- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
jos3ph #39788 üzenetére
Persze, kell találni a subnak jó helyet és a fázist is helyesen kell beállítani, de a többi része a hsz-odnak nem feltétlenül igaz.
Simán lehetnek kioltási pontok a szobaakusztikából, hangfalak elhelyezéséből adódóan, és az is lehetséges, hogy ZAP kolléga a túlzott, kiemelt mélyekhez van szokva, tévesen azt gondolja valós, szükséges mélynek, így a hátsó fal előtt feldúsult mélyek hiányoznak. Az, hogy a falak, padló vezeti a mélyeket, a sarkokban, hátsó fal előtt feldúsulnak egy klasszikus, alapvető akusztikai probléma nem lehet független a szobaakusztikától. -
Z_A_P
addikt
válasz
jos3ph #39782 üzenetére
Frontok mögé szivacs, és sarkokba összefogott sötétítőfüggöny projekt folyamatban van.
Kepeket mindekepp rakj majd fel legyszi, jol johet ez nekem is.Az en szobam akusztikaja rettenetes
Ha a TV elotti kanapen ulok (ami amugy a szoba kozepen van), szinte alig van mely hang.
Ha hatrebb megyek a szoba tulso vege fele, kb a kapane mogott 1 meterrel, maris sokkal dinamikusabban erzem, hatalmas a kulonbseg.
Pedig milyen jo lenne a kanaperol is ugyanugy elvezni a zenet -
-
spiky03
veterán
válasz
jos3ph #39766 üzenetére
rendben
megfogadom a tanácsod
és persze ha arra kerül a sor, h új szettet vásárolnék, akkor mindenképp itt is kikérem a hozzáértők véleményét (feltéve ha még akkor is élni fog ez a fórum, amit nagyon remélek)
kivéve akkor ha annyi pénzem lenne, h egy erre szakosodott üzletbe mennék el megterveztetni a kis saját moziszobámat(mert ez a nagy álom, mint gondolom oly sok mindenkinek
)
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Gabor970
addikt
válasz
jos3ph #38762 üzenetére
Annak a marantznak a kora miatt természetesen lehet bármi baja bármikor. Én meg merném venni, ha el tudnék tekinteni a karcolásaitól.
Persze máris magam esetéből mondok ellenpéldát: Megvettem drágán egy Luxman LV-112-es 20 év körüli erősítőt, tényleg újszerű karcmentes kinézettel, kb 4 hónap használat után elkezdett most vacakolni a hangerőszabályozója, bal oldal időnkint elnémul. Pár hirtelen tekerés rajt, és jó ismét, de kezd idegesíteni a dolog. Persze bőven megérne a dolog egy javítási próbát, ha lesz rá érkezésem szétszedem, azt sem tudom milyen elven működik konkrétan ennek a hangerőszabályozója. Valszeg egy sima kettős potenciométer. -
Gabor970
addikt
válasz
jos3ph #38759 üzenetére
nem lesz jobb, mint amikor el lett rakva az ágyneműtartóba, ez bizonyos. Szerintem kevesebbet árt az idő bekapcsolatlanul, mint használat alatt. Azért fontos hogy relative száraz, emberi hőmérsékletű helyen legyen. Egy nyirkos pince tuti többet árt, mint egy használatban eltöltött nappalis időszak.
Leginkább a mechanikus elemeknek árt az idő múlása. -
cekkk
veterán
válasz
jos3ph #38746 üzenetére
De biztos nem fogja bántani a lelki világodat, ha egy ilyen össze vissza karcolt valamit veszel, mert ha ez tényleg az ágynemű tartóban pihent akkor nem így kellene kinéznie.
A Voda ügyfélszolgálata is meghülyült?, eddig még felvették, de tegnap este 15 perc után adtam fel, most már 20 perce tartom lassan, vagy is elzenél ez itt mellettem, csak kicsit unom már
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #38718 üzenetére
ebből az otbol az első hármat ajánlanám, ha márkát kell javasolni. marantzbol biztosan ki vagy se szeriat vennék, nadoknak van egy fajta stílusa, ami vagy bejön, vagy nem.hallgass meg egyet. yamahat se felejtsd el, itthon sz*rba nézik, ezért olcsó,kollégának meg jó a füle.
roteleknek nincs egységes hangszine, típusa válogatja, h mit tud gyarilag.tuning nélkül meg kicsit rosszabb, mint egy se marantz.
-
törölt tag
válasz
jos3ph #38727 üzenetére
Szerintem ez nem fog megfelelni neki: nincs rajta digitális bemenet,pláne 2..
Sencor semmilyen Az ez árbeli Onkyok is csak halvány élvezetet adnak, de egy Onkyo 508 vagy használt 5-6 sorozatú erősitővel megtámogatott pl. most akciós 150-ért JBL balboa 5.1 már szerintem böven megfelelne. -
törölt tag
válasz
jos3ph #38687 üzenetére
Ez egy láncreakció tulajdonképpen, ami így szól:
Ha egy tekercsen megváltozik az áramerősség, megváltozik a mágneses fluxus is. Ha változik a fluxus, az áramot fog indukálni a tekercsben. Az indukálódott áram irányát az határozza meg, hogy a főáram megváltozása az növekedést vagy csökkenést jelent. De ez mindig akadályozza a tekercs áramát. Az áram növekedésekor az önindukciós feszültség az áramiránnyal ellentétes. Az áramot fékezi, és késleleti a növekedését. Ezzel együtt a mágneses tér felépülését fékezi. És ekkor a tekercs ugye növeli az áramfelvételét,hogy mindezt ellensúlyozza. És az ezt tápláló forrás ezt a folyamatot addig táplálja,a míg tekercs a teljes telítettséget el nem éri,vagy akár a biztositék terhelhetőségét, addig a pontig fog nőni az áramjárta tekercs telítése, és az ezt ellensúlyozó reakció.Az áram csökkenésekor az önindukciós feszültség az áram irányába hat. Segíti az áram fennmaradását és késleleti a csökkenését. Ezzel együtt a mágneses tér leépülését fékezi.Az önindukciós feszültség tehát mindig a meglévő mágneses tér állapotának fenntartására törekszik amely az őt létrehozó áram csillapitására törekszik. Ha eléri a tekercs a telitési pontot,ami ugye a transzformátor esetén megfelelő feszültség elérése, (a megfelelő feszültség elérésének feltétele: a részt vevő tekercsekben fellépő feszültségek hányadosa a menetszámok hányadosával meg kell hogy egyezzen) akkor megszűnik a jelenség,hiszen akkor már nem történik változás a mágneses térben. A transzformátor működésénél is van energiaveszteség, hiszen például a vezeték ellenállása miatt a környezet felmelegszik és ilyenkor a levehető teljesitmény a létrejött feszültség és a tekercseken átfolyó áramerősség szorzata amely ugye lehet ilyenkor üresjáratban kicsi és a szekunderoldali nagy terhelés esetén pedig nagyon nagy is .Ezért kapcsol be bekapcsoláskor először az elektronika az erősitőnél,és csak 5-10 mp mulva a végfokok,így csak fokozatosan nő a terhelés a transzformátorok szekuder oldalán. A vasmag másodpercenként 100-szori átmágneseződése is energiaveszteséget okoz.Ez az un. vasveszteség.
Végülis elméleti magyarázatként valahol a mágneses tér tehetetlensége mutatkozik meg ebben. -
Donor
tag
válasz
jos3ph #38658 üzenetére
Ez egy Compound vagy band-pass doboz, ez a megoldást szokták variálni hogy két hangszóró van egymás fele fordítva ellen ütemben az egyik zárt dobozba a másik a nyitott dobozba dudál , és vagy egy reflexcső van a nagyobbik dobozban , vagy egy passzív driver.
Azt kell ezekről a megoldásokról tudni hangzásilag , hogy egészen biztosan jobban szólna egy nagyobb dobozban egymás alatt a vagy két driver vagy egy driver és egy passzív driver.
Egyrészt halkabb másrészt szarabb az átvitele, Ennek a megoldásnak egy oka van az pedig , hogy sokkal kisebb dobozt eredményez ez a megoldás.
Ha mélyeket akarsz akkor nagy membránfelület, érzékeny driver nagy Vas az az nagy doboz. Az összes többi kompromisszum.Ezzel én meg vagyok elégedve.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
jos3ph #38590 üzenetére
Itt egy Isotek orion 4 way az új árához képest jó áron... Bár én nem vagyok híve a szűrésnek, szünetmentesnek, túlfeszvédelemnek.
Valhalla mestertől egy ezüst ill. nagytisztaságú réz belső kábelezésű elosztó is legalább ennyit kóstál mint ez a hírdetett Isotek... -
-
Festina86
tag
válasz
jos3ph #38347 üzenetére
Már egy éve aktív olvasója vagyok a topiknak, amikor ez téma volt utána is néztem az általad linkelt oldalt is olvastam, csak valahogy sosem próbáltam ki, meg voltam elégedve a hangzással(de ezek szerint jól is volt összedugva, mert egyből feltűnt még egy ismeretlen lemezen is, hogy nincs meg az a hangzás amit majdnem egy éve hallgatok). Csak gondoltam írok, hogy valóban működik, illetve elég sok onkyo tulajnak volt gondja, hogy a ventilátor 1-2 méterről hallhatóan zúg és lehet erre is ez az orvosság. Érdemes kipróbálni.
-
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
jos3ph #38258 üzenetére
mi érdekel pontosan?
milyen hangfal elé,milyen forrás után?
ja és rotel esetében azonnal számold utána a tuning árát is
820nekem elég hurkának tűnik,ezt kihagynám, igy érzésre.
alapvetően a x35,x40,x60... és még a mai integrált rotelek is egy kaptafa,gyárilag max hangszinben térnek el, hiába irják a tesztek, h egyik-másik sokkal jobb volt.összességében nem jobbak,csak bizonyos szinezetük egy adott tesztelő láncában éppen jobban illett.ha összesen kb 50et rászánsz,(16 a hivox féle tuning),sztem 960asat venném e kettő közül.ha csak 40 az összkeret,akkor inkább valami gyári SE vagy KI tuningos Marantzot vennék. 44se 66se, ilyet ki lehet fogni 25-35 között.
-
törölt tag
válasz
jos3ph #38256 üzenetére
Van még egy lehetőség: előfoknak használod a HM erősitőt és annak a vonali,előerösitett (pre out) kimenetére rákötöd a sztereó erősitőt. Ehhez jumperelhető sztereó erősitőre lenne szükséged,amelynek van preo out -main in hídja,amit jumperelnek,itt láthatsz ilyen megoldást vagy pl.ilyen erősitő amenynek külön erre cimzett (main in vagy power amp) bemenete van. Sirfer is így használja szerintem.
-
nebulo5
senior tag
válasz
jos3ph #38251 üzenetére
Szerintem, félreérthettél vagy én nem fogalmaztam egyértelműen! Ezzel a HFK-val nincs semmi kisérletezgetés. Ez a benne lévő relé révén, biztonsággal kizárja, hogy azonos időben két erősítő adjon jelet a hangsugárzók felé.
Amikor nálam is külön erősítő lett a zenei vonalra, néhány hónapig bőszen dugdostam a hangfal kábeleket (bár elég pici hely volt ahhoz, hogy ezt néhány perc alatt kivitelezhető legyen) majd a kényelem kedvéért beszereztem még egy hangfal kábel párost. Így már a könnyebben hozzáférhető hangsugárzóknál cserélgettem a kábeleket.... De azután "besokalltam" és mégis beruháztam egy ilyenre.
Nyugalmi állapotban a benne lévő relé az egyik erősítő (amelyiket legtöbbször használom) 2 x 2 pólusát közvetíti a hangfalak felé. A relé tápegysége (kb. 400 mA) a HM erősítőhöz van csatlakoztatva. Ha az erősítőt bekapcsolom, a táp szuflát ad a relének és az átvált a tartó 4 pólusra. Így, abban az esetben is ki van zárva a lehetőség a másik erősítő jelének továbbítására, ha azt ki sem kapcsolom.
Remélhetőleg, így már értelmezhető a HFK lényege.PS: közben Sanci már felvilágosított!
-
bajnokpityu
félisten
-
nebulo5
senior tag
válasz
jos3ph #38242 üzenetére
Két erősítőhöz ugyanaz a hangfal páros? Van megoldás! Én is egy ilyet használok! Egyszerű és biztonságos megoldás.
Egy havernak készítettünk hasonló ketyerét, átlag minőségű alkatrészekből (banán terminál, belső vezeték, relé....) a fém ház még sehol sem volt, és 20 ezer fölé csúszott a bekerülési összege. Véleményem szerint, a hirdetett HFK nagyon baráti áron van. -
törölt tag
válasz
jos3ph #38242 üzenetére
Probléma még akkor is lehet ha az egyik erősitő nem dolgozik: A másik,dolgozó erősitő gerjeszti a nem üzemelőt,és káros interferenciákkal a nem üzemelő vissszadolgozik,ugyanakkor a dolgozó erőlködik,hogy amazt is ellássa energiával..... Választókapcsoló lehetne a megoldás,de az audiofil kivitel ha van is,drága.
-
BBéci
legenda
válasz
jos3ph #38242 üzenetére
A hangdobozra egyszerre, egy időben csakis egy (bikábelezés esetén kettő) kábel lehet csatlakoztatva. Amit felvázoltál, tiltott kategóriába tartozik.
Vagy átdugdosod a két erősítő között a kábeleket, vagy olyan elosztót használsz, amibe mindkét erősítő csatlakozik és egy-egy madzag megy a hangdobozokba.
Nekem a frontok sztereó erősítővel történő meghajtása tetszik, amit Sirfer fórumtársunk nagy megelégedéssel használ. Az AV receiver front előfok kimenetéről kap jelet a sztereó gép, zenehallgatásnál csak ez utóbbi működik, ahhoz csatlakozik a CD-játszó.
Ez csak azonos márkájú készülékekkel ad egységes hangképet. -
t-bali3
senior tag
válasz
jos3ph #38120 üzenetére
Kedves jos3ph!
Ne haragudj, célom nem a lelked letiprása volt, mindösszesen arra akartam rávilágítani, hogy ha valamiben nem vagy biztos, akkor nem muszáj írni, vagy ha mindenáron reflektálni akarsz, akkor azt is írhatod, hogy: "Igen, ez jó kérdés valaki mondja már meg, szerintem pedig ezt és ezt jelenti..."
A jövőben sok konfliktustól megmenthet Téged, ha alkalmazod azt amit írtam!
Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elden Ring
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gumi és felni topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest