs.. Na meg most kábeleztük át.
A mélyközép+magas rész vegyesen van kötve, tehát a 2 mélyközép sorosan, a magas pedig párhuzamosan (így 8ohm-os) a 2 mély pedig párhuzamosan a 8hohm-os suberősítőre, nálam.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #42314 üzenetére
Jah hopp, azt nem figyeltem, bocsi.
Annak idején Béci is hasonlót mondott, ha jól emlékszem, szal akkor az már 4.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Stereo-t kedvelőknek/akaróknak.
Szerintem jó vételnek tűnhet. Szerintetek?
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
torma1981 #41863 üzenetére
Kérdezz rá T-home-os topic-ban.
Amúgymeg, ha nem bírja a vonalad, akkor nem is adják ki a nagyobb csomagot.. Vagyis attól függ. Mert van amikor már kiadják akkor is, hogyha a 15-ből csak 10 jön ki.
Coax-on megy a 80MB is, ha jó helyen laksz, szal ez ebben a formában nem igaz. T-nél az optinet annyival jobb, hogy feltöltésből többet adnak a csomagokhoz.
Nahde, sztem menj T-home topic-ba, és ott érdeklődj.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Mr Paris #41641 üzenetére
Akár...
Többször volt már róla szó, hogy lényegében mi az a rendszer, amiben Te, mint felhasználó észreveszed a TrueHD és a "sima" DTS közötti különbséget.
Semmi nincs... Lehet így is. Ez csak egy lehetőség, mert előfordulhat az, hogy pl. van BR lejátszód, konzolod, és akár egy média"központ", pl. egy WDTV, és a TV-dben csak egy HDMI van, és jelenleg csak olyan erősítőd van, ami csak képet képes továbbítani. Ilyenkor pl. jól jöhet...
Nézőpont kérdése... De tény, manapság már nem nagyon van értelme ilyet venni, ha csak nincs ténylegesen szükség rá. Alsóbb kategóriában már kaphatóak olyan erősítők is, amik le tudják venni a hangot HDMI-ről. A kérdés az, hogy mire van szükség.
Optikán, igen, a HD hangok nem mennek át rajta, a többi a hangkártyától függ.
-
hackeeeee
Jómunkásember
2. Asszem a piezzo-k jóval magasabb frekvenciatartományban képesek dolgozni. (de ez lehet hülyeség)
3. Lehet, mert lényegében azok vannak bennük. Általában tudtommal dome van bennük, bár a magasabb kategóriákban bnem tudom.
5. Nem feltétlen kell 4 utas, mert megteheted akár azt is, hogy a 2 közepet sorba kötöd, és úgy kötöd őket a hangváltóba. De ez ugye függ a hangszórók ohm-számától, és a hangváltótól.
6. Membrán.. Amikor említettem hangszórósnak, hogy a 2 mélyem papír membrános, nagyot lesett..A komolyabb hangfalakban asszemtán kevlár membrános hangszórók vannak, de majd kijavít valaki, ha tévedtem.
A többire nem akarok ténylegesen hülyeséget mondani, azért nem is mondok semmit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
electrocarlo #41551 üzenetére
Asszem ez a válasz sok mindent elárult.
Az, hogy vateramester, az mióta == a hozzáértéssel?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hello28 #41540 üzenetére
Pff.. Az szép..
Hát akkor viszont necces a dolog, olyan értelemben, hogy itt tuti, hogy megoszlanak a vélemények.
Nekem ugye alsó kategóriás Denon-om van, szal nagyon nem is akarok beleszólni.. Hallottam már hasonló alsó kategóriás Onkyo-t, annak valahogy nem tetszett a hangja, asszemtán JBL-eket hajtott épp MM-ban, de nem vagyok benne biztos, hogy JBL volt.. Zenében szinte tuti100, hogy szebb a Denon, ebben szerintem itt (szinte) mindenki egyet ért.
Haver nemrég gondolkodott rajta, hogy Onyko-t vesz, asszem 608-at nézegetett, de úgy döntött, hogy valszeg inkább mégis Denon-t vesz, bár inkább zenét hallgat, és néha filmezik.
Én ha egyszer váltok nagyobbra, tuti Denon lesz, szerintem, bár az még soká van.
Filózok azon is, hogy ugyanígy alsó kategóriában lépek egy szintet, tehát, hogy legyen TRUE-HD, dehát annak meg nem sok értelme lenne..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
bajnokpityu #41536 üzenetére
Mondasz valamit.. De ha azt nézzük, már a 1912-nek is megkérik az árát a Denon-nál.. Ahhoz képest ugye egy Onkyo 608, vagy 609-et is lehet szerezni az árából, sőt, még lehet marad is belőle.
Ami ugye tudásban viszont a Denon előtt jár(hat). Persze nem mindenben.
Dehát ugye attól függ, kinek mire kell.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
electrocarlo #41528 üzenetére
Mint micsoda?
Amúgymeg, ezt hol olvastad, vagy kitől hallottad?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#09634560 #41510 üzenetére
Viszont ebből adódóan egy kérdés, mivel ugye nálam másképp van ez az egész..
Javasolták Nekem itt korábban, hogy a Denon-ban toljam fentebb a vágási frekit, most úgy 120-135 között próbálgatom, és valamennyivel jobbnak tűnik.. Ettől függetlenül Nekem is érdemes visszatekerni 180-ról? Most annyit tettem, hogy a 180-tól nézve a 2. pöcökhöz visszatekertem, az úgy sacc/ 150hz körül van.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest