- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#09634560 #50323 üzenetére
Na például az ilyen jellegű hsz-nek van értéke is, és értelme is. Jön a laikus, kiválasztja a Jamo-t, mert hallott róla.
Erre te ajánlasz egy olcsóbbat, jobbat.Igaz, ezt a Proson-t életemben nem hallottam, mármint a nevét, de nyilván hinnék Neked, és valszeg meg is venném.
-
bajnokpityu
félisten
-
Toobee
veterán
válasz
#09634560 #50297 üzenetére
Pár napja láttam itt SCS178-at erősítővel, meg DVD lejátszóval fix 60e ft-ért. Aki most akar rendszert venni, és írta, hogy nincs rá sok 100ezer ftja, annak érdemes megnézni.
Szerk: közben meg is találtam
-
mhmpista
aktív tag
válasz
#09634560 #50100 üzenetére
Őő koax van ráírva az "erősítőre" ott van mellette 2 komponens (talán így hívják?) ami sárga és piros illetve 1 fekete és ez a fekete ami koax a leírás szerint (gondolom a sárga piros meg a hang? vagy azok a kép? nemtudom).
Viszont a tvn nincs ilyen, vagyis ott olyan van ami nagy sok sávos jag dugó, van hozzá átalakító ami 3 komponensből (ha így hívják) piros-sárga-fehérből csinál 1 jagget ez van a tvn. De mintha in lenne mellé írva bár ez nem tuti, nememlékszem.
És ha a pcről a hangot külön kábelen lőném át az erősítőre az megoldható?Tv hátulja kb ilyen azok az usbk nincsenek viszont a többi kb ez
http://photos.expertreviews.co.uk/images/front_picture_library_Expert_Reviews/dir_305/er_photo_152593_52.jpgAz erősítőröl nemtalálok képet. Ott 1 scart van 1 hdmi meg ez a 3as trió sárga piros fekete kiemenet/vagy bemenet nemvágom.
-
nebulo5
senior tag
válasz
#09634560 #49792 üzenetére
Még nem tudom a pontos dátumot! Mindenképpen hétvégére szeretném összehozni. és rövid időn belül. Ha biztosan tudom (általában már kedden vagy szerdán), hogy nem kell szombaton melóznom, akkor jelezni fogom! Akár a jövőhét vége is megfelelne, de majd csak ha biztosat tudok mondani. Már közöltem az asszonnyal a lehetséges "örömhírt"
Legnagyobb meglepetésemre, csak vállat vont! (ez már jó jel!)
Dorian: lemértem, pontosan 5 x 5 m.
-
xtremetuning
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#09634560 #49650 üzenetére
nézd. olcsón is lehet nagyokat zenélni.én sem azért költök mindig egy picit a láncra,mert elégedetlen vagyok vele.inkább keresem,hol lehetne újabb kis pénzből még jobbat kihozni.
aztán persze el-el száll az emberrel a ló.nekem a múlt héten volt ilyen,el sem merem mondani,mert a sok okos PHs fórumozó(nem a helyiek) elküld a csába,miért nem keritésdrótot kötök kábelnek.hisze mindegy,vezeti az is az áramot....
-
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
#09634560 #49269 üzenetére
Nem az általad javasolt szettel volt bajom, hanem hogy az illető 150-es plafon költségvetéssel indult, aztán két hozzászólással arrébb már 160 gurigás erősítő került szóba....
Mindegy! Lényeg a lényeg, 150 ezressel akkora szobába semmit nem lehet kezdeni. ES80 szerintem azért jó lehet, nálam is kb 42nm alapterületen dolgozik az ES szett, de nem érzem túl kevésnek. Az ES250p azért igencsak hozzátett a hangzáshoz! -
feketeibiza
tag
-
-
feketeibiza
tag
válasz
#09634560 #49174 üzenetére
Azzal tisztába vagyok hogy stereoban sokkal szebben is szóló gépek is vannak,lehet még olcsóbban is,én igy vettem kompletten ezzel az erősitővel,csak a subot variáltam...
megvagyok vele elégedve,és minden nap ugy kel fel az ember hogy mais tanulhat valamitÉn messze vagyok a házi mozitól,hisz a legrosszab választás házimozi erősitőt stereoba használni!
de számomra ez most meglepően jól szól,igy teljesen megvagyok vele elégedve..
csak azért vettem meg mert olcsónak tartottam.és csak a két valdus 300 at meg a centert a sub bal eladtam 65 e be.
igy azért annyira nemhangzik rosszul hogy egy valdus 500 maratz erősitő maradt olcsónnem felvágni akarok ezzel,tudom jó vétel volt de ebből tuti nemlehetett volna jobb stereot se össze rakni szerintem
-
kenand
veterán
válasz
#09634560 #49059 üzenetére
Köszönök minden hozzászólást és segítséget
Egy video a TV-be nem jó megoldás számomra, mivel 4 eszközöm van ami videojelet továbbít a TV felé 2 XBOX, 1 PlayonHD és egy Blu-ray lejátszó.
Nem akarom a HDMI kábelt dugdosgatni egyikből a másikba és 4 kábelt sem akarok a falban vinni. Persze megoldhatnám külső HDMI switch-el is, de egyszerűbb egy modern erősítővel, aminek 4 be és 1 ARC-os kimenete van. (A pioneer VSX 421-nek -a HTP 101 csomagban- csak 3 HDMI bemenete van, legrosszabb esteeben a 2 XBOXot dugdosom, azok úgy sem mennek egyszerre)
Ráadásul 1.4-es tud HDMI-n a TVből is hangot továbbítani az erősítő felé ugyan azon a HDMI kábelen. -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #48759 üzenetére
A JBL Synthesis családba nem éppen bögreszettek tartoznak.
(#48760) Viper26
A szubbasszus tartomány megszólaltatása sokkal nagyobb teljesítményt igényel, mint a középmagasé.
Az említett Velodyne erősítője 2400/1200 wattos, a linkelt JBL-t ilyen erősítő hajtja, 8 ohmon 800 wattal. Fontos, hogy a hangszóró hatásfoka 95 dB (1 W/1 m)!!! -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #48754 üzenetére
A Velodyne SPL 1200 Ultra zárt doboz, gyere el hozzám, hallgasd meg! Ez után nem vágyom reflexre.
Xtremetuning JL-jei is zártak.(#48755) Viper26
Rosszul gondolod, azokhoz is aktívat kell kötni.
Ez passzív, nemrég hallgattam egy rendszert, amiben kettő darab ilyen dolgozik. Jövő héten olvasható lesz a róla szóló cikk. -
Termi16
őstag
válasz
#09634560 #48589 üzenetére
Náluk mindig minden drágább picivel, mintha körülnézne az ember és megvenné máshol. Ez nem kritika, csak észrevétel persze
(magyar gari, bemutatóterem, hozzáállás stb...)
De szerintem 200 vagy 230 az nem akkor különbség, ennyi difit megérhet simán.
Tényleg el kell menni plázákba, nagy elektronikai szaküzletekbe is, mivel ott mindig ki lehet fogni olcsóbban ezt-azt, mint az erre szakosodott üzletekben. Az én komplett JBL ES szettem volt pl 215000 Ft, ha jól emlékszem, miközben mindenhol máshol kicsivel volt csak 300 alatt.
-
Sharkes
csendes tag
válasz
#09634560 #48362 üzenetére
Köszi a gyors választ nektek. A szomszéd-tól elkért 25ftos o-play lejátszóját is megizasztotta a dts dehát könyörgöm ez mégsem hd master audio. Még annyit jó lenne tudni, hogy van e még valakinek itt ilyen tv-je és van e ilyen gondja vele. Jó veszek egy jó mediaboxot amely növeli a távirányítók és a vezetékek számát. Igenis egy tv-nek illene hiábtlanul vinnie a dts 5.1-et főleg a manapság. Köszi :-)
-
Szabikaa20
őstag
válasz
#09634560 #48294 üzenetére
Ja tenyleg!Most vettem csak eszre!
Ennek a pioneernek is jo ara van! -
Arcus77
csendes tag
válasz
#09634560 #48223 üzenetére
Hétfőn mennem kell Bp-re, így megfogadom a tanácsotokat és megpróbálom mind a két gyártó cuccosát meghallgatni, lehetőleg ugyanabból, vagy hasonló a kategóriából választva. Eddig teljes mértékben meg voltam elégedve a Denonnal, viszont minden fórumon azt olvasom, hogy Denon zeneibb, Onkyo pedig inkább mozi. Nekem pedig ugye 80%-ban mozira kell.
-
-
törölt tag
válasz
#09634560 #48033 üzenetére
Szerintem nagyon jó dobozokat lehet készíteni kettő darab hangszóróval is, a klasszikus iskola szerint. (Lásd a BBéci által nemrégen említett Heybrook.) Ha már subláda is kerül a rendszerbe, főleg, ha zenét is akarok hallgatni, akkor bizony kétutas, legalábbis preferált. Szerintem...
-
lzs79
csendes tag
-
lzs79
csendes tag
válasz
#09634560 #47876 üzenetére
Ok, northridge kilőve.
JBL studio 190 CH
JBL ES80
Mindkettő hasonló árban van. Kettő közül melyik a jobb?
Egyik 3 utas, másik 3,5 (bár nem tudom ez a +félút mennyivel lehet jobb.)Továbbra sem ragaszkodom a JBL-hez...
Csak azt látom, hogy ezek 3-4 utasak, a többi javasolt pedig kétutas. Aminél megvan bennem a félelem, hogy kell hozzávaló mélyáda, és hátsó meg center, ami szintén nem lenne olcsó.
Viszont lesz egy belépő szintű yamaha sub, center, surround. Aztán ha egyszer úgy alakul, akkor majd azokat is cserélem, de az nem 1 éven belül lesz. -
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
#09634560 #47875 üzenetére
Mondjuk ez gondolom függ hogy milyen zenével hallgatod, nem?
Szívesen vennék lsi szériát, de ezt a luxust már nem emgedhetem meg magamnak
Így be kell érnem az rti-vel, ami sztem nem rossz, bár csak wharfedale diamonddal és b&w 601-el hasonlítgattam össze, de azoknál jobb. -
lzs79
csendes tag
válasz
#09634560 #47818 üzenetére
JBL ES
Dali Concept
Dali Zensor
Polk RtiAdott mondjuk egy általatok korábban nem javasolt JBL Northridge E80, ami most 80k.
Ez egy három utas álló hangfal.
Ehhez árban legközelebbi cuccok: JBL ES20 - 62k (3 utas polc)
Dali Concept 1 - 80k (2 utas polc)
Dali Zensor 1 - 90k (2utas polc)
PolkAudio Rti A1 - 80k (2 utas polc)
A kérdés, hogy ezek a két utas polc hangszorók tényleg jobbak, mint a 3 utas álló?Ok, sejtem, hogy nem feltétlen ezekre gondoltál
JBL es80 - 125k (4 utas álló)
Dali Concept 6 - 200k (2 utas álló)
Dali Zensor 5 - 200k (2 utas álló)
PolkAudio RTi5 - 220k (2 utas álló)
Itt 4 hangfal közül 3 kétutas, 1db 4 utas. Az biztos, hogy nincs 200k-m 2 hangfalra. -
ricsik
őstag
válasz
#09634560 #47840 üzenetére
Mi több, valószínű, hogy a Logitech Z-5500 sokkal jobban szól, mint a Dali C6 szettem R12-vel, mivel a Logitechen van Thanks (THX) matrica a többin nincs.
raycoon: én az utóbbi elképzelésedet favorizálom. Minőségben sokkal előrébb van egy Dali 2, vagy Zensor, mint az E80. Kevesebb lesz a mélyed, de sokkal tisztább, szebb lesz a hangzás. És ha lesz gempa megtoldod nagy állókkal. Ezzel a forintot sem buksz, de ha megveszed az JBL E80-at, abból úgy is eladás lesz idővel, mivel nem hozzák azt a szintet, amit kiérzek a hozzászólásodból. Mondjuk egyén függő, mozizni discózni, döngetni a JBL is jó.
-
jooker82
nagyúr
válasz
#09634560 #47833 üzenetére
A fejlesztés a sony esetében erős tulzás.... Biztosan tudod,h az LG nemrég érte őket utól LCD gyártásban.... ezüst és bronz..helyet cseréltek...ezt csak marketinggal nem lehet elérni.... A philipsről meg egy épkézláb reklámot nem láttam mostanába... Ugyh nemtudom miket irsz... De amúgy,ha a 3D-s tv-ket meg házimozikat,v DD-s mosógépeket nem nevezed fejlesztésnek,akkor ott vmi gond van....
-
jooker82
nagyúr
válasz
#09634560 #47830 üzenetére
Én Pl gépről nézem a filmeket LCD-n és 5.1-be szól a házimozin... Szal,attól,hogy gépről akarom nézni,még lehet ilyen házimozim....Sőt a zene is arról szól...
Ha lejebb megy az ára tuti veszek egy ilyet....engem nemigazán beszélne le senki....
Ez legalább éke is a szobámnak,nemúgy mint a bazi nagy fadoboz hangfalak....
De van akinek az tetszik és kész.... -
jooker82
nagyúr
válasz
#09634560 #47817 üzenetére
Úgy,h 3D térhatású.... azt hittem ezt tudtad...
Kis JBL....Autós mélyládákból ők gyártják a legjobbakat...
9.1,meg úgy lehet,h adott az 5 hhangszóró,plusz a 4 frontból felfele is irányulnak hangok...De ha elolvastad volna a leirást,akkor már tudtad volna...Mellesleg már volt aki vett innen és dicsérte a cuccot....
De a kérdésemre még senki nem válaszolt,h milyen teljesitménynél fogyaszt 150 wattot.. -
Mercutio_
félisten
válasz
#09634560 #47802 üzenetére
Köszönöm, valahogy így saccoltam én is, hogy van amiben az egyik, van amiben a másik jobb.
Lejátszóval kapcsolatban még ezeket néztem, van aminek komoly hiányossága van, esetleg további tipp: Philips BDP5200, Samsung BD-D5500, Samsung BD-D5300
Ha nincs JBL valami más alternatíva hasonló árban?
-
madgie
titán
válasz
#09634560 #47802 üzenetére
"Denon jobb az Onkyónál bizonyos esetekben,pl részletezősebb vagy zenénél de más szempontokban az Onkyo jobb,pl szuflája több van,ütősebb és van akinek ez jön be"
Bezony, az Onkyo TX504E után baromi furcsa volt elsőre a Yamaha V371 részletezőbb, tisztább, térbelibb hangja, de pár nap alatt nagyon megszerettem. Az Onkyo viszont brutálisan szólt egy Metallica BD-vel... (filmekben óriási a Yamaha, imádom, ahogy "körülölel")
-
Mercutio_
félisten
válasz
#09634560 #47787 üzenetére
OK értem, és nyilván nem 3 millás cuccokhoz való hasonlításról volt szó, hanem azonos árkategórián belülről.
Eszerint az 1. hsz.-ben a felsorolás - kategórián belül - a legjobbtól indul és a leggyengébb felé halad, vagy ez ennyire egyértelműen azért nem jelenthető ki? (Azért lepett meg az, hogy az Onkyo jobb mint a Pio, mert annó Onkyo-m volt és egy azonos kategóriájú Denonra cseréltem ami - szerintem - egyértelműen szebben szólt)
OK, akkor megmutatom ismerősnek a belépőszintű erősítőket, és ha ajánlotok hangszettet, valamint lejátszót, akkor azt, valamint az Onkyo szettet, aztán eldönti melyik tetszik neki egyáltalán kinézetre - nőnemű, nem részletezném....
Akkor már csak valami 60k körüli árú set-re kérnék tippet, ami jobb mint amit a Pio-hoz, vagy az Onkyo-hoz adnak - set esetén olyasmire gondolok, mint a JBL SCS-178 volt annó, már ha az jobb volt azoknál
vagy külön frontra (max. 45 centis magasság) és hozzá center+háttér+aktív sub összeállításra, bár ez kétlem, hogy kijönne együtt 60ezerből
Továbbá egy minél több mindent lejátszó, regiókódra nem háklis BD-lejátszóra kellene tipp max. 40ezerig
(vagy egy csak kevésbé régiókódháklis olcsóbb + Egreat EG-R6C médiaplayer jobb választás lenne?) esetleg ha nincs tipp, akkor egy linket is megköszönnék, hogy hol, melyik fórumon vannak naprakész információk BD-lejátszókról?
Még egy kérdés: Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol ha viszi az ismerős a kedvenc zenei CD-it, esetleg 1-2 filmet, akkor az első hsz-ben felsorolt belépő szintű cuccokat ki tudja velük próbálni? Ha nem 2 kategóriával jobb hangfalakat raknak az erősítőkre, aztán szegény otthon meglepődik, hogy nem úgy szól, az se lenne baj, és ha nem akarják mindenáron a 2X drágábbra rádumálni az pláne.
Előre is kösz a fáradozást mindenkinek
-
Mercutio_
félisten
válasz
#09634560 #47783 üzenetére
Lehet jó irányba indult, csak ő ennyit gondolt lejátszóval együtt
Persze, lejátszót külön venné, de kérdés, hogy milyet? (BD-t akar szerintem, hozzájut lemezekhez)
OK, az a Pió eszerint problémás erősítő, bár nem értem akkor miért van az 1. hsz. ajánlottjai között, és miért/miben rosszabb, mint az ugyanott található TX-SR309?
Aktív témák
Hirdetés
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Formula-1
- PlayStation 5
- Home server / házi szerver építése
- BestBuy topik
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest