- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Warter #50270 üzenetére
Szerintem épp, hogy értéknövelt egy szakszerűen javított elektronikai termék. Pl az én laptopomban most garanciálisan cserélték a keyboardot, odd-t, kijelző szalagkábelt. Ezek mind elhasználódnak idővel, folyamatosan romlik az állapotuk, de így a 2 éves cumómban nullkilométeres alkatrészek vannak.
Mivel az erölködőkhöz nem értek, de gondolom itt is kiszáradhatnak a kondik, elhasználódhatnak a csövek (már ha csöves a cumó). Ezek cseréje/javítása nem hinném, hogy értékcsökkenést okozna.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Warter #50056 üzenetére
Hát sajnos se MM se Saturn nem jött szembe mivel Szlovákiában nincs egyik se!!!
(főleg azt se tudom mi az,de témával adódóan gondolom valami elektronikai üzletek lehetnek) És amúgy nálunk jártam olyan üzletben hogy NAY (ez kb olyan lehet mint nállatok az Euronics) és ott néztem egy Onkyo 509-es erősítővel egy Yamaha NS-777 és NS-555-öt,de azok pocsékok voltak!A JAMO-k meg alapból nem érdekeltek!
Pedig kértem hogy tegyen be valami CD-t,mert csak rádió szólt,de úgy se ájultam el se a hideg nem rázott!
Mostmár elhiszed?! (Amúgy készülök BP-re kb márciusban,addig eldöntöm mit szeretnék)
-
Szabikaa20
őstag
-
python1
veterán
válasz
Warter #49618 üzenetére
Én a házimozit egészen más szemszögből közelítem meg,inkább hívnám otthoni térhangzást előállító berendezéseknek.
Amik lehetnek drágábbak ill olcsóbbak,kinek mire van pénze,szüksége.
Házimozi az én megközelítésemben azt jelenti,hogy külön álló erre a célra felkészített helyiségbe, az arra a célra gyártott magas minőségű eszközök szakszerű telepítése,mely teljes értékű mozi környezetet,hangulatot hoz létre.
Természetesen lehet törekedni a nappali minél tökéletesebb behangosítására,de figyelemben kell tartani azt is,hogy elsődlegesen más funkcióknak is meg kell felelnie.
Ezért én sem tartom helyesnek méregdrága berendezések teleszórásával a mindennapi életterünket,inkább törekedjünk a stílusosságra ill szinergiára. -
Mr Paris
tag
válasz
Warter #48599 üzenetére
igen ez a jelenség nálam is, de gondoltam hátha csak én nem láttam halottam olvastam ki a megoldást a sorok közül a leírásban
csak nem akartam külön vinni a képet a tv-be és a hangot a medilejátszóba, de úgy látom ez lesz.
Kérdés ha nem hdmi-n megy a hang hanem optikain akkor nem lesz minőség romlás esetleges kép hang csúszás a két eszköz eltérő (kép, hang) feldolgozási ideje miatt? vagy csak a HD hang amiről így le "kell" mondanom? -
törölt tag
válasz
Warter #44019 üzenetére
Pont a napokban írtam róla hasonlókat ebben a topikban.
Elképesztően jó, minőségi mélyek vannak benne, az utóbbi időben még csak hasonlót sem hallottam. Maga a film nem igazán jött be, de a hang miatt referencia anyag a BD. Mellesleg a képe is csodaszép, tipikusan 80-as évek színvilág, nagyon bejön.
-
-
Patice
nagyúr
válasz
Warter #41720 üzenetére
Tényleg. Most beugrott nekem is.
Ezt már csak egyedül hallgattam a vége felé. Kicsit már fáradtam a sok ingertől.
Amphion Helium 510-es dobozok + Ayon Spirit III csöves erősítő ha jól emlékszem (+ fekete LACK asztalkák
)
USA Audio még kimaradt a felsorolásomból.
Náluk sikerült beülnöm (Soltész Rezső feleségének társaságában...
) az Avantgarde hatalmas, vörös-fekete, tölcséres hangsugárzói elé. Nagyon hangos volt, kicsit már bántó számomra, de nagyon tisztán, részletesen szólt. Be voltak zsúfolva egy kis helyiségbe, de még így is nagyon jó volt a térérzet, kb. az orromba lógott a harsona vége
. +1 élmény és tapasztalat. Ilyeneket azért haza nem hoznék.
-
python1
veterán
válasz
Warter #41236 üzenetére
Szép kis darab!
xtremetuning:a te kábeleid sem semmik,gondolom a hangjuk sem elhanyagolható.
Talán kezd bejönni a saját véleményemre alapuló igazság,miszerint az egész rendszer bekerülési összegének a 20-25%-át érdemes kábelekre költeni.
Még egyszer gratula mindkettőtöknek!
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
Warter #39550 üzenetére
Örülök, hogy ennyire bejött a kábel, és ez még csak a belépő kábele, van még pár komolyabb hangfalkábele is. Elárulom, hogy kipróbálod az ezüst IC kábelét, mely virgo silver néven fut, akkor dobnál egy hátast. Aztán mikor azt mondod végre olyan a hang amiről álmodtál, akkor jönnek a tápkábelei, nem hittem a fülemnek. Van egy kedvencem köztük amiben minden szál duplán van húzva, persze más más összetevőkből, na annak az ára már 100e ft, de megéri minden penijét.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Warter #39567 üzenetére
igy kilogikázva,nagyon valószinű,h litze vezetékekből készül. ilyen van pl a dacomban is.ezeket általában élettel teli,kiegyensúlyozott kábeleknek mondják.
persze rohadtul nem mindegy,h m,ilyen vastag szálakból áll, milyen tisztaságú,stb....az excalibur ICsztem ár/értékben rendben van,mivel egy uj piaci termék,és döbbenetesen jó a gyártó hozzáállása. egyébként nagy csoda nincs benne, bárki tud ilyet gyártani,picivel olcsóbban,csak nagy mennyiségű alapanyagot kell belőle egyszerre venni.
igazából visszatéve a valhalla ICimet,nálam nagyobbak a sávszélek,mélye pincébe megy,magas meg jóval üveghang fölé.zeneisége,középtartománya meg kb egál.és ez a valhalla belépő szintű ICje,kicsit több,mint 2x annyiért.
rendszere válogatja,melyik hova jó,nálam igy viselkedett.simán boldogan,életem végéig használnék ilyet,csak hát hallottam már valhallát is
mod: ilyen 30rugós új árú ICknél még azért elsőre hallani a differenciát.efölött már szokni kell.
digi ICknél 20-30között azért nem találtam ekkora differenciákat.ott inkább csak akkor érezni,mikor elvitték,h valami hiányzik. tápkábelnél egy fokkal bonyolultabb,mire eldöntöd,h milyen irányba akarsz egyáltalán elindulni. puhitani,h keményiteni. kb 2 nappal ezelőttig volt nálam egy cimborám DIY tápkábele,olyan vastag,és kemény,h a másfél méter kábel saját súlyánál 1 cm-t ha hajlott. ellenben kurta jól illett a dacom, erősitőm elé. sajátomat visszarakva rögtön hiányzott. szóval valóban mágis van ezekben a cuccokban, de én sztem megéri vele foglalkozni. de mindent csak akkor kifizetni,ha kipróbáltad otthon,sajátban.. -
Dorian
félisten
válasz
Warter #39567 üzenetére
Én meg épp tegnap este rendeltem meg az Excalibur IC-t és a centerhez is egy hangfalkábelt. Hallottam őket, jók voltak, jók lesznek. Igazából nagyon meguntam a próbálgatást. Ha minden igaz, pénteken csatlakozik egy Suricata is a rendszerbe, már csak valami nagyon rövid és nem-horror-árú digitkoax kell, aztán örömbodotta...
-
-
jos3ph
tag
válasz
Warter #36575 üzenetére
4-5 évvel ezelőtt nekem is volt egy HTPC-m én is meguntam a vele való szarakodást, meg a kodekeket próbálgatni, ami örökké ütközött valamivel, meg akkoriban még nem voltak annyira elterjedve a ma lejátszható formátumok, mint a BD, vagy az MKV. Volt DVD meg Dvix stb. Majd volt, hogy 17" HP DV7-es notival ha filmezni akartam, összedugtam HDMI-vel és így is megvolt oldva egy géppel minden. Majd vettem a WDTV live-ot. és jött ismét a szopás. Sok zenét hallgatok, 10.000 körüli volt akkoriban a zenegyűjteményem, ha váltani akartam a zenék között, akkor lassú volt, ha megmutattam neki a zenelistát, akkor meg lefagyott, a filmekben meg volt olyan MKV amit nem játszott le. Na most ez ugyan úgy szopás. Jött egy frissítés hozzá, akkor kicsit jobb lett, de eladtam mert elegem lett belőle. Na meg olyan pici, hogy nem illik egyik komponenshez sem, meg az a távirányító hozzá, nevetséges. És most úgy egy éve raktam össze egy fasza HTPC-t ami nagyon jó, és semmit nem csinálok vele a WIN 7 fontos frissítésein kívül. Töltöm a filmeket, raktározom, és használom, semmi gond, és nincs vele macera. Bekapcsolom, és automatikusan indulnak a zenék.
-
lean
aktív tag
válasz
Warter #36575 üzenetére
Én speciel HTPC párti vagyok, nem akarok venni sem Mediaplayert filmezni, sem konzolt játszani, sem táblagépet, sem laptopot netezni. A filmet megoldom 2! programmal, nem úgy van már mint régen, h ilyen kodek pakk, meg amolyan, nem kell teleszemetelni a gépet, MPC HC+ffdshow, (1x kell beállítani) mkv-k kipipálva. Mindenféle BD formátumra (3D-re is akinek annyira hiányzik) TMT 3 v 5. És ennyi. Háttértárolás külső USB-s merevlemez(ek)en.Mi ezen a bonyolult?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Warter #36289 üzenetére
Jaaaa. Értem!
Hát meglátjuk, továbbítom az itt kapott infókat, aztán meglátjuk, jutunk-e valamire.
Amúgy, tegnap beszélgettünk még kicsit, kíváncsi lennék a véleményekre.
Szóval, ugye beszélgetünk itt a kábelekről. Szóval, adott egy hangfal, oké mondjuk a márkás, minőségi dobozoknál nem nagyon hiszem, hogy ez a dolog fenn áll, de akkor is, szóval, tételezzük fel, hogyha a hangfalon belüli kábelezés nem pont megfelelő kábelekkel van megoldva, akkor arra hiába tesz az ember több 1000Ft-os kábelt, nem lesz jobb a minőség, igaz?(#36290) leonel: Először is, előfordulhat, hogy van Coax, csak hátlapra nincs kivezetve, venni kell hozzá kivezetést. Ezt meg kell nézni. Milyen lapról van szó?
Xonar után egy alaplapi recsegő? Hát a fene se tudja.. Én megoldanám valahogy, hogy beleférjen.
Sztem Essence, dehát ez szubjektív vélemény.
-
Peak
addikt
válasz
Warter #32048 üzenetére
hozzátenném, hogy én a kornerben hallgattam a missionök mellett a Polk RTi-t és nekem is nagyon bejött a hangja... mert részletesebb, egyenletesebben adja vissza a zenét, sehol sincs hullámzás a frenkvenciák, hangszerek között.
Azt mondják rá, hogy "igazán amerikai hangzású hangfal", hisz az is, de ez szerintem pont hogy jó.
Ott, ahol a mission 796SE a szaxofont előrehozza, a többi hangszer a háttérben marad és a mélyek tökéletesen búgnak, ott a Polk RTi együtt szóltaltatta meg a szaxofont minden más hangszerrel, és a mélyek diszkrétebbek voltak...
Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- SzoftverPremium.hu
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest