- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Lg52xMAX
tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hackeeeee #43758 üzenetére
Csalóka kicsit, mert a belmagasság alacsony a szobában, szóval nincs olyan magasan, még pont kibírható. Azt a magasítót le tudnám szedni ahová most a center is be van dugva, de az a hely még később jól jön egy nagyobb centernek
Végülis tettem egy bútorlapot a sub alá (mondjuk majd még méretre kell vágnom és feketére festeni) és mintha egy hangyányit jobb lenne. Bár elképzelhető, hogy csak placebo
-
Tamoo
nagyúr
válasz
hackeeeee #43685 üzenetére
Nekem sajnos jelenleg csak ehhez kellene
ezt meg lazán elbírja.
Nem akarok falat fúrni. Az érdekelt volna, hogy milyen a felfogatós része és mekkora a talpa, de nemigazán találok róla értékelhető képet...(#43688): két hátsóhoz kellene, elől már megvolt neki a hely a falon.
-
-
spiky03
veterán
válasz
hackeeeee #43636 üzenetére
Jaja
Feltekertem én is félig a sub-on a hangerőt.
Az erősítőn hagytam -7dB-en. Úgyhogy van még ott tartalék +10ig bőven
Én a front meg a center kábeleit 2,5-re cserélem, ha megjönnek a banándugók.
A hátsókat pedig majd januárban 1,5mm2-re.
És bízom a csodában, hogy javítanak még a hangzáson az In-Akustik Star kábelek -
spiky03
veterán
válasz
hackeeeee #43627 üzenetére
Nah akkor megvolt a teszt.
És azt kell, hogy mondjam, hogy elég jól sikerült.
Haverral megnéztük mind a két DTS Demonstrációs DVD-t
Akadt a felhozatalban pár igen szép dara.
pl a Sárkányszívből egy kis szösszenet, amikor a mezőn repül a lovas mellett, meg körbe körbe. Volt ott dinamika amikor meglendítette a szárnyait
Volt pár zene is, azok is szépen és dinamikusan szóltak. Csak párat említenék meg, Simple Red, Phil Collins, Dido
Nekem mindegyik bejött, szépek voltak benne a zongorás részek, meg a koncert felvételeken érezni lehetett a közönséget is.
Nekem tetszettek a kis Eltax hangfalaimon is
Tudom a Ti rendszereteken biztos sokkal szebben és részletesen szólna, de én nem vagyok valami vájtfülű
A kábel csere után is meghallgatom majd őket, hogy eszre vehető lesz-e valamiféle változás a hangképben. Nagyon remélem, hogy igenHa érdekel valakit akkor fetudom tölteni a track listás, hogy milyen zenék és filmek vannak a lemezen!
Viszont egy kis negatívum a Feláldozhatókat is megnéztük és abban nekem nem volt olyan meggyőző a DTS hangja. A végén a nagy robbanások voltak egyedül dinamikusak. Szerintem itt nem lett a legjobb a keverés, legalább is dvd-nBocsi, hogy kicsit hosszú lettem.
-
MaTTeS
senior tag
válasz
hackeeeee #43627 üzenetére
Nem nézek filmeket, sorozatokat szinkronosan, csakis eredeti (angol) nyelven. Sorozatok nagy részét is amerikai megjelenésük másnapján nézem angol felirattal.
Aki élvezni akarja a filmeket jó hanggal, az vagy megtanul angolul, vagy olvasni+filmet nézni egyszerre, de szvsz mivel Magyarországon vagyunk, ezért eléggé leszűkül azok köre, akik tudnak angolul olyan szinten, hogy megértsenek egy komolyabb filmet akár angol felirattal. -
Dorian
félisten
válasz
hackeeeee #43586 üzenetére
A konzol két rézből áll. A keretet felfúrod a falra, ezen van egy sín. A 2 állítható "kampót" pedig a tévére csavarozod , itt még magassági finombeállítás lehetséges. A tévét kampóstól felakasztod a sínre, vízszintesen finombeállítod, majd csavarokkal egymáshoz rögzíthető a tartó két része, hogy sehogy se eshessen le. Szóval ahol a két fém rész egymásra ül, oda kell valami puhát közéjük tennem.
Pedig 50"-os plazma, nem éppen pehelysúlyú darab. -
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
hackeeeee #43562 üzenetére
Tudom, tudom!
Haverral mi azt vadásszuk
Ezért is örülök annak a sokat emlegetett DTS demostráló DVD-nek
Tudom, hogy hangzásban és dinamikában sokkal jobb a DTS, mint a DD. (persze ahogy Te is írtad, vannak kivételek)
Ha van olyan film amin van DTS, akkor azt "választom"
A Terminator 2-nek is király a DTS-ES hangjaÉs így fogok tenni, fentebb tekerem a ládán, meg adok rá egy kis kakaót az erősítőn.
És ha kell akkor ott csökkentek pár decibelt
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee #43493 üzenetére
Tartó barkácsolásra gondoltam...még ez lenne ami oké, de aszhem kénytelen leszek megvenni a dobozokat utána tovább gondolkodni, mert ez a 15fok nem biztos elég...
-
Gorneck
legenda
válasz
hackeeeee #43488 üzenetére
Én is pont ettől félek (nem nagyon akarom ezt meglépni, lenne másik tartó is, de ahhoz meg nem ajánlják az 50 centinél magasabb dobozokat)...de a proson oldalán egy kurva leírás sincs, sőt az új szettjük még csak fent sincs (vagy van egy másik oldaluk amiről nem tudok), de teszt sincs róla...méret adatokat is úgy kellett vadásznom...
Már látom előre ebből barkács lesz...
-
sbazsi
veterán
válasz
hackeeeee #43462 üzenetére
Ugy érted az erősítő önmagában 30-40, és hangfalakkal 70, vagy a hangfalak 70+erősítő 30?
Gyari Yamaha hangfalak, így vettem szettben.Na igen, a gyari Denon hangszorokra én is kiváncsi lennék mit tud összehasonlítva a nagyobb Yamaha cuccal.
Amúgy ez is a vicc kategória, a hazai ara:itthon 150k, Becsben 100-105 korul megvan. -
BBéci
legenda
válasz
hackeeeee #42348 üzenetére
Az áthidaló azért van, hogy tetszés szerint kettős kábelezés, kettős erősítés megvalósítható legyen. Ezen a szinten semmi értelme.
Sanci!
Az A/B kimeneteket nem szokás és nem is ajánlott kettős erősítésre használni.(#42349) ginola
A fiókokat azért kellene kivenni, hogy a hangdobozok a padlón állhassanak. -
bajnokpityu
félisten
-
jcage
tag
válasz
hackeeeee #42267 üzenetére
Ez tény. Nálunk szerencsére vagy ritkán vannak otthon a szomszédok, vagy pedig valami gond lehet a hallássukkal, mert a kölyök néha olyan zajt csap, hogy én az alsó szomszéd helyében már tutira feljöttem volna...
Mondjuk én inkább előre sugárzót fogok választani, ha aktuális lesz a sub.J
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #41676 üzenetére
Pedig van. Minden Blu-ray TrueHD track-al jön egy Dolby Digital (AC-3) sáv, amely nem szerepel külön audio jelként egy Blu-ray lejátszón a HDMI-n,(értsd: nem rá épül,mint a DTS-nél) de automatikusan leválasztásra kerül az AC-3 sáv, ha csak optikai / koaxiális csatlakozón jelenitődik meg. Ezt a BD és a média játszókban külön áramkör, a PCH intézi. A PCH úgy viselkedik kifelé, mintha egy DVD lejátszóként üzemelne a lejátszó,direkt a szabvány miatt és figyelmen kívül hagyja a többi részét (a vesztesémentesen kódolt TrueHD többi részét) a jelnek, és csak az AC-3-ként (DD 5.1) jelenik meg az opikai vagy koax kimeneten és nincs módja, hogy automatikusan vagy manuálisan átállitható legyen.
Remélem érthetően fogalmaztam.. -
Mr Paris
tag
válasz
hackeeeee #41642 üzenetére
"manapság már nem nagyon van értelme ilyet venni, ha csak nincs ténylegesen szükség rá"
mármint HDMi nélkülit vagy HD-képest ami leszedi a hangot is?
a szitu az, hogy van egy JBL SCS178as szett amit odaadtam a faternak mert én vettem másik hangdobozokat.
Ehhez kéne valami erősítő, elsősorban H/K-ban gondolkodunk
kb. 60-70ezer az összeg amit rászánna.
1 tv és egy dvd lejátszója (H/K DVD25) van jelenleg. -
Mr Paris
tag
válasz
hackeeeee #41640 üzenetére
magyarul akkor ha van egy olyan hangsugárzó szett ami "nem alkalmas" HD hangok visszaadására és csak 1 HDMI-s eszköz van a rendszerben akkor érdemesebb egy régebbi nem HD képes típust használtan nézni ami minőségben jobb mint mondjuk egy mostani új, de HD képes készülék. (pl. egy H/K 245 egy H/K 156 ellenében)
Kb jól értelmezem?
Optikai kábelen a HD hangon kívül minden átmegy 5.1-be?és mi van akkor ha pl. a media lejátszó egyből a Tv-be van dugva képileg (HDMi) és hang (optika) az erősítőbe? Mert ugye akkor egy HDMi kábellel kevesebb kell
Vagy jobb az erősítőn átküldeni a képet is ilyenkor? -
-
ovecs
senior tag
válasz
hackeeeee #41504 üzenetére
Na ugy allok, hogy a zobbi mukodik, de a melynyomot sehogy se sikerul beuzemeln. Denon 1306-ban mit kellene alitanom ?
A menuben a Woofer Yes -en van (Mondjuk nemtom szamit -e, de a 2 hattersugarzot meg nem kotottem ra, mert nincs kesz a polc amire fogom tenni oket)
-
Furky
őstag
válasz
hackeeeee #41457 üzenetére
"HDMI 1.3 port supports direct connection to high-definition displays with up to 1920 x 1080 resolution and 7-channel audio with one convenient cable (not included)"
Megy ezen hang is, kipróbáltam, csak épp a HD rész nem akar kijönni. Lejátszókban/Playback device-ok között is SPDIF-ként szerepel. Ha az új HDMI kábel sem oldja meg a problémát, milyen lehetőségem van, hogy HD hangot hallgathassak? Külső eszköz sem akadály, vagy valami minőségi médialejátszó?
-
Mejulie
csendes tag
válasz
hackeeeee #41437 üzenetére
Hát nem tudom, csak projektorral használtam eddig, de elvileg visz hangot is.
wikipedia ezt írta: "The Mini DisplayPort (abbreviated MiniDP or mDP) is a miniaturized version of the DisplayPort digital audio-visual interface"szerk.:
úgy tűnik visz hangot is, ugyh ezzel nem lesz probléma.
"On 13 April 2010, Apple added support for audio out using Mini DisplayPort in their MacBook Pro product line. This added feature allows users to easily connect their Macbook Pros to their HDTVs using a cable adapting Mini DisplayPort to HDMI with full audio and video functionality" -
nebulo5
senior tag
válasz
hackeeeee #41311 üzenetére
Helyedben ki próbálnám (legalább csak átmenetileg) hogy az erősítőn növelném akár 120 Hz főlé is a subra engedett frekvencia tartományát...
Nem mostanában volt, de hallgattam már ezeket a frontokat, és emlékezetem szerint, pont az alsóközép hangtartománnyal van gondja a dobozoknak... viszont a 160 - 200 Hz-et meg már azért nem szeretné, mert elég nagy a mélysugárzó membránja. Talán, ha egy olyan erősítővel próbálnád meghajtani (és a dobozok váltója is közrejátszó tényező) aminek a damping factora viszonylag magasabb (pl: Nad) akkor a nagy membrán okozta renyheséget (tehetetlenségi erőhatás) jobban "kézben tartaná"... Ha jól tudom, azok a Denonok kb. 60-as damping factorral bírnak. Hiába a viszonylag jó érzékenysége (már ha igazak a gyártó adatai) a hangsugárzóknak, de kicsi az erősítő csillapítási tényezője...
Lehetséges, hogy nem látom jól a dolgokat, de az esetleges próba engem igazolhat.... -
nebulo5
senior tag
válasz
hackeeeee #41309 üzenetére
Ááá! Így már jóval világosabb! Igen, a "main" azt jelenti, hogy a teljes frekvencia tartományt megkapják a "large" opcióban hagyott dobozok is. Illetve a sub is megkapja az egész alsó freki tartományt, amennyit a hozzá tartozó beállítási opcióban megadsz hozzá. Amennyiben nem lenne ilyen opció az erősítőd menüjében, akkor (szerintem) a sub-on lévő frekvenca potméterrel állítod be a felső értéket (amit még a sub-al akarsz hallani).
Nálam is mindegyik doboz (6.1) "large" és így rendesebb is a hang minősége. Általában nem szoktam "falbontó" hangerőn filmezni, így az erősítőm méh sosem volt hangosabbra állítva -30dB től. (-80dB +10dB között lehet tekergetni) Ezért, ki zárt, hogy a hátterek illetve a center károsodhatna az esetlegesen sok alacsony frekvenciájú hangtól.
Bocsi, de nem kísértem figyelemmel, milyen erősítőd van illetve a háttér dobozaidat sem tudom... -
nebulo5
senior tag
válasz
hackeeeee #41307 üzenetére
Ajjaj... ezt nem tudom megerősíteni. Attól függ, az erősítőd menüjében milyen megnevezést adtak a beállításokban... De az eddig általam ismert erősítőknél minden esetben ha a frontokat "small"-ra állították, a beállított vágási frekvencia alatti sávot csak a sub kapta meg. Csak ilyenkor arra kell ügyelni, hogy ne olyan magas vágási frekit állíts be, aminek közlésére a sub már alkalmatlan...
hs jól értelmeztem a kérdésedet, akkor erre voltál kíváncsi... -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #41200 üzenetére
Benne van ami Nekem kell!
Köszönöm!
Tehát, ha minden hangszóróm 8 ohm-os, akkor 8 ohm-os így együtt..
Megnyugodtam.
És mostmár azt is tudom, hogy párhuzamosan van kötve. Tehát minden hangszóró a pozitívat kapja a pozitívat, negatívat a negatívról.
Csak akkor azt nem értem, hogy ha sorosan volt kötve, akkor hogy jött ki a 8 ohm. Bár, csak lehet, hogy fáradt vagyok már.Megvan, vegyesen volt kötve. -
törölt tag
válasz
hackeeeee #41186 üzenetére
De igen,, végülis helyes: Denon részletezőbb, jobban kiadja a részleteket,így zenénél jobban megmutatkoznak az erényei Onkyo dinamikusabb, tágasabb teret rajzol,nahgyobb energiatartalékai vannak, így mozira ideálisabb. Persze ez nem azt jelenti,hogy alkalmatlan zenére az Onkyo,filmre a Denon, populárisabb vagy rockzenére igenis jó lehet az Onkyo is, akármég bulit is simán lehet vele tartani, ésnem akció, beszélős filmekre is előnye is lehet a Denonnak.
Természetesen szubjektivitáson is alapul, tehát szvsz. -
Mejulie
csendes tag
válasz
hackeeeee #41165 üzenetére
Hát nem tudom. Nyilván én egy szimpla mezei user vagyok, nem értek annyira a mechanikai részéhez a dolgoknak, mint itt egyesek. Épp ezért csak szimplán az alapján van véleményem amit a fülem hall. És őszintén szólva ami Jamo hangcuccokat eddig hallottam felzendülni, kifejezetten szépen, dinamikusan dübörögtek! Nyilván a több száz ezret kóstáló szettek kenterbe verik, de szvsz ár-érték arányban abszolut nem rossz!
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #41013 üzenetére
Van a SAL-nak egy hivatalos oldala,ott esetleg érdeklődhetsz, hátha...
De ez valóban nem garancia arra,hogy jó lesz a végeredmény....
Hivox-nál érdeklődni lehet több értelme lenne: ott kaphatók külön hangszórók is,ért az illetó szakember a hangváltókhoz is, lehet kicsit több pénzből ugyan, de nagyságrendekkel jobb eredményt kapsz hangszóró+váltócserével. -
Patice
nagyúr
válasz
hackeeeee #41005 üzenetére
Ha erre akarsz költeni, akkor számíts arra, hogy az eredmény vagy fog tetszeni, vagy nem. Ha meg nem, akkor pénzkidobás.
Elméletileg lehet hogy javítana rajta, de ehhez tudni kéne a hangszórók Thiele-Small paramétereit + impedanciamenetét + frekvenciaválasz-diagramjukat. Ezek alapján belenyúlás nélkül meg lehetne mondani, hogy érdemes-e egyáltalán ezzel foglalkozni.
(Ha a mélyközép hangszórók jól "működnek" a mély és a közép tartományban is, akkor van esély rá, hogy működhet. Ha ez így is lenne, a dobozon belül két kamrát csinálnék nekik.)
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #41005 üzenetére
Bár ebben ez is rafkós, mert ugye 2 utas a hangváltó, és 2 mélyközép van...
De akkor vajon, hogy van ez?(#41006) Sanci38 : Naigen... Akkor itt van a kutya elásva, ezért van valszeg így, ahogy van... Akkor csak 8*-as kell, oké.. Csak ugye 1 helyre van kötve a mélyközép, és ez miatt nem tudtam, hogy ez jó-e, de akkor oké.. Elvileg van, találtam is.
-
törölt tag
válasz
hackeeeee #41003 üzenetére
Ha elolvasod száraznak tünő irásom rájöhetsz hogy ehhez megfelelően hangolt hangszórók kellenek,tehát ismerni kell a hangszóróknak nemcsak a lesugárzási frekijét: egyáltalán a Thielle-Small paramétereit.. Tehát ha azonos elem a SAL két hangszórója,egy rosszul választott hangváltóval inkább elrontod,mint javitod a hangképét. Ezért van az hogy ugyanaban az árban az alsó szegmensben inkább kétutas,mint 3 és vice-versa: a felső szegmensben inkább 3,mint kétutas.
Utána feltett kérdésedre: Igen,8 ohmos 3 utas hangváltó és mellé az egyik mély helyett közép vagy mélyközépsugárzó. SAL-nál biztosan találsz olyant.
Én az alapokat tudom csak, erről szerintem a DIY forumon tudsz több infót beszerezni. -
törölt tag
válasz
hackeeeee #41002 üzenetére
3 utas hangváltó az a kapott jelet szűrőkkel elosztja 3 felé. Mégpedig esetedben úgy hogy az egyik ágra 900Hzes aluláteresztő/felülvágó szüröt rak,második ágra egy 900-as felüláteresztő és egy 4kHz-es aluláteresztöt,a harmadik ágra pedig 4 kh-es felüláteresztő szürőn keresztül engedi át ugy a jelet,hogy közben a jel átesik szürökön és közben átalakul.Legegyszerűbb aluláteresztő szűrő a tekercs, felüláteresztő párja a kondenzátor, és ezeket ellenállásokkal hangolják valamint fáziseltolást is végeznek velük, mivel a fázisok nem egyformán érkeznek, az összegződés akár teljes kioltásba is átfordulhat. 90 fokos fázis eltérés esetén, a két azonos amplitúdójú jel összegződése esetén pedig dupla erősités keletkezik. Minden hangszóró eltérő terhelhetőségű és pl. ezt is kompenzálják ugy hogy kifelé egyenletes terhelésnek hasson,tehát az erősitő egyféle terhelést "lát", ráadásul minden hangszóró máshol éri el a csucspontját. És a jó hangváltó nemcsak hogy a csucsokat elfojtja hanem megvédi a túl magas energiaszintektől is az egyes hangszórókat.A mélyhangok jó hatásfokú lesugárzásához nagy membrán, nagy membránkitérés és nagy terhelhetőség kell. A magas tartomány lesugárzására ezzel szemben könnyű, kis membránra van szükség. Két olyan feltételről van szó, ami üti egymást. Ezt is biztositja a jó hangváltó: mélyekheznagyob energiát, magasakhoz kis energiát biztosit. És minél több utas,annál egyenletesebben szól. A "félutas azt jelenti hogy az egyik ut tartalmazza a másik tulajdonságát tehát mély és egy mélyközéphangszóró esetén ugy alkalmazzák, hogy ugyanaz az utról kapják a jelet csak a mélyhangszóróra jutó jel kap pl egy 900 hz-re hangolt tekercset,amely elvágja a 900Hz feletti részt. Ezért nem mindegy a megépitésük,é a tuningcégek is előszőr ezt az alkatrészt veszik górcső alá.És azért is szükségesek mert a szélessávú hangszórók,melyeknek nem kellene azok nemcsak drágák a minőségi termékek,valamint sok tervezési kompromisszumot hordoznak magukban, hanem nem egyenletesen sugároznak,így a terhelést is növelik tehát nagy energiát vesznek fel az erősitőtől valamit csúcsokat,völgyeket produkálnak.
Tudom szárazra sikerült és nem könnyü megérteni dióhéjban sem de a lényeg: elosztja több felé a hangjelet a hangdobozban, és lehetőleg lineárisan küldi a hngszóórók felé. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #41002 üzenetére
Csakmert most nézem a nagytudású SAL belsejét, és hát kemény 2 irányú hangváltó van benne... Tehát Nekem jelenlegi helyzetben a közepekből nem jön mély, csak közép, és hát valahogy nem az igazi.. Ebből irányuló kérdés:
Ha ezt cserélem 3 irányúra, tehát, az egyik mélyközepet bekötöm a mély tartomályra, a másikat középre, a magasat a magasra, így nyerek-e valamit? Oké tudom, hogy SAL, most nem ilyen válaszokat várnék, hanem, hogy ez segítene-e valamit.. Tudom, hogy a doboz elrendezése belül sem olyan, hogy jó legyen, de ez már részletkérdés, esetlegesen megoldható.
Csakmert lényegében, ez lenne a "legolcsóbb" megoldás, és ha valamennyit javítana a hangminőségen, akkor egy ideig még jó lenne így.
Valaki mondjon valami infót erről.
Előre is köszönöm.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
robi-k
őstag
válasz
hackeeeee #40970 üzenetére
A 1306 Denon-hoz nagyon ajánlott polchangfal, és lehetőleg olyan ami könnyű terhelést jelent (legalább 91db)!
Másképp az erősítő egyszerűen nem fogja tudni megfelelően "meglebegtetni" a hangfal sugárzóinak tekercseit, és soha nem fogsz tudni jó hangzást kicsikarni a rendszerből.Más téma: hol lehet nálunk (pl. Pesten) venni jó - kifejezetten audio - MKP kondenzátorokat (pl. Mundorf M-CAP® vagy még-inkább M-CAP® SUPREME kondik)
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Bittorrent topik
- Trollok komolyan
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Anime filmek és sorozatok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Elektromos autók - motorok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest