- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Légies iPhone halvány színei
Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
sirfer #50065 üzenetére
Az enyém nem fog lemászni, van kis gumi talpa is (PSW-110).
(#50066) Dorian: Aha, nem tudom. Nekem nagyon ajánlgatták a műkövet, de valószínűleg akkor inkább a gránitra szavazok. Jó eséllyel nem kell költségekbe vernem magam hozzá, úgyhogy egy próbát mindenképpen megér. Ahogy visszaolvasgattam, még érdemes gumikorongokkal is próbálkozni a gránit alatt, bár nekem szőnyegen lesz.
Mission-ök alá (tüskék alá) gondolom fölösleges bármit is tenni.
Még a falakkal kellene kezdenem valamit, hogy ne legyen csupaszon, de nem sok ötletem van egyenlőre. -
vaksi8
senior tag
válasz
sirfer #46174 üzenetére
Azaz akkor kell,ha nem akarsz még plussz optikait is csatlakoztatni.
Pont valamelyik nap volt nekem is ez a gondom Hdmi 1.3 nem arc képes,így kell neki az 1.4.
És persze a tv és az erősítő is 1.4-es HDMI szabványnak megfelelő és ennek megfelelően mindkettő tudja a HDMI ARC-ot (HDMI Audio Return Channel). -
ricsik
őstag
válasz
sirfer #45935 üzenetére
Tejószagú atyaég, milyen géped van már neked he?
Amúgy 2048 MB az a RAM. Az írásoddal egyetértek. Hozzátenném, hogy szerintem az egész High End-ezés PC-n az alapoknál bukik el, vagyis azon ahogy a Windows szar. Körülményes, nehezen állítható, lőhető össze a különböző hardver egymással stb.
-
cekkk
veterán
válasz
sirfer #45935 üzenetére
1. Rengeteg szoftver van, és lehet próbálkozni
2. Ezért vannak külön driverek a kártáykhoz, más gyártóktól is, de mint mondom, egy driver megírása nem egyszerű.
3. Ezt nem értem miért kellett minden filmnézés előtt neked külön beállításokat csinálnod.
4. Ebben igazad van, de pl nagyon jó kis távokat lehet venni [link], nem kell mindig a Logitech, de pl ha egy xbmc-t teszel fel, akkor ott hozzá lehet adni küldő lejátszót és telefontról, vagy ipadról teljesen vezérelhető.
5. Persze igazad van, csak ám a multik szeretik megkaparintani a kis innovatív informatikai cégeket, és ha valaki kitalál valamit és tényleg jó, akkor azt megveszik, azért az Appla Google stb szabadalmainak a 80% nem saját, hanem hozzá bekerült vagy felvásárlásból jött. Ezért is mondom, ha olyan hatalmas javulást elérhető szoftvert írtak volna, a technológiát már megvette volna valamelyik multi.Én nem kövezlek meg, most egy kihívásnak tekintem, de legjobban abból van elegem, hogy a Dune 2011-2012 ben nem tud kiadni egy telefonos vezérlést,6 havonta adnak ki egy frimot és semmi változás benne
-
-
krenkoka
tag
válasz
sirfer #44224 üzenetére
itt régebben sokan esküdtek a gumiőrlemény lapra. kemény, tömör, de mégis rugalmas. próbáld ki esetleg, hátha lesz annyi ruganyossága hogy nem mászik el. vagy vegyél egy vídia fúrót és ahol a lábai vannak az erősítőnek fúrj bele 4 lyukat az annyi.
a tegnapi fightot nem én kedztem
-
BBéci
legenda
válasz
sirfer #44229 üzenetére
Ha fémtüske, akkor nem csoda hogy elmászik a kemény kövön. Szubláda alatt gumilábak szoktak lenni, amik jól tapadnak.
Mindkettő Focal, vagy lemaradtam valamiről?(#44232) menyus89
Már megkérdeztelek, de nem reagáltál.
Hol van az előírva, hogy kötelező mindegyik kérdésre válaszolni, ráadásul 2 órán belül??? -
Dorian
félisten
válasz
sirfer #44224 üzenetére
Milyen sub, illl milyen talpa van? Nem tapasztaltam még ilyesmit, de talán ha hegyes tüskéket használnál, ami a gránitnak nem árt, az kevésbé adná át a rezgéseket. ill. ha tompa végűek a lábak, próbálj ki gumiőrlemény tappancsokat alájuk tenni, annak nagy a súrlódása, tehát nehezebben vesz fel oldalirányú erőket, ill. "visszarúgja" a rezgést.
-
cekkk
veterán
válasz
sirfer #44224 üzenetére
Raksz a tetejére is
De nem viccből mondom, próbáltad, hogy kiveszed alóla, és a tetejére teszed?
Bár lehet nem lesz jobb tőle, de egy próbát megérne.Menyus
További kellemeset, és menj haza, fogd meg anyud szoknyáját majd sírd el neki, hogy a csúnya bácsik megbántottak!
Pá! -
python1
veterán
válasz
sirfer #42991 üzenetére
Így igaz!
Nem sok értelmét látom én sem,ha jól méretezett 5.1-es rendszer van a szoba méreteire kalibrálva akkor elég,persze ha emberi léptékkel mérve nagy teret kell behangosítani akkor a 7.1,7.2 szóba jöhet.
De meg kell jegyezni oda már erőmű kell,sőt az 5.1-nek is van némi erő igénye,ha már a dinamikáról beszélünk,és itt nem teljesen a w-okra kell orientálódni 100%-ban. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #42937 üzenetére
Akkor már megvoltak a Quadral Aurumok, amiket nagyon szeretek, szóval nem vágtam fel az ereimet. Csak majdnem.
Erről van szó. -
BBéci
legenda
válasz
sirfer #42932 üzenetére
Electra 5.0 szett 1038BE frontokkal cirka 4,3 M Ft, ahhoz passzol egy 2 millás erőlködő. Annyiért csakis előfok/processzor + végerősítő párost vennék, bár a Pioneer Susano és az említett Denon is vonzóak.
Persze kábel vonzata is lenne a csereberének.
Talán a sztereó erősítőre sem lenne szükség. -
xtremetuning
addikt
válasz
sirfer #36896 üzenetére
Találkoztam én olyannal is, aki 650-et költött rá és sosem volt jó....
De ott van ellenpéldának a Cinemaster. Nem hinném, hogy 200-nál többe van, és mégis bolondbiztos. Csak meg kell találni az embert, aki a windowsba bele tud turkálni és rögtön működni fog. Ha jól tévedek ott is valami izraeli emberke hekkelgeti a szoftot. Az a lelke. Utána nem is kell 'annyira' drága hardver.
Neked nem volt szerencséd (mint még sokan másoknak sem), pedig szvsz lehet találni gurut, aki bele tud nyúlni a rendszerbe úgy, hogy az 100%-os legyen.
És akkor lesz gyors boot, rippelés lemzről stb.... -
Dorian
félisten
válasz
sirfer #36239 üzenetére
Azt mondom hogy a "gránitlap gumiőrlemény tappancsokon" jött be nagyon. A gránitnak szerintem subnál inkább akkor van jelentősége, ha padlószőnyeg van a helyiségben és/vagy lefelé sugárzó sub esetén. De mivel hűbelebalázs módjára levágattam (2cm-es), akkor már használom, és alatta vannak a gumik. Legalább jól néz ki
Úgy lomha terjengős sub-basszusom volt, így sokkal megfogottabb, és többféle mély hang jelent meg. (természetesen csak filmeknél használom) -
Dorian
félisten
válasz
sirfer #36237 üzenetére
Én Python kollégától kaptam egy darabkát, 3x3centis négyzeteket vágtam ki belőle, arra tettem a gránitlapot, amin a sub áll. Maradt még annyi, hogy teljen belőle 8 ilyen darabkára, eljössz és adok.
Barkácsáruházakban láttam amúgy ilyen mosógép alá való "szőnyeget" de az bazi vastag és tizede sem kell.
-
cekkk
veterán
válasz
sirfer #34007 üzenetére
[schneider-t] nézném meg, igaz kicsit ipari, de mesélték, hogy nem egy Budai villába szerelték már be ezt a rendszert.
Szerintem az egyik legprofibb műszaki és szoftveres háttérrel rendelkező automatizáló megoldás. Pont a szoftveres részéből készül a diploma munkám. Ha kell olyan személy a schneidernél elérhetősége aki a TACal foglalkozik megadom szívesen.
Érdemes ezen is elgondolkozni. -
cekkk
veterán
válasz
sirfer #33998 üzenetére
http://www.domintell.hu/
Őket merem neked ajánlani! -
ricsik
őstag
-
-
python1
veterán
válasz
sirfer #26381 üzenetére
Háát erre mit mondjak?
Semmit,akkor is ki nem sz@...le
h/k!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
python1
veterán
válasz
sirfer #26362 üzenetére
Mind két erősítő topp kategória,ha nem tudsz választani ott valami van főleg,hogy moziban a h/k "erősebb,dinamikusabb".
Zenére és mozira soha nem találsz olyan erősítőt ami jó lenne,vagy kompromisszum vagy két rendszer.
Már 10-éve keresem a "Szent Grált" mind hiába!?
De most világossá vált a dolog.cekkk:Htpc vonalon tolom majd,központi NAS szerveren keresztül,mely a lakás minden pontjáról elérhető lesz.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
sirfer #26111 üzenetére
Én a helyedben egy fasza 3D kompatibilis HDMI elosztót vennék és megtartanám a H/K-t, de csak a hangra, a kép meg az elosztón keresztül mehet TV-be, projektorba.
Csak arra kell figyelni, hogy az elosztó olyan legyen, hogy a rákötött sztereo eszköz pl TV irányából ne küldje vissza a lejátszó felé a sztereo információt (EDID), azaz ne butítsa vissza a hangot 2 csatornásra. Bár a legtöbb esetben csak a bekapcsolás sorrendje számít, tehát ha az erősítőt kapcsolod be előbb, mint a projit akkor a sokcsatornás EDID infót raktározza el a splitter. -
Gabor970
addikt
válasz
sirfer #25951 üzenetére
köszönöm a segítséget!
Ha már sztereó erősítő is van, akkor lehet két külön rendszerem is, bár akkor ott a front hangfal bekötésének-átkapcsolásának a problémája.
Én abból indultam, hogy szeretnék már HDMI-t (régebben nem akartam, már igen) meg kalibrációt de nem tudok 300e Ft-ot adni az AVR-ér, hogy a sztereó is jó lehessen. Innét az ötlet, hogy egy olcsóbb AVR és sztereó erősítő kombinációja. Aztán ma kijött belőlem, hogy miért ne csak végfok (igen, akár két mono) ? Talán az még jobb. -
Gabor970
addikt
válasz
sirfer #25946 üzenetére
én arra gondolkodtam, hogy nem lenne sztereó erősítő, hanem "csak" sztereó végfok, amit a preoutra kötnék, ha az úgy jó lehet. Ha végfokot kötök rá, akkor annak csak van végfok módja, gondolom leginkább mása sincs.
Amiket láttam végfokokat, azokon csak egy pár vonal bemenet , egy kapcsoló, és a hangszóró csatlakozók voltak. 105e ért van az expresszen egy denon POA2200, hmm. (arról fogalmam sincs, hogy az ára jó-rossz, egyelőre nem is érdekes, csak maga az erősítő szimpatikus) -
Gabor970
addikt
válasz
sirfer #25943 üzenetére
"A lényeg, hogy a stereo erősítőnek legyen végfok módja, hogy ne kelljen a jelszinteket mindig állítgatni."
mármint a házimozi erősítőnek?
Korábban kérdeztem, akkor azt a választ kaptam, hogy ha van preout és mérőmikrofonos egy készülék, akkor az úgy is működni fog, ha a preout frontra van egy erősítő kötve. Ebből arra következtettem, hogy a kimenet szintjét állítja a HM erősítő.
Még mindíg nem tudtam kiábrándulni egy yamaha 863-as erősítőből, és abban van phono is, ezért is jutott eszembe ez a szimpla végfokos megoldás.Nekem sajna mindíg jár az agyam, már tiszta A osztályú végfok kapcsolásokat nézegetek.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
sirfer #24741 üzenetére
Ez így igaz, ez egy nagyon jó cucc, főleg, hogy az enyém!
Tessék kérem 120eFt-ért nincs jobb vétel, a típus új ára annak idején több mint a duplája volt és ez ugyanolyan állapotban van!Tényleg csak azért adom el, mert már régóta egy moduláris felsőkategóriás AVR a vágyam és összejött rá a lóvém.
De egyébként karcmentes és használatba vétele óta automatikus hűtéssel ment, hogy nehogy valaha is túlmelegedjen. Vigyázok a cuccaimra és magamból kifolyólag merek használt cuccot venni én is. Amúgy meg panelben lakom és nem bömböltetem, nem hajtom szét az erősítőket, csak diszkréten muzsikálok. A 355-ösnek egyébként tanítható távja van, de csak arra használtam, hogy betanítsam vele a logitechemet :-)
Na csak ennyit tennék hozzá, majd valaki úgyis elviszi ennyiért és jól fog járni vele. -
fatallerror
addikt
válasz
sirfer #23969 üzenetére
A PC még rosszabb, ott aztán tényleg nincs megállás
Attól még lehet h tudja h mi mennyibe került és ennek tükrében már készül az ő listája is és egy szép nap benyújtja neked h az egyenlőség jegyében neki mire van még szükségeA Te listádon egyébként mi a következő? tuti h van vmi a projektoron kívül is
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PlayStation 1 / 2
- Napelem
- Micro Four Thirds
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest