- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
Csak egy hirdetés a nagyvilágból. Teljesen véletlen akadtam rá a neten. A tárgy egy tangent sr 500 hangfal. Viccesnek találtam, ezért osztom meg veletek.
hangfal
a hangfal 4db mély nyomoból áll 2db középböl 2db élesböl
a hangfal nagyon szépenszól és minöséglegis jó szól
nagyon szép állapodban van nincs semi baja
a hangfalnak az uj ára 120000ft meg lehet nézni ...tangent sr 500 ...
-
jos3ph
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes e hangelnyelő szivacsot tenni olyan front mögé, aminek a reflexcsöve előre büfög.
A másik kérdésem pedig, hogy láttam már itt a fórumon is valakinél, aki kis karikákat ragasztott a hangfal mögötti falra, 10-15cm távolságra egymástól, és hogy mekkora különbség van a közt, ha így végzem el a csillapítást, és ha teli szivacsot helyezek a hangfalak mögé.
Köszi a segítséget!
-
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
Mélyládát próbáltad már pakolászni? Fázisfordító megfelelő pozícióban van? Véleményem szerint ha jól van elhelyezve egy sub, és minden beállítás megfelelő, akkor szobaakusztikától függetlenül kell, hogy legyen mély, maximum búgni fog majd, mint nálam amikor csupasz volt a fal, és nem volt a láda alatt szőnyeg.
-
jos3ph
tag
válasz
spiky03 #39765 üzenetére
Ha nem akarsz highend hangfalakat venni a későbbiekben, és csak Jamo, Warfi vonalon maradnál, akkor mindenképpen a Warfit válaszd, mert az olcsó kategóriában is remek belépőszintű hangfalakat lehet kapni tőlük, igényes kivitelben mint pl: Zaldek, Valdus, Diemond, etc... Ellenben a Jamóval, ami hangszóróval épített tűzifát készít, amit itt a fórumon is nagyon sokan alátámasztanak. Hangsúlyozom, az olcsó kategóriát említettem! De véleményem szerint, ne ragadj le 2 márkánál, mert van sok más neves gyártó is, akik megfizethető belépőszintű hangfalakat gyártanak.
-
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
Látom ismét előástátok az 1000W-os csodagépet, már hiányoltam. Nyomdahiba lehet, vagy egy nullával többet nyomott a gép, vagy egy M betűvel (milliwatt) kevesebbet.... Hülye az aki elhiszi! Kb mintha, Suzuki Swiftre írnák rá, hogy 500LE V8... Szánalomra méltó...
-
jos3ph
tag
válasz
Caldera1 #39051 üzenetére
Én is saját igényeimnek megfelelőt terveztem, és készítettem el. 160cm hosszú, 40cm magas, 55cm mély. Belseje tároló alkalmatosság, lenyíló ajtóval, tetején pedig jobb oldalt az erősítő, középen a center, bal szélen pedig a HTPC. Ennél jobb szellőzést nem hiszem, hogy lehetne a hifinek biztosítani. 1000 meg 1000 különféle szekrény, állvány, tartó, van a neten, de egyet sem találtam igényeimhez megfelelőnek, ezért készítettem egy egyedi tervezésűt, teszem hozzá a bolti ár töredékéért...
-
jos3ph
tag
Sokan voltatok itt hangfalakat keresve, találtam egy olcsó JBL aktív ládát. Persze ez azoknak szól, akik nem akarnak sokat szánni egy komplett rendszerre.
-
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
válasz
Johnny Cage #38785 üzenetére
Annak sehogy nem jó. Panelban laksz? Mert akkor édes mindegy milyet veszel. Amikor előresugárzóm volt, akkor is rinyáltak, és amikor lefelé, akkor is, volt pakolászva is, a szoba minden pontjára, örökké rinyálnak. Ne a szomszéd szabja meg, hogy milyen ládát veszel, hanem a füled.
-
-
jos3ph
tag
Kérdeztem lentebb, hogy nem árt egy régi erősítőnek, ha több mint 10 évig áll bekapcsolatlanul?
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38754 üzenetére
EZ egy igazi ritkaság, ilyen állapotban. Jól járt aki megvette.
-
jos3ph
tag
Egy ilyet kéne elcsípni. Bár egy 66-ossal is beérném. Itt is van Marantz pm66se csak magyarba nem sipingelnek
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38743 üzenetére
Srác írta, hogy több mint 10 évet porosodott használatlanul. Ez nem árt neki? Nem lehet ettől semmi baja?
-
jos3ph
tag
válasz
bajnokpityu #38740 üzenetére
pölö EZ
-
jos3ph
tag
válasz
hansolo1106 #38735 üzenetére
Amit Sanci38 javasolt Onkyo HT-S3405 vagy (Onkyo HT-5405) erősítőt, abban van HDMI, és igen összetudod kötni vele a laptopot.
-
jos3ph
tag
válasz
hansolo1106 #38723 üzenetére
Annyit még mondok neked, ha tudsz várni, és gyűjtögetni, akkor tedd meg! Hidd el a várakozás meghozza gyümölcsét! Amit sanci38 is javasolt JBL-eken gondolkodj el. Tudod "olcsó húsnak híg a leve" mondás nem született oktalanul... Az én véleményem az, hogy várj még vele, és később vegyél sokkal jobbat, kicsit több ráfordítással mint azt mostani lehetőségeid engedik!
-
jos3ph
tag
válasz
hansolo1106 #38723 üzenetére
Ha tényleg nem tudsz többet szánni rá, akkor itt egy Genius SW 5.1 Home Theatre rendszer. A lényege az, hogy fadobozos, és számítógépes szett kategóriában abszolút megállja a helyét. Hallottam már szólni, csodát ne várj tőle, de ami számomra pozitívumként rögzült, az hogy nem lehetett hallani alacsony frekvencián olyan zörgést, torzítást, mint műanyagos társainál. Ebben nincs lejátszót, ez csak a hangfalakból áll, mélyládában az erősítővel. Annyival jobb is mint az általad kiszemeltek lejátszós bögreszett! ITT van is róla egy topik, olvasgass. Ja és rátudod kötni a TV-re is
-
jos3ph
tag
válasz
#09634560 #38722 üzenetére
Tiszta sor, az embert ott és úgy b@asszák át, ahol, és ahogy tudják, ez a szemét világ van, mindent a pénzért. Csak a saját fene nagy igazságérzetem tört felszínre, és elkezdtem ezen filozofálni. Bocs mindenkitől, hogy teleszemeteltem a topikot vele. Csak felmérgeltem magam rajta.
-
jos3ph
tag
válasz
hackeeeee #38719 üzenetére
Ezt is értem de a miért, inkább arra irányult, hogy miért nem adnak hasznos értékeket, amire a vásárló kíváncsi, amivel nem b@asszák át a leendő tulajdonost. Erre most azt tudnám példaképpen említeni, hogy az álláshirdetésnél senkit nem érdekel, hogy mennyi bruttót lehet keresni, mindenkit az érdekel mennyit nettót lehet kézhez kapni. És mindig bruttót adnak meg, mert csábítóbb. Valahogy így gondoltam a miért-et. Sz@r ez az egész reklám dolog.
-
jos3ph
tag
Csak nem értem miért kell madárnak nézni a vásárlót, tehát miért egy olyan értéket kell írni amit sose tud a tulajdonos kihozni belőle. Miért nem azt írják, ami valójában döntés értékű lehet egy hangfal választásakor. Ez a bögreszettek 1000W-jára igaz a legjobban. Komolytalanná teszik, amellett, hogy egy bögreszett önmagában komolytalan, legalább is számomra. Értem, hogy a hangfalaknál a W az csak tájékoztató adat, ahogy már írtad is, de ha annak a kis Jamonak 250W-ot adtak volna meg, akkor azt gondolnám, hogy hu-há, tudhat valamit, de 800W komolytalanná teszi. Ennek ellenére kíváncsi lennék én is mit tud.
-
jos3ph
tag
ERRE valaki
-
jos3ph
tag
Nem vagyok hozzáértő, de ha visszaolvasol, láthatod, hogy nem én állítom ezt, hanem egy hozzáértő ember, akinek a szavára sokan adnak. Én csak belinkeltem neked, bár azt mondtad visszaolvastál amikor ezekről írtunk, bár ez a válasz még is elkerülte a figyelmed. Sajnos más választ nem tudok rá adni.
-
jos3ph
tag
válasz
hansolo1106 #38659 üzenetére
Annyiból maximum egy surround állványos dobozt tudnál venni. És akkor még kell 2 front, 1 center, 1 sub, egy erősítő, és a kábelek.
-
jos3ph
tag
Itt szintén egy Passive Radiator technológia. Ez talán eddig a legérdekesebb, hátulról löki meg a passzív membránt.
-
jos3ph
tag
Most lehet, hogy ordenáré nagy baromságot fogok kérdezni, szóval előre is bocsi. De skacok, ti mire használjátok a DAC-okat? Digitális jelet analógra, tehát, sztereó erősítő esetében egy digitális jelet analóggá alakít, minimális veszteséggel, hogy analógban azt kapja a sztereó erősítő mint egy digitális jelforrás? És akkor ezt csak sztereóra használjátok? Semmi köze a házimozihoz?
-
jos3ph
tag
válasz
zetecR #38643 üzenetére
Szerintem is tűzrevaló. Hallottam Jamót szólni, és hallottam SAL-t, ugye egyik sem egy csúcskategória. De a Jamót hamarabb tűzre dobnám. Én nem azért vagyok sok alsó kategóriás hificucc ellen mert nem érik el az általam elvárt minőséget. (én is megvenném a Magnat-ot, a Sal-t, és a többi alsó kategóriát, ha nem bírnék drágábbat, jobbat venni) Nekem a bajom az, az ilyen termékekkel, hogy hatalmas reklámot csinálnak neki, égbekiáltó, hajmeresztő paraméterekkel, és szuper hifinek nevezik, meg highend-nek, meg 1000W. És ettől válik az egész komolytalanná! Persze sajnos van aki bedől ennek, és hazaviszi, majd később rájön, hogy szemetet vett, vagy legalább is nem azt, amit a leírásban, reklámban, látott, hallott.
KatonaT Én tudom, és szerintem a többiek is, hogy nem venni akarsz ilyet, hisz én rá is kérdeztem, és Te egyértelműen válaszoltad, hogy csak a technológia érdekelt. Sokan a Jamó hallatán így reagálunk, mint azt látod. De nem ellened vagyunk, hanem a márka ellen.
-
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
-
jos3ph
tag
válasz
KatonaT #38629 üzenetére
Nem tudok rá választ adni. Nem láttam még ilyet. Majd jönnek az okosabbak. Én csak arra a 800W-ra lettem figyelmes, és kinyílt a bicska a zsebembe. Egyébként sem vagyok Jamo szimpatizáns, de ez egyszerűen nevetséges, ha 20X20X20 dobozból kijön 800W akkor lesz**om magam. Számomra komolytalan termék, ahogy az LG az 1000W-jával. 1000W-al már hajat lehet tupírozni...
-
jos3ph
tag
Poplacsek Köszönöm
Van aki csinált már házilag ilyen konnektor "tuningot", vagy házilag elosztót, jó minőségű alkatrészekből?
-
jos3ph
tag
Konnektor kérdés.
Érdeklődnék afelől, hogy van e értelme beruházni egy 5-6 férőhelyes elosztóra, amiben van túlfeszvédelem, és ha igen, milyet ajánlatok? Sokat nem akarok rá költeni, de azért a minimális, elvárt dolgokat tudja. Vagy pedig jó a normális hagyományos jó minőségű földelt egyszerű is? Vagy esetleg egy sima szünetmentes elosztó
-
-
jos3ph
tag
válasz
keeper014 #38465 üzenetére
Ha most dünnyögőt vennék, akkor előresugárzót vennék, az biztos. Nem rossz a lefelé sugárzó sem, de tényleg van különbség aközt, hogy lefelé szól, és közvetlenül az 5cm-re lévő padlóról verődik vissza a hang, vagy pedig előrefelé szól. A típust illetően majd a régi motorosok segítenek.
Ahogy nebulo5 is mondja, ízlés dolga, ha teheted, akkor hallgasd meg mindkét típust, és a füled alapján dönts.
-
jos3ph
tag
válasz
keeper014 #38463 üzenetére
BBéci komolytalannak tartja a lefelé sugárzó subokat. Nekem is egy ilyen van, parkettán volt, és rettentően búgott. Most 2cm vastag szőnyeg van alatta, és ellágyult a hangja, ami jó a fülemnek. Mások mondják még a gránit lapot is, mert javít rajta, de erről nincs személyes tapasztalatom. Kísérletezz azzal nem ártasz semminek.
-
jos3ph
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Új kétfiókos NAS-sal gyarapodott a Synology palettája
- Tőzsde és gazdaság
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Hegesztés topic
- Robogó, kismotor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk dokkolókat
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest