- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Stubi28 #50363 üzenetére
Nem lesz rossz hangja, ez atom vétel volt ennyiért és összeillő összeállítás. Annak idején majdnem pont ilyen cuccokat vettem mozira. Aztán kaptam egy szép prémiumot csak ezért lett jobb. (a DVD-m ugyanez
)
Még annyit tennék hozzá, ha maradtam volna a Yamaha (igaz 459-et néztem) +JBL178 szettnél, akkor nem indultam volna el a hifis lejtőn...Egyébként meg továbbra is fenntartom, hogy az igények eltérőek, ezért nem illik lenézni valakit. Csak a nagyon gazdagok engedhetik meg maguknak, hogy az élet minden területén mindenből a legjobbat vegyék. Engem pl. többek közt az autók hagynak hidegen, akinek az a mániája, biztos igénytelennek tartaná az 1.4-es Astrám. Mondjuk az is, mert eddig kutya baja és csak olajat meg hasonlókat cseréltem benne
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #50296 üzenetére
Na, én azon az emlékezetes kerítésdróton sokalltam be. De aláírom, bizonyos szintű berendezés alatt ezek nem hallhatóak, így ezek az emberek teljes magabiztossággal, sőt sokszor gúnnyal állítják, hogy nincs különbség. (pl. tápkábel)
Amikor itt a munkahelyemen meglátták az új, Gábor-féle tápkábelem, konkrétan hülyének néztek. De amikor mondtam, hogy jöjjenek el, nálam bárki megtapasztalhatja, azt már nem. Mintha félne az ember a saját maga által állított korlátokat átlépni. -
Dorian
félisten
válasz
Szabikaa20 #50267 üzenetére
Használt, hibátlan erősítőknél is félár a reális, ez meg javított lesz. Ráadásul erre kereslet sem lesz rá igazán, ez is nyomja az árat még lejjebb.
Warter: Na, egyszerre
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #50252 üzenetére
Passzolom a kérdést, nem figyeltem erre. Jobban lekötött, hogy mennyivel jobb plazma a D550 az én C-mnél.
Nálam is még jó lenne próbálgatni az subot mindenféle alátét, súly-rátét, elhelyezés tekintetében, mert mintha lett volna már jobb, feszesebb hangja is, de most leköt a sztereó rendszer. Nagyon élvezem az olyan zenéket újra hallgatni normális minőségben, amiket ~15éve Videoton cuccon mp3-ban meg kazettán hallgattam, szerettem és azóta sem. Tegnap a Marillion volt soron. ('80-as évek érzelmes, progresszív rockja, kicsit korai Genesis-es beütéssel.) -
Dorian
félisten
Láttam mostanában Cambridge Audio Azur 640A-t 35-ért!
-
Dorian
félisten
De ha sürgős, van AVX-en JungSon JA-66C is 35-ért, annyit azért megér. Talán 30-ra is lealkudható.
Tamoo:
Mondjuk én ezt 30-ért vettem. A mélyekkel nem igazán voltam kibékülve, még bemelegedés után sem, ezért a tuningja javasolt. Utána viszont brutál hangja -
Dorian
félisten
válasz
Toobee #50128 üzenetére
Beszélj Bajnokpityuval, ő rendesen benne van a Rotel témában, ha jól tévedek, azt mondta, hogy ezek az új Rotelek nem olyan jók, mint a régebbi 8xx, 9xx sorozat, ráadásul azokhoz jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, még tuninggal is olcsóbban jössz ki. 8-9xx 30-35ezer + 15-20 a tuning.
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #50124 üzenetére
Nem értem a koncepciót. Vettél egy 5.1 szettet, de csak sztereót veszel hozzá? Ugye használtak közt nézted? Forrásra szánj pénzt, egy viszonylag alap dac is rengeteget javít alaplapi hanghoz képest. A beszerzési lehetőségek miatt főleg dac vásárlását javasolnám CD helyett.
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #50118 üzenetére
Igen, természetesen alkalmas HD hangok kiadására
Egyébként ez a mi-illik-mihez dolog érdekes, mert az elmélet szerint a C6-hoz képest (igaz tuningolt, ez van erről tudok véleményt mondani) a Denon2809 minőségileg már bőven túl van méretezve (ebből következően jobb erősítőt rákötve nem kéne hogy legyen különösebb változás), mégis egy sztereó erősítővel újabb szárnyakat kap.
Még annyit, hogy szereti a nem-túl-kicsi helyiséget, jobban kifutná magát, ha nálam is nagyobb hely lenne. Szerencsére a faltól rendesen el tudom húzni, ez sokat segít.Toobee, nem irigyellek
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #50070 üzenetére
Képet? Mint halottnak a csók. A sík képfelület üveglappal előtte mit ér? Én valami lécvázat csinálnék és közé szivacsot. De csodát sajnos akkor sem szabad várni, ha ilyen közel vannak a falhoz a dolgok. Nálam nemsokkal ezelőttig 65cm-re voltak a frontok membránjai a faltól. Még 20 centit előre húztam őket, így kiegyensúlyozottabb a hangkép, nem olyan mélyhangsúlyos. (cserében jobban útban vannak a nappaliban) Ladik Csabinak épp ellenkezőleg volt a mélyekkel baja, ő az addiginál 20 centivel közelebb tette a hangfalait, így lett jobb.
A szivacs valóban ronda, ráadásul UV-re idővel besárgul ezért mindenképp be kell burkolni valami vékony szövettel.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #50015 üzenetére
Na, akkor van öröm-bodotta'
Hallgatom ezt az Arne Domnerus - Antiphone Blues-t, amiről beszéltünk. Nagyon kellemes, olyan Twin Peaks - vörös szoba hangulata van az egésznek.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Kicsit csalódtam ebben a sacd-iso-ban, Jazz at the Pawnshop határozottan jobban szól a sima CD verzió (~700kb/s 44.1) flac-jában, mint a sacd-n lévő (~2300kb/s 44.1) anyag.
De most betettem a Hotel California-t ez már döfi. -
Dorian
félisten
Arra van állítva, más nagyfelbontású anyagot le is játszik.
Mondjuk kezdek rádöbbenni, hogy hülyeséget kérdeztem, a SACD "sima CD-része" bizonyára 44.1-es. De akkor az SACD rip-ek mitől 24/88.2-96-osak?TCr:
Koax is, hdmi is digitális kábel. mindegyikből van jobb, rosszabb minőségű, ettől fog függeni. -
Dorian
félisten
SACD-ISO-val van gondom.
Foobarba telepítettem a foo input sacd .dll-t, le is játssza az ilyen típusú fájlt, de csak 44.1-en. Miért? -
Dorian
félisten
válasz
ricsik #49695 üzenetére
Sb a squeezebox, ugye? Mozierősítőd milyen? (Bocs, mindig elfelejtem, kinek mi van) Nem ismerem a sqbox analóg hangját, de ha van egy normálisabb mozierősítőd, abban inkább a beépített dac, mint az erősítő-rész lesz gyengébb. Tehát szerintem először külső dac a szükséges kábelekkel, aztán jöhet a sztereó.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #49693 üzenetére
HiFi képlet sok ismeretlennel, de egy sörben fogadnék rá:
Mivel a Sqbox digit kijáratát elég jónak mondják, a Popi-é és a többi hasonló közt meg nem hiszem, hogy nagy különbség lenne, hozzátéve a rendszered minőségét és az igényeid magas fokát, szóval szerintem nem leszel vele elégedett. -
Dorian
félisten
ricsik:
Ötletem szerint, ha ezeket nem hallod, a rendszered gyenge hozzá. Most nálam természetesek azok a kölönbségek, amik korábbi rendszerrel nem voltak kihallhatók.Sajnos a médialejátszók (legalábbis a néhány, nem-százezres-kategória, amit hallottam) digit kimeneten sem versenyképesek egy jó CD lejátszó, vagy laptop-transzport kombó által kiadott hanggal.
Brandys:
Egy normálisabb külső DAC (pl. Zero, Lupus) egy komolyabb AVR (Denon 2809) beépítettjét is alázza. Persze, nem olcsó mulatság a szükségek kábelekkel együtt.Toobee:
Ne fordítva ülj a lovon. USB kábel a legutolsó dolog a rendszerben, ha már kiépítetted, amit esetleg érdemes jobbra cserélni. -
Dorian
félisten
Izgalmas dolgok mente itt este, hirtelen azt sem tudom pontosan melyik témához szóljak hozzá, kinek a hsz-ra válaszoljak...
Tegnap True Blood estét tartottam, nagyon tetszik a naturalista-realista ábrázolásmódja. -
Dorian
félisten
válasz
Szabikaa20 #49631 üzenetére
évjárat
-
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #49585 üzenetére
Ezért jók a specifikus fórumok aprói, ahol hozzá is lehet szólni. Félig-meddig ismerik egymást az emberek, a véleményük is ott van a hirdetés mellett, ebből is leszűrhet az ember sok mindent.
Én nemrég lepődtem meg a belém vetett vagy ki tudja minek szóló bizalmon, mert egymás után többször is előfordult, hogy előre utaltak vagy előre elküldték a dolgot, hogy majd átutalom ha tetszik. -
Dorian
félisten
Szerintem be kéne fejezni az OFF-olást. Mindenki kiméltatlankodhatta magát, pont.
-
Dorian
félisten
.
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
Szabikaa20 #49491 üzenetére
Az 5.0 legyen 2x annyi, mint az erősítő.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #49439 üzenetére
Ennél jobban (85cm-re a faltól az eleje) nem tudnám előrébb hozni, ill máshová sem tudom pakolni, max forgatni tudom, meg néhány centi ide-oda játék.
Úgyhogy nem is nagyon kísérleteztem, mert nincs hol. Evvan. -
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz
feketeibiza #49165 üzenetére
Nagyobb bitmélységű (18-20bit) CD formátum. Nem terjedt el a közhasználatban.
milyen
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
Na igen, ez így ebben a formában valóban semennyire sem igaz.
Béci, szerinted filmek tekintetében a Denon2809 helyett egy H/K 360 többet ad? Vagy a 4xx a versenytársa? Most, hogy zenére van külön sztereó rendszerem, kezd érdekelni a csimbumm filmhatásHa van kísérletező kedvű Bp-i fórumtárs, aki 355-360-as H/K-val bír és szívesen cserélne velem mondjuk 1 hónapra, akkor privi.
-
Dorian
félisten
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat!
Béci!
ERRE gondoltál? Ez tudja a 24p-t?
Vagy itt van EZ de nekem gyanúsan olcsó, a leírásban pedig kifejezetten nem említik a 24p-t.Ismerem az illetőt, tényleg nem kell wifi, torrent, hálózat,vagy ilyesmi, Dune szintű extra képminőség pedig felesleges ahhoz a TV-hez. Használt nála nem jöhet szóba, esetleg az enyémet venné meg, de sajnos csak sokkal többért tudnék olyant venni, ami valamivel is jobb. (sokcsatornás tömörítetlen lpcm hangsáv sokcsatornában való kiadása -sztereó lekeverés helyett- hiányzik.)
-
Dorian
félisten
Bocs az Off-ért, de jobban látom itt feltenni a kérdést Béci és Robi-k "jelenlétében":
Barátnő bátyjának kell médialejátszó a 20ezres kategóriából.
Rendszer: Sony ex402, Onkyo508, Mission mv pakk.
Hálózat, torrent, wifi és hasonló extrák nem kellenek, lényeg, hogy külső vinyóról vigyen mindenféle filmet, hangsávot.
Mivel a meglévő dvd lejátszóján nincs hdmi, esetleg alternatívaként szóba jöhet optikai meghajtós médialejátszó is, nyilván az drágább lesz. Bár én azt javasoltam neki, hogy egyelőre maradjon a 20 ezres kategóriánál, dvd helyett úgyis egy darabig ellesz az új nagyfelbontású filemkkel, BD-je meg úgysem lesz egy darabig. A TV-je képminőségét látva a lejátszó ezen tulajdonsága kevésbé fontos. -
Dorian
félisten
Nos, én nemrég fejtettem ki, hogy szerintem alap-alsóközép rendszereknél tökmindegy az irány, de 2 percen belül volt valaki, aki közölte, hogy nála bizony nagy különbség volt.
Viszont a nyomorult frontok mától már majd' a nappali közepén vannak, gondoltam elhúzom kicsit jobban a hátsó faltól, és így már nem érzem túlzónak a mélyet, úgyhogy így marad. +20 centi nagyon sokat számít
-
Dorian
félisten
válasz
Bubanc #48139 üzenetére
Arra is figyelj, hogy az erősítőhöz minőségben megfelelő hangfalakat is illik választani. Ökölszabály, hogy az erősítő árának a kétszereséért optimális 5.0 szettet választani. Persze ettől el lehet térni, ha pl. az adott hangfalszett árán felől teljesít, hiszen mindig vannak, amik jobban megérik.
-
Dorian
félisten
Mindkettőtöknek igaza van és egyikőtöknek sem. Valamint a kákán csomót keresés sem áll tőletek messze
5.1-es forrásnál nyilván lekeveri az erősítő a center csatornát a két frontra, ha nincs center beállítva (nem lesz olyan, mintha lenne center is), ugyanakkor az így nem 5.1-es hang, hanem 4.1-es. -
-
Dorian
félisten
válasz
Arnee01 #47999 üzenetére
Fel a falra egy-egy konzolos polcot. Majd a surroundokat erre, befelé, a hallgató irányba fordítva.
(Én Ikeás "Lack" típust használok, 4 kilót még elbír) Olcsóbb, jobb és esztétikusabb megoldás, mint egy izgő-mozgó falikar.
Legjobb bizonyára egy-egy jó magas, masszív hangfalállvány lenne, de ilyen méretben nemigen vannak, ill. ha van mocsok drága, ágyúval verébre megoldás -
Dorian
félisten
válasz
Pgabor79 #47989 üzenetére
Én Python-tól kaptam, de szerintem akár a mosógépek alá árult gumiőrlemény szőnyeg is megfelel. Én 4 kis 3x3-as tappancsot vágtam ki a gránit alá, de mivel a mosógép alá való sokkal vastagabb, mint az enyém, szerintem abból arányosan nagyobb darabok kellenek, nehogy inercia gondok legyenek. 2000Ft 1m2 belőle, szóval nem tétel.
Szerintem a futópályákon, játszótereken használt gumi túl puha ehhez, de ez is csak ötletelés. -
Dorian
félisten
válasz
Pgabor79 #47966 üzenetére
Ki kell próbálni.
Ha olcsón tudsz, rajta (nekem nem jött össze olcsón). 2 vagy 3 cm.
Ha nem jön be, akkor a tetején, súlyként mindenképp hasznos lesz
Van aki padlószőnyeg miatt tett gránitot, van aki direkt tett szőnyeget a sub alá.
Ki kell próbálni.Pgabor79:
Röhögni fogsz, Indonéz kendőkből (rojtokkal meg minden) szabattam le anyuval
Igen, 5 centi vastag
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó megkímélt állapotban levő Apple iPhone 13 Pro Max 128GB / AKKU 84% / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest