- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
Aktív témák
-
válasz
Szabikaa20 #49469 üzenetére
én TSi300-at hallottam sztereó erősítővel és egy jobb CD lejátszóval hát azt kell hogy mondjam nekem nagyon tetszett és direkt ezért vettem 2vel nagyobbat TSi500-at és nem bántam meg! Remek vétel pláne ennyiért.
Üdv,
Vik -
-
válasz
ZolikaE46 #48457 üzenetére
A H/K és NAD erősítőkre meg 50-60W-ot szoktak ráírni (ez a tényleges teljesítményük csatornánként), de mint tudjuk ez nem mérvadó, hogy xy erősítő hány wattot tud csatornánként. A lényeg, hogy úgysem fogod max hangerőn őket járatni ergo tök mindegy mennyit tud leadni...
-
válasz
southernsun #48172 üzenetére
ha jól láttam te neked onkyod van, nem ismerem annak menüjét, de nézz utánna, hogy esetleg mennyi plussz erőt ad hozzá a sub jeléhez, elvileg ez nem jó ha van. használd direct módban és akkor nem nyúl az erősítőd a hangforráshoz. bár a mérőmikrofonnal ha jól be van kalibrálva az 5.1 akkor sem szabad pattognia a subnak.
-
válasz
southernsun #48148 üzenetére
crossovert 180 fokra és a volume-re gondoltam, álljon felfelé akkor tuti nem lesz pattogás. Aztán egy hangyányit lehet rárakni de nagyon finoman csak.
-
válasz
southernsun #48146 üzenetére
hehe ebben én is eveztem anno...
ráadásul nekem is TSi sorozatom van szintén R12-vel. Lejjebb kell tekerni a potit a sub seggénél mondjuk függőleges irányba, hogy 0-án álljon, nem kell arra rátekerni... elvileg nem szabad.
-
Sziasztok!
Érdemes AVR-t cserélni abban az esetben ha az 1x HDMI output nem elég mert a TV mellett projektor is lesz használatban? Vagy a másik megoldás a HDMI switcher használata és akkor megmaradhatna a régi AVR? Előre is köszi.
Üdv,
Vik -
2 kérdésem lenne.
Nagyo felborulna arend, ha bal jobb sub helyett bal sub jobb-os kialakítást használnék?
Másik meg, dedikált Bluray lejátszó mondjuk egy Denon 1611UD-val járnék jobban vagy pedig egy Oppo-val?
-
Atyaég mennyi Poltesót látok mostanában...
-
válasz
DJ WOKKY #47364 üzenetére
azt a hangkártyát a géniusz 5.1 szettel együtt kell elfelejteni. asszem már az 5xxx széria radeon hádé már viszi a HD hangokat is, ha van olyan mkv fileod, akkor ég és föld lesz a különbség, megéri majd a belefektetett pénzt, mert kellő hangfalakkal és erősítővel kijön a difi...
-
-
Hát millióstól távol áll az én HTPC rendszerem, bár a VGA egy komolyabb ASUS 6950 2GB DCUII-es ami 70 rongy. Azért választottam ilyet, mert filmnézés mellett játszom is és oda kell a számítási teljesítmény. Amúgy 7 HDD üzemel a gépben, igyekeztem minőségi alkatrészekből összerakni ezt a kis masinát. És természetesen majdnem hangtalan, ami azt jelenti, hogy pl filmnézés közben a halk jeleneteknél sem hallasz semmit. 10 centiről már igen.
Amúgy engem is érdekelne egy olyan VGA kártya, ami külön csak arra van kihegyezve, hogy tényleg minőségi képet adjon ki magából. Nem mintha rossz kép jönne a mostani VGAmból, de biztos vagyok benne, hogy egy "céleszköz" jobban teljesítene.
-
Hmmm. Akkor a lejátszóm cseréje lényegében egy dolog miatt érné meg, mégpedig a hangminőségbeli ugrás, nem? Vagy a képi világa is "szebb" lesz tőle? Elvileg nem szabadna más képet-hangot adnia az erősítő felé, mert minden digitális nem? Tudom, ez nem érv, mert van autó és autó közt is különbség, ugyanúgy itt is érvényes ez, mégis sokszor felmerül még ez a kérdés.
-
Jelenleg 20 körül tart az eredeti Bluray filmgyűjteményem, ami kb valahol 50-60-nál fog megállni, mert itt ér véget nálam azok a filmek listája, amire érdemes kiadnom lóvét. Viszont eléggé zavaró tud lenni a PS3-am filmbetöltési ideje, ami akár 90 mp is a Terminator 2-nél pl. A 1611-es Denon ezt 27 másodpercre redukálta le ha jól emlékszem, ami azért mindjárt más. Sztem hagyom a 2012-es Denont marad a 1611-es és az erősítőben megyek inkább feljebb 1910-ről...
Ha minden igaz Optoma HD82 lesz a projektorom mégnemtudommilyen vászonnal...
-
Gondolom, ezért is keresek normális lejátszót, mert sokáig ugye a PS3 volt a "bestbuy" a bluray playerek terén, de ez már megváltozni látszódik. Voltam a Saturnban ahol 2 Denon playerrel is szemeztem, ki is próbáltattam az eladóval, először a 2012UD-t majd a 1611UD-t. Az előbbi iszonyat gyorsan töltötte be a filmet a tálcáról, míg az itóbbi ami fele annyiba kerül, +7-8 másodpercel több időt foglalkozott ugyanazzal a lemezzel. Nyilván más előnye is van a 2012-nek, csak kérdés, hogy valóban megéri a plusz 100 rongy difit...
Üdv,
Vik -
-
válasz
holodp #46803 üzenetére
Szia!
Én az Inakustik-ra tenném le a voksot, azon belül is van többféle kategória, nekem 3 csillagosaim vannak, ha jól tudom az 6 csillagos a "legjobb" de annak ára is van. 2x3m a frontoknak, 1x2m a centernek és 2x15m a hátsóknak. Közel 40m-ből megúsztam. A frontokhoz válaszd a vastagabb kábelt, ja és én biwireeltem, azt nem számoltam bele.
Star sorozat, ilyen van nekem rézből.
Ami meg a minőségi HDMI kábelt illeti, annak métere vagy 1,5m-e 10 rongy körül van. Sajnos...
Üdv,
Vik -
Bluray-en ezek a HD hangok valamilyen elképesztó jól szólnak! Ma vettem meg pl. az Avatar Extendedet blurayen be is raktam a PS3-ba és a 33 GBos mkv fileomhoz képest amim volt eddig.... ég és föld! Nemcsak a képi világa szebb, hanem a hangi is. Olyan szép mélyek vesznek el a "sima" DTS-ben, hogy már szinte fáj. Gyorsan vissza is raktam a tokjába, mert ezt legközelebb csak az Optoma projektoron fogom megnézni nyáron, amikor meglesz...
Üdv,
Vik -
válasz
urbanjozsi #46388 üzenetére
ja úgy értem ahogy leírtad, akkor ilyet ne csinálj szerintem... Az ellenállás miatt se. 1 kimenet az 1 hangszóróra van "tervezve" én nem kísérleteznék ezzel. Miféle házimozi lenne ez amúgy?
Üdv,
Vik -
Sziasztok!
Szemezgetek egy ilyen projektorral. 10 m-es HDMI kábel elegendő az erősítő és a projektor közt. A falon tervezem csatornával vezetni, érdemes lapos HDMI kábelt venni mondjuk a Sonynak van 28 rongyért vagy nézzek mást esetleg? A projektornak a tápkábelét vezethetem e párhuzamosan a HDMI kábel mellett a csatornába vagy inkább másmerről jöjjön neki az áram? Nem akarok 3D-s projektort, nekem fontosabb a sima FullHD és a jó 2D-s képminőség.
-
BBéci!
Tanácsodat kérném. Nem tudom eldönteni, hogy milyen képjelenítő megoldást válasszak. Szeretem az LCD TV fényerejét-színét-kontrasztját, jelenlegim egy 46"-os A551-es Samsung, amit le fogok váltani majd. Sajnos manapság nehéz "buta" tévét venni, mert nekem nem kell wifi-3D-usb-internet-egyéb sallang, csak a fullHD felbontás és a 60" + méret érdekel. Jó persze 50k:1 kontraszt legyen meg dinamikusban.
Ellenben 250-300 körül már látok használtban egész jó DLPs fullhd projektorokat is, amire érdemes lenne odafigyelnem. Sosem volt projektorom, csak a bemutató termekben láttam, viszont kételkedek abban, hogy nappal is lesz e élvezhető a projektoros filmvetítés mint a Samsung LCD-jén, aminek bitang jó fényereje van, most is 7-re van állítva a 10-ből és legyőzi a nappali fényeket. Igaz néha zavaró a clouding hatása a TV-n, de ez van.
TV-ből 64-es Samu plazma van ami még jónak tűnik, kurva jó feketéje van és nincs clouding sem ugye. Viszont az 2x annyiba fáj mint a proji. 85"-ig tudnék vetíteni átlóba max, de lehet hogy csak 80".
-
jó hosszú, ízes és változatos átok-szitok-blaszfémia után kiderült, hogy a Denon AVR-1910 távirányítóján van 2 kapcsoló ami a DVD-re volt állítva és emiatt nem kapcsolt ki meg be...
De legalább ennek örömére megdöngettem a Polkokat -10-es db-vel, szólt rendesen Russel Crowe: " ROMA VICTOR! " és Arnie-m: " Hasta la vista, baby! "
)
-
Sziasztok!
Láttam, hogy többen kerestek házimozi erősítőt, itt van egy jobbféle olcsón, 60.000 HUF.
-
Denon AVR-1910-es távirányító OFF gombja nem működik, valszeg elromlott, mert minden más megy rajta. Van Denon szervíz valahol Budapesten? Vagy hol lehet újat kapni ehhez a modelhez?
-
sziasztok!
minőségi DVI-D dugó -> HDMI aljzat adaptert hol lehet kapni Budapesten?
Üdv,
Vik -
válasz
bajnokpityu #44325 üzenetére
-
válasz
bajnokpityu #44325 üzenetére
milyen VGA-d van pontosan?
-
válasz
bajnokpityu #44263 üzenetére
Nálam hasonló a helyzet, 6950 --- HDMI --- Denon 1910 --- HDMI --- LCD TV
Szedd le a legfrissebb catalyst drivert a netről. Telepítsd fel, majd restart. Kösd össze az eszközöket és mondjuk az XBMC-ben a system alatt az audio-nál válaszd ki hogy melyik eszköz legyen használva, ATI Primary device vagy mi.... és még azt hogy use AC3-DTS capable receiver is legyen belőve...
Üdv,
Vik -
Tudtok ajánlani minőségi DVI-HDMI vagy DisplayPort-HDMI átalakítót és azt is hogy hol lehet hozzájutni? Az egy dolog, hogy aranyozott legyen, de gondolom van hozzá még szűrő is meg ilyenek... Jelenleg a VGAhoz kapott gyárit használom, de gondolom van jobb megoldás is. Nos?
Üdv,
Vik -
válasz
hansolo1106 #38659 üzenetére
Felejtős. számolj 60 ronggyal az erősítővel és kb 200 rongy az 5.1-es hangfalszett, ja és kb 5 rongy a kábelezés. És ez a nagyon alja belépő minimum.
-
válasz
robi-k #32340 üzenetére
Szia!
TSI500 nem rossz sőt, kifejezetten otthonra való darab, DE! Mielőtt megvennéd, természetesen teszteld le 2-3 kedvenc filmjelenettel-zenével. Nem ismerem a keretedet, de Polkból RTi A7-et is hallgasd meg a TSI500 előtt... TSI300at hallgattam én is, nekem az jól szólt, de nagyobb hangerővel. Igen, aláírom több basszussal bír az 500as, de még mindig nem elég a filmekhez, oda ugye dedikált sub kell. Sőt Még a KEF iQ70-90et is ajánlom figyelmedbe, ha 10-15 évre akarsz normálisabb hangfalakat. Vagy esetleg megdumálhatunk vmit, hogy megveszed az én 500-as frontjaimat és én meg veszek RTi A7-et...
Akár.
Lényeg, hogy engem a TSI500-as magasai megfogtak és nagyon jó sztereóképe van, ütős mélyekkel zenénél és a középhangjai meg rendben vannak sztem.
Üdv,
Vik -
Erről is megoszlanak a vélemények szerintem. Természetesen kipróbáltam a mikrofonos bemérős funkcióját is az erősítőnek, de azt vettem észre, hogy nagyon kevés filmnél lett észrevehető a javulás, nagy átlagban meg alig lett jobb és majdnem a felénél meg semmilyen változást nem észleltem. Normálisan futtattam le a bemérést, tripoddal, gyári mikrofonnal és teljesen mozdulatlan voltam a szobában, ezzel nem volt gond. És emiatt döntöttem úgy, hogy inkább kikapcsolom, mert volt olyan film is ahol meg egyenesen rontott a hangján és az úgymond "direct" módos meg jobban szólt. Ha használom az EQ-t akkor az erősítő beleszól a forrásba, mindenféleképpen.
Üdv,
Vik -
Na akkor szerintem valamit nem értek tisztán. Direct módban a Denon erősítőm megszólal AC3/DTS-ben is, de így le vannak tiltva ugye a treble/bass és egyéb csatorna szabályozó lehetőségek. Én úgy tudom, hogy így a forrás anyagba nem nyúl bele az erősítő. Ellenben az 5 CH Stereo vagy 7 CH Stereo módban szintén van AC3/DTS, DE! treble/bass és a csatornák hangerelyéhez van hozzáférésem. Ez nem a legjobb ugye, mert akkor már fittyet hányok a hangmérnökök munkásságára, amit nem akarok.
Én Direct módot Bluray/mkv film nézésekor és zenehallgatáskor használok, eddig csak kipróbáltam az 5 Channel módot, de az nem volt annyira jee...
Ami meg azt a Sony lejátszót illeti, lehet, hogy a HDMIn keresztül nem lesz halkabb az LFE, de lehet, hogy igen, mert írják, hogy halkabb és korrigálnia kellett annak aki tesztelte... Mindegy igazából, csak felmerült bennem ez a kérdés.
Üdv,
Vik -
Gondolom úgy (persze lehet, hogy rosszul), hogy a lejátszót persze HDMI kábellel kötném össze, de ha az analóg LFE csatornán -10dB az eltérés akkor mi a garancia arra, hogy a HDMI-n nem -10el fog jönni? Érted? És ugye a Direct módban nem lehet csatornánként hozzányúlni, mert megtartja a forrás anyagot ez a mód.
-
válasz
xtremetuning #32260 üzenetére
Elvileg azzal az a baj, hogy hangos egy kicsit a lemezforgatása és az, hogy 10dB-el halkabb az LFE csatornája és azt utólag az erősítők kell állítani, ami Direct mode-ban nem áll rendelkezésre...
-
Sziasztok!
Tudtok mutatni olyan oldalt, ahol összefoglalják a legnépszerűbb asztali BluRay playerek startup idejét? Arra szeretnék kilyukadni, hogy a pénztárcámhoz melyik az a leggyorsabb lejátszó, ami passzol. Jelenlegi PS3-al nem igazán vagyok megelégedve... változó és inkább az 60-80 mp felé húz...
Üdv,
Vik -
válasz
Dorian #31508 üzenetére
Szia!
Nem egészen így van. Ha direct módban van és DTS-t vagy AC3-at küldök neki akkor azt 5.1-ben szólaltatja meg, csak úgy, hogy nincs hozzányúlva. Viszont ha 5.1 channel-t választok ki a menüjében, akkor is 5.1 de akkor lehet állítani a tone-t és a bass-t is. Kérdésem inkább úgy értendő, hogy az 5.1 channel mód 0-ra állított tone-bass-nál megegyezik a direct móddal e vagy sem?
Üdv,
Vik -
Sziasztok!
Deno AVR-1910 vagy ehhez hasonló menürendszerrel rendelkező erősítőknél megegyezik az 5 CH Stereo a Direct mode-al, ha nincsen a tone-hoz meg a bass-hez hozzányúlva? Erre ki tud válaszolni? Előre is köszi.
Üdv,
Vik -
válasz
burcz.techno #29275 üzenetére
Először a TV, aztán a PC/AVR. Ha már megy a PC és az erősítő és úgy kapcsolom be a TV-t akkor fagyi... :S
-
válasz
burcz.techno #29272 üzenetére
másik VGA?
amúgy nálam olyan van, hogy ha nem megfelelő sorrendben kapcsolom be az eszközöket, akkor lefagyasztja a PC-t... :S
-
PC-s segítségnyújtás meg nem hinném, hogy a 21- században olyan nagyon fehér holló effekt lenne. Ráadásul, egy fullosan felinstallált ATI driver az XBMC-vel együtt belőve meg kényelmesebb megoldás mint bármi más. Igaz vannak finomhangolások is amiket el kell rajtuk végezni, de ismétlem, csak 1x van erre szükség és utána már megy minden magától. Egy átlag magyar ember, ugye nem rendelkezik 50-200 lemezes bluray kollekcióval és emiatt emkávézik. Arra meg messze a legjobb megoldás a PC. Na mindegy, kinek a pap kinek a papné...
A lényeg: jó házimozizást.
-
válasz
Festina86 #26609 üzenetére
Proson R-12 nagyon bebasz. Csak ajánlani tudom én is. Amúgy anno nekem is a Polk dsw pro 600 volt a jelöltem, csak a magyar szarfaszú cégek nem tartanak belőle még bemutató darabot sem és csak úgy vehettem volna meg, ha meg is veszem. Zsákbamacskát meg kösz nem... meghallgattam 4-5 subwofit és a Proson került ki győztesen az én fül-pénztárca párosomnak...
Üdv,
Vik -
-
Itt korrigálnék egy kicsit BBéci, mert valóban amikor kijött és új volt a 4xxx széria akkor az nem tudta a HD hangsávokat kezelni, de vannak olyan 4xxx-es VGAk, amiket mondjuk idén gyártottak azok meg már viszik, mert updatelt chipeket kaptak. De valóban hivatalosan csak az 5xxx és azon túl kártyák kezelik alapból ezeket a hangsávokat.
Üdv,
Vik -
-
válasz
Gál István #24209 üzenetére
Előnye: lesz egy "tárad" ami tele lesz filmekkel vagy más médiával, tudsz majd válogatni...
Hátránya: rendszeresen karban kell tartani, törölgetés-másolgatás.... nem visz mindent a médialejátszó... ilyenek. -
válasz
KisApám #24196 üzenetére
Nem garantálom, hogy lesz is, de rengeteg hangfalat és erősítőt hallgathatsz meg a Streamaudionál (előre kérj időpontot, hogy csak veled tudjanak foglalkozni, előkészítik a cuccokat stb..) vagy NetDepo is jó. Nemjártam még náluk, de akár a Házimozi Stúdió Kft.-t is kipróbálhatod.
Üdv,
Vik -
válasz
Szabo.Peter #24199 üzenetére
VGA csere. A te VGA-d nem tud HDMI-n keresztül képet és hangot továbbítani, ismerem nekem is volt belőle XTX... Sztem ha nem kell neked HD hangsáv támogatása, akkor elég egy 4xxx-es sorozat, ha igen akkor meg 5xxx-es széria kell. Ráadásul, ha még 1.4-es HDMIre is szükséged van akkor meg csak a 6xxx-es jöhet szóba. Nem vészes az áruk, már 10 rongyért is kapsz egy 4650-est pl, ami teljesen megfelel egy HTPC-be, ha csak filmet akarsz nézni persze...
-
válasz
KisApám #24188 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani, hogy menj el és hallgasd meg egy helyen az IQ90-et vagy 70-et, mind zenével és DVD/Bluray-el. Mondjuk egy Onkyo608-Denon1911-NAD T747-el pl. És ha nem fog tetszeni az amire képesek a KEFek ezekkel az erősítőkkel, akkor még mindig ott vannak a konkurens cégek hangfalai, amivel ismételten végig tudod hallgatni ezekkel az erősítőkkel, természetesen Direct mode-ban. Így kialakul egy képed a hangberendezésekről, sőt saját tapasztaladot és élményed is lesz, ami alapján dönthetsz a saját füled/pénztárcád szerint. És ne hagyd magad, hogy az eladó a hülyeségét rádtukmálja. Nem jó a KEF... pfff..... ez egy kicsit durva kijelentés azért...
Üdv,
Vik -
válasz
Szabo.Peter #24175 üzenetére
Milyen VGA-d van?
Nálam a köv a helyzet:
4850 HD -> HDMI -> Denon 1910 -> Samsung TV (ide csak a kép megy, mert az AVR leveszi a hangot a kábelről és kiküldi a hangfalaknak...)
Kell ide egy DVI/HDMI átalakító, nekem mellékelve volt, 2x HDMI kábel, HDMI kompatibilis erősítő és vmilyen megjelenítő LCD vagy plazma TV... Ja, és hangfalak...
-
válasz
Szabo.Peter #24166 üzenetére
teljesmértékben értelmetlen és szükségtelen bármiféle hangkártya használata-megvétele, hogy ha csak lejátszani akarod a hangokat vagy csak hallani egy forrásból, feltéve, ha van AVR erősítőd ami HDMI inputtal rendelkezik...
Aktív témák
Hirdetés
- Combosnak tűnik a Thermalright legfrissebb, kéttornyos CPU-hűtője
- Milyen notebookot vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Revolut
- Filmgyűjtés
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest