- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Aktív témák
-
Gál István
senior tag
Ha valakinek van eladó Qed Performance Optical Audio (1 m) kábele eladó akkor szóljon, vennék egyet!
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #40863 üzenetére
Tényleg nagyon jók, tegnap néztem a May Payne-t sima DTS-hanggal és nagyon de nagyon jól szólt még 2.0-ban is! Nem sűrűn nézek filmet de ez igazán tetszett.
-
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #40341 üzenetére
Szerintem ha ár/értéket nézel akkor kifejezetten jók. Egytől-egyig olyan a kivitelezésük amibe nem lehet belekötni. A hangjuk azonos iskolán belül is különböző, ezért kell elmenni meghallgatni mindet vásárlás előtt. A hangjukkal kapcsolatban az avx-be írt véleményemet idézném: (Érdemes megfigyelni milyen árú dobozokkal vannak egy mezőnyben.)
Swans M6F: Számomra etalon volt abban a szobában a monitorok elhelyezésükből fakadóan csak próbáltak felnőni ahhoz a hanghoz. Minden rendben volt vele, a sok hangszóró ellenére egységesen, lágyan megtelítette zenével a szobát.
Swans M3: Szerintem széthúzta a zenét de nem kontúrosan, ennél biztosan jobban szól kellő elhelyezéssel. Az énekhang nagyon jó volt rajta, viszont a mélyeit nem tudta megmutatni de ezt én 100%-ban az akusztikai környezetnek tudom be.
Swans Diva 6.0: Nálam hengerelt. Nagyon gyorsan le lett cseréve pedig ott az M3 helyett jobban szerepelt volna, úgy gondolom. Főleg akkor kerekedett a szemem amikor meghallottam hogy ez 150e ft újonnan. Amikor le lett rakva a földre pihenni, sokáig gondolkoztam hogy ez egyáltalán hogy lehetséges.
B&W 805N: Nekem abszolút sterilen - a legjobb értelemben véve - szólalt meg, nagyon kellemes hangja volt, itt éreztem azt monitor dobozok között hogy megvannak az odaillő sávszél határok. Nem tolakodott, és gyorsan tovább is állt.
Chario Sonnet: Gyönyörű, szégyenlős doboz. Nem hibázott sokat, de nagyon szűk spektrumban zenélt, nem sokat mutatott a tudásából. Szerintem más lánc kellene neki.
Harbeth 7ES: Őszintén szólva nem emlékszem semmire ami megfogott volna a hangjából. Kicsit mintha túlméretezett lett volna az a doboz, kongott olykor, de lehet hogy én ültem rossz helyen gondolkodik.gif
ProAc Tablette 2000 SIG: Kis feszes doboz, de egy akkora szobában szerintem nehezen lehetett volna kihozni belőle bármi lehengerlőt is, pedig titkon nagyon vártam.
Zingali Naples: Nagyon szétcincáltuk, pedig kellemesen hazudott. Mivel sajnos sokat is hazudott így teljesen más megítélésbe esik. Szerintem egy laikus, kezdő zenehallgatót az a doboz fogna meg leghamarabb, pont azért mert nagyjából ilyen ívet írhat le a frekvenciagörbéje: '=-,_,-=' Cseles jószág.
Szerk - A forrás: Marantz SA15 SACD játszó + Jungson WG-Preamp-II + WG-AMP-II
-
Gál István
senior tag
válasz
robi-k #40238 üzenetére
Nekem is Denon 3808 van lassan 3 hónapja. A négyezres Denonok után sem tudok belekötni és 200k-s stereo erősítők után sem szégyenkezik, sem a jóval combosabb végfok hallatán.
-
Gál István
senior tag
válasz
bendeguz76 #40206 üzenetére
Szerintem simán és annyit.
-
Gál István
senior tag
Ha lehet akkor qed airloc. Szerintem lenyűgöző amit művel, nem beszélve hogy single wire esetén "fillérekből" lehet csinálni egy jumpert mondjuk qed silver anniversary xt kábelből.
-
Gál István
senior tag
válasz
Termi16 #40193 üzenetére
Értem. Szerintem hasonlóan jártál mint én régebben a Dali C8-al. Épp hogy meglett a Denon erősítőm, be voltam sózva hogy kell egy hangfalpár és elhamarkodottan, rosszul döntöttem. Szerintem 18nm-re egy jó monitor doboz tökéletes. Mozira meg körbepakolod a sorroundokkal és subbal és kész.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #40144 üzenetére
Az a Jungson újonnan 60k-ért bomba vétel. Meghallgattuk a nagytesóját - ami ár/értékben szintén nagyon jó - és olyan szépen hajtotta a méregdrága dobozokat (B&W 805 Nautilus, Swans M3/M6 stb...) hogy öröm volt hallani. Egyedül a Chario Academy Sonnettel nem tudott boldogulni de az egyébként is egy válogatós doboz.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #39924 üzenetére
A Goldban más magas van mint a silverben
Imádom a hangját.
-
Gál István
senior tag
Van egyfajta "szépségük" is a hátsó reflexes bobozoknak. Nekem az utolsó 4 dobozom ilyen volt és ha van tered akkor tényleg el tudod érni a lehető legjobb hangzást azzal hogy úgy állítod "falnak" ahogy számodra a legjobb. Úgy érzem hogy a mostani dobozomat 50cm-nél közelebb kell hogy hozzam de ha lesz időm ezt is megírom.
-
Gál István
senior tag
Én nem hallottam azokat a dobozokat így nem tudok véleményt akotni róluk, de azt mindenképp elmondanám hogy az eladó ultrakorrekt, ő vette meg az előző dobozaimat és egy percig sem volt okom az aggodalomra, pedig az is 100k feletti bolt volt.
Ajánlom az eladót, biztos vagyok benne hogy a portékája megfelel a leírtaknak!
-
Gál István
senior tag
Elméleti kérdés. Ha a hifi találkozón megtetszene valami sztereó erősítő és megvásárolnám, akkor azt hogyan lehetne legoptimálisabban beépíteni a rendszerbe úgy hogy ha pl "mozizok" akkor a dolby tartalom is kinyerhető legyen
-
Gál István
senior tag
Az majd az ATC hifi találkozón eldől. Ami elsőre feltűnt hogy nehezebb hajtani mint az RS5-öt. Gyanítom ez arra utal hogy kíván egy jobb (drágább) erősítőt. A hallgatói pozíció is nagyon fontos ezeknél, mert az RS5 nem volt ilyen "háklis" erre. Drasztikusan javul az előadás ha a csipogókkal fülmagasságban van az ember, ehhez még nekem is alkalmazkodnom kell mert eddig nem igazán volt megoldott. A hangját majd leírom részletesebben ha volt alkalmam legalább 10 órát hallgatni. Tegnap csak állítgattam ide-oda.
Köszönöm a jókívánságokat hackeeeee, bajnokpityu, Sanci38!
-
Gál István
senior tag
Köszönöm szépen! Csúnyák lettek a képek de élőben nagyon nagyon szépek. A hangjukról majd később még nagyon új az élmény.
-
Gál István
senior tag
Elment az RS5-ös párom
Ennyire még nem sajnáltam eladni dobozt.
-
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #38378 üzenetére
Nagyon jól néz ki az egész, örülnék ha már itt tarthatnék hogy a saját lakásomban rendezgetem a dolgaimat... Ha nagyon kritizálni akarok akkor csak annyi hogy talán előnyösebb lenne ha a fal végig érne a frontok mögött, de ez már csak nagyon apró dolog... Összességében nagyon tetszik és biztosan kellemes órákat lehet eltölteni -> Gratula!
-
Gál István
senior tag
Ennek az a lényege hogy nincs "rosszabb" állás. Az eddig használt banánjaimhoz képest tökéletesen illeszkednek, cseréltem irányt a biztonság kedvéért és úgy hallgattam de nem lehet őket úgy behelyezni hogy lötyög, vagy állítgatható legyen. A gyári szerelés a technológiából adódóan nem alakíthat a hangon így ez a komponens ami abszolút a helyén van.
Hangsúlyozom QED Genesis Silver Spiral van előtte és ő az Airloc.
Szerk: gyári körítés - Az Airloc rendszer egy díjnyertes hangszorókábel csatlakozási megoldás, speciális felszerélssel.
A banándugó maximum 4 mm2 es kábel fogadására alkalmas. Az aranyozott érvég felhelyezése után egy rászorítós (Krimpelés) megoldással rögzül a kábelhez. Ez a lehető legjobb megoldás a csatlakozók rögzítésére. -
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #38174 üzenetére
Grat, tök jó lenne ha én is így értenék az elektronikákhoz és kisérletezgethetnék.
-
Gál István
senior tag
válasz
macskafogo #37982 üzenetére
hol olvastad hogy optikain átmegy a hd hang?
-
Gál István
senior tag
Ha van rá lehetőségetek gyertek el ide, itt lesznek elég jó matériák. Nekem elég közel van, és nem is mindíg hallgathatok meg több milliós elektronikákat és dobozokat. A fórumban kell jelezni ha valaki menni akar.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #37972 üzenetére
Ízlések és pofonok.
xtremetuning: jó lenne, nekem elég nagy élmény lenne.
-
Gál István
senior tag
válasz
xtremetuning #37968 üzenetére
Hát irigyellek. Más fórumokon kifejezetten leszólták ezeket a magasakat, de azért meghallgatnám szívesen.
-
Gál István
senior tag
Én régebben ezen akadtam szét, minden nap megnéztem hetekig.
-
Gál István
senior tag
válasz
daniel2121 #37705 üzenetére
Ez a megoldás elég gagyi lenne kár csatlakozó után nézni de tényleg. Rátennél valahogy egy jack-et a kábelekre azt meg headphone bemenetre kötnéd? Elég gatya hangja lenne.
-
Gál István
senior tag
Hétvégén már én is tudom tesztelni a Genesist
-
Gál István
senior tag
Srácok, akkor van eladó egy pár QED Silver Anniversary Bi-Wire kábel. (2x2.36m) Erősítő felől Kácsa, hangsugárzó felől Vivanco banán dugókkal szerelve. Front kábelnek melegen ajánlom, bi-kábelezésre alkalmas erősítő+hangsugárzó párossal nagyon hálás jószág de szimpla kábelezésre is alkalmas. Ár: 15.000 amiben posta is benne van ajánlva előre utalást követően.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #37584 üzenetére
Tudod, ezt már beszéltük
Szerintem csak arra kell figyelni hogy milyen hangsugárzókkal passzintjuk össze őket. Hátha lesz Genesisem és akkor majd kifejtem a véleményem.
-
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #37578 üzenetére
Azért vannak olyan ezüst kábelek amik bizony minden hangtartományban jelentős javulást tudnak hozni. Én most speciel rámegyek erre a kábelre, van rá egy keretem és ha abba belefér akkor meg is veszem. QED Airloc dugókkal. Nagyon tetszik a Silver bi-wire ezért kipróbálnám a csúcs qed kábelt is.
-
Gál István
senior tag
válasz
muzsikpeti #37152 üzenetére
Az Anniversaryt én is szívből ajánlom. Nekem bi-wire verzió van és abszolút elégedett vagyok vele.
-
Gál István
senior tag
válasz
brutilaci66 #37090 üzenetére
Milyen hangsugárzókhoz keresel erősítőt és mekkora szobába?
-
Gál István
senior tag
válasz
brutilaci66 #37082 üzenetére
Szerintem ez szubjektív, ha teheted hallgass meg minél több gépet vásárlás előtt.
Bajnokpityu: Én is tisztában vagyok ezzel, és nem is szempont nálam viszont olyan gépben amit Angliában (Arcam) vagy Japánban (Denon 3-4 ezres széria) gyártottak még nem csalódtam. Attól még lehet egy gép aránylag jó mert rabszolgák gyártják, ez inkább egy mára egyre ritkábban előforduló - nem a rossz értelemben - "státusszimbólum vagy gesztus".
-
Gál István
senior tag
válasz
brutilaci66 #37078 üzenetére
Ma már szinte minden ott készül a hm erősítők közül, csak a drágább és magasabbra kategóriába szánt vasak készülnek Japánban vagy Angliában és még csak nem is minden gyártó követi ezt. Pl ha jól emlékszem a Pio is már rég Malajziában gyártja a nagyvasakat.
Alapvetően ne rémisszen el, egy bizonyos árszintig be kell érni azzal.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #36998 üzenetére
Még nincsen sztereóm csak ötletként merült fel... Az avr-em tesz róla hogy odázzam a vásárlást.
-
Gál István
senior tag
válasz
Dorian #36985 üzenetére
Ezzel a "dugdosással" kapcsolatban nekem is eszembe jutott valami:
Adott egy bi-wire képes hangsugárzópár (Monitor Audio Reference Silver 5) és ha visszateszem rá a jumpert akkor megoldható az hogy szimpla kábelezéssel bekötöm az avrt és egy stereot és az éppen kívánt géppel hajtom, még csak dugdosni sem kell. Persze figyelve arra hogy csak egy erősítő menjen egyszerre.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #36567 üzenetére
Ebből a szempontból teljesen jogos, bár a pc-ken is kelle újabb vga a HD hangkhoz.
-
Gál István
senior tag
válasz
#09634560 #36524 üzenetére
Nincsen sajnos
Ezért írtam hogy csak a 3808 tudja meghajtani őket. Gondolkozok én is már nagyon egy avr+stereo megoldásban de amennyi pénzem most lenne rá (50k körül) az nem jelentene előrelépést. Egyébként meg vagyok elégedve a Denonnal ezért kellene valami nagyobb durranás strereo hogy biztosan leessen az állam. Egyszóval nem az elégedetlenség vinne rá ha meglépném hanem a kíváncsiság. Mint a hangsugárzóimnál.
bajnokpityu: Így is sokkal találkozok szerencsére. Az énekesek hangjára sincsen panaszom.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #36520 üzenetére
Nyugi nem mindenki van így ezzel. Bár én a Rubikat nem hallottam de több másik dobozzal összevetve tényleg szép, lineáris a silver. "Sajnos" ott van a Gold ami elültette a bogarat, ennyi a "bűne" szegénykéknek.
-
Gál István
senior tag
válasz
bajnokpityu #36505 üzenetére
Jók bizony, de mennyire... Szívesen meg is mutatom a vevőnek bár bocsássátok meg de csak hm erősítőről.
jos3ph: Azok viszonylag merevebb szivacsból készült hengerek amikre azért volt szükségem mert a dobozaim hátsó reflexnyílásúak és nem szerettem volna hatalmas falfelületet hagyni mögötte. Így a mély sokkal kontrolláltabb lett.
-
Gál István
senior tag
-
Gál István
senior tag
válasz
mata89 #35903 üzenetére
Inkább megvetted volna ezt a Velodynet. Ha lenne pénzem bővíteni már vinném is.
-
Gál István
senior tag
válasz
xtremetuning #35734 üzenetére
Sajnos időm nem engedi annyiszor, pedig jó lenne. Élőben...
-
Gál István
senior tag
válasz
xtremetuning #35732 üzenetére
Az nekem is megvan, imádom. Megnéztem már vagy 10 alkalommal.
-
Gál István
senior tag
válasz
medvezsolt #35481 üzenetére
Sajnos ami valahogy szól is és árban is jó olyan nincs.
-
Gál István
senior tag
-
Gál István
senior tag
Szerintem nyilvánvalóan okoz hangzásbeli különbséget, 1-2 hónapja írtam a bodor kábelről ami nagyon eltolta a hangképet, szokni kellett... Végül azt a rendszeremet kompletten eladtam, de nyilvánvaló számomra hogy egy 95k-s tápkábel nem úgy szól mint a 600 forintos. Még ha az én rendszerembe nem is passzolt annyira.
-
Gál István
senior tag
Hétvégén kipróbáltam az internet rádiót, tényleg annyi csak hogy ethernet kábel be majd megfelelő funkciógomb után lehet is kezdeni. Borzasztó sok csatorna van, de max háttérzenének a hangminőség miatt.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest